Találatok a következő kifejezésre: Ha császárra a sor (5 db)

Mire számíthatok, ha császárra kerülne a sor?

Ikreket várok és azt mondták, hogy nagyobb az esélyem, hogy császáros szülés lesz. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak, vagy altatnak? Hogy zajlik le az egész?

Legjobb válasz: Én mindkét gyerekemet császárral szültem 3év különbséggel ugyanabban a kórházban és máshogy kezeltek mégis.Az elsõnél vízszintesen kellett feküdnöm órákig a mûtét után a 2.-nál nem.Elsõnél 12 óra elteltével kelhettem föl a 2.után 8-9 óra.Ha kedves nõvért fogsz ki segít és kedves.Nekem a 2-nál elég bunkó volt.Pedig ilyenkor jólesik az együttérzés. Császár után 3 napig szurit is kapsz,reggel,este.És rengeteg boldogságra számíthatsz!!!!!!Ja!ÉS a baba a legjobb fájdalomcsillapító.Ezt én is csak akkor hittem el mikor tapasztaltam.

Én mindkét gyerekemet császárral szültem 3év különbséggel ugyanabban a kórházban és máshogy kezeltek mégis.Az elsõnél vízszintesen kellett feküdnöm órákig a mûtét után a 2.-nál nem.Elsõnél 12 óra elteltével kelhettem föl a 2.után 8-9 óra.Ha kedves nõvért fogsz ki segít és kedves.Nekem a 2-nál elég bunkó volt.Pedig ilyenkor jólesik az együttérzés. Császár után 3 napig szurit is kapsz, reggel, este.És rengeteg boldogságra számíthatsz!!!!!!Ja!ÉS a baba a legjobb fájdalomcsillapító.Ezt én is csak akkor hittem el mikor tapasztaltam.
Én császármetszésel szültem két éve.Ha elõre megmondja hogy császár akkor val érzéstelenítõt ad, miért altatna el.Nekem altatással volt sürgös császár a szivhang miatt, sokáig vártak elöbb mütennek akkor csak érzéstelenítöt kapok.Az altatás csak nem olyan igaz semmit nem érzel, de jobb lett volna látni a babát.Felébresztett az orvos pár óra után, sokat aludtam még aznap is az altatótól.

Szülés elõtt aneszteziológiai konzultáció kötelezõ? Vagy ha véletlen császárra kerül a sor, úgyis jönnek és kikérdeznek?

Elmennék én, csak a t*k*m tele van már velük, hogy lemondják az idõpontot, meg nem lehet elérni a dokit, menjek be személyesen, hátha tudok vele beszélni, stb.. azt hiszik 38 hetes terhesen az a szórakozásom, hogy naponta járkáljak nekik be a kórházba.. azért nem olyan egyszerû, nem két utcányira lakom.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ. Nekem nem volt. Anesztes kötötte be az EDÁ-t, de nem volt semmiféle konzultáció elõtte.

Nem kötelezõ. Nekem nem volt. Anesztes kötötte be az EDÁ-t, de nem volt semmiféle konzultáció elõtte.
Én sem voltam. Nekem nem is mondták, hogy van ilyen. Pedig megbeszéltük, hogy fogok kérni EDA-t is, de senki nem mondta, hogy menjek ilyen konzultációra.
Én sem voltam anesztesnél. Nem is kellett semmi szerencsére. Csak infúziót kaptam.
Nekem programcsászárom volt, ami elõtt már 3 hete bent feküdtem, az anesztessel mégiscsak a mûtétkor talákoztam - még a kórházi felvételkor a nõvér kérdezett ki kb. 2 perc alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Holnap CTG-re úgyis megyek, még egyszer megpróbálom, aztán hagyom a fenébe..
Nem volt konzultáció nálam sem. Sima szülésnek indult de császár lett a vége, az anesztessel csak a mûtétkor találkoztam. Gondolom az elõtte lévõ EKG és egyéb vizsgálatok eredménye kell, minden iratot magaddal kell vinni a szülésre (leletek).

Mi lesz ha nincs fogadott orvosom és kiderül hogy a baba nem fordult be ezért császárra kerülhetne a sor?

sztk-s rendelésre járok és belegondoltam hogyha nem fordulna be id?ben a baba akkor ha eljön az id? besétálok a szül?szobára és papírokkal élve miszerint nem fejvég? a baba akkor szépen visznek császározni,?

Legjobb válasz: Szerintem az ügyeletes orvos. Vagy ha már a terhesség vége felé jársza akkor talán az sztk-s orvos szerintem tehet egy javaslatot a császármetszére, ha már tuti, hogy nem fog befordulni. Bár nem biztos mert nekem volt fogadott orvosom.

Szerintem az ügyeletes orvos. Vagy ha már a terhesség vége felé jársza akkor talán az sztk-s orvos szerintem tehet egy javaslatot a császármetszére, ha már tuti, hogy nem fog befordulni. Bár nem biztos mert nekem volt fogadott orvosom.
mennyi idõs vagy? még a végén is befordulhat.
Nálam úgy volt, hogy be kellett feküdni a 40. héten. Csinált egy uh-t az épp aktuális doki, mondta, hogy faros és ebbõl császár lesz, de várjunk még. Pár nap múlva elkaptam a folyosón, hogy mi is lesz. Mondta, hogy 2 nap múlva uh, ha akkor is faros, akkor rá 2 napra kiír császárra. Nem várta meg a lányunk, másnap hajnalban elfolyt a magzatvíz, azonnal császár. Nálunk így zajlott, hogy nem volt fogadott dokim.


Ha császárra kerül a sor lehet választani epidurális érzéstelenítés és altatás közt?

Elsö babaámat császárral szültem a másodikat természetesen és most is nagy esély van császármetszésre!Fél éve lumbálták a gerincemet (NAGGYON fájt)és nem akarok epidurált.. kérhetem az altatást vagy nincs beleszólásom?

Legjobb válasz: Nekem uygan nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban,de szeritnem ezt jóval elõtte beszéld meg az orvosddal,akinél szülni fogsz. Biztos,hogy van beleszólásod,beszélj a doktoroddal!

Nekem uygan nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban, de szeritnem ezt jóval elõtte beszéld meg az orvosddal, akinél szülni fogsz. Biztos, hogy van beleszólásod, beszélj a doktoroddal!
Az én barátnõm, nem választhatott, mert magas volt a vérnyomása. Ha neked nincs ilyen problémád, szerintem választhatsz
Biztos hogy választhatsz! Beszéld meg a dokiddal, vagy a kórházba ahol szülni fogsz érdeklõdd meg, biztos hogy válaszolnak a kérdésedre!
Szia!Én is császárral fogok szülni, és úgy tudom, ha nem engedélyezed az epidurálást, akkor altatnak.nagy kalappal és ne izgulj! 18 hetes kismama
Szerintem választhatsz, ha valamelyiknek nincs kizáró oka. de mindenkép beszéld meg orvosoddal, és a kórházzal, ahol szülsz majd. (amúgy én érzéstelenítés párti vagyok, mégis jobban jelen vagy az egész folymatnál és látod a babád)

Ha valaki programozott császárral szül, lelkileg jobban fel lehet készülni a dologra, amint amikor váratlanul kerül rá sor?

Legjobb válasz: Szerintem még bõven megfordulhat! :) Sógornõmnek a 37. héten fordult meg és végül természetes úton szült. :)

Szerintem még bõven megfordulhat! :) Sógornõmnek a 37. héten fordult meg és végül természetes úton szült. :)
Egy hete ismerõsöm faros babát megszült. Még bõven megfordulhat. De a kérdésre válaszolva, igen rosszabb lelkileg, ha váratlanul ér. Nekem végig rendben volt minden, fejvégû volt a 20. héttõl, fel sem merült sem a dokimban sem bennem, hogy császár lesz. Nekem meg sem fordult a fejemben, tökre vártam a szülést...erre a 42. héten megcsászároztak. Azóta sem tudtam teljesen feldolgozni. Hetekig sírtam , ha errõl beszéltem, és ha hallottam, hogy más rendesen megszült. Nekem nehéz volt!!!
Szerintem fel lehet készülni rá, nagyon sokat számít, ha tudod, hogy mikor történik. Nekem egyik pillanatról a másikra közölték, hogy 10 percem van összepakolni, mert meg kell császározni, így 37 hétre szültem a kisfiam. Borzasztó érzés volt. Lelkileg annyira kikészültem, hogy nem is jött meg utána egyáltalán a tejem, pedig mindent megtettem érte. És az elõzõ válaszolóhoz csatlakozva, én is rengeteget sírtam amiatt, hogy nem tudtam természetes úton világra hozni a babámat, és nem tudtam szopiztatni, nem tudtam annyira közel kerülni hozzá, mint egy szoptatós anyuka a kisbabájához.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Milyen fura, hogy sokan (pl. a "sztárok") minden pénzt megadnának, hogy császárral szüljenek, aki meg természetes úton szeretne, annak meg nem adatik meg :(
Igen, abszolút! Te kérted a programozott császárt, vagy túlhordtad a babát és a dokid javasolta? :)
A kérdező hozzászólása: Egyik sem, sajnos faros a baba és a doki azt mondta, ha így marad, akkor császár. 34 hetes vagyok, még bízom abban, hogy megfordul :)
Szia! Nekem a 28 hetes Uh után emlegették elõször a császárt, amikor kiderült, hogy faros a drága. (Az is maradt végig.) Akkor én is sokat sírtam, nagyon féltem. 2 héttel túlhordtam a kisfiamat, amikor közölték hogy másnap reggel 7-kor találkozunk a szülõszobán. (Már 1 hete bennt feküdtem a kórházban.) Aznap délután leesett a pici szívhangja, és szinte azonnal a mûtõben találtam magam. Annyi idõm sem volt, hogy megijedjek. Utólag azt hiszem hogy jobb így. Egész éjjel azon agyaltam volna mi fog történni velünk. Engem lelkileg egyáltalán nem viselt meg a császár, mert tudom azt, hogy a baba miatt így kellett történnie. Õ ma 6 hetes, gyönyörû kisfiú, akit szerencsére szoptatni is tudok. Sztem teljesen mindegy hogyan szülsz, a lényeg, hogy egészséges legyen a pici.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!