Találatok a következő kifejezésre: Ha beadom keresetet, (2 db)

Szeretnék elválni a férjemtől de ő nem! Ha beadom a keresetet hogy én válni akarok meg kell indokolnom ha nem közös megegyezés? Valamint nincs sem közös gyerek, sem közös ingatlan az ingóságot meg vigye csak.

Tehát ha nincs ügyvéd akkor az illetéken felül (amit én fizetek mert én lennék a felperes) kell még valamit fizetni? Ha igen, mit?

Legjobb válasz: Az a lényeg, hogy te, mint felperes, minden tárgyaláson jelenj meg. Az alperesnek nem kell megjelennie, akkor is kimondják a válást, ha õ nincs ott.

Az a lényeg, hogy te, mint felperes, minden tárgyaláson jelenj meg. Az alperesnek nem kell megjelennie, akkor is kimondják a válást, ha õ nincs ott.
Indoklásnak bõven megteszi, hogy "már nem élünk érzelmi közösségben, ezért szeretném felbontani a házasságot, mely visszafordíthatatlanul megromlott". Nem kell ennél jobban megindokolni, nem jogi kérdés, hogy milyen viszonyban vagytok egymással.
Ja, és igen, ilyenkor meg kell mondani, hogy miért akarsz válni.
Ha a vagyonmegosztást sem akarod, csak a válást, akkor 30.000, - Ft illeték, és két tárgyalás lesz, a másodikon már elméletileg el is választ titeket a bíróság.
igen
Még az elsõ békítõ tárgyaláson is meggondolhatod magad
A keresetet egészen az ítélethozatal elõtti utolsó tárgyalásig vissza lehet vonni, ha jól tudom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!