Találatok a következő kifejezésre: Ha csak jön meg (182 db)

Egy hete volt abortuszom . Mikor jön meg az elsõ menstruáció? De ha nem jön meg akkor valószínû a teherbeesés? Abortusz utáni vérzés az csak tisztulásnak számít, vagy peteérés?

Legjobb válasz: Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.

Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.
Már ne haragudj de milyen ember az aki kicsivel az abortusz után már szexel védekezés nélkül? Márpedig ha kérdezed a terhességet ilyenrõl lehet szó...
Az elsõ menstruáció várható ideje az abortuszt követõ egy ciklusnyi idõszak (egyéntõl függõen 26-32 nap is lehet). Ha nem jön meg, akkor is lehet teherbe esni!! Az abortuszt követõ vérzés (1-2 hét még normális) tisztulás.
2-es, nem olvastad el, hogy spontán vetélés volt? Hány hetesen vetéltél el? Ha nem kellett orvosi befejezés, nem lehetett túl nagy. Mert az esetben nem terheli meg a szervezeted egy újabb teherbeesés, de azért 3-4 hónaposnál már igen. Ott kb 3 hónapot érdemes várni.
4-6 het utan job meg a menstruaciod, ne szexelj 6 hetig. A kesobbi termekenyseged es egeszseged erdekeben.
4es hol olvastad a spontán vetélést? Mert hogy a kérdésben nincs az fix.
#6, nem tök mindegy? Élettani szempontból semmi jelentõsége, és a Kérdezõ élettani kérdést tett fel, nem erkölcsit... Kérdezõ, az abortusz utáni vérzés a méhnyálkahártya terhesség utáni leválása, nem sima menstruáció.
Nem, nem tök mindegy, mert felelõsségre vontál olyan miatt amit te olvastál félre...
#8, én nem vontam senkit felelõsségre... de látom, akinek az elõbb reagáltál, õ is "66%-os" - úgyhogy érthetõ a feltételezésed. Én arra reagáltam, hogy nem kellene minden abortusz-témába erkölcsi kardlengetést vinni... aka "Már ne haragudj de milyen ember az..."

Mikor érdemes tesztet csinálni? Csak a nem várt napja körül (persze ha nem jön meg) vagy már előtte is mutat valamit?

Legjobb válasz: mindenképpen várd meg a mensit, mert csak csalódás lesz a vége, ha elõre tesztelsz!tudom, hogy nagyon nehéz, de ki kell várni, amíg nem jön meg, és utána!egyébként van olyan is, akinek már korábban kimutatja, de ez azoknál van, akil a normális középidõs ciklus helyett elõbb estek teherbe, közvetlenül mensi után, vagy alatt!kitartás és drukkolok!!

mindenképpen várd meg a mensit, mert csak csalódás lesz a vége, ha elõre tesztelsz!tudom, hogy nagyon nehéz, de ki kell várni, amíg nem jön meg, és utána!egyébként van olyan is, akinek már korábban kimutatja, de ez azoknál van, akil a normális középidõs ciklus helyett elõbb estek teherbe, közvetlenül mensi után, vagy alatt!kitartás és drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... Legszívesebben minden nap csinálnék tesztet... :)
elhiszem, de sajnos ki kell bírni!próbáld meg magadat egy kicsit elfoglalni, hogy ne folyton arra gondolj!Én is ezt teszem (elsõ voltam)

Az biztos, hogy nem káros ha nem jön meg a menzesz a 21. nap követő 7 napban? Nekem még nem jött meg a 7 napból letelt már 3? Barna folyás csak megfázástól lehet vagy még valami mástól is?

Legjobb válasz: Nyugi! Ha meg is jön, és ha nem múlik el a 7 nap alatt, mindenképp kezdd el a köv. levelet a 8. napon. Ha elmúlt, ha nem. Ha bizonytalan vagy, csinálj tesztet.

Nyugi! Ha meg is jön, és ha nem múlik el a 7 nap alatt, mindenképp kezdd el a köv. levelet a 8. napon. Ha elmúlt, ha nem. Ha bizonytalan vagy, csinálj tesztet.
A 7 napban kell megjönnie, nem azt jelenti, hogy abbahagyod a levéllel, és másnaptól 7 napig vérzel! A szünet 3.-4. napján jön meg álltalában, de az sem baj, ha csak a 6. napon! Csak az a lényeg, hogy a szünetben megjöjjön, és úgysem fog elmúlni addig, amí el kell kezdened szedni a köv. levéllel!
A kérdező hozzászólása: Ma van a 4. napom a 7.-bõl és ma megjött, de csak pecsét szerû.Azt írták, hogy lehet csak pár csepp vér lesz, de az sem káros ha nem lesz semmi.Most akkor ennyi elég ez a "pecsét" szerû?Parás vagyok!!!:(
Énis ilyen cipõbe vagyok. sõt szarabba. ma kellene megjönnie ma van az 5. nap ilyenkor jön meg. de nagyon megfáztam mandula gyulladásom lett. de félek h nemfog megjönni a szünetbe a megfázás miatt.

Ha néhány nap múlva kell megjönnie de minden jel arra mutat, hogy terhes vagyok, vegyek tesztet, vagy tényleg csak a várt menstruáció napjától számítva 4-5 nap mulva, ha nem jön meg?

Legjobb válasz: azt csak Te döntöd el, hogy tudsz-e várni addig vagy sem. Minden esetre ha nagyobb eséllyel mutatja meg, hogy lesz-e pocaklakó, ha vársz kicsit.:)

azt csak Te döntöd el, hogy tudsz-e várni addig vagy sem. Minden esetre ha nagyobb eséllyel mutatja meg, hogy lesz-e pocaklakó, ha vársz kicsit.:)
A nemvárt napján már nyugodtan tesztelhetsz, az érzékeny tesztek simán kimutatják a babát. Ha tudod, mikor volt peteérésésed, adj hozzá 14-15 napot és tesztelhetsz (olyan tesztet vegyél, ami a beágyazódást követõ 3. napon már eredményt mutat) Sok sikert!!! :)
Szia! Nekem a nem várt elõtt 3nappal esti vizeletbõl már gyönyörû pozitívat mutatott. Én nem bírtam várni!:-))) Csak arra vigyázz, ha csinálsz mostanában tesztet és negatív lesz, ne keseredj el azonnal! Lehet abból még pozitív. Szorítok Érted! 16hetes kismama
Én is várok vele!Ugyanis én mára-holnapra nem várom.Ilyenkor már rohangáltam a tesztekért , persze feleslegesen , mert nemsokra rá megjött:(Szerintem ha tudsz várni, akkor a kimaradt mensid után tesztelj csak.Sok sikert(magunknak) A kismamiknak gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de, ha úgy érzem, még nem biztos, hogy terhes vagyok...ugye? bármi lehet, még az idegesség is...nem?

Closty szedését mindenképpen csak menszesz 3. napjától lehet elkezdeni szedni? Akkor mi van ha nem jön meg valakinek sokáig?

Legjobb válasz: Szia! Én például az 5-ik naptól szedtem 5napig 2x1 szemet. A mensinek szerintem meg kellene jönnie, mert csak úgy lehet elkezdeni. De ha nem jól tudom javítsatok ki.

Szia! Én például az 5-ik naptól szedtem 5napig 2x1 szemet. A mensinek szerintem meg kellene jönnie, mert csak úgy lehet elkezdeni. De ha nem jól tudom javítsatok ki.
Nem. Van, akinek a ciklus 1., 2., 3., 5., 7. napján kell elkezdenie szedni! Ilyenekrõl hallottam. Sõt, én már szedtem anno, és akkor, mivel sokáig nem jött meg, 6 hónapig kb, így nem hozta meg a dokim semmivel a mensit, hanem egyszerûen csak el kellett kezdenem egyik napról a másikra! És úgy is használt, volt peteérés, 33 napra jött meg.
A kérdező hozzászólása: Mert nekem nem valószínû hogy egyhamar megjön, még csak 5, 4 mmes a nyálkahártyám az meg kevés, nem?
Mit akarsz mèg 12 évesen? Én 14 voltam. Majd szendvedsz mèg vele eleget!!
atyaúristen. 11 évesen hol aggódsz még?! A legtöbb lánynak ebben a korban jön meg, szóval vagy neked is megjön vagy nem. Nem vesztesz sokat, ha mondjuk csak 2 év múlva jönne meg. Nagymamáink korában meg azon csodálkoztak, ha valakinek 13-14 évesen jön meg, mert akkor az átlag 16-17 volt. Én 14 múltam amikor megjött és jövõ hónapban töltöm a 15-t. Ha 12 évesen sem jön meg, ne idegeskedj, úgyis akkor jön, ha már nem számítasz rá. Mellesleg 16 éves korodig várhatsz, szóval bõven van rá 5 éved. A lányok többségéhez hasonlóan lehet, hogy úgyis abban a pillanatban utálni fogod, ahogy meglátod a barna vagy vöröses bugyidat/pizsidet/wc papírt/nadrágodat. Én nem utálom, csak a néhai görcsöktõl tudok plafonra mászni, na meg ha késik. Mellesleg a legtöbbünknek a legrosszabbkor is jön az elsõ, általában valami program elõtt vagy közben és többnyire nincs nálunk betét. Szóval légy tisztában vele, hogy lehet, hogy nem fog fájni, stb. De hogy sok kellemetlen pillanatot fog okozni, arra készülj, akárhogy várod! Ne tudd meg azt az érzést, amikor például úgy ballagsz el, hogy közben vérzel! 14L
dehogy baj. 16 éves korodig kell megjönnie. Örülj neki hogy addigis egy gonddal kevesebb. Sajnálom akik már 10 évesen kezdik, csak a flösleges macera, én 12 multam 8 nappal mikor megjött elöször.
Tapasztalatból mondom, örülj amíg nincs. Amikor ennyi idõs voltam, mint most Te minden nap sírtam az anyukámnak, hogy már mindenki menstruál csak én nem. 15 évesen jött meg elõször, és hidd el, azóta áldom azt az idõszakot amikor még nem volt. Ráérsz még bõven, semmi baj nincs, hogy még nem jött meg, majd meg fog :)
én 13 voltam
Majd ha a 16. születésnapod lesz és addig sem menstruálsz, akkor érdemes orvoshoz menned. Addig viszont ne aggódj! :)
Nincs kõbe vésve hogy 12 évesen kell megjönnie. kb 11 és 15 év kor közt jellemzõ hogy megjön valakinek, valakinek elõbb jön meg, valakinek késõbb. Én nekem 11 évesen jött meg elõször akkor is csak csúszott meg 2-3 hónapot kellett várnom a következõig, de egyik barátnõmnek például 14 éves korában jött meg elõször. Õ már 13 évesen kétségbe volt esve és ment dokihoz, de mondták neki hogy még bõven nincs túl késõ, még 16 éves koráig természetes ha nem jön meg valakinek.
Én kereken tíz voltam, és örültem volna, ha 12 évesen még semmi nem lett volna. 16 évesen sem baj, de akkor azért ajánlott a nõgyógyászati vizsgálat, megbizonyosodni arról, hogy minden rendben. Ne aggódj. Ráérsz. Ha már meglesz, még visszasírod ezt a kort. Olyan pedig nagyon ritkán van, hogy egyáltalán nem jön meg. Vagy betegség az oka, vagy a valószínûtlen egybeesés, hogy épp az elsõ peteérésedkor estél teherbe, még mielõtt elõször menstruálhattál volna. A harmadik eset, hogy nem nõnemû vagy. :D
nyugodt lehetsz, meg fog jönni, és még egyáltalán nincs késõ. 16 éves korodig nincs semmi gond, ha nem jön meg. Elhiszem, hogy már alig várod, de még nem maradtál le semmirõl. Nem annyira kellemes dolog az, hidd el.
Nekem 12 évesen jött meg.Akkor van baj ha 16 évesen nem jön meg.13/L
Nem baj, van még idõ, kb 16 éves korodig..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszolóknak .. megnyugodtam :)

Normális ha előbb jön meg 4 nappal mint kéne? és hogy csak 3napig tartott a 4helyett?

Szóval a helyzet az hogy hamarabb jött meg a menstruációm, mint kellet volna. sokkal kevesebb is volt a vér az elején barnás volt majd olyan vörös és nem tartott olyan sokáig, ez normális? másnak is volt már ilyen? mit jelent ez??

Legjobb válasz: Kétségek és félelmek közt élni nem jó élet, nyugodt létet aggodalmak nélkül csak úgy teremthetsz ha megbízol és hiszel magadban!

Kétségek és félelmek közt élni nem jó élet, nyugodt létet aggodalmak nélkül csak úgy teremthetsz ha megbízol és hiszel magadban!
Pff valami hittérítõ válaszolgat a kategóriában :D Egyébként ha nem szedsz gyógyszert, szerintem ez normális. A másik az hogy volt szexuális kapcsolatod?Védekeztetek?

Gyógyszer abbahagyása után csak a következő menstruáció után lehetek terhes? Márcis 15-én hagytam abba, Ha nem jön meg jövő héten (amikor kellene) lehetek terhes? Tünet nincs, csak kiváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Igen, lehetsz, persze. Kívánom, hogy az legyél, de nekem így derült ki a pco-m. Abbahagytam a bogyót, és 3.hónapban már nem jött meg. A doki szerint addig tartott a mesterséges hormonhatás. Magától lecsökkent és látszottak a pco-s tünetek. Remélem nálad baba lesz! Sok szerencsét!

Szia! Igen, lehetsz, persze. Kívánom, hogy az legyél, de nekem így derült ki a pco-m. Abbahagytam a bogyót, és 3.hónapban már nem jött meg. A doki szerint addig tartott a mesterséges hormonhatás. Magától lecsökkent és látszottak a pco-s tünetek. Remélem nálad baba lesz! Sok szerencsét!
Nekünk az elsõ hónapban összejött mindkét gyerkõc:) )39+6hkm
Amint abbahagyod a gyógyszer szedését, terhes lehetsz (ezért is gond, ha szedés közben akár 1-et is elfelejtesz bevenni).

HA nem jön meg a mensim, (csak barnázok), és a teszt negatív akkor beteg vagyok?

2 napja barnázok, és nem igazán akar megjönni. Teszt negatív A reggeli hőm 36 C 4. closti kúrán vagyok túl (ez kavarhatta meg) Szerintetek? Menjek orvoshoz? Vagy ne foglalkozzak vele?

Legjobb válasz: Én is igy jártam pont egy hete, én elmentem a dokihoz. Én is szedem a clostyt, a dokim szerint nekem az kevert be. Pedig ez a 7. clostys hónapom, de eddig semmit nem kevert be csak most, pedig én már kezdtem reménykedni!

Én is igy jártam pont egy hete, én elmentem a dokihoz. Én is szedem a clostyt, a dokim szerint nekem az kevert be. Pedig ez a 7. clostys hónapom, de eddig semmit nem kevert be csak most, pedig én már kezdtem reménykedni!
A kérdező hozzászólása: Mit mondott a doki? Mi volt a baj? Akkor kihagytad a következõ kúrát? Javaslod, hogy én is menjek?
Szerintem is menj orvoshoz, mégpedig sürgõsen! Így csak az idõdet vesztegeted. Én is jártam így, és kár volt halogatni, már nagyon bánom! Nekem a Closty pl. úgy elvékonyította a nyh-mat, hogy meg sem tudott volna tapadni a terhesség! De a dokim nem vette észre ezt az apróságot. Ezt az endokrinológus mondta a leleteim alapján, akihez most járok. És még egy csomó mindent...
A kérdező hozzászólása: Viszont a melleim is érzékenyek. Ez is közre játszhat?

Napok óta folyamatos rózsaszín vagy piros pecsételés csak wc papíron akár babát is jelenthet, ha nem jön meg a mensi?

Valakinél esetleg jelezte a terhesség meglétét ez?

Legjobb válasz: Ha már meg kellett volna jönnie a mensidnek,vagy pár nap van odáig,akkor inkább menj el orvoshoz.Nem akarlak ijesztgetni(szívbõl kívánom,hogy terhes légy!!!!),de a sógornõmnél így zajlott le a korai vetélés.Nem foglalkozott vele,azt hitte mensi lesz,és majdnem nagy baj lett...

Ha már meg kellett volna jönnie a mensidnek, vagy pár nap van odáig, akkor inkább menj el orvoshoz.Nem akarlak ijesztgetni(szívbõl kívánom, hogy terhes légy!!!!), de a sógornõmnél így zajlott le a korai vetélés.Nem foglalkozott vele, azt hitte mensi lesz, és majdnem nagy baj lett...
A kérdező hozzászólása: Még van idõm a mensimig (kb. 5 nap) de napok óta ez megy és nem értem miért. Ez az egész úgy kezdõdött el, hogy volt egy kb. 15 perces rettentõ erõs görcsölésem egyik reggel az alhasamban középen hogy nem bírtam állni, csak a földön ültem és erõs hányinger is rámtört és nagy szédülés, na és ezután kimentem wc-re és a papír rózsaszín lett, ilyen húzó érzésem volt közben az alhasamban, soha nem éreztem még ilyet. Mensis görcsnél 1000-szer erõsebb volt. Este még visszatért aznap ez a görcs, de már nem volt annyira elviselhetetlen és nem tartott sokáig. Na azóta nincs görcs, de már 5. napja pecsételek csak a wc papíron... A baj az, hogy nem tudom mitõl van és amíg nincs bizonyítva egy dokinak a terhesség megléte, addig nem ad rá semmit, mert ez bármi mástól is lehet, nem feltétlen egy korai vetélés...úgyhogy csak bizakodhatok hogy semmi bajom nincs. Legfõképp ebben bízok! Az meg csak hab lenne a tortán ha ez babát jelentene és nem végzõdne vetéléssel...:((
A legbiztosabb tényleg az lesz amikor az orvos meg néz de nekem amikor teherbe estem akkor menszi elõtt kb 5-10 nappal egyik éjszaka arra keltem, hogy borzasztóan fáj a hasam se vérzés viszont nem volt aztán persze menszi sem és jött a babuci aki ma már 15 hónapos. De például a barátnõm 3 hónapig folyamatosan vérzett a terhesség alatt és szerencsére nem lett semmi baj csodás kisfia van.
Igen. Nekem 3 napig tartott, a 3. nap után 5 nappal kellett volna megjönnie. Nem jött meg, de már megszületett :) Kb ugyanilyen tünetekre emlékszem. Polkoli erõs görcsök, majd leszakadt a derekam, pisi után meg kis rózsaszín folt a papíron. Ha kiderül valami, írj! Drukkolok, hogy baba legyen az oka ;)
Szia! Akár valamilyen fertõzés is lehet szerintem. Én elmennék dokihoz. Ha korai vetélés, akkor nem tehet semmit, de ha más, akkor talán igen.
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek! Mára teljesen megszûnt ez a kis pecsételés is és még jobban megemelkedett a hõm, 2 tizedet megugrott, így ma már 36, 9! Remélem, nincs semmi baj. Nagyon reménykedem, hogy ebbõl ne legyen mensi. Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!