Találatok a következő kifejezésre: Ha cisztám azt a (52 db)

Ha ciszta van, a mensi is elmarad? 17-dikén volt mensim, emiatt a peteérés is el maradhat? Ha gyogyszert szedek ami elösegiti a peteérést az a cisztákat is táplálja?

Legjobb válasz: Szia! A ciszta sok mindent okoz. Nekem például teljesen felborította a menzeszem, volt, amikor 2-3 hetet is késett. Ezen kívül okoz ál-terhességi tüneteket is.

Szia! A ciszta sok mindent okoz. Nekem például teljesen felborította a menzeszem, volt, amikor 2-3 hetet is késett. Ezen kívül okoz ál-terhességi tüneteket is.

Ha cisztám van attól késhet a menzeszem? Mik az előjelei a cisztának?

Legjobb válasz: Nincsenek elõjelei, és nem is érzed, de a menstruációt valóban befolyásolhatja. Hüvelyi ultrahanggal tudják megállapítani, hogy van-e cisztád. Ha igen, akkor lehet, hogy kipukkan magától, de az is lehet, hogy mûteni kell. Egyébként mibõl gondolod, hogy cisztád van?

Nincsenek elõjelei, és nem is érzed, de a menstruációt valóban befolyásolhatja. Hüvelyi ultrahanggal tudják megállapítani, hogy van-e cisztád. Ha igen, akkor lehet, hogy kipukkan magától, de az is lehet, hogy mûteni kell. Egyébként mibõl gondolod, hogy cisztád van?

Ha esteleg cisztám van azt a citológiai vizsgálat is kimutatja?

Legjobb válasz: Szia! Azt nem tudom, hogy a cito kimutatja-e a cisztát, de az uh biztosan! Úgy érzed cisztád van vagy tudod is? A ciszták általában felszívódnak, de szerintem keresd fel a dokidat!

Szia! Azt nem tudom, hogy a cito kimutatja-e a cisztát, de az uh biztosan! Úgy érzed cisztád van vagy tudod is? A ciszták általában felszívódnak, de szerintem keresd fel a dokidat!
Szia! A citológiát én sem tudom, hogy kimutatja-e, de nekem mikor volt a doki ki is tudta tapintani (elég nagy volt), meg egyértelmûen látszott uh-on. Mindkét alkalommal felszívódott, nem volt szükség semmilyen beavatkozásra.
Írd be a googliba Dermoid ciszta! Minden választ megkapsz rá!
Nekem is volt! 17 éves koromra emberfõnyire nõtt :( A dermoid, lényegében azt jelenti, hogy mindenféleképpen mûtét lesz a vége!méghozzá egy hasi mûtét! Mert van az a fajta, ami csak vízzel teli, azt le tudják szívatni, hüvelyen keresztül.asszem azt hívják laparoszkópiának, mármint azt a fajta mûtétet! De nekem, miután kiveték, egy félév múlva megint kinõtt a balpetefészkemen egy 9cm-es vízzel teli(sajnos a jobboldalit kivették, amin volt)és megint meg akartak mûteni, de nem egyeztem bele! Folyamatosan, literszámra elkezdtem cickafarkfû teát inni, gyógynövényboltban, gyógyszertárban kapható.És attól a felére zsugorodott, de nem múlt el teljesen.Hónapokig visszajártam kontrollra nézetni, és ilyen 4-5cmes volt mindig.nem nõtt.azt mondták, hogyha nem okoz panaszt nem muszály mûteni, mert magától is felszívódhat.és még egy félévig húztam a dolgot, mert nem akartammég egy csíkot a hasamra.Aztán felkerültem Pestre az egyetemre.A szobatársam anyukája természetgyógyász, és õ mondta hogy kezdjem el szedni a gynex cseppet, mert a lányának is attól múlt el! Ez egy ENERGY termék, google-ba megtalálod!7 heten keresztül szedtem, és még mindig ittam a cickafarkfû teát, vegyesen zsúrlófûvel összefõzve!Amikor egy hónap múlva visszamentem, az orvoshoz, nyoma sem volt a cisztámnak!Ennek már több mint egy féléve, és néhány havonta azért visszajárok a nõgyógyihoz, és néha iszogatom a teát, de jól vagyok.Ha megmûtenek, mindenféleképpen idd ezt a teát! De szerintem elõtte is ihatnád, hátha mégiscsak kisebbítené, legalább nem vágnának akkorát! minden jót!
azért írtam, hogy idd a teát, ha megmûtenek, utánna, hogy nehogy kiújoljon!
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm válaszodat!

Egy nőnek ciszta nőtt a manduláján, ha nem veteti ki az veszélyes lehet hosszútávon?

Légyszi értelmes válaszokat adjatok.

Legjobb válasz: nekem a petefészkemben van ciszta. érdemes kivetetni,de elõtte fontos megállapítani, h jó vagy rosszindulatú-e.ha jóindulatú, akkor nem olyan sürgõs, de szükséges a mûtét. ha fájdalmat okoz, vagy fontos szervet nyom, akkor is hamar érdemes kivetetni.mekkora a cisztád?

nekem a petefészkemben van ciszta. érdemes kivetetni, de elõtte fontos megállapítani, h jó vagy rosszindulatú-e.ha jóindulatú, akkor nem olyan sürgõs, de szükséges a mûtét. ha fájdalmat okoz, vagy fontos szervet nyom, akkor is hamar érdemes kivetetni.mekkora a cisztád?
szerintem neked van!
A kérdező hozzászólása: kössz a választ nemtoom nem nekem van

Ha cisztám van, azt a nőgyógyász látja?

Szurkál kb. két hete a jobb petefészkemnél, pedig megjött (sajnos) kedden. Ma már elmúlik. Valaki azt írta, hogy lehet, cisztám van. Pedig azt hittem, hogy végre baba. Akkor tényleg attól szurkál?

Legjobb válasz: Nekem is van cisztám és nem szokott szurkálni.Attól,mert megjött még lehetsz terhes!

Nekem is van cisztám és nem szokott szurkálni.Attól, mert megjött még lehetsz terhes!
Igen nekem is ez volt és látta hüvelyi uh a cisztákat és pár hónapra rá meg is mûtött!És azóta semmi bajom de sajana a baba még mindig nem jött pedig már 3 éve próbálkozunk!:(

PCOS? Ha cisztám lenne, azt ugye látta volna a nőgyógyászom hüvelyi ultrahangon? Nagyon aggódom, mert nem egyenletes a ciklusom. Nemsokára megyek 3. napi vérvételre.

Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: igen azt látta volna hüvelyi uh-n, de pcos lehetsz ciszták nélkül is.

igen azt látta volna hüvelyi uh-n, de pcos lehetsz ciszták nélkül is.
A hormonokon túl, terheléses inzulint és cukrot is kell nézetni. Ebbõl derül ki egyedül, hogy van-e esetedben inzulinrezisztencia. Általában a ciszták és az IR összefügg.
a pcos egy szindroma ahogy a nevében is benne van, soksok különbözõ tünete lehet, gyakoriak a ciszták, de nagyon sokaknak nincsen.
A kérdező hozzászólása: Nem semmi. És azóta van már baba?:)
nekem a ciklusom is rendben volt, a baba viszont nem akar jönni. Így derült ki a pcos.
A kérdező hozzászólása: Hát, kíváncsi leszek, hogy mi derül ki a vérvételen, remélem nincs gond. Már 1 éve nem szedem a gyógyszert, de a ciklusom még mindig nem normális. Pedig a gyógyszer elõtt 28 napos volt mindig.
Igen nehezíti a teherbesést. Hormonproblémákat okoz.
A kérdező hozzászólása: És ciszta nélkül milyen hatással van a szervezetre? Mik ilyenkor a tünetek? És a teherbeesést nehezíti? Egyébként köszönöm a válaszokat! :)
én is pcos vagyok, és nekem sem látott a doki cisztát. Nekem IR-em is van.
A kérdező hozzászólása: Kösszi. Komolyan? És az, hogy lehetséges?
A kérdező hozzászólása: Remélem nem igazolódik be. Köszönöm a választ!

Nagyon rendszertelen a menstruáciom van hogy ki is marad voltam ma nőgyógyásznál valszeg hormonprobléma. Ha cisztám lenne azt már látta volna az orvos?

Majd 8.-án megyek hasi ultrahangra ..fogamzásgátlót kell szednem hogy beálljon a mensim ..pedig babát szeretnék ..:((((((

Legjobb válasz: Ha nem csinált UH-t, nem tudhatja, hogy van-e cisztád. Lehet, hogy csak egy rövid ideig kell gyógyszert szedned, attól beáll a mensid, és aztán rögtön próbálkozhattok a babával. Csak pozitívan! :)

Ha nem csinált UH-t, nem tudhatja, hogy van-e cisztád. Lehet, hogy csak egy rövid ideig kell gyógyszert szedned, attól beáll a mensid, és aztán rögtön próbálkozhattok a babával. Csak pozitívan! :)
A kérdező hozzászólása: Hát én úgy tudtam hogy sima vizsgálattal is kimutatja ...dcsak gondoltam megkérdezem itt is..
Cisztát csak UH-val lehet látni.
mikor nekem a doki csinált hormonprobléma miatt vérvételt akkor azt mondta hogy ha nem vagyok terhes akkor a cisztától lett pozitív a teszt és mikor csinált Uh akkor látta hogy igen cisztám van mondta hogy mennyek vissza két hét múlva és akkor látta hogy a ciszta mozog tehát terhes voltam!!!
ja és a másik hogy nem kötelezõ fogamzásgátlót szedni mert hormon zavara vannak már gyógyszerek is nekem is evvel tették helyre a mensimet!!
ja és a másik hogy nem kötelezõ fogamzásgátlót szedni mert hormon zavara vannak már gyógyszerek is nekem is evvel tették helyre a mensim!!
Nekem csak a hüvelyi uh mutatta ki a cisztá(kat). vérvételre küldött már? Rendszertelen mensit pco és pajzsmirigy alulmûködés is okozhat, ezeknek feltétlen járj utána! Nem értem miért szokása sok orvosnak annak ellenére fogigátlót felírni, ha a paciens gyermeket szeretne. Gyógyszerrel is megoldható lenne. És ha te azt mondod nem szeretnéd a szervezeted fogigátlóval mérgezni, akkor mit csinál a doki, semmit? Egyébként nekem pont a fogamzásgátló abbahagyása után borult fel a ciklusom, volt holyan hónap hogy meg se jött, össze-vissza volt minden legalább egy évig...végére egy endokrinológus tett helyre több évi orvosról orvosra járás után...
ja...és szerintem válts orvost!!!! Hónapokat elpocsékolhatsz így...... szedet fél évig a fogigátlót, aztán pár hónap után ugyan ott lehetsz ahol most. :(
Elõször nem próbálnád ki a cickafark teát? Hátha ez is rendbe teszi és nem kellene gyógyszer.

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves vagyok, és 4cm-es petefészekcisztám van. A nőgyógyászom felírt 3×1 Duphastont, hogy megrepedjen a ciszta, de az interneten azt olvastam, hogy ha megreped, az erős vérzéssel jár, és műtéti beavatkozás is szükséges lehet. Azt sze

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves vagyok, és 4cm-es petefészekcisztám van. A nőgyógyászom felírt 3×1 Duphastont, hogy megrepedjen a ciszta, de az interneten azt olvastam, hogy ha megreped, az erős vérzéssel jár, és műtéti beavatkozás is szükséges lehet. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg van-e veszélye annak ha a ciszta megreped, vagy nincs? Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A ciszta megrepedése, bizonyos esetekben valóban járhat hasűri vérzéssel, de ez attól is függ, hogy pontosan milyen típusú cisztáról van szó. Általában ritkán szokott kórházi kezelést igénylő vérzés fellépni. Mindenképpen javasolt azonban a kontroll, amelyet vélhetőleg kezelőorvosa is előírt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A ciszta megrepedése, bizonyos esetekben valóban járhat hasűri vérzéssel, de ez attól is függ, hogy pontosan milyen típusú cisztáról van szó. Általában ritkán szokott kórházi kezelést igénylő vérzés fellépni. Mindenképpen javasolt azonban a kontroll, amelyet vélhetőleg kezelőorvosa is előírt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves vagyok, és 4cm-es petefészekcisztám van. A nőgyógyászom felírt 3×1 Duphastont, hogy megrepedjen a ciszta, de az interneten azt olvastam, hogy ha megreped, az erős vérzéssel jár, és műtéti beavatkozás is szükséges lehet. Azt sze

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves vagyok, és 4cm-es petefészekcisztám van. A nőgyógyászom felírt 3×1 Duphastont, hogy megrepedjen a ciszta, de az interneten azt olvastam, hogy ha megreped, az erős vérzéssel jár, és műtéti beavatkozás is szükséges lehet. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg van-e veszélye annak ha a ciszta megreped, vagy nincs? Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A ciszta megrepedése, bizonyos esetekben valóban járhat hasűri vérzéssel, de ez attól is függ, hogy pontosan milyen típusú cisztáról van szó. Általában ritkán szokott kórházi kezelést igénylő vérzés fellépni. Mindenképpen javasolt azonban a kontroll, amelyet vélhetőleg kezelőorvosa is előírt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A ciszta megrepedése, bizonyos esetekben valóban járhat hasűri vérzéssel, de ez attól is függ, hogy pontosan milyen típusú cisztáról van szó. Általában ritkán szokott kórházi kezelést igénylő vérzés fellépni. Mindenképpen javasolt azonban a kontroll, amelyet vélhetőleg kezelőorvosa is előírt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!