Találatok a következő kifejezésre: Ha bejelentem, elmegyek a (5 db)

Ha bejelentem, hogy elmegyek a terhesség miatt táppénzre, kirúghat vagy elküldhet a főnököm?

Legjobb válasz: A Munka Törvénykönyve szerint a terhes nõket és a fiatal anyákat úgynevezett felmondási tilalom védi, tehát egészen egyszerûen arról van szó, hogy a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság idõtartama alatt. Tehát nincs okod aggodalomra: törvényileg védve vagy. (Más a helyzet természetesen akkor, ha a cég csõdbe kerül, illetve jogutód nélkül megszûnik, de természetesen ezek nagyon speciális, és ritkán elõforduló esetek). Kellemes, és nyugodt babavárást kívánok, vigyázz magatokra! =o)

A Munka Törvénykönyve szerint a terhes nõket és a fiatal anyákat úgynevezett felmondási tilalom védi, tehát egészen egyszerûen arról van szó, hogy a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság idõtartama alatt. Tehát nincs okod aggodalomra: törvényileg védve vagy. (Más a helyzet természetesen akkor, ha a cég csõdbe kerül, illetve jogutód nélkül megszûnik, de természetesen ezek nagyon speciális, és ritkán elõforduló esetek). Kellemes, és nyugodt babavárást kívánok, vigyázz magatokra! =o)
Igen pontosan így van, ahogy az elõzõ hölgy válaszolta!
Ha bejelentett munkaviszonyod van, akkor nem jár a családi.
Nem jár. Mitõl járna?
A kérdező hozzászólása: és ha mikor már tanulok nincs bejelentett munkahelyem? akkor sem jár? egyébként szakmát szeretnék nappalin.. köszönöm a válaszokat :)

Mit tennétek akkor ha a párotok bejelenti, hogy amíg te otthon éppen falat glettelsz addig ő elmegy egy másik nővel kosármeccsre?

Féltékeny nem vagyok mert évek óta jár ezzel a n?vel meccsre! Csak az fáj, hogy én is szívesen csatlakoznék de azt nem akarja! Hogyan lehet erre helyesen reagálni úgy hogy ne azt higgye, hogy féltékeny vagyok?

Legjobb válasz: Ne érdekeljen..Engedd el.Ne féltékenykedj,ha meg akar csalni,akkor meg is fog..Legközelebb..Amikor õ majd egy jó kis filmet akar veled megnézni,(vagy hasonló),akkor te meg jelentsd be,hogy bocsi,de meghívtak a haverok sörözni a..mittomén..kedvenc kocsmádban..Én tutira ezt tenném,ha meg hisztizik,akkor mondj el neki mindent,hogy te hogyan érezted magad,mikor õ csinálta ezt.. 20/F

Ne érdekeljen..Engedd el.Ne féltékenykedj, ha meg akar csalni, akkor meg is fog..Legközelebb..Amikor õ majd egy jó kis filmet akar veled megnézni, (vagy hasonló), akkor te meg jelentsd be, hogy bocsi, de meghívtak a haverok sörözni a..mittomén..kedvenc kocsmádban..Én tutira ezt tenném, ha meg hisztizik, akkor mondj el neki mindent, hogy te hogyan érezted magad, mikor õ csinálta ezt.. 20/F
nemakarja h csatlakozz??? figyi, ez sztem már régen rossz. azmég úgy ahogy hagyján, h már régóta egy nõvel jár kosármeccsre, de hogy ne engedje hogy csatlakozz....sztem ez nemoké.
csak én akadtam fenn azon, hogy te falat glettelsz, és õ meg nem segít? o_O
A kérdező hozzászólása: Hát tudod az nem úgy van, hogy engedem e vagy sem! Ha õ megy akkor megy! Nemrég költöztünk ide a házfelújítást jóformán egyedül csinálom. Õ nem nagyon ért az ilyen munkákhoz, bár néha segít! Olyat nem tehetek meg hogy elmegyek akárhova is, nem is ismerek itt senkit! A barátaim és családom 200 km-el odébb hagytam miatta! És egyébként sem vagyok olyan! Örülök ha a szabad idõnk együtt tölthetjük
ne hogy már egy lány egyedül csinálja a lakásfelujítást. dobd le magad a tv elé, és mondd meg neki, hogy ha õ szórakozhat, akkor neked is jár, szóval majd ha visszajött, folytatjátok ketten a munkát.
õszintén? én helybõl szakítanák. ez gy kihazsnál téged, hogy na. és méghozzá ilyen nyíltan, h õ közben csajjal meg kosármeccsre. bocs, de ezt normális nõ nemvieselné el, ennyi büszkeség mindenkiben van, ez alap.
Nõ és a kosárlabda magyarországon? XD


Ha én a napokban kezdek el dolgozni egy vállalatnál, és a probaidő után bejelentem hogy terhes vagyok és ameddig csak lehet dolgozom, majd elmegyek szülési szabira, akkor nekem is jár a GYED?

Legjobb válasz: ennyibõl ez így nem lehet megmondani. kérdés, hogy mikor és mennyit dolgoztál utoljára. http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34,55452&_..

ennyibõl ez így nem lehet megmondani. kérdés, hogy mikor és mennyit dolgoztál utoljára. http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34, 55452&_..
Szia! Ha a szülést megelõzõ két éven belül megvan a 180 biztosítotti napod, akkor igen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!