Találatok a következő kifejezésre: Ha belecsap villám (9 db)

Ha belecsap a villám egy villámhárítóba, lesz a villámhárítón ennek látható nyoma?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy az a villámhárító mennyire "biztonságos" villámhárító. Ha nem az, akkor igen "szép" jelei lesznek rajta. Ha jól megtervezett villámhárító, akkor max. a ráhelyezett villámszámlálón mutatott érték lesz eggyel több...

Attól függ, hogy az a villámhárító mennyire "biztonságos" villámhárító. Ha nem az, akkor igen "szép" jelei lesznek rajta. Ha jól megtervezett villámhárító, akkor max. a ráhelyezett villámszámlálón mutatott érték lesz eggyel több...
Raketyí tanfolyamon
Tanfolyam? Inkább felsõfokú szakirányú végzettség, ez a minimum. Gyorstalpalón a szükséges tudás töredékét sem szerzed meg, meg nem lesz az a biztosítós, aki egy OKJ-s tanfolyamot végzett emberke "szakvéleményét" elfogadja.
nem hiszem
Esetleg a villámcsapás közvetlen közelében elõfordulhat hog yelpusztul néhány hal, vagy elkábul egy idõre. De a víz jobb áram vezetõ mint a hal teste.
Amint az elõttem lévõ írta, mivel a víz jobb áramvezetõ, mint a hal, ezért az áram a vízben halad, gyakorlatilag mintha "körül folyná" a halat. Mindemellett az áram nagy része ilyenkor a víz felszínén oszlik szét, mélyebbre nem nagyon megy, így legfeljebb a felszínen úszkáló halakat, vagy akár embert ütheti agyon az áram. Mivel a sós víznek még jobb a vezetõképessége, így a tengerben, óceánban még kisebb az esélye, hogy ilyen történjen. Viszont az nem igaz, hogy a vízbe nem csap villám, sõt, pont mivel jó vezetõ, a villám könnyen belecsap, akárcsak a villámhárítóba (ahol ugyanez a jelenség: nem a házba csap, hanem a fémbe, és az vezeti el a ház körül az áramot, mint a víz a hal körül... :) )
szerintem csak bizonyos térségben hallnak meg a halak. Ha pl becsap a villám ne mhiszen hogy 15 km-re és meghalnak mondjuk a halak .Lehet hogy 10méteres körzetben igen! :)
Néhány 10 méteres körzetben elpusztulhatnak és/vagy elkábulhatnak a halak.
Igen.De ha viccesre vennénk a dolgot, sült halakat foghatnánk.
Szerintem nagyon kicsi az eselye annak hogy toba csapjon a villam mert az nem all ki a foldbol, es mint tudjuk a villam a magasabb dolgokba csap inkabb. De igy hogy jobban belegondolok nem is csap villam a toba mert akkor mi lenne ha egy oceanba csap nem halhat ki az osszes eloleny.
A kérdező hozzászólása: Milyen egyszerû lenne az élet:)
Viszont mostmár akkor tudjuk hogyan halásszunk: tégy hosszú, fém rudat a vízbe és várd a vihart :-)


Ha egy tóba vagy tengerbe belecsap a villám akkor miért nem halnak meg benne a halak?

Azért kérdezem mert olvastam, hogy egyszer egy ember egy vezetéken keresztül áramot vezetett a halas tavába és meghalt minden hal, aztán az ember is bele nyúlt és ? is meghalt.

Legjobb válasz: Már majdnem megvan a megfejtés. Ha belecsap a villám a vízbe, meghalnak a halak. Több-kevesebb biztos, hogy meghal. Édesvízben kevesebb, mert az víz ellenállása nagy, ezért kisebb térfogatban hat. Sós vízben több, mert a só jobb vezetõvé teszi a vizet. Persze adott területre ugyanannyi hallal számolva. (vizes kézze azért veszélyesebb konnekrorba nyúlni, mert a száraz, vagy zsíros bõr mégrosszabb vezetõ)

Már majdnem megvan a megfejtés. Ha belecsap a villám a vízbe, meghalnak a halak. Több-kevesebb biztos, hogy meghal. Édesvízben kevesebb, mert az víz ellenállása nagy, ezért kisebb térfogatban hat. Sós vízben több, mert a só jobb vezetõvé teszi a vizet. Persze adott területre ugyanannyi hallal számolva. (vizes kézze azért veszélyesebb konnekrorba nyúlni, mert a száraz, vagy zsíros bõr mégrosszabb vezetõ)
Mióta édesvizûek a tengerek és az óceánok????
Az édesvíz nem vezeti az áramot? Akkor miért nem szabad vizes kézzel a konnektorba nyúlni? Szerintem minden víz jó vezetõ.
És mibõl gondolod, hogy ha belecsap egy villám egy tóba akkor nem halnak meg a halak?
rosszul írtad. az édesvíz is vezeti csak rosszabbul. a benne levõ ásványi anyagtartalom miatt vezeti. a desztillált víz elméletileg egyáltalán nem vezeti az áramot mert abból kivontak minden ásványi anyagot
az édesvíz nem vezeti az áramot, a legtöbb óceán és tenger pedig az. csak a sósvíz vezeti, és egy bizonyos területen belül minden elpusztul, vagy kicsit megbénul, de 2 perc múlva feléled.
hát jó csaknem nyul bele az ember 220ba vizes kézzel, amúgy az ásványi anyagok miatt vezeti rosszabbul az edesviz az aramot, mint a sosviz.
szerintem tóba nem csap bele csak úgy magától a villám, az ember bele VEZETTE az áramot 13L
A kérdező hozzászólása: Ja, értem. köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi az utolsóknak is a választ.
A tó só nélkül nem jó vezetõképességû. A tenger jobb, mert van benne ásványianyag tartalom, de ott az egy négyzettcsepre jutó halmennyiség kevés. Szerintem csak akkor csapja meg a halat, ha direkt odaúszik a villám alá. Meg a sóban pácolt halakba jobban belecsap a villám, ezért viharos nyári éjszakákon ne tegyünk hekket a fejünk tetejére. A sült hekknek kisebb az ellenállása mint a nyálkás réti csigának, mert a nyálkás réti csigában több az oldott cukor, mint a só, mert õ édesvizi állat, és a csigát megvédi a háza.
Biztosra veheted, hogy akár édesvízrõl, akár sósról legyen is szó, elkábulnak és meg is döglenek a közelben úszó halak.Pláne az amelyik direkt a villám alá úszik, hogy hable szavaival éljek.:D
Persze hogy hülyeségeket írtam :D de konnektorba dugott hajszárítóval együtt is csak azért nem lehet fürdeni, mert túl közel vagy hozzá. Szerintem ha az ember benyúl a tóba meghal, de ha 2 méterrel arrébb, ott már nem biztos. Ez fõleg attól függ, hogy mekkora tó, mekkora feszültség ment bele, milyen távol nyúlt bele az ember vezetéktõl, mekkora volt a víz ellenállása. Ezen adatok hiányában nem lehet a kérdésre érdemleges választ adni.
válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 07-26 19:42 Ezen milyen jót nevettem :) ))) Szeretem az ilyen embereket akiknek van humorérzékük! Mennyi idõs vagy és milyen nemû :) ?
Hova csap be????
A kérdező hozzászólása: Villámhárítójába, bocsi :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, pont hogy nem villámhárítón, mert akkor az épület anyagán halad tovább a töltés. Tudom, hogy tûz ütne ki, de megrázna-e? És az, hogy hova csap be miért lényeges? :O
Mármint egy villámhárító nélküli épületre gondolsz? Szerintem nem valószínû... ha vannak benne fém csövek. Akkor azok fogják a földbe vezetni a villámot.
Mivel a villámláskor a legtöbbször esik is, ezért valószínûleg vizes az egész ház fala, így a ajtó is, tehát megrázna. De tegyük fel, hogy teljesen száraz idõ van, ebben az esetben nem lenne semmi bajod.

Ha a laptop össze van kötve egy routerral wifin keresztül, és a routerba belecsap a villám akkor az a laptopot is tönkreteheti?

Tehát átjöhet a villámcsapás a wifin keresztül??

Legjobb válasz: Wifin keresztül nem, de ha laptop töltõrõl megy akkor a hálózati feszültségtõl tönkremehet.

Wifin keresztül nem, de ha laptop töltõrõl megy akkor a hálózati feszültségtõl tönkremehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ

Mi történik, ha valaki zuhanyozik és a ház előtti tűzcsapba belecsap a villám?

Legjobb válasz: Gondolom az a pár köbméter föld leszigeteli a csöveket ami körbeveszi... A kérdésre válaszolva, aki zuhanyzik a dörgéstõl valószínûleg bepisil, de az ugye adott helyzetben nem gond mert zuhanyzik.

Gondolom az a pár köbméter föld leszigeteli a csöveket ami körbeveszi... A kérdésre válaszolva, aki zuhanyzik a dörgéstõl valószínûleg bepisil, de az ugye adott helyzetben nem gond mert zuhanyzik.
A villám mindig a legmagasabb pontba csap bele. Persze ha a tûzcsapból valami barom vezetéket vezet fel jó magasra akkor simán belevághat de még így is kevés az esélye annak hogy valakit megcsap zuhanyzás közben mert ugye leföldeli az áramot.
Mondjuk értem mire gondolsz, hétköznapi értelemben véve, ja, elszigeteli, mert nem engedi oda... DE...villamos szempontból ez így fail. Mert a védõföldelés sem szigetel, hanem vezet... és ezáltal (hétköznapi értelemben)elszigetel.. ;):D
Jójó, értem én, de egy életvédelmi villamosítási kérdést inkább villamosítási szempontból szemléljünk ha lehet ?D Mondjuk nekem mindegy... én tudom a választ :D
"Gondolom az a pár köbméter föld leszigeteli a csöveket ami körbeveszi... " a csõ galvanikus kapcsolatban van a benti csövekkel, így elméletile (ha egy csõrõl megy a víz a házba, és a tázcsapra) akkor simán megvághatNÁ. De mivel avillám a lehetõ legrövidebb utat keresi a földelésre, mert nem hülye, ezért hát inkább a talajvíz jótékony hatásait (vezetés) használja ki, és azon távozik, nem pedig egy esetleges zuhanyrózsa versus zuhanyzó user között lévõ 50-60centis légrésen.
"Szóval kibõvítve leírtad hogy a talaj leszigeteli a csöveket. Köszi :D" A talaj épp, hogy nem szigeteli le, mivel a talajvíztartalmával (pláne viharos idõben, amikor minden nyirkos általában) tele van ásványos folyadékokkal, ami rettenetesen jól vezet. Ami pedig vezet, nem szigetelhet!..kapis?
#16: Vízvezeték? :)
#18: Íííííígy van! Ugyanaz, mint pár hete a tóba-tengerbe csapó villám veszélye. Ott is konkrét választ vártak, hogy milyen távolságról veszélyes. A felsorolt okokat megemlítve azt mondtam, vagy 5 méterrõl semmi, vagy 100 méterrõl agyonver, nem lehet tudni, sok-sok változó, nehezen vagy nem meghatározható paraméteren múlik.
#18-hoz: "Ahogy valaki írta elõttem, ezért vág bele a rádiótorony kerítésébe a villám, mivel a csúcshatás megvan és a parabola íve fölé ér szándékosan(!) a kerítés." Ilyen kerítés nem létezik sehol az adótornyok körül! El sem tudom képzelni, milyen lehetne egy ilyen. (A rá hivatkozó eredeti utalás is téves!) (Példaként: A solti Kossuth adó 314 m magas, az adótorony tövében lévõ DESZKA kerités kb. 1, 2 m magas, és a torony porcelángolyón nyugvó tövétõl nincs 2 m-tõl távolabb. A "kerítésnek" csak szimbolikus jelentõsége van, hogy látogatócsoportok tagjai (pl. mint annak idején magam is) ne tapogathassák az adótorony ("antenna")vasszerkezetét, mert villám nélkül is balesetveszélyt jelentene számukra.. A magyarázat többi részével egyetértek!
Semmi!
Na ez a kérdés hogy jutott eszedbe?
Nézd meg a 21-es választ. (A témához mi köze?!) Szerintem valami baj lehet szegény válaszolóval, arra szólt a jóakaratú figyelmeztetés, megelõzendõ a tragikus végkifejletet (pl. zárt osztály, stb.)
Egyáltalán mi köze van a tüzcsapnak a zuhanyhoz?
"A villám mindig a legmagasabb pontba csap bele. " tévedés, a solti tv adótorony elég magas és soha nem csapott még bele villám. ellentétben a mellette lévõ fém kerítésbe, amit rendszeresen püföl a villám.. amúgy vicces, hogy a szakmai szemszögbõl elmagyarázott válaszaim vannak leszavazva, a hülyeség meg fel. Mutat egy színvonalat...
:D Én abból indultam ki, hogy egy jóbarátom egyszer illuminált állapotban bebillegett éjjel egy búzaföldre, hogy megszabaduljon a fölös folyadéktól, pechjére a sötétben nem látta, hogy a villanypásztor pont cerkamagasságban fut. Az érzés állítólag egy pároslábas, 50 Hz-re vibráló [email protected]önrúgással volt ekvivalens. Saját töredelmes vallomása szerint napokig "üzemképtelen" lett a barátnõjénél. :D
" A rákövetkezõ heti párkapcsolati potenciálját erõsen visszavetheti. :D" A Japánoknál egy idõben trendi férfi fogamzásgátlás volt árammal sokkolni a heréket. A potencia megmarad csak adott idõre kisüti a sperma képzést. Mondjuk épeszû ember még orvosi stábbal sem vezettet áramot a golyóiba de hát ugye Japán...
Nem vagyok ebben a témában szakértõ, igen tényleg úgy gondoltam, hogy elszigeteli. Gyakorlati szempontból írtam le, nem b*ssza meg az áram.
Szóval kibõvítve leírtad hogy a talaj leszigeteli a csöveket. Köszi :D
elolvad a tûzcsap. Sokmindentõl függ, hogy mi történik. Amúgy a villám nem a földön lévõ kb legalacsonyabb dologba fog belecsapni. Elõbb k.rja le a villanyoszlop tetejét.
Arról nem is beszélve, hogy a tûzcsapok más vezetéken vannak mint ami a lakásokba megy, mivel azokban nem ivóvíz, hanem iparivíz van, ami oltásra tökéletes, de nem olyan tiszta mint amit a csapból engedsz és megiszol.

Mit jelent az ha valakibe álmában belecsap a villám?

Legjobb válasz: Nincs tetõ a házon.

Nincs tetõ a házon.
Azt , hogy viharban aludt egy fa alatt.
Örülj neki, hogy csak álmodban...
Én azt tudom h ha valami rémes dolog történek veled barátoddal családdal akkor az egy jel hogy felébredj mert ha nem akkor valami furcsa dolog fog történni pls: felemelkedik az ágy , mozog a föld, valaki a nyakadba szuszog meg ennél rosszabak is
az álmodban történik rémes dolog kihagytam sorry
Nyugodj meg! Semmi bajod nem lesz!
Max. kigyullad a háztetõd. Azt már csak észre fogod venni!
Neked nem, de minden gépednek annyi, ami a villámcsapáskor be volt dugva a konnektorba.
A kérdező hozzászólása: Jóó, köszi.:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!