Találatok a következő kifejezésre: Ha csak nap telik (13 db)

Most nyáron napi 4 liter vizet iszom. Ha ősszel, télen csak napi két litert az baj? Lelassul az anyagcsere?

Ebben a melegben kívánom nagyon a sok folyadékot, de télen képtelen lennék meginni többet.

Legjobb válasz: Igen, függ a vízszükséglet a testsúlytól is. Úgy olvastam, hogy testsúlykilogrammonként 40-50 ml víz, amire szüksége van a szervezetnek alapból. Kerestem a cikket, de nem találtam most sehol. Ha megtalálom, belinkelem. Ilyenkor nyáron amúgy is többet iszik az ember, mivel több vizet ad le a szervezete az izzadás miatt. Nem baj, ha télen nem iszod meg a napi 4 litert, akkor úgysincs rá szükség, nem veszítesz annyi vizet.

Igen, függ a vízszükséglet a testsúlytól is. Úgy olvastam, hogy testsúlykilogrammonként 40-50 ml víz, amire szüksége van a szervezetnek alapból. Kerestem a cikket, de nem találtam most sehol. Ha megtalálom, belinkelem. Ilyenkor nyáron amúgy is többet iszik az ember, mivel több vizet ad le a szervezete az izzadás miatt. Nem baj, ha télen nem iszod meg a napi 4 litert, akkor úgysincs rá szükség, nem veszítesz annyi vizet.
szerintem nem lassul, mert nyáron több folyadékot is veszítesz( pl: izzadással)
sportolóknak, fogyni vágyóknak minimum 20kg-onkánt 1liter viz szükséges! vagyis neked minimum 2 és fél... ha többet iszol az nem árt, sõt gyorsítja az anyagcserét stbtb. én minden étkezés elött iszok fél liter vizet, meg edzés elött, közben meg amikor meg kivánom és igy kb. napi 6liter vizet iszok, mégse vagyok 120kg, ha a 20kgonkénti 1litert nézzük.

Normális-e az ha a tüszőrepedés és a menses között csak 9-10 nap telik el? Nem kevés ez ha babát szeretnénk?

A tüsz?repedés után 6 nappal már vérezgettem, igazából a 9. napon lett b?vebb. Nem akadálya a teherbeesésnek hogy rövid ez az id?szak a pé és a menses között?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem is sárgatest elégtelenség. Egyrészt a periódusod második fele túl rövid (min. 12 napnak kellene lennie), másrészt mert vérezgetsz. Próbáld meg a palástfü teát, a tüszörepedéstöl a mensiig naponta 2-3 csészével. Érdemes pár hónapig inni a siker érdekében! Egyébként sárgatest elégtelenséggel is estek már teherbe, csak így nehezebb. Szurkolok, hogy neked is sikerüljön!

Szia! Szerintem is sárgatest elégtelenség. Egyrészt a periódusod második fele túl rövid (min. 12 napnak kellene lennie), másrészt mert vérezgetsz. Próbáld meg a palástfü teát, a tüszörepedéstöl a mensiig naponta 2-3 csészével. Érdemes pár hónapig inni a siker érdekében! Egyébként sárgatest elégtelenséggel is estek már teherbe, csak így nehezebb. Szurkolok, hogy neked is sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Iszom a palástfû teát a pé tõl a mensiig, a cickafarkot a másik felében, szedem a Hormeel S cseppet, és mindenféle vitaminokat. Igaz hogy még csak 1 hónapja...Ez helyre tudja hozni ezt az elégtelenséget??
Neked nagyon úgy néz ki, hogy sárgatest elégtelenséged van!:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. És esetleg abban is tud valaki segiteni hogy mit lehet tenni ilyenkor? Van erre valami gyógyszer, vagy vitamin??
Szia! Szerintem igen. Nekem legalábbis segített. Irogasd az eredményeket (ciklus hossz, vérzések, PÉ stb.), s ha összehasonlítod, látod, hogy van-e javulás vagy nincs. Igaz, amiket írsz, ezekböl csak a palástfü teát ittam. Ezen kívül még málnalevél teával és Agnus Castus-sal (barátcserje) próbálkoztam, de ezek nem sárgatest elégtelenségre vannak.

Ma telt le az az idő mikor bekéne vennem a fogamzás gátlómat de csak holnap tudom megvenni baj ha 1 nappal később kezdem el szedni?

Legjobb válasz: Nem baj ha egyfázisurol van szo. Ezt ismerem másikfajtárol nem tudom. Viszont védekezni kell az elsõ két hétben mert addig nem véd ha nem az elsö napon kezded el szedni.

Nem baj ha egyfázisurol van szo. Ezt ismerem másikfajtárol nem tudom. Viszont védekezni kell az elsõ két hétben mert addig nem véd ha nem az elsö napon kezded el szedni.
Én is így jártam, de én legalább 3 napot késtem volna vele. Én inkább kihagyom a hónapot, és majd ha megint megjön, folytatom. Most úgy sincs tartós kapcsolatom, amúgy is gumit használnék. :D Csak nekem részben hormonális gondok miatt is írták fel, ezért inkább nem akartam belekavarni hogy elhúzom, legalább most megnézem, hogy segített-e valamit az alapproblémán (40-50 napos, nagyon fájdalmas ciklusaim voltak bogyó nélkül). :D
A T-Mobile honlapján az van, hogyha elfogy az adatmennyiség RÖGTÖN
aktiválódig... Bocs, :) http://www.t-mobile.hu/lakossagi/tarifak/domino/Domino_Surf ezt az oldalt végig olvasd el!
Melyik dolog volt 14-én?
Mikor volt az utolsó havid elsõ napja? Hány naposak a ciklusaid? Mikor szexeltetek mióta elmúlt a havid? Ezekre ha válaszolsz, talán tippeket is kapsz.
A kérdező hozzászólása: a havim most 8-án jött meg, 28 naposak a ciklusok és a párom 14-én , , ment el, , :) )) 2-ik nak! bocsi, hogy lemaradt egy-két dolog nem szoktam ilyeneket kérdezgetni.
Akkor elvileg 22-én lesz peteérésed, ha minden a nagykönyv szerint megy nálad, vagyis 14.-én esély nem sok volt. HA siker lett volna mégis, akkor is csak most kezdene beágyazódni és legkorábban a hét vége felé lenne valami tüneted. Bocs nem akarlak elkeseríteni, de kizárt, hogy ezek a terhesség jelei lennének.
A kérdező hozzászólása: voltam ultrahangon és terhes vagyok, úgyhogy ennyit errõl!!!! :) )))))

Ha csak 6 nap telik el két uh vizsgálat között, az baj?

27 hetes vagyok. múlt pénteken voltam 2 D-s vizsgálaton, csüt.-ön szeretnék 4 D-sre menni. nem árt a babának, hogy alig 1 hét telik el a két vizsgálat között?

Legjobb válasz: Az Uh nem káros,úgyhogy menj nyugodtan! Én is voltam így,semmi bajom!

Az Uh nem káros, úgyhogy menj nyugodtan! Én is voltam így, semmi bajom!
A kérdező hozzászólása: a férjem szerint nem kell olyan gyakran "zavarni" a babát az uh-val. ezért kérdezem tõletek, hogy ti mit gondoltok.
Szia. Menj nyugodtan. Amikor mi voltunk a baba pont farral feküdt és semmit nem láttunk a popsiján kívül és az uh-os mondta, hogy menjünk vissza egy hét múlva, hátha addigra fordul valamerre. És egy hét múlva már szerencsénk volt. 32 hetes kismama
Szia! Az uh-tól semmi baja nem lesz a babának. Nekem az utolsó 1, 5 hétben (36, 5-38.hétig) kétnaponta csináltak uh-ot, és tökéletesen egészsége a kisfiam :o) Ráadásul nálunk a 19. héten is volt egy ilyen, kedden volt genetikai, csütörtökön (ugyanazon a héten) mentünk 4D-re. Boldog babavárást!! :o)
Biztos nyitva marad valami alkalmazás ami leszivja.
mamám telójával is ez volt, ugyanúgy xperia p volt. neki elõször nagyon hamar lemerült, egyszer csak meg nem kapcsot be.(mondjuk az is közrejátszhatott hogy azelõtt fél évvel beleesett a vécébe a telefon). sok minden lehet igazából a probléma oka. nem tudni
Úgy, hogy nem õ teremtette.
Isten Õserdõben elszigetelten élõ törzseket teremt, pokolra jutnak a hitetlenségük miatt.
haha, erre már én is gondoltam. csomó marhaság van a bibliában, vallásos emberek meg még mindig vannak. azt hinné az ember, hogy minél többet tudunk meg a világról, annál kevesebben lesznek vallásosak, de nem. furák az emberek. furák és kétségbeejtõek. jóccak!
Ezek valójában színbólumok és korszakokat jelentenek. Isten mindenható, fáradtság nélkül teremthet bármikor és bármit.
Csak elméletben gondolkodj! Ha kialudna a Nap, vagy olyan vastag porréteg, vagy felhõréteg lenne a Föld körûl, hogy senki ember nem látná a Napot, akkor nem telne el nap? A Föld és az ég az elsõ napon lett megteremtve mindenek a maga törvényei folyamán, ahogy az Úr rendelte, és a mai napig eképpen haladva mindenek a maga útján. Üdv: L
Hát ez rohadt jó kérdés!!!
Hát ez nemkutya! ;)
Az egy nap nem feltétlenül 24 órát jelentett. Csak egy bizonyos idõegységet, amik elteltek. Lehet, hogy az 1 óra volt pl. ... De ennél sokkal nagyobb ellentmondások is vannak a Bibliában. Tessék csak megnézni YouTube-on a 'Quiz Show (Bible Contradictions' címû, ismeretterjesztõ-szórakoztató vidit.
ez jó kérdés
Gondolom karórája azért csak volt, az biztos úgy volt beállítva.
Nagyon rosszul hiszed, ha azt gondolod, hogy az utolsó 5percben megtudsz bánni mindent... MINDENNEL el kell majd számolnod vele és akkor fogsz rájönni, hogy ha hiszel Istenben jobban tudod élvezni az életet mint nélküle. Persze aki úgy beszél itt, hogy még egyszer sem volt templomban vagy volt egyszer és többet nem erõlteti meg, hogy kicsit is jobb élete legyen azt az embert már én sajnálom :) ) Elején még én se hittem benne és nem azt mondom, hogy most már meglettem váltva, de hiszem azt amit hallok és próbálok a helyes úton maradni, hidd el ezt is értékelni fogja. :) )
Na akkor majd várom Jézust hogy visszaterelgessen a helyes útra, úgy halálom elõtt 5 perccel, amikor is minden e világi bûnömet megbánom majd. Addig meg hadd élvezzem az életet és éljek úgy, ahogy szeretnék. http://cdn3.knowyourmeme.com/i/000/101/781/original/Y0UJC.pn..
Bizony megkapjuk az örökkévalóságot , csak sok múlik azon is milyen életet éltél ebben a világban.A Pokolhoz vezetõ út tágas és sokan mennek át rajta. A Mennyhez vezetõ út szûk és kevesen vannak akik azon járhatnak.Ez a választás jelentõsége ... Hittel és szeretettel próbálj élni és ha letérnél az Igazság útjáról ott van Jézus aki vissza terelget majd.Mind az egy elveszettet a 99-bõl.Bonyolítani nem kell a Biblia teremtés történetét olvasd el többször és majd rávezetnek (fentrõl)az Igazságra...: )
Pontosan, van választás. Szabadon élsz, vagy életed végéig sõt még utána is az örökkévalóság végéig tisztelsz valakit, akit soha nem fogsz látni és megköszönöd neki mindazt, amit amúgy is megkaptál volna...
Szerintem sokan félreértik a hit jelentõségét. Nem erõltette Isten senkire magát , meg van a lehetõségünk a választásra , épp ez a lényege az Istenben való hitnek. Ha akkora hitünk lenne mint egy mustármag , észrevennénk az Isteni segítséget, de mi (emberek)persze mindig okosnak tartjuk magunkat Hogy mi a terve velünk , ez egy szép dolog , hogy halálunk után egy örök és boldog életet ajánlanak fel nekünk, Jézus Krisztus által.Ezek a megpróbáltatások idõszakai.A választás megadatott...
Meg tudom érteni a vallásos embereket (nagyjából), de nekem semmi szükségem rá, úgy érzem. Szeretni, megbocsátani, értékelni amink van - ezeket vallás és mindenféle istenek imádata nélkül is tudom. Az meg végképp a falhoz vág, amikor isten létével magyaráznak baleseteket pl. Ha valakinek kell az, hogy egy kitalált valakiben higgyen és imádja/tisztelje stb stb, hát tegye. De NE erõltesse rá senkire, ne reklámozza magát, maradjon szépen csendben a saját világában és ott vallásoskodjon. Szerintem...
Ezt a mennyel meg örök élettel kecsegtetést én se értem, de a szeretetrõl szóló részekre nagyon megéri odafigyelni. Nem tudjuk, milyen torzításokat szenvedhetett már az 1.0-s verzió is. Emiatt lenne jó, ha azok, akiket érdekel a vallásosság mizéria, nekiállnának a régi-régi vallásokat áttekinteni. Fõ tanaikat inkább, nem annyira a figurákat és a szerepeiket. Egy igazi keresõ egyszer csak bekattan és nekiáll. Aztán amikor kezdenek világítani a hasonlóságok, akkor lehet elgondolkodni, mi is lehet az igazság. Továbbmegyek: megszámlálhatatlan könyv szól legalább két vallás párhuzamba állításáról. Mások már megdolgoztak vele. Hivatkozásaikat ellenõrizve meggyõzõdhetsz adataik helyességérõl. Józan eszeddel pedig a gondolatmeneteikérõl. És ha ekkor veszel kezedbe bármilyen szent könyvet, azt már nem az elvakult szem olvassa.
Azt hittem Isten mindentudó, tehát tudja elõre a jövõt. Ja hogy nem akarja látni, elzárkózik elõle - az már az õ baja. Mindenesetre nem kellett volna leküldenie a fiát és megöletnie értem. Imádd Istent egész életedben, élj jól, becsületesen, bûn nélkül, DEE ez képtelenség, úgyis vétkezni fogsz, de sebaj, imádd még jobban, bánd meg a bûneidet és a halálod után esélyed van, hogy a Mennyországba kerülj, és örökké imádhatod Istent. Hát mitnemondjak, zseniális..
Sokan nem hajlandók megérteni, ami az orruk elõtt van. Amit tényleges szabad akaratnak észlelsz, az tényleges szabad akarat is. Isten se tudja, mi lesz a következõ aberrált ötleted. És jól is teszi, mert ettõl tényleges a szabad akarat. Vajon miért vagyunk kis hatóerejû, puha anyagból készült kis méregzsákok?
Azt gondolom azt tudja hogy véget fog vetni a bûnnek.Nem nekünk ; )
"DE ISTEN LÁTTA ELÕRE HOGY AMIT FOG TEREMTENI AZ BÛNBE FOG ESNI TEHÁT KI FOG ALAKULNI A BÛN. Akkor miért is csinálta ezt? " Honnan gondolod hogy Isten tudott mindent.Ha Isten törvényében tiltott dolog a jövendõmondás , akkor nem Istentõl hanem a gonosztól valók ezek a feltevések .Isten a teremtõ és szeretõ , ha tudta hogy az ember ellene fordul , nem bánta volna meg hogy megteremtette és nem bocsátott volna Özönvizet a földre.Ezek után figyelmeztette az embert a bûnös élete után , hogy megszûnik létezni ez a világ a mi bûneink miatt.Nem tudjuk hogy ér véget , de tudjuk hogy bûnösök vagyunk és lehetõségünk van Jézus Krisztus által egy új és örök életre Istennel a mi Szeretett Atyánkkal.
Mindenható vagyok. Elõre tudok mindent. Ennek ellenére teremtek egy fajt, majd megbüntetem azért, mert követi a sorsát, ami ugye elkerülhetetlen - bûnbe esik. Majd nagyon nagylelkûen leküldöm a fiamat, hogy feláldozhassam magamért, hogy a sok majom ember még jobban imádhasson majd a halála után. Ja, Isten voltam ha nem jött volna valaki rá. Mondj el 3 miatyánkot.
Mi a helyes út? És ki mondja meg mi a helyes? Ez mind-mind viszonyulás, nézõpont kérdése...
mi a helyes út? a 10 parancsolat :) )
A helyes út.. tedd másokkal azt a jót, amit magadnak is elvársz...
Kérdezõ a földi istenség nem alkothatta a Napunkat. Azok csupán az életet Teremtették. A Földünk Teremtõ ERÕI nem teremthették a Napot Sõt a Napnak sugárzása keltette életre magát a Földünket és benne a teremtõ isteni ERÕKET. Az pedig nem egy-két vagy hat napig tartott hanem sokkal de sokkal hosszabb ideig.
Azon elgondollkodott-e mar valamelyik agyhalott kozuletek, hogy nem akkor irodtak azok a mondatok, mikor teremtette. Hanem utana, mikor mar volt nap, s tudta mozes mihez viszonyitani azt a bizonyos idot. Igy konnyeden le tudta irni ilyen hulye kerdes nelkul azt amit Isten ihlletes alatt mondott. AMUGY 1 NAP NEM 24 ORARA UTAL! Elnezest az agyhalott jelzoert, de az a gyoker aki azt irta, hogy "azt hinné az ember, hogy minél többet tudunk meg a világról, annál kevesebben lesznek vallásosak, de nem. furák az emberek. furák és kétségbeejtõek." elegge ketsegbeejto, hogy nekem, vagy barki masnak akarja bemagyarazni az evolucio elmeletet, vagy barmi mast... Mert nagyon egyertelmu, hogy egy ember aki erez izt, illatot, lat szinesen, hall, tappint, emlekszik, beszel, tanul "ez csak a veletlen muve" , mert veletlenul latunk szinesben, nem csak fekete-feherben. Elviselheto lenne az elet szaglas, izleles, szines latas nelkul? Ugye , hogy el. De mi kaptuk a kedves ajandekot az evoluciotol, hogy elvezzuk is az eletet. KIABARNDITO AGYHALOTTAK!!! AMI EGYSZERU, AZ NEM KELL AZ EMBERNEK, AMI LEHETETLEN AGYSZULEMENY, AZ KELL...
A teremtéstörténetben a "nap" szót szimbolikusan kell érteni. Egy nap = egy korszak, éra, stb. Lehet, hogy egy nap több millió év, mert az Isten számára, aki öröktõl fogva létezik, kb. annyinak tûnik. Ami az Istennek egy nap, az nekünk több millió év. A Teremtés nem az ember szemszögébõl nézve van leírva (ugyanis akkor még nem volt emberiség) és nyilván az isten "mértékegységeit" használják, amire nekünk nincs szavunk, ezért írták azt, hogy "nap". De persze nem úgy kell érteni, hogy rendesen felkelt a nap, meg lement a nap (hisz maga a nap mint égitest is csak a negyedik napon lett), hanem úgy, hogy telt-múlt az idõ, ismét eltelt egy korszak.
Olvasd el hogy mit teremtett az elso nap!
Vidiripi Milyen baleseteket magyaráznak Istennel? S fõleg milyen magyarázatot adnak rá?
Nagyon sok ilyen ellentmondás van a vallásban...
"Meg tudom érteni a vallásos embereket (nagyjából), de nekem semmi szükségem rá, úgy érzem. Szeretni, megbocsátani, értékelni amink van - ezeket vallás és mindenféle istenek imádata nélkül is tudom. Az meg végképp a falhoz vág, amikor isten létével magyaráznak baleseteket pl. " Hogyan magyaráznak Isten létével baleseteket?
Vidiripi "Isten Dinoszauruszokat teremt - Elpusztítja az összeset" Nem csak õket pusztította el hanem az egész lakott Földet.
Én visszatérnék az eredeti kérdéshez. Tetszik a kérdésed, a válaszom pedig a következõ: Isten valóban a világosságot teremtette elõször, majd elválasztotta azt a sötétségtõl. A Biblia innentõl beszél napokról: "És lõn este és lõn reggel, elsõ nap" Az tûnik ugyebár furcsának, hogy égitestek még nem voltak, a nappal és az éjszaka váltakozásában azonban ez nem jelentett problémát. Ez egy érdekes dolgot vet fel: azt, hogy ezek szerint a fény nem is a Naptól függ és származik, hanem közvetlenül Istentõl. Ami a nap mint idõegység kérdését illeti, a fent idézett Bibliarészlet számomra azt jelenti, hogy tényleg egy nap telt el, úgy ahogy most is, az este és a reggel váltakozásával, azaz elkezdõdött, elindult az idõ, ami ma is telik, számítjuk és mérjük. További szép napot!
A Jóban minden- ami Istennek kedves -benne van ami nem bûn..Ha 10-1-et nem teszel meg az emberekért, akkor nem teljesítetted atyád akaratát.Elvész mind a kilenccel az -az egy is.Isten látja a te lelkedet és Õ lesz a te bírád nem az emberek....
rosszul cselekszi az, ki családja miatt öl még ha ez helyesnek is tûnik, inkább hinnie kéne Istenben és Isten se hagyná el õt :) )
Ez részben igaz csak. Klasszikus példa: bérgyilkos. Embereket öl - úristen, de gonosz, csúnya bácsi, pokolra vele. Otthon minden esete hazavárja a felesége és a kisgyereke, akiket el kell tartania - máris más szemszögbõl szemléled a dolgokat, igaz? Nem minden olyan fekete-fehér, mint ahogy a legtöbb ember szeretné látni. Nem lehet olyan könnyen eldönteni, mi a jó és mi a rossz, ugyanis MINDEN függ a körülményektõl...
Hogy nyílvánvaló legyen. :) ))
DE ISTEN LÁTTA ELÕRE HOGY AMIT FOG TEREMTENI AZ BÛNBE FOG ESNI TEHÁT KI FOG ALAKULNI A BÛN. Akkor miért is csinálta ezt? ;)
Annyit még hozzátennék hogy a Mennyet és a földet egyidõben teremthette meg "kezdetben mennyet(mennyországot) és a földet".Még nem volt bûn.csak az ember teremtése után.
És ezzel mi a baj? Így legalább a történelem kezdetén csak a föld 30%át cseszhettük el. Kár, hogy a technika fejlõdésével már a tenger sincs biztonságban. Amúgy az óceán minden bizonnyal épp olyan fontos a föld számára, mint az õserdõ....
Isten Élõhelyet teremt a teremtményének - 70% sós víz.
Az is megmosolyogtat, mikor az elsõ lap alapján ezer oldalas könyv fölött ítélkezik egyik okos, többi okos meg nem látja a lólábat, ha a szájába lóg. Szerintem ha érdekel a "mi az ember és miért van?" örök kérdés lehetséges feloldása, akkor ne hagyd abba a Biblia elolvasását se! Lesz sok-sok nálam okosabb, aki szóban és a jelenlétével többet segít, mint itt bárki, aki eléd vág egy szónoklatnyi dolgozatot, hátha azonnal érdekelni fog. Kezdheted akárhol. Én Jézussal kezdeném... Kérjetek és adatik nektek. Keressetek és találtok. Zörgessetek és megnyittatik elõttetek. :)
Még mielõtt érdemben válaszolnék a kérdésre, írnék pár sort! Mindenekelõtt az a gond, hogy a Bibliához úgy próbálunk közeledni, mint egy átlagos ismeretterjesztõ könyv 2011-es kiadványhoz. Így eleve veszett ügyünk van, már most megosztom veletek. Tudnunk kell, hogy a Biblia azért van még mindig köztünk, hogy elsõsorban bemutassa az ember lelki bukását és megoldást nyújtson azok számára, akik szeretnének visszafordulni az Úrhoz. A Biblia olyan dolgokról beszél, amely az ember üdvösségre jutását segíti, minden benne van és minden "eszközt" megad, ami az üdvösségünkhöz szükséges. Se több, se kevesebb! Ha teljesen száraz és rideg módon közelítünk a lapjaihoz, akkor bizony elégedetlenek leszünk, mert nem azt kapjuk, amit vártunk. Mert nem quantumfizikát és különbözõ emberalkotta tudományos elméleteket közöl az olvasóval és fõleg nem a saját innen-onnan összeszedett és logikusnak vélt magyarázatok lexikonját tartalmazza, amit annyira-de annyira szeretnénk a lapjaira erõltetni és igazolni saját magunkat, hanem egy ezzel teljesen ellentétes szemléletmódot találunk benne. Nem robotoknak íródott, vagy számítógépeknek, hanem érzõ lényeknek. Ahogyan materiális dolgokkal nem tudjuk felfogni, hogy mi a szerelem érzése, mi a mélyrõl fakadó együttérzés, a könnyhullatás, a szívfacsaró fájdalom, a lüktetõ harag, vagy a szelíd megbékélés érzése, ami mosolyra késztet, úgy a Biblia fõ mondanivalóját, sõt, Isten létezését sem vagyunk képesek felfogni, és amit az ember nem képes felfogni, azt elkezdi megmagyarázni olyan dolgokkal, amit már képes megemészteni és mindent egy tudományosan "megmagyarázható" skatulyába zár, vagy ha ez sem megy, akkor teljes odaadással vakon tagad. Az ember mindent meg akar magyarázni, mert amit nem tud, azt nem is tudja irányítani és értelmezni. Ez az önzõ természetünkhöz köthetõ, amitõl pont a Biblia óv bennünket. Tehát teljesen paradoxon így "megerõszakolni" a Szentírást. Itt jön képbe a hit és a bizalom. Én azt mondom, hogy mind a kettõhöz (Isten vagy a tudomány elfogadásához is) hit kell. Minden ember hívõ. Valaki Istenben hisz, valaki a tudományban, önmagában. Elmondhatom magamról, hogy mindkettõt ismerem, de csak egyet vallok és egy mellett tartok ki, amíg élek. Keményfejû, Istentagadó ateista voltam. Ilyen családban nõttem fel. Istenrõl csak különbözõ emberektõl hallottam, nem elsõdleges forrásból, a médiából vagy a szüleim véleményén keresztül. Tulajdonképpen ebbe nõttem bele és az ember azt tartja természetesnek, amit csecsemõként az anyatejjel szív magába. Én tudom, hogy mit érez egy ateista és hogyan vélekedik és Istené a dicsõség, amiért tudtam fogadni az Õ keresését. Tele voltam elõítélettel, de végül meg tudtam magam üresíteni ezektõl és ma már látom az akkori énem hibáit. Meg tudtam változni, mert onnantól kezdve más világ tárult elém és vágytam közel kerülni az igaz Istenhez. Rájöttem arra, hogy addig semmit sem tudtam igazán a Bibliáról. Ma már túl tudok látni ezen az értelmetlen életnek nevezett illúzión, amiben jelenleg élünk és az ezt szolgáló emberi tudományon is, ami ezt az illúziót hivatott egyre kényelmesebbé tenni. Tudom, hogy sokan csordultig vannak elõítéletekkel és Istent a hatalomra éhezõ Vatikánnal és a perverz, pedofil papokkal azonosítják és azokkal, akik háborút generálnak az Õ nevére hivatkozva, de sajnos akik így gondolják, azok nem ismerik a kereszténység gyökerét és nem értik annak mondanivalóját. Mert azok az emberek, akik ezeket a torz embertelenségeket mûvelik, csak a papíron keresztények, de a szívükben más él, nem Isten. A gyarló ember még a Teremtõ szent nevére is szégyent hoz. Visszatérve: Az embernek el kell szakadnia ettõl a beszûkült látásmódtól: "Hiszem, ha látom!" És nyitnia az érzelmei felé: "Látom, mert hittem." Erre van egy rész a Bibliában, Jézus feltámadása után: "Tamás pedig, egy a tizenkettõ közül, a kit Kettõsnek hívtak, nem vala õ velök, a mikor eljött vala Jézus. Mondának azért néki a többi tanítványok: Láttuk az Urat. Õ pedig monda nékik: Ha nem látom az õ kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az õ oldalába, semmiképen el nem hiszem. És nyolcz nap múlva ismét benn valának az õ tanítványai, Tamás is õ velök. Noha az ajtó zárva vala, beméne Jézus, és megálla a középen és monda: Békesség néktek! Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívõ. És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem! Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek. Sok más jelt is mívelt ugyan Jézus az õ tanítványai elõtt, a melyek nincsenek megírva ebben a könyvben; Ezek pedig azért irattak meg, hogy higyjétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy ezt hívén, életetek legyen az õ nevében." [János 20:24-31] Tamás nem hitte el a társainak, hogy Jézus feltámadt. Kettõs nézetet vallott, hiányzott belõle a feltétlen bizalom, a hit. Az érzékszerveire támaszkodott és látni, tapintani szerette volna Jézust, hogy õ is hinni tudjon. Ez volt az õ elõfeltétele. De a hitnek mi a lényege? Tamás felkiált, miután Jézus testét tapintja: "Én Uram és én Istenem!" A felismerés lendületével rögtön megvallja, hogy az Úr valóban Jézus és él. Jézus pedig így szólt: "Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek." Elmondja, hogy Tamás azért hitt, mert látta, de aztán jön a tanulság a kettõspont után, hogy azok boldogok, akik úgy hisznek, hogy nem látnak. Mennyivel inkább fontos az, hogy Isten létezésérõl, szeretetérõl érzéseink által és lelki megtapasztalás által bizonyosodjunk meg, minthogy kézzel fogható, materiális megtapasztalás által, amit ugye még a "vak is lát". Az elõbbi az érzéseinkre hat és mélyen megérint, emlékezetes marad, míg az utóbbi csak a tudatunkig jut el, de nem hagy bennünk maradandó nyomot. Fontos tehát, hogy amikor megnyitjuk a Bibliát, imádkozunk, akkor Istent ne úgy próbáljuk befogadni, hogy elvárásaink lennének és ha azokat kézzel foghatóan megtapasztaljuk, akkor hiszünk. Furcsa lenne, ha ez így mûködne a mindennapjainkban. Ha azt mondanánk a buszsofõrnek, hogy ha elvisz bennünket a 14. megállóhoz, akkor elhisszük, hogy õ a buszsofõr és tényleg el tud vinni a 14. megállóig. Hanem teljesen természetes módon felszállunk a buszra és elõször is elhisszük, hogy ezt a buszt, amire felszálltam, a sofõr elvezeti a 14. megállóhoz és odaérek az uticélomhoz. Ahhoz, hogy megbizonyosodjak róla, hogy eljutok odáig, ahhoz elõbb feltétlen hitet kellett éreznem a buszsofõr iránt, hogy nem kap útközben szívrohamot, nem alszik-e el a kormány felett stb.stb., fordítva nem ment volna a dolog. A feltétlen bizalom és hit nélkül ki sem tudnánk lépni az utcára. De vajon Istennel miért nem tudják ezt sokan megtenni a tudománnyal pedig gondolkozás nélkül? Én a Teremtõhöz mindig természetes hittel fordulok, alapból nem kételkedem már benne. Sok bizonyságot szereztem benne, de ezt a hit elõzte meg. Ez nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag lelki tapasztalatokat szereztem. Sok esetben kaphatunk kézzel fogható bizonyságot is, hiszen elõbb-utóbb így csapódik le az a sok áldás. Az emberi tudomány lassan már nyomorba taszít, ahogy azt érzékeljük is, de az Isteni tudomány és bölcsesség felemel és megtart örökre. Szomorú látni, hogy az egyetlen ránk maradt kincsünket, a Bibliát sokan ócsárolják és provokatívan nyilatkoznak róla. Az emberek Jézus korában sem ismerték fel a reményt, de ez ma sem változott... sõt. Úgy éreztem, ezt le kell írnom, mielõtt ténylegesen a kérdésre válaszolok. Szóval: Fogósnak látszik a kérdés, de próbáljunk meg ne a mai tudományos álláspontok szerint vizsgálódni, azok úgy is mindig megcáfolják egymást és jön egy újabb szemlélet stb. Tudnunk kell, hogy a teremtés "hogyan"-ját nem lehet emberi ésszel felfogni. Istent nem lehet keretek közé szorítani, mint ahogyan a végtelent sem tudja az emberi elme felfogni. Nem véletlen nem megy bele a Biblia ilyen átadhatatlan dolgokba. Itt megint hittel kell fordulnunk Isten kinyilatkoztatásához és ismernünk kell a héber gondolkodást, mivel Isten ihletett embere "konvertálta" az utókor számára a teremtést, hogy tudomást szerezhessünk ezekrõl. "Ha Isten csak a 4. napon teremtette az égitesteket (tehát a Napot is), akkor hogy telt el 4 nap?" A magyar ember valamiért a naptári napot és az égitest Napot egy és uyganazon értelemben kezeli. De nézzük meg pl az angolban: naptári nap: day égitest Nap: Sun A mi agyunk összeolvasztotta ezt a két teljesen eltérõ szót, mivel ugyan úgy írjuk. Ez bekavar. A Bibliában így olvashatjuk: "És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendõknek. És legyenek világítókul az ég mennyezetén hogy világítsanak a földre. És úgy lõn. Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat. És helyezteté Isten azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre; És hogy uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és elválaszszák a világosságot a setétségtõl. És látá Isten, hogy jó. És lõn este és lõn reggel, negyedik nap." [1. Mózes 1:14-19] Minden a Teremtõ Isten szavára lett. A világ valóban "Isten beszéde által teremtetett" [Zsidó 11:3] A teremtõ szó nem függött már meglévõ anyagtól (Kivéve pl. Ádámot, mert õt a Föld alkotóelemeibõl -mint ahogy ez ismeretes is- alkotta meg az Úr.) A semmibõl való teremtésre a héberek a "bárá" szót használták egyébként. "Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elõ" [Zsidó 11:3] A Biblia teremtéstörténetének napjai valóságos 24 órás napokat jelölnek. Jellemzõ a következõ kifejezés arra, hogy Isten ószövetségi népe hogyan mérte az idõt: "este és reggel", ami egy-egy napot jelölt (estével, vagy naplementével kezdõdõen -> 3. Mózes 23:32 és 5. Mózes 16:6). Semmi sem igazolná, ha azt mondanánk, hogy ez a kifejezés valóságos napot jelölt Mózes 3. könyvében, Mózes 1. könyvében pedig több ezer vagy több millió évet. 1. Mózes 1-ben a napnak fordított héber szó a "jóm". Amikor a "jóm"-mal határozott szám jár együtt, mindig valóságos 24 órás napot jelent pl. 1. Mózes 7:11 és 2. Mózes 16:1. Ez újabb utalás arra, hogy a teremtésrõl szóló beszámoló szó szerinti 24 órás napokat említ. A Tízparancsolat is ezt bizonyítja. A negyedik parancsolatban ezt mondja Isten: "Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat; De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belõl van; Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt." [2. Mózes 20:8-11] Isten ismét elmondja röviden a teremtés történetét. Minden nap (jóm) teremtõ munkával telt és a teremtés hetének a szombat volt a csúcspontja. A 24 órás szombatnap tehát a teremtés valóságos hetének állít emléket. Ha korzsakokra nyúlnának ezek a napok, akkor értelmetlen volna az egész. Innen eredeztethetõ vissza egyébként a hét valóságos hét napja is. Isten példát mutatott az embernek. Akik 2. Péter 2:8-at idézve "Egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendõ" próbálják bizonyítani, hogy a teremtés napjai nem valóságos 24-órás napok voltak, de megfeledkeznek arról a tényrõl, hogy ugyanez a vers így fejezõdik be: "és ezer esztendõ, mint egy nap", Isten teremtõ szavának hitelességét kérdõjelezik meg. Ez annyit jelent, hogy Istennél nincs idõkorlát, az idõ is teremtett, mint maga a tér. Istennek nem számít, hogy 1 nap, vagy 1000 év, az embernek viszont igen. Most hogy ezeket tisztáztuk, láthatjuk, hogy Isten gondosan megtervezte a teremtést. Elõre tudta, mi hogy lesz, milyen idõciklus szerint rendeli az emberhez az égitestek mozgását. Már az égitestek teremtése elõtt megvolt ez a 7-es beosztás. Ahogy olvashatjuk is "legyenek jelek". A nappalt a Nap szimbolizálja, az estét a Hold. Csupán ennyi, semmi több. Ezek váltakozása hozza hétrõl-hétre el a szombatnapot is. Szóval az égitestek alkalmazkodnak a teremtett ciklushoz, nem pedig fordítva. A hét hetedik napja tehát a szombat és a hét a vasárnappal kezdõdik. Nem sokan tudják, de az ember szervezete valóban egy hetes ciklusra van ráállva, 6 napot bír a szervezetünk munkával, aztán a 7. napon pihennünk kell, ha ezt meghaladjuk, akkor elõbb-utóbb az egészségünk rovására megy. Ez a biológiai óránk.
Megmosolyogtat, ahogy iskoláink dicsõ végtermékeinek csak az "1 kérdés 1 jó válasz" felállás elfogadható. Bezzeg ha Chuck Norris lenne a fõhõs, azonnal születnének a verziók!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, 1-2 egész elgondolkodtató volt :) mivel nem vagyok vallásos, így pár magyarázatot nehezen tudok elfogadni, és pont ezért vetettem fel ezt a kérdést.
Kedves kérdezõ! Elõször azt a kérdést kellene feszegetni, hogy mi az idõ? Az idõ nem egy Istentõl független valóság, aminek nincs kezdete és nincs vége. Isten örökké ugyanaz, soha nem változik, ezért Õ a végtelen, Õ az örök jelen. Míg az idõ, mint Isten alkotása, ha nem változna, akkor örök jelen lenne, de akkor nem idõ lenne, hanem örökkévalóság. Az idõ tehát mivel állandóan változik, ezért nem végtelen, hanem van kezdete és vége, amit Isten jelölt ki. Az idõnek semmi köze az örökkévalósághoz, mert amennyiben valami az lett, ami nem volt, vagy valami múlik vagy következik, az mind meghal vagy születik. Az idõ kezdete nem más, mint Isten munkájának kezdete ebben a világban. Az idõ vége pedig Isten munkáinak befejezése ebben a világban. Amikor Isten kimondta hogy legyen világosság, onnantól kezdett Isten ebben a világban munkálkodni. Isten a hetedik napon csak a teremtés munkájától nyugodott meg, de azóta is folyamatosan dolgozik: Ján 5:17 "Jézus pedig felelt nekik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom." Az idõ alkotása elõtt is létezett a föld és az ég, de az örökkévalóságban alkotta azokat Isten. Ezért lehetetlen megmondani a föld életkorát, mert nem lehet akkorról, és mikorról beszélni, ahol idõ sincs. Az idõ kezdetét én a fény teremtésétõl kezdve számolom, mert a Biblia onnan kezdi feljegyezni azt, hogy Isten munkálkodni kezdett ebben a világban: "Legyen világosság!", majd ezt a fényt nevezte nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának, "és lett este és lett reggel, elsõ nap." Szerintem azért nem jegyzi le a Biblia hogy milyen szavakkal teremtette Isten az eget és a földet, mert azok a parancsszavai nem az idõben hangzottak el, hanem az örökkévalóságban. Ráadásul minden ami látható, a láthatatlanból állott elõ Isten szavára, tehát mielõtt idõ lett volna, Isten már munkálkodott, csak nem ebben a világban.
"színbólumok", OMG! Tehát, ezt ne úgy értsd, hogy konkrétan négy nap, hanem szimbolikusan. Ezért tudják sokan összeegyeztetni az õsrobbanás-elméletet a teremtés-elmélettel. Egy nap=egy korszak. Dinókról azért nem ír az Ószövetség, mert az akkori emberek tudása gyérebb volt a maiaknál. Hiszen azt ókori emberek írták.
Úgy hogy isten szeme mindent lát , ergo sötétben is. Más kérdés?
isten nem létezik
Isten országában 1 nap az ezer év és mivel mindenható így nincs szüksége napra ahhoz hogy tudja az idõt.
Isten Dinoszauruszokat teremt - Elpusztítja az összeset
* "lesz sok-sok nálam okosabb, aki többet segít, mint itt bárki[, aki Ctrl+V]"
Isten Unalomból teremt valamit - hopp, túl okos lett.
Bizony nem a Nap világosságáról van szó , mert Isten amikor elválasztotta a világosságot a sötétségtõl nem volt égitest az égen.A napokról van szó amelyek az élet elindulásával kezdõdtek. Az égitestek pedig a megvilágítás eszközei.Kezdetben nem volt más világítótest.
@38 bocsáss meg, de nem a nap adja a fényt. Itt a földön igen, de most általában a fényrõl, a világosságról van szó. Az egész naprendszerben. A fény energia. Errõl beszélünk a teremtés elsõ napján.
És a látást hogyan választod el a vakságtól? Voltak régen a keveredett látás-vakság mezsgyéjén éldegélõk, oszt jött isten és mindent jól szétválasztott? :)
az hogy "nap" csak egy egység amit mi emberek használunk, azis lehet hogy Isten 1 egység alatt teremtette meg a földet amit az emberiség 7részre osztott és ezek lettek a "napok". a fénnyel való dolgok meg hülyeségek mert hiába van fény ha azt vlmi eltakarja -.-" speciál arra gondolok, hogy a Föld egyik felén világos van a másikon meg sötétség ergo a fény létrejötte és ezzel 2pólussá osztódása hülyeség mert a Nap adja a fényt.
"A sötétség a fény hiánya. Ez egyszerû fizika. Mit választ el pontosan mitõl? ;D A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad." A látást a vakságtól .
Igen. Arról nem is beszélve, hogy a rossz döntéseinkbõl tudunk tanulni és fejlõdni.
Elõzõ: asszem elõre látja az összes lehetséges jövõdet, és elzárkózik attól, hogy a szabad választásodba belelásson.
Isten miért teremtett "szabad akaratú" embereket, ha - mivel mindenható - elõre látja a jövõjüket? Szívatja õket a tiltott gyümölccsel meg a kiûzetéssel, közben elõre lát mindent. Retardált-e netán?
Abban a pillanatban ahogy megszületett a fény, el is lett választva a sötétségtõl. Hiszen egy dualitás alakult ki, ami abból áll hogy két különbözõ pólus van: az egyik pozitív a másik negatív. Vagyis a világ nem egyetlen nagy fényesség lett, hanem vannak részei amelyek sötétben vannak. A sötét és a világos szétválasztása a fizikán túl erõsen szimbolikus is.
A sötétség a fény hiánya. Ez egyszerû fizika. Mit választ el pontosan mitõl? ;D
Attól a naptól kezdõdött amikor Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtõl.Ezek a napok.
:D
"A Föld és az ég " Az az ember aki nem tudja hogy nincs ég az szégyellheti a butaságát.Nem kell a felfogásához sok ész de akinek ennyi sincs?Miért kutattak az emberiség legjobbjai?
Bocs az off-ért, de azt mensi közbe kell felrakni? Én is gondoltam rá, h azt szeretnék de sokat nem tudok róla.
Én pedig úgy hallottam, hogy a legjobb védekezési mód. Én is azt szeretnék felrakatni. Egyébként annyi, hogy 3 havonta kell ellenõrzésre járni és akkor tuti nem esel mellette teherbe, 5 évente pedig cserélik, a férjem munkatársa mondta. Neki már 10éve van és semmi gondja nincs vele, most megy a harmadikat felrakatni. De azt nem mondta, hogy mensi alatt csinálják.
Szia! Nekem is spirált rakott fel a doki a szülés után. A 6 hetes kontrollon beszéltük meg és rá egy hétre rakta fel, nem kellett menstruációt megvárni.
Az egyik legrosszabb védekezési mód. Mikor megemlítettem a dokimnak, nagyon gyorsan lebeszélt, mivel, gyulladást okozhat, nagyobb a fertõzésveszély, erõsebb menstruációt, illetve erõs menstruációs görcsöket. A menstruáció 2. napján kell felrakatni. A doki azt, mondta, minden mást inkább ajánl, mint a spirált. Most gumival védekezünk, tabit nem akarok, mert nemsokára szeretnénk kistesót:)
én úgy tudom hogy az elsö napon. de nem bizti.
Én lebeszélnélek a spirálról. n Nagyon sok gond van vele, sokszor elmozdul és rengeteget teherbe esnek mellette. Válassz más megoldást.
Menstruáció közben rakja fel a doki, de szülés után nem kell hozzá menstruáció, 6 hétig anélkül is fel lehet rakni! Tehát ha ezt szeretnéd, gyorsan menj el az orvoshoz, elvileg még felrakja (megvizsgál és eldönti). Ha most már nem férsz bele, meg kell várni a legközelebbi menstruációt (ha szoptatsz, ki tudja, mikor lesz az...), addig máshogyan kell védekezni. A legközelebbi menstruációkor menj el hozzá és felrakja. Ha két napig lesz csak meg, akkor abban a két napban kell odaérni...

Mit tegyek, ha a peteérésem és a tüszőrepedésem között sok idő telik el? Ovuteszt szerint a 12. napon volt peteérésem, de a hőm csak rá 4 napra esett le.13 hónapja próbálkozunk.

Legjobb válasz: mindenképpen uh-s cikluskövetést csináltatnék dokival, mert ez hormonzavarra utalhat, és emiatt késhet a baba!

mindenképpen uh-s cikluskövetést csináltatnék dokival, mert ez hormonzavarra utalhat, és emiatt késhet a baba!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!