Találatok a következő kifejezésre: Ha bukik baba, (25 db)

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

Ha egy baba egyáltalán nem bukik akkor is lehet refluxos?

Legjobb válasz: szerintem nem. mibõl gondolod, hogy refluxos? az nagyon ritka ilyen pici korban. Az AR tápszert a nagyon bukósaknak is írják, nem feltétlenül jelenti azt, hogy refluxos a baba. És csomó más okból is bukhat, pl. tejallergia, túl sokat evett, nem zár jól a gyomorszája. Ha refluxos, akkor visszajön a tej/tápszer vagyis bukik IS. És más jelei is vannak.

szerintem nem. mibõl gondolod, hogy refluxos? az nagyon ritka ilyen pici korban. Az AR tápszert a nagyon bukósaknak is írják, nem feltétlenül jelenti azt, hogy refluxos a baba. És csomó más okból is bukhat, pl. tejallergia, túl sokat evett, nem zár jól a gyomorszája. Ha refluxos, akkor visszajön a tej/tápszer vagyis bukik IS. És más jelei is vannak.
Hugom születése óta refluxos..míg kisebb volt sokat volt kórházban emiatt mert hiába evett minden visszajött...aztán lassan egyre kevesebbszer jött elõ, aztán most lassan 4 évesen is néha még elõfordul..és nem tudunk vele mit csinálni..:S és szerintem ha nem bukik nem refluxos..mert akkor semmi jele nincs, és ne mondjuk rá hogy az reflux..
Természetesen. Hisz nem feltétlen jár bukással. Túl sok gyomorsav végigmarja a baba nyelõcsövét és fájdalmas neki. Ha erre gyanakodsz mielõbb vizsgáltasd meg.
Sokan összetévesztik a bukást a refluxal. Nagy hiba. A kettõ nem ugyanaz.
le írnád a kettõ közötti különbséget? a reflux és a bukás között?

Mit kell tenni, ha a baba az ágyban fekve bukik? Ki kell venni, hogy függőlegesen legyen vagy inkább ne piszkáljuk?

Legjobb válasz: Oldalára fektesd, így nem nyeli félre, de hason is automatikusan fordítja a fejét.Maximum az arcához ér a buki, ami ugyan nem kellemes, ha pelust teszel alá, azt ki tudod cserélni, de ha még ébren van, inkább vedd ki.

Oldalára fektesd, így nem nyeli félre, de hason is automatikusan fordítja a fejét.Maximum az arcához ér a buki, ami ugyan nem kellemes, ha pelust teszel alá, azt ki tudod cserélni, de ha még ébren van, inkább vedd ki.
Arra kell figyelni, ha hanyatt fekteted, akkor nehogy hátra visszanyelje, esetleg fulladást okoz.. Jobb ha felveszed, és jobban kijön belõle ami nem kell, csak vigyázz, hogy ne rázogasd.
Én nem szoktam kivenni, hisz ha már bukott, akkor már kijött, aminek nem bent kell lennie. Én eleve teszek pelust a baba feje alá, ezt könnyebb cserélni, mint az egész lepedõt. Ha bukott, max letörölgetem az arcát és kicsit a pelusról feltörlöm, hogy ne abban feküdjön, de hagyom, fõleg ha alszik. Nem szoktam kivenni. Hanyatt is fektetheted, ha kicsi, úgyis oldalra fordítja a fejét, ha nagyobb, akkor meg már ki tudja köpni a bukit. 9 hetes kislány anyukája


Ha bukik a baba, az azt jelenti, hogy teleette magát?

Legjobb válasz: Normális esetben, ha nem bukik sokat, akkor igen, csak a felesleg jön ki.

Normális esetben, ha nem bukik sokat, akkor igen, csak a felesleg jön ki.
Nem, nem feltétlen azt jelenti.Nekem a 3-ból az egyik gyerekem nagyon rossze evõ volt, nagyon keveset evett mégis Õ volt bukós baba.Ha sokat túl eszik normális ha jön ki, ha keveset akkor valami gond van.
Szia! Nem csak azt jelenti. Amikor eszik levegõt nyel, és ez a levegõ kinyomja a tejcit is böfinél. Nem feltétlenül azért, mert sokat evett, van amelyik baba több levegõt nyel, van amelyik kevesebbet.

3hetes babám nem akar büfinzi. Mit csináljak vele? Ha bukik a baba akkor még utánna mellre teszitek, vagy azt jelenti nem éhes és a felesleg jön ki?

Hiába teszem a vállamra, simogatom a hátát, ütögetem a fenekét, nem jön a büfi. Sokszor elalszik cicin,akkor felkeltitek büfizni?

Legjobb válasz: Elvileg jobb felkelteni mert van, hogy csak 20 perc múlva jön a büfi és hát akkor felkell, legalábbis nálunk ez volt és van is. Ha nem eszik nagyon mohón akkor elképzelhetõ, hogy nem nyel annyi levegõt, az elején nekünk is ez volt, hogy nem akart büfizni az elsõ hónapba, e azóta szépen büfizik csak sajnos nagyon bukós lett. Én nem tettem vissza cicire, mert akkor pedig még többet bukot. Egyébként a bukás nagy része nyál. 4 hónapos a babám

Elvileg jobb felkelteni mert van, hogy csak 20 perc múlva jön a büfi és hát akkor felkell, legalábbis nálunk ez volt és van is. Ha nem eszik nagyon mohón akkor elképzelhetõ, hogy nem nyel annyi levegõt, az elején nekünk is ez volt, hogy nem akart büfizni az elsõ hónapba, e azóta szépen büfizik csak sajnos nagyon bukós lett. Én nem tettem vissza cicire, mert akkor pedig még többet bukot. Egyébként a bukás nagy része nyál. 4 hónapos a babám
A bukás jelentheti, hogy böfivel jött fel tej is, de azt is, hogy fullon van a pocak. Az én babám négy hónapos koráig nem böfizett, szóval én nem is ébresztettem fel. Az orvos azt mondta van ilyen, nem minden baba böfizik-hogy igaz-e nem tudom, egyik napról a másikra jött rendbe. Ha hasra teszed le aludni, elvileg kimaradhat a böfiztetés, mert úgy elintézi õ.
Ha alszik is legalább 8-10 percig tarsd függõlegesen a válladon, ennyi idõ alatt kijön a levegõ. A fiam egy párszor rámhozta a frászt amikor nem büfiztettem és bukott. 10 hónapos baba anyukája

Szopizás után normális, ha bukik a baba? Olyan ijesztő.

3 hetes a baba

Legjobb válasz: Teljesen normális, az én fiam most lesz 2 hónapos és rengeteget bukik, illetve van, hogy olyan mintha az egész visszajönne amit evett. Azt már kitapasztaltam hogy nem szabad nagyon ringatni, hirtelen felvenni evés után, mert rögtön visszajön amit evett. Szóval csak semmi ijedtség, inkább több pelus a vállra!:-)

Teljesen normális, az én fiam most lesz 2 hónapos és rengeteget bukik, illetve van, hogy olyan mintha az egész visszajönne amit evett. Azt már kitapasztaltam hogy nem szabad nagyon ringatni, hirtelen felvenni evés után, mert rögtön visszajön amit evett. Szóval csak semmi ijedtség, inkább több pelus a vállra!:-)
Terémszetesen normális. A babák 99%-a bukik olykor, van amelyik minden szopi után. Az én fiam 10 hónapos, és most hagyta csak abba. Nem csak szopi után bukott, hanem a pépek után is.

Ha a baba bukik, akkor nem hízik úgy, mint ha nem bukna?

Legjobb válasz: Enyém elég sokat bukott, mégis úgy hízott mint a duda. Az elsõ hónapban 1600 gramot! (csak anyatej) Más ha kórosan refluxos a baba, arra vannak speciális szerek.

Enyém elég sokat bukott, mégis úgy hízott mint a duda. Az elsõ hónapban 1600 gramot! (csak anyatej) Más ha kórosan refluxos a baba, arra vannak speciális szerek.
A babáknál a bukás egy bizonyos határig normális. Lehet, hogy ilyenkor túl sokat, túl mohón és gyorsan szopik. A böfivel visszajöhet valamennyi tej is. Sokszor úgy látszik, hogy nagyon sok jön vissza, de ez nem csak tej, hanem nyálat és más emésztõnedveket is tartalmaz. Addig míg a bab nyugodt, nem sír az éhség miatt, fejlõdik, nincs gond. Az én nagyobb lányom nagyon bukós volt még 8 hónaposan is, de mivel az értelmi-, mozgás- és testsúlyfejlõdése normális volt, a doki azt mondta, nem kell vele foglalkozni, ki fogja nõni. kb. 8, 5-9 hónapos korára teljesen elmúlt magától.
Az én kisfiam születése utáni elsõ 3 hétben nem hízott semmit:( Elvittem orvoshoz, aki megmondta, hogy tápszert kell váltani, mert a sok bukás miatt nem hízik, így áttértünk a Milupa Milumil AR-re, és azóta gyönyörûen fejlõdik, már 8 hónapos:)

Ha a baba 1, 5-2órával szopi után is bukik, mit kell tenni?

Legjobb válasz: Ha sokat akkor szólj a dokinak és ír fel süritõt ha tápszeres akkor bukos tápszert.Ha nem nagy a mennyiség attól is lehet hogy már mozgékonyabb a babád és kipszírozza a gyomrából

Ha sokat akkor szólj a dokinak és ír fel süritõt ha tápszeres akkor bukos tápszert.Ha nem nagy a mennyiség attól is lehet hogy már mozgékonyabb a babád és kipszírozza a gyomrából

Ha bukik a baba szopi után az aszt jelenti hogy sokat evett? 18 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: A babáknak mindog kcsit többet kell enniük, mert nem érzik mikor laknak jól, ezután a felesleg visszajön. Ha túl sok jön az ne olyan jó, de 18 hetesen nem baj. figyel, hogy ne fogyjon nagyon .

A babáknak mindog kcsit többet kell enniük, mert nem érzik mikor laknak jól, ezután a felesleg visszajön. Ha túl sok jön az ne olyan jó, de 18 hetesen nem baj. figyel, hogy ne fogyjon nagyon .
Igen ilyenkor a felesleg jön ki. Ami tényleg fontos, hogy emellett gyarapodjon a súlya.
Szerintem csak azt jelenti, hogy még nem zár rendesen a gyomor záróizma...

Az baj ha bukik a baba? Itt sokszor azt olvasom, szerintem kajcsi után normális, nem?

Legjobb válasz: Bizonyos életkorig normális, mert a babák függõleges gyomorral születnek és ez egy idõ után áll be olyanra mint a felnõtteké. Ezért van a bukás. De a mennyiség sem mindegy, mert van kóros mennyiségû és gyakoriságú bukás.

Bizonyos életkorig normális, mert a babák függõleges gyomorral születnek és ez egy idõ után áll be olyanra mint a felnõtteké. Ezért van a bukás. De a mennyiség sem mindegy, mert van kóros mennyiségû és gyakoriságú bukás.
Ha a babát nem igazán zavarja, a súlya nõ, akkor normális a bukás. a picik gyomorzáróizma még gyenge, ha tele van a poci, nem tud tökéletesen zárni, így egy kevés tej visszajöhet.
elvileg, ha gyarapszik szépen, akkor nincs baj vele. akkor lenne baj, ha sírna is minden bukásnál, akkor már a nyelõcsõt kimarta a gyomorsav. ha jókedvû és hízik, akkor ne aggódj. és azt tapasztaltam, hogy amikor közvetlen szopi után a büfivel jön vissza egy kevés, az egyátalán nem gond. de sajnos volt olyan is, hogy szopi után 2 órával jött vissza, savas, rossz szagú valami. na az biztos nem tesz jót a babának.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!