Találatok a következő kifejezésre: Ha cisztám a (143 db)

Petefészek cisztám van. Amikor együtt vagyok a párommal, akkor nagyon szokott fájni a hasam. Ha elmúlik a ciszta, vagy ne adj' Isten megműtenek, akkor utána már fájdalommentesen együtt lehetünk?

Legjobb válasz: Szia!Nekem volt petefészek cisztám pár évvel ezelõtt. Sajna nekem mûteni kellett.Nekem nem fájt együttlét közben,ha emlékezetem nem csal.De amióta mûtöttek hál' Istennek nincs probléma,felírtak f. gátlót,állítólag nagy mértékben gátolja a ciszta kialakulását.De volt hogy annyira fájt,hogy nem tudtam kiegyenesedni......A doki megállapította,hogy már 2 és fél deci vér van a cisztában.A doki mit mondott?Ha nagy akkor nehogy kidurranjon,mert a hasüregbe mehet a vér,az meg elég veszélyes!Kérdésedre választ adva,szerintem nem fog fájni,ha nem lesz ott a ciszta.Várom érdeklõdéssel válaszod! :-)

Szia!Nekem volt petefészek cisztám pár évvel ezelõtt. Sajna nekem mûteni kellett.Nekem nem fájt együttlét közben, ha emlékezetem nem csal.De amióta mûtöttek hál' Istennek nincs probléma, felírtak f. gátlót, állítólag nagy mértékben gátolja a ciszta kialakulását.De volt hogy annyira fájt, hogy nem tudtam kiegyenesedni......A doki megállapította, hogy már 2 és fél deci vér van a cisztában.A doki mit mondott?Ha nagy akkor nehogy kidurranjon, mert a hasüregbe mehet a vér, az meg elég veszélyes!Kérdésedre választ adva, szerintem nem fog fájni, ha nem lesz ott a ciszta.Várom érdeklõdéssel válaszod! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aválaszt! :) ) Nem rég voltam dokinál, és azt mondta, hogy elmúlt:) Egyébként 5 cm átmérõjû volt:)
Szia!Örülök, hogy elmúlt, jó hogy megvizsgáltattad!További szép napot! :-)

Két hónapig nem jött meg (gondolom hogy ciszta) vagy terhes lehetek? De ha ciszta van a dologban lehet olyan hogy nem jön meg több hónapig?

Legjobb válasz: Szia! Már rég el kellett volna menned nõdokihoz. Ha terhes vagy akkor azért ha meg cisztád van akkor azért! Ne habozz, menj el minél elõbb. Õ 100% hogy jobban tud segíteni neked mint mi akik csak így látatlanba írogatunk.

Szia! Már rég el kellett volna menned nõdokihoz. Ha terhes vagy akkor azért ha meg cisztád van akkor azért! Ne habozz, menj el minél elõbb. Õ 100% hogy jobban tud segíteni neked mint mi akik csak így látatlanba írogatunk.
A kérdező hozzászólása: meg nem is jött még meg
Ha elõ szokott fordulni, hogy kétszer ehymás után ugyanazon az oldalon van peteérésed (amit ugy az ember azért nem szokott tudni) akkor igen. A ciszta - azon az oldalon ahol van, ott akadályozhatja. A két hónap azért gyanús, mindenképp nézesd meg, csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: de nem érzem azt a fájdalmat mint amikor cisztám volt
Amikor Closyt szedtem mindíg csak a bal oldalon volt érett tüszõm, elõtte kb 4 évvel volt, hogy 2 hetet késett 3 neg. teszttel mentem dokihoz és akkor a jobb oldalon volt cisztám, pedig semmit nem éreztem.

Ha cisztám van attól késhet a menzeszem? Mik az előjelei a cisztának?

Legjobb válasz: Nincsenek elõjelei, és nem is érzed, de a menstruációt valóban befolyásolhatja. Hüvelyi ultrahanggal tudják megállapítani, hogy van-e cisztád. Ha igen, akkor lehet, hogy kipukkan magától, de az is lehet, hogy mûteni kell. Egyébként mibõl gondolod, hogy cisztád van?

Nincsenek elõjelei, és nem is érzed, de a menstruációt valóban befolyásolhatja. Hüvelyi ultrahanggal tudják megállapítani, hogy van-e cisztád. Ha igen, akkor lehet, hogy kipukkan magától, de az is lehet, hogy mûteni kell. Egyébként mibõl gondolod, hogy cisztád van?

Ha cisztám van, akkor mit kell éreznem? és a doki mit tanácsol?

Milyen kezeléseket ír elő? Milyen gyógyszert? Pihenni? vagy valami?

Legjobb válasz: Meg ilyen ülõfürdõbe is szokták tenni ezt a teát, de nem tudom hogy. Én csak hallottam róla, hogy a cickafarkfû tea jó rá, mert segít abban, hogy a ciszta felszívódjon, állítólag hamar segít. Nekem mensivel távozott magától a ciszta amikor volt, szóval nem kellett semmit tennem, hogy elmúljon, elmúlt magától, mensivel távozott. Ha normális megjön a mensi, akkor az azt jelenti, hogy a ciszta is távozik.

Meg ilyen ülõfürdõbe is szokták tenni ezt a teát, de nem tudom hogy. Én csak hallottam róla, hogy a cickafarkfû tea jó rá, mert segít abban, hogy a ciszta felszívódjon, állítólag hamar segít. Nekem mensivel távozott magától a ciszta amikor volt, szóval nem kellett semmit tennem, hogy elmúljon, elmúlt magától, mensivel távozott. Ha normális megjön a mensi, akkor az azt jelenti, hogy a ciszta is távozik.
Szinte nincs is ember, akinek nincs valahol cisztája. Képzeld, ha mind pihenni menne. Majd a doki megmondja, hogy mit kell tenni, a ciszta nagyságátõl, számától függ.
Lehet érezni görcsölést, szurkálásokat, émelyeghetsz, szédülhetsz, elmaradhat a mensid a cisztától, lehetnek tõle terhességi tüneteid. Tapasztalatból írom. A cickafarkfû tea jó rá.
A kérdező hozzászólása: Amiket írsz az mind megvan tünetben, csak enyhén. Tényleg jó a cickafark tea?
A kérdező hozzászólása: Mennyi ideig ittad? Ugyan úgy mint ha peteérést segítene elõ? Köszi a választ!
Ne haragudj 5-ös válaszoló, de szerintem nem teljesen igaz amit írsz. "Ha normális megjön a mensi, akkor az azt jelenti, hogy a ciszta is távozik." Nekem is van cisztám, és hónapokig nézegette az orvos hüvelyi uh-val, és közbe rendesen megjött, ittam teát, de nem szívódott fel, nem távozott. Valószínûleg most is megvan, de azt mondta az orvos nem kell vele csinálni semmit, ha terhes leszek majd eltûnik... Nem tudom tünet-e vagy sem, de én nagyon görcsölök mikor megjön második-harmadik nap. Mindenképp kérj hüvelyi ultrahangot, mert nekem is azzal derült ki, hasin nem láttak semmit.
Én nem éreztem semmit, mikor cisztám volt, hüvelyi uh-n vették észre egy clostys hónap után. Így nem is kezdhettük a következõt, ki kellett hagyni egy hónapot. Szerencsére az üres hónapban felszívódott.
Kedves 6-os! Tudom, hogy nem teljesen igaz az, hogy ha mensi van akkor biztosan távozik a ciszta. De nálam így volt, mert elmaradt a mensi a ciszta miatt és doki mondta, hogy ha megjön, akkor a cisztám is távozik majd és nálam így is volt, mert utána meg is nézett. Megjött a mensim és ciszta is eltávozott. És igaz az is, hogy nem mindenkinél vannak tünetei, de ha vannak akkor azok a tünetek, amiket én felsoroltam, nekem már 2-szer volt cisztám és ebbõl tudom.

Ha ciszta van, a mensi is elmarad? 17-dikén volt mensim, emiatt a peteérés is el maradhat? Ha gyogyszert szedek ami elösegiti a peteérést az a cisztákat is táplálja?

Legjobb válasz: Szia! A ciszta sok mindent okoz. Nekem például teljesen felborította a menzeszem, volt, amikor 2-3 hetet is késett. Ezen kívül okoz ál-terhességi tüneteket is.

Szia! A ciszta sok mindent okoz. Nekem például teljesen felborította a menzeszem, volt, amikor 2-3 hetet is késett. Ezen kívül okoz ál-terhességi tüneteket is.

Ha elmegyek a nőgyógyászhoz mert kimaradt a menstruációm mit fog csinálni? A ciszta tünetei mik lehetnek?

nem életet nem élek 16/l

Legjobb válasz: Petefészek ciszta tünetei? A mindennapi gabonaevés, tejtermékfogyasztás sajnos jellemzõ ilyen betegségnél. Valójában persze tudjuk, hogy a természetes étrendtõl való eltérés a mindennapi gabonaevés és sajnos emellett alakulnak ki ciszták, metabolikus szindróma, hormonbetegségek.

Petefészek ciszta tünetei? A mindennapi gabonaevés, tejtermékfogyasztás sajnos jellemzõ ilyen betegségnél. Valójában persze tudjuk, hogy a természetes étrendtõl való eltérés a mindennapi gabonaevés és sajnos emellett alakulnak ki ciszták, metabolikus szindróma, hormonbetegségek.
Hát csak ezért nem kellene még menned! 17 éves korodig hónapok is kimaradhatnak, és utána majd felnõtt nõknél is lehet nagy ritkán 1 hónap kimaradás.
A kérdező hozzászólása: pár hónap múlva leszek 17. májusba jött meg utoljára azóta meg semmi :(

Van egy ciszta a mellemben (jó indulatú, de ki fogom szedetni), de amióta ez benne van mintha kisebbek lennéneék a melleim, lehet hogy a ciszta miatt? Ha kiműtik, akkor "visszanő"?

Legjobb válasz: nem halottam még olyat hogy a kettõ közt lenne összefüggés. Mindenkinek az egyik melle nagyobb avagy kisebb a másiknál. Azért a cisztát minél elõbb szedesd ki. Egészségügyis

nem halottam még olyat hogy a kettõ közt lenne összefüggés. Mindenkinek az egyik melle nagyobb avagy kisebb a másiknál. Azért a cisztát minél elõbb szedesd ki. Egészségügyis

Ha cisztám van, azt a nőgyógyász látja?

Szurkál kb. két hete a jobb petefészkemnél, pedig megjött (sajnos) kedden. Ma már elmúlik. Valaki azt írta, hogy lehet, cisztám van. Pedig azt hittem, hogy végre baba. Akkor tényleg attól szurkál?

Legjobb válasz: Nekem is van cisztám és nem szokott szurkálni.Attól,mert megjött még lehetsz terhes!

Nekem is van cisztám és nem szokott szurkálni.Attól, mert megjött még lehetsz terhes!
Igen nekem is ez volt és látta hüvelyi uh a cisztákat és pár hónapra rá meg is mûtött!És azóta semmi bajom de sajana a baba még mindig nem jött pedig már 3 éve próbálkozunk!:(

Hova forduljak ha ciszta van a combtövembe?

Majdnem a nemi szervemnél van vagyis kintebb tőle ahol még nől szőr. Nem tudom hova forduljak vele h bőrgyógyászat vagy nőgyógyászat vagy először háziorvos fogalmam sincs. 17/L

Legjobb válasz: És hogy diagnosztizáltad saját magadnak hogy az ciszta? Egyébként elõször háziorvos. Õ megmondja, szerinte mi az, és ha szükséges, továbbküld a megfelelõ orvoshoz.

És hogy diagnosztizáltad saját magadnak hogy az ciszta? Egyébként elõször háziorvos. Õ megmondja, szerinte mi az, és ha szükséges, továbbküld a megfelelõ orvoshoz.
17 évesen már lehet felnõt dokihoz járnod. Keress egy nõi orvost úgy talán könnyebb...
14 éves kortól már lehet menni felnõtt orvoshoz is.
Akár most is mehetsz felnõtt dokihoz!
A kérdező hozzászólása: és felnõtt dokihoz hány éves kortól mehetek? Mert ez még gyerekorvos. és 5 hónap múlva 18 leszek
Ha alkoholista barom, akkor tényleg keress másikat! A dokiban meg kell bíznod.
Akkor válts orvost!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen akkor hétfõn háziorvos. És ott le kell vetkõznöm neki? Csak a házorvosom férfi és alkoholista meg barom.
Ha nem tudod, hová menj, akkor mindig a háziorvost keresd fel.
Háziorvoshoz menj, és ha kell õ tovább küld. Viszont a diagnózis felállítását hagyd az orvosokra!
Elõször háziorvos, fontos, hogy ne kerüljön bele (írtad, hogy kifakadt) semmi se tusfürdõ, se intim mosakodószer. Csak puszta vízzel mosd meg.
Szerintem kelés.
A kérdező hozzászólása: egyik ismerõsömnek volt ilyen meg lifenetworkon is láttam hogy mi lehet ez. Persze nem mondom biztosra hogy ciszta de más nemigazán lehet. Elvileg ezt ki kell mûteni vagyis kivágják már kb 4 hónapja volt ilyen golyó féleség most meg kifakadt meg be van gyulladva.
Én úgy tudom, hogy amíg nem töltöd be a 18-at addig a gyerekorvoshoz tartozol, de gyerekorvost válltani bármikor lehet, de gondolom kell hozzá valamelyik szülõ. Beszéld meg az anyukáddal.

PCOS? Ha cisztám lenne, azt ugye látta volna a nőgyógyászom hüvelyi ultrahangon? Nagyon aggódom, mert nem egyenletes a ciklusom. Nemsokára megyek 3. napi vérvételre.

Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: igen azt látta volna hüvelyi uh-n, de pcos lehetsz ciszták nélkül is.

igen azt látta volna hüvelyi uh-n, de pcos lehetsz ciszták nélkül is.
A hormonokon túl, terheléses inzulint és cukrot is kell nézetni. Ebbõl derül ki egyedül, hogy van-e esetedben inzulinrezisztencia. Általában a ciszták és az IR összefügg.
a pcos egy szindroma ahogy a nevében is benne van, soksok különbözõ tünete lehet, gyakoriak a ciszták, de nagyon sokaknak nincsen.
A kérdező hozzászólása: Nem semmi. És azóta van már baba?:)
nekem a ciklusom is rendben volt, a baba viszont nem akar jönni. Így derült ki a pcos.
A kérdező hozzászólása: Hát, kíváncsi leszek, hogy mi derül ki a vérvételen, remélem nincs gond. Már 1 éve nem szedem a gyógyszert, de a ciklusom még mindig nem normális. Pedig a gyógyszer elõtt 28 napos volt mindig.
Igen nehezíti a teherbesést. Hormonproblémákat okoz.
A kérdező hozzászólása: És ciszta nélkül milyen hatással van a szervezetre? Mik ilyenkor a tünetek? És a teherbeesést nehezíti? Egyébként köszönöm a válaszokat! :)
én is pcos vagyok, és nekem sem látott a doki cisztát. Nekem IR-em is van.
A kérdező hozzászólása: Kösszi. Komolyan? És az, hogy lehetséges?
A kérdező hozzászólása: Remélem nem igazolódik be. Köszönöm a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!