Találatok a következő kifejezésre: Ha beveszem tabit akkor (7 db)

Ha beveszem a tabit akkor utána mennyi ideig "nem lenne szabad" nagy wcre menni?

vagyis a bevétele után mikor jön ki?5óra múlva már bitti nem baj ha elmegyek wcre,igaz?:Dhasmnésnél mi történik?szal ha hasmenésem van akk hány órával azelötti tabi miatt nem kell már félnem?lehet ezt érteni?:$

Legjobb válasz: ha utána kell kakilnod,akkor nem azt jelenti h az is kiürül belõled,ami nem sokkal ezelõtt jutott be...mert a kaki 8órán keresztül megy át rajtad vagy vmi ilyesmi... de az más ha nagyon megy a hasad,mert akkor felborult az egynsúly és kijön minden...azt hiszem akkor nincs gond ha 3órával utána megy a hasad...de ez nem biztos...majdnem 1éve szedek tabit és most sem értem h mit csináljak ha megy esetleg rögtön utána a hasam....

ha utána kell kakilnod, akkor nem azt jelenti h az is kiürül belõled, ami nem sokkal ezelõtt jutott be...mert a kaki 8órán keresztül megy át rajtad vagy vmi ilyesmi... de az más ha nagyon megy a hasad, mert akkor felborult az egynsúly és kijön minden...azt hiszem akkor nincs gond ha 3órával utána megy a hasad...de ez nem biztos...majdnem 1éve szedek tabit és most sem értem h mit csináljak ha megy esetleg rögtön utána a hasam....
Ha a tabi bevétele után kell kakilnod, akkor nyugodtan menj el... ha rendes kaki, akkor akár utána egy másodperccel is mehetsz. Abból nem lesz gond. Ha viszont hasmensésed van, akkor nincs gond, ha 2-3 órával a tabi bevétele után megy a hasad, mert addigra felszívódik a hatóanyag. A 2 vagy 3 óra attól függ, hogy milyen gyors az anyagcseréd. Ha egybõl a tabi bevétele után megy a hasad, akkor egy-két órára rá vedd be a következõ napit. Azért egy kicsit késõbb, hogy netán az is kijöjjön, ha mégegyszer menne a hasad. És így folytasd a következõ napokban, így biztos nem lesz baj. A szünetet is ugyanúgy tartsd meg szerintem, ahogy szoktad.

Kilehet pisilni a fog.gátló tabit? Ugy értem ha beveszem és sok vizet iszok utána és kb fél óra múlva pisilek elég sokat akkor kipisilhtem és nem hat?

1. levélnél tartok,a 11. szemnél de tegnap igy jártam h sokat ittam rá...az baj?sexelhetek már ma du. a pasimmal v védekezzünk?(még a mai tabit nem vezsem be csak kés? este)

Legjobb válasz: Nem, kipisilni nem lehet, a bélcsatortnán keresztül szívódik fel, a vizeletkiválasztáshoz tartozó szerveknek semmi köze a tabihoz. Ha a menzeszed elsõ napján kezdted szedni, akkor elvileg már véd.

Nem, kipisilni nem lehet, a bélcsatortnán keresztül szívódik fel, a vizeletkiválasztáshoz tartozó szerveknek semmi köze a tabihoz. Ha a menzeszed elsõ napján kezdted szedni, akkor elvileg már véd.
Bioszból hanyas voltál? Ugye tudod, hogy a hugyhólyagba közvetlenül az emésztõrendszeredbõl semmi sem kerül? Bár ezek szerint nem.
Betegtájékoztató??? Oda van írva, hogy a hasmenés és a hányás okoz gondot, a vizelésnek nincs köze hozzá. Amúgy mit szedsz? Én biztos várnék legalább 2 hetet a gumi elhagyásával, nem hiszek benne, hogy az 1. szemtõl véd.
A kérdező hozzászólása: de akkor minek irják rá h 1. szemtõl??? :(
Ha rá van írva h elsõ szemtõl véd, akkor miért idegenektõl várod a választ???
A kérdező hozzászólása: mert kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, egyébként akkor minek van ez az oldal ha kérdezni sem lehet?hiszen ennek ez a célja... vagy nem???szólj ha tévedek
Elvileg véd az elsõ szemtõl, a NÕGYÓGYÁSZOK mégis azt szokták javasolni, hogy várjuk ki az elsõ levél beszedését, mert annyi idõ alatt nagyjából hozzászokik a szervezeted ahhoz a hormonszinthez és GARANTÁLTAN nem lesz peteérésed. Nagy valószínûség szerint nem lesz baj, ha védekezés nélkül szexelsz, de a parásabbak ki szokták várni az elsõ levél végét. A ráivás csak akkor baj, ha a tabi bevétele után 4 órán beül hánysz miatta, amúgy az alkohol nincs rá hatással.
Nem csak itt, hanem a valóságban is érdemes olyankor kérdezni, amikor Te magad nem tudod rá a választ. Amúgy a tájékoztató hivatalos, itt bárki bármit mondhat. És mivel a hüjjék a leghangosabbak, ezért abból többet fogsz olvasni.

Terhes vagyok, és ha beveszem a 72órás tabit akkor elmegy a baba? Bocsi a kérdésért de nemtom :S:S és ezért fizetni is kell?

Legjobb válasz: megakadályozza a babát, így nincs ami elmenjen. de nem biztos hogy megakadályozza, jó eséllyel terhes lehetsz hiába veszed be, éppen ezért csak végszükség esetére való. kb 5000 forint egy vagy két szem attól függ milyen fajta(ha két szemes akkor mindkettõt be kell venni, nem azért két szem mert két alkalomra elég) és az orvos írja fel.

Ha terhes vagy, csak az abortusz viszi el, amennyiben túl vagy a 72 órán. De ha nem vagy túl, nem tudnád, hogy terhes vagy :P Szóval, amennyiben csináltál tesztet és terhes vagy--akkor az abortusz 50 000 Ft megközelítõleg. Ha nem védekeztél és nem tudod még, hogy terhes vagy e és bennt vagy a 72 órában, akkor a nõgyógyász ír fel Neked eseményutáni tablettát. Az 5000 Ft. kb.
megakadályozza a babát, így nincs ami elmenjen. de nem biztos hogy megakadályozza, jó eséllyel terhes lehetsz hiába veszed be, éppen ezért csak végszükség esetére való. kb 5000 forint egy vagy két szem attól függ milyen fajta(ha két szemes akkor mindkettõt be kell venni, nem azért két szem mert két alkalomra elég) és az orvos írja fel.
ha már terhes vagy, szal létrejött a terhesség, nem is irnak fel neked ien szert és nem is szabad bevenni...tuti, nemrég kellett bevegyek 72 órásat és elolvastam a tájékoztatót plusz nõgyógyász is mondta...
Semmi sem biztos ha, beveszed azért még maradhatsz az! Igen 5400ft-ba kerül és csak az orvos irhatja fel.
Nálunk kiszakadt a gumi és rá 12órára nõgyógyásszal irattam ki a tabit, de nem ment el a baba. Mi is 5000körül vettük, de mi egy tablettásat.
72 órán belül elmegy, de ha mégsem (ritka), akkor mindenképp ki szokták már venni, mert attól a szertõl 100% hogy betegen születne.
Ezsedbe ne jusson ilyen szörnyûséget tenni. A tablettától nem fogsz elvetélni, de ha mégis, akkor is a kórházban fogsz kikötni, ha pedig nem mész kórházba, bele is halhatsz. Azért ez egy nagyon komoly dolog és amit csinálni akarsz, az még kegyetlenség is. Kis szivem, irány a nõgyógyász, ebbõl már csak abortusszal tudsz kiszálni.
Ejha... A 72 órás tabletta a megtermékenyített petesejt BEÁGYAZÓDÁSÁT akadályozza meg. Ha már terhes vagy, hiába veszed be, max maradandó károsodásokat okozol a magzatnak. Ha teszt mutatja ki a terhességed, már kb 4 hetes terhes vagy, (azaz 2 hetes az embrió) amit már csak abortálni lehet.
"Nálunk kiszakadt a gumi és rá 12órára nõgyógyásszal irattam ki a tabit, de nem ment el a baba." Húú, hogy itt milyen sokan fogalomzavarban szenvednek... Elõsször is, ha megtörténik a baj, kiszakad a gumi stb, és a sperma bekerül a hüvelybe, még nem lesz belõle rögtön baba! Ha találkozik egy petesejttel, akkor megtörténik a megtermékenyítés, de csak 2 hét múlva történik meg a beágyazódás a méhfalba és innentõl kezdve beszélhetünk babáról. A 72 órás gyógyszer a beágyazódást akadályozza meg, nem a megtermékenyítést. Ha már beágyazódott, akkor már csak az abortusz jöhet szóba, ami elég költséges és veszélyes. Tablettával abortuszt elõidézn nem lehet (legalábbis Magyarországon)!
A kérdező hozzászólása: és hány tarab van benne? vagy csak 1db?
A kérdező hozzászólása: szoval ha beveszem, akkor még lehetek terhes????
Hááát...Ha már megfogantál, azaz már a 72óra letelt, akkor már nem írnak fel neked gyógyszert...De viszont én hallottam már olyan gyógyszerrõl, ami 120órán belül hat, azaz 5napon belül...De az nagyon ritka...Hááát...Nekem 5400ft volt, szóval elég drága, de ha nem akarsz ilyet, akkor szerintem Fogamzásgátlót irass fel az orvosoddal, mert az kevesebbe kerül...Csak ne feledd, ha szeded a Fogamzásgátlót, akkor mellé semmilyen gyógyszert nem szabad szedni, mert akkor nem lesz hatása...

Mi van akkor ha beveszem a 72 órás tabit?

mármint tudom,hogy összezavarja a hormonháztartásomat.de hogyan és meddig? meddig véreznék úgymond össze vissza? :S

Legjobb válasz: Errõl semmi sincs a betegtájékoztatóban? De ha csak kíváncsiságból kérded, és nem azért mert bevetted, vagy be kell venned, akkor bocsi, hogy nem mondtam semmit a válaszommal.

Errõl semmi sincs a betegtájékoztatóban? De ha csak kíváncsiságból kérded, és nem azért mert bevetted, vagy be kell venned, akkor bocsi, hogy nem mondtam semmit a válaszommal.
A kérdező hozzászólása: csak kíváncsiság :]
Nekem pl. nem volt semmi mellékhatása, pedig tartottam tõle. azonban soha többet nem veszek be ilyet, mert nem bizok meg benne. volt mar olyan h vki emellett is terhes lett. :S
Rendesen kell védekezni és nincs is szükség 72 órásra... De ha muszáj bevenni, még mindig jobban jársz vele (bármennyire is hatékony, nem hatékony), mint az abortusszal...
Nekem 2 szer volt rá szükséges, de egyiknél se volt semmi "komplikáció", se koraibb vérzés, se késõbbi, se pedig túl erõs! Ment minden a megszokott rendben minden téren!
Meglesz, de elképzelhetõ, hogy gyengébb és rövidebb lesz.
nem menzeszed lesz hanem megvonásos vérzésed. általában kevesebb mennyiség lesz és rövidebb igeig tart.
nemmarad ki, csak lerovidul.. :)

Azt olvastam h ha a fogamzásgátló tabit nem a megszokott időbe vesszük be akk gyengül a hatása. Negyedórás eltérés egy hónapba párszor az ugye nem számít? A betegtájékoztatón azt azt írták hogyha 12 órán belül beveszem akk nem gyengül a hatása.

Legjobb válasz: Szia! Dehogy gyengül. Van egy adott idõpont, mondjuk mindig este 8. Na ettõl akár 12 órával is eltérhetsz akkor sem gyengül a hatása, nyugi :) Ha negyed óra számítana, már belehülyültek volna az óraátállításba.

Szia! Dehogy gyengül. Van egy adott idõpont, mondjuk mindig este 8. Na ettõl akár 12 órával is eltérhetsz akkor sem gyengül a hatása, nyugi :) Ha negyed óra számítana, már belehülyültek volna az óraátállításba.
A kérdező hozzászólása: kösz a választ:) megnyugodtam:D
én is elvileg este 8kor szoktam bevenni, de sokszor elcsúszok vele, van, hogy fél10kor jut eszembe:S de ez még nem gond:)
Dehogy baj.. én vmikor du. 2kor veszem be, vmikor meg 6kor... szal nem számít, de 12 órán belül legyél..de azér tnekem csak ilyen 4-5 óra szokott lenni
Ne félj, akár napi 1-2 órákat csúszkálhatsz mégsem fog gyengülni a hatása (nõdoki mondta). Az a lényeg, hogy a 12 órán belül maradj :)

Fogamzásgátlót szedek már 2 hónapja. Csak azt nem tudom ha a mensinek vége és az első tabit beveszem akkor már rögtön hat? Vagy várni kell egy-két napot azzal, h belém élvezzen?

Köszi a válaszokat:D

Legjobb válasz: rögtön hat az 1. szem is már:) mivel a 7 nap szünet alatt is védet tvagy, logikus, mégha ezt nem is tudtad:)

rögtön hat az 1. szem is már:) mivel a 7 nap szünet alatt is védet tvagy, logikus, mégha ezt nem is tudtad:)
Folyamatos szedés mellett folymatos a védelem is. Ha ez másképp lenne, akkor azt nyilván írná a betegtájákoztató és a hangsúlyozná az orvos.
Folyamatosan véd, a hét napos szünetben is, szóval semmi para :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!