Találatok a következő kifejezésre: Ha csak meg (5507 db)

Ha csak meg akarna fektetni a pasi, és ő lenne nekem az első, az rossz lenne nekem tényleg? 22/L

Én úgy érzem szeretem őt, de ő nem akar kapcsolatot. Szerintem szívesen lefektetne. Én még szűz vagyok, de már nem vagyok annyira fiatal. Amúgy szeretnék már szexelni (csak vele! mert érzek iránta valamit és nagyon vonz engem). De ha esetleg megteszem vele, ő lenne az első, és utána tovább állna mondjuk, az nagyon megviselne?

Legjobb válasz: 3-as, neked lenni is elég nagy szívás lehet... Kérdezõ, ezt neked kell eldöntened. Elsõ kérdés, tudja-e hogy szûz vagy... Mert ha igen, és így is csak egyszer akar megfektetni, hogy legyen egy olyan vonalka is a füzetben, ami a szüzek oldalon van... Azt hiszem nem nagyon kell belemennem a dologba. Ehhez még hozzájön az is, hogy aki csak egy estét akar, nem arról híres, hogy túl türelmes lenne, hozzád pedig kelleni fog, fõleg az elsõ alkalommal, már ha normális a társad.

3-as, neked lenni is elég nagy szívás lehet... Kérdezõ, ezt neked kell eldöntened. Elsõ kérdés, tudja-e hogy szûz vagy... Mert ha igen, és így is csak egyszer akar megfektetni, hogy legyen egy olyan vonalka is a füzetben, ami a szüzek oldalon van... Azt hiszem nem nagyon kell belemennem a dologba. Ehhez még hozzájön az is, hogy aki csak egy estét akar, nem arról híres, hogy túl türelmes lenne, hozzád pedig kelleni fog, fõleg az elsõ alkalommal, már ha normális a társad.
3-as vagyok. Köszi az aggódást de én nagyon is jól érzem magam a bõrömben ;) :)
A kérdező hozzászólása: Mert azt mondják szerelembõl jó az elsõ. Én szerelmes vagyok belé úgy érzem, vagy legalábbis oda vagyok érte nagyon. Hogy õ mit érez nem tudom...Sok randink volt már, nagyon türelmes, figyelmes, nem nyomul. De tuti nem szeret.
Nézd, én csak a saját tapasztalatomat tudom tovább adni. Kapcsolatban veszítettem el, ami nem volt elég komoly és stabil. Akkor jónak gondoltam. Késõbb, miután egy olyan emberrel feküdtem le, akivel igazán szerettük egymást, iszonyatosan megbántam. Erre az ember utólag jön rá. Mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy olyannal történjen az elsõ, akit szeret és aki viszont szereti (és nem csak egy alkalomra).
Szerintem ne csináld. Magadnak ártanál vele csak ha megtennéd.
figyelj.lehetsz az a lány, aki annyira válogat hogy késõbb már senkinek sem kell, vagy lehetsz az a lány aki enged a csábításnak (természetesen csak mértékkel).pletykák úgyis keringenek majd rólad.akkor meg nem mindeggy????
A kérdező hozzászólása: Ez az hogy õ nagy csajozós. Nem hiszem hogy megmaradna mellettem. Max visszajönne ha szükséglete van. A volt barátnõjét megcsalta 1, 5 éve, de mai napig is szívesen visszamenne hozzá a szexért. Csak a lány nem engedi már....Szóval erkölcsileg nem egy bajnok. Mit szeretek rajta? :D Nem tudom...Szóval sok mindenre nem számíthatnék tõle.
Én nem tenném meg a helyedben. Ez emberfüggõ egyébként, de azt érzem, hogy az elsõ akkor szép és jó, hogyha párkapcsolatban vagy vele. Engem még anno a barátom le akart fektetni, de már láttam rajta, hogy nem tetszik neki ez a kapcsolat, mondhatnám azt is, hogy célozgatott rá, hogy szakítani fog. Szûz voltam én is, és õ is, és azt mondta egy nap, hogy nagyon kíván, és tegyük meg. Mivel éreztem rajta, hogy nem oké minden, megkérdeztem tõle, hogy ugye nem fogsz dobni utána, mert az nagyon rosszul esne. Erre kiakadt, elkezdett ordibálni, hogy mit képzelek én, ilyennek ismertem õt meg? Kibékültünk, de mondtam neki, hogy várjunk még egy kicsit. Rá egy hétre otthagyott egy másik csajért. És még én voltam a szemét, hogy ilyeneket képzeltem róla. Nagyon örülök, hogy nem mentem bele, mert biztos vagyok benne, hogy már csak a szexre ment, utána elhagyott volna, és az egy életre megviselt volna. Nem mondom, hogy jól esett, hogy otthagyott egy másik csajért, de ha szex után hagy ott, az még rosszabb lett volna. Jó, ez mondjuk nálam gyerek fejjel történt, te meg nagy lány vagy már, és tudod milyen következménye lehet ennek, szóval a te döntésed. Kívánom neked, hogy jobban járj, mint én, és esetleg össze is jöjjetek:)
A kérdező hozzászólása: Tudja hogy szûz vagyok. Nekem még igazi nyelves csókom sem volt és azzal is türelmes volt, mert nem engedtem neki eddig. Azt sem erõltette velem. Na hogy a szexel türelmes lenne-e azt nem tudom...Amúgy sok partnere volt már. 6 lányt ismerek és még ki tudja mennyi volt.
A kérdező hozzászólása: Nem nincs más a környezetemben. De vele nagyon szeretném. Írtam hogy iránta érzek valamit, kívánom õt stb. Egyedül az zavar hogy õ felettem járt a suliban anno és sok közös ismerõsünk van. És bár én nem tartom a kapcsolatot senkivel, de õ igen. És milyen ciki lenne ha elmondaná XY-nak hogy "Nem volt semmi csak megd*gtam" ez elég szégyen dolog lenne. És még védekezni sem tudnék mert mondom senkivel sem beszélek. Meg ki sem néznék belõlem, jókislány vagyok. Max ez úgy lenne jó ha õ mászna rám, hogy azért mégse tûnjek ribinek.
való igaz.jobb lenne egy párkapcsolat az elsõ alkalomra.no, de....szexrõl van szó, ami meglehetõsen jó dolog.a lelked lehet bánná a dolgot, de a tested tuti nem.ha õ nem lenne, akkor van e más lehetõséged?ezt azért kérdem mert azt írtad csak vele tennéd meg.ha nincs más pasi a közelben, akkor ne félj, egyszer el kell kezdeni, csalódni pedig még jó párszor fogsz.ám az a legegyszerûbb ha megbeszéled vele, hogy mire számíthatsz a jövõben, hogy van e hosszútávú szándéka veled.a válasz után eldöntheted.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem annyira nem nagy dolog ez a szüzesség...Jó persze nagy dolog, meg szép (azt mondják) de nem tartom nagy számnak. Nem azért vagyok szûz mert tartogattam, hanem mert így alakult. De õ nagyon vonz engem tényleg. Csak így is rossz ha nem vagyunk együtt pedig szeretem, hát még akkor ha esetleg lefeküdnénk és õ dobna utána. Meg a szégyen vagy nem is tudom...
Hát meg bizony. Szerintem nem ezt vártad és nem ezért tartottad magad. Megértem, hogy szeretnéd elveszíteni a szüzességed, de azt inkább párkapcsolatban tedd meg! Jobban jársz hidd el. Sokkal jobban.
Nem egészen értem a kérdést, mert alatta van egy mondat idézem: "Én úgy érzem szeretem õt, de õ nem akar kapcsolatot" Na már most ezek után elolvastam, hogy volt már a fiúdnak elõtted 6 barátnõje és, hogy az exéhez visszamenne a sexért csak mivel nem akarja az exe így maradt nálad... Ebbõl azt a következtetést vontam le, hogy ha már eddig kibírtad inkább várj vele, mert a következmények ez alapján számodra 95%-os esélyel negatívak lesznek. 20F

Templomi tanunak es keresztanyanak eleg ha csak meg van keresztelve?

Nem vagyok megkeresztelve, de felkertek tanunak templomi eskuvore es keresztanyanak. Szivesen megkeresztelkedem ezert, de nem szeretnek tanulni elso aldozasra vagy bermalkozasra.Ugye nem kell? koszi :)

Legjobb válasz: Elvileg (ez a szo nagyon fontos ebben az esetben) kellene, viszont manapsag sok pap mar nem koveteli meg, csak a megkeresztelkedest. A paptol fugg minden. Tole kerdezze meg a par, mert hiaba vannak az Egyhaznak szabalyai, mindenhol mashogy megy ez. Olyan rom. kat. papot is ismerek, aki olyan part is osszeadott, akik kozul egyik sem volt megkeresztelkedve. Mashol meg muszaj bermalkozni. Szoval ez ennyire eltero lehet.

Elvileg (ez a szo nagyon fontos ebben az esetben) kellene, viszont manapsag sok pap mar nem koveteli meg, csak a megkeresztelkedest. A paptol fugg minden. Tole kerdezze meg a par, mert hiaba vannak az Egyhaznak szabalyai, mindenhol mashogy megy ez. Olyan rom. kat. papot is ismerek, aki olyan part is osszeadott, akik kozul egyik sem volt megkeresztelkedve. Mashol meg muszaj bermalkozni. Szoval ez ennyire eltero lehet.
Én úgy tudom felnõttnek pár óra tanulás kellene, bár sok pap megelégszik azzal ha egyszer leülsz vele beszélgetni, mert azt azért látnia kell hogy kicsi fogalmad van a vallásról. Aztán általában a keresztelés, és elsõ áldozás, sokszor a bérmálkozás is egy ceremónia alatt megvan felnõtteknél. De természetesen ahány pap annyi szokás, meg kell kérdezni. Nekem így volt.
Ha valaki meg akar keresztelkedni, felnotteknel 1-2 eves "kurzust" is igenybe vehet. Legtobb helyen igy megy. A papon mulik minden.
Nálunk aki nem bérmált nem lehet keresztszülõ... de tényleg pap válogatja...és az is lehet elég ha kinyitod a pénztárcád...
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen :)

Ha egy férfi más elõtt mindig kétértelmûen beszél hozzám és ha csak õ meg én vagyok akkor nemigazán, az miért van?

Ha valaki ott van (ami általában igy szokott lenni) akkor mindig kétértelmûen beszélget és ha ketten maradunk akkor nemigazán és ugy tûnik mintha le akarna rázni, de tudom hogy nem igy van.. Akkor miért csinálja ezt?

Legjobb válasz: Amint megértem a kérdést válaszolok

Amint megértem a kérdést válaszolok
Amint megértem a választ kérdezek
Amint megertem hogy ertem jelentkezek.
A kérdező hozzászólása: Van egy férfi aki célozgat arra mások elõtthogy én meg õ.... De ha véletlen ugy alakul hogy kettesben maradunk akkor ugy tûnik mintha nem akarna semmit.


A fogorvosnál akkoris kell fizetni ha csak meg akarom nézetni a fogaimat?

Nem vagyok benne biztos, hogy lyukas a fogam, ráadásul felül van és nem is látom. Csak ha csokit eszek akkor mindig fáj. Nem volt még lyukas fogam azért vagyok ilyen értetlen.

Legjobb válasz: OEP leírás az orvosi ellátásról: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..

OEP leírás az orvosi ellátásról: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
Most miért kéne már fizetni? Van körzeti fogorvos, ahova tartozol aszerint, hogy melyik utcában laksz, alapellátásokért sem kell fizetni. Ha maszekba járkálsz, akkor oda akkor is kell fizetni, ha csak megnézeted.
én magánhoz járok és nála a vizsgálatért nem kell fizetni.
Magánhoz szerintem ott is kell, ahová én járok, még vizitre is - hisz az idejét "veszed" el a fizetõk elõl. Hacsak nem annyira jófej.. max. Arra, hogy megnézesd, hogy van-e lyukas fogad, szerintem a rendelõ is bõven elég, hisz ott még mondhatod, hogy ne csinálja meg, csak megnézetted. :) De ha fáj, akkor szerintem már úgyis lyukas. Tükörben nem tudod megnézni akár egy kis tükörrel egy másikkal szemben?
Nevelõ apumnál az elsõ megnézés ingyenes (maszek), a többi fogorvosnál nemtudom.

Ha épített körmöt szeretnék mennyire kell hosszúnak lenni-e a körmömnek? Vagy ha csak meg szeretném erősíteni akkor fontos a hosszúsága?

Legjobb válasz: A hosszúsága akkora lesz, amekkorára te szeretnéd, te kéred. Az építésnek éppen az a lényege, hogy akkora legyen és olyan formájú, amilyenre a vendég kéri. Persze észszerû határokon belül, hogy tudj vele bánni. (Nekem hosszú, épített zselés körmöm van.)

A hosszúsága akkora lesz, amekkorára te szeretnéd, te kéred. Az építésnek éppen az a lényege, hogy akkora legyen és olyan formájú, amilyenre a vendég kéri. Persze észszerû határokon belül, hogy tudj vele bánni. (Nekem hosszú, épített zselés körmöm van.)
A saját körmöd lehet egészen picike is, a sablont úgyis alá tudják helyezni az építés idõtartamára. A hosszúsága nem fontos.
Marha rondán néz ki, nem értem a nõk miért erõltetik?

Mit illik vinni az ovo nőnek ha csak meg látogatom 10 év után?

Legjobb válasz: Mondjuk virágot, vagy kis csokit :)

Mondjuk virágot, vagy kis csokit :)
Egy nõnek virágot mindig lehet vinni.

A nagybátyám fia az nekem ki? És a gyűrűt melyik ujjon viselik eljegyzéskor, házasságkor, és akkor ha csak még nincsenek eljegyezve? Jobb v bal?

1. édesanyám testvérének a fiai nekem az uncsitesóim. akkor édesapám testvére a nagybátyám, mert n?véremnek az keresztapja. tehát akkor a nagybátyámnak a fia és lánya az nekem kik ?

Legjobb válasz: a nagybátyád gyereke az unokatesód

a nagybátyád gyereke az unokatesód
Unokatestvérek azok, akiknek a szülei testvérek. Így, ha az édesanyádnak illetve az édesapádnak van(nak) testvére(i), és azoknak vannak gyerekeik, akkor azok az unokatesóid. Másod unokatestvérek azok, akiknek a nagyszüleik testvérek. Ha pl. az egyik nagymamádnak van/volt testvére, és annak van unokája, akkor õ neked másod unokatestvéred.
A kukta fazék hány bár nyomáson kezdi kiengedni a gõzt? Hány autómárkánál alkalmaznak boxermotort? Le tudnád írni a kakaóscsiga receptjét?
Üdvözöllek, Humor Herold!
Kicsit bonyolultan tetted fel a 2. kérdést. Ha nincsenek eljegyezve, akkor nem hordanak gyûrût. Egyébként házasság elõtt a bal kézen hordják, majd házasságkötéskor átkerül a jobb kézre. A nagybátyád gyerekei szerintem másodunokatestvéreid.
1. A nagybátyádnak (anyukád vagy apukád fiútestvérének) a gyereke az unokatestvéred. A testvéred gyereke az unokahugod vagy unokaöcséd. 2. Általában nálunk az ejlegyzéskor a bal kézre húzzák a gyûrût, és ott viselik az esküvõig. Az esküvõn kerül át a jobb kézre. Ha van kísérõgyûrû (eljegyzési gyûrû) az addig van a bal kézen, amig nincs meg a karikagyûrû, utána a másik kézan van. Azaz bal kézen amig nincs karikagyûrû, utána a karika van a bal kézen és a kísérõ a jobbon. Esküvõ után fordítva. Más országokban az elõbb leírtaknak pont ellenkezõje az igaz. :)
...akinek humora nincs, mindenre képes! Elsõ voltam.
Kérdezõ, nem tudom, hogy mire a lepontozás, amikor te ilyen kis vicceket kérdezel, hogy az eljegyzési gyûrût melyik ujjon hordják, amikor még nincsenek eljegyezve. A másik kérdése pedig, ha valaki a nõvéred keresztapja, az nem játszik abban szerepet, hogy milyen rokonsági fokban vagytok . Elsõ voltam. Ha teljesen így gondoltad, akkor irány a humor kategória, a családfa rovat nem a cirkuszi bohócok színtere.

Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyit fogyhatok úgy ha csak akkor eszem amikor éhes vagyok és keveset . Vagyis reggelizni mindig szoktam. Mellette még heti 3-szor futok és edzek. Mennyi idő alatt tudok így lefogyni 58-ról 50-re?

Legjobb válasz: Nem tudom.....én is ezen próbálok lenni, a baj csak az, hogy nem vagyok biztos benne, hogy elhanyagolható-e az étel minõsége. Vagyis nem a minõsége, mert végülis minden étel jó, ha nincs lejárva, de tudod van aki azt a tábort erõsiti, hogy " ha éhes vagy egyél akár pörköltet is ameddig jóllaksz és akkor nem hizhatsz el ", de van aki azt mondja, hogy mindig odakell figyelni , kivétel nélkül Namostmár , az élet egy kaland, nemigaz ? Sokszor magunknak kell kipróbálnunk bizonyos dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek más az égése, függ a nemtõl is, nameg a kortól is, hiába fogja itt neked valaki leirni, hogy csak gyümölcs és zöldség meg fehérje a megfelelõ, mert lehet, hogy te bezzeg tudnál fogyni másképp is, mert más alkat vagy. Ez az én véleményem, persze, hogy itt mindenki szeretne 100%os választ kapni , miközben a diéta az egyik legeltérõbb és legegyénibb dolog, ami létezik.Ami másnál mûködik az lehet nálad nem és forditva. Azért egy jó tipp : ha nem vagy nagyon rafinált ami az evést illeti, akkor valóban ráfektethetnéd a hangsúlyt inkább a zöldségekre és gyümölcsökre meg a sovány húsokra, de csak úgy undorodva ne késztesd magad rá , mert csak bele fogsz betegedni. Van aki teljesen legyengül agyilag is, ha nem ehet mondjuk 1x egy héten palacsintát vagy Somlóit, szóval egy személyfüggõ. Neked kell érezned, hogy mire van szükséged és mennyire vagy képes megszoritani az övet, de mindent csak addig csinálj és annyit meg addig adj fel bizonyos dolgokat, ameddig még jól érzed magad. Abban a percben amikor fáradtan és leverten ébredsz, illetve egész nap nem érzed jól magad , akkor már rossz úton jársz. Sosem szabad olyasmit erõltetni, ami nem megy, nem esik jól, illetve amit legbelül úgyis tudod, hogy nem teszel meg szivesen

Nem tudom.....én is ezen próbálok lenni, a baj csak az, hogy nem vagyok biztos benne, hogy elhanyagolható-e az étel minõsége. Vagyis nem a minõsége, mert végülis minden étel jó, ha nincs lejárva, de tudod van aki azt a tábort erõsiti, hogy " ha éhes vagy egyél akár pörköltet is ameddig jóllaksz és akkor nem hizhatsz el ", de van aki azt mondja, hogy mindig odakell figyelni , kivétel nélkül Namostmár , az élet egy kaland, nemigaz ? Sokszor magunknak kell kipróbálnunk bizonyos dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek más az égése, függ a nemtõl is, nameg a kortól is, hiába fogja itt neked valaki leirni, hogy csak gyümölcs és zöldség meg fehérje a megfelelõ, mert lehet, hogy te bezzeg tudnál fogyni másképp is, mert más alkat vagy. Ez az én véleményem, persze, hogy itt mindenki szeretne 100%os választ kapni , miközben a diéta az egyik legeltérõbb és legegyénibb dolog, ami létezik.Ami másnál mûködik az lehet nálad nem és forditva. Azért egy jó tipp : ha nem vagy nagyon rafinált ami az evést illeti, akkor valóban ráfektethetnéd a hangsúlyt inkább a zöldségekre és gyümölcsökre meg a sovány húsokra, de csak úgy undorodva ne késztesd magad rá , mert csak bele fogsz betegedni. Van aki teljesen legyengül agyilag is, ha nem ehet mondjuk 1x egy héten palacsintát vagy Somlóit, szóval egy személyfüggõ. Neked kell érezned, hogy mire van szükséged és mennyire vagy képes megszoritani az övet, de mindent csak addig csinálj és annyit meg addig adj fel bizonyos dolgokat, ameddig még jól érzed magad. Abban a percben amikor fáradtan és leverten ébredsz, illetve egész nap nem érzed jól magad , akkor már rossz úton jársz. Sosem szabad olyasmit erõltetni, ami nem megy, nem esik jól, illetve amit legbelül úgyis tudod, hogy nem teszel meg szivesen
milyen magas vagy?
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok és 170 cm . Hát én szeretem a salátákat és gyakran is eszem , szóval elég egészségesen étkezem és sok vizet is iszok , de valahogy nem tudok lefogyni..:(
A kérdező hozzászólása: ja, és köszönöm a választ:)
170 centivel nem kell, sõt, nem szabad 8 kilót fogynod. Szerintem egyébként pár kiló biztosan lemegy, mert ha nagyon rossz minõségû kaját ennél, akkor nem 58 kiló lennél, hanem 88. De inkább sportolnod kellene szerintem, alakformálás céllal, nem éhezni.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. Nem szoktam éhezni , mert ha érzem , hogy éhes vagyok akkor eszem egy keveset . És naponta 5 X étkezem .Eljárok futni is.. .Amúgy nekem elég lenne olyan minusz 4 kg is . Talán ha nem ennék kenyeret az jobb lenne ?
semmi szükséged fogyásra...egyél normálisan és sportolj

Hogyan próbáljak közeledni egy fiúhoz, aki eléggé zárkózott, nem nagyon látszik rajta hogy új barátokat keresne, én meg ha csak barátilag is, de szeretném megismerni? 15/L

Van egy fiú a suliban, aki már vagy 8 hónapja tetszik. Két évvel idõsebb és az egyik barátnõmnek osztálytársa. Múltkor mikor megöleltem a lépcsõn a lányt õ épp elment mellettünk, s eléggé megnézett. Én ezt észre sem vettem, de a lány akit megöleltem azt mondta még sosem látta ilyennek, s kíváncsiság volt a szemében? Mit tegyek? Én amúgy csúnyának nem mondhatom magam, de inkább sportos alkat, meg alacsony termetû, s nem az a magas vékony tökéletes alak. Õ sem túl magas..

Legjobb válasz: Menj oda hozzá, nyomj le neki egy puszit az arcára, és ha még mindig úgy néz mint a lépcsõn, akkor smárold is le! :D Viccet félretéve, nyiss felé. Kutass utána egy kicsit, és ha van valami amibel "ki tudod kérni a véleményét, és csak az övét" akkor az elsõ beszélgetés már meg is történt. Vagy csak kérdezd meg, hogy hol vette a pulcsiját, mert nagyon tetszik és XY unatesódnak szeretnél ilyet venni szülinapjára :D Találj ki valami kamudumát, és ha épp te is szimpi vagy neki, akkor még össze is jöhet valami.. De ha csak bámulod még hónapokon keresztül, akkor egy másik csajszi megcsinálja helyetted. Na hajrá! :D

Menj oda hozzá, nyomj le neki egy puszit az arcára, és ha még mindig úgy néz mint a lépcsõn, akkor smárold is le! :D Viccet félretéve, nyiss felé. Kutass utána egy kicsit, és ha van valami amibel "ki tudod kérni a véleményét, és csak az övét" akkor az elsõ beszélgetés már meg is történt. Vagy csak kérdezd meg, hogy hol vette a pulcsiját, mert nagyon tetszik és XY unatesódnak szeretnél ilyet venni szülinapjára :D Találj ki valami kamudumát, és ha épp te is szimpi vagy neki, akkor még össze is jöhet valami.. De ha csak bámulod még hónapokon keresztül, akkor egy másik csajszi megcsinálja helyetted. Na hajrá! :D
A kérdező hozzászólása: hát nagyon nincs közös pontunk, és csak most kezdtem reménykedni, hogy TALÁN bejöhetek neki, de még mindig nem biztos... s biztos jól fogadná, ha csak úgy odamennék, s elkezdenék kérdezõsködni? :DD
Akkor elõször csak keresd a társaságát és nézzed.
Ja, és egyedül. Ne 5 barátnõd társaságában!
Úgy próbálj meg közeledni ahogyan a legkényesebbnek, legcikibbnek érzed. Az lesz a te utad igazából, csak az ember szeret kényelmes lenni, és nem fejt ki sok akarat erõt inkább.

Olvastam, hogy a ló hátának nem tesz jót, ha csak szőrén ülik meg a lovakat. De régen nem ártott akkor nekik, amikor még nem volt nyereg és csak szőrén ülték a lovat meg?

Legjobb válasz: Elõször is mibõl gondolod, hogy nem ártott meg nekik? Azért lovagoltak nyereg nélkül, mert a nyerget még nem találták fel és nem azért, mert az nem ártott a ló hátának. Nem volt más választásuk. Mióta feltalálták a nyerget, a lovasok nyeregben lovagolnak, mert a lovasnak és a lónak is kényelmesebb. Lovagolj egy vékony, nagy marú, csontos lovat csak egy hétig minden nap csak másfél órát, utána nézd meg a fenekedet ha az érzés nem lenne elég meggyõzõ! :) A nyereg eloszlatja a lovas súlyát a ló hátán, anélkül extrém kis helyen, a két ülõgumó pár négyzetcentiméteres felületén nyomná a lovat 40-70 kiló. Ha téged nyomna egy egycentis felületen 5 kilónyi súly, de sem díjaznád sokáig. Egyébként nem értem ezt a "vissza a gyökerekhez" felfogást, ami mostanában annyira megy. Ne használjuk a nyerget, mert az "modern"? Mert felesleges? Mert régen se használták? Akkor ne használjuk az ínvédõt se, mert az se volt régen, meg ne használjuk a kobakot se, mert az se volt, meg a biztonsági övet se az autóban, mert az sem volt.

Elõször is mibõl gondolod, hogy nem ártott meg nekik? Azért lovagoltak nyereg nélkül, mert a nyerget még nem találták fel és nem azért, mert az nem ártott a ló hátának. Nem volt más választásuk. Mióta feltalálták a nyerget, a lovasok nyeregben lovagolnak, mert a lovasnak és a lónak is kényelmesebb. Lovagolj egy vékony, nagy marú, csontos lovat csak egy hétig minden nap csak másfél órát, utána nézd meg a fenekedet ha az érzés nem lenne elég meggyõzõ! :) A nyereg eloszlatja a lovas súlyát a ló hátán, anélkül extrém kis helyen, a két ülõgumó pár négyzetcentiméteres felületén nyomná a lovat 40-70 kiló. Ha téged nyomna egy egycentis felületen 5 kilónyi súly, de sem díjaznád sokáig. Egyébként nem értem ezt a "vissza a gyökerekhez" felfogást, ami mostanában annyira megy. Ne használjuk a nyerget, mert az "modern"? Mert felesleges? Mert régen se használták? Akkor ne használjuk az ínvédõt se, mert az se volt régen, meg ne használjuk a kobakot se, mert az se volt, meg a biztonsági övet se az autóban, mert az sem volt.
igen, és amikor még nem volt cipõ, az emberek állatbõröket kötöztek a lábukra, vagy még azt se. persze néha bele léptek egy éles kõbe, vagy darázsba, bizonyos helyeken skorpióba, akkor meghaltak. biztos, hogy rossz volt a lovaknak, de ha fájlalta a hátát legfeljebb megették.
Régen is ártott a lovaknak ezt megfigyelték és érdekelte õket, hisz feltalálták a nyerget, gondolom észrevették, hogy tovább bírja õket a ló és nekik is és a lónak is kényelmesebb, kevesebb a hátfájásból eredõ sántaság stb. Ezután, aki tehette nyeregben lovagolt. A csikósok, betyárok meg azért nem használtak nyerget, mert nekik hirtelen kellett menni/menekülni, nem volt idõ a nyergeléssel tökölni, ezért is használták a patracot, az még mindig egy fokkal jobb, mint szõrén lovagolni. Én is szoktam szõrözni, de kb évente 3x jön rám és akkor se ülök egy óránál többet így a ló hátán.
Régen az emberek sosem mostak kezet, akkor meg mi minek mosunk?
Nem csak kezet nem mostak, de fürdeni si kb. évente kétszer... Pl. egy idõben azért voltak azok a bizonyos parókák divatban, mert mindenki tetves volt, így inkább levágták a hajukat, és parókát hordtak... Az jobb volt, mint a mai samponok? Na, visszatérve a kérdésre: http://www.lovasok.hu/index.php?i=71186


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!