Találatok a következő kifejezésre: Ha csak meg reggel (128 db)

Olvastam, hogy a ló hátának nem tesz jót, ha csak szőrén ülik meg a lovakat. De régen nem ártott akkor nekik, amikor még nem volt nyereg és csak szőrén ülték a lovat meg?

Legjobb válasz: Elõször is mibõl gondolod, hogy nem ártott meg nekik? Azért lovagoltak nyereg nélkül, mert a nyerget még nem találták fel és nem azért, mert az nem ártott a ló hátának. Nem volt más választásuk. Mióta feltalálták a nyerget, a lovasok nyeregben lovagolnak, mert a lovasnak és a lónak is kényelmesebb. Lovagolj egy vékony, nagy marú, csontos lovat csak egy hétig minden nap csak másfél órát, utána nézd meg a fenekedet ha az érzés nem lenne elég meggyõzõ! :) A nyereg eloszlatja a lovas súlyát a ló hátán, anélkül extrém kis helyen, a két ülõgumó pár négyzetcentiméteres felületén nyomná a lovat 40-70 kiló. Ha téged nyomna egy egycentis felületen 5 kilónyi súly, de sem díjaznád sokáig. Egyébként nem értem ezt a "vissza a gyökerekhez" felfogást, ami mostanában annyira megy. Ne használjuk a nyerget, mert az "modern"? Mert felesleges? Mert régen se használták? Akkor ne használjuk az ínvédõt se, mert az se volt régen, meg ne használjuk a kobakot se, mert az se volt, meg a biztonsági övet se az autóban, mert az sem volt.

Elõször is mibõl gondolod, hogy nem ártott meg nekik? Azért lovagoltak nyereg nélkül, mert a nyerget még nem találták fel és nem azért, mert az nem ártott a ló hátának. Nem volt más választásuk. Mióta feltalálták a nyerget, a lovasok nyeregben lovagolnak, mert a lovasnak és a lónak is kényelmesebb. Lovagolj egy vékony, nagy marú, csontos lovat csak egy hétig minden nap csak másfél órát, utána nézd meg a fenekedet ha az érzés nem lenne elég meggyõzõ! :) A nyereg eloszlatja a lovas súlyát a ló hátán, anélkül extrém kis helyen, a két ülõgumó pár négyzetcentiméteres felületén nyomná a lovat 40-70 kiló. Ha téged nyomna egy egycentis felületen 5 kilónyi súly, de sem díjaznád sokáig. Egyébként nem értem ezt a "vissza a gyökerekhez" felfogást, ami mostanában annyira megy. Ne használjuk a nyerget, mert az "modern"? Mert felesleges? Mert régen se használták? Akkor ne használjuk az ínvédõt se, mert az se volt régen, meg ne használjuk a kobakot se, mert az se volt, meg a biztonsági övet se az autóban, mert az sem volt.
igen, és amikor még nem volt cipõ, az emberek állatbõröket kötöztek a lábukra, vagy még azt se. persze néha bele léptek egy éles kõbe, vagy darázsba, bizonyos helyeken skorpióba, akkor meghaltak. biztos, hogy rossz volt a lovaknak, de ha fájlalta a hátát legfeljebb megették.
Régen is ártott a lovaknak ezt megfigyelték és érdekelte õket, hisz feltalálták a nyerget, gondolom észrevették, hogy tovább bírja õket a ló és nekik is és a lónak is kényelmesebb, kevesebb a hátfájásból eredõ sántaság stb. Ezután, aki tehette nyeregben lovagolt. A csikósok, betyárok meg azért nem használtak nyerget, mert nekik hirtelen kellett menni/menekülni, nem volt idõ a nyergeléssel tökölni, ezért is használták a patracot, az még mindig egy fokkal jobb, mint szõrén lovagolni. Én is szoktam szõrözni, de kb évente 3x jön rám és akkor se ülök egy óránál többet így a ló hátán.
Régen az emberek sosem mostak kezet, akkor meg mi minek mosunk?
Nem csak kezet nem mostak, de fürdeni si kb. évente kétszer... Pl. egy idõben azért voltak azok a bizonyos parókák divatban, mert mindenki tetves volt, így inkább levágták a hajukat, és parókát hordtak... Az jobb volt, mint a mai samponok? Na, visszatérve a kérdésre: http://www.lovasok.hu/index.php?i=71186

Ha tavaly vásároltam egy házat akkor igényelhető-e még rá adókedvezmény? Ha jól tudom régen volt ilyen, csak azt nem, hogy most is van-e még rá lehetőség.

Legjobb válasz: Már sajnos nem, ha a kamttámogatásra gondol.. egy 2007-es tv. módositás alapján már csak a régen megkötött államilag támogatott hitelszerzõdésekre lehet, de azok is kifutóban vannak már..

Már sajnos nem, ha a kamttámogatásra gondol.. egy 2007-es tv. módositás alapján már csak a régen megkötött államilag támogatott hitelszerzõdésekre lehet, de azok is kifutóban vannak már..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Sajnos már akkor ezt is elvették. Na de nem baj, az élet megy tovább.

Ha már van egy diplomám és nem mesterképzésre jelentkezem, hanem szakirányú továbbképzésre az ad diplomát? Ill. ha csak 8 félévet tanutam még a régi rendszerben, akkor ezt még állja az állam?

És még egy kérdés: Ha elvégzek egy szakirányú képzést, akkor van lehet?ségem továbbmenni vmilyen mesterképzésre a szakterületemen belül?

Legjobb válasz: Nem tudom mi a különbség a szakirányú képzés és az Ma között. Viszont az állam a régi rendszerben tanulóknak 12, az új rednszerben 10 félévet finanszíroz, szal igen, részben legalábbis biztos, hogy állja az állambácsi. Egyébként az OFIKnak van egy e-mailcíme (www.felvi.hu), ahová ha írsz egy levelet, akkor 3-4 munkanapon belül minden feltett kérdésedre válaszolnak (és tényleg, személyesen, nem csak ilyen sablon gépszöveg, tapasztalatból mondom).

Nem tudom mi a különbség a szakirányú képzés és az Ma között. Viszont az állam a régi rendszerben tanulóknak 12, az új rednszerben 10 félévet finanszíroz, szal igen, részben legalábbis biztos, hogy állja az állambácsi. Egyébként az OFIKnak van egy e-mailcíme (www.felvi.hu), ahová ha írsz egy levelet, akkor 3-4 munkanapon belül minden feltett kérdésedre válaszolnak (és tényleg, személyesen, nem csak ilyen sablon gépszöveg, tapasztalatból mondom).
a szakirányú tk.nem ad új végzettséget, diplomát, csak kiegészíti a meglevõt.amúgy én úgy tudtam, h.a szakirányú tk.nincs ingyenesben...lehet tévedtem.
2.vagyok íme: szakirányú továbbképzések, másoddiplomák a már pozícióban lévõ, vezetõi vagy szakértõi szintre törõ munkatársakat célozzák. Ezen képzések egy-egy jól deffiniált szûkebb témakör nagy mélységû ismereteit kívánják átadni, ezen belül is naprakész ismérveket, eszközöket, technikákat, nemzetközi kitekintést, széles módszertani alapokat. Azon érdeklõdõk, akik már vezetõi vagy potenciális vezetõi feladatokat látnak el, akik ambícionálják az elõrelépést, akikben a pozitív értelemben vett karriervágy a nagyobb tudásra akar épülni - ezek lesznek a szakirányú továbbképzések (harmadik szint, speciális master, szakdiploma) hallgatói.
1. válaszoló elég bunkó, ott csak sablon szöveget fogsz kapni, ha írsz az ofiknak, ahogy bárhová írsz azt kapsz, engem nagyon idegesített, sõt az egyikben még valótlant is állítottak, írtam az oktatási minisztériumnak is, az is dettó, szóval telefonon, de amilyen idióták...az a legjobb, ha bemész és el is mutogatod nekik, mert az értelmi szintjük kb. az elsõ válaszoló szintjével felel meg.


Ha ma reggel volt tüszőrepedésem, és csak holnap reggel tudunk együtt lenni a párommal, még lehet esélye a babának?

Legjobb válasz: Ha tuti,hogy most volt akkor nem sok esély van rá,hogy sikerüljön! A petesejt 24 óráig termékenyíthetõ meg, de 12 óra után elkezd "öregedni". Persze ettõl még próbálkozni kell, hátha....

Ha tuti, hogy most volt akkor nem sok esély van rá, hogy sikerüljön! A petesejt 24 óráig termékenyíthetõ meg, de 12 óra után elkezd "öregedni". Persze ettõl még próbálkozni kell, hátha....
A kérdező hozzászólása: Utolsó igazad van, én sem veszek többet, múlt hónapban is folyamatosan szívatott. Ráadásul a Rossmanos nem is jó állítólag!
Na pont ezért nem fogok venni ovutesztet , inkább 2 naponta sexelünk :) ))
Akkor holnap reggel hajrá, az esélyt meg kell adni! Drukkolok, hogy sikerüljön! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó, de mint a nyulak csak holnap reggeltõl lehetséges, mert most sajna nincs kivel. XD Tegnap volt totál pozi délután a teszt, ma is csinálok majd egyet, de hát a hõm nem esett le, elvileg tüszõrepikor le kellene esnie nem? Kár volt ovutesztelnem, mindig átver. A múlt hónapban is megszívatott, már az ovu elõtt 1 héttel pozitív volt folyamatosan.
Ha még fájnak a petefészkeid, akkor nem volt tüszõrepedésed, ugyanis azért fáj mert feszít a tüszõ. Ha totál pozi az ovuteszt azt jelenti, hogy legkésõbb 36 órán belül megtörténik az ovuláció, ergo innentõl mint a nyulak!! :DD A görbédbõl még semmi nem derült ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de lehet még nem is volt peteérésem. Ma kezdõdött a tojcsis folyás, meg nagyon fájnak a petefészkeim is. Reménykedek nagyon. Már nincs fogadott orvosom, 12 évig volt, aztán hatalmasat csalódtam benne, úgyhogy már nem is lesz.
tényleg nyers a modora, és nem segít ha van saját nõgyógyászod, beszélj vele, de tényleg késõ már a holnapi együttlét. Ma kéne együtt lenni, illetve tegnap este kellett volna, pluszban lehet holnap reggel, de késõinek tartom, de hát ki tudja:-))))
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm, ismerem, elég tuskó orvos. XD
azért egy próbát megér. lehet nem sok infóval fog szolgálni, de mit veszíthetsz? semmit.
és elég nyers a modora ... !
õ nõgyógyász, utolsó voltam
kérdezd meg az orvostudakozo.hu-n hamvas ferencet, õ mindig válaszol minden kérdésre.
A kérdező hozzászólása: megnéznéd a görbémet? Már tettem fel kérdést, de eddig nem válaszoltak rá! http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198aea7853b5993794bc9f..
A kérdező hozzászólása: Hát most megint csináltam, pozitív lett. Most nem tudom mi van.

9 hós babátok megeszi az "előírt" 260 milli tápszert, ha csak reggel, meg este kap?

Legjobb válasz: Ki írta elõ? Az én babám 9 hónaposan reggel 200, este 230-at evett, de az estit nem is mindig ette meg, mert közben elaludt. Ezért váltottunk csõröspohárra, mert abból gyorsan felhörpinti még mielõtt megunná.

Ki írta elõ? Az én babám 9 hónaposan reggel 200, este 230-at evett, de az estit nem is mindig ette meg, mert közben elaludt. Ezért váltottunk csõröspohárra, mert abból gyorsan felhörpinti még mielõtt megunná.
Szia, az én lányom 15 hónapos és soha nem evett meg ennyit, most is max. 200 ml-t iszik meg bármibõl.Pár napos kora óta átaludja az éjszakákat.
A kérdező hozzászólása: És hányszor ébred enni éjszaka a babátok?
Reggel max 150, délben 150, este 210 (de ebbõl sokszor meghagy 60-at).
Az enyém sem iszik meg 150 ml-nél többet.
9 hónapos a babám és õ maximum egyszerre 150 ml tud meginni. Mivel reggel-este (néha nem az egészet) issza csak...nagy ritkán délután összesen kb 300-400 ml iszik meg 1 nap.
Nem...10 hónapos és reggel 180 este 180 annál többet nem eszik. De minek is? Amikor msá tejtermékeket is fogyaszt?
Mi még csak 4 hónaposak vagyunk, de olykor.olykor nálunk is megvan a 260. De minimum 200
A mi dobozunkon az "elõírt" 210 ml, annyit általában meg is eszik, néha 240-et is, de van hogy csak 180-at.
Az én fiam 6hónapos múlt és már most megeszik 250ml-t. Soha nem adtam az ilyen , , elõírásokra", annyit eszik amennyi jól esik neki!
reggel kb. 150-180 milit iszik, vacsira pedig 180 mili tápszert és 3 adagnyi (90 milinek megfelelõ) tápszerporral dúsítom a vízben fõtt „tejbegrízt”. Tehát, ha úgy vesszük, 420 milit eszik, ha jól számolom. Ezenkívül joghurtot minden du.

Nem olyan rég vettem egy új gitárt, és azt tapasztalom, h a híd pickup rettenetesen sípol ha nagy a torzítás. Ezt valahogy meg lehet szüntetni, vagy csak viaszolással? És ha csak a viaszolás segíthet, akkor azt h kell csinálni?

Legjobb válasz: Csak a viaszolás, esetleg az erõsítõn lehet állítgatni, de ha szar a pickup nem sokat ér. Megolvasztod a viaszt lobogó víz fölött (semmiképpen sem közvetlen tûzhelyen, mert túl forró lesz és elolvad a pickupod). Most nem emlékszem pontosan mi a legjobb anyag, ha jól emlékszem mi gyertyaparaffin és kevés méhviasz keverékével csináltuk. Belelógatod a kábelénél fogva és mozgatod benne pár percig, amíg már nem jönnek belõle buborékok. Utána leveszed a tûzrõl és ne vedd ki azonnal, csak akkor amikor már kicsit kezd kihûlni, hogy ne folyjon ki a viasz belõle. Utána megvárod míg teljesen megszilárdul és mehet is vissza a gitárba.

Csak a viaszolás, esetleg az erõsítõn lehet állítgatni, de ha szar a pickup nem sokat ér. Megolvasztod a viaszt lobogó víz fölött (semmiképpen sem közvetlen tûzhelyen, mert túl forró lesz és elolvad a pickupod). Most nem emlékszem pontosan mi a legjobb anyag, ha jól emlékszem mi gyertyaparaffin és kevés méhviasz keverékével csináltuk. Belelógatod a kábelénél fogva és mozgatod benne pár percig, amíg már nem jönnek belõle buborékok. Utána leveszed a tûzrõl és ne vedd ki azonnal, csak akkor amikor már kicsit kezd kihûlni, hogy ne folyjon ki a viasz belõle. Utána megvárod míg teljesen megszilárdul és mehet is vissza a gitárba.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!! :) ) És sima gyertya viasszal is lehet csinálni??
Szerintem igen, de keress rá a neten, sok helyen le van írva.
A kérdező hozzászólása: okok megpróbálom, köszi szépen! :) )
A kérdező hozzászólása: Na megcsináltam... de nem viaszoztam, hanem egyszerûen ragasztócsíkokat tettem a huzal, ill. a pickup alja közé... Vmi gyönyörûen szól... Szóval ha vki neki akarna ugrani az elõször próbálja ki ezt.. ;) nekem bejött.. :DD

Lébőjtel tudnék 1hét alatt 4 kg fogyni ha csak reggel ennék 1-2 falatott meg innék egész nap?

Legjobb válasz: hát..némi mozgás is kéne.de 1hétnél tovább ne csináld,nehéz amúgy is,és hosszú távon veszélyes!és reggel azért számít h mit eszel:)

hát..némi mozgás is kéne.de 1hétnél tovább ne csináld, nehéz amúgy is, és hosszú távon veszélyes!és reggel azért számít h mit eszel:)
Miért nem fogjátok fel, hogy koplalással nem lehet tartósan fogyni? Naponta 5x kell keveset enni, és sokat mozogni. És tudom, hogy lassabban tûnnek el a kilók, mint a mindenféle csodadiétával, de tartósabb. Nekem mûködik.
A bojtolest csak fokozatosan lehet elkezdeni, igy a lebojtott is, mivel veszelyes lehet. Azt viszont megtudod tenni, hogy friss zoldseglevel kezded a napot. 4 dl.: s.repa 3/4 resz, 1/4 resz zellerle. Amikor ezt fogyasztod, vagy friss szolot, ehgyomorra es delig nem eszel semmit, aztan pedig eszel de kevesebbet, de nem dietazol, akkor is letudsz fogyni, viszont fontos a mozgas! Ha netan megeheznel, akkor ehetsz piritost sajttal, vagy banant, es aztan mar csak ebed. Viszont a 4dl. ivole elfogyasztasa utan nem fogsz ehseget erezni, es energiat is kapsz, mivel friss zoldseg, de kozben mar tisztitja is a szervezetedet. En most kezdtem el ezt, es ceklat adok meg a friss zoldseghez, a vastartalom miatt. De lehet mas zoldsegekkel is keverni, mivel egeszseges es segiti a fogyast.
Szia! Nekem pont ennyi ment le egy hét alatt, mikor léböjtöztem. D már nagyon utáltam a végére! Az eleje nehéz volt, majd 2 nap után megszoktam, de a hét végére már nem bírtam, és mikor ettem egy szelet kenyeret (azaz szilárd ételt) úgy fájt a szájpadlásom, hogy majdnem sírva fakadtam. De ez a 4 kg 2 hét múlva vissza is jött. :(

Ha egy srác elhívna randizni, de konkrét napot, időpontot nem mondana (csak azt tudnád, hogy hétvége lenne), és csak szombat reggel mondaná meg, hogy aznap szeretne találkozni veletek, akkor elmennétek?

Tehát hétköznap felveti a randi témát. Megkérdezi ráérsz-e hétvégén. Te igent mondasz. De aznap közli veled a konkrét napot, időpontot, amikor a randi esedékes lenne. Mondjuk szombat reggel. Szombat délután így elmennétek randizni?

Legjobb válasz: Az attól függ, tetszik e a srác, van e más programom stb. Egyébként meg miért ne?

Az attól függ, tetszik e a srác, van e más programom stb. Egyébként meg miért ne?
Nem. Pontosan mondja meg nekem , mert idõbeosztással rendelkezem.
Persze. És házhoz ne menjek neki? -.-" Idõbeosztásom van, nem fogok úgy ugrálni, ahogy õ fütyül. Ha tetszik a srác, ajánlok neki másik idõpontot, ami nekem jobban megfelel, hogy ne érezze magát teljesen lepattintva.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom. Ne ugráltasson már. Ha annyira akar találkozni, ne aznap közölje velem. A hétvége két napot jelent, nem fogom csak miatta mindkét napomat szabaddá tenni.

Az baj, ha csak reggel fél 9-re érek oda terheléses vércukor vizsgálatra? Vagy az még nem késő? 8-10-ig tart hivatalosan a rendelési idő, de csak elvileg.

Ugyanis elfelejtettem cukrot venni, a gyógyszertár pedig csak 8-kor nyit.

Legjobb válasz: Ha addig nem eszel, akkor nincs probléma.

Ha addig nem eszel, akkor nincs probléma.

Help! Ha rárakok a GPS-emre egy új Magyarország térképet, akkor miért nem lehet látni Magyarországot? Csak az ország körvonala van meg, az utak stb nincs:S Ha visszarakom a régit, akkor működik.

Legjobb válasz: Gondolom te vagy az orionos. Az lehet a baj, hogy nem egyezik az igo és a térkép verziószáma.Az igo verziószámát meg tudod nézni a beállításokban. Bekapcsolod a kütyüt, elindítod az igo-t, beállítások menü és ott keresd meg a névjegy menüt. Ott ki fogja írni a verziószámot, ami 8.valami lesz. 8.1.. vagy 8.2.. vagy 8.3.. A különbözõ verziók ne4m használják egymás térképeit. Ezt nézd meg elõször, hogy neked milyen verziójú az igod.

Gondolom te vagy az orionos. Az lehet a baj, hogy nem egyezik az igo és a térkép verziószáma.Az igo verziószámát meg tudod nézni a beállításokban. Bekapcsolod a kütyüt, elindítod az igo-t, beállítások menü és ott keresd meg a névjegy menüt. Ott ki fogja írni a verziószámot, ami 8.valami lesz. 8.1.. vagy 8.2.. vagy 8.3.. A különbözõ verziók ne4m használják egymás térképeit. Ezt nézd meg elõször, hogy neked milyen verziójú az igod.
A kérdező hozzászólása: Igen, én vagyok az:) 8.3.2.89339 verziószámú az igo-m.
katta képre és nagyíts rá! nálam is ki lehet menni úgy hogy lásd a földgömböt , egyszer beparáztam mert valamit véletlen elnyomtam és a földet láttam csak :D
A kérdező hozzászólása: ráközelítettem, de úgysem volt jó.
akkor max nézd meg a gps kártyáján (dugd a számítógépre) , hogy benne van-e a magyarország térkép, nem-e törölted ki véletlen, vagy be se rakta, ha benne van másold bele még egyszer hátha az segít


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!