Találatok a következő kifejezésre: Ha csak jön meg és (86 db)

Mit akarsz mèg 12 évesen? Én 14 voltam. Majd szendvedsz mèg vele eleget!!
atyaúristen. 11 évesen hol aggódsz még?! A legtöbb lánynak ebben a korban jön meg, szóval vagy neked is megjön vagy nem. Nem vesztesz sokat, ha mondjuk csak 2 év múlva jönne meg. Nagymamáink korában meg azon csodálkoztak, ha valakinek 13-14 évesen jön meg, mert akkor az átlag 16-17 volt. Én 14 múltam amikor megjött és jövõ hónapban töltöm a 15-t. Ha 12 évesen sem jön meg, ne idegeskedj, úgyis akkor jön, ha már nem számítasz rá. Mellesleg 16 éves korodig várhatsz, szóval bõven van rá 5 éved. A lányok többségéhez hasonlóan lehet, hogy úgyis abban a pillanatban utálni fogod, ahogy meglátod a barna vagy vöröses bugyidat/pizsidet/wc papírt/nadrágodat. Én nem utálom, csak a néhai görcsöktõl tudok plafonra mászni, na meg ha késik. Mellesleg a legtöbbünknek a legrosszabbkor is jön az elsõ, általában valami program elõtt vagy közben és többnyire nincs nálunk betét. Szóval légy tisztában vele, hogy lehet, hogy nem fog fájni, stb. De hogy sok kellemetlen pillanatot fog okozni, arra készülj, akárhogy várod! Ne tudd meg azt az érzést, amikor például úgy ballagsz el, hogy közben vérzel! 14L
dehogy baj. 16 éves korodig kell megjönnie. Örülj neki hogy addigis egy gonddal kevesebb. Sajnálom akik már 10 évesen kezdik, csak a flösleges macera, én 12 multam 8 nappal mikor megjött elöször.
Tapasztalatból mondom, örülj amíg nincs. Amikor ennyi idõs voltam, mint most Te minden nap sírtam az anyukámnak, hogy már mindenki menstruál csak én nem. 15 évesen jött meg elõször, és hidd el, azóta áldom azt az idõszakot amikor még nem volt. Ráérsz még bõven, semmi baj nincs, hogy még nem jött meg, majd meg fog :)
én 13 voltam
Majd ha a 16. születésnapod lesz és addig sem menstruálsz, akkor érdemes orvoshoz menned. Addig viszont ne aggódj! :)
Nincs kõbe vésve hogy 12 évesen kell megjönnie. kb 11 és 15 év kor közt jellemzõ hogy megjön valakinek, valakinek elõbb jön meg, valakinek késõbb. Én nekem 11 évesen jött meg elõször akkor is csak csúszott meg 2-3 hónapot kellett várnom a következõig, de egyik barátnõmnek például 14 éves korában jött meg elõször. Õ már 13 évesen kétségbe volt esve és ment dokihoz, de mondták neki hogy még bõven nincs túl késõ, még 16 éves koráig természetes ha nem jön meg valakinek.
Én kereken tíz voltam, és örültem volna, ha 12 évesen még semmi nem lett volna. 16 évesen sem baj, de akkor azért ajánlott a nõgyógyászati vizsgálat, megbizonyosodni arról, hogy minden rendben. Ne aggódj. Ráérsz. Ha már meglesz, még visszasírod ezt a kort. Olyan pedig nagyon ritkán van, hogy egyáltalán nem jön meg. Vagy betegség az oka, vagy a valószínûtlen egybeesés, hogy épp az elsõ peteérésedkor estél teherbe, még mielõtt elõször menstruálhattál volna. A harmadik eset, hogy nem nõnemû vagy. :D
nyugodt lehetsz, meg fog jönni, és még egyáltalán nincs késõ. 16 éves korodig nincs semmi gond, ha nem jön meg. Elhiszem, hogy már alig várod, de még nem maradtál le semmirõl. Nem annyira kellemes dolog az, hidd el.
Nekem 12 évesen jött meg.Akkor van baj ha 16 évesen nem jön meg.13/L
Nem baj, van még idõ, kb 16 éves korodig..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszolóknak .. megnyugodtam :)

Normális ha előbb jön meg 4 nappal mint kéne? és hogy csak 3napig tartott a 4helyett?

Szóval a helyzet az hogy hamarabb jött meg a menstruációm, mint kellet volna. sokkal kevesebb is volt a vér az elején barnás volt majd olyan vörös és nem tartott olyan sokáig, ez normális? másnak is volt már ilyen? mit jelent ez??

Legjobb válasz: Kétségek és félelmek közt élni nem jó élet, nyugodt létet aggodalmak nélkül csak úgy teremthetsz ha megbízol és hiszel magadban!

Kétségek és félelmek közt élni nem jó élet, nyugodt létet aggodalmak nélkül csak úgy teremthetsz ha megbízol és hiszel magadban!
Pff valami hittérítõ válaszolgat a kategóriában :D Egyébként ha nem szedsz gyógyszert, szerintem ez normális. A másik az hogy volt szexuális kapcsolatod?Védekeztetek?

Védett vagyok 2 levél tabu között is, ha nekem csak az 5. napon jön meg és 10napot kell kihagynom? Azalatt véd a tabi?

A válaszokat el?re is köszönöm

Legjobb válasz: miért kell 10 napot kihagynod? ha 7 napnál többet hagysz ki akkor az utolsó szem után már nem véd, ugyanis hiába véd a 7 napban ha a 8. nap beindulna a peteérés akkor az elõzõ napok együttléteitõl megtermékenyülhet. tehát nem véd, nem véletlenül csak 7 nap szünet van két levél közt és nem 10.

miért kell 10 napot kihagynod? ha 7 napnál többet hagysz ki akkor az utolsó szem után már nem véd, ugyanis hiába véd a 7 napban ha a 8. nap beindulna a peteérés akkor az elõzõ napok együttléteitõl megtermékenyülhet. tehát nem véd, nem véletlenül csak 7 nap szünet van két levél közt és nem 10.
A kérdező hozzászólása: de, de cisztára szedem elsõsorban és muszály végigvárnom a menszeszem, és a ciklusom igy jön ki.eddig nemvolt baj, elõzõ barátom cigizett, de a mostani nem....terhes lehetek?
Öhm..nem értem miért kell kivárnod a menszeszed.. ezt az orvos ajánlotta így? Nekem is a 4 nap jön meg, de az orvos azt mondta, hogy ezzel ne foglalkozzak. És a gyógyszer betegtájékoztatójára nem véletlenül 7 nap szünet van írva. 10 nap kihagyás után nem véd.
az hogy cigizett semmit sem jelent, örülj mint majom a farkának hogy nem estél teherbe eddig! ez nem így mûködik! így nem véd rendesen a gyógyszer, 7 nap szünet van közte és nem 10, ha valamilyen okból neked azt mondta a dokid hogy 10 nap legyen akkor az már csak a cisztára használ, fogamzásgátlásként nem jó!
Nekem is van cisztám, én is szedek fogamzásgátlót, de a dokinak eszébe sem jutott ilyet mondani, hogy 10 napot hagyjak ki, ugyanúgy 7 napot kell. És nekem a 4. napon jön meg.

Ha 3. napja nem jön meg és csak ici-pici barnám van, a hőm minden reggel 37-37, 1 akkor lehet hogy baba, vagy csak késik?

Még nem mertem tesztelni, mert az idén egyszer már késett de akkor barnám se volt, de most semmi más tünet csak ez. Nem akarok csalódni és így beleélni sem magam.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ez a harmadik napja, hogy nem jött meg és reggel teszteltem Lilyvel és egyértelmûen pozitív lett. Tünetem nekem sincs igazán, a hõm nekem is 37,1 volt. Szerintem holnap reggel tesztelj, szurkolok!

Szia! Nekem is ez a harmadik napja, hogy nem jött meg és reggel teszteltem Lilyvel és egyértelmûen pozitív lett. Tünetem nekem sincs igazán, a hõm nekem is 37, 1 volt. Szerintem holnap reggel tesztelj, szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked!!! Jó neked, remélem nekem is pozitív lesz, de én még várok egy pár napot, mert attól tartok, hogy csak késik.

HA nem jön meg a mensim, (csak barnázok), és a teszt negatív akkor beteg vagyok?

2 napja barnázok, és nem igazán akar megjönni. Teszt negatív A reggeli hőm 36 C 4. closti kúrán vagyok túl (ez kavarhatta meg) Szerintetek? Menjek orvoshoz? Vagy ne foglalkozzak vele?

Legjobb válasz: Én is igy jártam pont egy hete, én elmentem a dokihoz. Én is szedem a clostyt, a dokim szerint nekem az kevert be. Pedig ez a 7. clostys hónapom, de eddig semmit nem kevert be csak most, pedig én már kezdtem reménykedni!

Én is igy jártam pont egy hete, én elmentem a dokihoz. Én is szedem a clostyt, a dokim szerint nekem az kevert be. Pedig ez a 7. clostys hónapom, de eddig semmit nem kevert be csak most, pedig én már kezdtem reménykedni!
A kérdező hozzászólása: Mit mondott a doki? Mi volt a baj? Akkor kihagytad a következõ kúrát? Javaslod, hogy én is menjek?
Szerintem is menj orvoshoz, mégpedig sürgõsen! Így csak az idõdet vesztegeted. Én is jártam így, és kár volt halogatni, már nagyon bánom! Nekem a Closty pl. úgy elvékonyította a nyh-mat, hogy meg sem tudott volna tapadni a terhesség! De a dokim nem vette észre ezt az apróságot. Ezt az endokrinológus mondta a leleteim alapján, akihez most járok. És még egy csomó mindent...
A kérdező hozzászólása: Viszont a melleim is érzékenyek. Ez is közre játszhat?

Tegnap este teszteltem egy negatívat. És a hőm is csak 36, 7. De már 5 napja késik. Miért? Tuti nem lehetek terhes? Mindig fenn van a hőmérsékletünk ha baba van? Érdemes tesztelnem ha nem jön meg, ha igen mikor?

Legjobb válasz: szerintem már érdemes tesztelned. holnap reggeli vizeletbõl. (bár nekem elmaradt mensi után 3 nappal késõ délutáni vizeletbõl is húzta a 2 csíkot)

szerintem már érdemes tesztelned. holnap reggeli vizeletbõl. (bár nekem elmaradt mensi után 3 nappal késõ délutáni vizeletbõl is húzta a 2 csíkot)
Miért nem reggel tesztelsz? A reggeli elsõ vizeletben koncentráltabban van jelen a HCG (ha ott van), nagyobb az esély a pozitív tesztre.

Három napja késik barna szerű folyásom van de nem görcsölök lehet ebből baj ha terhes lennék? Holnap ha nem jön meg megyek dokihoz. Csak a petefészkem és a hasam alja feszeget.

Legjobb válasz: Ez lehet terhesség jele, de nálam is ez volt és megjött. Jól teszed, hogyha holnap elmész dokihoz. De azért szorítok, hogy baba legyen.

Ez lehet terhesség jele, de nálam is ez volt és megjött. Jól teszed, hogyha holnap elmész dokihoz. De azért szorítok, hogy baba legyen.
Doki elõtt csinálj egy tesztet! Ugyis rákérdezne a doki. Aztán meg õ is csak teszt alapján tud mondani valamit még, mert uh-n még nem sokat látni ilyenkor, még a petezsák is csak sejthetõ többnyire! Dory
Lehet baba!!! Nekem is egy hete múlt el a mensi helyetti barnázgatásom, ma reggel: pozitív lett a tesztem!!! :-))) De van, akinek csak nagyon sokára mutatja ki a teszt, viszont a dokival várhatsz még picit, az sem jó, ha rögtön "turkál" ... Szorítok! Amúgy egyéb tüneteim: mellfeszülés, néha hányinger...ja, és hasszurka :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat én már csak reménykedni tudok, mert nem adott a háziorvos beutalót vérvizsgálatra, és van egy délutáni- tesztem. a barnázáson a hasszurkákon, és a mellfeszülésen kívül nincs semmi. nem tudom már mit gondoljak. nem is érdekel.

Normális, ha sosem jön meg a menzeszem időben, és van olyan, hogy 2-3 hónap is kimarad? Kb 5 éve így van, és csak a fogamzásgátlótól szokott rendszeres lenni, de azt már nem akarok szedni, mert 30 kilót híztam tőle.

Voltam többször orvosnál,de elrendezi annyival,hogy nincs semmi bajom,majd megjön valamikor. Most akkor mit csináljak?

Legjobb válasz: válts orvost

válts orvost
Keress másik orvost, ez nem normális. A fogamzásgátlótól nem menstruációd lesz csak megvonásos vérzésed. Gyakorlatilag kívülrõl viszed be a kész hormont, így a petefészkedet kilövöd úgymond, nem lesz petesejt termelésed, ez az alapja a fogamzásgátló hatásnak. Ha ugye nincs petesejt nem lesz ami megtermékenyüljön így nem jöhet létre terhesség. Szerintem kellene csinálni egy hüvelyi UH vizsgálatot, ezzel megnézni, hogy a petefészkeidben nincs-e ciszta / PCOS betegség/. Írtad, hogy sokat híztál. Gondolom akkor most sem szedsz fogamzásgátlót aktuálisan, viszont ezt a súlyfelesleget le is kellene adni, jobban megy nélküle, mármint a súlytöbblettõl való megszabadulás. Ez is beleszólhat a menstruációs ciklusba. Háziorvosod adhat laborbeutalót alapvetõ pajzsmirigy vizsgálatra, TSH-ra. Ha pajzsmirigy alul mûködésed van az is okozhat rendszertele havi vérzést.
Nem normális, kérj beutalót endokrinológiára és keress másik nõgyógyászt.
Menj endokrinológushoz és válts nõgyógyászt, akitõl kérj ultrahangot és nézzétek meg a kismedencét.

Ha csak késve jön meg és nyálkás véres váladék van helyette az jelezheti a terheséget?

Ciklusom közepén voltunk együtt, nem védekeztünk, nem jött meg id?ben de rá 4 napra rózsaszines nyálkás váladék volt 1 napig helyette. Segítsetek mi volt ez, lehetek még terhes éredemes tesztet venni?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem mindenképpen vegyél tesztet! Van akinél a beágyazodásnál /mint pl. nekem/ jelentkezett l-2 napig valamilyen váladék, de vannak akinek a menstruáció ideje körül jelentkezik ugyanez.

Szia! Szerintem mindenképpen vegyél tesztet! Van akinél a beágyazodásnál /mint pl. nekem/ jelentkezett l-2 napig valamilyen váladék, de vannak akinek a menstruáció ideje körül jelentkezik ugyanez.
Tehát nem jött meg a menszeszed, mert az az 1 napig tartó rózsaszínes váladék nem az. Csinálhatsz tesztet nyugodtan, mert ha nem jött meg rendesen azóta se, akkor valószínûleg terhes vagy!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!