Találatok a következő kifejezésre: Ha bejelentést az APEH (9 db)

Milyen nyomtatványon kell beadni a bejelentést az APEH-nál, ha magam után akarom fizetni a biztosítást?

Legjobb válasz: 12T1011 Itt a linkje: http://apeh.hu/magyar_oldalak/nav/letoltesek/nyomtatvanykito..

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Meg is van!

Ha én az APEH-nál valaki ellen névtelen bejelentést teszek és kérek vagyonosodási vizsgálatot, az már hamis vád lehet?

Tehát felsorolom névtelen levélben, hogy pl. havi 2 millát költ csak luxus lakás bérlésére, miközben semmi jövedelme, stb stb, egy esti szórakozás neki 300 ezer, sorolhatnám.

Legjobb válasz: szerintem hívd fel az apeh-ot és õk megmondják, amúgy javaslom a koziranytu.hu címû weblapot, ott tedd fel kérdésnek!

szerintem hívd fel az apeh-ot és õk megmondják, amúgy javaslom a koziranytu.hu címû weblapot, ott tedd fel kérdésnek!
Beszûkíthetõ, viszont a rendõrség fennállása óta még senkit sem talált meg akit nem neveztek meg konkrétan.
szerintem jó nagy ívben tesznek majd a fejedre a névtelen bejelentéseddel együtt.
A kérdező hozzászólása: utolsó, ezért ez nem úgy megy, apehes ismerõst kérdeztem és bizony elárasztják õket a névtelen bejelentések, és egytõl egyig mindegyiket nagyon is kivizsgálják, szal ez tuti biztos itt a kérdés az, hogy hiába névtelen, attól õ még ismeretlen tettes ellen tehet feljelentést, és ott pedig mondhat pár embert akire gyanakszik, szal ez a névtelenség elég hamar beszûkíthetõ ha rendõrségi nyomozás indul az ügyben ...
A kérdező hozzászólása: na jó, látom ez így nem megy :) ) azt hittem esetleg van itt jogász figyelj, megnevez 3-4 személyt, kész, ennyi, aztán nyomtató-beazonosítás meg ujjlenyomat meg akármi és kész is az ügy, tehát nem ez a kérdés, hanem az h jogilag ez minek minõsül
Elõzõ, gratulálok, jól csináltad!:)
Nem hamis vád, mert nem vádolod az illetõt bûncselekmény elkövetésével. Egy megfigyelés közlése az arra illetékes hatósággal nem hamis vád. Ez csupán figyelemfelhívás.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, akkor gondolom azért arra ügyelni kell h valóban ne állítsak a levélben semmi olyan konkrétat amit pontosan nem tudhatok csak gyanítom

Ha bejelentést teszek az APEH felé, h. én nem kapok blokkot, és számlát egy adott helyen (étterem) akkor kimennek ezt ellenőrizni?

Személyesen menjek be a panaszommal, vagy elég telefonon bejelenteni ezt a dolgot?

Legjobb válasz: Mivel a te állításoddal szemben a bolt tagadása 1:1 arányú, így a te bejelentésed max. "megmozgatja" az adóellenõrök fantáziáját, jogalap nem lehet bírságolásra. Ha - nagy ritkán - kimennek egy bejelentésre helyszíni ellenõrizni, és õk kapnak nyugtát vagy számlát, akkor bizony az étterem szabályosan járt el, a te bejelentésedet semmi nem igazolta.

Mivel a te állításoddal szemben a bolt tagadása 1:1 arányú, így a te bejelentésed max. "megmozgatja" az adóellenõrök fantáziáját, jogalap nem lehet bírságolásra. Ha - nagy ritkán - kimennek egy bejelentésre helyszíni ellenõrizni, és õk kapnak nyugtát vagy számlát, akkor bizony az étterem szabályosan járt el, a te bejelentésedet semmi nem igazolta.
Ez közérdekû bejelntésnek minõsül, amit kötelezõen meg kell vizsgálniuk, ami azt jelenti hogy lehet hogy úgy gondolják hogy úgysem tudják megfogni, vagy kimennek operatív ellenõrök a számla és nyugtaadási kötelezettséget ellenõrizni. A bejelentést megteheted, írásban, személyesen vagy telefonon, és ha kivizsgálták akkor értesítenek az eredményrõl, természetesen úgy hogy adótitkot ne sértsenek, tehát pl nem lesz benne hogy mennyi büntetést kapott az étterem.


Ha az APEH honlapján levő "közérdekű bejelentések"-nél bejelentést teszek valakivel szemben, akkor az IP-t nyomozgtaják, vagy hagyják a frászba?

Nagyon nagy disznó az illet?, szal nincs lelkiismeretfurdalásom, csak az a helyzet, hogy olyan összeköttetései vannak, hogy még képes és kihozza a sok 10 milliós csalásaiból is magát ártatlan bárányként.

Legjobb válasz: nyilvános internetkávézóból tedd meg a bejelentést

nyilvános internetkávézóból tedd meg a bejelentést
Van különbség a feljelentés és a bejelentés között. A bejelentés esetleges valótlanságát nem kérhetik rajtad számon. Vagyonosodásihoz elég a bejelentés és egy kis indoklás. Egy kis pénzért biztos elmondják az ellenõrök, hogy ki tette, ezért a net kávézó nem rossz ötlet.
A kérdező hozzászólása: ja csak ma is bementem egy helyre és mindjárt személyi meg valami nyomtatványkitöltés, aztán ott is hagytam ... nemtom, ezeket a nyilvánosakat is qurva könnyû nyomon követni akkor, de ha valaki tud olyat ahol semmi kontrol nincs, akkor szóljon :) köszi na és igen, ez az h hiába titkos és névnélküli, egyértelmû h elég ha szimpatikus nekik, aztán elmondják h névtelen bejelentés és honnan stb, pedig ahogy megtudtam elvileg nem szabadna
wamzer/spicli
Könyvtárban senki nem kéri az igazolványodat (már ha tag vagy amúgy is), akkor netezel amikor akarsz (és van szabad gép).

Kettos allampolgar vagyok, miutan 1995-ben kivandoroltam. van e bejelentesi kotelezettsegem az apeh fele, ha a kulfoldon leadozott jovedelmembol pl lakast vasarolok budapesten?

Legjobb válasz: Automatikusan megtörténik a bejelentés, mert a megfelelõ papírok kitöltése nélkül nem jön létre az adás-vétel, és nem is írják át a nevedre!

Automatikusan megtörténik a bejelentés, mert a megfelelõ papírok kitöltése nélkül nem jön létre az adás-vétel, és nem is írják át a nevedre!

Ha a munkáltatóm nem fizetett ki, akkor lehet névtelen bejelentést tenni az apeh-nál?

Igazából nem voltam bejelentve, és nagyon bosszant, hogy nem kaptam meg a fizumat. Mivel tudom, hogy vannak stiklijei a cégnek, ha nekem nem jó, nekik se legyen már. Nem azért mert annyira gonosz vagyok, de két havi fizetéssel tartoznak!!! Valamit kapjanak már cserébe ?k is. Vagy hogyan tudnám behajtani rajtuk a pénzt??? Ötletek?

Legjobb válasz: Jelentesd be magad legközelebb. Tudom, hogy lepontoznak, de az az igazság, hogy ha a törvény által elõírt kötelezettségeidet nem teljesíted, akkor ne akard a törvény oltalmát is élvezni. Amúgy meg jelentsd fel a céget nyugodtan, talán õk is tanulnak belõle.

Jelentesd be magad legközelebb. Tudom, hogy lepontoznak, de az az igazság, hogy ha a törvény által elõírt kötelezettségeidet nem teljesíted, akkor ne akard a törvény oltalmát is élvezni. Amúgy meg jelentsd fel a céget nyugodtan, talán õk is tanulnak belõle.
A kérdező hozzászólása: Be szoktam lenni jelentve, csak mivel ismerõs által kerültem oda, és többet ígértek bejelentés nélkül, ezért vállaltam el....aztán jól [email protected] jártam, mert semmit se kaptam
Igen tehetsz bejelentést de Én a munkaügyi felügyeletet ajánlom, ja és persze az apehnál is tehetsz.

Ha berakok a bankba 680 000 Ft ot a banknak van bejelentési kötelezettsége az Apeh felé?

Mi az az összeghatár aminél, már szólnak és az csak egyösszegben történ? befizetés esetén érvényes vagy összejöhet több összegb?l is. Pl. 1 év alatt befizetek egyszer 680e utána 120e és akkor az összeadódik.

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok.

Erre én is kíváncsi vagyok.
ebben az országban már semmit sem lehet tudni... most ha azt mondják hogy 500 000 a határ, attól még lehet hogy figyelik a 100ezreseket is... úgyis tudnak rólad mindent így is... rakd be nyugodtan
A terrorizmus elleni küzdelem okán 1000 EUR-t meghaladó egyösszegû tranzakció bejelentési kötelezettséget ró a bankra. Azonban, hogy ez "kit érdekel", az már más kérdés. Egy vagyonosodási vizsgálatnál pedig összességében tekintik át a bankszámláid...
Én azt hallottam, hogy ha már 300 ezernél több pénzt utalnak pl. a számládra, azt a bank már köteles jelenti az apehnak.
1.000 EURO feletti befizetés esetén, a poénzmosásról szóló törvény értelmében a bank hivatalból jelenti, mind a rendõrség gazdaságvédelmi szakosztályának, mind az APEH-nak. De, ha becsületes úton szerzett a pénz, akkor nem kell aggódnod.
Szia, hívj fel, és tudok neked tök jó dolgokat ajánlani, amikkel nincs sok huza-vona.Pénzügyi-tanácsadó vagyok, ezzel foglalkozom :) Nem kerül semmibe a tanácsom, és lehet tudok is segíteni!Szép napot!
A számom lemaradt az elõzõrõl ami:0620/378-7234

Egy frissen alakult Szakszervezetnek milyen bejelentési kötelezettségei vannak az állam felé? (bevallás, könyvelés stb. , APEH) Mik a kötelességeim, ha én lennék a Gazdasági AL-elnök?

Gondolkodok a gazdasági alelnök poszton, de nem tudom mire számítsak?

Legjobb válasz: munkaugyilevelek.hu/2006/01/szakszervezetek a munkahelyeken/ www.feszekszakszervezet.hu/documents/alapszabály/gazdasagi_a lelnok.php?i Remélem, tudtam segíteni :)

munkaugyilevelek.hu/2006/01/szakszervezetek a munkahelyeken/ http://www.feszekszakszervezet.hu/documents/alapszabály/gazdasagi_alelnok.php?i Remélem, tudtam segíteni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!