Találatok a következő kifejezésre: Ha betörnek házamba és (6 db)

vegyél egy kutyát. ez még poénnak is szinten aluli volt...
Nem tötrnék be, otthagynàm egy cetlin: "anyosom meg évek ota......"
Vinnek egy nyosteny kutyat is magammal, es akkor nem lenne amitol feljek! ;)
vinnék egy shotgun-t és szétlõném a fejét... mint a doomban...
vinnélek téged is odaadnálak a kutyának énmeg mennék a cuccosér :)

Mit tehetek ha betörnek de akkor amikor benn vannak a házban és pl elvágják telefon vezetéket vagy az áramat kikapcsolják mit csináljak akkor :D?

Legjobb válasz: A normális minõségi MABISZ-os riasztók akkuról mûködnek áramszünet esetén, vagy ha lekapcsolják az áramot. A telefon vonal elvágás ellen meg a GSM modul riasztóba. Riasztóhoz pánik gomb amit megnyomsz amikor jön a betörõ, szirénázás és elszalad + jön a kivonuló szolgáat.

A normális minõségi MABISZ-os riasztók akkuról mûködnek áramszünet esetén, vagy ha lekapcsolják az áramot. A telefon vonal elvágás ellen meg a GSM modul riasztóba. Riasztóhoz pánik gomb amit megnyomsz amikor jön a betörõ, szirénázás és elszalad + jön a kivonuló szolgáat.

Ha betörnek a házunkba és én mondjuk megverem a betörőket, aztán kihívom a rendőröket azért engem is mebüntetenek?

Legjobb válasz: Utolsó! Ne húzd fel magad rajta én is rengetegszer járok így. Ezek nyomják össze-vissza anélkül, hogy tudnák a jó választ.

Utolsó! Ne húzd fel magad rajta én is rengetegszer járok így. Ezek nyomják össze-vissza anélkül, hogy tudnák a jó választ.
Így van, elverheted. Nincs bünti érte.
Változott a törvény, megvédheted a tulajdonodat.
Ha õ "csak" betört, de téged nem bántott, akkor igen.
Egy bûncselekmény-egy büntetés.Ha már elverted õket az elég, csak a címüket írd fel.Ha vissza jönnének, vagy valaki mást küldenének rád, akkor tudd kit kell keresni.
Ha Alkotmánynak írom a fülkeforradalom csodás szellemi gyermekét, akkor is 0% százalékot kapok egy olyan válaszra, ami amúgy mindenben pontosan megválaszol egy naponta százszor feltett kérdést?
A Tákolmány szerint nem, akár agyon is csaphatod a bûnözõ urakat.
A jogos védelem és az önbíráskodás kérdését változatlanul a Btk. szabályozza. Valószínûleg az új Tákolmány szellemében fogant esetleges módosítása sem fogja lehetõvé tenni a megverésüket, ha nem támadás elhárítása a célja.
Sok sötét nem fogja fel, hogy hiába nem módosították a Btk.-t, attól még a Tákolmány magasabb rendû jogszabály, így "felülírja"!
Sokan nem fogják fel, hogy ez nem Amerika. Itt az Alkotmány nem kerül közvetlenül alkalmazásra. A Országgyûlés feladata, hogy az Alkotmánnyal összhangban levõ törvényeket alkosson, és az Alkotmánybíróság joga ezt elbírálni. Az Alkotmány számos általános alapelvet fektet le, de ezekbõl nem lehet minden konkrét esetre levezetni, hogy mi a jogszerû. Ezért szükségesek a részletes, "alacsonyabb szintû" törvények.


Ha betörnek a házamba és én rajtakapom őket és beléjük lövök egy gázpisztolyal akkor elővehetnek engem?

Legjobb válasz: pontosan, max feltartoztathatod de lelöni nem ha nem vagy életveszélyben. ja és ha kisebbségiek törnek be akkor még azt is rádhuzzák hogy fajgyülölö vagy azért löttél, és jön a kis család aki meg is kßesel téged.

A gyakorlat szerint belelõhetsz, csak ne okozz halált. Bár én inkább azt ajánlom, hogy térden lõdd és hívd a rendõrséget. Jogos védelemnél ha az arányossággal jönnek, akkor hivatkozz arra, hogy nagyon megijedtél.
pontosan, max feltartoztathatod de lelöni nem ha nem vagy életveszélyben. ja és ha kisebbségiek törnek be akkor még azt is rádhuzzák hogy fajgyülölö vagy azért löttél, és jön a kis család aki meg is kßesel téged.
Akkor jogos az önvédelem, ha arányban áll a támadás mértékével. Ha nem támad a betörõ sajnos nem puffanthatod le. Ettõl függetlenül én megagyalnám, mint a szar, aztán azt mondanám, hogy rámtámadt és kést is láttam nála. Ha elkap a harcikedv és lelövöd, adj egy kést a kezébe és annyi. Ha túl is éli, nem neki fognak hinni.
õszíntén remélem, hogy az elõzõ választ valamilyen jogásszal megkonzultálod mielõtt elfogadod! egy fegyverhasználatnál arra hivatkozni, hogy nagyon megijedtél, egy akkora marhaság amilyet mostanában még nem is hallottam! de, ha a BTK-t elolvasod, akkor az jogos önvédelem fogalma azt jelenti, hogy nem okozol nagyobb sérülést mint a támadással várható sérülés nagysága! aki ezt elõre tudja, az egy nagyon okos ember!
én még Kispesten laktam, amikor tévedésbõl hozzám rontottak ba a behajtók. az egyiket nagyon megvertem, 93 öltéssel varták össze a fejbõrét, éppen a húskloffoló akadt a kezembe, de 2 évig jártam a bíróságra, azt vizsgálták, hogy az általam okozott sérülés nagyobb volt-e mint a támadók által várhatóan elszenvedett sérülés? ma nálunk NINCS jogos ön védelem, bár le van írva, de a gyakorlat más. javaslom ne használj fegyvert.
elõ. pongyolán fogalmazva önvédelemre használhatod. arra is csak megalapozott esetben. vagyonvédelemre nem.
*bézbólütõ *szögesdrót elektromos feszültség alatt, tetszõlegesen elhelyezve a ház különbözõ részein.
Nem az határozza meg, hogy mi a "büntetési tétel", hogy mivel, hanem az, hogy mit. Ha gázpisztollyal embert ölsz, akkor csúnya baleset lenne, ha csak szabálysértés lenne... Amúgy már elõttem leírták: vagyonvédelemre nem használhatod. Ez nem Amerika.
Úgy tudom, gázpisztoly használata max. szabálysértés.
szánalmasak a magyar törványek.. mivan amerikában? ha a kutyáid széttépnek egy betöröt aki éppen kiakart rabolni a vasárnapi misén tüntetik ki a kutyád(!) itt mivan?? az életed elba**ák és a kutyáidat megölik.. szánalom ez az ország..
Annyi a lényeg, hogy a jogos védekezésrõl szóló törvények igen-igen elavultak.... :(
Ha rádtámad, vagy be tudod úgy állítani a dolgokat, hogy támadásnak tûnjön, akkor nyugodtan tolj a képébe egy patront! DE! Akár jogosan használod, akár nem, törvény szerint elsõsegélyben kell részesítened, csapból folyó vízhez vezetni, hogy tudja öblögetni a szemeit, és ha a szükség úgy kívánja, orvost is kell hívnod! Nyugodtan magára is hagyhatod a fürdõszobában, mert ha rendesen képentaláltad, a hatás jóideig megmarad, és max menekülni próbál. Másodjára viszont nem lõhetsz rá, hisz azt már úgysem fogja bevenni a rendõrség, hogy egy sikeres lövés után pár perccel a betörõdnek újra támadós kedve lett, így az önvédelemnek nevezett második lövésed már nem jogerõs...
Közvetlen közelrõl le kell lõni a köcsögöt, nem gázpisztollyal, hanem éles fegyverrel. A kezébe kell adni és azt mondani, hogy az övé volt és dulakodás közben elsült. (De ne hátba lõdd persze...)
az elõzõ válaszolónak: " a kétséget kizáróan nem bizonyított tényt nem lehet a terhelt hátrányára figyelembe venni " kérdezem én, ha ez igaz lenne, akkor a móri, körmendi ügyekben születhetett volna elmarasztaló ítélet? Pedig a BTK.Be. ezt tartalmazza!
És a Btk és a Be. is.
ajánlom a témával kapsolatban elolvasni a Legfelsõbb Bíróság Jogegységi Állásfoglalását. Sajnos, amit a BTK-ban, Be-ben le van írva az sokszor nem tükrözõdik vissza a bírói gyakorlatban. a Jogegységi Állásfoglalás viszont kötelezõ az ítélkezésre.
Ez a pár bekezdés még most is teljesen hatályos.
A kérdező hozzászólása: ok:) Köszönöm mindekinek a jó5leteket...:)
Én azt mondom, ha valaki hajnali 2-kor bejön a házadba, akkor az nem a télapó, szóval megérdemelné, hogy kinyírják, de ez nem amerika, ilyet nem lehet tenni. Pedig ha lehetne, akkor biztos kevesebb betörés lenne.
Gázpisztollyal leginkább csak akkor tudsz halált okozni, ha agyonvered vele. Kivéve ha valami gagyi fémbõl készült mert akkor még talán azt sem lehet. De ha rendõrségre kerül a dolog téged is elõvesznek Magyarországon nem nagyon van jogod megvédeni magad.
A kérdező hozzászólása: ok és ha mondjuk 2 fakanalat szétörök a hátán?
ki a jófenét érdekel, hogy elõvesznek-e, majd pont hagyom magam kinyíratni, ha megtehetem, hogy megvédem magam????

Ha egy betörő súlyosan bántalmazza a házban talált nőt, de annak férje hazaér és lefegyverzi, majd megerőszakolja a betörőt, akkor ki kap súlyosabb büntetért?

Legjobb válasz: A lefegyverzés intézménye eléggé tág mozgásteret enged ma már a tulajdonosnak, aki egy jogos ön,- és birtokvédelmi szituációban van. Ha nem a földön fekvõ eszméletlen betörõ fejét rugdossa, mikor a rendõrök kiérkeznek, vagy mondjuk nem egy lópatkoló kalapáccsal verte fejbe a már fegyvertelen betörõt, nem tartom kizártnak, hogy ezért nem vonják felelõsségre. A megerõszakolás miatt azonban sanszos, hogy elmeorvosi vizsgálatot rendelnének el nála, az õrizetbevétel, és az elõzetes letartóztatás sem kizárt.

A lefegyverzés intézménye eléggé tág mozgásteret enged ma már a tulajdonosnak, aki egy jogos ön, - és birtokvédelmi szituációban van. Ha nem a földön fekvõ eszméletlen betörõ fejét rugdossa, mikor a rendõrök kiérkeznek, vagy mondjuk nem egy lópatkoló kalapáccsal verte fejbe a már fegyvertelen betörõt, nem tartom kizártnak, hogy ezért nem vonják felelõsségre. A megerõszakolás miatt azonban sanszos, hogy elmeorvosi vizsgálatot rendelnének el nála, az õrizetbevétel, és az elõzetes letartóztatás sem kizárt.
A kérdező hozzászólása: *büntetést
mivel a betörõknek is vannak "jogaik", a pasas is kapna büntetést, meg ha úgy fegyverzi le hogy közben komolyabb sérüléseket szerez akkor többet ülhet mint a betörõ, mert hogy miért ne védjük azt is aki betör a másikhoz^^" de megnézném azt a szitut amikor a kedves férj megdugja a betörõt
Magyarországon , biztosan a férj aki megerõszakolta a betörõt . De ezt a szituációt nehezen tudom elképzelni . Én biztosan nem erõszakolnám meg , hanem átsegíteném a holtak közé .
A betörõt rablással és testi sértéssel fogják megvádolni. A férjet önbíráskodással és nemi erõszakkal. Az eset egyéb körülményeitõl függõen könnyen elõfordulhat, hogy a férj húzza a rövidebbet (kapja a súlyosabb büntetést).
A betörõ örök életére lelki nyomorék lesz, amit a férj kap, az ehez képest semmi.

Ha a csigának betörik a házát akk megreparálódik és él tovább, vagy megdöglik?

Kösz a válaszokat.:)

Legjobb válasz: Enyém fogott egy szerszámosládát, szétszedte a kis fajátékot, ami mellette volt és bedeszkázta.

Enyém fogott egy szerszámosládát, szétszedte a kis fajátékot, ami mellette volt és bedeszkázta.
Az enyém tovább élt miután behorpadt.
Megdöglik. Ráléptél egyre?
Nem így lesznek a meztelen csigák?
Bizonyos szintig, képes túlélni... Kb úgy mintha neked levágják a csuklód, vagy a lábfejed, nem valószínû, hoyg belehalsz.. Vagyis de, mivel kifajzott génállományú humanoid vagy aki csak a saját mesterséges világában életképes a számítógép elõtt ülve..
Megdöglik. De elõtte sokat szenved. A meztelencsigák nem így lesznek, az egy külön alfaj.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok kocka, köszi az ízléses és kíméletes célzást. Ámbár, ha nem érinti létfontosságú szerveit, akk képes beforrni mint az ember csontja? Am nem léptem rá egyre se.:D Én megmentem õket.=D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!