Találatok a következő kifejezésre: Ha beáll kereslet kínálat akkor (8 db)

Ha beáll a kereslet kínálat akkor azt honnan tudom?

Meddig kemény, vagy puha a mell??? Meddig csöpög, vagy ezeknek a tényez?knek nincs köze hozzá? Egy napon történt, hogy reggel 130at szopott este meg két cici se volt elég és azokból meg csak 95öt tudtam adni neki. Széls?ségesen ingadozunk miért????? Iszok 5-6 litert. Pihenek. Eszek. Laktoherbet, és homeós bogyót is eszek.És igaz kapok beszólásokat is, de elvileg nem idegeskedek... vagy tudat alatt ez is hathat rám?

Legjobb válasz: A kereslet-kínálat egyensúlya azt jelenti, hogy ababa annyit eszik amennyit, és a tejtermelés egy idõ után erre korlátozódik, vagyis felesleget nem termel..valamennyi még mindig maradhat a mellekben,de már nem kell annyiszor lefejni .Légy türelmes, sajnos nem mindenkinek sikerül...5-6 litert pedig nem kell inni, csak a napi szükségletet, mert a sok folyadékbevitel csak higítja a tejet és kimossa belõled a laktoherbet is.. Próbálj meg sörhabot kanalazni, a párod sörének a teteje épp elég. Ha a babád így eszik akkor minden etetésután próbálj fejni,hogy több tejed legyed , aztán hozzácsökken a baba igényeihez..fogyassz rendszeresen tartalmas ételeket..gondolok itt arra, hogy ne most diétázz, mert a tejed elvizesedhet attól is.

A kereslet-kínálat egyensúlya azt jelenti, hogy ababa annyit eszik amennyit, és a tejtermelés egy idõ után erre korlátozódik, vagyis felesleget nem termel..valamennyi még mindig maradhat a mellekben, de már nem kell annyiszor lefejni .Légy türelmes, sajnos nem mindenkinek sikerül...5-6 litert pedig nem kell inni, csak a napi szükségletet, mert a sok folyadékbevitel csak higítja a tejet és kimossa belõled a laktoherbet is.. Próbálj meg sörhabot kanalazni, a párod sörének a teteje épp elég. Ha a babád így eszik akkor minden etetésután próbálj fejni, hogy több tejed legyed , aztán hozzácsökken a baba igényeihez..fogyassz rendszeresen tartalmas ételeket..gondolok itt arra, hogy ne most diétázz, mert a tejed elvizesedhet attól is.

Ha beáll a kereslet-kínálat akkor bepuhul a cici?

olyan mintha nem lenne benne sok tej,de szerintem jól lakik a babám.6 hetes

Legjobb válasz: Igen! Bepuhul és picit össze is megy. :P De ne ijedj meg a tej nagy része szoptatás közben termelõdik. Sajnos ilyenkor sokan megijednek és tápszerhez nyúlnak... fõleg, ha még egy fejlõdési ugrás is társul a cici bepuhulásához! Ha többször akar szopizni a babád akkor se ijedj meg az a fejlõdéi ugrásnak tudható be. http://www.szoptatasportal.hu/fejezetek_a_laktacios_szaktana..

Igen! Bepuhul és picit össze is megy. :P De ne ijedj meg a tej nagy része szoptatás közben termelõdik. Sajnos ilyenkor sokan megijednek és tápszerhez nyúlnak... fõleg, ha még egy fejlõdési ugrás is társul a cici bepuhulásához! Ha többször akar szopizni a babád akkor se ijedj meg az a fejlõdéi ugrásnak tudható be. http://www.szoptatasportal.hu/fejezetek_a_laktacios_szaktana..
nekem mikor beállt, a 3. hónap táján, akkor alapból puha volt, meg ha kiszívta, de mire jött a szoptatás ideje, megint feltöltõdött és jó kemény lett a tejtõl.
igen, idõvel kissebb, puhább lesz, szinte nem is lehet észrevenni, hogy tejet termel (csak ha kimarad 1 szopi, mert aszik... na akkor megint keményedik, gyûlik benne a tej). heti vagy havi mérés muatatja leginkább, hogy elég tejed van a babádnank.
Napi, minden etetés elõtt és után.

Ha beáll a kereslet-kínálat, akkor azért még célszrű inni laktoherbet?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 9 hetes, minden nap iszom a teát. Sokak szerint csak placebo-hatása van, nem növeli a tejet, de én azért fõzök minden nap. Úgy csinálom, hogy kb. másfél l vízbe forralom ki, és azt iszogatom. Mellette még baracklevet, néha gyümölcsteát, amit gyengére fõzök.

Az én kisfiam 9 hetes, minden nap iszom a teát. Sokak szerint csak placebo-hatása van, nem növeli a tejet, de én azért fõzök minden nap. Úgy csinálom, hogy kb. másfél l vízbe forralom ki, és azt iszogatom. Mellette még baracklevet, néha gyümölcsteát, amit gyengére fõzök.
Én már nem iszom, 4, 5hónapos a babom. Csak mentes ásványvizet hogy tejcim legyen folyamatosan a teát én 2, 5 honapig ittam, de vannak ismeröseim akik isszák még szoptatnak mert ártani nem árt! én nagyon nem szerettem de azért még be nem állt a tej termelés ittam! Jó sok tejcit és jó babázást!


Lehetséges, hogy 2 és fél hetesen beáll a kereslet-kínálat? Ha kemény a mellem akkor begyulladt vagy csak csomós? Mit lehet csinálni, hogy gyorsabban vagy több sugárból folyjon a tejcim?

Amikor nekiállok szoptatni kemény a mellem kicsit kimaszirozom és a baba szinte nalig hagy benne valamit.Utána épp,hogy le tudok fejni 10-20 ml-t.

Legjobb válasz: Igen ez a kereslet kínálat.Pont olyan gyorsan folyik amennyire kell.Az a lényeg,hogy pont annyi termelõdjön,amennyi a babának kell.Majd lesz egy étvágynõvekedés olyan 5-6 hetesen.Ne ijedj meg,csak hagyd minél többet cicin lógni.1-2 nap alatt jó lesz minden,és beáll a régi rend.

Igen ez a kereslet kínálat.Pont olyan gyorsan folyik amennyire kell.Az a lényeg, hogy pont annyi termelõdjön, amennyi a babának kell.Majd lesz egy étvágynõvekedés olyan 5-6 hetesen.Ne ijedj meg, csak hagyd minél többet cicin lógni.1-2 nap alatt jó lesz minden, és beáll a régi rend.
Ez pontosan így van!!! Az én kisfiam most 5 hetes és idáig pont így volt a szopizás és a fejés ahogy te is irtad de tegnap már a sok szopi hatására jobban belövelt a tejem mert a Fiacskám elõzõ nap sokáig szívta a semmit és persze sírt is mert kb 20gr hiányzott a pocijából.vizet adtam neki kanállal ás nagyon tetszett neki.Remélem nálad is beválik.Sugárba akkor jön jobban ha kiszív minden csatornát, de szerintem kézzel fejjél cseppekben igaz de sobban rá tudsz nyomni a mirigyekre.Még nem érdemes gyüjtögetni a tejet mert pár hét és nem lesz ereje mert idõvel a tejed is erõsödni fog tápanyag szempontjából de most kell igazán tenni azért hogy beinduljon.szerintem. :-)

Ha beáll a kereslet-kinálat egyensúly, de egyszer pl csak 60-at, máskor meg 140-et eszik a baba, akkor mindig lesz elég tej neki?

ha kevesebbet evett,akkor fejjem le?vagy mindig van elég tej a mellben-és annyit eszik ebből,amennyi kell neki?ha kevesebbet eszik a szokásosnál-akkor legközelebb nem csak ugyanannyi termelődik benne?

Legjobb válasz: A tej legnagyobb része szopi közben termelõdik, nem két szopi között. Egy igény szerint szoptatott babának mindig van elég teje, ha átmenetileg meg is borul valami miatt az egyensúly, és kevesebb lenne, mint amennyi épp elég lenne neki, akkor sûrûbben fogja kérni, egészen addig, míg újra több nem lesz. Kisebb ingadozások beleférnek simán. Nem tudom mennyi idõs a babád, de a szopinkénti mérést semmiképp nem javasolnám, mert nagyon félrevezetõ lehet. Legsûrûbben naponta egyszer ugyanabban az idõben mérd, de még jobb, ha hetente méred. Az újszülött baba minimum hízása heti 100-150g, havi szinten minimum 450g. Ennek persze lehet többszöröse is, a babák nagyon eltérõen fejlõdnek, a lényeg, hogy napi 4-6 pisis pelus meglegyen, ha emellé a babád nem nagyon sírós, kiegyensúlyozott, akkor biztosan elég neki a tej.

A tej legnagyobb része szopi közben termelõdik, nem két szopi között. Egy igény szerint szoptatott babának mindig van elég teje, ha átmenetileg meg is borul valami miatt az egyensúly, és kevesebb lenne, mint amennyi épp elég lenne neki, akkor sûrûbben fogja kérni, egészen addig, míg újra több nem lesz. Kisebb ingadozások beleférnek simán. Nem tudom mennyi idõs a babád, de a szopinkénti mérést semmiképp nem javasolnám, mert nagyon félrevezetõ lehet. Legsûrûbben naponta egyszer ugyanabban az idõben mérd, de még jobb, ha hetente méred. Az újszülött baba minimum hízása heti 100-150g, havi szinten minimum 450g. Ennek persze lehet többszöröse is, a babák nagyon eltérõen fejlõdnek, a lényeg, hogy napi 4-6 pisis pelus meglegyen, ha emellé a babád nem nagyon sírós, kiegyensúlyozott, akkor biztosan elég neki a tej.
A kérdező hozzászólása: köszi 2hónapos-nem sirós, pelus rendben, -és 3és fél -4óránként szoptatok, akkor jó ez igy?
Ha ennyi idõnként kéri, akkor jó! Arra figyelj, hogy ha esetleg változtatna sûrûbbre, akkor alkalmazkodj hozzá, mert az ember hajlamos "bebetonozódni" egy rendszerre, pedig a babák néha változtatnak... :)
A kérdező hozzászólása: köszi a fejlõdési ugrásoknál mindig hamarabb kel éjszaka is..

Ha van aki igény szerint szoptat és beáll a kereslet-kínálat, mitől gyullad be hónapok múltán a melle?

Legjobb válasz: Na igen, a mell meg tud fázni, még alap állapotban is, pláne ha tej is van benne. Az is lehet, hogy valamiért nem volt elég éhes egyik szopinál a baba, maradt benne pangó tej, és az okoz gyulladást. Elõfordulhat.

Na igen, a mell meg tud fázni, még alap állapotban is, pláne ha tej is van benne. Az is lehet, hogy valamiért nem volt elég éhes egyik szopinál a baba, maradt benne pangó tej, és az okoz gyulladást. Elõfordulhat.
Én például hajlamos vagyok a csomókra, ezért igyekszem különbözõ irányokból mellre tenni a babát. Ha csak bölcsõtartásban szopizna, nem ürülne esetleg a hónalj felõli részeken rendesen, ez máris okozhat elzáródást, csomót. És szoktam átmasszírozni is, megelõzésképpen.
Szia !Lehet hogy megfáztak a tejmirigyeid, vagy megütötted, de nem annyira hogy emlékezz rá, de a cicid megviselte.Sõtt az is lehet hogy a babádnak megugrott a kereslete, így többet termel a cicid, és ez gyulladást okoz.
Szerintem igen, mert nálam is így van.
Igen! :-) Én 2 évig szoptattam és végig úgy éreztem, hogy "semmi sincs benne" :-)
A kérdező hozzászólása: megijedtem, mert én is úgy érzem üres.
Igen, beállt! Viszont, ha majd néha mégis néha keményebb lesz vagy újra csepegni kezd, akkor se ess pánikba, ez is normális. Én mind a 4 gyerekemet 2-2 éves koráig szoptattam, bizony megesett még 1 éves koruk után is, ogy újra elkezedett folyni a tej hónapok után vagy újra fejni kllett, mrt annyira bekeményedett a mellem..
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha szoptatás után lefejem a maradék tejet, akkor azzal tudom növelni a tejtermelődést? 6 hetes a babám és már beállt a kereslet-kínálat.

Eddig nem fejtem, de szeretnék elkezdeni, és rakni a fagyasztóba vészhelyzet esetére. :) Szerintetek hogyan növelhetném a tej mennyiségét? Szopi utáni fejéssel n? a tejtermel?dés?

Legjobb válasz: Igen, nõ, mert a szervezeted úgy érzékeli, hogy nem elég, ezért többet termel. Pár nap, és tudsz majd annyit fejni, hogy elég legyen tartaléknak:).

Igen, nõ, mert a szervezeted úgy érzékeli, hogy nem elég, ezért többet termel. Pár nap, és tudsz majd annyit fejni, hogy elég legyen tartaléknak:) .
Csatlakozom az elõzõhöz. Plusz még: ihatsz tejserkentõ teát is. De semmit nem kell eröltetni. A pici is "tudni" fogja, mikor már nem elég neki a tejci. Az anyatej fagyasztva 6 hónapig tárolható. Ha ez idõ alatt nem fogy el, akkor csak elpazarlod, meg az idõt is, amit a fejéssel töltöttél.
Én éjjel-nappal fejtem a tejet, hogy serkentsem a termelõdést. A fél fagyasztó tele volt anyatejjel. Szerintem próbáld ki, hogy a babád megissza-e a lefagyasztott-felengedett tejet, mert ha nem, kár az idõt fecsérelni a fejéssel. Az én kislányom nem fogadta el a fagyasztós tejet, úgyhogy dobhattam ki az egészet, a szívem szakadt meg... 9 hónapos a babám, és ha úgy érzem, fogy a tej, szedem pár napig az Urtica Urens ch5 homeósbogyót, és megint kõkemények lesznek a melleim a tejtõl. Próbáld ki, sok idõt és energiát spórolsz ezzel, hogy nem fejsz, hanem a babádra bízod, mennyit akar szopizni. És rásegítesz, ha mégis megugrana az igénye. Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!