Találatok a következő kifejezésre: Ha császármetszésre a sor, (4 db)

Ha császármetszésre kerül a sor, akkor lehet választani altatás és gerinc érzéstelenítés között, vagy azt a doki dönti el?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, kórháza válogatja, mi az ottani gyakorlat, mi alapján döntenek. A legjobb, ha ott érdeklõdsz, ahol a szülni fogsz!

Én úgy tudom, kórháza válogatja, mi az ottani gyakorlat, mi alapján döntenek. A legjobb, ha ott érdeklõdsz, ahol a szülni fogsz!
Az alatatás nem szerencsés, ugyanis abból a baba is kap. Úgy tudom (lehet, hogy tévedek), hogy az epidurál csak téged érint. Az epidurális anesztézia elõnyei: kíméletes; teljes fájdalommentességet biztosít; jól ellazítja az érzéstelenített terület izomzatát; csak egyféle gyógyszer alkalmazását igényli, így kisebb az esetleges gyógyszer-kölcsönhatások esélye; utána nincs az általános érzéstelenítésre (narcosis) jellemzõ kábultság. Ha azonnali mûtét szükséges akkor altatni fognak, mert az epidurál lassabban fejti ki a hatását. Ha baj van, arra nincs idõ akkor azonnal kell. Programozott császár esetében is az epidurált szokták (az általam ismert helyeken).

Ha császármetszésre kerülne a sor, akkor is órákig szenvedtetik a kismamát mikor elkezd vajúdni míg betolják a műtőbe?

Legjobb válasz: jézusom.. mire várnak ha farfekvéses a baba? hogy megfordul szülés alatt??? na ne......

A kérdező hozzászólása: jézusom.. mire várnak ha farfekvéses a baba? hogy megfordul szülés alatt??? na ne......
A kérdező hozzászólása: igen..a 4D-éig megvoltam gyõzödve arról én is hogy talán a kis feneke az amit kidugdos folyton..aztán a kis feje volt amint kiderült :)
Sziasztok! Azért hagynak vajjúdni, egy kell a babának, kettõ az anyukának is jót tesz, mert hamarabb beindul a teje és gyorsabban tud regenerálódni. Én úgy tudom, hogy programozott császár elõtt is vajúdik valamennyit az anyuka. Nyílván nem annyit mint egy normál szülés elõtt.
Nekem nem tervezett császárom volt, egészen a végéig úgy nézett ki, hogy természetesen szülhetek, de több probléma is felmerült, így a császár volt a végsõ megoldás. Ami azt jelentette, hogy már a tolófájásoknál tartottam, amikor is a mûtõbe kerültem. Tehát én végigszenvedtem az egészet. Sõt, a tolófájásaimat is vissza kellett tartanom, annyira nem akartak császározni, de aztán nem volt más választás.
ha faros az még nem ok a császárra :-) a tesóm is az volt még a 70'-évek közepén természetes módon szülte meg az anyám bár kicsit több ideig tartott a vége vagyis a kitolási szakasz de 28 hetesen még bõven van ideje befordulni :-) nekem mindegyik csak olyan 35-37 héten fordult be
a 3 gyerekbõl csak az egyiket éreztem mikor befordult de az nemvolt semmi .-)))) úgy hullámzott a pocakom azt hittem mindjárt megszülõk .-) a másik kettõ vagy éjjel vagy finomabban csinálta
Ne haragudj, én ezt nem értem. Elsõ mondatban azt írod császár lett, második mondatban végül természetesen lett meg.Most akkor hogy is lett meg?:) Mert ha zuhant a szívhangja, hogy lehetett meg természetesen?Én 3 hete szültem és nekem a kitolásnál lett császár, 7 óra vajúdás után, mivel esett a szívhangja.Rohantak a mûtõbe, és kb. az volt, hogy vagy oxigénhiányos beteg baba lesz, ha nem sietnek, vagy túl se éli:((Szerencsénkre, úgy kapkodtak, hogy 2 perc alatt meglett, egészségesen.
A 19. válaszolónak:szerintem azt akarta írni:épphogy nem lett császár a szívhang leesése miatt...
ha faros marad, akkor programozott császár, vagyis bemész, megmûtenek, nem vajúdsz-bár van ahol 2 órás fájástevékenységet generálnak a baba érdekében. ha megfordul, akkor vajúdsz rendesen, és akkor császároznak, ha nem megy a dolog. én 36 órát vajúdtam mire császározta de csak mert a végére rátekeredett a zsinór, amúgy már a tolófájások jöttek. alap esetben azt hiszem 12 órát vajúdik a mama mire elgondolkodnak a császáron alapesetben
A kérdező hozzászólása: igen ezzel tisztában voltam hogy nem jó a babának hogyha hipp-hopp kikapják a jó meleg biztonságos helyrõl és szegény azt sem tudja mi van.. egyébként is nagyon félek a szüléstõl rossz élmény volt az elsõ...
Nem azért hagynak vajúdni, hogy "hátha megfordul", hanem azért, mert ez-élettanilag-sokkal jobb a kicsinek(segíti a felkészülését a megszületésre, mivel stressz éri, viszont így akkor nem éri akkora stressz, amikor hirtelen kikapják a pocakból).A barátnõmnek is faros volt a babája-elsõ-így tuti volt a császár.A fogadott dokija 2 órán keresztül hagyta vajúdni.2gyerekes+34hkm
A kérdező hozzászólása: így van , majdnem császár lett..de mivel már majdnem kibújt ezért végül is vákuummal született a kislányom. nem volt ott az altatóorvos aki adta volna az epidurált, ezért döntöttek így..muszáj volt mert belekakilt a vízbe na meg csökkent a szívverés...
A nagyobbik lányom pont a 32. héten fordult be. Korábban ébredtem valamiért, majd miközben azon gondolkoztam, hogy miért nem alszok inkább, éreztem, hogy megfordul. 2 rúgásból meg is volt a mûvelet. Aztán aludtam tovább. :) A kisebbik lányomat nem éreztem, de õ a 30. héten már koponyavégû volt, miközben é meg voltam arról gyõzõdve, hogy még ül.
A kérdező hozzászólása: :) köszi a sok választ, remélem nem kerül rá sor, csak attól félek hogy nem fogom érezni ha megfordul.. lehet ezt érezni egyébként? hiszen már elég nagy.( azért kérdem mert a lányomat nem éreztem hogy megfordult) a kisfiam 1230 gramm volt a napokban..
Nem szenvedtetik a kismamát, hanem hagyják, hogy a természet tegye a dolgát! Ha elõre meg van beszélve a császármetszés, vajúdás közben betolnak már. Ha vajúdás alatt derül ki, hogy császármetszés kell, akkor meg nyilván abban a pillanatban.
Nem minden esetben. Ha sürgõsségi császárról beszélünk, komplikáció miatt, vagy azért, mert a kismama nem tágul, akkor nem.Az emberek többségét, pont azért császározzák, mert vagy komplikáció lép fel szülés közben/nálam pl. esett a szívhangja, 2 percen múlt a lányom élete, rohantak velem a mûtõbe/, vagy nem tágul a kismama.Ilyen esetekben egy percet sem várnak, menni és csinálni kell.Ha programozott a császár rossz látás, farfekvéses baba miatt és egyebek, akkor várnak, de ez orvosfüggõ, van aki vár, van aki nem.
A kérdező hozzászólása: sokat gondolok erre. 28 hetes vagyok és faros a kisfiam MÉG.. remélem megfordul, de ha nem, akkor félek hogy ha beindul a szülés spontán, órákig kinlódtatnak majd és utána tolnak a mûtõbe csak.. vagy ha ez már tuti hogy faros az utolsó napon is, akkor programozott császár lenne?
Programozott császárra gondolsz? Ahol én szültem, ott nem hagyják ilyenkor vajúdni a kismamát, hanem egybõl elviszik a mûtõbe. Ha elõbb indul be a szülés, mint a programozott idõpont, akkor azonnal elviszik, amint lehetséges, tehát nem hagyják órákat szenvedni. De kórház és doki függõ, hogy meddig hagyják vajúdni a kismamát. van kórház, ahol kb. 2 óráig hagyják, hogy kicsit vajúdjon is, de van ahol ennyit sem hagyják. Sürgõsségi császárnál nincs mese, ott nem várnak. Nekem rendes szülésnek indult, de 8 óra után kiderült baj van, így elvittek császárra. Tehát alapvetõen addig hagyják vajúdni a kismamát, amíg minden megfelelõen halad. Ha viszont gond van, akkor általában nem várnak.
kicsit értetlen a kérdés szal ha arról van szó h vajúdás alatt derül ki h császár lesz vagy már elõre tudod h az lesz ? nya jó nekem mikor elindult a 2ik baba akkor majd 24 órát vajúdtam (az elsõ görcstõl számítva, túlkép csak az utcsó 3 volt az igazi) mikor a tolófájásokra került sor akkor derült ki h a baba feje túl csontos nem tud összenyomódni h kiférjen és ráadáskép rosszul is volt a feje 1 órát próbálta a doki kivarázsolni belõlem természetes úton (nem írom le hogyan mert rosszul leszel :-P )mikor kiderült h nem megy akkor kb 10 perc alatt elõkészítettek engem és a mûtõt, betoltak a mûtõbe és ment az epi (2 perc) vártuk a hatást (5-6 perc) és kb 10 perc volt a mûtét és megvolt a baba majd 10 perc és én is kész voltam :-) ha erre gondoltál akkor nem, természetesen ha nincs üres mûtõ akkor várni kell de addig is kaphatsz fájdalomcsillapítót ha kérsz ha epivel szülnél akkor nem gond csak kapsz egy nagyobb adagot és volt nincs fájás
Nekem faros volt sokáig a lányom, a doki azt mondta ez esetben biztos császároz, õ nem vállalt volna faros szülést. S elõtte nem kellett volna vajúdnom, programozott lett volt. De lányom 35 hetesen befordult, így természetes úton szülhettem volna (ha nem jön komplikáció...). 28 hetesen még nagyon sok helye van a babádnak forgolódni, úgyhogy még ne könyveld el véglegesen faros babának.
Mi tudtuk, mármint én meg az orvosom elõre, h valószinüleg császár lesz. Veszélyeztetett terhes voltam és túl nagy volt a baba az én méreteimhez képest, nem tudott a koponyája beilleszkedni. Nekem bekötötték az oxytocines infúziót fájáserõsítésre. Kérdeztem, h miért kell, ha úgyis császár lesz, azt mondta az orvos, h erre szükség van a baba szempontjából, h méhösszehúzódások legyenek. Konkrétabban már nem emlékszem, el is magyarázta, h miért, csak akkor nem voltam agyilag toppon:) Engem 1, 5 órát hagytak vajúdni oxys infúzióval.
A kérdező hozzászólása: szóval: nem akarok hülyének tünni, már van egy 2 éves lányom vele is épphogy császár lett szívhang zuhanás miatt.. õ a 24 héten még faros volt de már a 32 heti uh már befordult, és nem is éreztem...természetes úton született végül. csakhogy most a napokban voltunk 4 D-én és nem úgy tünt nekem mint aki be akarna fordulni, imád így lenni a kisfiam úgy tûnik.. ráadásul mindig kinyomja a kis fejét ami már majdnem a bordám alatt van és szerintem szuperül elvan így....
Ha programozott császárod lesz, akkor és a prog. idõp. elött jönnek a fájások nem fognak a csodára várni, (majd befordul a szülõcsatornába 10 perc alatt), visznek egybõl a mûtõbe, jaj most komolyan?
Hasonlóan jártam mint az elsõ.Vajúdás közben döntöttek császár mellett.Már 4 óra hosszája tolófájásaim voltak amiket még vissza is kellett tartanom, mert nem akartak császározni.Majd utána toltak a mûtõbe és kiderült, hogy uh-n elmérték a babám, túl nagy volt és én meg sem tudtam volna szülni akármeddig várnak.

A császármetszést a választott szülészorvos végzi ha valami gond miatt arra kerülne sor, vagy sebész?

Legjobb válasz: Ha a választott orvosod nem fõorvos, akkor csak jelen van a dokid, és megcsinálja pl a varrást, de magát a mûtétet a fõorvos végzi.

Ha a választott orvosod nem fõorvos, akkor csak jelen van a dokid, és megcsinálja pl a varrást, de magát a mûtétet a fõorvos végzi.
Szia. Nekem a választott orvosom végezte a császárt, de nem tudom, hogy más kórházakban mi a szokás. Sõt, a fõorvos asszisztált hozzá, mert csak õ ért rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és érthetõ válaszokat!


Pontosan mi történik akkor, ha az orvos véletlenül belevág császármetszés során a mellsõfali méhlepénybe?

Okozhat még gondot a mellsõfali méhlepény abban az esetben, ha amúgy nem fedi a méhszájat? Igaz, hogy könnyebben leválhat?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok.

Erre én is kíváncsi vagyok.
Szia! Én tuti császáros leszek, és kérdeztem errõl az orvosom, õ azt mondta ha nem fedi a méhszájat és feljebb húzódott elég ritka, hogy belevágnak. De ha mégis megtörténik annyi változik, hogy nincs olyan sok idõ, hamar ki kell venni a babát, meg megnõ a vérveszteség mennyisége, és hamarabb le kell választani a placentát. Elõl fekvõ lepénnyel nem alakul ki gyakrabban placenta praevia, mint mondjuk egy hátsó falinál vagy fundusban tapadónál. Nekem is mellsõfali, szépen fel van húzódva pedig a 18. héten fedte a méhszájam, most a köldökmagasságáig "lóg" az alsó része. remélem tudtam segíteni.
Mellsõfali volt a lepényem, császárral szültem, semmi gond nem volt, az orvosom profi volt, alig véreztem, 2 nap volt erõsebb, 2 hét mint egy mensi. Ennyivel megúsztam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!