Találatok a következő kifejezésre: Ha csődbe a cég, (5 db)

Ha csődbe megy a cég, ahol 4 éve dolgoztam, s miközben én itthon vagyok két picivel, egy harmadikra várva, akkor hogy leszek biztosítva: pocakkal kell loholnom másik állás után a szülésig?

10 éve dolgozom egy cégnél, 4 éve szültem els? gyermekemet, 2 éve a másodikat. Férjemmel szeretnénk még egy kisbabát, de a cég ahol dolgoztam, hadilábom áll. Jöv? nyárra terveztük a születést, ha sikerül, de közben lehet, hogy cs?dbe megy a munkahelyem. Tudom, ki nem rúghatnak, de mi a helyzet akkor, ha cs?dbe megy a cég? Ilyenkor mi a kismamák sorsa tb és egyéb szempontjából?

Legjobb válasz: Szia! Köszönöm a linket. Megnéztem, jó tudni. Még amiatt aggódom, hogyha pocakos leszek, amikor tönkremegy a cég, (azért remélem nem így lesz...) akkor szüléskor biztosítottnak számítok-e? Még egyszer köszi! :)

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a linket. Megnéztem, jó tudni. Még amiatt aggódom, hogyha pocakos leszek, amikor tönkremegy a cég, (azért remélem nem így lesz...) akkor szüléskor biztosítottnak számítok-e? Még egyszer köszi! :)

1 év munkaviszony után van végkielégítés? Illetve ha a cég csődöt jelent?

1,5 év munkaviszony után jár végkielégítés? Illetve mi van, ha a cég cs?dbe megy akkor mi a helyzet?

Legjobb válasz: 3 év alatt nincs végkielégítés, és utána is csak 1 havi pénz jár. Komolyabb végkielégítéshez akár 10-15 évet is le kell húzni ugyanott.

3 év alatt nincs végkielégítés, és utána is csak 1 havi pénz jár. Komolyabb végkielégítéshez akár 10-15 évet is le kell húzni ugyanott.
Elõzõhöz csatlakozom, valamint közös megegyezés esetén is jogosult vagy álláskeresési járadékra (ha az egyéb feltételeknek is megfelelsz). Akkor nem vagy jogosult rá, ha Te mondasz fel a munkáltatónak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. És nekem mi a "jobb" ha a munkáltató csõdbe megy? Ha aláírok egy közös megegyezést és eljövök vagy ha rendesen felmondanak nekem csõd miatt?
Mivel 1, 5 év után amúgy sem jár végkielégítés, ezért ebbõl a szempontból is, és más szempontból is mindegy, hogy közös megegyezéssel, vagy a munkáltató általi felmondással szûnik meg a munkaviszonyod. A csõdeljárást(inkább felszámolási eljárás, a kettõ között van némi különbség jogilag is, és egyéb téren) én nem ajánlanám. A fentiek tekintetében lényegtelen, viszont nem biztos, hogy a járandóságaidat teljes mértékben meg fogod kapni, mire véget ér a felszámolási eljárás. Bár elsõ körben rögtön elbocsátják a felesleges dolgozókat. A munkahelyi légkört, szituációt, a további lehetõségeidet csak Te ismered, Neked kell eldönteni, hogy mi a jobb Neked.

Hogyan tudnék úgy gyedet ígényelni, ha a cég ahol dolgoztam valószínű csődbe ment? A többi lent:

a gyást is hosszú herce-hurca után sikerült elintéznem,de most a gyeddel gondban vagyok,mert elküldtem az ígénylést a könyel?nek,de ? nem küldte tovább az oep-nek.nem tudom felhívni sem,mert a cégestelefonja megszünt.! mit csináljak?


7-év munkaviszonyom volt egy Bt-nél, határozatlan időre szólt a munkaszerződésem. Úgy néz ki mindenkinek felmondanak a cégnél. A végkielégítést szeretnénk megkapni. Mire kell odafigyelni ha szerződést bontanak velünk? És a cég nem ment csődbe.

Legjobb válasz: Nem szeretnél végkielégítést kapni,mert ha 7 év után létszámleépítés miatt elbocsájtanak akkor JÁR a végkielégítés. 3 évente jár 1 hónap vagyis a te esetedben 2 havi járna(+ a rendes havi fizetésed amiért megdolgoztál) Amire figyelned kell: - Indoklást kell írniuk. Figyelj arra,hogy ne azt írják,hogy a te hibádból mész el. -Ne írj alá "közös megegyezést" mert akkor nem kötelesek végkielégítést adni.Ha erre akarnak rávenni,nyugodtan mond azt,hogy te nem akarsz kilépni,ha menned kell,akkor küldjenek el.. - Figyelj arra,hogy a 2 hónapot kifizessék neked(3 évre-1 hónap jár)

Nem szeretnél végkielégítést kapni, mert ha 7 év után létszámleépítés miatt elbocsájtanak akkor JÁR a végkielégítés. 3 évente jár 1 hónap vagyis a te esetedben 2 havi járna(+ a rendes havi fizetésed amiért megdolgoztál) Amire figyelned kell: - Indoklást kell írniuk. Figyelj arra, hogy ne azt írják, hogy a te hibádból mész el. -Ne írj alá "közös megegyezést" mert akkor nem kötelesek végkielégítést adni.Ha erre akarnak rávenni, nyugodtan mond azt, hogy te nem akarsz kilépni, ha menned kell, akkor küldjenek el.. - Figyelj arra, hogy a 2 hónapot kifizessék neked(3 évre-1 hónap jár)

Az életemen átok ül, vagy mi? Anya kidob, vőlegényem elhagy, a többi pasi kihasznál, bnőim átvernek, ha van munkám csődbe megy a cég, így mindig ott vagyok, h munkakeresés-csóróság.

szóval én ha az életem forduló pontjait nézem, katasztrófa, katasztrófa hátán. én már nem tudom hanyadjára kellene a padlóról talpra állnom. Mi ez??

Legjobb válasz: Sajnálom, hogy ilyen sok rossz dolog történt veled, de a személyes tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy minden okkal történik. De az is igaz, ha egy mód van rá az a bizonyos vajas kenyér mindig a vajas felére esik. Talán rossz emberekben bíztál meg eddig, egy sor tényezõ úgy állt össze, hogy nem a legjobb végkifejlet lett az eredmény. Napjaink gazdasági tényezõi sem a hosszú idõre biztosított megélhetést kínálják.

Sajnálom, hogy ilyen sok rossz dolog történt veled, de a személyes tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy minden okkal történik. De az is igaz, ha egy mód van rá az a bizonyos vajas kenyér mindig a vajas felére esik. Talán rossz emberekben bíztál meg eddig, egy sor tényezõ úgy állt össze, hogy nem a legjobb végkifejlet lett az eredmény. Napjaink gazdasági tényezõi sem a hosszú idõre biztosított megélhetést kínálják.
A kérdező hozzászólása: innen, hogy még magamat sem tartom el, hogy fogok én eljutni addig, hogy hasznos legyek a társadalomnak, dunsztom sincs.
Ahogy minden rosszra fordulhat, szerintem úgy minden jóra is fordulhat. Több út is vezet felfelé, nem kell minden áron csak egy utat keresni. Legfõképp ma, amikor elég sok embernek elég nehéz. Több utat is nyitva kell hagyni a felemelkedésre, nem feltétlenül a legsimább a legjobb. Szerintem még elég fiatal lehetsz, ahhoz, hogy mindent újra kezdj, bár úgy vélem, hogy sosem késõ. Csak hinni kell benne, hogy még minden jobbra fordulhat.
A kérdező hozzászólása: köszcsi sztem nem önzõ vagyok, hanem mártír :( mindenki kihasznál, átver, stb jelenleg most ott tartok, hogy már nem bízom senkiben és semmiben. egyedül kezdtem el megcsinálni a saját életem. totál egyedül :(
Sok lányt ismerek úgy hogy mártírnak gondolják magukat meg normálisnak.(pedig ha tudnák azt hogy mekkora ribinek tartom õket) :)
A kérdező hozzászólása: azokkal a pasikkal sem lehet sokat kezdeni, akik így gondolkodnak a nõkrõl...
Igen , nem lehet velünk mit kezdeni, de Én akiket leribizek, õket okkal nevezem ribinek.Meghát a mostani nõk nagyja picit könnyûvérûek...
A kérdező hozzászólása: mit is mondhatnék ezek után a mai srácokról...nem is tudom...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!