Találatok a következő kifejezésre: Ha csütörtökön el a (12 db)

Mikor leszek védet ha csutortokon el kezdem szedni a fogamzásgátlot? Akkor mikor leszek védet? Az orvos nekem azt mondta h 5. nap kezdjem szedni a tájékoztatoba 1-7 nap van irva akkor mikor szedjem?

Legjobb válasz: Ha az orvos 5. napot mondott, akkor az 5. napon kezd el. Nem tudom mi a fenéért tök ismeretlen, orvosi diplomával valószínûleg nem rendelkezõ embereket kell kérdezgetni, ha a doki konkrétan megmondta... Benne van a tájékoztatóban, hogy mikortól véd.

Ha az orvos 5. napot mondott, akkor az 5. napon kezd el. Nem tudom mi a fenéért tök ismeretlen, orvosi diplomával valószínûleg nem rendelkezõ embereket kell kérdezgetni, ha a doki konkrétan megmondta... Benne van a tájékoztatóban, hogy mikortól véd.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem mert egy héten 2 dokihoz is kellet mennem és mind a ketto másat mondot és még a tájékoztatoba is más van irva.
Abban, hogy mikor ideális elkezdeni, eltérnek az orvosi vélemények, épp ezért van a tájékoztatóban is ilyen tág tartomány megadva. Az 5. nap egy gyakori, fõleg a régivágású orvosok által javasolt kezdési idõpont. Mostanság többen javasolják azt, hogy már a menses 1. napján kezdjék el a tabletta szedését. Nekünk az egyetemen egy sokat tapasztalt prof. azt mondta, neki a legjobb tapasztalatai akkor voltak, amikor a páciensei a 3. napon kezdték el, ezért most már õ konzekvensen mindenkinek ezt ajánlja. A védettséget elvileg szinte azonnal kialakítja a fogamzásgátló, de azért ajánlott legalább az elsõ 2 hétben egyéb módszerrel (pl. óvszer) kiegészíteni a védekezést.

Már 5 honapja szedem a Belara nevú fogamzásgátlo tabletát. Ma kezdem el ujra szedni mert elmult a menszim. Ha csütörtökön barátom belém élvez akkor lehetek e terhes?

Tehát hogy nem kell e kivárni még a kéthete hogy hasson e a gyogyszer?

Legjobb válasz: ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy

ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy
Már szexszelhetsz bármikor úgyhogy a barátod beléd élvez, nem leszel terhes. Ezt a két hét várakozást esetleg az elsõ levélnél kell betartani.

Ha csütörtök délután beszéltem meg egy randit a lánnyal ma estére és azóta nem beszéltünk akkor vehetem úgy, hogy el fog jönni?

Kicsit parázok, hogy elfelejti vagy ilyesmi. De ilyet csak nem felejt el az ember, nem? 17/F

Legjobb válasz: Nem nem biztos hogy eljön, sosem biztos. De akkor az jelentse neked egyben azt is, hogy nagyon bukó a csaj és/vagy annyira sem érdekled, hogy ne felejtse el a veled való talit. Tehát legalább tanulság meglesz.

Nem nem biztos hogy eljön, sosem biztos. De akkor az jelentse neked egyben azt is, hogy nagyon bukó a csaj és/vagy annyira sem érdekled, hogy ne felejtse el a veled való talit. Tehát legalább tanulság meglesz.
A kérdező hozzászólása: Én is így vagyok vele, hogy ha elfelejti akkor kapja be. Azért parázok fõleg, mert 50km-t kell buszoznom hozzá. Már dolgoztunk együtt diákként a nyáron 3-szor tehát nem full idegen a csaj.
Miért nem írsz rá?
A kérdező hozzászólása: Mert az olvastam egy csajozós fórumon, hogy nem szokás ilyenkor ráírni és ha ráírok akkor majd nem tûnök dominánsnak és ez rontja az esélyeimet, hogy bizonytalannak tûnök.
Ez akkora marhasááág..:D Na mindegy, te tudod...ha egy kicsit is bejössz a csajnak, semmi ilyesmit nem fog gondolni, sõt örülni fog, hogy nem felejtetted el...Lehet õ is éppen azt hiszi, hogy te felejtetted el...és nem mer írni, úgy van vele, te vagy a fiú, majd ha akarsz vmit írsz neki...
Írj neki, hogy akkor pontosan mikor hol stb! A lány is ugyanígy parázhat, hogy mi van, ha nem jössz el :D
Jelezz valamit neki még indulás elõtt, és "dominánsan" csak annyit kommunikálj, hogy indulsz, és várod ekkor és ekkor, itt és itt, õ is nyugodtabban fog készülõdni, lehet, figyelmességnek is veszi.
Mensi után 1 nappal szinte lehetetlen terherbe esni.
Ha nem is zárható ki a terhesség, ebben az esetben annyira minimális az esélye, hogy annyira peches nem lehetsz!! Szerintem nyugodj meg, mert az idegeskedés csak bekavar a ciklusodba.

Vettem csütörtökön darált húst, amire az van írva, hogy 05. 05-ig fogyasztható. Ha ma beteszem a mélyhűtőbe, meddig áll el?

Kórházba került a párom, magamnak pedig nem akarnám megf?zni :(

Legjobb válasz: kb 1 évig, de nem szigorúan jobbulást a párodnak!

kb 1 évig, de nem szigorúan jobbulást a párodnak!
1 évig eláll fagyasztva.
Lefagyasztva bármeddig eláll.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Csütörtökön fogyott el a Norcolut tabim, és 1 héten belül meg kell jönnie. Lesznek jelek mielött rendesen megjönne vagy a tabi miatt egyszer csak meglep a dolog? Mennyire befolyásolja ezt a bogyó? Érezni fogom ha megjön?

Legjobb válasz: Én elõre nem éreztem semmit,csak aznap amikor megjött már reggel óta fájt a derekam,picit a hasam.Amúgy az utolsó gyógyszer beszedése utáni 3. napon jött meg.Más mint amikor nem a gyógyszertõl jön meg ráadásul elsõ nap éjjel nagyon kemény és fájdalmas görcseim voltak!

Én elõre nem éreztem semmit, csak aznap amikor megjött már reggel óta fájt a derekam, picit a hasam.Amúgy az utolsó gyógyszer beszedése utáni 3. napon jött meg.Más mint amikor nem a gyógyszertõl jön meg ráadásul elsõ nap éjjel nagyon kemény és fájdalmas görcseim voltak!

Fogamzásgátló kérdés. Ha pénteken kezdem el szedni a bogyókat, akkor az előtte lévő 4 gyógyszert (hétfőtől csütörtökig), mikor kezdjem el szedni vagy azokkal mi lesz?

A legvégén szedjem be őket ? Valószínűleg pénteken jön meg a mens. és már az nap elakarom kezdeni a gyógyszer szedését.

Legjobb válasz: Elkezded péntekkel, és az utolsó szemet 3 hét múlva csütörtökön veszed be. Ekkor elfogy a levél, a következõt pedig rá egy hétre pénteken veszed be. Olyan, mintha péntektõl csütörtökig tartana a hét.

Elkezded péntekkel, és az utolsó szemet 3 hét múlva csütörtökön veszed be. Ekkor elfogy a levél, a következõt pedig rá egy hétre pénteken veszed be. Olyan, mintha péntektõl csütörtökig tartana a hét.
A kérdező hozzászólása: Azt értem. :) Másik kérdés, ha pénteken jön meg, akkor az elsõ szem gyógyszerrel kezdjem (hétfõ) vagy az 5. -kel (péntek). Ha az 5.-kel, akkor az elsõ 4 szem tablettát, mikor vegyem be ?
Ha ugyanolyan szinû az összes bogyó, akkor a péntekivel.
Erre válaszolt az elsõ! Vedd elõ a betegtájékoztatót! Mi van beleírva? Ha az, hogy minden tabletta azonos mennyiségû hormont tartalmaz, akkor a hétfõ, kedd, szerda... stb. feliratok a levélen csak a szedést segítik. Ekkor tök mindegy, hogy melyik péntek feliratúval kezded a tabletta szedését, ha pénteken jön meg. Egyszerûen szépen körbehaladsz, amíg el nem fogy. Tehát az elsõ négyet utoljára veszed be.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, már értem. (:

Pénteken hagyom abba a fogamzásgátló szedését. Következő héten csütörtökön veszem az elsőt mindig. Mi lenne ha kedden kezdeném el szedni, mikor elkezdődik a menstruáciom? Péntekre el kellene h muljon.

fogamzásgátlás,menstruáció,gyógyszer szedés

Legjobb válasz: ha pénteken hagyod abba, és csütörtökön kezded, akkor csak 6 nap szüneted van 7 helyett...ha azt akarod, hogy kimaradjon a menzeszed, akkor hagyd ki a szünetet és folytasd a következõ levéllel, csak ne csinálj ebbõl sûrû gyakorlatot

ha pénteken hagyod abba, és csütörtökön kezded, akkor csak 6 nap szüneted van 7 helyett...ha azt akarod, hogy kimaradjon a menzeszed, akkor hagyd ki a szünetet és folytasd a következõ levéllel, csak ne csinálj ebbõl sûrû gyakorlatot
Tisztában vagy vele, hogy alapból szarul szeded a gyógyszert, kiscsillag? ha az utolsó szemet pénteki napon veszed be, akkor az új levél elsõ szemét következõ szombaton kéne... doktorbácsi nem mondta el hogy kell szedni, vagy elolvasni a tájékoztatót luxus?
A kérdező hozzászólása: szombaton kezdem el:D bocsi.. elírtam.. pénteken hagyom abba, jövö szombaton veszem be az elsõt... kedden jön meg... de most szolt a párom h jön haza és 2 napig lesz itthon... több honapja nem láttuk egymást.... kedden megjött és este bevettem az elsõ szem gyógyszert... szerintetek csütörtökre vagy péntekre elmúlik??
Kettõ nap alatt biztosan nem!
Biztos, hogy nem de jobb is, ha még ennyire nem vagytok tisztában a biológiával sem.
ennyi idõ után még nincs semmi tünete fõleg nem iylen. Az elsõ tünet leginkább hogy nem jön meg. Elötte legfeljebb azok a tünetek vannak mint a mensi elött. Nagyonr tika akinek elöbb van egyéb tünet. A hányinger meg ezek az 5-6. héttõl jönnek leghamarabb ha jönnek.
Az, hogy egy pasi nincs ezekkel tisztában, az egy dolog...de barátnõd mit mondott?? Hogy lehet, hogy terhes és ezért zabál meg nem kívánja a cigit? Az már nagyobb ciki, fõleg, ha gyereket akartok...
Ne irogass nekem privit! Ha valaki azt mondja egyfolytában eszik, az nekem zabálás! Elkeserítõ, hogy ilyen felháborítóan tudatlan emberek nekiállnak gyereket csinálni...
Kérlek, mindketten olvassátok el a következõket, hátha segít a válaszkeresésben. http://hu.wikipedia.org/wiki/Menstru%C3%A1ci%C3%B3s_ciklus http://hu.wikipedia.org/wiki/Terhess%C3%A9g
ha babát akartok, miért cigizik még??????
Ennyi idõ alatt nincs tünet. De ha nem vagytok még elég érettek, és mint látom nem vagytok azok, akkor kérlek húzzál gumit.

Yasminellét szedek. Mostanság kezdtem el szedni, a 11. szem jön ma. Csütörtök óta vérzek. Meddig fog még ez tartani? És mennyi idő múlva menjek vissza a dokimhoz, ha nem hagyja abba?

Legjobb válasz: Ez még elsõ levélnél lehet normális, mivel a szervezeted próbál hozzászokni a hormonális változásra. Ha a következõ levélnél is véreznél, akkor már lehet valamilyen probléma, és vissza kell menni a dokihoz új gyógyszerért.

Ez még elsõ levélnél lehet normális, mivel a szervezeted próbál hozzászokni a hormonális változásra. Ha a következõ levélnél is véreznél, akkor már lehet valamilyen probléma, és vissza kell menni a dokihoz új gyógyszerért.
Ha a második levél elsõ 4-5 szemének bevétele után is vérzel, akkor kell visszamenni a dokihoz. Elõbb nem érdemes, mert úgyis azt mondja, hogy várni kell, mert ez csak mellékhatás.
szia:) Az elsõ fogamzásgátló amit szedtem a Yasminelle volt. Nekem 21 napig volt meg:S Valószínû nem volt megfelelõ a gyógyszer így újat kaptam és avval már nincs gondom. Várj még egy kicsit, de 2 hét után, mindenképpen menj el, és majd megmondja mit kell tenned:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!