Találatok a következő kifejezésre: Ha császármetszésre a (50 db)

Ha császármetszésem volt, használhatom azt a kifejezést, hogy szültem?

Legjobb válasz: Természetesen.Így is szokták mondani,hogy valaki császármetszéssel szül és van aki természetes úton.

Természetesen.Így is szokták mondani, hogy valaki császármetszéssel szül és van aki természetes úton.
Hát persze!!! A szülés szerintem az élet adása:) És te is azt tetted:) Egyébként mit lehetne helyette mondani? a Mûtétedkor vagy a mûtéted után? az úgy hangzik mintha beteg lettél volna!
Én ugyan hüvelyi úton adtam életet a babámnak, de eszembe se jutott eddig, hogy a császárt ne tekintsem "szülésnek"! Szerintem igenis szülés, mert világra jön, tehát megszületik a baba a császár esetében is. Legfeljebb nem a szüléskor, hanem utána szenved többet a kismama, mert a hasi mûtétbõl való felépülés igen kellemetlen lehet...
Naná hogy használhatod! Nekem a zárómon is úgy van a diagnózis, hogy szülés császármetszéssel! Ennyi!
szerintem is jogunk van hozzá, ugyanúgy életet adtunk, csak ugyan nem onerobol, de legalább olyan szenvedéssel.
az utolsonak. akkor mond meg nekem hogy aki császárral szült az mi a fenét csinált ha nem tekintendõ szülésnek? szerintem is igen is szülésnek tekintendõ
hát orvosi értelemben nem, mert a szülés egy folyamat, aminek a vége a kitolási szakasz, ami ugye császárnál nincs
Persze. És orvosi értelemben is szülésnek számít (hát mi másnak számítana? ) Én elég sokat feküdtem (fekszem) kórházban a terhességem alatt. És egyszer az egyik szobatársamtól megkérdezte a doki, hogy volt e már szülése. És azt válaszolta, hogy nem, császározták. Az orvos úgy leszidta, hogy csak na, hogy az is szülés!!!
A császármetszés mûtét, nem szülés. A gyerek születik császármetszéssel, és az orvos végzi a császármetszést. Az anyuka igencsak passzív (még akkor is ha "vajúdott"). Szerintem semmi nincs abban, ha valaki úgy érzi, hogy nem szült, ha császározták. Lehet kiakadtok, de volt mindkét dologban részem.

A szülésnél mindenki kap beöntést, ha természetesen szül ha császármetszéssel?

mikor a magzatvíz elfolyik gondolom már nem foglalkoznak ilyennel?!vagy mégis?

Legjobb válasz: Én nem kaptam se beöntést, se kúpot, kórháza válogatja, hogy mi a szokás.

Természetesen szültem, benn feküdtem(túlhordtam) amikor elment a víz.Ne kúp, se beöntés.
Császárral szültem, de elõtte megindították a fájásokat, kb 2 órát voltam a vajúdóban, idõ lett volna rá, de nem kaptam beöntést.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer köszönöm a válaszokat! megnyugodtam :) Jó gyermek nevelést mindenkinek!:)
Természetessen szültem, elfolyt a magzatvizem és megvolt a beöntés is :( Pedig terhesen azt számláltam, hogy az utolsó pillanatban megyek be szülni, hogy megússzam, csak hát sajnos elhúzódott az egész, így volt rá idejük megcsinálni.
Elfolyt a magzatviz a lányom rosszul feküdt, beöntést is kaptam, borotváltak is, és császárral szültem.
Én nem kaptam se beöntést, se kúpot, kórháza válogatja, hogy mi a szokás.
Én se kaptam szerencsére se a sima szülésnél, se a császárnál.Pedig a szülés is beinditott volt , a császár pedig programozott, tehát idõ lett volna rá.
Én Szfváron szültem 4 hónapja, kúppot kaptam, nincs már beöntés, csak ha kérsz külön.
A kérdező hozzászólása: attól a kúptól is mehetsz a wc-re? mondjuk ez a beöntéses módszer elég félelmetes..nem szeretnék ilyenben részesülni.. azt mondták nem fáj ..el is hiszem..csak az hogy rohanhatsz a wc-re..
Programozott császár volt, nem kaptam beöntést.A szülésfelkészitõn mondták, már nem igen van olyan korház ahol adnak.Inkább a kupot.
A beöntés még az egyik legkellemesebb része a dolognak. Ez a wc-re rohanás pedig csak legenda (hacsak nincs ilyen jellegû problémád eleve), simán oda lehet sétálni, vissza tudod tartani. Nálam elment a magzatvíz, utána még bõven van idõ ilyesmire.
császárral szültem de kaptam beöntést.nem fáj.sõt én a szülésznõvel nevettem!!!
Én természetes úton szültem, mondtam hogy 2 órája volt székletem és nekem nem adtak semmit. Pedig 16 h-kor mentünk be és 21 h-ra lett meg a baba. De nem is volt semmi gond.
Nem kötelezhetnek rá. Ha azt mondod, hogy nem kéred, akkor nem csinálják. Ugyanígy a borotválást, és minden neked nem tetszõ beavatkozást visszautasíthatsz.
Én 15 hónapja szültem természetes úton Cegléden, ott már nem adtak beöntést szülés elõtt, hanem kúpot kaptam ( olyan mint a Glicerines kúp, de nem az ).

Ha magas a vérnyomásom, kérhetek az orvostól császármetszést?

Legjobb válasz: állandóan magas, vagy csak terhesség végi magas vérnyomás? mert arra kapsz vérnyomáscsökkentõt,é s rendszeresen lelenõrzik hogy mi van. nekem amúgy az utolsó 3 hétben lett magas, elõtte inkább alacsony volt, ilyen 100 meg 110, hirtelen ugrott meg, de nem volt szó császárról, kaptam dopegytet, meg volt sok nst, meg mértem magamnak itthon, hogy rendben van -e, végül indították, mert nem tágultam, de ennek nem volt köze a vérnyomáshoz. de biztos minden eset más. sztem figyelnek, hogy kell-e vagy se, meg a preeklampsziára satöbbi is, és ha kell akkor vágnka, ha nem muszáj nem. legalábbis egy normális orvostól ezt tudom elképzelni. sztem beszéld meg vele, hogy mi a helyzet, kell-e császár vagy mi legyen, és ha nem muszáj, akkor ne ragaszkodj hozzá. nem olyan jó az.

állandóan magas, vagy csak terhesség végi magas vérnyomás? mert arra kapsz vérnyomáscsökkentõt, é s rendszeresen lelenõrzik hogy mi van. nekem amúgy az utolsó 3 hétben lett magas, elõtte inkább alacsony volt, ilyen 100 meg 110, hirtelen ugrott meg, de nem volt szó császárról, kaptam dopegytet, meg volt sok nst, meg mértem magamnak itthon, hogy rendben van -e, végül indították, mert nem tágultam, de ennek nem volt köze a vérnyomáshoz. de biztos minden eset más. sztem figyelnek, hogy kell-e vagy se, meg a preeklampsziára satöbbi is, és ha kell akkor vágnka, ha nem muszáj nem. legalábbis egy normális orvostól ezt tudom elképzelni. sztem beszéld meg vele, hogy mi a helyzet, kell-e császár vagy mi legyen, és ha nem muszáj, akkor ne ragaszkodj hozzá. nem olyan jó az.
Én úgy tudom hogy bármikor lehet kérni császármetszést. Nekem kutya bajom volt, csak betegesen rettegtem a fájdalomtól ezért császármetszést kértem. És azzal jött világra a babám.
Én 3 gyereket szültem, mind a három gyerkõcnél már a 10-12.héten kezdõdött a magas vérnyomás. ( 185/110 )Kaptam rá dopegytet, meg corinfart, ezt kellett végig szednem. Szó sem volt császárról, csak ha valami nagy baj történt volna. Végül mindegyiket simán megszültem, vajúdás közben is kaptam még a gyógyszereket. Nem úgy megy, hogy csettintesz egyet, és egybõl felvág a doki, õ mérlegeli a helyzetet, hogy szügséges-e vagy sem!
A kérdező hozzászólása: Nem direktbe szeretnék császárt.Sõt..Olvastam valahol hogy akinek magas a vérnyomása azt indokolt esetben császározzák, mert nagyon leeshet a baba szívverése.Vagy valami ilyesmit , nem tudom már.Nem szeretném ha szülés közbe baj lenne velünk.
igen indokolt esetben, de ezt nem tudod elõre, így miért kérnéd? vajúdás alatt is nézik a baba szívhangját, és ha gond lenne, akkor úgyis császároznak, kérdés nélkül is. 1. voltam.
Normális orvos kérésre nem császároz, csak indokolt esetben, ahogy a többiek is írták.
Kérni kérhetsz, de nem biztos, hogy kapsz is. Nekem örökölt magas vérnyomású betegségem van. Terhesség idején még magasabb lett. Szültem, baba szívhangja leesett a béka feneke alá. Doki ripityára nyesett ala natúr érzéstelenítés nélkül, hogy életben maradjon a gyerek én meg nyomtam mint az õrült. Reggel szültem este kaptam meg...9/10 agpar addig megfigyelték nem lett-e oxigén hiányos.


Ha császármetszéssel szeretném világra hozni a gyerekemet, minden szülészorvos igent mond rá vagyis vállalja? Akkor is elvégzik, ha nincs egészségügyi akadálya a szülésnek, egyszerűen csak így döntött a kismama?

Persze nyilván nem ingyen lehet kérni az ilyesmit, én is tudom. Mik a tapasztalataitok, vagy miket hallottatok err?l?

Legjobb válasz: Sztem nem végzik el, ha nincs eü. oka.Legalább is amikor én szültem, akkor volt egy kismama, aki császárral akart szülni, de nem csinálták meg, mert semmi sem indokolta. De miért akarsz császárral? Olyan jó természetes úton világra hozni a gyermekedet.

én úgy láttam, azért a legtöbb császáros kismamának olyan fájdalmai voltak, hogy az elsõ héten nemhogy a babájukat, de magukat sem tudták segítség nélkül ellátni. Ha nem muszáj, azért nem szeretnék így járni. Kétszer szültem császár nélkül, azt tudom milyen.
Sztem nem végzik el, ha nincs eü. oka.Legalább is amikor én szültem, akkor volt egy kismama, aki császárral akart szülni, de nem csinálták meg, mert semmi sem indokolta. De miért akarsz császárral? Olyan jó természetes úton világra hozni a gyermekedet.
Nekem mind a 2kisfiam császárral született, az elsõt 2hét tulhordás után is alig engedte a fõorvos a császárt mert eü.ok nem volt mindig azt hajtogatta jól érzi bent magát ez a gyerek.Az orvosom már idõben felkészitett tuti császár lesz, mivel bármivel próbálkoztak szülést inditani nem tágultam.A másodiknál is kivárták az idõt, hátha beindul a természetes szülés.Most 3hetem van a 3.babához azt mondta az orvoso ez már tuti császár de itt is kivárják az udõt.Igy az én tapasztalatom az várnak a természetes szülésfolyamatra amit én is jobba szerettem volna.
Igen, csak egészségügyi ok kell ahhoz hogy megcsászározzanak de ha nagyon akarnak a dokik akkor találnak is okot persze jó pénzért! Én is császárral szültem pár hónapja, medencetartás, nagy baba és rövid köldökzsínór miatt de lehet hogy inkább a természetes szülést választottam volna de nem bánom hogy így alakult:-) És igen!Nagyon-nagyon [email protected](már bocs) FÁJ a seb utána 1-2 napig!!
A legtöbb orvos szerencsére csak eü okból vállalja. Mivel ez egy mûtét, és mint minden mûtétnek, komoly kockázatai vannak.
én császárral szültem!Bár nekem volt indok is.22óra után még mindíg nem tágultam és fájások is alig voltak!De!Nem pakolnak ki mindent!Fõleg nem a beleket! :D Érdekes is lenne!
Van az a pénz, amiért kérésre megcsászároznak. De pénz nélkül 100 orvosból maximum egy fogja bevállalni a császárt. Egyébként butaság lenne császárt kérni. Császár után a seb sokkal tovább és jobban fáj. Ráadásul a dolog úgy néz ki, hogy felvágnak, szépen kipakolják a belsõ szerveidet (belek, stb.), kiszedik a babát, majd bepakolnak. Egyáltalán nem veszélytelen a dolog. Én biztos nem kockáztatnám az életem, ha nem muszáj.
hát engem császároztak, mert úgy alakult és a következõ babánál akár fizetek is a császárért. és mindenkinek más a fájdalom küszöbe, barátnõm természetes úton szült, és látva engem a mûtét után másnapján, az mondta bárcsak õt is császározták volna.2hétig ülni is fájdalmas volt neki.míg nekem az elsõ nap volt rosz(nem fájdalmas, csak rosz). mindenki szüljön úgy ahogy akar, nem ettõl lesz jó vagy rossz anya valaki.
ha szeretnéd és megfelel egy pár dolog akkor minden további nélkül
Nem tudom, hogy van az állami kórházban, gondolom, ha fizetsz zsebbe a fogadott dokinak, elméletileg lehetséges. Drágább magánkórházban minden további nélkül.
"felvágnak, szépen kipakolják a belsõ szerveidet (belek, stb.), kiszedik a babát, majd bepakolnak" idezet a msodik valaszolotol! Hat ez a hulyeseg senkinek nem tunik fel? ha te csaszarral akarsz szulni akkor tuti hogy megolhato...ha a jelenlegi orvosod nem akarja akkor keresel majd egy masikat...van az a penz! Keszulj fel hogy a nagy hos anyak ezert a kerdesert le fogjak harapni a fejedet! En is csaszaros voltam es tuti hogy a masodikat is csaszarral szulom majd...3 nap utan sajat felelossegre kijottem a korhazbol es rohangaltam a babammal otthon mint akinek semmi baja sincs. A baratnom aki termeszetesen szult meg 3 het mulva sem tudott fajdalom nelkul leulni a budira. Ha csaszart valasztasz akkor lehet hogy lemaradsz a egy konnyu szulesrol de epp ugy lehet hogy neked nagyon fajdalmas szulesd lenne...ezt nem fogod megtudni. Ha mar eleve igy akarsz szulni akkor tudatosan keszulj ra es ne izgulj mert nem olyan borzaszto...attol fugg csak hogy kinek mekkora a fajdalomkuszobe.
Ha nincsen semmi egészségügyi okod a császárra, akkor úgy oldható meg a császár, hogy keresel egy dokit aki bevállalja(pénz kérdése, de lehet találni), õ el fog küldeni egy pszichológushoz, aki ad egy igazolás, hogy ezért meg ezért félsz a szüléstõl...
kedves kérdezõ amikor terhes lettem, az egész terhességem alatt azt terveztem, hogy lefizetem a dokit, hogy császározzon meg.nem a szenvedés miatt, mint te, hanem féltem, hogy baja lesz a babámnak szülés közben.a végén olyan hirtelen megszületett, hogy nem is gondolkoztam a császáron.utólag azt mondhatom, hogy örülök, hogy nem császár lett.már aznap ültem, a babámat teljesen el tudtam látni.amikor hazajöttünk, két hét múlva mindent ugyanúgy tudtam csinálni, mint elõtte.azonnal ment volna, csak a családtagok kímélni akartak, és a kaját is rendeltük addig.a babának is jobb a természetes szülés, nem véletlenül lett kitalálva.nem vagyok császár ellenes, de az mégiscsak egy komoly hasi mûtét, mindenféle szövõdmény veszéllyel.az, hogy néhány ismerõsödnek kutya baja nem volt, az nem jelenti azt, hogy neked sem lenne valami szövõdmény, vagy nem fájna nagyon.azért ne válaszd a császárt, hogy ne szenvedj, én ezt önzõségnek gondolom

Mi történik, ha császármetszés után 1 évvel újra szülök? Mármint 3 hónapja szültem és terhes vagyok. Örülnénk, ha nem félnénk a kockázatoktól. Kell félnünk?

Legjobb válasz: ha a dokid azt mondja belefér akkor ne aggódj. mi itt a monitoron keresztül nem látjuk a sebed meg dokik sem vagyunk...

ha a dokid azt mondja belefér akkor ne aggódj. mi itt a monitoron keresztül nem látjuk a sebed meg dokik sem vagyunk...
Igen, kell félni. De ezt gondolom el is mondták a mûtét után, hogy VÉDEKEZZ, mert nem gyógyult még be a seb, nem fogja bírni a terhességet!!!
Elsõ ismét. Hát, ha a doki azt mondta, hogy nem gond, akkor nem gond. De akkor miért félsz? A doki szerint nem gond. Mi se tudunk ennél többet.
Gratulálok! Ne aggódj! Nem te leszel az elsõ az életben, akinek besikerült. Járj mindig a dokihoz, ne hajtsd túl magad és reméljük nem lesz semmi gond! A "nagyobbik" pedig túl fogja élni, sõt! Nagyon jól össze fognak nõni! Sok sikert! És jó egészséget!
Off.Mi a francnak lenne már felelõtlen az elsõ gyerekkel szemben?? Nagy tudású!
Felelõtlen vagy az elsõ gyerekeddel szemben...
Gondold végig, Kistudású!
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm, és gratula a 3 babához!
Nem csak a szülés közben válhat szét a heg, hanem bármilyen fizikai megterheléstõl, mikor már nagy a hasad és feszül folyamatosan a hasfal, a heg. Neked meg pont akkor lesz nagy hasad, mikor emelgetni kell a tízkilós nagyobbik gyerekedet. Hát, elég necces lesz. Mellettem anno a kórházban feküdt egy kismama, 7 hónaposan befektette az orvosa fenyegetõ hegszétválás miatt és szülésig bent kellett maradnia, csak feküdt. Közben a férje otthon volt a nagyobbik gyerekkel egyedül. Ráadásul pont akkor volt járvány miatt látogatási tilalom, hát gondolhatod szegény nagyobbik (2 éves) fiának a lelkivilágát, aki majdnem két hónapig alig láthatta az anyját. Ilyenekre is kellett volna gondolni, mikor nem védekeztetek, nem csak arra, hogy a doki szerint nem baj. Naná, persze, nem a dokinak lesz baja, ha befektet. Bocsi, kicsit felhúztam magam a hülye dokidon.
Szia Remélem segít! Két kérdés: -Mi a kockázata, ha akarok még egy babát? -Császáros szülés után esett már valaki teherbe úgy, hogy nem telt le még az egy év és megtartották a babát? nem sikerült be linkelni próbáld meg így megkeresni olvasd át a hozzászólásokat. Nekem 3 császárom volt a második39.hétre fenyegetõ hegszétválás miatt és a harmadik sajna idõ elõtt hegszétválás miatt. De minden féleképpen fokozott orvosi felügyelet mellett megkímélve magad a lehetõ legtöbb fizikai megterheléstõl probléma mentes lehet a várandóság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Igazából egy kis csalafintaság van a dologban. A doki valóban azt mondta a 6 hetes kontrollon, amit írtam. A babánk azonban csak 10 hetes, és a dilemma a próbálkozás. Hosszú lenne, de a lényeg, hogy ha sikerülne kb 1 évre szülni, akkor itthon tudnék maradni tovább. Ha nem, akkor vissza kell mennem dolgozni, mikor a kicsi 1 éves lesz. Azért füllentettem, mert így elméletben el lehetett "játszani" a gondolattal: mi van, ha sikerül. Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, és bocs a füllentésért! Azt hiszem, nem kockáztatunk. Sokat segítettetek.
Miért kell visszamenned 1 éves korában? A GYED neked még elvileg 2 évig jár.
A kérdező hozzászólása: Elõre bocsátom, nem panaszkodok, tisztában vagyok, hogy nagyon szerencsések vagyunk, de mégis úgy néz ki, vissza kell mennem dolgozni 1 éves korában. A TGyÁS-om (illetve a volt fizum sokkal magasabb, mint a gyed-em. A férjem keresete arra elég, hogy törlesszük az autó és a ház részletét. Mi döntöttünk az autó mellett anno, és a házépítést is úgy vállaltuk, hogy tudtuk, magas lesz a törlesztõ részlet. Tehát számítgatások, mérlegelések után úgy tûnik, hogy vissza kell mennem. Esetleg a férjem még itthon maradhatna gyeden fél évre. Ez is opció. Ha hamar összejött volna a kistesó, akkor még a tgyás-om magas lett volna, mert a 2009-es jövedelmem még bér jellegû volt, magas. Vessetek meg, de a pénz nagy úr. És tudom, van egy egészséges gyerekünk, szép házunk, nem éhezünk - szerencsések vagyunk. Én már így is boldog vagyok. De tervezni kell, ehhez pedig nem árt mérlegelni.
Szia! Ha még csak 10 hetes a babád akkor nagyon kicsi. Tényleg igaza van annak aki azt mondta, hogy késõbb azért nem lesz ilyen kis tündér. Az enyémet is mindenki dícséri még most is pedig azért nehéz vele is de még így is jó gyereknek mondható. 10 hetesen azt se lehetett észre venni , hogy gyerek van a háznál. :p Egyébként én is császáros vagyok, mi is kis korkülönbséget szerettünk volna és ha simán szültem volna most már lehet, hogy 2 gyerekem lenne. De áldom az eget, hogy a dokim azt mondta, hogy min.10 hónap kell a következõ terhességig mert nagyon nagy szívás lenne most még egy pici baba. 1 évig még tuti védekezünk. 12 hónapos anyuka
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor megbecsülöm ezeket a nyugodt napokat :)
9 hónap korkülönbség a 2 gyerek között...nagyeszû vagy. Tehát a szülés napján teherbe estél?
ezt azért nem kell így felfogni.... 4-en vagyunk tesok, ebbõl 3 mind 1-1 év korkülömbséggel született, azaz 1974 március, 1975március, 1976 junius. Igaz imán születtek, de nem volt gond sem a terhesség alatt sem a szüléskor sem a szülés után. Együtt nõttek fel! Nálunk is 9 hónap lesz a korkülömbség a 2 gyerek közt a doki szerint nincs gond én is császárral szültem, meg ísmét így fogok valószinûleg! Kitartás és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a dokival a 6 hetes kontrollon, aki azt mondta, hogy ha nem védekezünk, és úgy alakul, akkor sincs nagy baj. Csak hát azóta be is jött. Nem vagyok primkó. Tisztában vagyok azzal, hogy ha az ember nem védekezik, teherbe eshet.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ gyerek egy kis tündér. Kezdetektõl 8-9 órát alszik, és napközben is nagyon jól elvan. Sokat foglalkozok vele. De én nem emiatt érzem magam felelõtlennek. Miért ne jutna neki ugyanúgy szeretet a következõ mellett is? az nem olyan, ami elfogy. Türelem pedig hozzá tényleg nem kell, egy kis csoda. Mindig az elsõ gyerekért aggódnak, hogy mi lesz vele, ha a második megszületik. Na, de a másodikokért, harmadikokért stb miért nem aggódnak? Az elsõk a mázlisták, õk legalább egy darabig egyedül vannak :) Felelõtlen azért lehetek, mert kockáztatok a megszületendõ baba egészségét (nagyobb esély a koraszülésre stb).
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem csak, mert engem most ez a kérdés foglalkoztat. Gondoltam, megkérdezem a véleményeteket. Amit köszönök is. A dokinál egyébként még nem voltam, de már bejelentkeztem. Õ még csak elméletben mondta a 6 hetes kontrollon. Nem tudom, mit mond, most, hogy tényleg és valóban sikerült. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Nem akarlak elszomorítani, de három hónaposan az én babám is egy földre szállt angyal volt. Aztán jött a hozzátáplálásos hasfájás éjszakánként, aztán jöttek a mozgásfejlõdési ugrások miatti éjszakázások, aztán jöttek a fogzás miatti éjszakázások, és nem hogy nem egyszerûbb az egész, hanem egyre nehezebb. Nagyon bátor vagy, hogy bevállalod az egy év korkülönbséget, le a kalappal! Nem lesz egyszerû nagy pocakkal egy 10-12 hónapossal, de más is megoldja, hát gondolom Te is meg fogod. Sok türelmet, és kitartást! És persze jó egészséget nektek!
Nem emiatt vagy felelõtlen. Ha elvérzel a mûtõasztalon, akkor hagysz magad mögött egy félárvát. Bevállaltad, hogy nagyobb kockázattal szenvedsz károsodást a szülés során. Most már van egy gyereked, vigyáznod kell magadra!
A kérdező hozzászólása: hi-hi, ezen jót nevettem :) Persze nem rajtad, hanem veled. Akkor lehet, hogy az enyém is "bedurvul" majd. :) Meglássuk. Mindenesetre köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Azt írják/mondják a hozzáértõk, hogy a szülés során esélyes a hegszétválás. A természetes szülés során. Ami nálam fel sem merül. Akkor meg miért véreznék el nagyobb eséllyel így?
Húha van itt egy anyuka aki nagyon szeret másokat megsérteni!!! Bocsánat ha már nagy eszünek neveztél, azt akartam írni hogy 19 hónap lesz a picik közt és nem 9.. Jaj úgye te soha nem tévedtél illetve tévesztettél! Te nagyon okos!

Ha császármetszésre kerül a sor, akkor lehet választani altatás és gerinc érzéstelenítés között, vagy azt a doki dönti el?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, kórháza válogatja, mi az ottani gyakorlat, mi alapján döntenek. A legjobb, ha ott érdeklõdsz, ahol a szülni fogsz!

Én úgy tudom, kórháza válogatja, mi az ottani gyakorlat, mi alapján döntenek. A legjobb, ha ott érdeklõdsz, ahol a szülni fogsz!
Az alatatás nem szerencsés, ugyanis abból a baba is kap. Úgy tudom (lehet, hogy tévedek), hogy az epidurál csak téged érint. Az epidurális anesztézia elõnyei: kíméletes; teljes fájdalommentességet biztosít; jól ellazítja az érzéstelenített terület izomzatát; csak egyféle gyógyszer alkalmazását igényli, így kisebb az esetleges gyógyszer-kölcsönhatások esélye; utána nincs az általános érzéstelenítésre (narcosis) jellemzõ kábultság. Ha azonnali mûtét szükséges akkor altatni fognak, mert az epidurál lassabban fejti ki a hatását. Ha baj van, arra nincs idõ akkor azonnal kell. Programozott császár esetében is az epidurált szokták (az általam ismert helyeken).

Ha császármetszés közben végezné az orvos a petevezeték lekötését (3. baba lesz) akkor lehet altatást kérni ebben az esetben?

nem szeretnék több babát már.szerintem ez lenne a legjobb megoldás!

Legjobb válasz: Nagyon gondold át!!!Ki tudja mit hoz a jövõ......Amúgy szerintem egy füst alatt érzéstelenítéssel megcsinálja a doki!

Nagyon gondold át!!!Ki tudja mit hoz a jövõ......Amúgy szerintem egy füst alatt érzéstelenítéssel megcsinálja a doki!
21:07 vagyok az lemaradt hogy 36 éves voltam akkor. Az elkötést észre sem veszed. Csak az miatt nem érdemes altatást kérni, mert abból a baba is kap valamennyit.
Engem a császárnál kötött el, kb. 5 perc volt. Mostmár nehéz engedélyeztetni, mert sokan megbánták utána. Nekem eü. indokolt volt, de így is nehezen ment. Pedig 4. gyerek és 3. gerincmûtét volt, így ingyen csinálták. Sogórnõmnek 60.000-80.000 Ft mondtak.
Mi is a 3. babát várjuk, és azon gondolkozunk, hogy jó lenne az elkötés.De én még "csak" 29 éves leszek, mire szülök. Akkor is elkötnek, vagy mindenképpen 35 évesnek kell lenni hozzá? Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszoltam. Amúgy szerintem egy füst alatt megvan a két dolog, császár és elkötés... Üdv:Rita
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! köszi h írtál! igen fogadott doki! nekem a második is császár volt..ezért most is. mindenképpen szeretném az elkötést. és ha még altatna is..nyugodtabb lennék sokkal!:) hogy vagy szülés után? baba jól van? fiú v lány?:)
A kérdező hozzászólása: nem írtam még alá semmit! de ilyenkor már nem kell 3 hónap sztem! 3.baba lesz és 35 éves vagyok. én nyugodtabb lennék ha altatnának..félek, h pánikolni fogok!
Ahhoz nem kell plusz altatás , meg lesz a baba és pár perc alatt kész lesz az is.Aláírtad már a bele egyezõt mert 3 hónap a várakozási idõ.Megírod priviben hogy mennyibe kerül?Én is ezen gondolkodom.
Fogadott doki?Mert ha igen megbeszélheted vele, hogy altatásos legyen.Én 40 éves leszek, múlt hét pénteken született meg a 3. babám, és én is beszéltem a dokimmal, hogy ha esetleg császár lesz csinálja meg.Szerencsére nem lett császár(az elõzõ kettõ se volt az)viszont így nem csinálta meg.3 hónapot kell várnom(de nem a bürokrácia, hanem a szülés miatt ennyi), ám aztán mehet.Azt viszont 100%, hogy altatásban csinálja(mondta is)köldökön keresztül.
A kérdező hozzászólása: igen császár vágásánál csinálják! még nem tudom h altatnak e..de én szeretném nagyon!
szerintem kérheted az altatást ha ettõl tartasz hogy bepánikolsz.
Nincs korhatár.Akár 18 éves gyermektelen nõnek is megcsinálják.Csak neki többet kell várni az elsõ aláírástól a mûtétig.Nekem 3 gyerekem van 3 hónapot adnak hátha meggondolom magam.Ha már megcsászároznak akkor nem köldökön keresztül csinálják hanem a császár vágásán keresztül.A császár is altatásban lesz?
Az 5.vagyok.Köszi, nagyon jól vagyok.Kislány, 2 óra alatt lett meg.Különben már eltörölték ezt a 35 éves korhatárt(vagy 3 gyerek dolgot).Azt meg nem is értem miért lettem lepontozva...mivel 40 éves leszek, van 3 gyerekem, és én már nem akarok szedni semmit, a spirált nem bírom(volt, méhgyulladást kaptam tõle).Ha meg véletlenül teherbe esnék, és ezt itt meg is írnám, biztos, hogy azért pontoznának le, miért is nem vetetem el "ilyen" öregen.Mindig jár erre valami jó szándékú ember...
A kérdező hozzászólása: szia Rita! vagy 3 gyerek vagy 35 év kell! tehát Nálad már fog mûködni! én már nem akarok a fogamzásgátlással foglalkozni hamár nem szeretnék több babát..ezért gondoltam az elkötésre.
A kérdező hozzászólása: áá semmiképpen nem szeretnék többet! most sem tervezett baba, pcos vagyok azt mondta a doki h nem is lehet..erre mégis..még igazából ezt sem tudtam még teljesen elfogadni!
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó h írtál és remélem h igazad lesz!:)

Ha császármetszésre kerülne a sor, akkor is órákig szenvedtetik a kismamát mikor elkezd vajúdni míg betolják a műtőbe?

Legjobb válasz: jézusom.. mire várnak ha farfekvéses a baba? hogy megfordul szülés alatt??? na ne......

A kérdező hozzászólása: jézusom.. mire várnak ha farfekvéses a baba? hogy megfordul szülés alatt??? na ne......
A kérdező hozzászólása: igen..a 4D-éig megvoltam gyõzödve arról én is hogy talán a kis feneke az amit kidugdos folyton..aztán a kis feje volt amint kiderült :)
Sziasztok! Azért hagynak vajjúdni, egy kell a babának, kettõ az anyukának is jót tesz, mert hamarabb beindul a teje és gyorsabban tud regenerálódni. Én úgy tudom, hogy programozott császár elõtt is vajúdik valamennyit az anyuka. Nyílván nem annyit mint egy normál szülés elõtt.
Nekem nem tervezett császárom volt, egészen a végéig úgy nézett ki, hogy természetesen szülhetek, de több probléma is felmerült, így a császár volt a végsõ megoldás. Ami azt jelentette, hogy már a tolófájásoknál tartottam, amikor is a mûtõbe kerültem. Tehát én végigszenvedtem az egészet. Sõt, a tolófájásaimat is vissza kellett tartanom, annyira nem akartak császározni, de aztán nem volt más választás.
ha faros az még nem ok a császárra :-) a tesóm is az volt még a 70'-évek közepén természetes módon szülte meg az anyám bár kicsit több ideig tartott a vége vagyis a kitolási szakasz de 28 hetesen még bõven van ideje befordulni :-) nekem mindegyik csak olyan 35-37 héten fordult be
a 3 gyerekbõl csak az egyiket éreztem mikor befordult de az nemvolt semmi .-)))) úgy hullámzott a pocakom azt hittem mindjárt megszülõk .-) a másik kettõ vagy éjjel vagy finomabban csinálta
Ne haragudj, én ezt nem értem. Elsõ mondatban azt írod császár lett, második mondatban végül természetesen lett meg.Most akkor hogy is lett meg?:) Mert ha zuhant a szívhangja, hogy lehetett meg természetesen?Én 3 hete szültem és nekem a kitolásnál lett császár, 7 óra vajúdás után, mivel esett a szívhangja.Rohantak a mûtõbe, és kb. az volt, hogy vagy oxigénhiányos beteg baba lesz, ha nem sietnek, vagy túl se éli:((Szerencsénkre, úgy kapkodtak, hogy 2 perc alatt meglett, egészségesen.
A 19. válaszolónak:szerintem azt akarta írni:épphogy nem lett császár a szívhang leesése miatt...
ha faros marad, akkor programozott császár, vagyis bemész, megmûtenek, nem vajúdsz-bár van ahol 2 órás fájástevékenységet generálnak a baba érdekében. ha megfordul, akkor vajúdsz rendesen, és akkor császároznak, ha nem megy a dolog. én 36 órát vajúdtam mire császározta de csak mert a végére rátekeredett a zsinór, amúgy már a tolófájások jöttek. alap esetben azt hiszem 12 órát vajúdik a mama mire elgondolkodnak a császáron alapesetben
A kérdező hozzászólása: igen ezzel tisztában voltam hogy nem jó a babának hogyha hipp-hopp kikapják a jó meleg biztonságos helyrõl és szegény azt sem tudja mi van.. egyébként is nagyon félek a szüléstõl rossz élmény volt az elsõ...
Nem azért hagynak vajúdni, hogy "hátha megfordul", hanem azért, mert ez-élettanilag-sokkal jobb a kicsinek(segíti a felkészülését a megszületésre, mivel stressz éri, viszont így akkor nem éri akkora stressz, amikor hirtelen kikapják a pocakból).A barátnõmnek is faros volt a babája-elsõ-így tuti volt a császár.A fogadott dokija 2 órán keresztül hagyta vajúdni.2gyerekes+34hkm
A kérdező hozzászólása: így van , majdnem császár lett..de mivel már majdnem kibújt ezért végül is vákuummal született a kislányom. nem volt ott az altatóorvos aki adta volna az epidurált, ezért döntöttek így..muszáj volt mert belekakilt a vízbe na meg csökkent a szívverés...
A nagyobbik lányom pont a 32. héten fordult be. Korábban ébredtem valamiért, majd miközben azon gondolkoztam, hogy miért nem alszok inkább, éreztem, hogy megfordul. 2 rúgásból meg is volt a mûvelet. Aztán aludtam tovább. :) A kisebbik lányomat nem éreztem, de õ a 30. héten már koponyavégû volt, miközben é meg voltam arról gyõzõdve, hogy még ül.
A kérdező hozzászólása: :) köszi a sok választ, remélem nem kerül rá sor, csak attól félek hogy nem fogom érezni ha megfordul.. lehet ezt érezni egyébként? hiszen már elég nagy.( azért kérdem mert a lányomat nem éreztem hogy megfordult) a kisfiam 1230 gramm volt a napokban..
Nem szenvedtetik a kismamát, hanem hagyják, hogy a természet tegye a dolgát! Ha elõre meg van beszélve a császármetszés, vajúdás közben betolnak már. Ha vajúdás alatt derül ki, hogy császármetszés kell, akkor meg nyilván abban a pillanatban.
Nem minden esetben. Ha sürgõsségi császárról beszélünk, komplikáció miatt, vagy azért, mert a kismama nem tágul, akkor nem.Az emberek többségét, pont azért császározzák, mert vagy komplikáció lép fel szülés közben/nálam pl. esett a szívhangja, 2 percen múlt a lányom élete, rohantak velem a mûtõbe/, vagy nem tágul a kismama.Ilyen esetekben egy percet sem várnak, menni és csinálni kell.Ha programozott a császár rossz látás, farfekvéses baba miatt és egyebek, akkor várnak, de ez orvosfüggõ, van aki vár, van aki nem.
A kérdező hozzászólása: sokat gondolok erre. 28 hetes vagyok és faros a kisfiam MÉG.. remélem megfordul, de ha nem, akkor félek hogy ha beindul a szülés spontán, órákig kinlódtatnak majd és utána tolnak a mûtõbe csak.. vagy ha ez már tuti hogy faros az utolsó napon is, akkor programozott császár lenne?
Programozott császárra gondolsz? Ahol én szültem, ott nem hagyják ilyenkor vajúdni a kismamát, hanem egybõl elviszik a mûtõbe. Ha elõbb indul be a szülés, mint a programozott idõpont, akkor azonnal elviszik, amint lehetséges, tehát nem hagyják órákat szenvedni. De kórház és doki függõ, hogy meddig hagyják vajúdni a kismamát. van kórház, ahol kb. 2 óráig hagyják, hogy kicsit vajúdjon is, de van ahol ennyit sem hagyják. Sürgõsségi császárnál nincs mese, ott nem várnak. Nekem rendes szülésnek indult, de 8 óra után kiderült baj van, így elvittek császárra. Tehát alapvetõen addig hagyják vajúdni a kismamát, amíg minden megfelelõen halad. Ha viszont gond van, akkor általában nem várnak.
kicsit értetlen a kérdés szal ha arról van szó h vajúdás alatt derül ki h császár lesz vagy már elõre tudod h az lesz ? nya jó nekem mikor elindult a 2ik baba akkor majd 24 órát vajúdtam (az elsõ görcstõl számítva, túlkép csak az utcsó 3 volt az igazi) mikor a tolófájásokra került sor akkor derült ki h a baba feje túl csontos nem tud összenyomódni h kiférjen és ráadáskép rosszul is volt a feje 1 órát próbálta a doki kivarázsolni belõlem természetes úton (nem írom le hogyan mert rosszul leszel :-P )mikor kiderült h nem megy akkor kb 10 perc alatt elõkészítettek engem és a mûtõt, betoltak a mûtõbe és ment az epi (2 perc) vártuk a hatást (5-6 perc) és kb 10 perc volt a mûtét és megvolt a baba majd 10 perc és én is kész voltam :-) ha erre gondoltál akkor nem, természetesen ha nincs üres mûtõ akkor várni kell de addig is kaphatsz fájdalomcsillapítót ha kérsz ha epivel szülnél akkor nem gond csak kapsz egy nagyobb adagot és volt nincs fájás
Nekem faros volt sokáig a lányom, a doki azt mondta ez esetben biztos császároz, õ nem vállalt volna faros szülést. S elõtte nem kellett volna vajúdnom, programozott lett volt. De lányom 35 hetesen befordult, így természetes úton szülhettem volna (ha nem jön komplikáció...). 28 hetesen még nagyon sok helye van a babádnak forgolódni, úgyhogy még ne könyveld el véglegesen faros babának.
Mi tudtuk, mármint én meg az orvosom elõre, h valószinüleg császár lesz. Veszélyeztetett terhes voltam és túl nagy volt a baba az én méreteimhez képest, nem tudott a koponyája beilleszkedni. Nekem bekötötték az oxytocines infúziót fájáserõsítésre. Kérdeztem, h miért kell, ha úgyis császár lesz, azt mondta az orvos, h erre szükség van a baba szempontjából, h méhösszehúzódások legyenek. Konkrétabban már nem emlékszem, el is magyarázta, h miért, csak akkor nem voltam agyilag toppon:) Engem 1, 5 órát hagytak vajúdni oxys infúzióval.
A kérdező hozzászólása: szóval: nem akarok hülyének tünni, már van egy 2 éves lányom vele is épphogy császár lett szívhang zuhanás miatt.. õ a 24 héten még faros volt de már a 32 heti uh már befordult, és nem is éreztem...természetes úton született végül. csakhogy most a napokban voltunk 4 D-én és nem úgy tünt nekem mint aki be akarna fordulni, imád így lenni a kisfiam úgy tûnik.. ráadásul mindig kinyomja a kis fejét ami már majdnem a bordám alatt van és szerintem szuperül elvan így....
Ha programozott császárod lesz, akkor és a prog. idõp. elött jönnek a fájások nem fognak a csodára várni, (majd befordul a szülõcsatornába 10 perc alatt), visznek egybõl a mûtõbe, jaj most komolyan?
Hasonlóan jártam mint az elsõ.Vajúdás közben döntöttek császár mellett.Már 4 óra hosszája tolófájásaim voltak amiket még vissza is kellett tartanom, mert nem akartak császározni.Majd utána toltak a mûtõbe és kiderült, hogy uh-n elmérték a babám, túl nagy volt és én meg sem tudtam volna szülni akármeddig várnak.

A császármetszést a választott szülészorvos végzi ha valami gond miatt arra kerülne sor, vagy sebész?

Legjobb válasz: Ha a választott orvosod nem fõorvos, akkor csak jelen van a dokid, és megcsinálja pl a varrást, de magát a mûtétet a fõorvos végzi.

Ha a választott orvosod nem fõorvos, akkor csak jelen van a dokid, és megcsinálja pl a varrást, de magát a mûtétet a fõorvos végzi.
Szia. Nekem a választott orvosom végezte a császárt, de nem tudom, hogy más kórházakban mi a szokás. Sõt, a fõorvos asszisztált hozzá, mert csak õ ért rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és érthetõ válaszokat!

Én a fiamat császármetszéssel szültem, ha még egyszer szülnék, akkor is császármetszéssel szülnék?

Ugyhallottam 70%-ban igen, de remélem nem

Legjobb válasz: De sajnos általában a második baba is csácsáros szokott lenni.

De sajnos általában a második baba is csácsáros szokott lenni.
Szia. Nem minden esetben. Sok mindentõl függ. Az orvostól, hogy válalja e a spontán szülést, és tõled is, mert terhesség alatt végig nézik a heg vastagságot. Ez befolyásolhatja a spontán szülést. A sógornõm az elsõt császárral szülte, a másodikat spontán. Van rá esély a spontán szülésre.
Attól is függ, hogy miért voltál császáros, és mennyi idõ telik el a két szülés között. Én a lányomat császárral szültem, mert nem tágultam. Ez 6 éve volt. 8 hónapja a kisfiamat rendesen szültem, mert sikerült tágulnom, ami nagyban köszönhetõ annak, hogy a doktornõm mindent megtett azért, hogy így legyen. Szóval, nem biztos, hogy a második is császár lesz, csak egy jó orvos kell hozzá, és egy kis szerencse. Sok sikert.
Nekem mindkét gyerkõcöm császárral született, súlyos toxémia miatt. Amíg volt esély arra, hogy a másodiknál nem lesz erre szükség, nézték a hegvastagságot, ami végig jó volt, de aztán a hirtelen romló értékek miatt az is császár lett. Szóval van esély a rendes szülésre, tényleg a körülményeken múlik a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat egy kicsit megnyugtattatok.köszönöm kedves válaszolók.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!