Találatok a következő kifejezésre: Ha csak esküvőre (56 db)

Ha csak polgári esküvőm lesz meg fognak szólni az emberek egy ilyen ruháért? Belinkelem!

Eredetileg lett volna templomi is, ezért egy szép habos ruhát választottam aminek uszálya is van, de nem nagy uszályról van szó! Sajnos a templomi elmarad, de a ruhát már lefoglaltam, nem tudom visszamondani, igaz nem is nagyon szeretném! Mégis érdekel, hogy ilyet nem illik sima polgárira?

Legjobb válasz: Gyönyörû ez a ruha, én ki nem hagynám :) Amúgy meg ma már polgári esküvõre is sokan mennek habos-babos ruhában. Gondolj bele, akik nem vallásosak, azoknak akkor nem is lehetne fényes nagy esküvõjük? Voltam én már olyan polgári esküvõn, ahol a menyasszony ilyesmi ruhában volt, nem szólt senki semmit.

Gyönyörû ez a ruha, én ki nem hagynám :) Amúgy meg ma már polgári esküvõre is sokan mennek habos-babos ruhában. Gondolj bele, akik nem vallásosak, azoknak akkor nem is lehetne fényes nagy esküvõjük? Voltam én már olyan polgári esküvõn, ahol a menyasszony ilyesmi ruhában volt, nem szólt senki semmit.
Szerintem ez a ruha nagyon szép! És senki sem mondhatja meg, hogy miben esküdj. Nem hiszem, hogy van ésszerû határokon belül illik-nem illik. Megszólni max. azért szólhatnának meg, ha bikiniben mennél esküdni. Gratulálok!
Nagyon szép ruha, és mivel a Te napod igenis azt vedd fel, amiben a legszebbnek érzed magad! A menyasszonyi ruhát nem a templom miatt vesszük fel. Boldog készülõdést! Hányan lesztek? Lagzi lesz?
A ruha gyönyörû és te is az leszel benne! Ne foglalkozz azzal, ki mit szól! Érezd jól magad, hiszen ez a te napod lesz! Sok boldogságot!
Gyönyürû leszel benne, nagyon szép ruha! :) Egyetértek az elõttem hozzászólóval, nem is ismétlem önmagamat! Sok boldogságot kívánok nektek!
És végül miért marad el a templomi?
Nagyon szép.A menyasszony csak ilyesmi fehér ruciban menyasszony, akkor is ha nincs templomi esküvõ.Akkor lenne ez gáz, ha mondjuk 2.-3. házasságkötéseden hordanál ilyet.Az életben egyszer minden nõnek fel kell vennie ilyen rucit.De szerintem csak egyszer.Ha nem úgy alakul az élete következõnek menjen kosztümben a gyerekei kíséretében.Ez az én véleményem.
Szia ! Ez a ruha ALOMSZEP ! Buta lennel , ha kihagynad ! Amugy meg , esetleg aki leszolja majd , azt csak az irigyseg mondatja vele! VEDD FEL ! ;) Bar en nem hazasodom , de biztosan hasonlo stilusut valasztottam volna , nagyon jo izlesed van !!! Mennyibe kerul egy ilyen ruha kikolcsonzese ?
A baráti körünkben is volt ilyen katolikus-református esküvö és mind a két templomban megesküdtek mivel ott se tudtak a szülök kieggyezni.Ez a ti döntésetek nem senki másé.Sok boldogságot
12.54 es válaszóló!FIGYELJ ÕSZINTÉN SAJNÁLLAK SZAR LEHET NEKED:) 99KÉRDEZÕ SZÉP LESZEL BIZTI:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok kedves választ! A ruha kölcsönzési díja egyébként 130 ezer forint! Álmaim ruhája, de minden máson spórolunk! A párommal nem vagyunk templomba járók, de a 2 család kétfelé szakadt, párom szülei katolikusok az én szüleim reformátusok, ment a vita egy darabig közöttük, végül úgy döntöttünk a párommal, hogy így nem esküszünk templomba, jó nekünk a polgári is...
A Te esküvõd, a Te ruhád, mindenki más le van tojva. ;)
Õszintén? Megpukkadnának az irigységtõl! Ahogy most én is teszem! Én két ruhában esküdtem. Egy kisebb kávészínû, de azért abroncsos;) volt a polgárin és egy bazi nagy fodros, gyöngyös, uszályos stb a templomben. Hát azóta is emlegetik!!! Én ki nem hagynám a helyedben!!!
Ha ez az álmaid ruhája akkor ne érdekeljen ki mit mond.Gyönyörü leszel.Gratulálok
Ó Istenem!Mert a mai világban szerinted van jelentõsége az Isten színe elõtt házasodni?Keresztényi, vagy sem , nézz már utána, hogy minden 2. templomi esküvõ is pár éven belül válással végzõdik.Pedig de ígérték akkor ott az Isten elõtt katolikusok reformátusok, hogy holtomiglan holtodiglan-betegségben bajban, meg , hogy megbecsülik a másikat és kitartanak mellette, míg a halál el nem választ.Aztán nem a halál, hanem egy 3. választja el õket.Sajna ez már manapság csak így megy.Félre ne érts, nekem volt templomi esküvõm, katolikus vagyok.Nem voltam egy nagy templomba járó, a férjem viszont ministrált is, mégis õ volt az aki kifele tekingetett a házasságunkból.Szerinted kik az igaz keresztények???
12:54-esre gondoltam, csak közben jött egy másik válasz.
Utolsó válaszolónak mondanám, hogy ez még mindig jobb, mintha megjátszanák, hogy vallásosak. Én hithû katolikusként nem akarok már több színlelõt látni a templomban...van belõlük éppen elég! A vallás egyébként is mindenkinek a magánügye. Csak azért, mert én vallásos vagyok, nem szólok le másokat, akik nem azok - ettõl még lehetnek jó emberek.
Szia! A te esküvõd, olyan ruhát veszel fel, ami tetszik. Azért ne vegyél fel ilyen gyönyörû ruhát mert "csak" polgári esküvõd lesz? Ugyan már! Gyönyörû leszel és ha megszólnak, akkor az max. azért lesz, mert nem mész templomba (lásd elõzõ válaszoló). De könyörgöm! Ez mindenkinek a saját döntése, hogy bemegy-e a templomba vagy sem. Mivel írtad, hogy sajnálod, hogy nem lesz egyházi szertartásod, én hallottam olyan esküvõrõl, ahol a református templomban egy református és egy katolikus pap adta össze a két párt. Érdemes utánanézned, hátha nálatok is van ilyenre lehetõség és akkor mindenki megnyugszik. Sok boldogságot!
Szerintem bíráljátok felül magatokat, mert ez a megoldás abszolute nem kersztyéni, nyilván, ha ilyen döntést tudtatok hozni, nem vagytok sem igazi reformátusok, sem igazi katólikusok, sem igazi keresztyének. Ne ezt a pogány megoldást válasszátok, mert ez egyik félnek sem tetszõ, és fõleg nem keresztyéni! Ettõl rosszabb megoldás nincs. Nem a külsõség a fontos!
A kérdező hozzászólása: Családi nézeteltérések voltak ez ügyben, azért marad el... Katolikus vagy református, ezen ment a vita, mi meg úgy döntöttünk a párommal, hogy akkor egyik se... Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
na látom már megint egy hülye válasz!!!!!nem értem minden kérdésre irnak hülye választ?

Ha csak az esküvőre vagyok hivatalos, akkor illik-e ajándékot vinni?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen a kapcsolatod a párral: ha közelebbi, akkor valami apróságot nem árt, vagy az esküvõ elõtti napokban is átadhatod, ha pl. a kolléganõdrõl van szó.

Attól függ, milyen a kapcsolatod a párral: ha közelebbi, akkor valami apróságot nem árt, vagy az esküvõ elõtti napokban is átadhatod, ha pl. a kolléganõdrõl van szó.
csak akkor adj ajándékot/pénzt, ha a lakodalomba is hivatalos vagy! ha csak az esküvõre, nem kell semmit adni, csak gratulálni. legalábbis felénk így van.
Szerintem nem. Én legalábbis még nem láttam, hogy az esküvõ után a gratulációkor bárki ajándékot vagy borítékot adott volna át.
Pedig szoktak! Igaz, csak kisebb ajándékokat (olyat, ami belefér egy díszes ajándékzacskóba). Általában olyankor szokott ez így lenni, amikor az esküvõre meghívottak tudják: az ifjú pár anyagi helyzete, vagy a nagy távolságban tartott esemény az oka a kislétszámú lakodalomnak.
nekem az esküvömre voltak sokan meg hivva, mert utánna csak ebéd volt családi körben.mindenkitöl kaptunk ajándékot, volt aki elözö nap át hozta, hogy ne cipelje oda, de volt aki ott adta oda.én azt mondom a mai világba pénzt adni a leg ideálisabb, és egy boritékot oda adni nem nyüg.
Mi kaptunk azoktól is ajándékot, akik csak az esküvõnkre voltak hivatalosak...

Polgári esküvő mennyibe kerül ha csak 2 tanú és anyakönyvvezető van jelen?

Legjobb válasz: Nekünk ingyenes volt, szûk család, 2 tanú volt jelen, a pezsgõt mi vittük. Nem kértünk zenét, verset, de még fotókat sem (szülõk fotóztak és videóztak). A kérdés: a bnõd ilyen csendes, szûkkörû esküvõt akarna? Ha igen, akkor oké. :)

Nekünk ingyenes volt, szûk család, 2 tanú volt jelen, a pezsgõt mi vittük. Nem kértünk zenét, verset, de még fotókat sem (szülõk fotóztak és videóztak). A kérdés: a bnõd ilyen csendes, szûkkörû esküvõt akarna? Ha igen, akkor oké. :)
Ha nem kértek semmi extrát, akkor ingyenes.
nekünk nem volt ingyenes!6ezer forint volt!Amúgy meg legalább 1hónappal elõtte be kell jelentkezni az anyakönyvezetõnél és megbeszéltek egy idõpontot és ha minden papír rendben van akkor mentek a kijelölt napon a 2tanúval....10perc alatt megvan az egész! :)
Nekünk ingyenes volt most az õsszel. Egy üveg pezsgõt kellett vinni, meg két virágdíszt az asztalra. Kellenek a papírok, születési anyakönyvi kivonat, személyi és a tanúknak is érvényes személyivel kell rendelkezniük, mert a szertartás elõtt elkérik tõlük.
Nem hiszem hogy ingyenes, nekünk 2 éve 6ezer Ft terembérleti díjat kellett fizetni. Plusz pezsgõ és bármi más. Papírok: Érvényes személyi+lakcímkártya. Születési anyakönyvi kivonat. Ha egyikõtök már elvált, akkor arról is kell papír. Ennyi
Ha nem kell pezsgõ, virág, külön zene, stb., akkor ingyenes.
Gyûrû természetesen kell! Szerezzetek valahonnan! Csak nem gondolod, hogy ott adnak ajándékba? :D
nekünk ingyenes volt. gyürü 23 31 ezer ft volt.méretfüggö. de az önkormányzatban ha semmi extrat nem kersz ingyen van. csak szar látni a csajnak ha mas csaj meg menyasszonyi ruhaban van vendegsereggel. szal emiatt hétköznapra kerjetek idõpontot akkor több a 2 tanus gyors hazassag. miert akartok összeházasodni?
És szoktatok mennyasszonyi ruhát felvenni ilyen 2 tanús esküvõre?
Nekem 2 tanus esküvõm volt, és egy sötétkék ruhában voltam. Menyasszonyi csokrom sem volt.
A kérdező hozzászólása: Am. mivel fiatalok vagyunk.(F23-L22)ezért nem akarjuk a szülökre kötni ezt.Igy vki volt már polgárin?
16:29-tõl 16:47-ig 1 évet fiatalodtál?:D Na ez a valami:) )))))
A kérdező hozzászólása: nem csak pár hónap mulva ugyis 24 leszek.és már elõrevetitettem.késõbb meg inkább maradtam ennél a kornál:D:D
Sziasztok! Segítségetek szeretném kérni párommal 2011.aug elején tervezzük az esküvõt aki jártas benne az irjon nekem. 1.polgári esküvõ mennyi lenne illetve budapesten és melyik kerületben volt számít a létszám is?? Ha mondjuk olyan 50fõ lenne összesen. 2.ki tud egy jó helyszínt ami hangulatos és 50fõ elfér és budapesten van? 3.esetleg vkinek volt e fotós és ha igen mennyiért csinálta a képet. 4. mennyivel elõtte érdemes mindennek utána járni helyszín, meghívó, torta, polgármesteri hivatal stb... kérlek gyorsan irjatok és olyan válaszokat várok akinek már volt ebben része. köszönöm
Miért írjunk gyorsan? Holnap már augusztus?
Várj kitalálom.Te minimálbérbõl élsz(sokszor munkád sincsen), nincs se lakásod, se félretett pénzed, szórakozni azért eljársz, a lány szülei pedig egy kicsit jobbat szeretnének nálad. Aztán bocsi ha nem így van.
A kérdező hozzászólása: Azért akarunk összeházasodni, mert a szülõknek nem nagyon tetszik, és mi tudjuk, hogy egymást akarjuk. És így hátha könnyebb lesz minden.
A kérdező hozzászólása: Nem sértödtem meg.amugy meg nem szavam járása a cégajándéka szöveg. Köszi a válaszokat mindenkinek.
Azoknak, akik fizettek termebérletet a 2 tanús, extra nlküli esküvõre: titeket rendesen átvágtak. Törvény irja elõ, hogy a házasságkötés ingyenes. Tán idézni kellett volna nekik a törvényt, mikor bepróbálkoztak a fizetnivalóval. Na mindegy, kedves kérdezõ, te ne hagyd magad átverni...
Bocs, a cég ajándéka miatt mondtam a 18-at, remélem nem sértõdtél meg:) Amúgy a legtisztább, ha bementek a területileg illetékes anyakönyvi hivatalba, és ott egy kedves/kevésbé kedves emberke felvilágosít, mert mint látod nagyon eltérõek a helyi szokások, bár elvben tv. szerint a házasságkötés ingyenes...:D
A kérdező hozzászólása: ezt nem hiszem el..ingyen el tudnám venni a Barátnõmet?nem kell fizetni az anyakönyvvezetõnek se??nemáár.nem hiszem el.Am. hogy zajlik pontosan egy ilyen polgári esküvö?
A kérdező hozzászólása: És miylen papíroknak kell rednbe lenni? Mert semmit nem tudunk ezekrõl.
A kérdező hozzászólása: köszi az infót. De mégegy kérdés. Gyûrû is kell nem?akkor már annyira nem ingyenes
Nálunk is kértek terembérletet 7ezer volt. Ha nem akartok gyûrût, akkor elõre ezt megbeszélitek a közjegyzõvel és kihagyja azt a részt.
A kérdező hozzászólása: de azt hittem h az a cég ajándéka:D
attól függ, hogy hol...Nekünk megyeszékhelyen, ha semmit nem kértünk vna, akkor is 6300ft("szervezési díj"), de pl. falu, kisebb város sok esetben ingyenes, ha tényleg csak két tanúval. Amúgy szerintem gyûrû sem feltétlenül kell megmondjátok, hogy nektek ezt a részt hagyja ki, elvégre a polgári a papírok aláírásától lezs érvényes, nem a gyûrûktõl..De bejelentkezéshez mindketten kelletek és mint írták 30 nappal elõtte kell.
Válaszaidból ítélve, az is kell, hogy 18-at betöltsétek:P
mi 3 hónapja bp-en a 7. kerületi önkormányzat anyakönyvvezetõjénél esküdtünk, nem volt terembérlet, nem kellett semmit vinni (virágdísz, pezsgõ, stb), INGYENES volt.
A kérdező hozzászólása: 24 vok....de mivel eddig soha nem volt iylenbe részem.és itt elsõkézbõl kapok infót.ezért kérdeztem.ha kisgyerekrõl kéne kérezni, hogy hogy kell pelusozni meg etetni stb.arról is hüle kérdéseket tennék fel-mivel még nem volt benne részem.
Polgári esküvõ, az ingyenes szolgáltatás az önkormányzatnál. Mi harmincévi együttélés után esküdtünk meg.Igazolni kellett egyikünk özvegységét, nekem a jogerõs válást. Egy fillér kiadás nélkül meglehet esküdni. Gyûrû csak egyházi esküvõnél kell.
Nekünk nem lhetett egy napra tenni a templomival, ezért úgy döntöttünk, az önkormányzatira csak elmegyünk 2 tanúval.bementünk reggel, fél 9-re, 3/4 9-kor már asszony voltam, semmibe nem került, d lõtte kb 1 hónappal le kellet fixálni az idõpontot.


Református esküvőhöz elég ha csak az egyik fél van megkeresztelve?

Teljesen eltér? véleményeket kaptam eddig... :(

Legjobb válasz: NEM!!! de ha nincs egyik fél megkresztelve nálunk a tiszteletes megkereszteli esküvõ elõtt...és kész...

NEM!!! de ha nincs egyik fél megkresztelve nálunk a tiszteletes megkereszteli esküvõ elõtt...és kész...
Nálunk elég volt. Csak én vagyok megkeresztelve, a férjem nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat...
Igen, nálunk is elég.
A kérdező hozzászólása: 2 tanús esküvõ!
Szerintem nézz szét egy alkalmi ruha kölcsönzõben!Biztosan megtalálod majd a megfelelõt.
Szia! Itt sokféle kalapot és hozzá illõ ruhát is találsz. Nekem a 11. képen a fehér ruha kalappal nagyon tetszik! http://www.adeo2000.hu/unnepi-kosztumok
A kérdező hozzászólása: 4-es válaszoló, köszi, tetszenek a ruhák! :)
linea Raffaelli ruhait ajanlom elegans szep unnepi es megis kulonleges a menya ruhai is visszafogottak es elegansak. http://www.google.nl/imgres?num=10&hl=nl&authuser=0&biw=1252.. nekem ez volt a polgari ruham
Nem hiszem mivel 40 fõnél már elõre helyett is kell foglalni, vagy mi van ha csak 30 fõ hely lesz.
Amikor mi voltunk akkor s volt esküvõ..l de senki sem táncolt és mulatztt... Csak az evéd/ vacsi volt ott... Onnan ez a csapat ment ovább.. De ott már csak süti meg pia volt..az õ esetükben... De a legtöbb helyen a kajával véget ér a buli ilyen esetben...
úgy gondoltad, hogy csak úgy bevonultok 40-en? Tutira nem lesz hely. Ha meg elõre lefoglaljátok, akkor tutira nem lehetséges ezen az áron.
A mulatozás menyasszony tánc ha nem is zavarna, de furcsán érezném tõle magam, ha ott ülök én is a teremben. Viszont ha csak ebédeltek, beszélhettek, és látnálak a menyasszonyi ruhádban, én biztos még gratulálnék is nektek.
Szerintem nem változtatnak az áron, ha esküvõ utáni fogadást tartotok ott. Viszont elég viccesen venné ki a helyzetet az, ha beállítanál menyasszonyi ruhában csak úgy ebédelni egyet. Plusz gondolom azért menyasszonyi tánc vagy valami ilyesmi lenne nem?! Na most, engem mint szimplán ott ebédelõ/vacsorázó veletek egy teremben (már ha van akkor férõhelyük egy teremben, hogy kb. 60-an is lehetnek), akkor igencsak zavarna, ha ott mulatnátok a fejem felett, miközben a családommal egy kellemes délutánt/estét szeretnék eltölteni. De tudom, én egy igen mogorva és szemét ember vagyok :) )
Lehet, csak elõre kell helyet fogallni... Mi is ide szoktunk járni, már 2 fõre is kell a foglalás, mert általában nincs hely csak úgy beesve
Utolsó te voltál már Trófeában? Nem láttam még, hogy valaki ott 20-30 percet lett volna csak.
õszintén szólva nem hiszem. Hol érné meg? Aki ebédelni megy, ott van max 20 percet, 30 percet, pörögnek a vendégek. Ti meg odamentek 40-en, ott ültek 2-3 órát, ami alatt ennek a többszöröse is ehetne...
Mi ugyan az Óbudai Trófeában voltunk egy ebéden 35-en. Simán asztalt foglaltunk és mehettünk. Rendszeresen tartanak ott banketteket, õk is csak az étkezést fizetik ki. Asztalt kell foglalni, de azt akkor is ajánlott ha csak ketten mentek.
Szerintem 40 fõnél nem lehet ezt simán ebédnek venni...
Hívd fel Õket és kérdezd meg. Tényleg nem értem miért kérdezed ezt meg itt, amikor van telefonszámuk ahol készséggel várják a kérdéseidet.
A kérdező hozzászólása: Igen csak az ebédet szeretnénk ott tartani mivel vidékrõl jönnek a rokonok és lagzit nem szerettünk volna így maradt az ebéd nem nagyon szeretnénk táncizni :D Csak a családdal ebédelni :)

Ha az esküvőt külső helyszínen szeretnénk, ahol a vacsora is lesz, de a vacsorán csak a szűk család lenne jelen, hogy oldható meg, hogy a szertartáson a barátok is ott legyenek, de aztán csak a család maradjon meg?

Sért?dést nem szeretnénk, és nem tudom, hogy szokás ilyenkor lebonyolítani. De a helyszín olyan csodás, hogy mindenképp ott szeretnénk tartani a szertartást...

Legjobb válasz: Hát ez majd kicsit furcsa lesz így, de megoldható azért. A gratuláció után mondjuk köszönjétek meg a barátoknak, hogy eljöttek egy koccintás azért még biztos belefér és kísérjétek ki õket. család marad Ti meg kikiséritek õket! Meghíváskor meg mondjátok el, hogy lagzi nem lesz, csak egy vacsi a szûk családnak és akkor már elve erre készülnek!

Hát ez majd kicsit furcsa lesz így, de megoldható azért. A gratuláció után mondjuk köszönjétek meg a barátoknak, hogy eljöttek egy koccintás azért még biztos belefér és kísérjétek ki õket. család marad Ti meg kikiséritek õket! Meghíváskor meg mondjátok el, hogy lagzi nem lesz, csak egy vacsi a szûk családnak és akkor már elve erre készülnek!
Csak saját tapasztalat, vélemény(nem lekk rögtön lepontozni!).Igaza van szerintem az elõttem válaszolónak, én is jártam már hasonlóan. Mostanában inkább nem megyek el, ha csak esküvõre hívnak meg, mert arra a fél órára nem akarok kiöltözni és rossz végignézni, hogy a társaság egy része megy bulizni, vacsizni, én meg kulloghatok haza "kirittyenve". Egyébként nekünk is kihelyezett esküvõnk volt, és így utólag belegondolva elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki nyugodt szívvel hazasétált volna az esküvõ után, miután látta az egész éttermet kidíszítve (legalább kívülrõl) és már játszott a zenekar. De ne keseredj el, megoldható, csak tényleg idõben és tapintatosan kell mindenkit tájékoztatni, hogy mire számítson. Nagyon jó készülõdést, én utólag is boldog vagyok, hogy egy gyönyörû tavaszvégi napon kinti esküvõt választottunk. sokkal szabadabb és kényelmesebb volt mindenkinek (fõleg, akik gyerekkel voltak)
Ha ugyanazon a helyszínen van az esküvõ és az azt követõ vacsora, hát az elég durván néz ki, hogy ki kell onnan tenni vendégeket. Szerintem ez borszasztóan ciki és megalázó, hogy azok az emberek másodrangúnak vannak nyilvánítva! Egész más, ha a hivatalban, vagy a templomban van a szertartás, és az utána lévõ vacsorára egy más helyszínre külön kapnak meghívást kártyán a szûkebb körhöz tartozók. De a vacsora helyszínre nem illik meghívni olyat, akit nem kap vacsorát!
Nekünk tavaly külsõ helyszínre volt szervezve az esküvõnk, és volt olyan meghívott ( pl. munkatársak, és néhány távoli rokon) akik a vacsorára már nem voltak hivatalosak. A szertartás után mindenkivel koccintottunk egy pohár pezsgõvel, illetve volt egy büféasztal süteménnyel, gyümölccsel, üdítõvel, amirõl természetesen minden meghívott fogyaszthatott. Így tulajdonképpen kicsit minden vendég meg volt kínálva, dde mégsem kellett +X fõvel számolni a vacsorára. Szerintem, ha ezt a meghíváskor egyértelmûvé teszed, hogy õket a szertartáson szívesen látod, de a vacsorára már nem tudod meghívni, akkor nincs belõle sértõdés. Mindenki megérti, hogy egy esküvõnél a legtöbb embernek muszáj valahol meghúzni a határt. ( az a barát, aki meg nem, az meg is érdemli :D)
Több variáció is létezik: 1. a meghyvón már eleve rajta van hogy meghívjuk önt és kedves családját az esküvõre, tehát ebbõl mindenki ért, így amikor vége a szertartsának, mindenkinek megköszönitek, hogy eljöttek és kész. 2. az esküvõt tegyétek valamivel korábbi idõpontra, így lesz idõ a barátoknak "szétoszolni" és nem lesz ciki, hogy a rokonok meg szinte már az asztalnál várják ki a szertartás végét. 3. ha jó idõ van, akkor gondolom a szabadban lesz, tehát ha vége a szertartásnak búcsúzkodás stb. és már amikor mindenki elment, aki nem kajál, akkor menni be az étterembe.
Már voltam olyan helyen, ahol a barátoknak állófogadást adtak, a szûk család meg egy külön kis helységben megvacsizott.
Szerintem akit meghívunk a szertartásra, azt illik meghívni a vacsorára, de lehgalábbis valamiféle kisebb állõfogadással megvendégelni. Mi kerültünk már olyan "kellemetlen" helyzetbe, hogy több órát utaztunk egy esküvõre, és azt hittük , hogy mivel ilyen messzirõlm is meghívnak, a vacsorára is hivatalosak vagyunk. hát nem voltunk... Nem az a néhány falat, csak mégis, egy fél órás szertartást megnézni nem utaztam volna át az országot...
Szia! Az egyik barátnõmék úgy oldották meg, hogy készíttetetk egy meghívót, rajta volt a polgári és templomi esküvõ helyszíne. A közelebbi rokonoknak, barátoknak pedig egy kis kártya is volt mellékelve, kb akkora mint egy névjegykártya. Rá volt írva, hgy szeretettel várunk az esküvõre és az azt követõ vacsorára, és itt volt feltüntetve az étterem neve.
Szerintem teljesen belefér, hogy ha csak a gatya a fehér, a felsõ színes.

Ha "csak" templomi esküvőre hívtak, de a lagziba már nem, akkor illik vinni ajándékot? Ilyen esetben mikor adjam át?

Legjobb válasz: ez attól függ, ki hívott meg. De ált. csak azok ajándékozgatnak, akik lagziba is mennek.

Nem kell vinned.
ez attól függ, ki hívott meg. De ált. csak azok ajándékozgatnak, akik lagziba is mennek.
Nem kell.
Mi voltunk ilyen esküvõn, tényleg attól függ hogy ki hívott meg. Mi nem vittünk ajándékot.
Nem kell vinned ajandekot, de ha szeretnel, adj valami jelkepes aprosagot. Annak fog a legjobban orulni, hogy megtisztelted oket azzal, hogy elmentel az eskuvore.
Nem kell ajándékot vinned akkor.
Nem, ilyenkor nem szoktak adni. Ha mégis, akkor csak valami jelképeset. De nagy dolgot nem kell, azt akkor szoktak, amikor lagziba is megy az ember. Ha nem adsz, az sem gond.
Én csak akkor adnék nászajándékot, hogyha közeli rokon/barát esküvõje lenne.
Ja, de ha meg olyan közeli rokon/barát lenne hogy illene ajándékot vinned így is, akkor valószínûleg nem csak a polgárira lennél meghívva. Szóval szerintem nem kell vinned. Elõzõ (13:14es) voltam.
nem kell. bármit vinnéd, azt akkor hurcolnák lagzira, fotózásra? hidd el, nem is örülne neki...
A kérdező hozzászólása: Egy kedves csoporttársnõm hívott meg, akivel jóban vagyok (külön programokra nem nagyon jártunk/járunk együtt, sokat beszélgetünk, az egyetemen találkozunk, mindig tudunk egymásról). Még egyetemisták vagyunk, szóval nyilván nem nagy dologra gondoltam, csak lehet, hogy illene valami kis apróságot vinnem (esetleg a többi csoporttársnõvel közösen), csak akkor sem tudom, hogy mikor kéne átadni. Vagy ilyenkor tényleg nem szoktak vinni? A meghívón a templomi idõpontja és helye van, és nem említette a lagzit, ezért gondolom, hogy oda csak szûkebb kört hívnak.
Pont ugyanilyen helyzetben voltam. Vittem is ajándékot.
nem kell hurcolnia, csak van ott valami rokona, akinek át tudja adni, hogy tegye biztonságba :) max. közös ajándék a többiekkel vagy semmi
Nálunk épp ez a helyzet. Sokan (9-en) vagyunk egy irodában és kolléganõ csak a polgárira hívott mindenkit. Így közösen egy gyönyörû nagy csokrot vittünk nekik "ajándék" gyanánt. Szerintem ennél több nem kell. Igaza van az elõttem szólóknak, ha közeli vagy, akkor úgy is hív a lagziba is, oda meg már alap... (ha más nem a boríték)
Ha többen akartok venni, esetleg egy esküvõi fényképalbum, de csak ha többen adjátok rá össze, kb 5000 Ft, ez 1 ember ajándékának sok, ha csak templomira mész.
Csak az kap zöld kezet, aki azt mondja, nem kell vinni semmit. Hát, az én pofámról lesült volna a bõr. Ja, és nem kellett hurcolnia sehová, mert mint minden embernek, neki is voltak ott rokonai, aki megfogták az ajándékot. De ezt ilyen buta tyúkeszû társaság nem fogja fel! Nektek csak az számít, hogy ott bájologjatok, nem az, hogy kifejezzétek az örömötöket, akkor sajnállak benneteket, mert nektek ez nem lehet igazi barátság. Akkor meg minek is mentetek el az esküvõre?
En speciel minden valaszra zold kezet nyomtam, mert szerintem minden velemeny hasznos. Viszont ha igazi baratsagrol van szo, akkor nem csak a ceremoniara hivod meg az illetot. Igy gesztusrol van szo, s ha a kerdezo elmegy, akkor viszonozta a gesztust. Nyilvan ha valami aprosagot ad, akkor orulni fognak, de szerintem nem illetlenseg nem vinni ajandekot.

Maxi ruhát illik felvenni esküvõre, ha csak vendég vagyok?

Nem voltam még lakodalomban, nem tudom mit illik felvenni. Gondolom fehéret, feketét, pirosat nem szokás. Vagy ezt mostanában nem nézik?

Legjobb válasz: Szia - hát lagzi ... Elõször is sokat kell ülve enni utána meg sokat szokás bulizni, táncolni. Gondolj bele miben éreznéd jól magad sok üléses evés-ivást követõen egy buliban - na azt a ruhát vedd meg Cipõt a legkényelmesebbet vidd ha nem akarsz utána napokig sebes lábbal mászkálni. jó mulatást

Szia - hát lagzi ... Elõször is sokat kell ülve enni utána meg sokat szokás bulizni, táncolni. Gondolj bele miben éreznéd jól magad sok üléses evés-ivást követõen egy buliban - na azt a ruhát vedd meg Cipõt a legkényelmesebbet vidd ha nem akarsz utána napokig sebes lábbal mászkálni. jó mulatást
Persze hogy illik. Esküvõre elegánsan és nem szexisen kell felöltözni, az a ruha tökéletes lenne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!