Találatok a következő kifejezésre: Ha bejelentést az APEH felé, (5 db)

Ha bejelentést teszek az APEH felé, h. én nem kapok blokkot, és számlát egy adott helyen (étterem) akkor kimennek ezt ellenőrizni?

Személyesen menjek be a panaszommal, vagy elég telefonon bejelenteni ezt a dolgot?

Legjobb válasz: Mivel a te állításoddal szemben a bolt tagadása 1:1 arányú, így a te bejelentésed max. "megmozgatja" az adóellenõrök fantáziáját, jogalap nem lehet bírságolásra. Ha - nagy ritkán - kimennek egy bejelentésre helyszíni ellenõrizni, és õk kapnak nyugtát vagy számlát, akkor bizony az étterem szabályosan járt el, a te bejelentésedet semmi nem igazolta.

Mivel a te állításoddal szemben a bolt tagadása 1:1 arányú, így a te bejelentésed max. "megmozgatja" az adóellenõrök fantáziáját, jogalap nem lehet bírságolásra. Ha - nagy ritkán - kimennek egy bejelentésre helyszíni ellenõrizni, és õk kapnak nyugtát vagy számlát, akkor bizony az étterem szabályosan járt el, a te bejelentésedet semmi nem igazolta.
Ez közérdekû bejelntésnek minõsül, amit kötelezõen meg kell vizsgálniuk, ami azt jelenti hogy lehet hogy úgy gondolják hogy úgysem tudják megfogni, vagy kimennek operatív ellenõrök a számla és nyugtaadási kötelezettséget ellenõrizni. A bejelentést megteheted, írásban, személyesen vagy telefonon, és ha kivizsgálták akkor értesítenek az eredményrõl, természetesen úgy hogy adótitkot ne sértsenek, tehát pl nem lesz benne hogy mennyi büntetést kapott az étterem.

Kettos allampolgar vagyok, miutan 1995-ben kivandoroltam. van e bejelentesi kotelezettsegem az apeh fele, ha a kulfoldon leadozott jovedelmembol pl lakast vasarolok budapesten?

Legjobb válasz: Automatikusan megtörténik a bejelentés, mert a megfelelõ papírok kitöltése nélkül nem jön létre az adás-vétel, és nem is írják át a nevedre!

Automatikusan megtörténik a bejelentés, mert a megfelelõ papírok kitöltése nélkül nem jön létre az adás-vétel, és nem is írják át a nevedre!


Ha berakok a bankba 680 000 Ft ot a banknak van bejelentési kötelezettsége az Apeh felé?

Mi az az összeghatár aminél, már szólnak és az csak egyösszegben történ? befizetés esetén érvényes vagy összejöhet több összegb?l is. Pl. 1 év alatt befizetek egyszer 680e utána 120e és akkor az összeadódik.

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok.

Erre én is kíváncsi vagyok.
ebben az országban már semmit sem lehet tudni... most ha azt mondják hogy 500 000 a határ, attól még lehet hogy figyelik a 100ezreseket is... úgyis tudnak rólad mindent így is... rakd be nyugodtan
A terrorizmus elleni küzdelem okán 1000 EUR-t meghaladó egyösszegû tranzakció bejelentési kötelezettséget ró a bankra. Azonban, hogy ez "kit érdekel", az már más kérdés. Egy vagyonosodási vizsgálatnál pedig összességében tekintik át a bankszámláid...
Én azt hallottam, hogy ha már 300 ezernél több pénzt utalnak pl. a számládra, azt a bank már köteles jelenti az apehnak.
1.000 EURO feletti befizetés esetén, a poénzmosásról szóló törvény értelmében a bank hivatalból jelenti, mind a rendõrség gazdaságvédelmi szakosztályának, mind az APEH-nak. De, ha becsületes úton szerzett a pénz, akkor nem kell aggódnod.
Szia, hívj fel, és tudok neked tök jó dolgokat ajánlani, amikkel nincs sok huza-vona.Pénzügyi-tanácsadó vagyok, ezzel foglalkozom :) Nem kerül semmibe a tanácsom, és lehet tudok is segíteni!Szép napot!
A számom lemaradt az elõzõrõl ami:0620/378-7234

Egy frissen alakult Szakszervezetnek milyen bejelentési kötelezettségei vannak az állam felé? (bevallás, könyvelés stb. , APEH) Mik a kötelességeim, ha én lennék a Gazdasági AL-elnök?

Gondolkodok a gazdasági alelnök poszton, de nem tudom mire számítsak?

Legjobb válasz: munkaugyilevelek.hu/2006/01/szakszervezetek a munkahelyeken/ www.feszekszakszervezet.hu/documents/alapszabály/gazdasagi_a lelnok.php?i Remélem, tudtam segíteni :)

munkaugyilevelek.hu/2006/01/szakszervezetek a munkahelyeken/ http://www.feszekszakszervezet.hu/documents/alapszabály/gazdasagi_alelnok.php?i Remélem, tudtam segíteni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!