Találatok a következő kifejezésre: Ha csak esküvőre vagyok (15 db)

Lehet esküvõt csinálni ha már házasok vagyunk csak az esküvõnk csak papíron volt, nem volt se ruha se lagzi se semmi esküvõi dolog? Ilyenkor mi történik a hivatalba, ha egyáltalán lehet ott ilyet csinálni?

A ha mondhatom így ,hogy a férjem akart ilyen jelentéktelen fa..ságot!Nem lehetett ruhám és semmi ami egy esküvõn szokott csak páran voltunk!

Legjobb válasz: Ha a férjed nem akarja, akkor szerintem nem túl jó ötlet. Miért nem mentek el valahova kettesben pár napra, egy hétre, ami csak a romantikáról szólna. Az egy igazán szép, örökre szóló emlék lehetne. Ráadásul pihennétek és nem a stresszrõl szólna, mint egy esküvõszervezés.

Ha a férjed nem akarja, akkor szerintem nem túl jó ötlet. Miért nem mentek el valahova kettesben pár napra, egy hétre, ami csak a romantikáról szólna. Az egy igazán szép, örökre szóló emlék lehetne. Ráadásul pihennétek és nem a stresszrõl szólna, mint egy esküvõszervezés.
lehet. Nekünk pl. az egyházi egy évvel késõbb volt. Lehet utána lagzi is. Lehet fogadalommegújító is vagy valami hasonló, pénzért kimegy az anyakönyvvezetõ bárhová, pláne hogy már házasok vagytok :)
Nem esküvõnek, hanem házasság-fogadalommegerõsítésnek hívják, ha jól tudom, ugyanannyiba kerül, mint egy 'rendes' polgári esküvõ.
Miért nem csináltok olyat, hogy csak egyházi esküvõ és lagzi? Szerintem másodszor is az anyakönyvvezetõ elé járulni azért nem lenne jó ötlet, mert te nem fogadalommegerõsítést akarsz, hanem klasszikus esküvõt. És benned lenne az érzés, hogy ez most csak kamu. Viszont ha egyházi esküvõtök nem volt, akkor máris jobb a helyzet, mert meglesz az "elsõ" érzés, hiszen Isten színe elõtt elõször esküdtök hûséget egymásnak. Ráadásul egy templomi esküvõ sokkal, de sokkal elegánsabb, mint egy polgári, nem véletlen, hogy sok nem vallásos pár is tart templomi esküvõt - csak a "feeling" miatt :)
Megtarthatjátok most a templomi esküvõt, vagy megújíthatjátok a fogadalmat, meg kell beszélni az anyakönyvvezetõvel, hogy mit lehet tenni ezügyben. Utána pedig mehet a lagzi. De én is úgy látom, mint itt többen, hogy a kapcsolatotokban ennél sokkal súlyosabb gondok lehetnek.
Õszintén azért annyira már ne éld bele magad, én voltam ilyenen de olyan unalmas lagzin még soha nem voltam. Valahogy nem volt az igazi, hogy tudta mindenki csak játék esküvõ.
Akár a 8-as válaszolónak úgy nekem i kis esküvõm lesz , szintén kb.14 fõvel , 12 év után, de az igazi menyasszonyi ruháról nem mondanék le , és lagzi sem lesz utána. A párom is egyetért velem , õ is szeretne igazi menyasszonyként + a kislányunkat , mint kis koszorúslányt hercegnõként látni .:-)Szerintem létezik , hogy meg lehet erõsíteni a fogadalmatokat és oda felveheted a menyasszonyi ruhát !
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy megértetek, és ilyen szuper ötleteket adtatok.Presze ezeket még meg kell beszélnünk, hogy mindenkinek jó legyen.Köszönöm a segítségeteket! Azért mi nõk nem tudunk ellenálni egy szép menyasszonyi ruhának! Csakhogy ezt a férfiak többsége nem tudja komolyan venni!
A férfiak többsége igenis komolyan tudja venni a menyasszonyi ruha jelentõségét, a kisebbség az, aki nem. Az általam ismert férfiak mind nagyon büszkék voltak a gyönyörû menyasszonyi ruhás párjukra, egyik se várta volna el, hogy akár egy egyszerû farmer nadrágban esküdjön. A te férjed a kisebbséget képviseli, de azért bízom benne, hogy sikerül "jobb belátásra" téríteni.
Sok szertartasvezeto vallakozas van magyarorszagon. Ha gondolod adok egy weboldal elerhetoseget. nem olyan sulyos osszegert osszeadnak titeket barhol hajon kertben hegyteton vizparton stb. Ugy ahogy ti szeretnetek meg a szoveget is megirhatod magadnak. Mi romantikussan hazasodtunk helyszinen de elotte par nappal mar megvolt a hivatalos eskuvonk a varoshazan ingyen gyorsan. Aztan a vendegeknek a szertartasveszetovel meg egy szep sajat szoveges ceremonia. A vendegek nem tudtak hogy mi mar hazasok vagyunk. Kepzeled el naplemente topart halk zene feher szekek sok sok virag es gyertya tobb szaz gyertya.
Attol meg hogy felveszel egy eskuvoi ruhat a hazassagod nem lesz jobb, a problemaitok nem fognak megoldodni, nem lesz a ferjed figyelmes, stb. Talan ezen kellene elgondolkodni.
Azt megértem, hogy neked ez probléma, de igazából kényszerített valaki erre a házasságra? Szépen belementél, hogy legyen egy teljesen egyszerû esküvõtök (van olyan is aki éppen ilyenre vágyik). Ha már ezt sem tudtad megbeszélni a férjeddel, hát...... Ennyit nyafogni egyébként egy ilyen dolog miatt, hogy neked nem volt szép ruhád az esküvõn és emiatt hónapokat bõgsz, csak irigyelni tudlak, hogy ennyire kevés problémád van. Egyébként szerintem lehet újraházasodni, pénzért mindent lehet.
Kérdezõ, a legnagyobb probléma a kapcsolatotokkal van, ezt szerintem te is érzed. Írod, hogy nem törõdik veled eléggé, elhanyagoltnak érzed magad. Hidd el, ez nem fog megváltozni attól, hogy rendeztek egy esküvõs szertartást. Persze legalább megkapod amire vágytál, de szerintem a kapcsolatotokkal más a probléma, mint a kimaradt esküvõi buli. Tudom hogy semmi közöm hozzá, de próbáljatok meg leülni és megbeszélni a dolgokat, ne csak ezt az esküvõset, hanem a kettõtök kapcsolatát is.
Kérdezõ, persze, lehet, a kerek (10, 25, 50, stb) alkalmakkor szokás is, úgy hívják, hogy házasság megerõsítése. Az anyakönyvvezetõvel kell megbeszélni.
A kérdező hozzászólása: Igen erre én is gondoltam, hogy akkor a templomit is megcsinálnánk, mert hogy õ nem tartja fontosnak, pedig õ is katolikus!Egyszerûen én csak egyszer szerettem volna igazán szép lenni egy gyönyörû ruhában, csak õ sajnált rá annyi pénzt kidobni!
Miért ne lehetne? A Gáspár házaspár hányszor kelt már egybe?
bocs, de nekem nem az jön le ebbõl, hogy szereted szerencsétlent...
Gondolom ilyen esküvõs dolgot lehet csinálni, a hivatalba nem kell menni, max. felbéreltek egy színészt, vagy valakit, aki látszólag összead titeket, de igazából már úgy is házasok vagytok, tehát ez csak egy színjáték lesz. Egyébként tudod a házasságkötés napján nem attól boldog az ember, mert katalógusba illõ esküvõt hozott létre, hanem attól, hogy hivatalosan is összekötötte az életét azzal, akit a legjobban szeret. Erre kellene elsõsorban visszaemlékezni, ha arra a napra gondolsz. Szerintem nálad más a probléma, nem az, hogy elmaradt a hacacáré. Fogadni mernék, ha megcsináljátok az esküvõt, utána se leszel boldogabb. Ezt abból sejtem, hogy kijelentetted, hogy most már nem lesz részed semmi jóban. Gondolkozz el azon, miért érzed így, mert ennek semmi köze ahhoz, hogy volt-e esküvõi buli vagy sem, ez nem befolyásolhatja a további boldogságodat.
A kérdező hozzászólása: Most már õ is sajnálja, hogy nem volt.Azt mondta , majd csinálunk egy pót lagzit.De az már milyen se esküvõi kép, se videó, semmi emlék nincs arról a napról.Mondjuk így nem is bánom!Pár hónapja voltunk egy igazi esküvõn és azóta állandóan bõgök, hogy nekem miért nem lehetett menyasszonyi ruhám.Mert , hogy nem engedte , hogy felvegyek, mert az minek, hogy õ érezte volna kellemetlenül magát ha én szép ruhába vagyok!
Azt egyébként elárulod, hogy akkor miért nem volt "igazi" esküvõtök? A párod miért nem akart? És te miért mentél bele, ha már akkor is ennyire ellene voltál? Rossz olvasni, ahogy a házasságkötésed napjáról beszélsz :(
A kérdező hozzászólása: Nekem igazából õ volt az egyetlen férfi az életemben, szeretem õt, csak mivel olyan egyszerû az életünk, hogy szerettem volna valamit ami örök emlék lesz az életünkben.Egyszerûen nem gondolunk magunkra soha, van egy kis csodánk és õ tölti be az életünket, nem igazán van idõnk egymásra, kettesben.De az az igazság, hogy soha nem lep meg semmivel!Én mindig készítek neki meglepetéseket aminek õ örül is de rám soha nem gondol!
szerintem igaza van a kérdezõnek nekünk is csak 14 en leszünk de én akkor is felveszem a mennyasszonyi ruhát mert arra az 1 napra szeretnék hercegnõ lenni :)
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem akart.Õ ilyen egyszerû ember!Bezzeg más esküvõjére elmegy tanúnak nagy banzájba, csak éppen õ nem akarta.De a lagzi óta amin voltunk, mondja is hogy nem is volt vészes, tök jól érezte magát, bezzeg én hiába kérek valamit, nekem nem tette meg a haverjának meg szó nélkül!
Lagzit csinálhattok bármikor, minden kellékkel, királylányos ruhával, zenekarral, stb. Ha csak polgári esküvõtök volt és nem ellenkezik a nézeteitekkel, akkor még templomi esküvõtök is lehet és azzal együtt már teljesen olyan lenne, mintha most házasodnátok.
Lehet "ál"esküvõ és lagzi is. Egyik rokonomék úgy házasodtak, hogy a polgárit nagyon szûk családi körben, majd 2 héttel késõbb lagzi és volt álszertartás is. Ezt is az anyakönyvvezetõ végzi, gondolom kell érte fizetni pluszban. A lényeg, hogy gyakorlatilag a násznép elõtt lement ugyanaz a szertartás. Aki nem volt ott az elsõn, nem is tudta, hogy nem ez az igazi. Szóval semmi akadálya :)
Nálunk sem volt lagzi, még templomi esküvõ sem.Csak bementün és az anyakönyvezetõ összeadott minket tanuk és a szülõk voltunk.Most 3 gyermekünk van és 10. évfordulonkon, ami tavaj júliusba volt.Rendesen összeházasodtunk, lagzival.Az anyakönyvezetõ is összeadott minket újra, persze ez már nem hivatalos volt, de megtette a család és barátaink elött, majd bementünk a templomba és utánna csaptunk egy szuper bulit.Kisebbik lányom 3 éves a nagyobbik pedig 8.Õk voltak a koszorus lányok, Életem legszebb napja volt.Te is megteheted csak akarni kell :) )
Szia Kérdezõ! Mi lett végül? Megbeszéltétek, rendben vagytok? Lesz/ volt esküvõ? Igazából csak most találtam meg a kérdést és konkrétan az én esetemet írtad le. Nekem is kimaradt minden "nagy" pillanat az életembõl, de ezek közül igazából csak az eljegyzést(mm azt hogy egyáltalán megkérje a kezem, nem a családnak tartott gügyögést, azt nem bírom)és az esküvõt sajnálom. Nekünk is elég egyszerû életünk van, detto, én meglepem õ csak nagyon ritkán, amivel még nem is lenne baj, jobban szeretek én ajándékozni, h.ülyén érzem magam ha én kapok valamit(elõtte soha nem kaptam ajándékot). De ez nekem is fájó pont, fõleg amikor látom, hogy korunkbelieknek megadatik minden, õ is a haverjainak minden nekem meg kb semmi. A gyûrût azóta ígérgeti, persze sose fogom megkapni, pedig nekem egy 200 forintos bizsu is elég lett volna. Meg persze az, hogy farmerban, pólóban(õ lesörözött ingben, mert elõtte este buliztak). Bementünk aláírás a két tanú elõtt és kész, mindenki ment amerre akart.Ennyi. Konkrétan egy közös selfie sincs arról a napról. Ha tudnám, hogy nálatok mi lett az adna egy támpontot, hogy reménykedjek/van-e értelme(mert azért így tényleg nem az igazi), vagy inkább törõdjek bele, mondjak le róla és felejtsem el, aztán majd lesz szép emlék, ha gyerekünk lesz...már persze, ha lesz.

Ha csak az esküvőre vagyok hivatalos, akkor illik-e ajándékot vinni?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen a kapcsolatod a párral: ha közelebbi, akkor valami apróságot nem árt, vagy az esküvõ elõtti napokban is átadhatod, ha pl. a kolléganõdrõl van szó.

Attól függ, milyen a kapcsolatod a párral: ha közelebbi, akkor valami apróságot nem árt, vagy az esküvõ elõtti napokban is átadhatod, ha pl. a kolléganõdrõl van szó.
csak akkor adj ajándékot/pénzt, ha a lakodalomba is hivatalos vagy! ha csak az esküvõre, nem kell semmit adni, csak gratulálni. legalábbis felénk így van.
Szerintem nem. Én legalábbis még nem láttam, hogy az esküvõ után a gratulációkor bárki ajándékot vagy borítékot adott volna át.
Pedig szoktak! Igaz, csak kisebb ajándékokat (olyat, ami belefér egy díszes ajándékzacskóba). Általában olyankor szokott ez így lenni, amikor az esküvõre meghívottak tudják: az ifjú pár anyagi helyzete, vagy a nagy távolságban tartott esemény az oka a kislétszámú lakodalomnak.
nekem az esküvömre voltak sokan meg hivva, mert utánna csak ebéd volt családi körben.mindenkitöl kaptunk ajándékot, volt aki elözö nap át hozta, hogy ne cipelje oda, de volt aki ott adta oda.én azt mondom a mai világba pénzt adni a leg ideálisabb, és egy boritékot oda adni nem nyüg.
Mi kaptunk azoktól is ajándékot, akik csak az esküvõnkre voltak hivatalosak...
A kérdező hozzászólása: 2 tanús esküvõ!
Szerintem nézz szét egy alkalmi ruha kölcsönzõben!Biztosan megtalálod majd a megfelelõt.
Szia! Itt sokféle kalapot és hozzá illõ ruhát is találsz. Nekem a 11. képen a fehér ruha kalappal nagyon tetszik! http://www.adeo2000.hu/unnepi-kosztumok
A kérdező hozzászólása: 4-es válaszoló, köszi, tetszenek a ruhák! :)
linea Raffaelli ruhait ajanlom elegans szep unnepi es megis kulonleges a menya ruhai is visszafogottak es elegansak. http://www.google.nl/imgres?num=10&hl=nl&authuser=0&biw=1252.. nekem ez volt a polgari ruham


Ha lesz menyasszonytánc, abba dobd bele. Ha meg nem lesz, add oda nekik borítékban.
2-es vagyok, mondjuk nálunk nincs két variáció, hogy ekkor is adnak pénzt meg akkor is. A menyasszony táncnál adják oda az összeset és kész. (Ha van tánc.)
Szerintem kérdezd meg a párt, hogy lesz náluk - a legutóbbi esküvõn ahol voltam nem volt borítékozás, mindenki csak a menyasszonytáncnál adta a nászajándékba szánt összeget.
Én elosztanám. Dobnék a menyasszonytánckor is, meg a adnék borítékot is. Ugyanazt az összeget, amit eredetileg szántam, csak ide is-oda is jusson. Mondjuk legfõképp azért, hogy nehogy megszóljanak a végén.... bár ha a menyasszonytáncnál kártyával dobod be, akkor tudni fogják hogy te adtad.
Van, aki a menyasszonyi táncba is borítékban dobja. Egyébként az nem árt, ha van nálad, nálunk pl. mindenki menyasszonytáncol aztán amibe legutóbb voltunk, ott derült ki számunkra, hogy nem lesz tánc, csak oda kell nekik adni a pénzt. Mindezt akkor, mikor a szertartásokra indulás miatt már nem tudtunk elmenni boltba, (nem mintha bármi nyitva lett volna a faluba) utána jött a vacsora, már hótt éhesek voltunk, aztán mehettünk a szomszéd városba a tescoba borítékért lóhalálában, nehogy lekéssük az ajádékozást, mert csak az volt nyitva. Mégse nyomhattuk a kezükbe anélkül.
Én eddig mindig a menyasszonytáncnál dobtam be. De ha az nincs, akkor marad a boríték.
Milyen az, amikor "borítékban" adod? Mármint a boríték szó fogalmát ismerem, csak felénk úgy szokás, hogy amikor megkezdõdik a menyecsketánc, akkor a menyasszony és võlegény édesanyja közösen fognak egy kosarat. Ahogy családonként mindenki megy egy-egy táncra, az ajándékba szánt pénzt a kosárba dobják (borítékba csomagolva, hogy tudja a pár kitõl kapta). Beavattok milyen amikor "kétfelé" kell adni a pénzt? És milyen amikor nincs menyecsketánc? Voltam olyan lagziban, ahol hatalmas pocakkal is ropta az ara... :-) Vagy ez mitõl függ egy párnál hogy van-e vagy nincs?!

Ha csak polgári esküvőm lesz, kell fizetni az anyakönyvvezetőnek? Ha igen, mennyit? Miskolci vagyok, édesanyám úgy emlékszik hogy valamennyit kell adni a pezsgőért meg ilyenek, bár az nem most volt már.

Legjobb válasz: Szia! Azért, mert összead titeket nem kérhet el pénzt. Az "extrák" ára helyenként változik, lehet pénzt kérni a pezsgõért (ezt egyes helyeken be is lehet vinni), a versmondóért, esetleg egy nagyobb terem bérleti díjaként, ha nem a saját készletükbõl választasz zenét stb. Ez a helyi anyakönyvi hivataltól függ.

Szia! Azért, mert összead titeket nem kérhet el pénzt. Az "extrák" ára helyenként változik, lehet pénzt kérni a pezsgõért (ezt egyes helyeken be is lehet vinni), a versmondóért, esetleg egy nagyobb terem bérleti díjaként, ha nem a saját készletükbõl választasz zenét stb. Ez a helyi anyakönyvi hivataltól függ.
Mi 10300-at fizettünk, ebbe szülõköszöntõ csokor és a zeneszolgáltatás van benne. Valamennyit fizetni kell, attól függõen hogy mit szeretnétek. Ha megkérdezed az önkormányzatnál ott meg tudják majd mondani.
Ha bementek az anyakönyvezetõhöz egyeztetni a nagy napról, kapsz egy listát, mi mennyibe kerül. Mi kb.9 ezret fizettünk. Ebben benne volt az a.könyvezetõ munkadíja, egy üveg névre szóló bor, a zene, jegyeskendõ, pezsgõ (más nem jut eszembe).
Már 22 éve is kellett fizetni:) Még a papír is megvan valahol.Természetesen a pezsgõ, a szülõköszöntõ virág , a zene, stb. nincs ingyen. De illett adni az anyakönyvvezetõnek is valami italfélét köszönetképpen, , ,
Na, ezzel a listával mentem volna a polgármesterhez vagy a jegyzõköz, ugyanis az anyakönyvvezetõ nem kérhet munkadíjat. Azért (is) kapja állambácsitól a fizetését, hogy két embert összeadjon. A többiért természetesen jogos a pénzkérés.
Nekunk most lesz Kispesten, ingyen nem csinalnak semmit, meg az alapszertartasert is kell fizetni, raadasul nem lehet sajat zenet sem vinni. De ez teljesen a helyi onkormanyzattol fugg. Hivatalosan ingyenesnek kellene lennie, de akar teremberlet reven is kerhetnek valamilyen osszeget.
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/hazassag.. itt mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban, ráadásul hivatalos oldal, tehát bízhatsz a hitelességében!
Szia.Nekünk 2 éve volt az esküvõnk.Fizetni kellett a versért(3840.-), a bevonuló zenéért(3840.-), a pezsgõért(600.-), mivel a nagyterembe volt a teremért is kellett(7000.-)és aszervezésért is elkértek 1000.-ft-ot.Igy volt 16.300.-ft.Ez Dunakeszin volt, máshol lehet hogy nem ennyi.
Mi tavaly házasodtunk össze, de nálunk csak tisztelet díjat kapott az anyakönyvvezetõ. Minden magunk vittünk: gyertyát, díszítést, csokrot, zenét stb.
Én is úgy tudom, hogy lehet választani, úgymond extrákat, amiket már elõttem felsoroltak, attól függ az ár. Az a tuti, ha miskolci polgármesterei hivatalban megkérdezed a tarifákat.
szia amikor az anyakönyvvezetõnél voltunk bejelentkezni, kaptunk egy 15 000 ftos csekket, amit be kellet fizetni, és ezért amit kértünk az kaptunk. ha kell kell ha nem nem, de a csekket mindenképp be kell fizetni, különben nem ad össze míg fel nem mutatom. jó mi? gyömrõrõl

Miért "titkolja" előttem a párom, hogy mikor szeretné, ha megtartanánk az esküvőt? Vagy csak szimplán meg akar vele lepni?

Kicsit furcsának tartom, hogy a párom úgymond titkolja el?ttem, hogy mikor szeretné ha megtartanánk az esküv?t. Egyik nap találkoztunk az egyik ismer?sével, aki megkérdezte mikor lesz a nagy nap? A párom rám nézett,majd halkan azt mondta, hogy jöv? nyáron (júni-júli), én meg csak füleltem, mint valami fülesbagoly és nem akartam elhinni. :)

Legjobb válasz: kicsit fura ez a titkolózás...hiszen ezt együtt kell megterveznetek.ruha,vendégek egyik és másik oldalról..megkérte a kezed?mert ha nem,akkor lehet,hogy még nincs meg a végsõ elhatározása.ha igen,akkor mindenképp fura a viselkedése.ülj le vele beszélgetni:)

kicsit fura ez a titkolózás...hiszen ezt együtt kell megterveznetek.ruha, vendégek egyik és másik oldalról..megkérte a kezed?mert ha nem, akkor lehet, hogy még nincs meg a végsõ elhatározása.ha igen, akkor mindenképp fura a viselkedése.ülj le vele beszélgetni:)
A kérdező hozzászólása: A menyasszonya vagyok. Mondjuk már beszéltünk a házasságról és tényleg jövõre terveztük, csak azt nem értem, hogy miért kell ""eltitkolni"", hogy mikor is legyen pontosan.
Az esküvõhöz személyesen elõre be kell jelentkezni, azaz Neked meglepi nem lehet. Jól is néznénk ki, hogy ha egyik reggel felébreszt, hogy ma van a nagy nap, mert akkor a ruhád, hajad, vendégeid? Bár lehet, hogy el akar vinni lászvegászba, vagy hol is van az ahol sitysuty esketnek? :) Faggassad kifele. ))) És utána írjál, h mi volt...! :O
Beszéltetek a házasságról???? Dehát a menyasszonya vagy nem azt írod??Akkor nem egyértelmû, hogy eljegyzést házasság követ?Azt meg csak nektek kellene megbeszélni.Vagy akkor minek a jegyesség?Én ezt nem értem.Mindenben egyedül dönt a párod, és Te csak dísz vagy mellette, vagy egyébként partnerként kezel? Szerintem is ismerd ki elõször, nehogy koppanj. Minden jót, üdv
Nincs is már tanács...
Azt amit te szeretnél, semmi kötelezõ nincs.
Akármi! :) Sztem egy kosztüm szép lehet :)
Nem kell menyasszonyi ruha ha nem akarsz olyat. Bármit felvehetsz ami elegáns, csinos. Nekem júniusban volt a házasságom, (2 tanús) és én ilyen ruhába mentem. http://kepfeltoltes.hu/view/120514/s_rga_ruha_www.kepfeltolt..
Így van, oda nincs kötelezõ öltözék. Én a magam részérõl egy csinos ruhára szavazék, hûvösebb idõ esetén pedig a kosztüm is jól mutathat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor valami csini kosztümöt nézek.

Július 18-án esküvőre mennénk, ami lakóhelyünktől 85 km-re lesz! Kislányom 3 hós és anyatejes csak! Itthon hagyjam, vagy inkább vigyem magammal? Ha egy napig csak üvegből eszik, elfogadja a cicit utána? Nem tudom mi lenne a jobb?

Anyukám vigyázna rá a mi lakásunkban! Van lefejt tej h?t?ben, meg is eszi cumisüvegb?l, kipróbáltam!

Legjobb válasz: Egyértelmûen hagyd otthon. Az én babám 10 hetes volt amikor esküvõn voltam de csak 2 eteeés maradt ki. Semmi következménye nem lett. Semmiképpen ne vidd el!

Egyértelmûen hagyd otthon. Az én babám 10 hetes volt amikor esküvõn voltam de csak 2 eteeés maradt ki. Semmi következménye nem lett. Semmiképpen ne vidd el!
Mi most hétvégén voltunk lagziba, én nem vittem a 3, 5 hós babámat. Anya vigyázott itt nálunk rá, jól elvoltak. Nagyon sok az ember egy lakodalmon, és tuti, hogy mindenki õt taperolná, merthogy milyen édes...stb... Szerintem egy ilyen kicsi embernek nem való még a lagzi. Egyébként volt ott egy féléves kisfiú, hát ne tudd meg, mekkora patáliát csapott, szegény szülõknek 9-kor el kellett menniük haza, pedig akkor még csak az elõételnél tartottunk.
Szerintem se vidd el, hisz akkor Neked sem lesz kikapcsolódás. A bátyámnak volt az ekövõje, amikor a kisfiam 2hós volt, anyós vigyázott rá, náluk is aldut, de nem volt gond vele, se az evéssel.
A kérdező hozzászólása: kb.5 etetés lenne üvegbõl!Az sem baj?
Ha gondolod, kihagyhatod a templomi és polgári esküvõt, s csak a lakodalomba mennétek, nem hiszem hogy megharagudnának, s akkor még kevesebbet lenne nélküled ha nagyon aggódsz, de szerintem anyukád nagyon jól gondját fogja viselni, ha sírna majd elringatja, cumival megnyugtatja, s hajnalban már otthon leszel az etetésre.
Szia! Ha attól tartasz, hogy babád rászokik a cumisüvegre és leszokik a cicirõl, akkor itassa anyukád pohárból vagy etessétek kiskanállal. Én a Szt. Istvánba szültem, ahol nagyon cumi ellenesek, ott is kispohárból itatták azt a babát, aki éhes volt (és nem tudott cicizni).
egyszerüen csak valami csinosat.
Rajtam anno ugyanilyen helyzetben egy magassarkú, fekete szatén nadrág és egy itt-ott csipkés blúz volt :)

Nincs pénzünk az esküvőkre, mit csináljunk? Kell-e valamire hivatkozni, ha nem mégy el, vagy csak jelzed, hogy nem mégy el?

Augusztusban, szeptemberben három esküvőre is hivatalosak lennénk, de egyszerűen nem tudjuk ezt az irdatlan költséget vállalni. Iker lányaink vannak, most mennek első osztályba. Nevezzetek önzőnek, de én inkább rájuk költöm a pénzt. Plusz a ház felújítás sem halasztható már. Az augusztusi esküvőt már akkor lemondtuk, mikor megkaptuk a meghívót. Az unokatestvérem esküvője, akivel egyébként nem nagyon tartjuk a kapcsolatot. A rokonság azóta nyúz, hogy miért vagyunk ilyen különcködők. A szeptemberiek is távolabbi rokonoké, ott is jeleztük már, hogy nem megyünk. Miért baj az, hogy a családra költenénk inkább azt a több tízezer forintot, minthogy alig ismert rokonoknak adnánk? Olyan nagy bűn ez?

Legjobb válasz: 1: Mondjuk az útiköltség,mire elmennek meg haza jönnek,meg illendõ pénzt vagy ajándékot adni a párnak. Szerintem a családod igazán megérthetné ezt.

1: Mondjuk az útiköltség, mire elmennek meg haza jönnek, meg illendõ pénzt vagy ajándékot adni a párnak. Szerintem a családod igazán megérthetné ezt.
1. útiköltség (+szállás ha kell) 2. ruha (meg beszólnak, ha ugyanabban mennek a kedves rokonok) 3. ajándék (ez pénz, 3× több 10e) 4. ha gyerekeket nem akarják vinni, akkor rokon vagy bébiszitter Ha idõben szóltok, hogy nem tudtok menni, akkor megérhetnék.
Senkinek nem illendõ olyan költségbe verni magát amit nem bír!Ez nem illendõség kérdése!Legeslegelsõ a saját család!
Nem bûn, mondjuk egy dísztáviratot azért küldjetek. Õk voltak a ti esküvõtökön?
Mi az az "irdatlan költség", amivel számolni kell? Amúgy nem kell megindokolni, csak idõben jelezzétek hogy nem mentek.
Köszönöm a lepontozást :-) Mindenesetre örülök, hogy olyan családom van ahol nem az ajándék meg a csilli-villi ruha miatt hívjuk meg a rokonokat az esküvõre. Az útiköltség persze felmerülhet, ez igaz.
Ha nincs kedvetek menni, és nem is szívesen áldoznátok rá, akkor egyszerûen mondjátok meg nekik, hogy sajnos nem tudtok elmenni. Távirat létezik még, küldjetek :) . Ne érdekeljen a rokonság, én is inkább nyaralásra és lakásra költeném a pénzt, mint olyan esküvõre, ahol nem vagyok kapcsolatban a párral. Nyilván ha jó lenne a kapcsolat fel sem merült volna, hogy ne menjetek.
Én azért megpróbálnék legalább a polgárira elmenni. 24N (Nekünk mondjuk 20 fõs esküvõnk lesz hamarosan, de nagyon nagyon szomorú lennék, ha lemondaná valaki anyagiak miatt. Persze itt nem távoli rokonok lesznek, ez is érthetõ)
A kérdező hozzászólása: Nem térben távoli rokon, hanem rokonsági fokban :) . De tényleg nincs kedvünk az egész napos herce-hurcákhoz. Azt hiszem marad a távirat, már ha létezik még olyan .
Figyelj! Az odáig oké, hogy nem akarsz elmenni, a Te döntsed. De nem értem miért akarod "igazolni" magad. Szerintem ha meghívnak egy esküvõre és az illetõvel jóban vagy pofátlanság nem elmenni. Az ajándék másodkérdés. A nõvéremék nemrég esküdtek pont nem volt pénzünk, 15 E Ft értékben vásároltunk ajándéékot, slussz. Jövõben 6 esküvõre kell mennünk, mind közeli barátok, elsõunokatestvérek. Nem fogunk tudni sokat vinni, de ott leszünk azzal, amennyit tudunk vinni. Aki meg kommentálja az ajándék mennyiségét állhat a hátam mögé és pontosan kinyalhatja... Szóval egyiket se mondom le, inkább kiszorítom, mert tudom, hogy ezek az emberekszámítanak a jelenlétünkre. Persze a nem túlságosan közelieknek elég a dísztávírat is.
"Mindenesetre örülök, hogy olyan családom van ahol nem az ajándék meg a csilli-villi ruha miatt hívjuk meg a rokonokat az esküvõre." Kedves, te viszel ajándékot, ha vendégségbe mész?? Kérdezõ! Mindegyik esküvõ távoli rokoné? Ha közelben vannak, én a szertartásra elmennék, sok boldogságot kívánnék, majd hazamennék. Hiába mondják itt, hogy ... (amit linkeltem az elején), igazad van, mert igen is parasztság úgy menni egy esküvõre, hogy az ember nem visz ajándékot...
A kérdező hozzászólása: embarrassed: Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Nem voltak. A családjainktól eltérõen a férjem és én is ódzkodtunk a nagy lagzitól. Szerdai esküvõnk volt, ahol csak a szüleink voltak jelen. És bizony, sajnos nálunk a rokonság árgus szemmel figyeli, hogy ki mennyit ad és kígyót-békát kiabálnak arra, aki szerintük keveset. Nem keresünk rosszul, de a beiskolázás nem lesz két fillér. Meg persze mi galádok képesek leszünk nyaralni is elmenni a jövõ héten. Ezt is az egyik " kedves" nagynéni jegyezte meg, mikor lagzi-számonkérésre jött. Mármint hogy "urizálni van pénzünk, de a Csilluka esküvõjére nincs." De szerintem továbbra is az van elsõ helyen, ami a kis családunknak fontos. Beiskolázás, nyaralás, ház. Az erre szánt összeget nem dobnám ki az ablakon.
Mivel nektek se volt lagzitok, a köszi a meghívást, de "nem szeretünk lagziba menni, nekünk se volt" magyarázat is elegendõ véleményem szerint. A többi rokon meg ne érdekeljen. Én imádok lagziba menni, és igazándiból csak azok távolléte fájt, akiknek az esküvõjén én is részt vettem, vittem ajándékot, kifejeztem a tiszteletemet és szeretetemet, õk meg nem viszonozták...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!