Találatok a következő kifejezésre: Ha csütörtökön el (14 db)

Mikor leszek védet ha csutortokon el kezdem szedni a fogamzásgátlot? Akkor mikor leszek védet? Az orvos nekem azt mondta h 5. nap kezdjem szedni a tájékoztatoba 1-7 nap van irva akkor mikor szedjem?

Legjobb válasz: Ha az orvos 5. napot mondott, akkor az 5. napon kezd el. Nem tudom mi a fenéért tök ismeretlen, orvosi diplomával valószínûleg nem rendelkezõ embereket kell kérdezgetni, ha a doki konkrétan megmondta... Benne van a tájékoztatóban, hogy mikortól véd.

Ha az orvos 5. napot mondott, akkor az 5. napon kezd el. Nem tudom mi a fenéért tök ismeretlen, orvosi diplomával valószínûleg nem rendelkezõ embereket kell kérdezgetni, ha a doki konkrétan megmondta... Benne van a tájékoztatóban, hogy mikortól véd.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem mert egy héten 2 dokihoz is kellet mennem és mind a ketto másat mondot és még a tájékoztatoba is más van irva.
Abban, hogy mikor ideális elkezdeni, eltérnek az orvosi vélemények, épp ezért van a tájékoztatóban is ilyen tág tartomány megadva. Az 5. nap egy gyakori, fõleg a régivágású orvosok által javasolt kezdési idõpont. Mostanság többen javasolják azt, hogy már a menses 1. napján kezdjék el a tabletta szedését. Nekünk az egyetemen egy sokat tapasztalt prof. azt mondta, neki a legjobb tapasztalatai akkor voltak, amikor a páciensei a 3. napon kezdték el, ezért most már õ konzekvensen mindenkinek ezt ajánlja. A védettséget elvileg szinte azonnal kialakítja a fogamzásgátló, de azért ajánlott legalább az elsõ 2 hétben egyéb módszerrel (pl. óvszer) kiegészíteni a védekezést.

Már 5 honapja szedem a Belara nevú fogamzásgátlo tabletát. Ma kezdem el ujra szedni mert elmult a menszim. Ha csütörtökön barátom belém élvez akkor lehetek e terhes?

Tehát hogy nem kell e kivárni még a kéthete hogy hasson e a gyogyszer?

Legjobb válasz: ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy

ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy
Már szexszelhetsz bármikor úgyhogy a barátod beléd élvez, nem leszel terhes. Ezt a két hét várakozást esetleg az elsõ levélnél kell betartani.

Ha csütörtök délután beszéltem meg egy randit a lánnyal ma estére és azóta nem beszéltünk akkor vehetem úgy, hogy el fog jönni?

Kicsit parázok, hogy elfelejti vagy ilyesmi. De ilyet csak nem felejt el az ember, nem? 17/F

Legjobb válasz: Nem nem biztos hogy eljön, sosem biztos. De akkor az jelentse neked egyben azt is, hogy nagyon bukó a csaj és/vagy annyira sem érdekled, hogy ne felejtse el a veled való talit. Tehát legalább tanulság meglesz.

Nem nem biztos hogy eljön, sosem biztos. De akkor az jelentse neked egyben azt is, hogy nagyon bukó a csaj és/vagy annyira sem érdekled, hogy ne felejtse el a veled való talit. Tehát legalább tanulság meglesz.
A kérdező hozzászólása: Én is így vagyok vele, hogy ha elfelejti akkor kapja be. Azért parázok fõleg, mert 50km-t kell buszoznom hozzá. Már dolgoztunk együtt diákként a nyáron 3-szor tehát nem full idegen a csaj.
Miért nem írsz rá?
A kérdező hozzászólása: Mert az olvastam egy csajozós fórumon, hogy nem szokás ilyenkor ráírni és ha ráírok akkor majd nem tûnök dominánsnak és ez rontja az esélyeimet, hogy bizonytalannak tûnök.
Ez akkora marhasááág..:D Na mindegy, te tudod...ha egy kicsit is bejössz a csajnak, semmi ilyesmit nem fog gondolni, sõt örülni fog, hogy nem felejtetted el...Lehet õ is éppen azt hiszi, hogy te felejtetted el...és nem mer írni, úgy van vele, te vagy a fiú, majd ha akarsz vmit írsz neki...
Írj neki, hogy akkor pontosan mikor hol stb! A lány is ugyanígy parázhat, hogy mi van, ha nem jössz el :D
Jelezz valamit neki még indulás elõtt, és "dominánsan" csak annyit kommunikálj, hogy indulsz, és várod ekkor és ekkor, itt és itt, õ is nyugodtabban fog készülõdni, lehet, figyelmességnek is veszi.
Mensi után 1 nappal szinte lehetetlen terherbe esni.
Ha nem is zárható ki a terhesség, ebben az esetben annyira minimális az esélye, hogy annyira peches nem lehetsz!! Szerintem nyugodj meg, mert az idegeskedés csak bekavar a ciklusodba.

Fogamzásgátló kérdés. Ha pénteken kezdem el szedni a bogyókat, akkor az előtte lévő 4 gyógyszert (hétfőtől csütörtökig), mikor kezdjem el szedni vagy azokkal mi lesz?

A legvégén szedjem be őket ? Valószínűleg pénteken jön meg a mens. és már az nap elakarom kezdeni a gyógyszer szedését.

Legjobb válasz: Elkezded péntekkel, és az utolsó szemet 3 hét múlva csütörtökön veszed be. Ekkor elfogy a levél, a következõt pedig rá egy hétre pénteken veszed be. Olyan, mintha péntektõl csütörtökig tartana a hét.

Elkezded péntekkel, és az utolsó szemet 3 hét múlva csütörtökön veszed be. Ekkor elfogy a levél, a következõt pedig rá egy hétre pénteken veszed be. Olyan, mintha péntektõl csütörtökig tartana a hét.
A kérdező hozzászólása: Azt értem. :) Másik kérdés, ha pénteken jön meg, akkor az elsõ szem gyógyszerrel kezdjem (hétfõ) vagy az 5. -kel (péntek). Ha az 5.-kel, akkor az elsõ 4 szem tablettát, mikor vegyem be ?
Ha ugyanolyan szinû az összes bogyó, akkor a péntekivel.
Erre válaszolt az elsõ! Vedd elõ a betegtájékoztatót! Mi van beleírva? Ha az, hogy minden tabletta azonos mennyiségû hormont tartalmaz, akkor a hétfõ, kedd, szerda... stb. feliratok a levélen csak a szedést segítik. Ekkor tök mindegy, hogy melyik péntek feliratúval kezded a tabletta szedését, ha pénteken jön meg. Egyszerûen szépen körbehaladsz, amíg el nem fogy. Tehát az elsõ négyet utoljára veszed be.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, már értem. (:

Pénteken hagyom abba a fogamzásgátló szedését. Következő héten csütörtökön veszem az elsőt mindig. Mi lenne ha kedden kezdeném el szedni, mikor elkezdődik a menstruáciom? Péntekre el kellene h muljon.

fogamzásgátlás,menstruáció,gyógyszer szedés

Legjobb válasz: ha pénteken hagyod abba, és csütörtökön kezded, akkor csak 6 nap szüneted van 7 helyett...ha azt akarod, hogy kimaradjon a menzeszed, akkor hagyd ki a szünetet és folytasd a következõ levéllel, csak ne csinálj ebbõl sûrû gyakorlatot

ha pénteken hagyod abba, és csütörtökön kezded, akkor csak 6 nap szüneted van 7 helyett...ha azt akarod, hogy kimaradjon a menzeszed, akkor hagyd ki a szünetet és folytasd a következõ levéllel, csak ne csinálj ebbõl sûrû gyakorlatot
Tisztában vagy vele, hogy alapból szarul szeded a gyógyszert, kiscsillag? ha az utolsó szemet pénteki napon veszed be, akkor az új levél elsõ szemét következõ szombaton kéne... doktorbácsi nem mondta el hogy kell szedni, vagy elolvasni a tájékoztatót luxus?
A kérdező hozzászólása: szombaton kezdem el:D bocsi.. elírtam.. pénteken hagyom abba, jövö szombaton veszem be az elsõt... kedden jön meg... de most szolt a párom h jön haza és 2 napig lesz itthon... több honapja nem láttuk egymást.... kedden megjött és este bevettem az elsõ szem gyógyszert... szerintetek csütörtökre vagy péntekre elmúlik??

Csütörtökön fogyott el a Norcolut tabim, és 1 héten belül meg kell jönnie. Lesznek jelek mielött rendesen megjönne vagy a tabi miatt egyszer csak meglep a dolog? Mennyire befolyásolja ezt a bogyó? Érezni fogom ha megjön?

Legjobb válasz: Én elõre nem éreztem semmit,csak aznap amikor megjött már reggel óta fájt a derekam,picit a hasam.Amúgy az utolsó gyógyszer beszedése utáni 3. napon jött meg.Más mint amikor nem a gyógyszertõl jön meg ráadásul elsõ nap éjjel nagyon kemény és fájdalmas görcseim voltak!

Én elõre nem éreztem semmit, csak aznap amikor megjött már reggel óta fájt a derekam, picit a hasam.Amúgy az utolsó gyógyszer beszedése utáni 3. napon jött meg.Más mint amikor nem a gyógyszertõl jön meg ráadásul elsõ nap éjjel nagyon kemény és fájdalmas görcseim voltak!

Csütörtökön kaptam meg életem elsõ kontaktlencséjét és szörnyû élmény volt. Meg merjem próbálni betenni itthon? Most ilyen 1 hetes "próbaidõn" vagyok. Másodszorra is ugyan olyan rossz lesz mint elõször? Mi van ha nem tudom kivenni? 16/L

Legjobb válasz: Honnan "kaptad"? Mert normál esetben az optikusnál kell elöször megtanulni betenni, kivenni, illetve ott tesztelik, hogy egyáltalán birja-e a szemed a kontaktlencsét. Ha ezt elmulasztottad és csak úgy szereztél valahonnan, akkor ne csodálkozz, hogy problémád van vele. Ha így van, akkor keress meg egy optikust és tanult meg töle a szükséges módszert. Ugyanis ha rosszul csinálod, akkor nemcsak kellemetlen a dolog, hanem a szemednek is nagy bajt tudsz okozni.

Honnan "kaptad"? Mert normál esetben az optikusnál kell elöször megtanulni betenni, kivenni, illetve ott tesztelik, hogy egyáltalán birja-e a szemed a kontaktlencsét. Ha ezt elmulasztottad és csak úgy szereztél valahonnan, akkor ne csodálkozz, hogy problémád van vele. Ha így van, akkor keress meg egy optikust és tanult meg töle a szükséges módszert. Ugyanis ha rosszul csinálod, akkor nemcsak kellemetlen a dolog, hanem a szemednek is nagy bajt tudsz okozni.
A kérdező hozzászólása: Persze hogy optikában kaptam..de attól hogy ott egyszer sikerült nem biztos hogy most is fog.
Én elég nehéz eset voltam. 1 óráig tartott betenni a kontaktlencséket, vagyis csak az egyik volt 1 óra... Rengetek türelem kellett hozzá az elején de már 2 éve megvan és szeretem használni. Ha valami kérdésed van akkor nyugodtan írj nekem.

Yasminellét szedek. Mostanság kezdtem el szedni, a 11. szem jön ma. Csütörtök óta vérzek. Meddig fog még ez tartani? És mennyi idő múlva menjek vissza a dokimhoz, ha nem hagyja abba?

Legjobb válasz: Ez még elsõ levélnél lehet normális, mivel a szervezeted próbál hozzászokni a hormonális változásra. Ha a következõ levélnél is véreznél, akkor már lehet valamilyen probléma, és vissza kell menni a dokihoz új gyógyszerért.

Ez még elsõ levélnél lehet normális, mivel a szervezeted próbál hozzászokni a hormonális változásra. Ha a következõ levélnél is véreznél, akkor már lehet valamilyen probléma, és vissza kell menni a dokihoz új gyógyszerért.
Ha a második levél elsõ 4-5 szemének bevétele után is vérzel, akkor kell visszamenni a dokihoz. Elõbb nem érdemes, mert úgyis azt mondja, hogy várni kell, mert ez csak mellékhatás.
szia:) Az elsõ fogamzásgátló amit szedtem a Yasminelle volt. Nekem 21 napig volt meg:S Valószínû nem volt megfelelõ a gyógyszer így újat kaptam és avval már nincs gondom. Várj még egy kicsit, de 2 hét után, mindenképpen menj el, és majd megmondja mit kell tenned:)

Ha most csütörtökön ilyen este 11 körül jött meg (nem elõször) az már az elsõ napnak számít?

14/L

Legjobb válasz: Szerintem igen, de max. egy nappal többet vérzel, ennyi :)

Szerintem igen, de max. egy nappal többet vérzel, ennyi :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!