Találatok a következő kifejezésre: Ha csak akarom jegyezni a barátnőm (1 db)

Ha csak el akarom jegyezni a barátnőm mit kell ilyenkor pontosan mondani?

Legjobb válasz: Leszel a felesegem??? :D Sok szerencset az eletbe!

Leszel a felesegem??? :D Sok szerencset az eletbe!
Szerintem is add meg a módját! Menjetek el vacsizni valahová, vagy akár egy szép estén a tópartra és beszélgessetek! mondd el neki, hogy mennyire szereted, jó lenne együtt örökké, stb. Aztán vedd elõ a gyûrût és kérdezd meg tõle, hogy szeretne-e a feleséged lenni. De ha ismersz olyan helyet, akár szalvéta alá, sütibe is lehet rejteni a gyûrût, hgoy õ találja meg! De az én párom séta közben a Balaton parton "kérte" meg a kezem. sétáltunk, beszélgettünk unokatesóm esküvõjérõl, meg hogy mi mit csinálnánk másképp a miénken. Aztán egyszer csak megkérdezte, hogy mi lenne, ha jõvõre lenne a mienk!!!:)
Jajj hát add meg a módját!!! Nemcsak térdre rogysz elõtte, aztán beszélsz! Hát millió romantikus fogást bevethetsz! vacsora otthon és virágok itt-ott, szalvéta alá elrejtve a dobozka... Vagy elviszed egy szép tóhoz....Mindegy! És a nagy pillanatban elõkapod a gyûrût és annyit kérdezel, hogy : Életem (vagy ahogy szólítod) legyél a feleségem! Ennyi! Megkérdezi mikor legyen az esküvõ, akkor Te nyílván észérvekkel elmondod neki hogy mondjuk 1-2-3 év múlva!De csak úgy minden komoly terv nélkül ne jegyezd el! Sok Boldogságot!
Nekem a párom most kérte meg a kezemet júliusban és pont mellettem ült és azt mondta: Most megkérem a kezed! :D ÉS nagyon örültem még akkor is ha nem térdepelt le.
Mármint neki négyszemközt, vagy olyan hivatalos eljegyzést szeretnél ahol ott a család, és így kérni meg a kezét? Mertha csak négyszemközt, akkor pl az én pasim az kérdezte, adhat-e nekem gyûrût. Egy másik meg hogy tartsunk eljegyzést. (Ez a két szöveg arra is jó ha igazából nem akarod elvenni, csak eljegyezni. Csak ezen gondolkozz el hogy akkor minek.) De a simán: leszel a feleségem? címû is megteszi:) Az egyik ismerõsömék komoly eljegyzést tartottak családdal, és letérdelve mondta a srác a lánynak, mennyire szereti, és legyen a felesége.
szerintem ha vki megkéri a párját, az a kapcsolat következõ szintre emelése és majd eldöntik h mikor házasodnak össze! én 18éves leszek és ha menyasszony lennék, boldog lennék! habár tudom h minimum 4év múlva lehetne esküvõ!
Ez nem hülyeség! Az eljegyzés arról szól, hogy õk kinyilvánítják, férj és feleség kívánnak lenni. A jegyesség nem a "komoly járás" szinonímája! Persze van olyan, hogy valakik sokáig jegyesek, de általában nem azért, mert így is tervezik, hanem mert közbejönnek dolgok. Vagy mert nem tudják, mit is jelent az, hogy eljegyezni valakit.
Hülyeség. Attól még lehetnek évekig jegyesek, hogy nem házasodnak össze. Anyuék 7évig voltak jegyesek.
De mi az, hogy "csak" el akarod jegyezni? Akkor jegyezd el, ha el akarod venni feleségül, és nem majd egyszer, hanem belátható idõn belül. Ha megkéred a kezét, és adsz neki egy egyûrût, akkor õ el van jegyezve, attól kezdve jegyesek vagytok. De akkor az azt is jelenti, hogy el kell kezdenetek tervezni az esküvõt (általában 1-2 év), mert az eljegyzés nem arra való, hogy ezentúl "võlegényem" és "menyasszonyom" néven aposztrofálhassátok egymást, hanem egy szándékot jelent. Tehát azt kell mondani neki, hogy "Hozzám jössz feleségül?"
szerintem ez a srác elég nagy dologra készül szal nem itt kéne vitatkozni...na idefigyelj nekem még nem kérték meg 1szer se a kezem de ha õszinte vagy és mindent elmondasz amit õszintén tiszta szívbõl gondolsz a kapcsolatotokról azthiszem nem lehet semmi probléma...sok sikert;)
Szerintem ami a szíveden az a szádon! hajrá ;)
nem muszáj azt mondani! térdelj le elé és kezdj el regélni h nagyon szereted és szeretnéd most azzal megpecsételni h adsz neki egy gyûrût és ezzel szeretnéd eljegyzni, és késõbb feleségül venni!
Szerintem lepd meg egy romantikus vacsorával, addigra szedd össze a gondolataidat, aztán mondd el neki mit érzel iránta?(vallomás)és a végén tedd fel a kérdést!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Árt a víz a karikagyűrűnek?

Február közepén volt az eljegyzésem. Eleinte nehéz volt megszokni a karikagyűrűt az ujjamon, és levettem alváshoz, mosogatáshoz, fürdéshez, kerti munkához...Most viszont átestem a ló túloldalára, és állandóan rajtam van, nélküle meztelennek érzem magam...

Viszont a filmekben látom, hogy leveszik pl. mosogatáshoz a gyűrűt...

Árt neki a sok víz? Illetve mi az a munka, amihez már nem ajánlatos hordani?

Köszi a segítséget!

16

Hogyan tudnám elérni, hogy újra megkedveljenek?

Vőlegényem családja eleinte nagyon kedves volt velem, családtagként kezeltek, szerettek engem. Mindig azt mondták, pont ilyen barátnőt képzeltek el a fiúknak.
Aztán megtörtént az eljegyzésünk és az ő életüket azóta 2 dolog tölti ki:
1. hogyan érhetnék el, hogy szakítsunk
2. elveszítik a szegény fiút, mert én az esküvő után biztosan bezárom majd és nem engedem, hogy velük találkozzon, és alig fogják látni (megjegyzem: nem akarunk messze költözni, ugyanabban a faluban maradunk, ahol ők laknak és a „láthatást” sem kívánom korlátozni)

Mit tegyek? Egyáltalán lehet ilyenkor bármit is tenni ez ellen? Vagy majd esküvő után megszoknak? Vagy utána lesz rossz igazán?

6

Mondanátok körülbelüli gyűrűméretet testsúly-magasság alapján?

Szeretném megkérni a barátnőmet, de sajnos nem tudom a méretét, gyűrűt pedig nem hord. Olvastam itt a cérnás-papírcsíkos módszert, de sajnos nem kivitelezhető. Tudnátok példa méreteket mondani? Õ kb 165-170 cm magas és kb 50-60 kiló. Vékony keze van. Nem baj, ha nem lesz pont jó, de nagyjából jó lenne, ha stimmelne ( legalább menjen rá, ciki, ha csak félig megy fel :D )

12

Nagy segítségre lenne szükségem! Mivel mindketten tanárok vagyunk így igazából nem is kérdés hogy valamelyik iskolában kérném meg a kezét, már csak az kérdés hogy melyikben?

A barátnőm ahol lakunk az egyik én pedig egy másik középiskolában vagyok tanár.Neki nincs osztálya csak szaktanár, nekem pedig van egy osztályom. Van egy kedvenc osztálya akiket tanít, nekem pedig van a saját osztályom.

23

Meddig lehet sürgetni az esküvőt? Nőként mondhatom azt, hogy én már szeretném?

Szerintem ez egy olyan kényes kérdés nőként. Mert ha konkrétan rákérdezek, hogy mikor vesz már el, az annyira bunkó viselkedés, megértem, hogy ezzel nem lehet a férfiakat erőltetni, majd minden a maga idejében. De közben meg ez egy közös döntés, miért ne lehetne róla beszélni, elmondani, hogy ki hogy tervezi, mit szeretne. Én óvatosan rákérdeztem, hogy kb. mikor fogunk szerinte összeházasodni. (lehet, hogy hülyén hangzik, de most le akarom vágatni a hajam egész rövidre, de az esküvőn hosszút szeretnék, szóval innen jutott eszembe) Azt mondta, hogy 5-6 év talán. Nekem ez nagyon rosszul esett, nem ilyen válaszra számítottam. Én kb. 3-4 év múlva már gyerekeket szerettem volna... Viszonylag fiatalok vagyunk, ő 26, én 22, de még a járásunk elején megbeszéltük, hogy korán szeretnénk családot mindketten, ez 3 éve volt. Ez az 5-6 év számomra egyenlő volt azzal, hogy "majd egyszer, mostanában tuti nem". Szerintetek elmondjam neki, hogy mit szeretnék? Vagy akkor az lenne a (normális) reakció, hogy én mit pattogok, ne erőltessek semmit, majd mindennek meglesz a maga ideje...

69

Korai a hazassagrol beszelni?

2 hete vagyunk egyutt a baratommal o 21, en 20... Imadjuk egymast, es mar most tervezgetjuk a kozos eletunket. Elhataroztuk, hogy 2 ev mulva osszehazasodunk, 1 evre ra meg csaladot alapitunk.
Szerintetek korai errol targyalni? Nagyon komoly a kapcsolatunk.

19

Karika gyűrű vs eljegyzési gyűrű a különbség?

arátnőmmel 8 hónapja vagyunk együtt, amikor 1 évesek leszünk el szeretném jegyezni viszont semmi házasság vagy ilyesmi egyszerűen élettársak lennénk vagy mi fiatalok vagyunk és nem is vagyunk híve a házasságnak..
de mégis legyen valami ami össze köt minket gondolok itt a gyűrűre. viszont van egy kis fogalom zavarom.. mi a különbség a karika és az eljegyzési gyűrű között? ahogy nézelődtem semmiben sem különböznek.. szóval ha mondjuk veszek egy ezüst gyűrűt akkor azzal úgy mond simán eljegyezhetem nem?
ugye nem lenne esküvő csak eljegyezném olyankor nekem is kel gyűrűt viselnem nem?
vagy csak házasság után viselhet a férfi is gyűrűt?
eljegyzéskor nem?
amúgy barátnőm 17 én meg 18 vagyok...

4

Felelőtlenség lenne 9 hónap együttlét után eljegyezni egymást?

Igazából már 5 éve ismerjük egymást, de csak 9 hónapja vagyunk együtt ténylegesen.
Én 22 vagyok ő pedig 29.

25

Jòl gondolom igy az eljegyzést?

Szeretnem el jegyezni a baràtnőmet igazabòl esküvő tervben sincs én 21 ő csa 19 éves. Szeretném ezzel jelezni hogy komolyan gondolom persze gyűrű szeretnék venni neki de semmi nagy dobra verés hogy szüleitől el kérni és hasonlok.. csak kettönk kapcsolatàt erősiteni. Vélemények?

17

Tegyük fel: együtt vagytok 1.5 éve egy pasival, tök nagy szerelem, rózsaszín felhő és már az eljegyzés is szóba került. Aztán kiderül, hogy a szerelmetek valójában házas ember egy gyerekkel. Ilyenkor mit tennétek?

Az egyetemi időszak alatt végzendő gyakorlatomon ismerkedtünk meg, ő volt annak a csoportnak a vezetője, ahová kerültem. Eddig minden teljesen szuper volt.
Nem is értem a szituációt, mert teljesen nyíltan randizgattunk az első pillanattól kezdve, kézen fogva járunk, puszit is adunk egymásnak akárhol, járunk moziba, színházba, szórakozni, mindenhová.
Bemutatott a szüleinek és a baráti társaságának is. Ezerszer jártam már a házában is, volt hogy egy egész hetet ott töltöttem, nem hogy a családját nem láttam, de még arra utoló jelet sem, hogy nem egyedül lakik..
Egyáltalán nem gyanakodtam és megdöbbentett a hír. Múlt héten kedden derült ki, azóta nem is beszélek vele, ő próbálkozik, de elutasítom a közeledését. Borzasztóan csalódott vagyok és dühös, de mindemellett meg őrülten szeretem és fogalmam sincs hogy ilyen helyzetben mit lehetne lépni..

22

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!