Találatok a következő kifejezésre: Ha beadtam válópert (5 db)

Ha beadtam a válópert, kapok róla valamilyen papirt elismervényt, hogy megtörtént?

Legjobb válasz: ha személyesen vitted be a városi bíróság polgári irodájába a 3pld-t+1 (ez a plusz 1 általában az ügyvéd sajátja), akkor ott az érkeztetés után az egyik példányt (az ügyvédét,amit elrak a saját irattárába a meghatalmazás igazolása érdekében) egybõl visszakapod, a beadott 3pld-t a feleknek kipostázzák nyilvántartásba vétel után. Nincs ügyvéded? Õ mindent tud, és mindent el tud mondani! Hogyan írtad meg? hogyan adtátok fel?

ha személyesen vitted be a városi bíróság polgári irodájába a 3pld-t+1 (ez a plusz 1 általában az ügyvéd sajátja), akkor ott az érkeztetés után az egyik példányt (az ügyvédét, amit elrak a saját irattárába a meghatalmazás igazolása érdekében) egybõl visszakapod, a beadott 3pld-t a feleknek kipostázzák nyilvántartásba vétel után. Nincs ügyvéded? Õ mindent tud, és mindent el tud mondani! Hogyan írtad meg? hogyan adtátok fel?
ha van egy kis idõd, akkor böngészd ezt a törvényt: 1952. évi III. törvény, A polgári perrendtartásról Minden benne van a kereset beadásától kezdve, a tárgyaláson keresztül, az ítélethozatalig. Különösen a 276§-292 ig ajánlom figyelmedbe, az csak a házassági perek szabályait tartalmazza.
A válópert három pld-ban kell benyújtani. Mindegyiket lepecsételik átvételkor, az egyiket visszakapod.
Válópert nem lehet beadni, max váló keresetet. A per ez alapján indul meg.
Elõször is azért van az ügyvéd, hogy ezekre válaszoljon! Másodszor, amit az elõttem szóló is mondott, amikor nyilvántartásban veszik, egy egyik példányt visszajuttatják hozzád, az alperes (házastárs) beadványának egy példányával együtt. Aztán amikor kitûzik a tárgyalás idõpontját, arról is küldenek (min 8nappal korábban) idézõ végzést, amiben minden fontos információ le lesz írva a továbbiakra vonatkozóan.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, válókeresetet, de a lényeg hogy azonnal visszakapom majd az egyik példányt, vagy kipostázzák?
A kérdező hozzászólása: nincs ügyvéd...privát lesz intézve
g nem indítottad meg a bontópert, keresd fel a bírósági fogadónapon az ügyeletes titkárt. Õ szakvizsgázott jogász, aki még nem bíró. Segít neked összeállítani-mert ha nem írsz bele mindent vagy nem csatolsz dolgokat, a bíróság érdemi tárgyalás nélkül elutasíthatja. Vannak kötelezõ dolgok, amiben meg kell állapodnotok. Ezt szokta az ügyvéd megállapodásba foglalni. Ha nincs ügyvéded, a bíró az érdemi tárgyaláson egyezségbe foglalja és végzéssel jóváhagyja. Keresd a lakóhelyed, vagy az utolsó közös lakóhelyetek szerinti városi bíróságot (Bp-en kerületi bíróságot) a félfogadási idõben, és kérd, hogy szeretnél beszélni az ügyeletes bírósági titkárral. Sok szerencsét.
Bocs-a gépem vacakol, az eleje volt: Ha még nem..

Ha beadtam a válópert mennyi idő múlva lesz az elsö tárgyalás?

Legjobb válasz: nekem 1 hónap után volt.nem volt gyerek,mindenben megegyeztünk.nem is volt több.

nekem 1 hónap után volt.nem volt gyerek, mindenben megegyeztünk.nem is volt több.
Én közel egy éve válok. Márc. végén adtam be a válópert, és májusban volt az elsõ tárgyalás. Mivel a férjem nem akar válni, azóta már az ötödiknél tartunk. A gyerekek tekintetében mindenben megegyeztünk, de nem jön el a tárgyalásokra. Már tanut is berendeltek, valószinû, a következõ tárgyaláson ( márc legvégén )kimondják a válást, itéletet hirdetnek.

Mit csináljak ha a férjem levegőnek néz mert beadtam a válópert?

Egy éve készülök elválni a férjemt?l,és próbáltam vele közölni,de mivel befolyásolható vagyok és határozatlan mindig zsarolt valamivel,gyerekekkel ,anyagiakkal stb.Most végre léptem mert tarthatatlan az állapot és nem jött el a közös megegyezésre ,? is ügyvédet fogadott de nem szól hogy beszéljük meg.Fele tulajdonos vagyok és 18 éve házas.A gyerekekben szeretnék megegyezni vele ,a fiú maradjon nála ,a kisebbik nálam.Sajnos a gyerekek szenvednek én nem tudok albérletbe menni két gyerekkel ,és szüleimmhez csak egy gyerekkel tudok menni.Ha kifizetne ,hogy egy lakást vegyek akkor mindkét gyerekkel elmennék .

Legjobb válasz: Hát ez már csak így mûködik, ha már egyszer válsz tõle, akkor azt csinál, amit akar...

Hát ez már csak így mûködik, ha már egyszer válsz tõle, akkor azt csinál, amit akar...
Te is számíthatsz arra, hogy azt csinál amit akar, és semmit nem tudsz tenni ez ellen. Majd találkoztok a bíróságon. Ennyi.
Nem KELL, hogy találkozzon veled.Elmondja az ügyvédjének, hogy mit szeretne, õ képviseli az érdekeit a bíróság pedig dönt.Egyszer vége van a macska-egér játéknak.Ha arra számítottál, hogy visszakönyörgi magát, akkor tévedtél.Ha nem akarsz teljes szívedbõl válni, akkor vondd vissza, ha pedig szeretnél, akkor fogadd el, hogy nem kell veled semmit megbeszélnie, majd tudatja veled az ügyvédje, hogy mi az õ álláspontja a bíróság pedig a tények tudatában eldönti mi legyen.A testvéreket nem irigylem, õk nagyot fognak szívni, ha elválasztjátok õket egymástól!
Gondolom oka van a válásnak, de ettõl függetlenül ne legyél meglepõdve, hogy semmibe vesz.
Mégis mért osztoznál a gyerekekken, akkár ki akkar fizetni akkár nem múszáj lesz. Ha nincs megegyezés a bíroság kötelezi az ingatlan elárverezését. Már bocsi de nem birom az ilyen nõket akik csak 1 gyerekre tartanak igényt.
Jó hosszú procedúrának nézel elébe. Évekig is válhattok. Ha nem akarsz elmenni a közös lakásból akkor szembe kell nézned mindenféle kellemetlenséggel, feszülséggel. A bíróság majd el fogja osztani a vagyont, de kérdéses hogy valaha megkapod-e a részedet. Ha új életet akarsz kezdeni akkor csomagolj és vidd a gyerekeidet is.
legyél következetesebb, határozottabb .
Ha neked ez baj, miért akarsz válni?
Még mindig jobb, ha levegõnek néz, mintha bántalmazna. Õ igy reagál; valószínû most meg van sértõdve. Maj jobb belátásra tér, ha a bíróságon kénytelen lesz megszólalni. Valamilyen szinten- ügyvéd által, vagy személyesen - létrejön a kommunikáció.
A kérdező hozzászólása: Igen persze hogy oka van, senki nem válik ok nélkül, de õ erre számíthatott, mert többször mondtam neki és többször el is váltunk szépen szóban , és másnap kezdõdött minden elölrõl.
Nem írod, hogy hány évesek a gyerekeid? Arról sem írsz, hogy õk mit szeretnének? A Bíróság nagyon ritka esetben engedi különválasztani a testvéreket. Már a 11-12 évest is meghallgatják, hogy melyik szülõvel akarnak élni, együtt akarnak-e maradni? Sõt, a családot elküldik pszichológiai vizsgálatra:Ha a vizsgálat úgy ítéli, hogy a gyerekre káros hatással lenne, ha nem maradhatnának együtt, a Bíróság nem választja õket szét. Gondold végig ezt is. ?i lenne a legjobb a gyerkeidnek, mert az õ érdekük a legfontosabb. Amúgy is nagyon megviselheti õket a válás, ne nehezítsd meg nekik még jobban.
Ne szívd mellre ._.
Egyértelmû, hogy ellenségnek tart..
A kérdező hozzászólása: A gyerekeim 15 és 9 évesek és nem jönnek ki egymással , nem fogják megsinyleni mert így jobb lesz nekik, ez egy kettészakadt család itt nincs semmi ami összetartaná.Az a szó hogy lelki terror szerintem elég , nem akarok magyarázkodni , ebben éltem és ezért változtatok.
Jézus milyen anya vagy te persze hogy nem jönnek ki egymással az nem jellenti hogy ne viselné meg öket, hogy nem szeretik egymást. Ha a lány nagyobb lesz a fiad fogja elkergetni mellõle a fiúkat, közös baráti körük lesz. Amúgy a gyerektertást nem fogod megússzni.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, nagyon jó anyának tartom magam és imádom a gyerekeimet, de visszont nem tudunk megegyezni gyerekekben és ezért gondoltam arra a nagyobbik az apával maradjon, én attól függetlenül õt jó szülõnek tartom.Én mindenféle megoldásban benne lennék ha lehetne vele kommunikálni , és mindenképpen a gyerekeim javát szeretném.Beérném kevesebbel is mint ami jogosan jár nekem.Nekem és gyerekeimenek a nyugalom , fontosabb bárminél.És ha én nem kérek gyerektartást minek kellenne fizetnem ?


Ha a feleségem beadta a válópert mennyi idő múlva kell menni a bíróságra?

Legjobb válasz: kb 1, másfél, néha 2-3 hónap, bíróság függõ. majd írnak levélkét.

kb 1, másfél, néha 2-3 hónap, bíróság függõ. majd írnak levélkét.

Ha bemegyek a bíróságra megkérdezni, hogy a feleségem beadta a válópert, van olyan eset mikor nem mondják meg nekem?

Mert ez idáig ötször voltam bent és azt mondták nem adta be! Erre ma kaptam egy idézést,hogy a jövö héten jelenjek meg a tárgyaláson. Én két hete adtam be a papírokat a váláshoz lehet, hogy arról jött meg az idézést. Ha igen akkor miért a feleségem a felperes? Az ügyvédem azt mondja,hogy elírták lehet ilyen?

Legjobb válasz: Valószínû, ugyanarra minek írnának ki két tárgyalást...

Valószínû, ugyanarra minek írnának ki két tárgyalást...
Amennyiben õ a felperes, neki kell állnia a perköltséget, hacsak nem kérheti a költségmentességet. De van olyan is hogy fele fele arányban fizettek. Az lenne a legjobb, ha közös megegyezéssel válnátok, az majd az elsõ tárgyaláson kiderül, mert akkor két tárgyalás és vége. De nem, akkor elhúzódhat hosszú ideig, és csak õrlõdni fogtok.
A kérdező hozzászólása: Rendbe de én azt kérdeztem, hogy van olyan nem mondják meg az alperesnek, hogy a felperes beadta a válópert? Lehet igen vagy nem?
Mindenképpen megmondják, mert idézést is kell neki küldeni hivatalból.
Nagyon egyszerû: Menj be az illetékes bíróságra és kérd el betekintésre az aktát, abból minden kiderül, hogy ki is adta be tulajdonképpen ezt a keresetet. Sok sikert és kitartást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!