Találatok a következő kifejezésre: Ha császároznak, a (27 db)

Szedte valaki TELJESEN végig terhesség alatt a Meforalt? A betegtájékoztatóban le van írva, hogyha műtét előtt áll a beteg, abba kell hagyni. Mi van ha császároznak? (A normál szülés is vérveszteséggel jár. )

Szerintetek ahogy halad el?re a terhesség, a baba nem szívhatja el az energiát, (23. hetes kismama vagyok), és többször éreztem mostanában fura gyengeséget? Gondolok itt arra, hogy a vércukorszintet bekavarja. Igazolt inzulinrezisztenciám nincs, nem lettem elküldve terheléses cukorra, endokrinológus írta fel baba miatt a bogyót.

Miért fontos mennyire tágulok, ha császároznak? 1-2 napom van még szülésig, bementünk a kórházba, azt hittem beindult a baba, a szülésznőnek az volt az első, hogy brutálisan megvizsgálta a méhszájat, miért ha császároznak?

Legjobb válasz: Gondolom ha nagyon ki nyílt a méhszáj, akkor elõrébb hozzák a császárt, vagy bent tartanak. Na meg nézi a külsõ, belsõ méhszájat, azért nyúl be nagyon.

Gondolom ha nagyon ki nyílt a méhszáj, akkor elõrébb hozzák a császárt, vagy bent tartanak. Na meg nézi a külsõ, belsõ méhszájat, azért nyúl be nagyon.
Én is úgy gondolom, hogy azért, mert ha nyitva vagy esélyesebb, hogy hamarabb megindul a spontán szülés!
A kérdező hozzászólása: Hát elég brutálisan, és ráadásul mûkörömmel, nem tudom, ezt, hogyan engedhetik neki, ha már ilyen munkát végez????
Mûkörömmel? Na, ezt megnéztem volna... Egyébként nyilván fájdalmas a vizsgálat, nem megsimogat, erõsen kell csinálnia, hogy érezzen is valamit...
Mivel azt hitted elindult a baba, muszáj volt megnéznie, tágult-e és ha igen mennyire, mert ebbõl tud következtetni arra, hol tart a folyamat, és ha esetleg tényleg beindult, akkor azonnal, sürgõsséggel kell-e császározni, vagy még órák vannak hátra és nem kell rohanni. Ezt a vizsgálatot nem lehet finoman csinálni, mert bele kell nyúlnia a méhszájba, és igen, az sajnos némiképp fájdalmas.
"brutálisan megvizsgálta a méhszájat"... kicsit sem vagy érzékeny, ugye? Amúgy azért nézi, mert gondolom te sem szeretnéd, ha beindulna a szülés és sürgõsségi lenne belõle?
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi!!!!

Ha farfekvéses a baba, mindenképp császároznak? 3. Baba lesz. Konkrétan a sz. Fvári kórház eljárása érdekelne.

Az első 2sima szülés volt.Tudom még megfordulhat(27hetes),de az elején haránt fekvéses volt,most a 20hét óta a popsiján csücsül.

Legjobb válasz: Nekem 28 hetes uh faros volt, de rá 3 napra mennem kellett az ügyeltre, fájt a vesém, akkora meg már befordúlt.

Nekem 28 hetes uh faros volt, de rá 3 napra mennem kellett az ügyeltre, fájt a vesém, akkora meg már befordúlt.
Én is pont megkérdeztem ezt mikor a 3. babámat váram, ugyanígy volt kb 27hetesen még faros volt. Én mondtam a dokimnak is, egybõl mondta, hogy a 3-at megindítaná így simán is- de higyjem el, hogy be fog fordulni. Be is fordult!! Fejvéggel született. Szerintem a te babád is be fog, még bõven van rá ideje!!!!
HA mégis faros marad, dokitól függ, hogy enged-e szülni. Elsõ babánál soha, többediknél általában hagynak vajúdni akkor is, ha császár, de néhány orvos ált. 3000g becsült súlyig enged szülni (ez a hazai protokoll, amitõl el lehet térni, pl nálam a közel 4 kilós, 60 centis elsõ baba után a 5
folyt: az 50 centire és 3, 5 kilóra becsült másodikkal is hagytak volna, de a 40. héten befordult :) és úgy is maradt.
Hasonló esetem volt Fehérváron, csak épp a második babámmal, konkrétan a Rubliczkynál szültem. Az elsõt simán szültem, a 2. harántból faros lett és úgy is maradt sajnos. Elvileg engedik így is megszületni, de ha 3 kg-nál több, és a haskörfogata/fejkörfogata is viszonylag nagy (nálam 10 cm-s volt), akkor téraránytalanságra hivatkozva (én elég alacsony vagyok, keskeny csípõvel)császár lett belõle, ehhez kellett még egy dokinak is az elõzetes vizsgálata és papíron a szakmai véleménye, õ Schandl volt.
Szzia!Aktuális még a kérdésed?
A kérdező hozzászólása: Szia.Nem.:-) A 34.héten nézték, akkor már befordult, és azóta is koponyafekvésû.


A kórházban szüléshez és az utána következő időkre mit kell bevinni, előkészíteni ha császároznak? Részletesen légyszi! Babának mamának egyaránt, ha vki Szolnokon a Hetényiben szült, élményel érdekelnének!

Legjobb válasz: Tenna bugyi igaz, hogy mosható, de legalább 4 db.ot érdemes, hozzá tenna betét 1-2 csomag. Hálóing legalább 4 db. Intim törlõkendõ ( késõbb ha már tudsz wc-re menni). A babának kis sapi, zokni, rugi és pelenka. Lehet, hogy adnak pelust a kórházba, de nincs kirakva így általában kuncsorogni kell érte, a popsitörlõt és a krémet ki szokták tenni. A mûtét után egy kis víz, este felé jól esne enni, de csak kekszet tudsz. ÉS természetesen többi dolog: papucs, tusfürdõ, wc papír,fogkefe, köntös stb..... Én nem ott szültem, de szerintem mindenhol így érdemes készülni! Minden jót neked!

Tenna bugyi igaz, hogy mosható, de legalább 4 db.ot érdemes, hozzá tenna betét 1-2 csomag. Hálóing legalább 4 db. Intim törlõkendõ ( késõbb ha már tudsz wc-re menni). A babának kis sapi, zokni, rugi és pelenka. Lehet, hogy adnak pelust a kórházba, de nincs kirakva így általában kuncsorogni kell érte, a popsitörlõt és a krémet ki szokták tenni. A mûtét után egy kis víz, este felé jól esne enni, de csak kekszet tudsz. ÉS természetesen többi dolog: papucs, tusfürdõ, wc papír, fogkefe, köntös stb..... Én nem ott szültem, de szerintem mindenhol így érdemes készülni! Minden jót neked!
Nem sorolom fel amit elõttem írtak, mert ezek mind kellenek. Enni tényleg csak kekszet engednek, viszont rengeteget kell inni. Velem megitattak 4 liter folyadékot, úgyhogy azt bõven vigyél. Esetleg olyan kaját, amit nem puffaszt és nem hasfogó, én Kubut ittam, mert addig nem engednek ki, amíg nincs székleted és ez császár után sem könnyû. Én vittem a babának kisruhát, mert a kórházi borzalmasan nézett ki.
+ Glicerin kúpot, hogy könnyebben menjen a széklet!

Ha még a 39. héten hüvelyi gombás fertőzéssel küzdök, akkor császároznak majd, vagy szülhetek attól simán?

Els? babás vagyok, és sajnos egész terhességem alatt meggy?lt a bajom ezzel az alattomos betegséggel. Nem tudom mire számíthatok. El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A második terhességem alatt nekem is volt kétszer ilyen fertõzésem. Én rendesen szültem:) Bár nekem inkább a terhesség elején, és a második harmadban volt, a végén már nem. Remélem azért sikerül neked!

A második terhességem alatt nekem is volt kétszer ilyen fertõzésem. Én rendesen szültem:) Bár nekem inkább a terhesség elején, és a második harmadban volt, a végén már nem. Remélem azért sikerül neked!
ezek a fertõzések megelõzhetõek, küldök anyagot ha érdekel..
Igen, szülhetsz. Az orvosod viszont tudjon róla, mert a baba kap majd gyógyszert. És ha fájások nélkül úgy éreznéd, hogy folyik a magzatvíz, annak is szólj, aki megvizsgál (ha az nem a dokid), mert a kúp befolyásolja a lakmusz elszínezõdését. Nálam így volt.
Lehet simán szülni, nem befolyásoló tényezõ. Én semmit nem kaptam rá, lehet hogy azért mert nem volt magán orvosom...Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Egy kicsit megnyugodtam.

Ha császároznak, nagyobb a valószínűsége, hogy nem tud majd az anyuka szoptatni, mint a természetes szülésnél?

Nem régen hallottam ezt az álli´tást,csak nem tudom,hogy mi az összefüggés a tejmegindulásnak azzal,hogy császároznak-e vagy nem.??

Legjobb válasz: NINCS ÖSSZEFÜGGÉS SZERINTEM SEM A KÉT DOLOG KÖZÖTT.TALÁN CSAK ANNYIVAL LESZ PICIT MÁS,HOGY NEM TUDOD MAJD AZ ELEJÉN ÖLBE VENNI NEHOGY SÉRÜLJÖN A VARRÁS

NINCS ÖSSZEFÜGGÉS SZERINTEM SEM A KÉT DOLOG KÖZÖTT.TALÁN CSAK ANNYIVAL LESZ PICIT MÁS, HOGY NEM TUDOD MAJD AZ ELEJÉN ÖLBE VENNI NEHOGY SÉRÜLJÖN A VARRÁS
Szia! engem császároztak , és kb a második napon indult meg a tejcsim de elég rendesen.Az biztos hogy nem fog egyböl másnap vagy még aznap megindulni a tejcsi de ez szerintem egyénföggö.28hetes kismama:)
Én is császárral szültem, de 8 hónapig szoptattam a kislányomat és ebbõl 5 hóig csak anyatejet kapott...Ne izgulj, csak minnél többet tedd a cicidre!!
Én rendesen szültem és csak a negyedik napon indult be a tejci, a császáros anyukának mellettem pedig már másnap volt teje!Mindegy hogyan szülsz, mindenképpen lesz tejed.
Orvosilag nincs összefüggés a szülés típusa és a szoptatás között. Szerintem fõleg akarni kell, persze van aki rajta kívülálló okok miatt nem tud szoptatni. Azt már én is hallottam, hogy a császáros anyukáknál lassabban indul meg a tejelválasztás, de ez sem törvényszerû. A tejtermelõdés késõbbi beindulásának hormonális okai lehetnek (könyvben olvastam), a természetes úton történõ szüléskor gyorsabban mennek végbe bizonyos folyamatok. De ugyanúgy beindul a császárosoknál is.
Én is császárral szültem és már másnap szoptattam is! Igaz nehéz megtalálni a megfelelö pozt ami mindkettötöknek jo, de megéri! És nem szabad feladni van akinek nehezebben indul meg a tejelválasztás! Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy probálkozzon a mig csak lehet mert megéri!:)
Az igaz hogy nehezebben huszodik össze a méh császár után amit méhösszehúzo inyekciovál orvosolnak, de szoptatni ugyan ugy lehet!

37 hetes. Ha kisebb a babám mérete, kevesebb a magzatvíz elég érett a lepény, nyitódom akkor elképzelhető hogy császároznak? Holnap kell befeküdnöm.

Legjobb válasz: a kisebb méret lehet a kevesebb magzatvíz miatt. szülés elõtt 12 órával az uh-on 3300g volt a gyerek, mire megszületett 3960g lett :) A helyzetem hasonló volt (IV. stádiumú lepény), csak én már a 41. héten voltam, természetes úton született. kicsit lassan ment a dolog (20 óra), de meglett :) Ma 2 hónapos. Jó egészséget!

a kisebb méret lehet a kevesebb magzatvíz miatt. szülés elõtt 12 órával az uh-on 3300g volt a gyerek, mire megszületett 3960g lett :) A helyzetem hasonló volt (IV. stádiumú lepény), csak én már a 41. héten voltam, természetes úton született. kicsit lassan ment a dolog (20 óra), de meglett :) Ma 2 hónapos. Jó egészséget!
Az orvosod mit mondott erre? Nem csak azért kell befeküdnöd, hogy jobban tudják figyelni a baba ellátottságát?
38 hetesen szültem, a 37. héten ugyanez volt, csak nyitódás nélkül. Ha a babád befordult, ilyen jó "paraméterekkel" inkább egy normál szülésnek van esélye. A doki mondta, hogy császár lesz?
engem kevés magzatvíz és túl kicsi baba miatt fektettek be, pár napon belül seperc kikapták a 37. héten
szintén kisebb volt a baba, nyílt a méhszáj, bár a magzatvíz jó volt, a lepény viszont megfelelõ érett volt, nem volt elöregedve, végül spontán szültem a 41. héten! A baba mérete genetika is lehet, már 1 éves a lánykánk, most se vasgyúró, pedig elhiheted mi finomakat eszik :) boldog babavárást és könnyû szülést!
Szia! Engem a 40+5. héten fektettek be elöregedett lepénnyel (30. héttõl 3-as volt) és kevesebb víz miatt, bár én nem nyíltam. 41. héten indítottak volna, de mivel belekakilt a vízbe császároztak. Viszont alapvetõen ezek miatt még nem császároznak, csak ha baj van (pl nem jó már az áramlás)
így van, én vagyok, akit császároztak, nem volt jó már az áramlás sem, szívverés beszûkült, baba sokkal kisebb, mint kellene, és teljesen zárt voltam. nem is indítottak. majd írj, mi volt!

Budapesten melyik az a kórház (ak) ahol a szülés után nem viszik el a babát és kizárólag velem van? Ha császároznak akkor is ragaszkodom hozzá hogy végig velem legyen a szobában amig bent kell lennünk! Van ilyen?

Legjobb válasz: pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.

pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.
Szia, én a Kútvölgyi Kórházban szültem Budapesten.Ez baba-mama barát kórház teljes mértékben. Engem császároztak. Amikor kiemelték belõlem már akkor is megmutatták. Utána amég feküdnöm kellett az epidurál miatt (24 óra) Többször behozták, cicire tették, kettesben hagytak vele stb. Másnap már én dönthettem el mennyire vagyok erõs ahhoz hogy velem legyen, ha akartam betoltam a csecsemõsökhöz, ha nem akkor is hozták 3 óránként szopizni.Még éjjel is.
20:43-as voltam az elõzõ.
én ugyan nem Bp-en szultem, de bababarát kórházban, császárral. az elso nap csak hozták a babát 3 óránként, a 2. naptol viszont velem volt, és mint császárosnak, tobb segítség járt a novérek részérol. szerintem rogton nem hagyják ott, hisz az anyuka szinte ágyhoz van kotve az infuziok meg a seb miatt.
A babát elvitték este 10-kor de jobb is volt mert legalább tudtam pihenni. Amúgy nappal velem volt végig. Reggel 7-8 körül hozták ki õket de 1-szer visszavitték mérni õket, addig meg lehetett ebédelni.
I. Nõi SOTE. császároztak (20.49-kor) és reggel 10kor kaptam meg a picit. utána végig velem volt. ha rendesen született volna akkor el sem viszik, csak ha kérem. Miután kivették a pocakból és rendben felsírt legalább 5percig a kezemben volt, apával együtt sírtunk. mert õ is bent volt a mûtõben. késõbb elvitték fürdetni és öltöztetni, de visszahozták amig engem varrtak. utána sajna mennem kellett az örzõbe, de a család még órákig csodálhatta. nem dugták el, apa kivihettem megmutatani, fotózni. remélem a másodikkal is így lesz! 15hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sajnos még nem vagyok terhes, de legalább van idõm mindennek utánnajárni, utánnakérdezni, hogy mikor végre megszületik a babám a legjobbat nyújthassam neki!!!
A kérdező hozzászólása: 20:43-as És utánna végig veled volt a pici?ott aludt a szobába addig míg haza nem mentetek vagy elvitték közbe néhány órára mindig?
Dél-Pesti kórház. Császár után este hozták ki a babámat.
bocsi elirtam 20, 38-as vagyok, szóval ha nem akartam betolni, akkor végig velem lehetett. Én dönthettem el.
St istván kórház! Ha csak nem vagy olyan fáradt vagy annyira rosszúl akkor ott va veled mindíg. Egyszerûbb azt kérdezni melyik nem olyan.

A 36. hétben vagyok, két éve császárral szültem és a nőgyógyász (az egyetlen aki császároz a városban) még egy hétig szabadségon van. Mit tegyek, ha beindul a szülés?

Nálunk (Románia) úgy tudom, els? császár után kötelez? módon császároznak.

Legjobb válasz: Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!

Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!
hát imádkozz.Én szülész vagyok de nem tudok mit mondani erre ami hasznos.reménykedni kell.
A kérdező hozzászólása: Mi történhet szülés közben? Mik ennek a veszélyei?
mam ár egy rutinmûtétnek számít.Persze ha olyan doki csinálja akinek a csuklójában van
A kérdező hozzászólása: Az elsõ pont azért lett császár amiért neked, két nap oxitocin után másfél ujjnyit tágultam, és a méhlepény már teljesen meg volt öregedve. A második meg azért lesz császár, mert az elsõ az volt. Miért, két év után nem veszélyes a természetes szülés?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!