Találatok a következő kifejezésre: Ha benem a (2233 db)

Melyik a rosszabb, ha béna a lábad vagy ha balesetbe elveszted?

Legjobb válasz: Hihi. =D Hát, lélektani szempontból elveszíteni sokkal megrázóbb, viszont ha béna vagy, akkor soha nem élvezheted mondjuk a foci örömeit. Tehát szerintem a béna láb rosszabb.

Hihi. =D Hát, lélektani szempontból elveszíteni sokkal megrázóbb, viszont ha béna vagy, akkor soha nem élvezheted mondjuk a foci örömeit. Tehát szerintem a béna láb rosszabb.
Mindegyik roszz:( Egy egészséges ember kinek mind2 lába megvan és jó.
OFF és mégsem: tõlünk keletebbre úgy hiszik, hogy születésed elõtt magad osztottad magadra a "sorsodat", vagyis azt, hogy milyen feladatokat kell majd megoldanod, tehát milyen tapasztalatokon kell végigmenned emberként. Nem mondom, hogy így van, vagy hogy bárkinek is véglegesen hinnie kellene valamiben, csak szeretném felhívni a figyelmedet, milyen érdekes gondolat, és eléggé messzire visz. Remélem szépen hozzájárul, hogy rendben teljen a te életed is!
elõzõ vagyok. Nemrégiben egy hegyes kagylóba belelépett az unokahugom 3hete kezelik a balesetin......na ilyen velem nem történhet meg....Ilyen és hasonló hülyeségekkel viccelõdöm.
A fene tudja mi a jobb..én is deréktõl béna vagyok szintén egy betegségtõl:( Ha mérges vagyok akkor mondok sok hülyeséget magamba, hogy pl. jobb lenne ha nem lenne, akkor nem kellene rakosgatni, nem lenne "útba"... de belegondolva "szebb" látvány ha van egy emberi kinézetû és pl szoknyát húzol a saját lábadat látod. Szóval talán így jobb, mintha nem lenne. 36L
A kérdező hozzászólása: pontosan így vagyok vele én is!:(
Szerintem a béna láb rosszabb, mert engem speciel nagyon zavarna és bosszantana, hogy van lábam, csak sz*rt se tudok vele csinálni.
A kérdező hozzászólása: SM betegségbe szenvedek, lassú bénúlás és mindenem lefog bénulni, csak most még a lábamnál jár.:(24/L vagyok. Eddig a jobb lábam ami nem igazán reagál, de már megy rá a bal lábamra is.:( Aztán a kezem, ami rosszabb lesz, mert rajzolok ezt szerettem egész életembe a legjobban csinálni.:( Aztán meg is vakulok... hiába próbálok szép dolgokra gondolni, nem igazán megy!:(( köszönöm a bíztató választ.
uhh :S hát részvétem.. de akkor szerintem ne ilyeneken gondolkodj.. élvezd az életet :) képzelem, hogy nem lehet könnyû, de ha csak erre koncentrálsz, akkor elvesztegeted az idõd, amit másra is tudnál fordítani :) am ha nem baj, megkérdezhetem, hogy milyen betegség, és mindkét lábad lebénult, vagy csak az egyik?
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem, mert az enyém bénúl le egy betegségtõl és totál nem tudom feldolgozni, hogy ott van, látszatra semmi baja, de mégsem mozog!:( És belegondoltam, hogy milyen annak aki elvesztette a lábát.:( Én is szerettem focizni...:(
ha balesetben elveszted.. ha béna, akkor alapból úgy szoktad meg, de ha balesetben elveszted, mikor azelõtt semmi baja nem volt, az úgy elég nagy trauma.. én egy jó ideig biztos nem tudnám feldolgozni.. :/
Helyesírásból lebénultam, egy betüt mindog elrontok, nem tudom mért

A csirkemellet jó ha bent a sütõbe sütöm meg vagy úgy nem jó?

Minden videóban azt látom hogy fent a gázon sütik de úgy nem olyan jó.

Legjobb válasz: Akár fõzheted is az elkészítés módja nem változtat a benne lévõ tápanyagokon.

Akár fõzheted is az elkészítés módja nem változtat a benne lévõ tápanyagokon.
A kérdező hozzászólása: Oké Köszönöm!
Persze én általában grillezem :) este pácolom reggel rácson legrillezem :)
Én minimális olajjal, DE TÉNYLEG MINIMÁLIS csak hogy ne égjen oda, elõtte a porcokat kikapom, rá a serpenyõre, vágok rá fokhagymát, 10 15 perc alatt kész van, isteni finom, egyszerû. Mellé egy kis rizs :D aztán ennyi.

Ti is észrevettétek, hogy a napon szárított ruhák öblítőillata elillan, míg ha bent, a lakásban szárítom őket, finom illatúak maradnak?

Legjobb válasz: Soha nem szárítsd napon a ruhát, csak árnyékos helyen. A napfény roncsolja a textil szálakat, a fehér ruhát megsárgítja, a színeset kifakítja.

Soha nem szárítsd napon a ruhát, csak árnyékos helyen. A napfény roncsolja a textil szálakat, a fehér ruhát megsárgítja, a színeset kifakítja.
Soha nem használok öblítõt, mert pacsuli szaga van. A napon szárított ruhák pedig tiszta illatúak.
Jó öblítõnél nem illan el. És itt nem arra gondolok, hogy olcsó vagy drága. De a napon szárított ruhák sokkal tisztább illatúak. Én sokkal jobban szeretem ha a napon van szárítva, mint télen bent a házban.
Igen, ez tényleg így van, jobb öblítõknél is, de végülis nem lesz büdös. Csak zavar, ha mondjuk olyan öblítõt használok, aminek szeretem az illatát.
A kérdező hozzászólása: Én nagy öblítõillat-mániás vagyok. Szerintem egész más pl. egy olyan ember mellett állni, akinek finom öblítõillatú a ruhája. Ezenkívül olyan jó olyan lakásba belépni, ahol finom öblítõillat van.
Amit használok öblítõt, annak a levegõn szárított ruhán is megmarad az illata. Igaz nem olyan intenzíven, de nekem frissebbnek tûnik

A fiú malacom a lányt mértnem engedi be a helyére és ha bent a lány kiugrik miért?

a malackáim már összeszoktak játszanak meg minden de a fiú malacom nem engedi a mostani akrváriumába be!miért nem endeni be!!??a lányt meg tegnap vettem összeszoktak de amit mondtam nem engedi be a helyére!!és a fiú már megvan 1 éve!miért csinálja ezt??mit kéne tennem hogy bent maradjanak??írjatok

Legjobb válasz: Igaza lehet az elsõ válaszadónak. Nekem lány malacom volt, és akartam, hogy legyenek kismalacai, hoztam mellé egy fiút, a párzási idõszakra. Sikerült is összehozniuk, de õk se csípték annyira egymást eleinte. Sajnos a lány malackám belehalt a szülésbe. Azóta se tudom miért, pedig már elég idõs volt hozzá, nagyon sok mindennek utánanéztem mire belevágtam és így is kudarcot vallottam. :( (az orvos meg azt mondta, hagyjam magára a malackámat a szülés idejére... bár ne tettem volna) Szóval ha jót akarsz, hagyd a tenyésztõkre a tenyésztést, és vegyél inkább kismalacokat... meg egy sokkal nagyobb ketrecet.

Igaza lehet az elsõ válaszadónak. Nekem lány malacom volt, és akartam, hogy legyenek kismalacai, hoztam mellé egy fiút, a párzási idõszakra. Sikerült is összehozniuk, de õk se csípték annyira egymást eleinte. Sajnos a lány malackám belehalt a szülésbe. Azóta se tudom miért, pedig már elég idõs volt hozzá, nagyon sok mindennek utánanéztem mire belevágtam és így is kudarcot vallottam. :( (az orvos meg azt mondta, hagyjam magára a malackámat a szülés idejére... bár ne tettem volna) Szóval ha jót akarsz, hagyd a tenyésztõkre a tenyésztést, és vegyél inkább kismalacokat... meg egy sokkal nagyobb ketrecet.
Hagyd már azt a rohadt malacot és vidd vissza a lányt! Harmadszor kérdezed ugyanazt! Nem szeretnek osztozni a területen, ami ahogy elképzelem, kicsi. Te a te szellemi képességeiddel alkalmatlan vagy állattartásra. Mi lenne ha az ötödik kérdés feltétele helyett végre arra válaszolnál, hogy mit csinálsz majd a kicsikkel? Persze az is lehet, hogy erre nem lesz gondod, mert a túl korán teherbeesett lány belehal a szülésbe.

Akik Szombathelyen szültek. Adtatok pénzt a fogadott dokinak ha bent volt szülésnél? És ha nem? És ha volt fogadott szülésznőtök neki fizettetek?

Legjobb válasz: Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.

Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.
Én ott szültem augusztusban, de nem volt fogadott dokim, ezért nem is fizettem.De ha felfogadsz valakit, akár szülésznõt, akár dokit, vagy mindkettõt, akkor fizetned kell. Megkérdezhetem ki a dokid??szülésznõt fogsz fogadni??
A kérdező hozzászólása: Fogadott orvosom Dr. Németh Levente. De nem bíztos, hogy õ lesz éppen ügyeletes. Mert ugye csak az ügyeletes dokinál lehet szülni! Ezért kérdeztem, hogy ha nem õ lesz akkor fizessek e neki. Szülésznõt fogadtam, mert õ bejöhet bármikor. Neki nem tudom mennyit adjak.
14.00-s válaszoló vagyok.Ha nem õ lesz az ügyeletes szerintem ne fizess neki!Nekem is nála lett volna a császárom, de sajna szabadságra ment.Szülésznõk nagyon rendesek, -5hétig feküdtem ott, -így ismerem õket-szerintem 20-30körül lehet fizetni nekik, õk tényleg égig veled vannak!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is így gondoltam, ezek szerint jól.

Mi a szánalmasabb? Ha béna csaj létemre béna pasival járok, vagy ha inkább egyedül maradok?

A küls?mmel nincs baj, de nyominak tartanak mert folyton feszült vagyok és nem tudok még részegen se ellazulni, mindig szögegyenesen ülök és kínosan figyelek rá nehogy valami rosszat mondjak és humorom sincs, így aztán társaságban sokszor meg se szólalok.

Legjobb válasz: Olyat válassz aki valóban szimpatikus. Átlagos vagy elõnytelen, teljesen nézõpont kérdése..

Olyat válassz aki valóban szimpatikus. Átlagos vagy elõnytelen, teljesen nézõpont kérdése..
Nem az a fontos ki mit mondd neked, hanem hogy te mit akarsz? ha nem tetszik az adott srác aki odamegy hozád, nem kell vele foglalkozni, ne erõltess magadra olyat amit nem szeretnél...szerintem ne legyél csak azért valakivel, hogy legyen valakid, mert ha belemés egy ilyenbe és lehet a fiú serelmes lenne beléd, nem lenne fair vele, hogy vele vagy csak azért , hogy ne legyél egyedül...de aki nem tetszik úgysem tudod magadra erõltetni.
A kérdező hozzászólása: nézd meg azt, amit az az illetõ írt aki felvetette hogy egyetemisták is lehetnek ápolatlatlanok. na amiket szóba hozott, teljesen megegyezik azzal amit magam is ápolatlannak tartok. nem kértél képet viszont látatlanban is olyan célzásokat tettél amiben szerintem nagyon ronda lehetek. akkor csak gondold ezt
Az a szánalmasabb, hogy a külvilág véleményétõl teszed függõvé, hogy milyen pasival kavarj.
Utolsó: Vagy mást tartunk ápoltnak te is és én is...
Én nem is kértem képet. A százalékokat nézd, az segíthet kiigazodni melyik válaszadó kicsoda. Én az vagyok aki "leszólt". Ez legyen a legkisebb problémád, hogy egy ismeretlen véleménye zavar. Ha lesz majd problémám, akkor kiírom ide is, a te kedvedért. Nekem úgy tûnik, hogy neked van problémád jelenleg és én csak segíteni próbáltam. Egyébként meg biztos csak én vagyok szerencsés, hogy csupa ápolt emberrel találkoztam :)
A kérdező hozzászólása: egyébként igaza van az utánad írónak. van szerencsém ismerni az egyetemrõl is srácokat és sajnos igaz amit írt.
A kérdező hozzászólása: na ezt is honnan szeded hogy csak kocsmákba járok, nem tudom... de azt hiszem lehet valami gond akkor veled is, mondjuk tévképzeteid vannak. sehol ne voltam beképzelt és kocsmákba sem járok :) tehát vagy a szövegértéssel van a gond vagy valami súlyosabb. mindegy, a diagnózist meghagyom a pszichiáterednek :) azt meg, hogy hogy nézek ki, Te nem fogod megtudni, mert egy normális kommented eddig nem volt felém ami tényleg építõ jellegû lett volna csak egyszerûen nekem estél.
Azért az ápolatlanság nem feltétlenül a csöves. Egyetemen ismertem olyan srácot, aki legfeljebb naponta egyszer mosott fogat, hetente egyszer mosott hajat, talán havonta, ha megborotválkozott. Fodrásznál egy évben kb kétszer volt. Képes volt egész héten ellenni ugyanabban a pólóban. Büdös volt a lába, a szája..
A csöveseken kívül én viszont nem találkoztam ápolatlanokkal kocsmában. Pedig én egyetemistaként inkább az olcsóbb kocsmákba ülök be... Na ha meg csak a csövesek mennek oda, akkor milyen lehet a külsõd.
A kérdező hozzászólása: 25-ös mibõl gondolod azt a "félig beképzeltséget"? mégis, mire lennék beképzelt? ezt nagyon tudom unni hogy így leírnak. csak mert, õszintén leírom hogy adok a külsõmre és próbálnék olyat keresni aki szintén? vagy miért? mnem írtam sehol hogy a pasi legyen izmos, meg gazdag, meg zseni, errõl szó nem volt. csak, hogy azért legalább ápolja magát...
Ez egy kulturált módja, hogy ápolatlannak nevezz :D Ahogy érzed :D:D
A kérdező hozzászólása: nem számítana a külvilág ha lenne tízezer ember aki imád és ebbõl mondjuk fele nem szólna hozzám ha összejönnék egy társadalom peremén álló illetõvel. de megfontolandó, ha nem tízezer, hanem mondjuk 100, vagy 10 ember áll velem szóba... azért jó ha vannak valakinek olyan ismerõsei akikkel beszélgethet is ha nem lenne erre igényem a társaságra, minden további nélkül nem törõdnék vele mit gondolnak. viszont ha 1 embert választok sok helyett és kiderül hogy mellé fogtam, akkor aztán nézhetek
#43 Hát napjában egyszer/egyszer sem az kevés. Amúgy gondolom, minden étkezés után illene. Szakáll nem igénytelen. De ha valakinek még nem is nõ rendesen szakálla, és nem képes még hetente sem borotválkozni, azon nagyon frankón tud kinézni a ritka, de 1-2 cm-es szõrszálakkal borított arc.
kóstold meg az új milka csokikat, van szilvás, és bodzás fehér csoki, nagyon jóóóóóók.
Olyannal sose járj, aki taszít!
Hányszor kell fogatmosni egy nap? omg Ha valaki szakállas az is ápolatlan? :O
Szia! Rengeteg idióta választ kaptál, így én megpróbálok összehozni egy értelmes, építõjellegût. 1. Nem mondtad, hogy hány éves vagy. Gyanítom, hogy elég fiatal vagy. Ebbõl arra következtetek, hogy nem az a helyzet, hogy nincs humorod, vagy rossz vagy a társas helyzetekben, hanem az, hogy más vagy, mint a kortársaid. Nem mindenkinek egyforma a humora, nem kötelezõ ugyanazon nevetni. Az én mércém szerint néhány itteni kommented is szellemes, szarkasztikus. Másoknak nem biztos, hogy ezek a szavak jutnak eszébe, nem így látják. Ilyen egyszerû a dolog.:) 2. Azt emberesen sz*rd le, hogy mások mit gondolnak. Olyannal ne kezdj, aki neked akármilyen téren is nem tetszik. Mindenki megérdemli azt, hogy olyan társa legyen, aki mellett maximálisan jól érzi magát. Miért jönnél össze egy olyannal, akit te magad lúzernek tartasz? Semmi logika nincs ebben. 3. Az, hogy nem találtál olyan pasit, aki mellett fel tudsz oldódni, és meg tudod csillantani a belsõ valóságodat, annyit jelent, hogy rossz helyen, rossz körökben keresgélsz, és nem találtad meg azt, aki igazán hozzád való lenne. 4. Az elvárásaidból ne adj lejjebb! Sõt, még akik az elsõ rostádon átmennek, még azok közül is az döntsön, hogy ki az akivel megvan az a bizonyos "plusz" avagy "szikra". Ez a boldog kapcsolat titka. Ha már kompromisszumok kellenek, az már rég rossz. Most biztos meg fognak kövezni, de ez van. Sokkal jobb egyedül lenni, mint egy szenvedélymentes, kapcsolatban. 5. Fejezd meg az önmagad ostorozását! Nagyon nem vonzó. Így süppedsz bele a saját h*lyeségedbe. Elkönyveled magad ilyennek, és ezt mutatod kifelé, ergo ilyennek fognak látni mások is. Remélem, hogy megtalálod majd a neked való pasit! Sok sikert! :) 20/N
A kérdező hozzászólása: *nem
A kérdező hozzászólása: na közben láttam hogy nem nekem írtad de úgy gondolom, kicsit azért nekem is szólt. vagy tévedek? én vagyok undok azokkal amúgy akik más mércével mérik az ápoltságot, csak nem akarok tõlük kapcsolatot :) de biztos nem küldöm el õket alpári módon fürdeni vagy szakállat vágatni :D
A kérdező hozzászólása: ja elnézést kedves 68-as, nem érzékeltem hogy azért írtál nekem ilyen csúnyákat eddig mert magadra ismertél. nem volt szándékomban megbántani senkit, csak egy kérdésre kerestem a választ. ha sértõnek érezted, lazán kihagyhattad volna...
Ez a 34-nek ment.
Képet, képet, képet!
hát ha nem gond akk szivesen foganám :) egyébként lehet h pont ez a baj h görcsösen figyelsz arra h ne égesd le magad azzal ahogy viselkedsz, engem konkrétan nem érdekel h mit gondolnak rólam, ki is szoktak sokszor nevetni de ennek ellenére kedvelnek és jófejnek tartanak :D
Jézusom. Én az vagyok aki azt tanácsolta, hogy adj lejjebb az elvárásokból. Elolvastam a válaszaid. Tényleg sürgõsen adj belõlük lejjebb. Egy normális, egészséges felnõtt nõ sehol nem gondolkodik így. Vagy ne tedd. A te döntésed és a te életed. Félre ne érts, itt szerintem a nagy többség nem utál. Sõt engem az ilyen félig beképzelt, de mégis valami kisebbségi érzéssel rendelkezõ fura jellem érdekel is. De a tanácsunkat kéred és ez szerintem az, hogy beszélgess el a következõ lúzerrel a kocsmában. (Vagy ne kocsmákba járj szórakozni, hanem színházba, kiállításokra menj nézelõdni meg múzeumba. Ott biztos találsz karót nyelt, de normális faszikat.)
Nézd, akire így írod, hogy "bénább", azzal ne jöjj össze. Akire már így írod, hogy szerencsétlen, annak ne adj esélyt. Azt mondom, neked is változnod kéne. Mitõl van benned amúgy ez a merevség?
Lazulj!!!!! Engedj meg magadnak napról napra többet v tudom is én de ne a közmunkás szintig
Nekem az tûnt fel, hogy kit izgat, ha valaki merev? Hagyjuk már. Nem amiatt nincs neked normális fiúd, esetleg rosszul ítéled meg magad. Nem kell a tökömhöz dörzsölnie magát egy csinos lánynak, hogy észrevegyem. Még ha mereven ül a sarokba bámulva, akkor is észreveszem. Szóval add csak lejjebb azokat az igényeket, amíg egy reális szintre nem érsz. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: én meg remélem hogy nem. elég bunkó vagy kedves "reménykedõ". lehet hogy merev vagyok de én azért még merek kezdeményezni másoknál még ha haverilag is. volt hogy odamentem helyes pasihoz beszélgetni és félreérthetetlenné tettem hogy csak haverilag, nehogy rosszra gondoljon és kínos legyen neki. igen, merev p.nci vagyok ahogy írta az egyik, de azért nem mamlasz és ezt pasiban sem tûröm. annyit becsülök azokban akik odamentek hogy még ha cikin dadogva meg szemlesütve is de be merték vallani hogy na, valamire gondoltak esetleg.
Nekem csak az tûnt föl, hogy ha fiú írna ki ilyen kérdést, akkor már menne a szapulás, hogy õ semmilyen nõt nem érdemel, meg felszínes ökör, meg a plázacica kártya, stb..
Ne haragudj, de egy merev punci vagy. És most nagyon finom voltam. Senkid nem lesz így, hogy nem bírsz ellazulni, és görcsölsz, max olyan pasid, akinek már minden mindegy, csak nõ legyen.
Úgy értem olyan szimpatikus egyént aki testileg is az.
Amíg nem lazulsz el addig nem lesz aki tényleg megismerjen
A kérdező hozzászólása: 10-es, ha nem tudsz semmi értelmes, hasznosat írni akkor húzz el a nem mondom hová!
Vagy esetleg hivalkodóbb ruha pl: kivágott felsõ, stb.
A kérdező hozzászólása: észreveszed...engem is észrevesznek csak mivel ha olyan társaságban vagyok ahol kb. 1 embert ismerek és ott nem beszélek a többiekkel ezért hiába "vesz észre" valaki, odajönni már nem fog. vagy az van hogy a "menõk" mondanak valami szellemeset amin nevetnem kéne de csak az van felfogom a logikámmal hogy ez vicc akar lenni viszont én nem találom viccesnek mert nincs humorom. a merevség mellett ez a fõ problémám. sajnos humorérzéket nem tudok növeszteni, néha visszavágok egy olyan szöveggel amit hallottam és odaillik de többnyire nem reagálok. és azt hallom vissza hogy "beképzelt vagyok" meg hasonlók holott nem, csak nem tudok mit mondani.
A kérdező hozzászólása: küldhetek de mondom, a külsõmet egész tûrhetõnek találom :)
A kérdező hozzászólása: messze nem kell tökéletes legyen csak ne legyen szégyellnivaló a külsejében és lehetõleg a viselkedésében is kevés mert én is erre törekszem ha magamról van szó
küldesz képet? *.* am simán összejöhetsz jóképû srácokkal, van olyan akinek mind1 h milyen a stílusod. nekem pl fontosabb a stílus mint a külsõ, mert én nagyon marháskodós vagyok :) de volt már bnõm aki ilyennek tûnt mint amit te leírsz, de közbe olyan kis cuki stílusa volt csak idõ kellett hozzá amig ki merte mutatni :) bár lehet h nálad nem ez a baj, csak simán nem találtál még hozzád illõ srácot..
bocsi, lusta vagyok elolvasni az egészet, de nincs abban semmi szánalmas ha egyedül vagy. késõbb is találhatsz. de amúgy ne igényeskedj, h lúzerek meg ilyesmi, mert lehet õk nem tökéletesek, de te se biztos h jobb vagy náluk. csak az várjon tökéleteset, aki maga is az
A kérdező hozzászólása: nem, hanem azt gondolom, ha egy normális sráccal jönnék össze, talán mivel több idõd töltenék vele, el tudnám lesni mik azok a viselkedésbeli sajátosságok amiket máshogy csinál és amiket megtanulok majd hogy kicsit változzak és közelítsek az átlagos felé. ha-ha
Túlságosan meg akarsz felelni ezért vagy feszült, félsz hogy rosszat mondasz(vagy nem vicceset) ezért nem szólalsz meg társaságba. félsz a társadalom rosszalló szemétõl ezért inkább a nálad is meg bélyegzettebbeket elhajtod pedig gyûlölsz egyedül lenni.
A kérdező hozzászólása: szeretem a kivágott felsõket tehát az ki van pipálva. addig oké míg meglátnak mert elég "fullosra" összehoztam a külsõm, azért én is próbálom követni mi a divat, ilyenek. csak sokkal több emberrel nem tudok mit kezdeni, mint akikkel bírok beszélgetni valami értelmeset.
Azt gondolod, hogy ha egy átlagos sráccal összejönnél, nem néznének nyomoréknak?Haha!
A kérdező hozzászólása: van aki szimpatikus csak nem tudok megbékélni a külsejével mert lehet hogy õ is gáz meg én is de nekem legalább a testemmel nincs para

Ha bent elnel a villaban kivel lennel joban?

Most ne azt nezzuk hogy kivulrol ki szorakoztato vagy sem.

Legjobb válasz: Alekosszal,és ha még bent lenne Olivér szerintem vele is.

Alekosszal, és ha még bent lenne Olivér szerintem vele is.
Mindenkivel... És emiatt a nézõk utálnának mert szerintük 'napraforgó lennék'... De amúgy Dikával lennék jóba és észhez téríteném! :)
Olival mindenképp (ha bent lenne), Alekkal, Anikóval, Bécivel. Évával biztos sokat balhéznék, de Gigivel is.:)
A kérdező hozzászólása: Szerintem en is mindenkivel kiveve Evat(tuti leutnem aztan meg kizarnak:) ) Legjobban talan Lacival lennek, szerintem vele jokat lehet dumalni.
Alek Jerzy Éva. Meg még talán Bécivel is. A többiektõl menekülnék.
Szinte mindenkivel, fõleg Lacival, Bécivel, Szandival.Egyedül Évát nem tudnám elviselni.Alekot sem kedvelem, de vele ilyen téren nincs gond.
Alekosz, Éva, Olivér ( ha még bent lenne)
Alekosz neki mindig helyén van az esze még ha iszik is (ami ez persze a többiekrõl nem mondható el), sosem mond hülyeséget és sosem áll le kiabálni másokkal, a másik pedig Olivér én nagyon bírnám még bent is a csíny tevéseit mindig megnevettetne vele, neki is igaza szokott lenni egyes téma körökben illetve kiáll mások mellett még ha az a illetõ nem is olyan nagy span.
A rendezõvel.
ANIKOVAL ;) :P
anikóval:)

Kedves Kismamák, Anyukák, esetleg Nagymamák! Melyik családtagotok volt bent a szülésnél - ha egyátalán valaki bent volt? Miért? Nem volt "ciki" úgy szülni, hogy valamelyik rokonod (még ha közeli is) lát titeket szülés közben?

Én még nem szültem, és mostanában nem is fogok, viszont ezen sokat gondolkoztam, hogy milyen lehet úgy szülni, ha egyedül vagy, illetve ha valamelyik rokonod (férj, anyós, édesanya, testvér, stb.) bent van, és er?t ad Neked?

Legjobb válasz: Velem nõvérem volt bennt és nem is tudom hogy bírtam volna egyedül. Anyumat nem hívtam volna be, anyósomat meg végképp. Szerintem nagy segítség ha van bennt valaki, masszíroz, nyugtat, biztat, segít.

Én még nem szültem, de nem szeretném, ha bárki ott lenne velem. Csak magamra szeretnék figyelni. Ismerem magam - félek, hogy közben megbántanám azt az embert akit szeretek. Nem szeretem, ha látják, hogy szenvedek. Idegesítene, hogy körülugrálnak. Remélem, nem bánom meg! Szülésznõt fogadtam.
Elsõ szülésemnél benn volt a férjem és az az anyósom.Õ az egészségügybe dolgozott és , , erõs" egyéniség.Anyukám lelkileg nagyon gyenge nem bírta volna végig nézni a szenvedésem.Ezért õt nem szerettem volna hogy benn legyen.Õ kinn várakozott és még a takarítónõbe is belekötött. Második szülésnél csak a férjem volt ott, mert anyós kinn támogatta anyukámat.Majdnem a dokiba is belekötött.Még tesómat is felhívta éjszaka kettõkor. Nem egyszerû ilyenkor az anyukáknak!:-)
Az elsõnél bent volt, és zavart. Most a második születését lekéste, mikor hívtam már javában aludt a nagy fiunk mellett, fel sem fogta, nagyon gyors és szép könnyû szülés volt, fel sem tûnt a hiánya, észre sem vettem, hogy 2órája a szülészeten vagyok, bent az áhított helyen, a szülésznõ 1óra55perc után közölte megy szólni a dokinak, mert megyünk szobára(folyosón sétáltam), jön a manó. Ha nem lett volna ilyen szép, vagy gyors nem tudom akkor akartam volna, hogy ott legyen, tény úgy indultunk ott van, de ha nem tetszik a viselkedése, akkor hazazavarom. Én most a babámból, gyerekeimbõl merítettem az erõmet, hogy Várvavártat végre megfoghassam, hogy kapjon egy hatalmas puszit, és pirosra paskoljam azt a pici popót, amiért sokat váratott magára, hogy hamar lássam a nagy fiam.
Férjem elõtt semmi nem ciki. Egyedül nem akartam, nem vagyok én macska, hogy elbújjak :) A férjemnek is megszületik a gyereke, nem csak nekem, miért zárjam ki ebbõl? Amúgy bent is akart lenni, de én is ezt szerettem volna.
Nekem a párom volt bent. Ha õ valamiért nem jött volna, akkor senki mást nem engedtem volna be. Igazából azért volt nagyon jó, hogy bent volt, mert így a babánk világra jötte közös élmény lett, nemcsak az enyém. Segíteni nem tudott, mindenfajta érzéstelenítõ nélkül szültem. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de ha nekem komoly fájdalmaim vannak, akkor idegesít ha valaki szól hozzám, vagy megérint. Szóval a vajúdás alatt (kb. 2 óra hosszan) õ ült a sarokban, én meg kapartam a falat. Neki nagyon rossz érzés volt (ezt utólag mondta), nekem meg nem volt energiám figyelni rá. Utólag nagyon jó volt, hogy összeraktuk az emlékeinket hogy kinek milyen volt, mi játszódott le. Nekem tényleg sokat jelent, hogy õ is láthatta hogyan születik meg a picink, nem "sajátítottam ki magamnak" ezt az élményt.
Én nagyon akartam, hogy a férjem bejöjjön, és õ is akarta. Eleinte voltak ellenérzései, de mondtam, hogy nekem nagyon megnyugtató lenne, ha ott lenne, és vigyázna rám, így számára onnantól nem volt kérdés, hogy bejön. Nekem nagyon jó volt, és állítása szerint neki is:) Mai napig meséli, mindenkinek, hogy mekkora élmény volt, és minden tisztelete a nõké. Már alig várja, hogy a tesó jöjjön, és újra jöhessen:)
Szerintem az ember ezt érzi, hogy mi lehet neki a jó. Én akartam, hogy a férjem bent legyen, jó is volt. Anyukámat kérdeztem, nála nem volt bent apu, akkoriban szerintem nem is lehetett még, de nem is választotta volna azt, hgy bent legyen. Nem szereti ha látják, hogy szenved, maga akarta így is lett. Engem az sem zavart volna ha más bent van a családomból elsõsorban azért anyura gondolok, de nem jött, Õ vigyázott a másik babánkra. Az hogy bent van valaki nem azért van, hogy lásson ott alul, nem kell odanézzenek, csak fogja a kezed, beszél hozzád, egyszerûen csak jó neked, ha ott van (ha jó). Semmi nem ciki, ami neked jó érzést ad. Mit tervezel ?
Velem nõvérem volt bennt és nem is tudom hogy bírtam volna egyedül. Anyumat nem hívtam volna be, anyósomat meg végképp. Szerintem nagy segítség ha van bennt valaki, masszíroz, nyugtat, biztat, segít.
nekem a férjem volt bent. rengeteg erõt adott. :) eleve is apás szülést szerettem volna, s utána is mindketten nagyon örültünk, hogy így alakult. Õ sem maradt le semmirõl, s nekünk sokat jelentett, hogy ezt is együtt csináltuk végig. :)
Nekem a párom, barátnõmnek az anyukája volt benn a szülésnél. Igazából mindegy melyik hozzád közel álló személy van benn veled, de szerintem érdemes úgy készülni, hogy valaki benn legyen ott. Nekem biztonságérzetet adott, mellett pedig apukának is nagy élmény volt, hogy lánya érkezését végignézhette. Úgy egyeztünk meg, hogy ha egyikõnket is zavarja a másik, vagy a látvány, akkor kimegy. Viszont ha úgy indulok neki, hogy egyedül megyek be, akkor az utolsó pillanatban ha meggondolom magam, nem ugorhatott volna be senki! Az ismerõsi körben tapasztaltak alapján ajánlott hogy madjan veled legyen ott valaki. Akárhány év múlva....:)
Nekem császármetszésem volt, és egy percig sem gondoltam arra h a párom legyen mellettem. Csakis édesanyám volt az aki szóba jöhetett h elkísérjen engem. Most éppen 30 hetes km vagyok, és valószínü újra császár lesz, de ez alkalommal egyedül szertnék lenni.
A gyermekem édesapja volt bent :) Nagyon j, ha van valaki, aki vizet ad, ha szomjas vagy, szõlõcukrot, ha fogytán az erõd, ha kell bármi, elszalad a szülésznõért. Ha kell kikísér pisilni. De én úgy érzem, a szüléskor egy család születik. Apa, anya, baba. Tehát én apát tartom odavalónak. Szeretem anyukámat, de nem szeretném, ha õ lenne bent a szüléskor. Most a második babát várom, és apát vissza sem lehetne tartani, biztosan bent lesz :)
Én és legtöbben szerintem nem azért akarjuk, hogy bent legyen akár férj, vagy bárki, hogy végignézze szenvedésünket. Nem errõl az oldalról nézzük. Hanem, hogy micsoda élmény együtt csinálni szinte a gyermekünket végig. Nem utolsó sorban sok férfinak lekattan ám ilyenkor, hogy micsoda nagy dolog ez, min megyünk keresztül, közelebb hozza õket, megértõbbek a késõbbiekben is, jobban átélik, mintha csak elvan mesélve a szülés nekik. Ez nem csak a szüléskor tart, hanem utána is. Persze van még idõd ezek szerint, majd tudni fogod neked mi a jó. Abban a helyzetben viszont szerintem legkevesebben foglalkozunk azzal mit akar a másik fél jönni vagy sem, itt tényleg inkább a kismama döntése és a saját szempontjából. Hacsak nem nagyon ájulós fajta pár, és tényleg miatta jobb ha nem jön be. :-D
Én is úgy gondoltam, amíg nem voltam terhes, mint a Kérdezõ. Aztán terhes lettem , és nem volt kérdés, hogy a párom jön be velem. Nem bántam meg, õ sem, mindkettõnknek jó volt így. Nem tudom, hogy bírtam volna egyedül...
Nem volt bent velem senki, háromszor szültem.Én is olyan tipus vagyok, mint az elõttem író, idegesít ha körbe ugrálnak, ne lássa senki a szenvedésem.Ha simán csak beteg vagyok, akkor is egyedül szeretek lenni.Attól is féltem, hogy megbántok valakit.Ha fáj valamim nem tudom miért de haragszom.Nekem így volt jó.Meg lehet régi módi a felfogásom, de a szülés a nõre tartozik.Persze semmi gondom azokkal akik nem így gondolják, elfogadom, tiszteletben tartom.Nem vagyunk egyformák.
A kérdező hozzászólása: * Milyen elõnyök, illetve hátrányok származnak, ha bent vannak, illetve ha nincsenek bent családtagok a jövevény érkezésénél? * Mit gondoltok, melyik a jobb: ha van bent valaki, akire számíthattok, vagy inkább egyedül, hogy senki se lásson? Bármilyen történetet, tapasztalatot szívesen olvasok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok, és teljesen megértelek Benneteket! Mivel az egyik válaszoló kérdezte, hogy mit tervezek, ezért én is leírom - bár mint említettem, mostanában (az elkövetkezendõ 5-10 évben) nem tervezek gyermeke(ke)t. Mivel nagyon jó a kapcsolatom Édesanyámmal, ezért én azt szeretném, ha Õ lenne bent velem, a legjobb barátnõm és/vagy az unokanõvérem, akivel nagyon jó a kapcsolatom. Igazából nem merném bevállalni, hogy a leendõ férjem, a gyermekem apja bejöjjön, és végignézze a szenvedésemet, és inkább megkímélném a látványtól. Bár addig még - mint írtam - sok idõ fog eltelni, szóval a véleményem is fog változni. Ettõl függetlenül várom a további válaszokat is!
Párom, mind kétszer. Mást nem is viseltem volna el.

Baj, ha bent hagyom éjszakára a kontaktlencsét?

Nagyon nehezen birom még berakni mert kezd? vagyok,és kétlem hogy reggel álmosan tapasztalatlanul iskola el?tt be tudnám rakni,szal baj?:S

Legjobb válasz: Attól függ milyen fajta..ha kiterjesztett viselésû annyira nem. De amikor én kezdõ lencseviselõ vtam hajnalban fél órával elõbb keltem h be tudjam tenni annyira nem ment...de most már csak 2 mp. Két hét alatt bele lehet jönni ilyen bénáknak is mint én:D

Attól függ milyen fajta..ha kiterjesztett viselésû annyira nem. De amikor én kezdõ lencseviselõ vtam hajnalban fél órával elõbb keltem h be tudjam tenni annyira nem ment...de most már csak 2 mp. Két hét alatt bele lehet jönni ilyen bénáknak is mint én:D
A kérdező hozzászólása: Köszi:DHÁt nemtom milyen lencse, valami cillinderes, és elég nagy, olyasmit mondott a doki h lehet benne aludni cask ki fog száradni a szemem és az kellemetlen, ez hogy van?
szerintem ne hagyd bent éjszakára, biztos, h nem tesz jót a szemednek. nekem is egyik ismerõsöm csak akkor hagyta benne, mikor bulizni ment és már nagyon részeg volt mire hazaért :)
Semmiképp ne hagyd benn. Nagyon rossz lesz egész nap utána. Inkább kelj fel elõbb, hogy legyen idõd berakni, de ne hagyd benn. Bajod végülis nem lesz, de rettentõen kellemetlen lesz.
Baj, valóban felléphet szemszárazság, és kellemtlen lesz, ha nem "légzõ" lencséd van! Nekem 3 éve van kontaktlencsém, és eddig csak sulibanaz órákon aludam benne...És mindig vedd ki és ne aggodj, tényleg hamar meglehet tanulni!:)

Ha a pociban sokat mozgott a baba, "kint" is aktív lesz, ill. ha "bent" nyugisabb volt, akkor nyugodt baba lesz később is? Ha sokat mozog, valószínű, hogy egészséges lesz?

Van összefüggés?

Legjobb válasz: Szerintem nincs összefüggés ezek között a dolgok között. Legalábbis ha sokat mocorog bent nem hiszem hogy kint is aktív lesz, ill. fordítva. Az ha pedig sokat mozog hogy egészséges lesz, hát szerintem ez se feltétlen igaz. Lehet hogy van aki hisz benne, de szerintem ez olyan dolog, mint pl. ha ez van akkor fiú lesz, ha az van akkor lány. Ezek csak babonák szerintem, de aztán lehet valaki hisz benne én speciel nem. És lehet valakinek bejön, szerintem az általába véletlen, de biztos lesz olyan aki tapasztaltabb nálam.:) Itt "kint" :) teljesen más ingerek, hatások érik mint odabent a jó melegbe, fél homályba én ebbõl gondolom hogy nem feltétlen olyan lesz kint mint bent.

Szerintem nincs összefüggés ezek között a dolgok között. Legalábbis ha sokat mocorog bent nem hiszem hogy kint is aktív lesz, ill. fordítva. Az ha pedig sokat mozog hogy egészséges lesz, hát szerintem ez se feltétlen igaz. Lehet hogy van aki hisz benne, de szerintem ez olyan dolog, mint pl. ha ez van akkor fiú lesz, ha az van akkor lány. Ezek csak babonák szerintem, de aztán lehet valaki hisz benne én speciel nem. És lehet valakinek bejön, szerintem az általába véletlen, de biztos lesz olyan aki tapasztaltabb nálam.:) Itt "kint" :) teljesen más ingerek, hatások érik mint odabent a jó melegbe, fél homályba én ebbõl gondolom hogy nem feltétlen olyan lesz kint mint bent.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!