Találatok a következő kifejezésre: Ha csak és este szoptatok, hogy (3 db)

Ha csak reggel és este szoptatok, hogy lehet megtartani a tejet sokáig?

Úgy értem, hogy azért termel?dni fog, vagy nagyon lecsökken, illetve elapad id?vel?

Legjobb válasz: Két-három hónapig fog talán megmaradni, de a vége felé már csak szivárogni fog valami, ez tulajdonképpen az igazán fokozatos elválasztás, mert egy idõ után már nem is a tej miatt szopizik a baba, hanem csak az íz és az élmény miatt. Az elõttem szólónak: nyilván azért szoptat reggel meg este, mert már elválasztja a babát, és ezt a két étkezést még nem váltotta ki mással.

Két-három hónapig fog talán megmaradni, de a vége felé már csak szivárogni fog valami, ez tulajdonképpen az igazán fokozatos elválasztás, mert egy idõ után már nem is a tej miatt szopizik a baba, hanem csak az íz és az élmény miatt. Az elõttem szólónak: nyilván azért szoptat reggel meg este, mert már elválasztja a babát, és ezt a két étkezést még nem váltotta ki mással.
A kérdező hozzászólása: Igen. Már hét hónapos a pici lányom, és most már csak kétszer szopik reggel és este, esetleg még délután egy kicsit. Már sokmindent eszik és szépen fejlõdik.
Én kisfiam 8 hónapos korától keztem a reggeli és esti szoptatást, nem tudom, hogy mi lett volna, ha fejem, napközben, nekem a fiam 11 hónaposan leszokott. szépen lassan egyidõben el is apadt a tejem. Azóta még csak eszébe sem jutott a cicim felé fordulnia, még véletlenül sem (most lassan 16 hónapos) mi a reggeli és esti tejcit tápszerrel pótoltuk azóta és bár szépen iszik pohárból, a tejet cumisüvegbõl kéri, pohárból, vagy csõrösbõl nem issza meg.
Hát bizony lassan lecsökken és elapad így a tejed. Lassítani tudod azzal, ha fejsz napközben minél többször. De ezzel is csak lassítani tudod a folyamatot, elõbb-utóbb így is elapad, mert a fejéssel nem tudod ugyanazt az ingert kiváltani, mint amikor a baba szopizik, csak hasonlót. Azért érdemes fejni, mert legalább valamivel tovább lesz tejed. Ha fejsz, az a legjobb, ha gyakrabban fejsz, mint ahogy a baba enne, így serkented a tejtermelést a legjobban. Minél gyakrabban próbálj fejni! És még egy fontos dolog! Napközben ne kapjon a baba cumisüveget (itassátok pohárból, már születésükkor nagyon ügyesek!), mert ezzel megváltozik a szopitechnikája és idõvel ez is a tej elapadását sietteti, mivel a megváltozott szopitechnikával nehezebben jut a tejcihez, így lassan elmegy a kedve a szopizástól! Nem tudom, miért tudsz csak kétszer szoptatni, de kitartást és sok-sok türelmet kívánok, hogy minél tovább legyen tejed és szopizzon a babád!

Ha már csak reggel és este szoptatok, hányszor kell fejnem napközben, hogy ne apadjon el a tejem?

Sajnos, így is egyre kevesebb a tejem.

Legjobb válasz: Nem értem. Miért fejnél nappal, ha már csak 2x szoptatsz? És miért nem szoptatsz napközben is? Akkor lenne több tejed. Csak azt ne mondd, hogy te is úgy tudod, akkor lesz több tej, ha jó sokat hagyod állni a melledben, hogy összegyûljön... mert nem így van. :-S

Nem értem. Miért fejnél nappal, ha már csak 2x szoptatsz? És miért nem szoptatsz napközben is? Akkor lenne több tejed. Csak azt ne mondd, hogy te is úgy tudod, akkor lesz több tej, ha jó sokat hagyod állni a melledben, hogy összegyûljön... mert nem így van. :-S
A kérdező hozzászólása: Azért nem szoptatok, mert annyira kevés van, hogy alig jön és a babámnak már nincs türelme kiszívni. ezért le kell fejnem és cumisüvegbõl odaadni neki. Nagyon macerás, de félek csak így tudom fenntartani a tejem. Kénytelen vagyok, mert a tápszert nemcsak nem issza, de ki is hányja.

Ha már csak este és reggel szoptatok, akkor is valószínű, hogy még sokáig lesz (elég) tejem?

Legjobb válasz: Fiam 6-18 hónapos koráig reggel-este, 18-21 hónapos között este ciczett.

Fiam 6-18 hónapos koráig reggel-este, 18-21 hónapos között este ciczett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!