Találatok a következő kifejezésre: Ha csak hónapig (627 db)

Ha a gyógyszert abbahagytam, mikor fog megjönni? Hallottam, hogy majd csak hónapok múlva! De én csak 3 hónapig szedtem!

Teljesen felborította a hormonháztartásom, ezért abbahagytam,szüneteltetem,majd újat íratok fel!Azóta fáj a hasam elég s?r?n és néha hányingerem is van!terhes nem lehetek,hiszen a barátom nem bennem megy el! Szerintetek mit?l lehet?Lehetséges,hogy amiatt,hogy abbahagytam?

Legjobb válasz: lehetseges. ha jol ertem akkor te most szunetelesz 1 honapot h utana ujrakezdhess szedni 1 masik gyogyszert? ha suznetelsz, akkor tobbet kene, 1 honapnak nincs ertelme. minimum 3at kene. ha olyankor szeretkeztetek amikor meg vedve voltal, nem lehet baj. ami a mensit illeti, nagyjabol akkor kene jojjon mint gyogyszerrel/ normalisan. de ha osszezavarta a dolgokat nem lehet tudni.

lehetseges. ha jol ertem akkor te most szunetelesz 1 honapot h utana ujrakezdhess szedni 1 masik gyogyszert? ha suznetelsz, akkor tobbet kene, 1 honapnak nincs ertelme. minimum 3at kene. ha olyankor szeretkeztetek amikor meg vedve voltal, nem lehet baj. ami a mensit illeti, nagyjabol akkor kene jojjon mint gyogyszerrel/ normalisan. de ha osszezavarta a dolgokat nem lehet tudni.
A tabletta éppen h rendezi a ciklust. a hasfajas és a hanyinger lehet a tabi abbahagyásától. de ha sûrûn szünetelteted akkor az többet árt, mint hasznal. évente kell szünetet tartani.
A kérdező hozzászólása: Én is szüneteltettem 3 hónap után, és 3 hónapig nem jött meg!Életem legrosszabb hónapjai voltak, amikor félsz hogy esetleg terhes is lehetsz, én is már bemeséltem magamnek, de ez egy éve volt és azóta minden rendben!Viszont azt tudd, hogy ha nem védekeztek, de nem benned megy el, attól még simán terhes lehetsz, az elõváladéktól! Osztálytársam igy lett terhes 17 évesen. Most 3 hónapos a babája. Neki is mondtuk, de õ azt mondta: ugy sem lesz semmi baj, attól nem lehet teherbe esni.Aha! És itt a végeredmény: egy kisbaba!:)
tudom, h ha vki nem védekezik akkor teherbeeshet. ezt próbálom itt egyeseknek elmagyarázni, h az elõváladéktól is kialakulhat egy terhesség, csak sajnos, sokan nem hiszik el. de h jöttél ahhoz, h ezt nekem mondd??

Kreatin monohidrátot érdemes szednem, ha egy hónapja nem szedem a kreatin akg-t, és előtte se szedtem csak napi 5 grammot, és azt se mindig, de több hónapig?

Legjobb válasz: Ha kúraszerûen szeded, akkor 3 hónap után 1 hónap szünetet kell tartani. Ha nem kúraszerûen szeded, akkor szedheted folyamatosan. 5gramm az kb semmi, szedheted és mehet belõle több is. - Ha folyamatosan akarod bevinni és nem kúraszerûen, akkor menjen mondjuk a testtömeged/6

Ha kúraszerûen szeded, akkor 3 hónap után 1 hónap szünetet kell tartani. Ha nem kúraszerûen szeded, akkor szedheted folyamatosan. 5gramm az kb semmi, szedheted és mehet belõle több is. - Ha folyamatosan akarod bevinni és nem kúraszerûen, akkor menjen mondjuk a testtömeged/6

Munkanélküliből vállalkozóvá szeretnék válni. Ehhez a 6 hónapi minimálbért pályáznám meg. Ha egy hónapban nincs munkám, azaz bevételem, csak a támogatásként kapott minimálbérem, milyen és mennyi járulékfizetési kötelezettségem van?

Cserépkályha- és kandallóépítő szeretnék lenni. A végzettséget megszereztem, s 2 évig jártam egy mester mellé - tanulni. Van is erre az évre 10 előzetes megrendelésem, de a fűtési szezon végéig, április elejéig nincs munkám. Érdemes- e megvárnom a pályázat benyújtásával ezt az időt? Tartalékaim elfogytak, ellátásom már novemberben megszűnt, lejárt.

Legjobb válasz: Ha egyéni vállalkozó vagy, teljesen mindegy, hogy van-e bevételed, vagy sem a hónapban, a járulékokat legalább a minimálbér után meg kell fizetned. Sõt, január 1tõl már egyes járulékoknak nem is a minimálbér, hanem a minimálbér 112-150%-a az alapja. Szerintem várd meg az áprilist, már csak azért is, mert március-áprilisban ki szoktak adni olyan pályázati lehetõséget a munkaügyiben, hogy ha önfoglalkoztató leszel, akkor vissza nem térítendõ támogatást kaphatsz. (a bér- és járulék támogatáson felül) Addig igényeld meg az önkormányzattól a foglalkoztatást helyettesítõ támogatást (régebben bérpótló juttatás)

Ha egyéni vállalkozó vagy, teljesen mindegy, hogy van-e bevételed, vagy sem a hónapban, a járulékokat legalább a minimálbér után meg kell fizetned. Sõt, január 1tõl már egyes járulékoknak nem is a minimálbér, hanem a minimálbér 112-150%-a az alapja. Szerintem várd meg az áprilist, már csak azért is, mert március-áprilisban ki szoktak adni olyan pályázati lehetõséget a munkaügyiben, hogy ha önfoglalkoztató leszel, akkor vissza nem térítendõ támogatást kaphatsz. (a bér- és járulék támogatáson felül) Addig igényeld meg az önkormányzattól a foglalkoztatást helyettesítõ támogatást (régebben bérpótló juttatás)


Ha csak fehérje turmixot iszom akkor lefogyok? Nagyon sokat sportolok csak rossz dolgot csináltam és a súlyom nagyon felment pedig ugyan akkora ruhákat hordok. És most sürgősen le kell fogynom 12kg-ot másfél hónap alatt.

Vagy ha tudtok jobb ötletet hogy lehet Ennyit fogyni ugy hogy erőm is maradjon Megköszönném.

Legjobb válasz: Ha csak fehérjeturmixot iszol, akkor hiánybetegségeid lesznek. 12kg másfél hónap alatt baromi sok, egészségesen kivitelezhetetlen. Ha a ruhaméreted nem változott, sokat sportolsz, akkor a válasz egyszerû a súlygyarapodásra, izmot építettél, ami jó dolog.

Ha csak fehérjeturmixot iszol, akkor hiánybetegségeid lesznek. 12kg másfél hónap alatt baromi sok, egészségesen kivitelezhetetlen. Ha a ruhaméreted nem változott, sokat sportolsz, akkor a válasz egyszerû a súlygyarapodásra, izmot építettél, ami jó dolog.
Nem tudom hova sietsz, a bõrõd nem fogja szeretni, ha csak fehérje turmixot iszol? Beteg leszel. Sokat sportolsz, akkor nyilván jó erõben vagy. CrossFitet lehet csinálni, esetleg tabata programokat, azt akarod hogy ne menjen el az erõd? Használj nagy súlyokat, másfél hónapig még deload hét sem kell, bírni fogod, fõleg ha nagyon sokat sportolsz. Gyerünk gyerünk, guggolás, fekvenyomás, vállból nyomás, elemelés :D , és a többi kis anyagcsere gyorsitó pörgetés :D, (ha nem ilyenfajta dolgokat csináltál eddig akkor keress egy jó edzõt, kezd el csinálni, fogadd el hogy 12kg másfél hónap múlva is ott lesz, cserébe hosszútávon sokkal erõsebb leszel)
Sürgõsen le kell fogynod. Miért megy a buszod? Na ne szórakozz ;)
Miért gondolja mindenki, hogy amit hosszú évek "kemény munkájával" magára szedett, azt egy csettintésre leadhatja? Kérdezõ, ez nem számítógépes program, hanem az ÉLET, és itt nincs visszavonási opció.
Heti másfél kilónál több egészségkárosodás nélkül nem fog lemenni. Hagyd el a kenyeret, tésztákat és érdekes módon csökkenni fog a súlyod. Ezt szénhidrátszegény étkezésnek hívják. De inkább kérd doki segítségét, ha nagyon nagy a gond, mert ha nem viszel be elég szénhidrátot a szervezetedbe, a májadat terheled le, ugyanis a máj alakítja át a raktározott zsírt szénhidráttá, azonban a zsír egy rakás méreganyagot is tárol, vagyis rengeteg méreganyag kerül a szervezetedbe. Ezért csak egészséges táplálkozással és megfelelõ mértékû mozgással tudsz lefogyni anélkül, hogy a szervezeted ne menne tropára és a leadott súly se jöjjön vissza. Minden szélsõséges megoldás csak idõszakos és káros az egészségre. Ez csak egy jótanács. Én két hónap alatt adtam le 10 kilót, de dietetikus segítségét kértem... Az õ tanácsait követve folyamatosan fogytam úgy, hogy még csak nem is éheztem.
A súlygyarapodásod izomnövekedéssel magyaráznám, és attól még, hogy pl. 170 centisen nem vagy 50-55 kiló, attól még nem biztos, hogy dagadt vagy. Nálam ugyan ez a helyzet. 170 centi vagyok és 63 kiló.. mindig is 155 kiló körüli szerettem volna lenni, ezért önsanyargató diétákba kezdem, de amikor ez sem mûködött elmentem egy tanácsadóhoz, aki felvilágosított, hogy nme az van, hogy kövér vagyok, vagymi, hanem a sok edzés miatt izmosabb lettem. Tehát nem biztos, hogy a súly 100%-a háj. Egyébként nem, nem lehetséges 12 kilót ledobni másfél hónap alatt..:D

Ha csak havonta kb.5x veszem fel a kontaktlencsét, úgy is érvényes rá az egy hónap használhatóság?

Egy színeset vennék bulikba, más nagyobb helyekre. (pl.: mozi, pláza meg ilyenek) szerintetek? Milyen ápolók kellenek hozzá? Linkelnétek?

Legjobb válasz: ahol veszed a lencsét, ott adnak hozzá ápolót is, szakemberek. És el fogják mondani, hogy szavatossága van a lencsének, mint az élelmiszernek, ha kibontod, onnan indul az egy hónap (vagy amilyet veszel), egy hónap után ki kell dobni, vagy max. még egyszer használhatod, hogy a pl. a strandon elúsztasd.

ahol veszed a lencsét, ott adnak hozzá ápolót is, szakemberek. És el fogják mondani, hogy szavatossága van a lencsének, mint az élelmiszernek, ha kibontod, onnan indul az egy hónap (vagy amilyet veszel), egy hónap után ki kell dobni, vagy max. még egyszer használhatod, hogy a pl. a strandon elúsztasd.
A kérdező hozzászólása: De van ahol azt írták pl. (kontaktlencsés oldalon) hogy 30x viselés.. Valahol meg azt, hogy ha cdáserélem minden nap a folyadékot, akkor jó.
ahol veszed, ott adnak ahhoz a típushoz infót és az csak arra a lencsére vonatkozik. Nekem olyan volt, aminek be kellett tartani a szavatosságát, ha hordtam, ha nem. (Bausch & Lomb)

Vajon 1 hónap miatt csökkentik a hitelkeretet? Vagy csak akkor ha több hónapon keresztül megy rá kevesebb pénz? A kövi hónapba már a rendes fizetést kapom.

3 hetet táppénzen voltam amit már nem a cég fizet az otpnél a hitelkeretem van.Most jóval kevesebb fizetést kapok mint megszokott.

Legjobb válasz: Ha automatikus hitelbiralat van a szamladon, akkor esetleg.

Ha automatikus hitelbiralat van a szamladon, akkor esetleg.
Igen, valószínûleg csökkentik, mert az elmúlt három havi jövedelmed átlaga alapján számítják. Szóval azzal számolj, hogy 3 hónapig annyival csökkentett hitelkereted lehet.
Nem biztos.Attól függ mennyi idõnként bírálják felül a hitelkereteket, én Raiffeisenes vagyok, itt 6havonta van felülvizsgálat, de tp miatt még sosem csökkent a hitelkeretem, sõt itthon vagyok a 16hónapos lányommal(jelenleg Gyeden)és a hitelkeretem nem csökkent, pedig fele annyit kapok mint amennyi a fizum volt.

SZJA kérdés? Ha csak pár hónapban kértem adójóváírást (42344) akkor ezt a letöltött programban (apeh oldal) hová kell beírnom. Illetve kapok vmi gyerekkedvezményt? 2009. 03.11-én született kislányom, ha igen azt hová kell beírni?

Köszi

Legjobb válasz: Szia! Hogy-hogy csak pár hónapban kértél adójóváírást? Azt vagy egész évben kapod vagy egész évben nem kapod. (Egyébként bevallás 30. sor) Gyerekkedvezmény az a családi kedvezmény, de ez csak 3 gyerektõl jár.

Szia! Hogy-hogy csak pár hónapban kértél adójóváírást? Azt vagy egész évben kapod vagy egész évben nem kapod. (Egyébként bevallás 30. sor) Gyerekkedvezmény az a családi kedvezmény, de ez csak 3 gyerektõl jár.
A kérdező hozzászólása: március 11ig táppénzen voltam, utánna TGYÁs-on, utánna kaptam a GYED-et és ahhoz kértem az adójóváírást!
Az adóbevallásba nem azt kell beírni, hogy év közben mennyi adójóváirást kaptál, hanem azt, hogy egész évben mennyi hónapra kaptál bérjövedelemnek minõsülõ jövedelmet. Mivel a felsoroltak mind ide tartoznak, a hónapok számához a 12-t kell beírni, a program pedig kiszámolja, hogy mennyi adójóváírást érvényesíthetsz.

Ha csak az egyik petefészkem és petevezetékem van meg akkor csak minden második hónapban lehetek terhes? Vagy ugyan úgy minden hónapban van rá esély?

Legjobb válasz: esély ugyanúgy megvan. Akinek megvan mindkét oldali sincs 12 peteérése egy évben (általában 10-zel számolnak a dokik). Ha a mûködése rendben van, akkor ugyanúgy teherbe tudsz esni...

esély ugyanúgy megvan. Akinek megvan mindkét oldali sincs 12 peteérése egy évben (általában 10-zel számolnak a dokik). Ha a mûködése rendben van, akkor ugyanúgy teherbe tudsz esni...
Nekem is csak 1 petefészkem van és mikor a másikat kivették a maradék átvette a szerepét és szinte minden hónapban éreztem az ovulációt. Nem tudom te szoktad-e. Most terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nem merem rámondani, hogy szoktam érezni minden hónapban! Azért kérdeztem, mert szeretnénk majd közös babát!
Az egy oldali petefészek biztosan nem lesz gond.
Bõ 6 éve nekem is csak az egyik oldalon van. Azt nem tudom, hogy ilyenkor hogyan mûködnek a dolgok, de az biztos-vagy egy féléve vettem észre-hogy csak minden 2. hónapban érzem a peteérés körüli napokban azt az erõs hasító érzést a meglévõ fészkemnél. A egyik hónapban minden gond nélkül lezajlik, de a másodikban pokolian fáj, hasít a fészkem környéke.
Minden hónapban van esélyed.Nekem ikreim születtek az egy petefészekbõl.Természetes úton fogantak, igaz hormon kezelést kaptam, mert nekem magától nem volt peteérésem.

Az 1 hónapos kontaktlencsék felbontás után csak 1 hónapig használhatóak, vagy 30 napnyi hordásra vannak "kalibrálva", így ha csak pl.3 naponta teszem be, 3 hónapig is elég ugyanaz a lencse?

Legjobb válasz: 30 napig hordhatod a lejárati idõn belül. Tehát nem felbontástól harminc nap hanem számolni kell. Amikor csak áll a folyadékban, az nem számít.

30 napig hordhatod a lejárati idõn belül. Tehát nem felbontástól harminc nap hanem számolni kell. Amikor csak áll a folyadékban, az nem számít.
Ha nem használod is csak 1 hónap...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ikreim lesznek és a 8. hónapig fűzőt hordtam hogy olyan legyen a hasam mint ha csak egy gyereket hordanék és amikor levettem a 8. hónapban a hasam akkora volt mint ha 3-as ikreim lennének. Szerintetek ez normális?

És a 8. hónapig ilyen gatyát hordtam szerintetek lesz a babáknak valami baja?

Legjobb válasz: nem értem hogy miért akartad hogy úgy látszódjon csak egy babád lesz... o_O amúgy nem tudom, nem voltam még terhes, de szerintem ha folyamatos szorításnak, lenyomásnak van kitéve a pocak, és ezzel a baba is, akkor lehet hogy valami nem fog stimmelni... orvos mit mondott arra hogy fûzõt hordtál?

nem értem hogy miért akartad hogy úgy látszódjon csak egy babád lesz... o_O amúgy nem tudom, nem voltam még terhes, de szerintem ha folyamatos szorításnak, lenyomásnak van kitéve a pocak, és ezzel a baba is, akkor lehet hogy valami nem fog stimmelni... orvos mit mondott arra hogy fûzõt hordtál?
AZ 5 hónap is ugyanaz
A kérdező hozzászólása: Jajjj bocsika 5. hónapot akartam írni ezért nézetem én hogy miért írja mindenki h hülye vagyok :D
Te hülye vagy egy igazi anyuka büszke arra h terhes és lehet h nem örömmel de tönkreteszi inkább a testét azért a kis életért ami benne növekszik.Ha betegek lesznek kidobod õket a kukába vagy örökbe adod? Hány éves vagy? 16?
Te hülye vagy egy igazi anyuka büszke arra h terhes és lehet h nem örömmel de tönkreteszi inkább a testé azért a kis életét ami benne növekszik.Ha betegek lesznek kidobod õket a kukába vagy örökbe adod? Hány éves vagy? 16?
A kérdező hozzászólása: Az orvosom azt mondta hogy nyugodtan hordhatok mert amit õ adott az nem szorította el annyira a hasam
Miért le lenen normális??? Erre büszkének kellene lenned, hogy két pici is ott van a hasadban és ezek után csak remélni lehet, hogy egészségesek lesznek.
Nem, de te sem vagy épelméjû....
szerintem ezt vitasd meg egy szakorvossal. Régen a nõgyógyászunk külön felhívta a figyelmet rá, hogy nem egészséges leszorítani a hasat várandóság idején, mert csökken a gyermek fejlõdési tere, esetleg ficamot kaphat. Régen mikor divat volt a fûzõ , sem véletlen vetették le a kismamákkal és hordtak lengébb öltözetet.
Noooormális? Szerintem reménykedj, hogy nem lett valami gondjuk, mert ha leszorítottad annyira a hasadat, hogy csak egynek tûnjön, akkor az egyiket valószínûleg finoman összenyomogattad a 8 hónap alatt...
Amúgy grat a kicsikhez! Haverom meg hármas ikrek apukája lehet :D Mesélte, mikor elmondta az apjának kifordult a pohár a kezébõl XD (akkoriban csak kavar a csajjal, és épp kezdett komolyabb lenni a dolog mikor terhes lett a csaj -védekezés ellenére is)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!