Találatok a következő kifejezésre: Ha bekeményedik hasam, (30 db)

11 hetes terhes vagyok, nem baj ha bekeményedik a hasam ilyen korai terhességnél?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is keményedett a hasam,azt hittem,hogy ez a normális.Az orvosom közölte,hogy jó lenne abbahagyni a munkát(fizikai munkát végeztem),mert nem fogja bírni a szervezetem.Valószínünek tartom hogy te sem pihensz eleget.Figyeld a szervezeted ,ha gyakran keményedik a pocakod jobb kíméletesebb életmódra váltani.Tudom sokan dolgoznak a terhességük alatt,de nem vagyunk egyformák.Én a 10.hét után már nem dolgoztam és nem bántam meg ,mert a pici a legfontosabb. Pihenjél és minden rendben lesz!

Szia!Nekem is keményedett a hasam, azt hittem, hogy ez a normális.Az orvosom közölte, hogy jó lenne abbahagyni a munkát(fizikai munkát végeztem), mert nem fogja bírni a szervezetem.Valószínünek tartom hogy te sem pihensz eleget.Figyeld a szervezeted , ha gyakran keményedik a pocakod jobb kíméletesebb életmódra váltani.Tudom sokan dolgoznak a terhességük alatt, de nem vagyunk egyformák.Én a 10.hét után már nem dolgoztam és nem bántam meg , mert a pici a legfontosabb. Pihenjél és minden rendben lesz!
Szia! Az elõttem szólónak igaza van. Sokat pihenj és ne stresszelj! Kéne szedni magnéziunot. Az orvosod nem irt fel??? Beszélj vele mert azt szoktak ilyenkor felírni izomösszehúzódásra. Üdv: 20 hetes kismami
Szia, Nekem is mindig keményedetta hasam, aztán a 12. héten kiírt a háziorvos, és és elkezdtem szedni a magne b6-ot az elevit mellett.A magne b6 ellazítja az izmokat, és megszünteti a görcsöket.De tényleg az is számíthat, hogy ki mit dolgozik, mennyire erõlteti meg magát. Üdv 16 hetes kismami
Így van, sok pihi, és magnézium, és ne aggódj nem lesz baj.

Ha bekeményedik a hasam, az a jóslófájás?

Nappal, és éjjel is többször bekeményedik a hasam, olyanra mint a k?, de végül is nem fáj, csak kellemetlen. Szokott leni a hasam alján enyhe mesi-szer? fájdalom is, de az sem fáj igazán. Ma vagyok 37. hetes terhes. Most a fájdogálás, vagy a keményedés a jóslófájás? Milyen stádiumban lehetek?

Legjobb válasz: Elvileg a keményedés az jóslófájás, nekem már az 5. hónaptól keményedett a hasam, de nem lett gond belõle. A doki parázott ezen, mondta hogy számoljam, hányszor keményedik. A mensi szerû fájásra is ezt szokták mondani, figyeld hogy erõsödik-e, hogy szabályos idõközökben jön-e. A 37. héttõl bármi megtörténhet, a kisfiam is 3,5 héttel jött elõbb... Könnyû szülést és sok boldogságot kívánok neked!

Elvileg a keményedés az jóslófájás, nekem már az 5. hónaptól keményedett a hasam, de nem lett gond belõle. A doki parázott ezen, mondta hogy számoljam, hányszor keményedik. A mensi szerû fájásra is ezt szokták mondani, figyeld hogy erõsödik-e, hogy szabályos idõközökben jön-e. A 37. héttõl bármi megtörténhet, a kisfiam is 3, 5 héttel jött elõbb... Könnyû szülést és sok boldogságot kívánok neked!
A keményedést méhösszehúzódások okozzák, melyek nyithatják a méhszájat. Nekem kb. az 5. hónaptól voltak keményedéseim folyamatosan, fájdalommal nem járt. 40+3 hétre szültem végül. Boldog babavárást, könnyû szülést kívánok!
Nekem is az 5. hónaptól keményedett a hasam, szülés elõtti egy hétben pedig olyan érzésem volt, mint amikor meg szokott jönni. Aztán mikor kezdõdött a vajúdás ez az érzés lett egyre erõsebb fájdalom, de a haskeményedés nekem nem fájt.
Ezek valószínûleg a Braxton-Hicks összehúzódások, amelyek fájdalmatlan, általában 20 percenként jelentkezõ méhösszehúzódások, ez a méh felkészülése a szülés közbeni méhösszehúzódásokra. Még nem nevezhetõek jóslóknak, de ez elég egyéni. A vajúdás megindulását inkább mensi szerû görcsök, derékfájás szokta jelezni. Amit érzel, az teljesen normális ebben a terhességi korban. Ettõl még akár túl is hordhatod.

39 hetesen (egy ujjnyira nyitva) ha bekeményedik a hasam mindig pisilnem kell, de ezek úgy jönnek rám mintha fel lennék fázva, pedig nem vagyok, csak olyan érzés. Fáj és szúr, és csak egy pár csepp jön. Mitől van ez?

Ja és egyébként is kemény mindig pisilés után!Leszállt volna a méhem és nyomja?A hasamon nem látszik hohy lejjebb lenne.

Legjobb válasz: Nekem is hasonló érzeésem van (40 hetes vagyok), de én úgy érzem, mintha a hüvelyemnek izomláza lenne, és sokszor olyan kényelmetlen, hogy sok ülés után menni alig bírok, és még nem szállt le a méhem, nem a baba nyomja, valszínûleg tágul a medence. Te esetedben az is lehet, hogy a baba, de azt éreznéd, hogy lejjebb megy, hasad fölé fér az öklöd, és nem nyom már fent. Nem biztos, hogy te észreveszed magadon, mármint kívûlrõl, inkább érzed :) Neked nincs néha izomlázszerû érzésed ott lent? puszi

Nekem is hasonló érzeésem van (40 hetes vagyok), de én úgy érzem, mintha a hüvelyemnek izomláza lenne, és sokszor olyan kényelmetlen, hogy sok ülés után menni alig bírok, és még nem szállt le a méhem, nem a baba nyomja, valszínûleg tágul a medence. Te esetedben az is lehet, hogy a baba, de azt éreznéd, hogy lejjebb megy, hasad fölé fér az öklöd, és nem nyom már fent. Nem biztos, hogy te észreveszed magadon, mármint kívûlrõl, inkább érzed :) Neked nincs néha izomlázszerû érzésed ott lent? puszi
A kérdező hozzászólása: Szia!De igen szokott olyan ézésem lenni, de gyakrabban inkább olyan mint mikor a tampon ki akar csúszni és érzed.Meg mintha a hüvelyembe nyilalgatna bele, de nem is tudom pontosan.Fönt eddig se nyomott a babucim, ezért is nem tudom hogy mi van.De én már nagyon szeretném ha meglenne!!!
A nyilalgatást azt biztosan a baba okozza :)

Együttlétkor ha bekeményedik a has, az nem árt a babának?

27+1 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem, egyáltalán nem. Annyira nem keményedik, hogy ártson és nem is tart hosszú ideig. Sok szülésznõ és orvos azt mondja ha éppen nincs egészségügyi ellenjavallat, még jót is tesz. Állítólag a babáknak sincs ellenére.

Nem, egyáltalán nem. Annyira nem keményedik, hogy ártson és nem is tart hosszú ideig. Sok szülésznõ és orvos azt mondja ha éppen nincs egészségügyi ellenjavallat, még jót is tesz. Állítólag a babáknak sincs ellenére.
A babának nem árt, de beindulhat a szülés, ha sokszor keményedsz! Én pont ezért lettem eltiltva mindentõl a 35. hétig. Akkor már beindulhat. 31 hkm
Akkor ülj le! Vagy legalábbis állj meg.
Nem kell ennyire aggódni emiatt, elég, ha megállsz egy pillanatra és megvárod, míg elmúlik.
Szia! Én mindig tarok a táskámban MagneB6-ot és ilyenkor gyorsan bekapok kettõt. Éppen valamelyik nap jártam így a tescoban. Iszonyatosan bekeményedett a hasam. Annyi szerencsém volt, hogy a cipõosztályon találtam egy sámlit, amin próbálni szoktak és oda letelepedtem 5-10 percre. :P "Életmentõ" volt. Ha az nincs ott nem tudom mit csináltam volna. :S
A kérdező hozzászólása: Tényleg? Köszi! :-) Sétálni voltam és eléggé feszült a pocim, és eszembe jutott hogy itt nem tudnék lepihenni! -mert én igy hallottam...

Szeretkezés után baj ha bekeményedik a hasam?

Legjobb válasz: Kéne tudni, mennyi idõs terhes vagy. Mivel az orgazmus méhösszehúzódással jár, ez elõfordul természetesen. Ha túl erõs és ismétlõdik, meg kéne kérdezni az orvost. Koraszüléshez vezethet.

Kéne tudni, mennyi idõs terhes vagy. Mivel az orgazmus méhösszehúzódással jár, ez elõfordul természetesen. Ha túl erõs és ismétlõdik, meg kéne kérdezni az orvost. Koraszüléshez vezethet.

Orgazmusnál normális ha bekeményedik a hasam vagy inkább mellőzzem?

Legjobb válasz: Sajnos a dokik ilyenkor inkább a mellõzést javasolják.

Sajnos a dokik ilyenkor inkább a mellõzést javasolják.
*én akkor is azt
4-es vagyok: én akkor az azt ajánlom, hogy beszéld ezt meg az orvosoddal, mert lehet, hogy neked nem fontos, de az orvosnak ez sok mindent elmondhat az állapototokról!!! Én a helyedben a biztonságra törekednék, és nem hallgatnék itt egyetlen tanácsadóra sem, akik szerint nyugodtan elhanyagolható ez a dolog és felelõtlenül-nyugodtan szexelhetsz tovább!!
Én hasam is keményedik orgazmus után kb. a 15 héttõl, elõzõ terhességemnél is így volt, de idõre szültem, most pedig teljesen zárt vagyok, így eltiltás sincs semmi jótól. :)
Teljesen normális, ha bekeményedik! Nekem minden terhességemnél, a második trimesztertõl kezdve minden orgazmus után bekeményedett a hasam. Ennek ellenére nem lettem eltiltva, és nem is mellõztük. Mindegyik gyerek idõre született. Ha erõs görcs vagy vérzés jelentkezik, akkor tényleg hanyagolni kell, de ha csak bekeményedik egy rövid idõre, akkor nem!
Azért lettél eltiltva mert görcsöltél. A keményedés egy természetes velejárója a terhességnek! Mint írtam, akkor jelent problémát ha görcs vagy vérzés társul hozzá, esetleg nagyon sokáig tart. De természetesen kérdezd meg a dokidat is! Mi azért elég aktív házaséletet élünk és nekem is mindig bekeményedik orgazmus után a hasam, de semmi egyéb. Teljesen zárt vagyok és nem szültem meg...
Ilyen esetben nem ajánlatos együtt lenni, mert a keményedés (még akkor is ha nincs görcs!) beindíthatja a szülést!!Ezért szokták ilyen esetekben tiltani az orvosok a házas életet!!Tudom, mert én is keményedek, csak én sajnos görcsölni is szoktam, és engem már a 22. héttõl eltiltottak a házas élettõl!! Ezt mindenképpen beszéld meg az orvosoddal és addig is mellõzétek a szexet!! 31+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Nincs görcs és fájdalom sem és tényleg hamar múlik!
Hát pedig ez normális dolog! Feltéve ha nem jár együtt görccsel vagy vérzéssel és hamar elmúlik.
Ne haragudj, de hány terhességet csináltál végig, hogy ennyire lehúzol mindenkit? Amúgy meg senki nem írta, hogy titkolja el az orvos elõl!

Milyen az ha bekeményedik a has?

Az els? babámmal sosem éreztem ilyet. Habár a hasam a vége felé olyan kemény volt, hogy szerintem annál keményebb nem is lehetett volna, de sosem görcsölt. Most várom a második babámat, és ha éjjel oldalra fordulok, sokszor begörcsöl. De nem érzem most sem keménynek. 10. hét. Mi lehet ez? Normális dolog? A doki azt mondta, hogy jó helyen van a magzat.

Legjobb válasz: Hasonló,mint a jóslófájások, de sokkal rövidebb ideig tart és teljesen rendszertelen. Nekem is van. 18 hetes vagyok. Van olyan nap, mikor csak 1-2, tegnap többször is volt. Magne B6-ot szedek rá.

Hasonló, mint a jóslófájások, de sokkal rövidebb ideig tart és teljesen rendszertelen. Nekem is van. 18 hetes vagyok. Van olyan nap, mikor csak 1-2, tegnap többször is volt. Magne B6-ot szedek rá.
Ne aggódj! Nekem is van, azt mondta az orvosom, hogy normális naponta akár többször is. Boldog babavárást!

15 hetes kismama vagyok! Azt mondják vigyázzak, ha bekeményedik a hasam, de olyankor mit érzek? Meg akkor mi a teendő? Pihi?

Legjobb válasz: óránként 2x bekeményedhet. nekem a doki magne-b6 adott, és kalciumot. a pihi mindig jót tesz

óránként 2x bekeményedhet. nekem a doki magne-b6 adott, és kalciumot. a pihi mindig jót tesz
Szia! Keményedik? Nekem is keményedett hétfõn, telefonáltam a dokimnak (elég ijesztõ érzés volt), azt mondta vegyek be 2 nospa-t, ha nem csillapodik a "görcsölés" akkor menjek be, megnézi uh-n. Szerencsére elmúlt, de nagyon megijedtem! Az elsõ terhességemnél nem volt ilyen, most sem értem mitöl görcsöktem be... 15 hetes + 18 hós
Szia:) Nekem is volt ilyen, mióta szedem a magne b6 sokkal jobban érzem magam.Hála istennek nem lett baj.Pihenj és jobb lesz.Boldog babavárást:) 15hetes kismami:)

Ha bekeményedik a hasam, mintha kővé változna (napi többször) , az jósló fájásnak számít?

36.hetet betöltöttem. Els? baba lesz. Három hete a méhszáj C1(1-0-0) volt az orvosi vizsgálatnál, holnap után megyek a dokimhoz újra és NST-re. Lehet, hogy el?bb jön a picurkám?

Legjobb válasz: Nekem ezt már régen csinálja,sztem jóslónak számít.Én még csak most fogok menni elõször nstre bár nem is nagyon vannak jóslóim,pedig a 32héten azt hittem megszülök..gyógyszert is kellett szedjek a 36hétig.Nem igazán értemmi,hogy van sztem orvosa válogatja...38hetes kismama

Nekem ezt már régen csinálja, sztem jóslónak számít.Én még csak most fogok menni elõször nstre bár nem is nagyon vannak jóslóim, pedig a 32héten azt hittem megszülök..gyógyszert is kellett szedjek a 36hétig.Nem igazán értemmi, hogy van sztem orvosa válogatja...38hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!