Találatok a következő kifejezésre: Ha császáros akkor (25 db)

Ha császáros az első babám akkor a következőnél nem kaphatok EDA-t ha simán próbálok szülni?

ÉS oxitocint?

Legjobb válasz: Nem kaphatsz EDA-t ha nem telt el legalább két év a két gyerek között, én ebben a cipõben voltam mivel az elsõ gyerek császáros volt és 21 hónap van köztük. Kértem de nem lehetett, pontosan a heg miatt. A második viszont spontán született, de csak oxitocint kaphattam.

Nem kaphatsz EDA-t ha nem telt el legalább két év a két gyerek között, én ebben a cipõben voltam mivel az elsõ gyerek császáros volt és 21 hónap van köztük. Kértem de nem lehetett, pontosan a heg miatt. A második viszont spontán született, de csak oxitocint kaphattam.
Szerintem EDA- t mindenképpen kaphatsz, ez nem attól függ, hogy császárral szültél-e vagy sem. Az oxitocint véleményem szerint a doki és az akkori helyzet dönti el, hisz ha jól tudom, azt fájásgyengeségnél adják. Remélem segítettem. Harmadik babáját váró 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak mert valaki azt mondta, h. nem adnak EDA-t mert akkor nem érzem ha gond van a hegemmel.

Ha császáros vagyok, akkor mennyire borotválnak le? Mire számítsak még, katéter mennyire kínos? 38 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én még nem szültem császárral, de ha jól tudom mûtéti érzéstelenítõ jár mellé, úgyhogy a katéterezés nem fog zavarni, de nem értem, hogy miért vagy császáros ? Azt elõre nem szokták eldönteni.

Én még nem szültem császárral, de ha jól tudom mûtéti érzéstelenítõ jár mellé, úgyhogy a katéterezés nem fog zavarni, de nem értem, hogy miért vagy császáros ? Azt elõre nem szokták eldönteni.
A kérdező hozzászólása: Programozott császáros vagyok. 13-án mûtenek, mert nagyon rossz a szemem.
Én ugy tudom-azt olvastam róla, hogy a hasat ott borotválják ahol a vágás lesz, máshol nem.Ha jól tudom gerincérzéstelenítõt adnak amitõl a törzsdtõl lefelé nem érzel majd semmit.Olvastam, hogy sok helyen vizet pergetnek a lábra , hogy érzed e és ha nem akkor kezdik a vágást.Kb 15-20perc és meg is lesznek veled.A katétert nem tudom, hogy az érzéstelenítés elõttvagy után rakják be, lehet, hogy elõtte mert olvastam olyantól aki azt írta kellemetlen, de ki lehet bírni.Ezt a doki tudja megmondani...én s azért néztem ezeket, mert engem már most azzal riogatnak ha nem fordul meg a babám vágnak, pedig csak 30hetes vagyok..Gyors és fájdalommentes szülést kívánok neked és gyors felépülést.
Elõzõ válaszoló:a babád ezerszer megfordulhat még, ne aggódj ezen. Kérdezõ:a katéter egyáltalán nem kínos...sõõt nem kínosabb, mint, ah a doki végignézi a kitolási szakaszt ahol jön minden mindenhonnan.Ott és akkor nem fog érdekelni.A mûtét inkább bõ fél óra.(Múlthét pénteken pont NSTn voltam, amikro elvittek egy anyukát császározni, és nekem meg kellett volna a doki aláírása, hogy mehessek.Ezt a dokit mindig akkor viszik el szülni, amikor ott vagyok:)
az elsõ válaszoló vagyok és megelégedtem a következõ válaszoló véleményével.Drukkolunk!!nem lesz rossz, majdha meglátod a babát már nem is fog érdekelni mi történt, talán kicsit fázni fogsz felül.
Én is kaptam (igaz, nem ilyen okból) katétert, de érzéstelenítés nélkül sem éreztem semmit!
Szia! Az elsõ babám császárral született, már lassan 5 éve... Engem csak a fanszörzetnél felül egy kb 5cm-es sávban borotvált le a szülésznõm. A vágás pont a szörzet legfelsõ vonalában van, így késõbb sem látszik, bármilen fürdõrucit is veszel fel. A katétert is a szülésznõ tette fel, kicsit kellemetlen, de nem is fáj igazából, mert egy olyan furcsa nyomó érzés. A legjobbakat!

Császáros szülés esetén keresnétek másik orvost, ha az akihez eddig jártatok épp akkor megy szabira, mikorra kb ki vagy írva?

Az els? gyerk?c is császáros volt, a második is az lesz, ez biztos. Be kell feküdnöm úgy is a 38 héten. Nem ismerek másik orvost, van értelme keresgélnem? Amíg meg itthon vagyok az az orvos is van, akihez eddig jártam, ha addig valami bajom lesz, hozzá megyek úgy is. Ha meg már nem lesz itthon, akkor meg be kell feküdnöm a kórházba. Nem ismerek másik orvost, na meg lehet csak kihasználna anyagilag egy új.

Legjobb válasz: Ilyen esetben, mikor a szülés várható idõpontja körül megy szabadságra a fogadott orvos, egy lelkiismeretes doki a kismamával meg szokta beszélni, hogy esetleg átadhatja-e egy általa megbízhatónak tartott kollégájának... legalábbis nálunk így megy... még várhatóan sima szülés esetén is, császárnál meg fõleg.

Ilyen esetben, mikor a szülés várható idõpontja körül megy szabadságra a fogadott orvos, egy lelkiismeretes doki a kismamával meg szokta beszélni, hogy esetleg átadhatja-e egy általa megbízhatónak tartott kollégájának... legalábbis nálunk így megy... még várhatóan sima szülés esetén is, császárnál meg fõleg.
Csatlakozom az 1. válaszolóhoz, ez így szokás és így korrekt és szerintem neked is így a legjobb!
én is így jártam. ha 1 nappal túlhordom a babámat a dokim nincs itthon. rendes volt mert progr. császár lett amíg itthon volt- ( 39. héten ) mondjuk nekem egyébként is az lett volna de rendes volt hogy nem hagyott itt idegenre. egyébként beszéltünk róla ha õ nincs akkor én kit szeretnék. vagy neki kell ajánlania másik orvost.
Szia ez így igaz ahogy az elõttem írok válaszolták, én Augusztus 17-re vagyok kiírva az én dokim most fog 2 hét szabadságra menni és erre a 2 hétre átadott az egyik kollégájának. 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma beszéltem az orvosommal, õ is átad másnak. Egy kicsit rossz, hogy akihez eddig jártam épp a végén nem lesz ott! Soha nem jártam más nõgyógyászhoz, úgyhogy talán ezért parázom egy kicsit!

Császárosok akik epidurális érzéstelenítést kaptak milyen mellékhatások voltak ha voltak? Akár műtét közben vagy után?

Olvastam róla hogy az érzéstelenítőtől nagyon lemehet a vérnyomás,hányinger,nehézlégzés,hidegrázás és remegés is lehet. Valakinél volt hasonló?

Legjobb válasz: Nekem semmi nem volt!

Nekem semmi nem volt!
Nekem annyi volt, hogy nem találták el csak 4. próbálkozásra, úgy nézett ki a derekam, mint egy tûpárna. Illetve mûtét után ahogy múlt a hatás, hidegrázásom volt, de errõl kb. mindenki beszámolt a 8 ágyas õrzõben. A fej felemlésére nagyon odafigyeltem, nem is volt gond.
Én mûtét közben hánytam. De sürgösségi császár volt és nem arra készültem, így lehetett attól is, hogy néhány órával elõtte ettem.
Av Blokkom volt, szóval a szívem rendetlenkedett császár közben. Injekciót kaptam miatta és összevarrás után már ott is volt a kardiológus EKG-zni. A késõbbiekben ellenjavallt számomra az érzéstelenítés, de amúgy semmi teendõm vele, azóta sincs szív-gondom.
Nekem nem volt semmi. Arra a nõvérek már elõre felhívták a figyelmünket, hogy cola vagy kávé legyen nálunk, mert azzal elkerülhetjük az alacsony vérnyomást, szédülést, fejfájást.
Mûtét közben hányinger, vérnyomás esés miatt állandó állandó elájulni-akarás. Utána 1-2 órával, mikor ment ki, remegés - de ez tudtommal mindenkinél van.
Nálam tovább tartott a szuri beadása mint a mûtét. :) Van egy gerincferdülésem, lehet azért szórakoztak mire benyomták... A mûtét rendben lezajlott, semmit nem éreztem. Mikor már varrtak össze, akkor kezdõdött a remegés és legalább 1-2 órán át tartott. Kicsit furi érzés volt, hogy nem tudom kontrollálni a testem, de ki lehetett bírni.
Nekem a vérnyomásom esett le mûtét közben ijesztõen (nem én ijedtem meg tõle, hanem a mûtösök), ezzel egy idõpontban rettenetesen meg is fájdult a fejem. Viszont a sokak által emlegetett hidegrázás engem teljesen elkerült.
Mûtétnél a hideg rázott, de az izgalomtól, mert minden mûtétemnél így volt, már akkor amikor nem kaptam még semmit, 2éve császároztak, és a mai napig szokott fájni ahova beadták az érzéstelenítõt!

Császáros szülés után volt valami komplikációtok? Ha igen, akkor mi? és hogyan orvosolták?

Legjobb válasz: Nem, semmi. Simán, jól viseltem mindkét alkalommal.

Nem, semmi. Simán, jól viseltem mindkét alkalommal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszát!
Szerencsére nem volt semmi gond. 2 császármetszésen vagyok túl, egyedül a lábadozás volt nagyon hosszú az elsõ után, mert SOS császár volt, a doki vágott ott mindent, amit ért (izmokat). A másodiknál nem kellett kapkodni, ott széthúzták az izmokat, nem vágtak, a mûtét után egy héttel már szaladtam a nagy hóban a 3 és fél éves fiammal.
Bocsi: közel 7dl vér jött vissza a zacsiba
Nekem nincs túl jó élményem, de túl lehet élni és vállaltunk még egy babát, közölte az orvos az is császár lesz úgy készüljek ... Történet: közel 7dl jött vissza a zacsiba, úgy volt, hogy fel kell nyissanak ismét, de kaptam vért és plazmát is, töménytelen infulziót ... 7 nap helyett 9napot töltöttünk bent, ebbõl 3 napot csak vízszintesen hanyatt fekve töltöttem, katéterezve ... :( viszont a varrásom gyönyörûen gyógyult. :) Persze, megérzem, ha idõváltozás van! Remélem nyár végén nem lesz ilyen komplikációm ...
a heg egy része valahogy megfertõzõdött, lett benne egy fájdalmas csomó és piros volt. meg lett szúrva és kiderült hogy felgyülemlett vér volt, de nem volt ijesztõ, csak mint egy kisebb seb aztán kenegetni kellett Betadinnal és elmúlott
nem volt semmi komoly, mindkét császár simán ment. a másodiknál kicsit elszurták a varratokat, az átlagosnál tobbet kellett kezelnem, hogy gyogyuljon. Nem nyilt szét, de olyan furán volt osszehuzva egy része, raadasul késobb vmi baci is kerult bele, de lokális kezelés segített, nem kellett antibiotikum tbl... most 8 hét után mondhatom azt, hogy osszeforrt, csak szépséghibás picit:)
Nekem csak annyi volt, hogy másnap belázasodtam és annyira rázott a hideg, hogy egész testemben remegtem, az izmaim folyamatosan rángatóztak. Egy friss vágással nem volt kellemes, nagyon fájt. Felhívták hozzám az ügyeletes orvost, kaptam lázcsillapítót, antibiotikumot és rámtették a kórterem összes takaróját. Valószínûleg fertõzést kaptam.
Az én császárom is probléma mentes volt. Harmad nap már szinte semmi fájdalmam nem volt! Sok sikert!!!!!
Én is két teljesen pozitív császárról tudok beszámolni, gyors gyógyulással.
Nem, semmi szerencsére. Egy picike szépséghibája ugyan van a dolognak, hogy bár lassan 2 éve volt a császárom még mindig keloidos gyulladásban van a heg (igaz már nem a teljes hosszán). Mindenféle "csodaszert" kipróbáltam már rá, de ahogy észreveszem az idõ segít. De ez lényegében semmiség, az a lényeg hogy egészségesek vagyunk mind a ketten.
Egyáltalán semmi(szerencsére) nagyon jól viseltem, és hamar rendbe jöttem!:) A mûtét utáni 1-2hét volt ami rossz volt, de nem olyan szörnyû mint amire számítottam.
semmi, A mûtét utáni 1-2hét volt ami rossz volt, de ki lehet bírni

Császárosok! Kivártátok a 6 hetet, vagy hamarabb bujtatok össze a párotokkal? Ha hamarabb akkor mennyivel hamarabb?

Legjobb válasz: Most látom hogy valaki feltett egy hasonló kérdést...! Sorry...

A kérdező hozzászólása: Most látom hogy valaki feltett egy hasonló kérdést...! Sorry...
Úgy emléxem 6 hét, az akkor is 6 hét volt!
10 napig bírtuk... Nem fájt szerencsére...
Mi kivártuk. A fertõzésveszély miatt ki kell elvileg. Persze van, aki nem várja ki, de én azért nem kockáztattam...
két hét után és gumióvszer a fertõzésveszély miatt...
addig kell kibirni amig meg verzel ez lehet 10 nap vagy 6 het
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Kivártuk, én nem is kívántam a szexet egyáltalán, a párom meg megértõ volt, és Õ is örült ha alhatott szabadidejében. :)

Császáros kismamák! Utólag visszanézve újra császárral szülnétek, vagy ha lehetne, akkor inkább természetes úton?

Legjobb válasz: Én csak császárral mert elötte 12-órát valjúdtam de azokkal az igazi fájásokkal és az annyira megszenvedtetett hogy nekem a mûtét utáni felépülés meg se kottyant.

Én csak császárral mert elötte 12-órát valjúdtam de azokkal az igazi fájásokkal és az annyira megszenvedtetett hogy nekem a mûtét utáni felépülés meg se kottyant.
Szia! Nekem volt egy császárom 3 éve, nem maradtak bennem nagyon negatív dolgok, de ha választani lehetne szeretném megtapasztalni a természetes szülés élményét!! Persze nem 2 napos vajúdással -egy gyors (kb 3-4 órás)szülést -csak sajnos ez nem kivánságmûsor! 33 hetes vagyok, valószinû nagy babám lesz, a fiam 4, 7kg volt - esélyes a császár - de azért reménykedem!
16.30-as vagyok, annyit még hozzáteszek császár elõtt 10 órát vajúdtam, tehát kicsit részem volt a fájdalomból is , de akkor is a természetest választanám! A császárosoknak utánna nehezebb, a szoptatás, a baba aluszékony, a felépülés hosszadalmas!
én újra a császárt kérném, gyorsan felépültem és regenerálódtam. szopival kínlódtunk csak, de még ezzel együtt is inkább...1 percet sem vajúdtam, progis volt és altattak. elõször felállni az rossz volt, persze, de az néhány perc, nem órák, mint a vajúdás.
en szultem siman is meg csaszarral is de SOHAAA NEM SZULNEK TOBBET CSASZARRAL!!!!
Szia!Nekem sürgõsségi császárom volt a terhességem 33. hetében. Vessetek rám követ, de én örülök, hogy császáros lettem.Ha lesz még egy babám akkor is ezt választanám.
szia! Én 5 hónapja császárral szültem második gyermekem, 15 órás vajúdás után.Az elsõ gyermekemet természetes úton szültem, szintén hoszú vajúdás után.De ha választhatnék csakis a természetes utat választanám.Én nagyon nehezen regenerálódtam.Sokáig fájt a sebem, nem tudtam emelni, nehezen mozogtam.
Az attól függ, hogy mennyit kell megint szenvedni elõtte:) Egyébként alapvetõen a természetes szülést választanám! Abban biztosabb vagyok, hogy azt tutira nem választanám, hogy sokat vajúdok, nem kaphatok fájdalomcsillapítást, majd a végén kiderül, hogy mégis mûtét. Ez egyszer is sok volt.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat! Természetesen császáros ANYUKÁK!
Én is császárral szültem 5 éve, most 22 hetes kismama vagyok, de már meg beszéltem a dokimmal hogy ez is császár legyen. Nekem semmi rossz emlékem nincs róla, gyorsan felépültem.

Az igaz ha az első sülés császáros volt, akkor a következő terhességnél nem kaphat az anyuka oxitocint? És mi van akkor mikor POSE-ra kell menni, ott ugyan is oxitocint adnak.

Legjobb válasz: Én császáros szülés után szültem 36. hetes, 3,5 kg-os halott babát. Természetesen inditott, oxitocinos szüléssel, 18 óra alatt, természetesen.

Én császáros szülés után szültem 36. hetes, 3, 5 kg-os halott babát. Természetesen inditott, oxitocinos szüléssel, 18 óra alatt, természetesen.

Aki először császáros volt és másodjára ter. Akar szülni, van értelme málnalevél teát inni, ha nem hordhatom túl max egy héttel?

A dokim max egy hetet engedi túl hordani a babát az els? császár miatt,olvasgatom,hogy sokan túlhordták akik itták,sztetek van értelme vagy maradjak csak a homeós dolgoknál?35hetes kismama

Legjobb válasz: Én is elõször császáros voltam,és most biztos hogy nem fogok inni m.teát.Persze attól még tulhordhatjuk.

Én is elõször császáros voltam, és most biztos hogy nem fogok inni m.teát.Persze attól még tulhordhatjuk.
nekem sem jött be a málnalevél tea, 8 nappal túlhordtam, császáros voltam én is,
Szia! Én is ittam a 36. héttõl és 42. hétre szültem beton kemény volt a méhszájam. Ha simán akarsz szülni szerintem ne idd. Amúgy én a homeós bogyókat is szedtem, de nem volt értelme csak a pénz ment rá, inkább költöttem volna pelenkára...
Én is a 36. héttõl ittam és szedtem a homeós bogyót, de nekem a tágulás úgy ment mint egy gyorsvonat :) de 41+5napra szültem, indították már, és sajna császár lett. Én nem tudom, hogy ha jön a kistesó majd iszom-e.
Én is szedtem a bogyókat és ittam a teát is és már lassan 41 hetes leszek, nagyon úgy tûnik, hogy indítani kell, én már nem is szedem 3 napja. Én is olvasom, hogy aki használta ezeket, szinte 80%-ban túlhordta a babát és szinte mindenkinek császár lett a vége. Már nagyon bánom, hogy elkezdtem a 2. gyereknél biztos semmit nem fogok szedni.

Málnalevél teát érdemes inni 36. héttől akkor is, ha valószínű császáros szülés lesz? Segít akkor is valamit?

Legjobb válasz: ha császár lesz akkor nem kell h tágulj...de ha van esély a term. szülésre is akkor ihatod sztem ártani nem árt!

ha császár lesz akkor nem kell h tágulj...de ha van esély a term. szülésre is akkor ihatod sztem ártani nem árt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!