Találatok a következő kifejezésre: Ha cisztám és (55 db)

Ha cisztám van, akkor mit kell éreznem? és a doki mit tanácsol?

Milyen kezeléseket ír elő? Milyen gyógyszert? Pihenni? vagy valami?

Legjobb válasz: Meg ilyen ülõfürdõbe is szokták tenni ezt a teát, de nem tudom hogy. Én csak hallottam róla, hogy a cickafarkfû tea jó rá, mert segít abban, hogy a ciszta felszívódjon, állítólag hamar segít. Nekem mensivel távozott magától a ciszta amikor volt, szóval nem kellett semmit tennem, hogy elmúljon, elmúlt magától, mensivel távozott. Ha normális megjön a mensi, akkor az azt jelenti, hogy a ciszta is távozik.

Meg ilyen ülõfürdõbe is szokták tenni ezt a teát, de nem tudom hogy. Én csak hallottam róla, hogy a cickafarkfû tea jó rá, mert segít abban, hogy a ciszta felszívódjon, állítólag hamar segít. Nekem mensivel távozott magától a ciszta amikor volt, szóval nem kellett semmit tennem, hogy elmúljon, elmúlt magától, mensivel távozott. Ha normális megjön a mensi, akkor az azt jelenti, hogy a ciszta is távozik.
Szinte nincs is ember, akinek nincs valahol cisztája. Képzeld, ha mind pihenni menne. Majd a doki megmondja, hogy mit kell tenni, a ciszta nagyságátõl, számától függ.
Lehet érezni görcsölést, szurkálásokat, émelyeghetsz, szédülhetsz, elmaradhat a mensid a cisztától, lehetnek tõle terhességi tüneteid. Tapasztalatból írom. A cickafarkfû tea jó rá.
A kérdező hozzászólása: Amiket írsz az mind megvan tünetben, csak enyhén. Tényleg jó a cickafark tea?
A kérdező hozzászólása: Mennyi ideig ittad? Ugyan úgy mint ha peteérést segítene elõ? Köszi a választ!
Ne haragudj 5-ös válaszoló, de szerintem nem teljesen igaz amit írsz. "Ha normális megjön a mensi, akkor az azt jelenti, hogy a ciszta is távozik." Nekem is van cisztám, és hónapokig nézegette az orvos hüvelyi uh-val, és közbe rendesen megjött, ittam teát, de nem szívódott fel, nem távozott. Valószínûleg most is megvan, de azt mondta az orvos nem kell vele csinálni semmit, ha terhes leszek majd eltûnik... Nem tudom tünet-e vagy sem, de én nagyon görcsölök mikor megjön második-harmadik nap. Mindenképp kérj hüvelyi ultrahangot, mert nekem is azzal derült ki, hasin nem láttak semmit.
Én nem éreztem semmit, mikor cisztám volt, hüvelyi uh-n vették észre egy clostys hónap után. Így nem is kezdhettük a következõt, ki kellett hagyni egy hónapot. Szerencsére az üres hónapban felszívódott.
Kedves 6-os! Tudom, hogy nem teljesen igaz az, hogy ha mensi van akkor biztosan távozik a ciszta. De nálam így volt, mert elmaradt a mensi a ciszta miatt és doki mondta, hogy ha megjön, akkor a cisztám is távozik majd és nálam így is volt, mert utána meg is nézett. Megjött a mensim és ciszta is eltávozott. És igaz az is, hogy nem mindenkinél vannak tünetei, de ha vannak akkor azok a tünetek, amiket én felsoroltam, nekem már 2-szer volt cisztám és ebbõl tudom.
Írd be a googliba Dermoid ciszta! Minden választ megkapsz rá!
Nekem is volt! 17 éves koromra emberfõnyire nõtt :( A dermoid, lényegében azt jelenti, hogy mindenféleképpen mûtét lesz a vége!méghozzá egy hasi mûtét! Mert van az a fajta, ami csak vízzel teli, azt le tudják szívatni, hüvelyen keresztül.asszem azt hívják laparoszkópiának, mármint azt a fajta mûtétet! De nekem, miután kiveték, egy félév múlva megint kinõtt a balpetefészkemen egy 9cm-es vízzel teli(sajnos a jobboldalit kivették, amin volt)és megint meg akartak mûteni, de nem egyeztem bele! Folyamatosan, literszámra elkezdtem cickafarkfû teát inni, gyógynövényboltban, gyógyszertárban kapható.És attól a felére zsugorodott, de nem múlt el teljesen.Hónapokig visszajártam kontrollra nézetni, és ilyen 4-5cmes volt mindig.nem nõtt.azt mondták, hogyha nem okoz panaszt nem muszály mûteni, mert magától is felszívódhat.és még egy félévig húztam a dolgot, mert nem akartammég egy csíkot a hasamra.Aztán felkerültem Pestre az egyetemre.A szobatársam anyukája természetgyógyász, és õ mondta hogy kezdjem el szedni a gynex cseppet, mert a lányának is attól múlt el! Ez egy ENERGY termék, google-ba megtalálod!7 heten keresztül szedtem, és még mindig ittam a cickafarkfû teát, vegyesen zsúrlófûvel összefõzve!Amikor egy hónap múlva visszamentem, az orvoshoz, nyoma sem volt a cisztámnak!Ennek már több mint egy féléve, és néhány havonta azért visszajárok a nõgyógyihoz, és néha iszogatom a teát, de jól vagyok.Ha megmûtenek, mindenféleképpen idd ezt a teát! De szerintem elõtte is ihatnád, hátha mégiscsak kisebbítené, legalább nem vágnának akkorát! minden jót!
azért írtam, hogy idd a teát, ha megmûtenek, utánna, hogy nehogy kiújoljon!
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm válaszodat!

Ha cisztak vannak a petefeszekben es ezt kezelik azokbol erik be a tuszo aminek ernie kell?

az tiszta, hogy egy ciklusban egy tuszo erik be es ha jol ertelmezem akkor a cisztak tulajdonkeppen eretlen tuszokbol lesznek, de akkor ezek mellett erik gyogyszer/tea/stb hatasara egy teljesen uj petesejt? a cisztak ezekszerint nem tavoznak? Ez nem lehet negativ hatassal egy esetleges terhessegre?

Legjobb válasz: Ha sok apró cisztád van, akkor lehet PCOS-ed van. Ha ez megfelelõen van kezelve, eltûnnek egy idõ után magától, mint nekem is. De pl. van egy kolléganõm, neki 1 cisztája volt, mikor megállapították a terhességét, ami mérete azóta csökkent, és el fog tûnni.

Ha sok apró cisztád van, akkor lehet PCOS-ed van. Ha ez megfelelõen van kezelve, eltûnnek egy idõ után magától, mint nekem is. De pl. van egy kolléganõm, neki 1 cisztája volt, mikor megállapították a terhességét, ami mérete azóta csökkent, és el fog tûnni.
Elég fura ez a kérdés és remélem jól értelmezem. A ciszta TÚLérett tüszõbõl lesz!!! Egy domináns tüszõ, amibõl kiszabadul a petesejt, az kb 20-24mm-es. De vannak olyan esetek, amikor nem szabadul ki a petesejt és ez a tüszõ csak nõ tovább, akár 40-60mm-es is lehet, ez a ciszta! A ciszta a menstruációval kifakad! Gyógyszeres kezelésnél elõfordulhat, hogy cisztád is lesz, meg domináns tüszõd is, ilyenkor a gyógyszer több tüszõ érését is "kényszeríti" a szervezetben. Általában ilyenkor már orvosi felügyelet mellett zajlanak a dolgok(meddõségi központ, nõgyógyász), és tüszõrepesztõ injekciót szoktak adni, hogy a dominánsból kiszabaduljon a petesejt, a ciszta meg kifakadjon! Szóval nem a cisztából lesz a tüszõ!!!! Hanem a tüszõk szunnyadnak a petefészekben és a nõi ciklus során hormonok hatása (vagy orvosi esetben gyógyszer pótolja a hormont) indítja el a növekedésüket! Nem tudom érthetõ voltam-e?
2-es vagyok, így van, ahogy az elsõ írja, hogy terhesség alatt fel tud szívódni. De nem veszélytelen terhesség esetén.
A kérdező hozzászólása: igy mar vilagos, koszonom. Tudjatok esetleg hogyan kezelik? Es milyen veszelyei lehetnek egy terhessegre? Nemreg volt egy missed ab.om es az orvos annyit kozolt a kontrollon hogy cisztaim vannak, amikor kerdezni probaltam finoman fogalmazva is lerazott. Persze sajat kutfobol probaltam valaszokat keresgelni forumokon, stb, persze semmi igazi valasz. Jo ha a kezeloorvosod tesz rad es nincs kitol megtudni a valaszokat, ugyhogy tenyleg koszi, hogy irtatok.
Szia! Ne a nõgyógyászodat kérdezd errõl, keress endokrinológust, õ mindent el fog magyarázni.

Ha petefészek cisztát és méhszájsebet állapított meg nálam az orvos, akkor baj van?

Ugye ezek nem komoly betegségek, de azért komolyan kell venni? Második babát tervezek, lehet így, ezen problémák mellett?

Legjobb válasz: Lehet még baba. Nem túl komoly betegségek ezek.Persze nem jó és nem kellemes de kezelhetõ. A ciszta lehet mûteni sem kell,kivéve ha gyorsan nõ vagy fájdalmat okoz.A terhesség egyébként csökkentheti a méretét,a terhességi hormonok által. A méhszájseb esetleg vérezhet,de a terhességet nem igazán befolyásolja.

Lehet még baba. Nem túl komoly betegségek ezek.Persze nem jó és nem kellemes de kezelhetõ. A ciszta lehet mûteni sem kell, kivéve ha gyorsan nõ vagy fájdalmat okoz.A terhesség egyébként csökkentheti a méretét, a terhességi hormonok által. A méhszájseb esetleg vérezhet, de a terhességet nem igazán befolyásolja.
szia!nekem kb 3 éve volt méhszájsebem, akkor a doki elõször ecseteléssel próbálta kezelni, majd mikor ez hatástalan volt, egy ambuláns mûtéttel(fagyasztás)hozta rendbe.15.-én lesz 11 hónapos a kislányom, tehát ettõl még simán lehetsz majd babás.a mûtét azért elég kellemetlen volt, de ki lehetett bírni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!

Ha fáj a cisztám, és úgy érzem kisugárzik jobboldalon hátra a vesémre is, akkor az már biztos, hogy az endometriózis jele? A "sima" petefészekciszta nem jár ilyen fájdalommal?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem biztos, hogy annak a jele, de menj dokihoz, mert oka van ha fáj. Lehet felfáztál, de ciszta is okozhatja.

Szia! Szerintem nem biztos, hogy annak a jele, de menj dokihoz, mert oka van ha fáj. Lehet felfáztál, de ciszta is okozhatja.
Hát ha fáj a cisztád, az elég gond!Sürgõsen konzultálj az orvosoddal!
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál tud róla, ezért megyek laparoszkópiára, hogy az endometriózist kizárják. Én csak azt szeretném tudni, hogy ha érzem is hogy van ott valami, akkor az már tuti nem csak egy sima ciszta, hanem endometriózis?
Nem biztos, h endometriózis, nekem is volt ciszta, és éreztem is és mégse az volt. Bár nekem szerencsére nem volt laparoszkópia, mert felszívódott 1 hét alatt. Neked mióta van ott?
A kérdező hozzászólása: Ha minden igaz január óta, akkor vettem észre, hogy mensi alatt és utána olyan furcsán érzem a jobb oldali petefészkem. Utána mentem dokihoz. Bíztam benne, hogy a mostani mensimmel felszívódik de sajnos még mindig érzem hogy ott van. Ez nem olyan erõs szúró fájdalom, hanem olyan tompa feszítõ érzés. Algoflex- M-et, ha beveszem akkor egész napra elmulasztja de másnap újból érzem.

Voltam hasi ultrahangon 1 hete és minden jó volt. Ha cisztám vagy petefészek gyulladásom lenne kimutatta volna?

mert most fáj két oldalt lenn kicsit és olyan keménynek érzem ha megnyomom

Legjobb válasz: A cisztat igen, de a gyulladast nem.

A cisztat igen, de a gyulladast nem.
Cisztat igen, a gylladas is mert megnagyobbodik, de ez nem bisztos diagnozis mert a petefeszkeid nem kotelezo modon egyformak(mint ahogy a melled sem) A gyulladast hemoleukogrammas vizsgalattl konyeden kimatahajak, csak egy kis szuras az ujadon es kesz is
BOcsi tudom, ez nem igen tartozik a kerdesedre, de hogyha faj a vesem es elkuldenek hasi ultrahangra akkor eszreveszik, hogyha lagyekservem van??
A kérdező hozzászólása: szia!semmi baj:) szerintem észre veszik, az átvilágító uh tuti kimutatja
Oke koszi! :)
nekem a 12 cm-es cisztám nem látták hasi uh-n :D

Ha cisztám volt és megjött, akkor kijön belőlem?

ha cisztám van de nagyon pici és a n?doki azt mondta h nem kell a gyogyszer meg semmi akkor ez mesnivel kijön??

Legjobb válasz: Nekem is volt. Én fogamzágátlót kezdtem el akkor szedni,és kipusztult belõlem.Nem kell megijedni,nem lesz semmmi baj.Ha csak egyedül volt,akkor nem gond,kifakad.A doki egyébként azt mondta,h fiatal lányonál ez elõfordul és nem kell aggódni.

Nekem is volt. Én fogamzágátlót kezdtem el akkor szedni, és kipusztult belõlem.Nem kell megijedni, nem lesz semmmi baj.Ha csak egyedül volt, akkor nem gond, kifakad.A doki egyébként azt mondta, h fiatal lányonál ez elõfordul és nem kell aggódni.
Ha a doki azt mondta, hogy nem kell gyógyszer, akkor magától el fog múlni, gondolom megmondta mikor menj vissza, ne félj, nem lesz semmi baj.Ez tényleg sokaknál elõfordul.
Nekem is volt. Magától kifakadt, tehát nem kell vele törõdni, kitisztulsz a vérzéssel együtt.

HA cisztám van, amikor kifakad, az járhat görccsel és enyhe vérzéssel? Vagy lehet valamit érezni?

Törvényszerű, hogy csak a menstruációkor fakadhat ki, vagy kifakadhat máskor is?

Legjobb válasz: Nekem nem volt vérzésem se meg görcsöm se.Viszont amikor legközelebb megjött a menses nem fájt semmim egyáltalán(hozzáteszem hogy nagy görcsökkel szenvedek menses alatt)..nekem ugy mult el.

Nekem nem volt vérzésem se meg görcsöm se.Viszont amikor legközelebb megjött a menses nem fájt semmim egyáltalán(hozzáteszem hogy nagy görcsökkel szenvedek menses alatt)..nekem ugy mult el.
Nem törvényszerû, és járhat görcsökkel, akár pecsételõ vérzéssel is.
A kérdező hozzászólása: Most nagyon megnyugtattál, ugyanis 16 napja véreztem, és ma reggel megint vérezgetek. Nem nagyon, és talán a színe sem olyan. De a mensim sem volt olyan. Köszönöm a válaszokat!

Ha csinál a nőgyógyász vaginális ultrahangot, minden esetleges elváltozást lát rajta? Nincs olyan, hogy az egyik szerv eltakarja a cisztát és ezért nem veszi észre?

Legjobb válasz: A hüvelyi ultrahangnak az a lényege, hogy mindent meglát az orvos. Én telt hólyaggal mentem, de nem volt semmi probléma.

A hüvelyi ultrahangnak az a lényege, hogy mindent meglát az orvos. Én telt hólyaggal mentem, de nem volt semmi probléma.

Ha egy hete késik, tegnap előtt egy kicsit görcsöltem és ment a hasam, fáj a mellem, akkor ezek a tünetek cisztára utalnak? A cisztának milyen tünetei vannak? Van okom félni? 20vagyok

Legjobb válasz: Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.

Ezek a ciszta tünetei: A tünetek mindig a ciszták fajtájától és kialakulásától függnek, de általánosságban elmondható, hogy a ciszták nem okoznak kínkeserves tüneteket. A betegek általában a rutinvizsgálatokon vagy a más okból elrendelt ultrahangos vizsgálatokon szereznek róluk tudomást. A legfeltûnõbb tünetek, melyek önmagukban még nem biztos, hogy petefészekcisztát jeleznek: * Menstruáció kimaradása. * Menstruáció késése. * Heves alhasi fájdalmak, görcsök a havi vérzés ideje alatt. * Medencetájéki fájdalmak. * Ha a ciszta egészen nagyra megnõ, és esetleg hasüregi szerveket nyom, akkor ez a nyomás is okozhat panaszokat. * A has feltûnõen nagy elõredomborodása. Szerintem menj el orvoshoz, õ biztosat tud mondani. Egy egyszerû vizsgálatból kiderül, hogy ciszta-e vagy valami más.
A kérdező hozzászólása: De félek elmenni, mivan ha cisztám van? A hasam csak akkor nõ vagy fúvódik fel, amikor jól lakom.Jaj nem tudom mit csináljak, Orvoshoz félek elmenni.Ha csak ultrahangra megyek akkor ott megtudják mondani? És elõtte a házi orvossal kell beszélnem, vagy egybõl mehetek uh-ra??
A kérdező hozzászólása: terhesség produkálhat ilyet? mert a gyomrom is olyan furi, meg minden olyan furi mostanába....:S:S
Hogy-hogy félsz elmenni az orvoshoz? Erre pedig csak õ tud válaszolni. Nem fog reggelire megenni és ha halogatod csak rosszabb lesz meg kételyek között leszel, ha kiderül akkor legalább már tudod és lehet ellene tenni. Menj el dokihoz! Persze lehetsz terhes is, vegyél tesztet és irány a doki utánna!
A kérdező hozzászólása: oké. köszönöm a válaszokat:)
Felesleges félned a dokitól. Ha cisztád van, jobb ha kiderül és kezelik. Ha terhes vagy, jobb ha bizonyosságot szerzel róla és utána dönthetsz, mit szeretnél tenni. Hidd el, a doki nem tesz beteggé!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!