Találatok a következő kifejezésre: Ha csak hasam (381 db)

Szerintetek baj ha csak hason alszik?

Kisfiam 4 hónapos, csak hason alszik a kezdetektől fogva, ha hátra fordítom 5 perc múlva felkel. A védőnő azt mondta háton is altassam mert lapos egy kicsit a mellkasa. Szerintetek ettől lehet később valami baja. Valaki járt hasonló cipőben?

Legjobb válasz: Hülyeséget mondott a védõnõ. A mellkasa nem lesz lapos!! Ha folyton háton alszik, a feje lehet lapos hátul. Tényleg jobb, ha tudod forgatni, bár ha az oldalán alszik, azt az orvosok nem szeretik, mert nem tesz jót a csípõizületnek. Az enyém is mindig hason aludt és még sok ismerõsé is. Nem lesz semmi baja. Úgy 5 hónaposan nem szerette a hason alvást, folyton felébredt. Akkor már nem kalimpált a kezével sem. Hátára fordítottam, hogy kipróbáljam alszik -e többet mint 2 óra hossza. Aludt. Azóta meg csak így hajlandó aludni. De most már mindenfele forog magától alvás közben is. Ne aggódj! Jól csinálod!

Hülyeséget mondott a védõnõ. A mellkasa nem lesz lapos!! Ha folyton háton alszik, a feje lehet lapos hátul. Tényleg jobb, ha tudod forgatni, bár ha az oldalán alszik, azt az orvosok nem szeretik, mert nem tesz jót a csípõizületnek. Az enyém is mindig hason aludt és még sok ismerõsé is. Nem lesz semmi baja. Úgy 5 hónaposan nem szerette a hason alvást, folyton felébredt. Akkor már nem kalimpált a kezével sem. Hátára fordítottam, hogy kipróbáljam alszik -e többet mint 2 óra hossza. Aludt. Azóta meg csak így hajlandó aludni. De most már mindenfele forog magától alvás közben is. Ne aggódj! Jól csinálod!
Nem baj, nálunk is így volt, az enyém három hetes kora óta alszik kizárólag hason, akkor lett hasfájós és sehogy máshogy nem tudott aludni. Ha nagyobb lesz és elkezd forogni akkor majd õ eldönti hogy akar aludni.
Szia, az én lányom 10 hós elmúlt és még mindig CSAK hason alszik, így szeret. Pedig már jár. Nekem soha nem mondták, hogy ez baj, és természetesen teljesen egészséges a babám. Nyugi, hagyd, hadd aludjon, ahogy akar.
A kérdező hozzászólása: Köszi megnyugtattatok:)
Kicsim mindig csak hason aludt, egészen addig, amíg nem forgott alvás közben is ez olyan 5-6 hónapos korában volt, addig nem forgott csak ha fent volt.Semmi baja, nagyon jókat aludt egyátalán nem lett lapos a mellkasa, idióta védõnõk vannak

Ha csak hasra tornazok akkor lehet kockas hasam?

Fekekre combra nemszoktam

Legjobb válasz: A hason levõ kockák csak bizonyos testzsírszázalék alatt látszanak ( egészséges enzimmûködéshez már-már nem egészséges testzsírszázalék alatt, ha megjegyezhetem). Az, hogy rá edzel, de a többi testrészedre nem, egyrészt nem bölcs gondolat, másrészt ilyen hatása nem is lesz. Az egészség nem a kockáknál kezdõdik.

A hason levõ kockák csak bizonyos testzsírszázalék alatt látszanak ( egészséges enzimmûködéshez már-már nem egészséges testzsírszázalék alatt, ha megjegyezhetem). Az, hogy rá edzel, de a többi testrészedre nem, egyrészt nem bölcs gondolat, másrészt ilyen hatása nem is lesz. Az egészség nem a kockáknál kezdõdik.
1: De máshol is van zsír, nem csak a hasadon. Másik esetben genetikai bukfenc lenne :) 2: Nincs helyi zsírégetés, tehát amikor hasazol és érzel valamit akkor az izom ég és nem a zsír. Heti 3-4x 40-50 laza kocogás vagy tempósabb séta, ez a tuti. Illetve megfelô étrend. Alacsony szénhidrátbevitel és ha lehet magad fehérje-. Számszerûsítve napi 2g ch/testsúlykg és 2-3g fehérje/tskg. Ha lehet sovány húsok, tojás, túró, tk kenyér, sok zöldség és rizs képezze az étrended. Remélem tudtam segíteni, ha még valami nem világos írj! :)
:)
Így biztos nem lesz kocka hasad:D
nem
A kérdező hozzászólása: Mashol nincsenek rajtam felesleges kilok. Es ha kocka hasat nem is de azt elerem vele hogy lemenjenek a plussz kilok onnan. Napi fel ora hasizom gyakorlatokat csinallok
Így a hasadról nem tûnik el a háj, csak alá építesz izmot, aminek következtében még nagyobbnak tûnik majd a hasad (és gyakorlatilag nagyobb is lesz), ha mellette nem fogyózol. De te csak csináld nyugodtan, a te bajod lesz.
Ha fogyózik miközben edz, akkor izmot fog égetni... Elõször enni, és edzeni kell, majd utána fogyni, de nem túl brutálisan, mert a szervezetnek hirtelen olyan mennyiségben kell a tápanyag, hogy a zsírokból nem tud felhasználni. (Ezért az izmokból szerez, mert azokból gyorsabban lehet.)

Hátráltatja a babát az átfordulás megtanulásában ha csak hason alszik?

4 hónapos kisfiam jelét sem mutatja annak hogy szeretne fordulni. Hogy segíthetnék neki? Kell egyáltalán?

Legjobb válasz: Szerintem bõven elég, ha ébrenléti ideje alatt a hátán is fekszik, és akkor próbálkozik oldalra fordulással, onnan pedig átfordul. Az én kisfiam pár napja volt 4 hónapos, és aznap fordult át másodszor, az elsõt elõtte pár héttel, de az talán olyan véletlen, nem tudatos dolog volt még.

Szerintem bõven elég, ha ébrenléti ideje alatt a hátán is fekszik, és akkor próbálkozik oldalra fordulással, onnan pedig átfordul. Az én kisfiam pár napja volt 4 hónapos, és aznap fordult át másodszor, az elsõt elõtte pár héttel, de az talán olyan véletlen, nem tudatos dolog volt még.
Az egyáltalán nem gond hogy hason alszik, sõt még jó is mert jobban erõsödik.De kicsit tedd az oldalára is! Amúgy a fejét emelgeti rendesen?
A kisfiam pár hetes kora óta hason alszik. Hamar elkezdte a fordulásokat, szerintem ez nem befolyásolja. Amikor ébren van tedd a hátára, játszatok úgy is. Aztán majd õ eldönti mikor szeretne próbálkozni a fordulásokkal. Van amelyik baba elõbb, van amelyik késõbb csinálja.
Szia, az én babám 4 és fél hónapos, õ is hason alszik. Két hete átfordult - hasról a hátára- kétszer azóta semmi. Napközben kinnt vagyunk a nappaliban, hátára fektetem, odafekszem mellé, nyújtom neki a kezem megfogja és próbálom tartani, õ meg elkezd erõsködni. Nem erõltetem, de így már megfordul, nagyon büszke tud lenni magára. Ha nem akarja akkor meg nem erõltetem. Szerintem nem kell erõltetni, de ha játék alatt tornáztok az nem árt.
Az én babám 7 hósan fordult meg elõször, nem is erõltettem, minden baba más, amúgy 3 hónapos kora óta hason alszik, eszembe sem jutott hogy azért nem fordult meg hamarabb, alvás közben nem tanul forgolódni szerintem, nyugodj meg és ne erõltesd, én hagyom hogy mindenre rájöjjön magától, persze ha hajlandóságot látok benne akkor segítek.
Hanyat alszunk ezért én gykran tettem hasra, hogy a fejét emelje.8 hetesen hasrol vissza fordult.Három hónaposig mindent tudott, szinte hempergett.A fiam viszont lusta volt, neki gyakorlatok kellettek.8 hónaposig kellett várni és ekkor küldtek neurologiára.Sok baba 6-7 honaposan fordul hasra.


Éjszaka ha csak hason fekszek (melleimen) abból késõbb lehet baj?

Átlagos, nagy melleim vannak (80-as melltartót hordok).

Legjobb válasz: 80-as egyedül a hátméretedre utal, a kosár a lényeg...

80-as egyedül a hátméretedre utal, a kosár a lényeg...
A kérdező hozzászólása: az a 80-as, a kosár
Nem, a 80-as nem a kosár, a kosarat betûvel jelölik...
"az a 80-as, a kosár" A 80-as azt jelenti, hogy a mellkasod körfogata a melled alatt 80 cm. A kosár méretét A, B, C D E betûk jelölik. Mi bajod lenne a hasonfekvéstõl? Amúgy egész bizotsan nem alszol egész éjjel hason, mindenki forog éjjel, fel sem tudnál reggel kelni, ha órákig egy testhelyzetben feküdnél.
A kérdező hozzászólása: igaz, bocsi ha rosszul tudtam:) javarèszt hason alszom ès sokszor kènyelmetlen a melleim miatt, nèha fáj is
De még mindig nem válaszoltál, hogy mekkora a kosárméret?
A kérdező hozzászólása: bocsi, B-s

2 hónapos kisbabám csak hason szeret aludni. Ha hanyatt teszem le kb.2 perc és felébred. Van köztetek olyan akinek a babája csak hason alszik és ilyen picike még? Nagyon félek a bölcsőhaháltól!

Legjobb válasz: Az enyém az elsõ itthon töltött éjszakától kezdve csak és kizárólag hason aludt. Volt légzésfigyelõnk. Egyébként 2,5 éves, és még él. :) A bölcsõhalál nem csak a hason alvó babákat fenyegeti...

Az enyém az elsõ itthon töltött éjszakától kezdve csak és kizárólag hason aludt. Volt légzésfigyelõnk. Egyébként 2, 5 éves, és még él. :) A bölcsõhalál nem csak a hason alvó babákat fenyegeti...
Az én fiam is nagyon rosszul aludt háton, órákig altattam, ha elaludt végre félóra múlva ébredt, alig aludtunk valamit. Kb. õ is 2 hónapos volt, mikor egyszer leraktam a hasára, és szinte egybõl elaludt, ráadásul majdnem egyhuzamban végigaludta az éjszakát. Én meg tiszta ideg voltam, pont a bölcsõhalál miatt. Egész éjjel majdnemhogy virrasztottam mellette, hogy veszi e a levegõt, mert annyira féltettem a bölcsõhaláltól. De másnap kölcsönöztem egy légzésfigyelõt, féléves koráig használtuk, és olyan jókat aludtunk és alszunk azóta is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Most nagyon megnyugodtam és azt hiszem holnap beszerzek egy légzésfigyelõt!
az én kislányom 9 hetes és az elsõ héten az oldalán aludt, de azóta csakis hason fekve tud aludni. Ha hanyatt fekszik akkor pár perc múlva "felriad". Hason fekve pedig végigalussza az éjszakát is. azért nem árt a légzésfigyelõ szerintem, mi használjuk, de csak éjszaka.
Az én kislányom 4, 5 hónapos és elsõ perctõl kezdve szinte csak hason hajlandó aludni (1-2 hetesen néha az oldalán is hajlandó volt aludni de nem sokáig). Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a bölcsõhalál nem ezen múlik, igazából senki sem tudja az okát, és csak találgatnak mi növelheti az esélyét, de nem azon múlik hogy hogy altatom a babát... Tehát én hagytam had aludjon hason, egyébként az én véleményem az hogy még mindíg jobb mintha háton aludna, mert így ha álmában bukik akkor az kifolyik a szájából, egy háton fekvõ babánál ez nincs így (én majdnem megfulladtam kisbabaként mert háton buktam, szerencse hogy anyukám felriadt és kikapott a kiságyból). Azért ha van légzésfigyelõtök akkor azt kapcsold be, én sokkal nyugodtabban alszom amióta van a kiságyban.
a bolcsohalal nem csak a hason alvo babakat erinti. a 2 honapos baba mar tartja fejet.
Az én lányom 3hónapos lesz és pár hetes kora óta csak hason tud elaludni.
kisfiam csak hason tudott aludni, még akkor is hason aludt amikor már forgott 4 hónaposan ide-oda, most 11, 5 hónapos nagyrészt csak hason alszik, a bölcsõhalál általában fizikai problémából adódik nem attól függ, hogyan alszik, nekem azt mondta anno a doki annyi ruha legyen rajta ami épp elég, hogy ne fülledjen be, és legyen levegõ a szobába, kisfiam április végén született, és nyáron nagyon meleg volt ekkor mondta
1. két hetesen, 2. elejétõl fogva hason aludt, én 3 gyerekes anyukától kaptam a tippet, de nem is nagyon tudtam volna mást csinálni hogy nyugi legyen. Azt látom hogy aki az elsõ gyereknél még erõlteti is a háton alvást, a másodikkal már nem szenved :)
Ugyan már nagyobbak a gyerekeim, de õk csak háton aludtak. Viszont, én csak hason aludtam születésemtõl fogva és itt vagyok 34 évesen. Anyukám mesélte, hogy én csak hason aludtam, háton utáltam lenni, és a sors fintora, hogy nagyobb gyerekként és felnõttként csak háton alszok, hason utálok:) Ha nagyon félsz a bölcsõhaláltól, szerezz be légzésfigyelõt.
én fiam kb ennyi idõs volt, amikor, pont a sok ébredés miatt letettem hasra, és onantól aludt este 8-hajnal 4 ig.Akkor evett, és még aludt 8 ig. Mai napig szeret hason aludni, 2 éves lesz lassan. Nekem volt légzésfigyelõm, így nyugodt voltam.
Az én kisfiam szintén kezdetektõl hason alszik, sokat bukott és féltem, hogy visszanyeli, így nem sokat gondolkoztam, hogy hason vagy nem hason. Vettünk egy légzésfigyelõt, de bevallom, kb 7 alkalommal kapcsoltam be. Egyébként nem kifejezetten hason halnak meg a babák bölcsõhalál miatt, iagz, hogy kockázati tényezõ, de ha belegondolsz a bölcsõhalál legnagyobb kockázati tényezõje a csecsemõkor maga. Nem szabad rákoncentrálni erre. Én sajnos hallottam már NEM hason alvó baba haláláról, volt aki babakocsiban a levegõn, szintén nem hason altatva aludt el örökre. Szóval ezer és ezer rizikó faktora van. Nem tudod mindet kiküszöbölni. Ha megnyugtat szerezz be egy légzésfigyelõt haladéktalanul.
Kisebbik 4, 5 hónapos, elejétõl fogva hason alszik, a nagyobbik is, még mai napig is, pedig már 6 éves.

Ha csak a hasam alja, a köldököm alatti rész feszül ill. keményebb, az a baba lehet vagy keményedik a hasam? Nem fájdalmas, és csak néhány mp-ig tart.30 hetes vagyok

Legjobb válasz: Igen, a baba. De azt érezned is kell hogy mocorog. Minden esetre figyelj oda rá, mert ha nem a baba mozgását érzed akkor is lehet kemény a has meg feszülõ érzés, mert nekem is ilyen volt de nekem fájt meg húzódott kórház lett belõle. De ha neked nem fáj akkor biztos a baba nekifeszül a hasadnak, nyújtózkodik. Azért ha mész kontrollra mondd el a dokinak, nem harapja le a fejed. De te legalább megnyúgszol, hogy minden rendben. Jó babavárást! :)

Igen, a baba. De azt érezned is kell hogy mocorog. Minden esetre figyelj oda rá, mert ha nem a baba mozgását érzed akkor is lehet kemény a has meg feszülõ érzés, mert nekem is ilyen volt de nekem fájt meg húzódott kórház lett belõle. De ha neked nem fáj akkor biztos a baba nekifeszül a hasadnak, nyújtózkodik. Azért ha mész kontrollra mondd el a dokinak, nem harapja le a fejed. De te legalább megnyúgszol, hogy minden rendben. Jó babavárást! :)
Nekem farfekvéses a babám és a köldököm alatt szokta kinyomni magát. Tisztára megkeményedik. De a gyomromnál nem is érzek mozgást(mármint köldök felett). Nem ijesztgetésnek szánom. Csak lehet ez is egy lehetõség. 29 éves kismama

11 napos babám háton és oldalt megtámasztva nem tud aludni. Bármennyire is fáradt, felébred pár perc múlva és sír. Csak hason fekve tud aludni, ha így tesszük le, akkor 2-3 órát is alszik egyfolytában. Más is tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Az én babám,mióta hazahoztuk a kórházból,csak hason alszik.Ha oldalt,vagy hátán fekszik, nem alszik annyit,vagy nyüglõdik. Szerintem nem baj. Én is hason szerettem aludni régen.most 10 hetesek vagyunk, átalussza az éjszakát hason.

Az én babám, mióta hazahoztuk a kórházból, csak hason alszik.Ha oldalt, vagy hátán fekszik, nem alszik annyit, vagy nyüglõdik. Szerintem nem baj. Én is hason szerettem aludni régen.most 10 hetesek vagyunk, átalussza az éjszakát hason.
Elõfordul, hogy hason jobban alszanak a babák.Sokan félnek tõle de ha van légzésfigyelõ akkor egy kis biztonságot ad.Bizonyára elzsibbad az oldalán fekve és kényelmesebb neki hason.Én a hason fektetés híve vagyok inkább mert ha bukik könnyebben kifolyik a száján a kajcsi mint háton fekve.Az oldalt fektetés is jó de ha nem szereti nem szabad eröltetni.Hagy aludjon úgy, ahogy neki kényelmes.30 hetes km.
hA hason szeret aludni, ugy kell altatni. Ha erõs, normálisan fejlett baba, van légzésfigyelõje, akkor nincs okod aggódni, õ tudja , hogy a jó neki. Ugye milyen okosak , pedig még milyen pirinyó?:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat! Most már megnyugodtam! Nincs még rutinom, elsõ babás vagyok!
Igen, nálunk is ez volt, ezért áttértünk a hason alvásra. Persze van légzésfigyelõnk, anélkül nem lettem volna nyugodt. Most 11 hós, és már "mindenhogy" alszik... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!

Mit tegyek a 10 hetes babámmal ha utál hason feküdni? Nem csinál semmit hason, csak sír. Megszakad a szívem érte, de muszáj lenne erőltetni.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam is rettenetesen utált hason feküdni. Most ! 4 és fél hós tegnaptól meg hasravágja magát és boldogan kacag. Én is hasra szoktam tenni, de nem gyakran, mert sirt mig kisebb volt. Kell nekik hason lenni, de ha sir ne hagyd sokáig. Az én kisfiam sem volt hason mindennap és most látod nagy örömünkre rájött, hogy az nem is olyan rossz dolog. Türelem, idõvel rájön õ is.

Szia! Az én kisfiam is rettenetesen utált hason feküdni. Most ! 4 és fél hós tegnaptól meg hasravágja magát és boldogan kacag. Én is hasra szoktam tenni, de nem gyakran, mert sirt mig kisebb volt. Kell nekik hason lenni, de ha sir ne hagyd sokáig. Az én kisfiam sem volt hason mindennap és most látod nagy örömünkre rájött, hogy az nem is olyan rossz dolog. Türelem, idõvel rájön õ is.
Az én lányom(3 hós)is utálta, csak üvöltött.Be kellett mennem vele kórházba, ahol rászokott.Nem lehettem egész nap vele, így sokat tették hasra, hagyták sírni, szerencsére legalább nem hallottam......
Szia! Csak addig tedd hasra amíg nem sír nagyon.Én sosem kínoztam ezzel.Volt mikor rögtön hasra fektetés után üvölteni kezdett, de volt mikor 2 percig is bírta. Szép lassan majd hozzászokik és idõvel már magától fog hasra feküdni.
Szia! Az én kislányom is utál hason lenni, max 5 percet bír hasalni, utána üvölt. Szépen lassan szoktatom rá, és én is abban bízom, hogy ha átfordul, azaz forogni fog, megtetszik majd neki. 8 hetes kislány anyukája
Igen az én babócám is utált hason lenni, csak orditott.De amióta magátol áttud fordulni már ugy is alszik:) )))
Ez így van...Ha csak fe´lpercet is volt hason, de utánna sír, fordítsd vissza a hátára. A lányom is utált hason lenni.Mindíg sírni kezdett.Erre 4 hónaposan ült, 6 hósan felállt magától.Mára se´tál, pedig 10 hónapos. Ne eröltesd neki. Tegyél elé játékot, besze´lj neki, gugulj elé e´s szórakoztasd kicsit.Amíg bírja csak addíg. Kellemes babázást.

Gond az, ha az 5 hetes babánk nem akar csak hason aludni?

A doktorn? és a véd?n? is azt tanácsolta, hogy fél éves koráig ne altassuk hason, de hanyatt fekve 1-1,5 óra múlva felkelti a pocakja. Hason meg alszik többet. Egyébként van légzésfigyel?nk.

Legjobb válasz: Ha van légzésfigyelõ, gondolom szegény ebben a hõségben nincs agyon öltöztetve akkor altasd hason. A fiam addig nem aludt hason, amíg maga nem fordult hasra, viszont az oldalán szeretett aludni.

Ha van légzésfigyelõ, gondolom szegény ebben a hõségben nincs agyon öltöztetve akkor altasd hason. A fiam addig nem aludt hason, amíg maga nem fordult hasra, viszont az oldalán szeretett aludni.
Kisfiam ujjszülött korátol hason aludt mert a hátán fekve bántotta a pocija mint nálatok.Most töltötte be szerdán az elsõ évét és semmi baja nem volt.Persze a légzésfigyelõ mindig müködött.Egyszer sem sipolt be.
Az ém babám mivel hasfájós volt, már az elejétõl kezdve hason aludt (hanyatt õ is felkelt). Most 6 hónapos és még mindig így alszik. Nekünk is van légzésfigyelõnk, semmi baja nem lett.
Az én lányom is 2 hetes korától hason alszik!Most hogy már úgy helyezkedik álmában is ahogy akar, maradt hason!7, 5 hós! Én azért altattam hason, mert ha a hátán aludt akkor annyira kalimpált a kis kezével hogy felkeltette saját magát! :) kb 30 perc után!
Ha van légzésfigyelõtök, akkor nyugodtan aludhat hason, fõleg ha neki így jó! Na az én lányom utált hason lenni, aludni még csak-csak, de mióta forgolódik, imád hason lenni, sõt már annyira forgolódik álmában is (a kiságyat bejárja), hogy hason is aludt már éjszaka, de azért a légzésfigyelõt bekapcsoltam! 6 hónapos a kislányom.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Ha csak a hasam egy része keményedik be, akkor ott a baba nyomja ki magát és nem haskeményedés, ugye?

A köldököm felett kb 6-8cm-re és jobb oldalt. Ez a baba popsija vagy feje lehet?

Legjobb válasz: Ja,azt elfelejtettem írni,hogy 31 hetes vagyok. Múlthéten éreztem egyik nap 3szor ilyen görcs szerû dolgot a hasam alján. Tényleg ilyen mensi szerût. Akkor az volt a haskeményedés? Az elsõ terhességem alatt sose éreztem ilyet,azért vagyok ilyen "tudatlan". :) Amikor kinyomja magát,akkor nem érzek igazán mozgást,csak azt,hogy jobb oldalt fent kicsit feszül és megkeményedik a hasam,meg talán picit ki is dudorodik.

A kérdező hozzászólása: Ja, azt elfelejtettem írni, hogy 31 hetes vagyok. Múlthéten éreztem egyik nap 3szor ilyen görcs szerû dolgot a hasam alján. Tényleg ilyen mensi szerût. Akkor az volt a haskeményedés? Az elsõ terhességem alatt sose éreztem ilyet, azért vagyok ilyen "tudatlan". :) Amikor kinyomja magát, akkor nem érzek igazán mozgást, csak azt, hogy jobb oldalt fent kicsit feszül és megkeményedik a hasam, meg talán picit ki is dudorodik.
Nem tudom hány hetes vagy, de Én a baba mozgását és a haskeményedést egyértelmûen meg tudom különböztetni. A keményedés hasonló mint a görcs mondjuk a vádlidban, pár másodpercig tart, nekem a hasam alja szokott bekeményedni. A baba mozgása meg egyértelmü :) Bár nem tudom mikor mit nyom ki, mert egyszer fejjel lefelé van, egyszer rendesen :) 24+3hkm
Amikor keményedés van, olyankor a baba nem mozog, tehát ha érzed a mozgást is, akkor nem keményedsz. A baba feje a legkeményebb, valószínûleg azt nyomhatja ki. Amúgy a haskeményedés jellegzetesen a has alsó részén van, vagy mindenhol, de az alja mindenképp kemény, szóval majdnem biztos, hogy Nálad nem errõl van még szó... Amúgy hány hetes vagy?
Igen, akkor az lehetett a haskeményedés :) Van akinek nem jelentkezik annyiszor, van akinek elég sokat. Én még csak 24 hetes vagyok, de ha kinyomja magát az egyértelmû :) és már látszik is kívülrõl :) Valószínûleg rosszcsont lesz :D
Én 28 hetes vagyok, és azzal a jelenséggel, amit leírtál 17 hetes korom óta találkozom. Említettem az orvosomnak, aki megerõsítette, hogy ez egy részleges méhösszehúzódás, semmiféle gondot nem okoz, de nem a baba csinálja. A méhszájad nem nyílik tõle és nem is keményedés, nem mindenkinél fordul elõ, viszont nála már többször volt olyan, hogy ez UH vizsgálat alatt történt és elment tõle a kép :-) szóval nyugi, ezzel nem kell törõdni. Boldog babvárást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Erre gondolsz: "Amikor kinyomja magát, akkor nem érzek igazán mozgást, csak azt, hogy jobb oldalt fent kicsit feszül és megkeményedik a hasam, meg talán picit ki is dudorodik." Erre a kis "dudorra" mindig ugyan ott?
Igen, pont erre! Nekem általában jobb oldalon van, de néha balra is :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!