Találatok a következő kifejezésre: Ha beadom válást (11 db)

Ha beadom a válást én leszek a felperes? A férjem nem akar válni, ha nem jön el a tárgyalásra minden újabb tárgyalás költségét nekem kell fizetnem?

3 hónapja elköltöztem otthonról 2 gyerekkel . A harmadik gyermekünk nagykorú ? az apjával maradt azt hiszem sajnálatból, ugyanis mióta eljöttem többször azt mondta, hogyha a nagy lány nem lenne vele már én özvegy lennék.Folyamatosan ezzel fenyeget?zik. Ameddig együtt voltunk lenézett mert én szakmunkás vagyok ? pedig diplomás.Soha nem éreztem, hogy szeretne de 3 gyerekkel nem volt hova mennem. 1 éve már én leköltöztem a házunk alsó szintjére. Így szinte külön éltünk, de ? állandóan zaklatot, éjszaka is lejött és nem hagyott békén. Elegem lett albérletbe költöztem. A családi pótlékot ? kapja eddig a felét adta ide mondván hogy neki fizetni kell a ház törlesztését, emiatt nem fizet gyerektartást sem. Nem akarja a házat eladni sem, próbál zsarolni, hogy menjek vissza.Sérti a hiúságát, hogy elhagytam.Nem igazán tudok ügyvédet fizetni, nem tudom hova forduljak.Nem tudom, hogy mikortól kötelezik a gyerektartás fizetésére? Csak ha kimondják a válást, ami lehet, hogy egy évig is eltart? 2 hónapja van egy barátom egész jól alakul a dolog. A bíróságon ezzel támadhat, lehet, hogy az én hibámból mondják ki a válást? Akkor mit veszítek? Jó lenne ha tanácsot adnátok. Köszönöm.

Legjobb válasz: Menj be a panasznapra a biróságra, ott segitenek. Ha beadod a válópert, akkor 12000 Ft illetéket kell fizetni, de ha kevés a jövedelmed, akkor kérheted, hoyg engedjék el. A családi pótlék teljes egészében neked jár, ha nálad vannak a gyerekek. A gyerektartást attól kezdve kérheted, hogy elinditottad a pert. Ha a férjed nem hajlandó megjelenni, akkor a második tárgyaláson kimondjak a válást. A perköltséget ebben az esetben a férjednek kell fizetnie.

Menj be a panasznapra a biróságra, ott segitenek. Ha beadod a válópert, akkor 12000 Ft illetéket kell fizetni, de ha kevés a jövedelmed, akkor kérheted, hoyg engedjék el. A családi pótlék teljes egészében neked jár, ha nálad vannak a gyerekek. A gyerektartást attól kezdve kérheted, hogy elinditottad a pert. Ha a férjed nem hajlandó megjelenni, akkor a második tárgyaláson kimondjak a válást. A perköltséget ebben az esetben a férjednek kell fizetnie.
Bíróságokon minden héten van ingyenes panasznap. Érdemes lenne bemenned.
Nézd, ha hivatalosan csak 3 hónapja költöztél el és 2 hónapja van valakid, háááát... szerintem a nyakadba varrhatja, már csak azért is, mert a gyerekeknek elég szar az, ha elõször ez az apa utána az. Szóval akár fel is hozhatja ellened erre hivatkozva.
Nálunk sem volt közös megegyezés, a férjem a gyerekeket is magának akarta, és a bíróságon azzal vádolt, hogy nekem van valakim, persze ez nem volt igaz. Az összes perköltséget neki ítélték (az én ügyvédem költségét is -de azt nem fizette ki nekem, hiába volt róla bírósági határozat) és vonják a fizujából a gyerektartást. Nyugi, jól tetted, nem lesz semmi baj!
"A válás kimondása elõtt meg kell egyeznetek az ingó és ingatlan vagyon elosztásában is." Csak az ingóban, az ingatlan megosztását külön perre is fenn lehet tartani. Látod, ezért lenne fontos, hogy legyen ügyvéded, hogy pontos infot kapjál...
A családi pótléknál jelentsd át a címet, hogy hová küldjék ezentúl és ez máris megoldva ez a probléma. Bírósági ingyenes panasznapra menj be, kérj költségmentességet a perre, hátha megkapod, hivatkozz az anyagi körülményeidre, de ebben a bíróságon segítenek. A pasid nem számít a válásnál, ma már tök mindegy, kinek a "hibájából" mondják ki a válást, elég, ha az egyik fél egyszerûen azt mondja, hogy válni akar és kész. Indokolni se kell különösebben (elhidegülés és ennyi). A gyerektartást majd a bíró fogja megítélni, arra figyelj, hogy az igényt úgy add be, hogy az elköltözésed pillanatától kéred, nem késõbbtõl! Megteheti, hogy amíg nem kötelezik, addig nem fizet gyerektartást, de a bíróságon ez nagyon rossz pont lesz neki! Maradhat a házban, ekkor te bérleti díjat kérhetsz tõe, ha akar, hát maradjon...
ma 20:58-as: amit irtál, az csak a közös megegyezéses válásra vonatkozik.
Az elõttem "szólók" tulajdonképpen mindent leírtak, annyival egészíteném ki, hogy bizonyára van a környéketeken családsegítõ. Oda be kell menni, elmondani a dol, gokat (azt is, hogy mire van keret - mire nincs), és ha úgy ítélik meg, kirendelnek melléd egy ügyvédet, akinek egy forintot nem kell fizetned.
A gyerektartás csak a nálad levõ gyerekekre jár.A válást csak akkor mondják ki, ha megegyeztek a gyermekelhelyezésben.Ha nincs megegyezés a gyerkeket is megkérdezik, melyik szülõvel akarnak élni. A válás kimondása elõtt megkell egyeznetek az ingó és ingatlan vagyon elosztásában is. Lehet, hogy 2-3 évig is elhúzódik a válóper. Az nem számít a Bíróságon, hogy neked szeretõd van.Viszont a veled lévõ gyerekek nem biztos, hogy örülnek neki, és ez a pszichológusnál kiderülhet. Mindenképpen fogadj ügyvédet, mert nagyon rosszul járhatsz anélkül.
Az teljesen mondegy, hogy van-e új kapcsolata az anyának, a gyereket akkor is megkapja, ha a házasság ALATT van szeretöje - több konkét esetet is ismerek! Egyébként olyan nincs, hogy ki a hibás, csak annyit néznek, hogy a két fél közt megromlott a kapcsolat.

Ha beadom a válást akkor a férjem megijedne és megváltozna?

23évesek vagyunk,tudom fiatalok,van egy 1éves kisfiunk.van lakásunk élhetnénk boldogan de nem...mert a férjem állandoan netezik,csajozik.semmit se segit a házkörül és a gyerek nevelésbe.sehova nem megyünk...nekem elegem van boldogtalan vagyok,de v.hol szeretem.ha beadnám a válást megváltozna?és ha beadtam adtol még nem kell elválnunk?!

Legjobb válasz: Nem akarkal elkeseríteni, de vagy bejön a blöfföd, vagy nem. Azt mondanám: 50 % az esélyed hogy megijed és összekapja magát. Talán tényleg rájön, hogy mit is veszíthet. De lehet hogy csak már azért is folytatja amit eddig csinált. Szorítok neked, hogy a blöff bejöjjön. Amúgy ha beadod a válópert, még nem kötelezõ elválni. A Per közepén is visszavonhatos a kérelmet. Vagy már az elsõ körben, a békéltetõn mondhatod, hogy õ megígéri hpogy jókisfiú lesz, te pedig ezért megbocsátassz neki, mert szereted. Szerintem ha a per közepén vonod vissza a kérelmedet, a költségeket akkor is ki kell fizetned. De ezt érdemes egy ügyvéddel megbeszélned.

Nem akarkal elkeseríteni, de vagy bejön a blöfföd, vagy nem. Azt mondanám: 50 % az esélyed hogy megijed és összekapja magát. Talán tényleg rájön, hogy mit is veszíthet. De lehet hogy csak már azért is folytatja amit eddig csinált. Szorítok neked, hogy a blöff bejöjjön. Amúgy ha beadod a válópert, még nem kötelezõ elválni. A Per közepén is visszavonhatos a kérelmet. Vagy már az elsõ körben, a békéltetõn mondhatod, hogy õ megígéri hpogy jókisfiú lesz, te pedig ezért megbocsátassz neki, mert szereted. Szerintem ha a per közepén vonod vissza a kérelmedet, a költségeket akkor is ki kell fizetned. De ezt érdemes egy ügyvéddel megbeszélned.
Lehet, hogy megváltozik, de az nem lesz végleges, megígér fût-fát de kutyából nem lesz szalonna.... Azért próbáld csak meg, hátha bejön. Én nem hiszek benne.
Nem gondolom hogy ez lenne a legmegfelelobb megoldas a problemara, megkell ertetned vele hogy szukseged van ra es a segitsegere. Az ok szerintem az hogy Ö nem érett még ezekre a dolgokra egyutt elni valakivel és gyereket nevelni. Elso sorban beszelj vele, nem hiszem hogy megilyedne bar ez szemelyfuggo. Ha a vegere megis válással végzodik (embertol fugg) lehet hogy Ö konyorogne viszafogadasert, hogy valtozik erre altalaban ez a megoldasuk, de 60% semmi sem valtozik. Beszélj vele vilagosan, ugy hogy kozben ne fenyegesd! Értesd meg vele hogy mar feleloseggel van a csaladjaert akik ti vagytok! =)
Elõbb magad döntsd el, hogy mit szeretnél. Megmenteni a házasságot vagy kilépni belõle. De semiképpen ne taktikázz és ne játssz a tûzzel. Én férfi vagyok, én is sokat netezek, néha a párom azt is mondja, hogy letojom õt, akkor igyekszem, visszafogni magamat a netezésben, vagy mellé ülök, a laptoppal és együtt netezünk tovább. De ha ökör is lennék, engemet akkor is nagyon sértene a megbeszélés helyett az ilyesféle "kijózanító attack" és már csak azért is genya lennék. Ez a férfibüszkeség. Persze egyetlen önzõ tulok pártján sem vagyok, sõt, megértelek, ha boldogtalan vagy és látatlanban kívánom férj-uradnak, hogy szarja le a saját bokáját, de inkább próbálj beszélni vele.
Szüleim igen korán házasodtak, mert ugye útban voltam én:) (anyum 16, apum 21)..8 év után váltak, anyum szavaival élve, mert apu kicsit elszállt magától....De pénz hiány miatt nem tudtak külön költözni, így egy háztartásban maradtak, de még 1 ágyban is:) A 20. házassági évfordulon anyum azt, akarta, hogy apum ismét elvegye, de nem jött össze...Most lenne a 25., most apum venné el megyint anyut:) ))
Ahoz, hogy megijeszd, nem kell beadni a válást, elég ha megmondod neki, hogy ha nem változik, ez lesz. Válást beadni csak akkor kell, ha már tényleg eleged van belõle (nem csak a viselkedésébõl), és már akkor sem bocsátanál meg neki, ha megváltozna. Egy per nem játék, ezt komolyan kell venni, mert visszavonni elég nagy macera, na meg pénz is, arról nem is beszélve, hogy nem vall valami nagy következetességre sem, ha visszavonod, szóval ettõl kezdve megint minden kezdõdhet elõrõl. Szóval szerintem ha nem akarsz válni, akkor ne add be, így is elég leterheltek a bíróságok, ezzel csak azoknak kell többet várni, akik komolyan válni akarnak.
Soha nem fog megváltozni. Ha beadod a válást, aztán visszakozol, azt hiszi mindig így lesz és majd megenyhülsz.
én azt tanácsolnám, hogy te is neten keresztül, irj neki egy emailt.abba az levélben irj le mindent, hogy neked ez milyen érzés mikor õ mással sem foglalkozik mint a netes barátok, barátnõk.Küldj mellé képeket ahol együtt vagytok, meg a kicsirõl is.És hogy ne gondolja hogy neked nincs rá szükséged , meg persze a kicsinek is..Ha szeret téged, és a kicsit is meg kell hogy értse.Kivánom hogy rendezõdjenek köztetek a dolgok...A kicsinek sok puszi..

Ha beadom a válást, elinditható e azonnal, az első tárgyalástól függetlenül a gy. T. levonása az ex keresetéből, és mennyi lenne az az összeg amit a biróság elfogad, vagy megitél?

6 hónapja élek külön a férjemt?l három gyermekemmel.

Legjobb válasz: Hát jobb is megszabadulni egy rendõrtõl.Nekem is rendõr volt a párom de itthon is egyenruhában érezte magát,állandóan parancsolni akart.Szerintem eltorzul a személyiségük a munkájuktól.2gyerek ut 40% a tartás,de ugy tudom csak a válás kimondása ut perelhetsz.

Hát jobb is megszabadulni egy rendõrtõl.Nekem is rendõr volt a párom de itthon is egyenruhában érezte magát, állandóan parancsolni akart.Szerintem eltorzul a személyiségük a munkájuktól.2gyerek ut 40% a tartás, de ugy tudom csak a válás kimondása ut perelhetsz.
Kedves Kérdezõ! Igen, a keresetlevélben lehet kérni az ideiglenes intézkedést, amely azonnal végrehajtható, a gyermektartásdíjra. De csak a jövõre nézve rendezik ebben az ideiglenes intézkedésben, a hátralékra - amely a keresetlevél benyújtásától számított 6 hónap lehet visszamenõlegesen - nem, azt majd a bontóperi ítéletben rendezik.
Kedves Kérdezõ, azt azért elmondanám még - mert látom, némi fogalomzavar van -, hogy a láthatás és a gyermektartásdíj kérdése nem függenek össze, gyerektartásdíj akkor is jár, ha a gyerekek nem mennek az apjukhoz, vagy az apjuk erre nem tart igényt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Az elsõ válaszhoz annyi kommentem lenne, hogy a gyermekek 4-9-12 évesek, és nekünk is van közös lakáshitel, amelynek rám esõ részét a gyerektartásból levonja, így nekünk az 50-bõl 30 marad.És annak ellenére, hogy én próbáltam a gyerekkel elfogadtatni a helyzetet és az új párját, nem csak az apjuk nem erõlteti a láthatást, de a gyerekek sem szivesen töltenek náluk egy napnál többet. A második kommentben nagy az igazság. :)


Ha beadom a válási papirokat, kapok a biróságról valamilyen papirt akkor rögtön, vagy csak szimplán várnom kell az értesitést a tárgyalás napjáról?

Legjobb válasz: Ha személyesen viszed be, akkor 2 példányt nyomtass (vagy indigósan írd) és a másodpéldányra rányomják, ráírják, hogy az eredetit átvették. Ha postán adod fel, a kezedben marad az ajánlási feladóvevény mint bizonyíték.

Ha személyesen viszed be, akkor 2 példányt nyomtass (vagy indigósan írd) és a másodpéldányra rányomják, ráírják, hogy az eredetit átvették. Ha postán adod fel, a kezedben marad az ajánlási feladóvevény mint bizonyíték.
NEM-NEM! Nem 2 példány kell, hanem 4! Az egyiket azonnal vissza is adják, rajta egy érkeztetõ pecséttel. De a tárgyalást nem tûzik ki azonnal, arról külön levelet kapsz.
Ja és nem lehet postán, mindenképp személyesen vagy ügyvéd által kell.
Na akkor kezdjük.Most váltam el ez év május 9 én.3 példányba kell beadni a biróságra a papirokat a házassági anyakönyvi kivonattal a exedhez legközelebb esõ biróságra.Az idõpontot a válásról postán küldik a válás elõtt 2 héttel.
"Na akkor kezdjük.Most váltam el ez év május 9 én.3 példányba kell beadni a biróságra a papirokat a házassági anyakönyvi kivonattal a exedhez legközelebb esõ biróságra.Az idõpontot a válásról postán küldik a válás elõtt 2 héttel." Én is most vagyok túl. Nekem 4 példányt kértek. Nem az exhez közel esõ bíróság a lényeg, hanem az utolsó közös lakóhely szerint illetékes bíróság.

A férjem ha beadja a válást muszáj elmennem a bíróságra vagy az ügyvédhez nincs semmink a lányunk 20 éves?

Legjobb válasz: Nem tudom, de sajnálom, hogy így alakult. Akkor is elválasztanak ha te nem akarod, akkor lehet nem is kell bemenned.

Nem tudom, de sajnálom, hogy így alakult. Akkor is elválasztanak ha te nem akarod, akkor lehet nem is kell bemenned.
Nem kell menned. Csak a felperesnek.
A kérdező hozzászólása: A lányom fõiskolán tanul ha kérni szeretne rokontartást neki be kell mennie vagy tanukkal aláírt papír elég?
1. Ha a férjed beadja a válókeresetet, akkor amennyiben ö minden alkalommal megjelenik, akkor kimondják a válást, meégha te egyetlen egyszer sem mégy oda. 2. A lányod kérhet ugyan rokontartást, de nem biztos, hopgy megítéli a bíróság, mert ez több mindentöl függ.
Nem muszáj bemenned, mert ha a férjed minden tárgyalásra elmegy akkor kimondják a válást, de ha már van egy 20 éves gyereketek lehet jobb lenne, mert így Te is könnyebben feldolgozod.
Nem vagy köteles elmenni, de jobb lenne, nehogy a férjed valamit trükközzön (pl. követel valamit, stb). Ha te nem akarsz elmenni, akkor nem kötelezõ ügyvédet küldeni, meghatalmazhatsz valakit aki képvisel. Barátnõ, családtag. Nálunk a bírónõ mondta ezt a férjemnek az elsõ tárgyaláson, mert felmerült, hogy a következõ idõpontra nem tud elmenni. Miért nem akarsz elmenni? Ha nem bírod a pofáját, akkor küldj el valakit a meghatalmazással, ha pedig munka miatt, akkor a bíróságon lehet kérni igazolást és akkor nem kell szabit kivenned miatta. (vagyis igazoltan hiányzol, de nem csökken a szabadságod)
A kérdező hozzászólása: Igazából én nem bírom õt elengedni...Tudom , hogy muszáj , deén nem tudnám kimondani , hogy el akarok válni.
Nem, nem muszáj, de úgysi el fog válni, ha el akar válni. Minek kevered ebbe bele a lányodat? Vele zsaroltad eddig is a férjedet, ugye? Ha a férjed szereti a lányát, akkor nem kell annak külön kérnia semmiféle pénzt megélhetésre, tanulmányokra, mert kapni fog - tõled függetlenül. A lányod 20 éves elmúlt, nem kisgyerek, akkor is tud magáról gondoskodni, ha egy petákja sem lesz. "Csak" rólad kéne leválnia...

Ha beadom a válási kérelmet a gyereket kinek ítélnék? Férjem büntettet előéletű.19 hetes terhes vagyok

Legjobb válasz: A gyereket mindig az anyának ítélik, kivéve, ha az valami okból kifolyólag alkalmatlan a gyermek felnevelésére. Tehát: alkoholizál, drogokkal él, prostituált, nem tudja biztosítani a gyermek megélhetését (ez elég tág fogalom), erkölcstelen példát mutatna a gyermekének, szellemileg nem beszámítható és a többi. Tehát az általad elmondottak alapján, a gyermek hozzád fog kerülni, hacsak valamilyen okból kifolyólag alkalmatlan lennél a gyermek felnevelésére. Hogy megnyugtassalak az esetek nagy részében az anyához kerül a gyermek.

A gyereket mindig az anyának ítélik, kivéve, ha az valami okból kifolyólag alkalmatlan a gyermek felnevelésére. Tehát: alkoholizál, drogokkal él, prostituált, nem tudja biztosítani a gyermek megélhetését (ez elég tág fogalom), erkölcstelen példát mutatna a gyermekének, szellemileg nem beszámítható és a többi. Tehát az általad elmondottak alapján, a gyermek hozzád fog kerülni, hacsak valamilyen okból kifolyólag alkalmatlan lennél a gyermek felnevelésére. Hogy megnyugtassalak az esetek nagy részében az anyához kerül a gyermek.
ma már a prostitució legális, ha adoznak utana.(bocs)
Ha büntetett elöéletü akor kizárt , hogy a párod kapja meg!
Neked itelik, ezen ne is aggodalmaskodjal. Gondolom milyen alak lehet, ha mar most, 19 hetes terhesen menekulsz tole, es amugy is buntetett mar. Van segitseged, tudsz hova menni? Inkabb menjel el masik varosba lakni ha tudsz, nehogy kart tegyen benned! Add be a valast minel elobb, hogy minel elobb tisztazodjon a helyzet. Azert vigyazz magadra nagyon, nehogy a babanak baja essen. Ne aggodj, neked itelik meg, de van hova menned lakni???? Ha nincs, menjel be anyaszallora!
Elsõ vagyok: csak gyõzze magyarázni a gyerek az oviban és az iskolában, hogy "anya mit dolgozik"... bocs.
A gyereket az anyának szokás ítélni, ha nincsenek kizáró tényezõk. Mivel az apa büntetett elõéletû, így abszolút nem valószínû, hogy neki ítélnék. Láthatási joga lesz csak.
A kérdező hozzászólása: közönöm a válaszokat.igen tudok hova menni.már az anyámnál lakok.õa férjem pedig nem mond le a gyerekrõl abszolut.

Meddig tart az ideiglenes elhelyezés válás előtt, ha beadom a papírokat? Elvihetem a gyereket az apa akarata ellenére, vagy addig együtt kell éljek vele?

válás

Legjobb válasz: Nem tudom hogy az meddig tart,de amíg nincs meg az elhelyezés addig az apának is ugyanannyi joga van ,mint neked.Azaz mondhatja azt is hogy ok,költözz,de a gyerekek maradnak.

Nem tudom hogy az meddig tart, de amíg nincs meg az elhelyezés addig az apának is ugyanannyi joga van , mint neked.Azaz mondhatja azt is hogy ok, költözz, de a gyerekek maradnak.
A kérdező hozzászólása: Igen én is így gondolom. A gyerekek nélkül nem akarok költözni. Alapból sem, de ha elmennék akkor biztos felhasználhatná váláskor, hogy "elhagytam" õket.
Nem nem viheted el mert addig közös a felügyelet és ha te elviszed az apa engedélye nélkül a gyereket az gyerekrablás.
A kérdező hozzászólása: De ha beadom majd panasznapon a papírokat, akkor mennyit kell várjak?
Ez bíróságfüggõ, ha eldöntötted akkor minél elõbb ad be.
Az elso tárgyaláson kell kérni es a bíró azonnal dönt róla. A döntés a késõbbi jogerõs ítélet ig érvényben marad.
Kérheted a kereset beadásakor az ideiglenet gyerekelhelyezést és akkor viheted a gyereket is. Természetesen a költözés csak országon belülre vonatkozik, külföldre az ana hivatalos engedélye szükséges.

Ha beadom a válást közös megegyezéssel, de a férjem mégsem akar válni, akkor ez mit von maga után?

Bízok abban, hogy a kicsi miatt megváltozik és mégis beletör?dik a válásba ezért gondoltam, hogy így adom be mégis. A tárgyalásig még sok id? van. De ha mégsem változna a helyzet és ? továbbra sem akar válni és a tárgyaláson is ehhez tartja magát, akkor azon kívül, hogy tényállást vesznek fel mi következmények lehetnek még? Egy önz? alak és nem tör?dik azzal, hogy egy nyugodt szétválással a babának lenne jobb és nekünk is.A kapcsolat helyrehozhatatlan a részemr?l, már nem tudok neki megbocsátani, fél évig nem sikerült, mert ezóta külön élünk. Nem is értem ? még mit akar?? Mert szinte semmit se tud az életünkr?l, azonkívül, hogy eljön szinte minden nap megnézni 1-2 órára, de beszélgetni semmit se szoktunk. Elhidegültünk és túl sok minden történt, aminek nem kellett volna.

Legjobb válasz: Attól hogy õ nem akar válni, a bíróság úgyis elválaszt titeket, csak nem olyan gyorsan fog menni mintha õ beleegyezne.

Attól hogy õ nem akar válni, a bíróság úgyis elválaszt titeket, csak nem olyan gyorsan fog menni mintha õ beleegyezne.
Csak idohuzast von maga utan igy a valas, semmi mast. Egyszer ugyis elvalasztanak benneteket, igy hosszabb ideig tart.
Ha nem akar válni akkor nem tudod beadni közös megegyezéssel a válást. Közös megegyezés esetén a keresetlevél mellé csatolni kell egy iratot amiben minden lényeges kérdésben elõre megállapodtok. Nem tartom valószínûnek, hogy a közös megegyezést aláírja ha nem akar válni.
Bocs, de ezt nem ertem. A kozos megegyezes azt jelenti, hogy KOZOSEN, tehat mindegyikotok el akar valni, nem??? Akkor mit jelent az, hogy megvan a kozos megegyezes, de megsem akar valni? Akkor most kozosen megegyeztetek a valasrol, vagy megsem?
Az ugyvedtol megkerdezted azt amit ide leirtal? Ha gondolod menjel el egy masik ugyvedhez meg, vagy kerezd meg a jogiforum.hu-n ott is jogaszok valaszolnak!
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy elválasztanak, de akkor ne közös megegyezést adjak be? Mert az már kész van, beborítékolva, csak õ mégsem válik. Elég a felperesnek aláírni, vagyis nekem. Vagy inkább adjam be keresetként? Vagy mindkét esetben ugyanúgy lassabb lesz, tehát ne írjak újat, menjen így el? És hátha még megjön az esze?
A kérdező hozzászólása: A magyarország.hu oldalról töltöttem le egy nyomtatványt és csak a felperes aláírására van szükség, és még 2 tanú aláírására. Ezt töltöttem ki, tehát neki nem kell aláírni. Ügyvéd látta, nincs ellenjegyezve, azt mondta megfelelõ így, de a férjem közben nem akar válni mégsem. Beadjam így van ne, inkább írjam le az okokat, de a vagyont nem szeretném a bírósággal tárgyalni és szeretném ügyvéd nélkül megoldani, mert ha vitázunk sok pénzünk rá megy és nem akarom. A kicsitõl veszünk el mindent. Tehát bízva abban, hogy változik az álláspontja, hisz egyszer már beleegyezett beadjam-e így, vagy írjak újat. Köszi.
Add be!

A férjem nél vannak a váláshoz szükséges papírok, én már kértem adja be a válást de semmi. Ha én beadom de nincs 30000ft kérhetek méltányossági alapon fizetéskönnyítést és mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Írsz egy kérvényt es belefogalmazod, hogy a hiányzó házassági anyakonyvi kivonat a ferjednel van. Egyebkent akar hivatalos másolatot is beszerezhetsz róla az anyakonyvi hivatalban. A méltányosságból jövedelem igazolás kell, 1 évre visszamenõleg.

Írsz egy kérvényt es belefogalmazod, hogy a hiányzó házassági anyakonyvi kivonat a ferjednel van. Egyebkent akar hivatalos másolatot is beszerezhetsz róla az anyakonyvi hivatalban. A méltányosságból jövedelem igazolás kell, 1 évre visszamenõleg.
Semmilyen papir nem kell a váláshoz, amit ne lehetne újra beszerezni. A házassági anyakönyvröl kérhetsz másolatot és az elég a beadványhoz. Ha nincs vagy nagyon kevés jövedelmed van, akkor kérhetsz mentességet az illeték fizetése alól. Menj be a bírósági panasznapra, ott megirják veled a válókeresetet, és segitenek mindenben. Ha te adod be, akkor a válás a te kezedben van, az eljárást a férjed nem tudja megszüntetni. Ugyanis, ha az a fél, aki beadta, minden tárgyaláson ott van, akkor még úgy is kimondják a válást, ha a másik egyetlen alkalommal sem jelenik meg. Ha a férjed adná be, akkor megteheti, hogy egyszerüen nem megy oda és ezzel megszünteti a pert.

Ha a férjem beadja a válást de én nem megyek el, a közös kölcsönöket ugyan úgy megfelezi a bíróság?

Már vagyonunk nincs, de tartozások igen amit a házasság alatt vettünk fel ,igaz én törlesztem mert õ nem fizet semmit ez már kb:4 éve így van . Azóta a lányunk fõiskolás lett és neki sem fizetett semmit.! évvel ezelõtt itt hagyott én albérletbe lakom ö akkor már másik folyószámlát csináltatott magának így én semmit nem látok a fizujából.Most jelenleg külföldön békefenttartó ,gondolom abból sem kaphatok semmit.

Legjobb válasz: Ha az tényleg így van akkor hülye vagy ha nem mész el.

Ha az tényleg így van akkor hülye vagy ha nem mész el.
A házasság fennállásáig vagyonközösség van, tehát a férjed keresete, és az általa fizetett semmi rendezése, az eddigi idõszakban bizony ide tartozik.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz de szerintem nekem nem jár semmi.
Ha nem mész el, akkor mindebbõl, amit ideírtál a bíróság nem fog tudni semmit...
A kérdező hozzászólása: Mivel még házasok leszünk amikor hazajönn külföldrõl és abból esetleg kifizet valennyi kölcsönt a fentmaradó összeg akkor is közös vagyonnak számít.Õ beadja a válást akkor én abból nem látok semmit.
A férjed a hunyó, . Meghozzák a döntést, és levonják a jövedelmébõl. A bíróság keményen utánanéz, nyugodj meg! FELTÉTLENÜL MENJ EL!!!!!
A rokontartásra érdemtelen, hát nem is találkoznak, így az kilõve. Ha nem fizeti a hitelt, tõled fogják vonni, te pedig behajtod rajta, ha tudod.
A kérdező hozzászólása: A lányom nem hívja fel , de bármikor beszélt vele amikor sikerült valami miatt felhívnom az apját.De ezt a bíróság mi módon tudja ellenõrizni .
Utolsó rokontartás a neve, de csak akkor ha a gyerek nemérdemtelen rá. Hanem tartja az apával a kapcsolatot akkor máris érdemtelen rá, szóval azért az nem olyan egyszerû.
Viszont mivel a lányod fõiskolás az apának utána is kell fizetnie asszem az a neve, hogy felnõtt gyermek tartása és addig jár ameddig felsõfokú tanulmányokat folytat, amennyiben nem megy az apa megélhetésének a rovására. Arra nem emlékszem, hogy csak akkor jár e ha államilag finnanszírozott képzésben vesz rész. Viszont ez a lányod érdeke, hogy kapja ezt a támogatást, úgyhogy szerintem menj el a tárgyalásra.
Kérd meg a lányod, hogy kísérjen el. Ha csak annyit tudnak, hogy felvettetek kölcsönt, akkor azt meg fogják felezni. Persze te tudod, mennyi pénzt buknál rajta, megéri-e az, hogy egy tárgyalást kihagysz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kivagyok nem bírnák még egy ilyet elviselni.
A kérdező hozzászólása: Akkor is ha három és fél éve nem lakik velünk?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!