Találatok a következő kifejezésre: Ha bejelentem, elmegyek (6 db)

Ha bejelentem, hogy elmegyek a terhesség miatt táppénzre, kirúghat vagy elküldhet a főnököm?

Legjobb válasz: A Munka Törvénykönyve szerint a terhes nõket és a fiatal anyákat úgynevezett felmondási tilalom védi, tehát egészen egyszerûen arról van szó, hogy a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság idõtartama alatt. Tehát nincs okod aggodalomra: törvényileg védve vagy. (Más a helyzet természetesen akkor, ha a cég csõdbe kerül, illetve jogutód nélkül megszûnik, de természetesen ezek nagyon speciális, és ritkán elõforduló esetek). Kellemes, és nyugodt babavárást kívánok, vigyázz magatokra! =o)

A Munka Törvénykönyve szerint a terhes nõket és a fiatal anyákat úgynevezett felmondási tilalom védi, tehát egészen egyszerûen arról van szó, hogy a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság idõtartama alatt. Tehát nincs okod aggodalomra: törvényileg védve vagy. (Más a helyzet természetesen akkor, ha a cég csõdbe kerül, illetve jogutód nélkül megszûnik, de természetesen ezek nagyon speciális, és ritkán elõforduló esetek). Kellemes, és nyugodt babavárást kívánok, vigyázz magatokra! =o)
Igen pontosan így van, ahogy az elõzõ hölgy válaszolta!

Mit tennétek akkor ha a párotok bejelenti, hogy amíg te otthon éppen falat glettelsz addig ő elmegy egy másik nővel kosármeccsre?

Féltékeny nem vagyok mert évek óta jár ezzel a n?vel meccsre! Csak az fáj, hogy én is szívesen csatlakoznék de azt nem akarja! Hogyan lehet erre helyesen reagálni úgy hogy ne azt higgye, hogy féltékeny vagyok?

Legjobb válasz: Ne érdekeljen..Engedd el.Ne féltékenykedj,ha meg akar csalni,akkor meg is fog..Legközelebb..Amikor õ majd egy jó kis filmet akar veled megnézni,(vagy hasonló),akkor te meg jelentsd be,hogy bocsi,de meghívtak a haverok sörözni a..mittomén..kedvenc kocsmádban..Én tutira ezt tenném,ha meg hisztizik,akkor mondj el neki mindent,hogy te hogyan érezted magad,mikor õ csinálta ezt.. 20/F

Ne érdekeljen..Engedd el.Ne féltékenykedj, ha meg akar csalni, akkor meg is fog..Legközelebb..Amikor õ majd egy jó kis filmet akar veled megnézni, (vagy hasonló), akkor te meg jelentsd be, hogy bocsi, de meghívtak a haverok sörözni a..mittomén..kedvenc kocsmádban..Én tutira ezt tenném, ha meg hisztizik, akkor mondj el neki mindent, hogy te hogyan érezted magad, mikor õ csinálta ezt.. 20/F
nemakarja h csatlakozz??? figyi, ez sztem már régen rossz. azmég úgy ahogy hagyján, h már régóta egy nõvel jár kosármeccsre, de hogy ne engedje hogy csatlakozz....sztem ez nemoké.
csak én akadtam fenn azon, hogy te falat glettelsz, és õ meg nem segít? o_O
A kérdező hozzászólása: Hát tudod az nem úgy van, hogy engedem e vagy sem! Ha õ megy akkor megy! Nemrég költöztünk ide a házfelújítást jóformán egyedül csinálom. Õ nem nagyon ért az ilyen munkákhoz, bár néha segít! Olyat nem tehetek meg hogy elmegyek akárhova is, nem is ismerek itt senkit! A barátaim és családom 200 km-el odébb hagytam miatta! És egyébként sem vagyok olyan! Örülök ha a szabad idõnk együtt tölthetjük
ne hogy már egy lány egyedül csinálja a lakásfelujítást. dobd le magad a tv elé, és mondd meg neki, hogy ha õ szórakozhat, akkor neked is jár, szóval majd ha visszajött, folytatjátok ketten a munkát.
õszintén? én helybõl szakítanák. ez gy kihazsnál téged, hogy na. és méghozzá ilyen nyíltan, h õ közben csajjal meg kosármeccsre. bocs, de ezt normális nõ nemvieselné el, ennyi büszkeség mindenkiben van, ez alap.
Nõ és a kosárlabda magyarországon? XD
Ha bejelentett munkaviszonyod van, akkor nem jár a családi.
Nem jár. Mitõl járna?
A kérdező hozzászólása: és ha mikor már tanulok nincs bejelentett munkahelyem? akkor sem jár? egyébként szakmát szeretnék nappalin.. köszönöm a válaszokat :)


A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem oda írni hogy agybajos az hat rá?
te sem vagy jobb mint akinek beszóltál pár kérdéssel lejjebb, nõj fel te is azt tudom neked mondani. Pumbas válasza és az enyém is: Te normális?...Szerintem te csak kitaláltad, inkább mennyél játszani 11 éves csicska

Ha én a napokban kezdek el dolgozni egy vállalatnál, és a probaidő után bejelentem hogy terhes vagyok és ameddig csak lehet dolgozom, majd elmegyek szülési szabira, akkor nekem is jár a GYED?

Legjobb válasz: ennyibõl ez így nem lehet megmondani. kérdés, hogy mikor és mennyit dolgoztál utoljára. http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34,55452&_..

ennyibõl ez így nem lehet megmondani. kérdés, hogy mikor és mennyit dolgoztál utoljára. http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34, 55452&_..
Szia! Ha a szülést megelõzõ két éven belül megvan a 180 biztosítotti napod, akkor igen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!