Találatok a következő kifejezésre: Ha császárra a sor lehet (2 db)

Ha császárra kerül a sor lehet választani epidurális érzéstelenítés és altatás közt?

Elsö babaámat császárral szültem a másodikat természetesen és most is nagy esély van császármetszésre!Fél éve lumbálták a gerincemet (NAGGYON fájt)és nem akarok epidurált.. kérhetem az altatást vagy nincs beleszólásom?

Legjobb válasz: Nekem uygan nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban,de szeritnem ezt jóval elõtte beszéld meg az orvosddal,akinél szülni fogsz. Biztos,hogy van beleszólásod,beszélj a doktoroddal!

Nekem uygan nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban, de szeritnem ezt jóval elõtte beszéld meg az orvosddal, akinél szülni fogsz. Biztos, hogy van beleszólásod, beszélj a doktoroddal!
Az én barátnõm, nem választhatott, mert magas volt a vérnyomása. Ha neked nincs ilyen problémád, szerintem választhatsz
Biztos hogy választhatsz! Beszéld meg a dokiddal, vagy a kórházba ahol szülni fogsz érdeklõdd meg, biztos hogy válaszolnak a kérdésedre!
Szia!Én is császárral fogok szülni, és úgy tudom, ha nem engedélyezed az epidurálást, akkor altatnak.nagy kalappal és ne izgulj! 18 hetes kismama
Szerintem választhatsz, ha valamelyiknek nincs kizáró oka. de mindenkép beszéld meg orvosoddal, és a kórházzal, ahol szülsz majd. (amúgy én érzéstelenítés párti vagyok, mégis jobban jelen vagy az egész folymatnál és látod a babád)

Ha valaki programozott császárral szül, lelkileg jobban fel lehet készülni a dologra, amint amikor váratlanul kerül rá sor?

Legjobb válasz: Szerintem még bõven megfordulhat! :) Sógornõmnek a 37. héten fordult meg és végül természetes úton szült. :)

Szerintem még bõven megfordulhat! :) Sógornõmnek a 37. héten fordult meg és végül természetes úton szült. :)
Egy hete ismerõsöm faros babát megszült. Még bõven megfordulhat. De a kérdésre válaszolva, igen rosszabb lelkileg, ha váratlanul ér. Nekem végig rendben volt minden, fejvégû volt a 20. héttõl, fel sem merült sem a dokimban sem bennem, hogy császár lesz. Nekem meg sem fordult a fejemben, tökre vártam a szülést...erre a 42. héten megcsászároztak. Azóta sem tudtam teljesen feldolgozni. Hetekig sírtam , ha errõl beszéltem, és ha hallottam, hogy más rendesen megszült. Nekem nehéz volt!!!
Szerintem fel lehet készülni rá, nagyon sokat számít, ha tudod, hogy mikor történik. Nekem egyik pillanatról a másikra közölték, hogy 10 percem van összepakolni, mert meg kell császározni, így 37 hétre szültem a kisfiam. Borzasztó érzés volt. Lelkileg annyira kikészültem, hogy nem is jött meg utána egyáltalán a tejem, pedig mindent megtettem érte. És az elõzõ válaszolóhoz csatlakozva, én is rengeteget sírtam amiatt, hogy nem tudtam természetes úton világra hozni a babámat, és nem tudtam szopiztatni, nem tudtam annyira közel kerülni hozzá, mint egy szoptatós anyuka a kisbabájához.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Milyen fura, hogy sokan (pl. a "sztárok") minden pénzt megadnának, hogy császárral szüljenek, aki meg természetes úton szeretne, annak meg nem adatik meg :(
Igen, abszolút! Te kérted a programozott császárt, vagy túlhordtad a babát és a dokid javasolta? :)
A kérdező hozzászólása: Egyik sem, sajnos faros a baba és a doki azt mondta, ha így marad, akkor császár. 34 hetes vagyok, még bízom abban, hogy megfordul :)
Szia! Nekem a 28 hetes Uh után emlegették elõször a császárt, amikor kiderült, hogy faros a drága. (Az is maradt végig.) Akkor én is sokat sírtam, nagyon féltem. 2 héttel túlhordtam a kisfiamat, amikor közölték hogy másnap reggel 7-kor találkozunk a szülõszobán. (Már 1 hete bennt feküdtem a kórházban.) Aznap délután leesett a pici szívhangja, és szinte azonnal a mûtõben találtam magam. Annyi idõm sem volt, hogy megijedjek. Utólag azt hiszem hogy jobb így. Egész éjjel azon agyaltam volna mi fog történni velünk. Engem lelkileg egyáltalán nem viselt meg a császár, mert tudom azt, hogy a baba miatt így kellett történnie. Õ ma 6 hetes, gyönyörû kisfiú, akit szerencsére szoptatni is tudok. Sztem teljesen mindegy hogyan szülsz, a lényeg, hogy egészséges legyen a pici.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!