Találatok a következő kifejezésre: Ha császáros akkor mennyire (4 db)

Császárosok! Kivártátok a 6 hetet, vagy hamarabb bujtatok össze a párotokkal? Ha hamarabb akkor mennyivel hamarabb?

Legjobb válasz: Most látom hogy valaki feltett egy hasonló kérdést...! Sorry...

A kérdező hozzászólása: Most látom hogy valaki feltett egy hasonló kérdést...! Sorry...
Úgy emléxem 6 hét, az akkor is 6 hét volt!
10 napig bírtuk... Nem fájt szerencsére...
Mi kivártuk. A fertõzésveszély miatt ki kell elvileg. Persze van, aki nem várja ki, de én azért nem kockáztattam...
két hét után és gumióvszer a fertõzésveszély miatt...
addig kell kibirni amig meg verzel ez lehet 10 nap vagy 6 het
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Kivártuk, én nem is kívántam a szexet egyáltalán, a párom meg megértõ volt, és Õ is örült ha alhatott szabadidejében. :)

Ha császáros vagyok, akkor mennyire borotválnak le? Mire számítsak még, katéter mennyire kínos? 38 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én még nem szültem császárral, de ha jól tudom mûtéti érzéstelenítõ jár mellé, úgyhogy a katéterezés nem fog zavarni, de nem értem, hogy miért vagy császáros ? Azt elõre nem szokták eldönteni.

Én még nem szültem császárral, de ha jól tudom mûtéti érzéstelenítõ jár mellé, úgyhogy a katéterezés nem fog zavarni, de nem értem, hogy miért vagy császáros ? Azt elõre nem szokták eldönteni.
A kérdező hozzászólása: Programozott császáros vagyok. 13-án mûtenek, mert nagyon rossz a szemem.
Én ugy tudom-azt olvastam róla, hogy a hasat ott borotválják ahol a vágás lesz, máshol nem.Ha jól tudom gerincérzéstelenítõt adnak amitõl a törzsdtõl lefelé nem érzel majd semmit.Olvastam, hogy sok helyen vizet pergetnek a lábra , hogy érzed e és ha nem akkor kezdik a vágást.Kb 15-20perc és meg is lesznek veled.A katétert nem tudom, hogy az érzéstelenítés elõttvagy után rakják be, lehet, hogy elõtte mert olvastam olyantól aki azt írta kellemetlen, de ki lehet bírni.Ezt a doki tudja megmondani...én s azért néztem ezeket, mert engem már most azzal riogatnak ha nem fordul meg a babám vágnak, pedig csak 30hetes vagyok..Gyors és fájdalommentes szülést kívánok neked és gyors felépülést.
Elõzõ válaszoló:a babád ezerszer megfordulhat még, ne aggódj ezen. Kérdezõ:a katéter egyáltalán nem kínos...sõõt nem kínosabb, mint, ah a doki végignézi a kitolási szakaszt ahol jön minden mindenhonnan.Ott és akkor nem fog érdekelni.A mûtét inkább bõ fél óra.(Múlthét pénteken pont NSTn voltam, amikro elvittek egy anyukát császározni, és nekem meg kellett volna a doki aláírása, hogy mehessek.Ezt a dokit mindig akkor viszik el szülni, amikor ott vagyok:)
az elsõ válaszoló vagyok és megelégedtem a következõ válaszoló véleményével.Drukkolunk!!nem lesz rossz, majdha meglátod a babát már nem is fog érdekelni mi történt, talán kicsit fázni fogsz felül.
Én is kaptam (igaz, nem ilyen okból) katétert, de érzéstelenítés nélkül sem éreztem semmit!
Szia! Az elsõ babám császárral született, már lassan 5 éve... Engem csak a fanszörzetnél felül egy kb 5cm-es sávban borotvált le a szülésznõm. A vágás pont a szörzet legfelsõ vonalában van, így késõbb sem látszik, bármilen fürdõrucit is veszel fel. A katétert is a szülésznõ tette fel, kicsit kellemetlen, de nem is fáj igazából, mert egy olyan furcsa nyomó érzés. A legjobbakat!

Mi lesz akkor ha nagyon elvékonyodott az elõzõ császáros hegem? Mennyi az amivel még engednek természetesen szülni?

Legutobb 35 hetesen 5mm volt orvosom hétfõn akarja ellenõrizni akkor 38 hetes leszek. Mire számítsak ennyi idõ alatt kb mennyit mehet össze. Na és ha nagyon vékony lett akkor már haza se enged? Van valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: 3 mm-ig engedtek nálunk simán szülni, de 36 hetesen nézték utoljára.

3 mm-ig engedtek nálunk simán szülni, de 36 hetesen nézték utoljára.
Nem fognak engedni szülni ilyen értékek mellett, mert simán megnyílhat a hasfalad, és életveszélybe kerülsz. Nekem a gyerek haját látta a doki a mûtét során, annyira nyilam szét, mikor mûtöttek.
3mm volt a hegem és fájt is, viszont így is belementek volna a sima szülésbe (más miatt lett császár).
3 Akkor iszonyat felelõtlenek lettek volna.
Nekem 5 mm volt a 34. héten, már akkor mondta a doki hogy ebbõl császár lesz, addig én is reménykedtem a természetes szülésben. 39. héten császározott meg. Akkor már 3 mm-re csökkent a hegvastagság. Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de szerintem készülj fel lelkileg a császárra.
Én 5 mmm-es hegvastagsággal kérném a császárt, bár én nem is hajtok nagyon a hüvelyi szülésre egy esetleges második gyereknél. A férjem orvos, szerint min. 6-7 között biztonságos, alatta õ sem engedné nekem.

Mennyit szoktak adni manapság a fogadott szülésznőnek? Akkor is kell neki adni, ha a végén császár lesz? A császáros szülés "drágább" vagy "olcsóbb" mint a hüvelyi szülés?

Legjobb válasz: Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.

Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.
Én 20ezret adtam neki..A dokinak 50 ezret és a vége a szülésemnek császár lett.Azt mondják, hogy a császár drágább, de adj azt amit gondolsz egy ajándék kosár is megteszi a szülésznõnek.
Szerintem meg fizessetek minden szembe jövõ orvosnak, nõvérnek, szülésznõnek, beteghordónak, védõnõnek....stb... szóval mindenkinek akivel csak összefuttok a kórházban. Nem tudom, még hová fajulhat az egészségügy, de nagyon undorító hogy minden csak a pénz körül forog itt. Titeket is mindennap jutalmaznak a munkátokért még a fizetéseteken felül???Kaptok egy csomó hálapénzt? Mert nekik miért kéne fizetni, mikor csak a kötelességüket végzik, azt is sokszor kifogásolható módon. Szerintem fizetünk elég tb-t. De aki mindenképp fizetni akar, miért nem szül magánklinikán??Legalább nem a közkórházban rontaná tovább a személyzet hozzáállását, akikhez már amúgyis csak borítékot lobogtatva lehet közelíteni. Nagyon mélyre süllyedt ez az ország e téren is:(((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!