Találatok a következő kifejezésre: Ha belecsap villám egy (5 db)

Ha belecsap a villám egy villámhárítóba, lesz a villámhárítón ennek látható nyoma?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy az a villámhárító mennyire "biztonságos" villámhárító. Ha nem az, akkor igen "szép" jelei lesznek rajta. Ha jól megtervezett villámhárító, akkor max. a ráhelyezett villámszámlálón mutatott érték lesz eggyel több...

Attól függ, hogy az a villámhárító mennyire "biztonságos" villámhárító. Ha nem az, akkor igen "szép" jelei lesznek rajta. Ha jól megtervezett villámhárító, akkor max. a ráhelyezett villámszámlálón mutatott érték lesz eggyel több...
nem hiszem
Esetleg a villámcsapás közvetlen közelében elõfordulhat hog yelpusztul néhány hal, vagy elkábul egy idõre. De a víz jobb áram vezetõ mint a hal teste.
Amint az elõttem lévõ írta, mivel a víz jobb áramvezetõ, mint a hal, ezért az áram a vízben halad, gyakorlatilag mintha "körül folyná" a halat. Mindemellett az áram nagy része ilyenkor a víz felszínén oszlik szét, mélyebbre nem nagyon megy, így legfeljebb a felszínen úszkáló halakat, vagy akár embert ütheti agyon az áram. Mivel a sós víznek még jobb a vezetõképessége, így a tengerben, óceánban még kisebb az esélye, hogy ilyen történjen. Viszont az nem igaz, hogy a vízbe nem csap villám, sõt, pont mivel jó vezetõ, a villám könnyen belecsap, akárcsak a villámhárítóba (ahol ugyanez a jelenség: nem a házba csap, hanem a fémbe, és az vezeti el a ház körül az áramot, mint a víz a hal körül... :) )
szerintem csak bizonyos térségben hallnak meg a halak. Ha pl becsap a villám ne mhiszen hogy 15 km-re és meghalnak mondjuk a halak .Lehet hogy 10méteres körzetben igen! :)
Néhány 10 méteres körzetben elpusztulhatnak és/vagy elkábulhatnak a halak.
Igen.De ha viccesre vennénk a dolgot, sült halakat foghatnánk.
Szerintem nagyon kicsi az eselye annak hogy toba csapjon a villam mert az nem all ki a foldbol, es mint tudjuk a villam a magasabb dolgokba csap inkabb. De igy hogy jobban belegondolok nem is csap villam a toba mert akkor mi lenne ha egy oceanba csap nem halhat ki az osszes eloleny.
A kérdező hozzászólása: Milyen egyszerû lenne az élet:)
Viszont mostmár akkor tudjuk hogyan halásszunk: tégy hosszú, fém rudat a vízbe és várd a vihart :-)

Ha egy tóba vagy tengerbe belecsap a villám akkor miért nem halnak meg benne a halak?

Azért kérdezem mert olvastam, hogy egyszer egy ember egy vezetéken keresztül áramot vezetett a halas tavába és meghalt minden hal, aztán az ember is bele nyúlt és ? is meghalt.

Legjobb válasz: Már majdnem megvan a megfejtés. Ha belecsap a villám a vízbe, meghalnak a halak. Több-kevesebb biztos, hogy meghal. Édesvízben kevesebb, mert az víz ellenállása nagy, ezért kisebb térfogatban hat. Sós vízben több, mert a só jobb vezetõvé teszi a vizet. Persze adott területre ugyanannyi hallal számolva. (vizes kézze azért veszélyesebb konnekrorba nyúlni, mert a száraz, vagy zsíros bõr mégrosszabb vezetõ)

Már majdnem megvan a megfejtés. Ha belecsap a villám a vízbe, meghalnak a halak. Több-kevesebb biztos, hogy meghal. Édesvízben kevesebb, mert az víz ellenállása nagy, ezért kisebb térfogatban hat. Sós vízben több, mert a só jobb vezetõvé teszi a vizet. Persze adott területre ugyanannyi hallal számolva. (vizes kézze azért veszélyesebb konnekrorba nyúlni, mert a száraz, vagy zsíros bõr mégrosszabb vezetõ)
Mióta édesvizûek a tengerek és az óceánok????
Az édesvíz nem vezeti az áramot? Akkor miért nem szabad vizes kézzel a konnektorba nyúlni? Szerintem minden víz jó vezetõ.
És mibõl gondolod, hogy ha belecsap egy villám egy tóba akkor nem halnak meg a halak?
rosszul írtad. az édesvíz is vezeti csak rosszabbul. a benne levõ ásványi anyagtartalom miatt vezeti. a desztillált víz elméletileg egyáltalán nem vezeti az áramot mert abból kivontak minden ásványi anyagot
az édesvíz nem vezeti az áramot, a legtöbb óceán és tenger pedig az. csak a sósvíz vezeti, és egy bizonyos területen belül minden elpusztul, vagy kicsit megbénul, de 2 perc múlva feléled.
hát jó csaknem nyul bele az ember 220ba vizes kézzel, amúgy az ásványi anyagok miatt vezeti rosszabbul az edesviz az aramot, mint a sosviz.
szerintem tóba nem csap bele csak úgy magától a villám, az ember bele VEZETTE az áramot 13L
A kérdező hozzászólása: Ja, értem. köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi az utolsóknak is a választ.
A tó só nélkül nem jó vezetõképességû. A tenger jobb, mert van benne ásványianyag tartalom, de ott az egy négyzettcsepre jutó halmennyiség kevés. Szerintem csak akkor csapja meg a halat, ha direkt odaúszik a villám alá. Meg a sóban pácolt halakba jobban belecsap a villám, ezért viharos nyári éjszakákon ne tegyünk hekket a fejünk tetejére. A sült hekknek kisebb az ellenállása mint a nyálkás réti csigának, mert a nyálkás réti csigában több az oldott cukor, mint a só, mert õ édesvizi állat, és a csigát megvédi a háza.
Biztosra veheted, hogy akár édesvízrõl, akár sósról legyen is szó, elkábulnak és meg is döglenek a közelben úszó halak.Pláne az amelyik direkt a villám alá úszik, hogy hable szavaival éljek.:D
Persze hogy hülyeségeket írtam :D de konnektorba dugott hajszárítóval együtt is csak azért nem lehet fürdeni, mert túl közel vagy hozzá. Szerintem ha az ember benyúl a tóba meghal, de ha 2 méterrel arrébb, ott már nem biztos. Ez fõleg attól függ, hogy mekkora tó, mekkora feszültség ment bele, milyen távol nyúlt bele az ember vezetéktõl, mekkora volt a víz ellenállása. Ezen adatok hiányában nem lehet a kérdésre érdemleges választ adni.
válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 07-26 19:42 Ezen milyen jót nevettem :) ))) Szeretem az ilyen embereket akiknek van humorérzékük! Mennyi idõs vagy és milyen nemû :) ?


Hova csap be????
A kérdező hozzászólása: Villámhárítójába, bocsi :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, pont hogy nem villámhárítón, mert akkor az épület anyagán halad tovább a töltés. Tudom, hogy tûz ütne ki, de megrázna-e? És az, hogy hova csap be miért lényeges? :O
Mármint egy villámhárító nélküli épületre gondolsz? Szerintem nem valószínû... ha vannak benne fém csövek. Akkor azok fogják a földbe vezetni a villámot.
Mivel a villámláskor a legtöbbször esik is, ezért valószínûleg vizes az egész ház fala, így a ajtó is, tehát megrázna. De tegyük fel, hogy teljesen száraz idõ van, ebben az esetben nem lenne semmi bajod.

Ha a laptop össze van kötve egy routerral wifin keresztül, és a routerba belecsap a villám akkor az a laptopot is tönkreteheti?

Tehát átjöhet a villámcsapás a wifin keresztül??

Legjobb válasz: Wifin keresztül nem, de ha laptop töltõrõl megy akkor a hálózati feszültségtõl tönkremehet.

Wifin keresztül nem, de ha laptop töltõrõl megy akkor a hálózati feszültségtõl tönkremehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!