Találatok a következő kifejezésre: Ha barna van és (111 db)

Hogy lehetnék nagyon barna, ha napallergiám van, és az önbarnítók nem válnak be?

Próbáltam már a lefújós barnítót, radíroztam előtte, kentem magam, kerek 2 napig tartott. Ennél valamivel tovább tartót szeretnék, vagy legalább olcsóbban...
fekete
Ha nem akarsz tul eros hatast a barna szep, barna szemmel es termeszetesebb. Attol is fugg hasznalsz-e szemhejpudert es milyen szinut? A barna szemhez sok szep szin jol all. A barna mindenfele arnyalata, krem es bezs szinek valamint arany is szep! A MAC-nek gyonyoru szinei vannak! Nekem is barna a szemem es hajam, de feketevel csak akkor huzom ki ha mondjuk este elmegyek valahova ahova erosebb smink kell. A feketet nappal nem hasznalok. 21/L
Nekem is barna szemem és viláos barna hajam van. Én a fekete és barna szemcruzát részesítem elõnyben, illetve a fehéret. A fehéret csak a belsõ szemzugba használom és szépen eldolgozom, ettõl optikailag nagyobbnak tûnik a szemem, ami egyébkén elõnyös nálam. A fekete szemceruza karaktaresebbé teszi az arcomat, ezzel mindig vigyázok, jól eldolgozom, elsatírozom, mert könnyen túlkarakteressé válhat az arcom, ami nem olyan szép. A barna viszont lágyítja a vonalaimat, sokkal szolidabb, lágyabb, mégis látható! Én ezt a kettõt tudom ajánlani. Ezen kívül adott esetben, ha olyan a szerelésed és illik hozzád jó választás lehet egy közép vagy sötétkék szemceruza.
Hát sok függ attól, milyen barnáról beszélünk. :D Nekem ami pocsékul áll, de hivatalosan jó lenne, az a lila, a fekete és a barna. :D A fehér nem lenne rossz, de mégse áll jól annyira. Ami meg tiltólistás, a kék és a zöld, na nekem pont ezek a legjobbak. :D Szóval szerintem próbálgass párat, barátnõnek-tesónak-anyudnak biztos van pár szín, kérd kölcsön, vagy ha van szemhéjpúdered, azzal próbálkozz, mai jól áll, az valószínûleg ceruzában is jó lesz. :D Esetleg még arany? Bár hétköznapra nagyon sok lenne szerintem.
A fekete, az sötét türkiz, a zöld, és a piros ami eddig bevált, és fehér is jól mutat rajtam.

Igaz, hogy két kék szemű embernek nem lehet kék szemű gyereke? És ez így van akkor is, ha barna barna színről beszélünk?

Legjobb válasz: Két kék szemû embernek csak kék szemû gyereke lehet (mivel a kék szemûeknek kék-kék génpárjuk van! Barna szemû nem is lehet 2 kék szemûnek, mert a barna szín a domináns (vagyis aki barna-kék génpárral rendelkezik, az tuti barna szemû lesz!). Viszont két barna szemûnek már lehet gond nélkül kék szemû gyermeke is, abban az esetben, ha mindkét szülõnek barna-kék génpárja van, s az utódnál a kék találkozik a kékkel. Remélem érthetõ voltam.

Két kék szemû embernek csak kék szemû gyereke lehet (mivel a kék szemûeknek kék-kék génpárjuk van! Barna szemû nem is lehet 2 kék szemûnek, mert a barna szín a domináns (vagyis aki barna-kék génpárral rendelkezik, az tuti barna szemû lesz!). Viszont két barna szemûnek már lehet gond nélkül kék szemû gyermeke is, abban az esetben, ha mindkét szülõnek barna-kék génpárja van, s az utódnál a kék találkozik a kékkel. Remélem érthetõ voltam.
Mi barna szemûek vagyunk a férjemmel, és a kisfiúnk kiköpött apja, csak hatalmas kék szemei vannak:) )Sõt közeli rokon nincs is kékszemû, csak a férjem nagyapjának testvérének a családjában. Tehát távoli rokon.
Másodszor is eltévesztetted. CSAK akkor lesz a barna szemû szülõk gyereke kék szemû, ha MINDKÉT szülõ hordozza a hibás (színtelen) gént IS (ennek az esélye egynegyed) - és a gyerek MINDKETTÕTÕL ezt örökli. Ennek az esélye szintén egynegyed. Tehát egy véletlenszerû esetben (barna szemû szülõk) egy tizenhatod az esélye, hogy kék szemû gyerekük születik. Ha már van ilyen, akkor egynegyed az esélye, hogy a többi gyerek is ilyen lesz. Zöld, halványbarna, stb. szemû akkor lesz a gyerek, ha a fentiek teljesülnek ÉS a hibás gén nem teljesen hibás (tehát valami kicsit azért mûködik).
11 éves a fiam, a lányom 7 éves, õ pedig barna szemû.
Cáfolnám az elõttem szólót! Testvérem barna szemû!Szüleink barna szemûek!Férje zöldes-barna szemû! Lányuk:zöld szemû Fiú:kék szemû(nem is akármilyen):o) Akkor ez most hogy is van???
ahogy az elsö írta 2 kékszemü embernek nem lehet csak kékszemü gyereke. (max a postástol aki barna szemü) de más verziokba igen.
Igen igaz.Nagynéném barna szemû a férja úgyszintén.3 gyermekük lett.Ebbõl kettõ gyönyörû kék szemû!(2 kislány) a fiú lett csak barna szemû...
A kisfiú hány éves? Ugyanis 4-5 éves kora körül változik majd a szeme. Lehet, hogy õ is barna lesz. Egyébként ha nem, akkor egyértelmû, hogy mindkettõtök félig kék, félig barna 'szemû' génnel rendelkezik.
Jah és még annyit még elfelejtettem mondani ha mindkét szülõ barna szemû de az eggyik hordozza a kék színt adó gént akkor kicsi rá az esély de elõfordulhat hogy a gyerek a kék színt örökli. Utolsó hozzászoló vagyok megint.
Biológiából tavaj errõl tanultunk.Vannak ugye a kék színû emberek meg a barna színû emberek.Ha mindkét szülõ kék szemû a gyerek csak kékszemû lehet mert örököli benne van a génjeiben.Ha a két ember barna szemû a gyerek csak barna szemû.Viszont ha az eggyik ember barna a másik kék szemû általában a gyerek barna szemû lesz mivl a barna a domináns szín viszont a génjeiben ott hordozza a kék színt.Vagyis annak akinek az egyik szülõje kék szemû a másik barna és az összejön egy kékszemûvel akkor is lehet a gyereke kék szemû mert a génjeiben benne örökli a kék szín tulajdonságot.Ha viszont a barna szemû embernek a szülei csak barnaszemûek és egy kékszemû emberrel összejön akkor már csak barna lehet a szeme mert ugye a domináns szín a barna. A zöld szemnél nemtudom hogy van arról nem tanultunk.
Csak a következtetés maradt le: A gyermekeid 75% eséllyel barna szemûek lesznek, a maradék 25% pedig vagy kék szemû, vagy zöld, ezt nem lehet pontosan tudni.
A férjem, és én barnaszemûek vagyunk. A gyerek kékszemû. Apósom kékszemû, édesapám zöldszemû.Akkor ez hogy is van?
Meg nem unjatok ezt a temat?
igen, én kékszemû vagyok anyu barnaszemû apu kékszemû , de azér vagyok kékszemû mert apu mindkét szülõje kékszemû anyunak meg anyja kékszemû apja meg barna.
A vércsoportok érdekelnének. A barátnõmnek ab negatív a vércsoportja, a barátjának b pozitív. A gyerekük milyen vércsoportot örökölhet?
"A vércsoportok érdekelnének. A barátnõmnek ab negatív a vércsoportja, a barátjának b pozitív. A gyerekük milyen vércsoportot örökölhet?" Az AB vércsoporttal kezdeném. Három allél határozza meg, az Ia, az Ib és az I0 (az a a b és a 0 felsõ indexbe kerül). Az Ia s az Ib omináns az I0 fölött, egymáshoz képest pedig kodominánsak, azaz mindkettõ megjelenik a fenotípusban. Ia/Ia - A vércsoport Ia/I0 - A vércsoport Ib/Ib - B vércsoport Ib/I0 - b vércsoport Ia/Ib - AB vércsoport I0/I0 - 0 vércsoport Ha az anya AB, akkor az õ genotípusa pontosan ismert: Ia/Ib. Tõle a gyerek vagy Ia vagy Ib allélt örökölhet. Ha az apa B, akkor õ vagy Ib/Ib, vagy Ib/I0, ezt nem lehet pontosan tudni. Amennyiben az apa Ib/Ib, akkor tüle csak az Ib allélt örökölhetik a gyerekek, azaz a gyerekeik fele AB (Ia/Ib), fele B (Ib/Ib) vércsoportú lesz. Amennyiben az apa Ib/I0, akkor a gyerekek negyede AB (Ia/Ib), negyede A (Ia/I0), fele pedig B vércsoportú lesz (Ib/Ib és Ib/I0). Vagyis a gyermekeik fele B vércsoportot örököl, negyede AB -t, és egynegyede vagy AB vagy A vércsoportú lesz. Nullás gyermekük nem lehet. Az Rh vércsoportrendszer öröklõdése egyszerûbb, itt csak két allél határozza meg a fenotípust, egy domináns és egy recesszív.Az Rh+ a domináns, az Rh- a recesszív. Ha a lány Rh-, akkor az õ genotípusa ismert Rh-/Rh-, a barátjáé nem biztos, vagy Rh+/Rh+ vagy Rh+/Rh-. Amennyiben a pasi homozigóta (Rh+/Rh+), akkor kizárólag Rh+ gyermekeik születnek majd (Rh+/Rh- genotípussal), amennyiben heterozigóta (Rh+/Rh-), akkor a gyerekeik fele Rh+ lesz (Rh+/Rh- genotípus), másik fele Rh- (Rh-/Rh- genotípus). Mivel a két vizsgált gén, az AB vércsoportot kialakító és az Rh vércsoportot kialakító egymástól függetlenül öröklõdik, ezek bármilyen kombinációja elõfordulhat. Tulajdonképpen annyi biztos, hogy nem lesz nullás gyermekük, a többi vércsoport elõfordulhat, lehet A, B, AB és mindegyikbõl Rh+ vagy Rh-. Ezzel nem nagyon szûkítettük le a kört.
Én már teljesen összezavarodtam. Akkor az az állítás igaz, hogy két kék szemû embernek teljességgel kizárt, hogy barna szemû gyereke szülessen?
"A genetikával itt sokan jól vannak tisztában (ahol allélról beszélnek, az már nyert ügy), csak azt felejtik el mindig, hogy bár kicsi az esélye, de alakulhat ki spontán mutáció egyik generációról a másikra, így születhet egy kék szemû párnak barna szemû gyermeke. Az esélye több, mint a hatos lottónak, de nem hiába nem zargaatják ezzel a gyerekeket középiskolában." Na látom már hallottál valamit de minimális fogalmad sincs a genetikáról!! Semmiféle spontán mutációról nincs szó ilyenkor! Pont az a lényeg hogy minden allél-pár 2 gént tartalmaz. Az utódba csak egy-egy gén örökítõdik át a szülõk allélpárjaiból. Így simán lehet a gyerek barna szemû.
Errõl már egyszer volt egy vita, és én nagyon utánamentem, orvosokat is megkérdeztem. Néha tévesen úgy tanítják, hogy két kékszemûnek nem lehet barna szemû gyereke, de nem igaz ez sem. Én azóta találkoztam is barna szemû emberrel, akinek mindkét szülõje kék szemû. Bár ez tényleg nagyon-nagyon ritka!!! Fordítva meg nem is kérdés: két barna szemû embernek lehet kék szemû gyereke. Ez elég gyakori.
Sziasztok! Apósom, anyósom mindketten kék szemûek. Férjem zöldes barna(a pupilla körül barnás) kezdhetünk a mamára gyanakodni? ;-)
a mi családunkban mindenkinek barna a szeme kivéve engem és a bátyám:)
A domináns gén a barna színt hordozza. Kék szemû csak akkor lehet valaki, ha két kék gént örököl. Ha csak egyet, akkor barna lesz a szeme (mivel a barna a domináns szín). Szóval két kék szemû embernek csak kék szemû lehet a gyermeke. Ha nem az lesz, akkor baj van :) Viccelõdtünk is a párommal, hogy ha nem kék szemû lesz a gyerekünk, akkor nyugodtan féltékenykedhet, mert biztos, hogy nem tõle van :D (Mindkettõnk szeme színe kék). Jah, és egy ki segítség: http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eye_calculator_i.. Próbáld ki, és meglátod :)
Válasz a kettõvel ezelõtti tényleg kitûnõen precíz és érthetõ hozzászólónak: "A fenti "tudományosságokat"..." hozzászólásomban az idézõjelet nem neked szántam, csak késõbb vettem észre, hogy több oldalon is vannak hozzászólások. A tiéd alapján mindenki levezetheti a dolgot a felmenõire és biztos esetben a lemenõire, a többi esetben ugye -mint írtad- a véletlen is nagyban beleszól.
A kérdező hozzászólása: hát tulajdonképpen csak 15 éves vagyok az öcsém pedig 4 éves és újszülött korában kék szeme volt most pedig zöldes-barna. szüleinknek zöld szeme van. nekem és a bátyjámnak pedig kék.
Hát én nem tudom. Én csak azt tudom, hogy anyukám szeme világoskék, apukám zöld, bátyámé barna, nõvéremé teljesen kék, de sötétebb, az enyém meg kékeszöld. Én nem tudom, hogy ezt hogy rakta össze a természet :D
Sok hulyeseget olvastam a valaszok kozt, tehat barmilyen szinu lehet a szem fuggetlenul a szulok szemetol, mert lehet orokolni egy uknagyapatol akinek lehet egyik szeme kek masik zold volt.
röviden és tömören attol függ ki milyen géneket hordoz, (egyszerre több félét is akár)és melyiket milyen mennyiségben.és ha a két fél találkozik összeadják amilyük van(gének)igy amelyik dominánsabb v.több olyan lessz a szín.de attól még atöbbi gént is tartalmazza.mintha kevergetnéd a színeket.kéket zöldel, aztán még kék aztán barna......a domináns gyõz, v.a több
"a domináns gyõz, v.a több" Az ember, mint a gerincesek túlnyomó többsége, diploid szervezet, azaz minden génbõl egészen pontosan kettõ példányt hordoz. (Kivéve az ivari kromoszómákon elhelyezkedõ gének.) Nem tudom, hogyan gondolod, hogy valakinek "több" génje lenne.
Az tuti nem igaz, hogy két kék szemû embernek nem lehet kék szemû a gyereke. Az én fiam szeme olyan gyönyörû kék hogy hihetetlen, és az apja is és én is kék szemûek vagyunk.
Anyám és apám barna szemû, jobbkezes. Öcsém és én kék szemûek vagyunk, balkezesek... A ludas ebben apám anyja, a nagyanyánk, aki kék szemû és balkezes. Ergo élõ bizonyítékai vagyunk öcsémmel, hogy nem feltétlenül számít, milyen színû a szülõk szeme, nagyszülõre is visszaüthet a gyerek akkor is, ha a nagyszülõ recesszív géneket hordoz. :)
A genetikával itt sokan jól vannak tisztában (ahol allélról beszélnek, az már nyert ügy), csak azt felejtik el mindig, hogy bár kicsi az esélye, de alakulhat ki spontán mutáció egyik generációról a másikra, így születhet egy kék szemû párnak barna szemû gyermeke. Az esélye több, mint a hatos lottónak, de nem hiába nem zargaatják ezzel a gyerekeket középiskolában.
Szia! A fenti "tudományosságokat" egyrészt igazolja a családi példánk: Apa, Anya kékszemûek, mi hárman gyerekek kékszemûek vagyunk. Másrészt cáfolja, mert férjem barna (az egész családjával együtt), magam ugye kék vagyok, mindkét gyerekünk csodás kék szemekkel van megáldva.
"Szia! A fenti "tudományosságokat" egyrészt igazolja a családi példánk: Apa, Anya kékszemûek, mi hárman gyerekek kékszemûek vagyunk. Másrészt cáfolja, mert férjem barna (az egész családjával együtt), magam ugye kék vagyok, mindkét gyerekünk csodás kék szemekkel van megáldva." "Ha apu Aa, anyu aa, a gyerekek fele lesz kék szemû, fele barna szemû. Apu barna, anyu kék szemû. " Még a nemek is éppen stimmelnek. Részletesen kifejtettem minden egyes alesetet. Egy recesszív allél akárhány nemzedéken keresztül lappanghat, mert csak a domináns allél okozta fenotípus látszik. A férjed heterozigóta volt erre a génre nézve, valamelyik szülõjétõl a recesszív allélt örökölte. "de alakulhat ki spontán mutáció egyik generációról a másikra" Történhet mitotikus rekombináció is, így Aa embernek is lehet kék szeme. Egy elég nagy inverzió a centroméra körüli heterokromatikus régióba helyezheti át az egyik allélt, így Aa genotípusú ember is lehet kék szemû. Kialakulhat az A allél szuppresszora is, így akár AA ember is lehet kék szemû és innentõl a gyermekek szemét a szuppresszor is befolyásolja. Kialakulhat szomatikus mozaikfolt is, így akár egy embernek is lehet egyik szeme kék, a másik barna. Epigenetikus zavar is közbejöhet, így inaktiválódva akár egy AA ember is lehet kék szemû. Ha örökölsz mellé valamelyik, a szemszínt meghatározó géntõl függetlenül öröklõdõ, albinizmust okozó génbõl két recesszív allélt, akkor pigmenthiányos leszel, azaz vörös szemed lesz, mindegy, milyenek a szüleid. Ezen kívül nem csak egy szemszín létezik, ezek mind-mind bejátszhatnak: http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color Amúgy itt egy szemszín-számoló program: http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eyecalculator.html
Valaki árulja már el nekem, hogy miért pontozzák le az egyetlen embert, aki részletesen, okosan válaszol a kérdésre? Teljesen korrekt, hibátlan és érdekes válasz volt, és szerintem azok számára is érthetõ, akik nem foglalkoztak nagyon sokat a genetikával. Ha valaki okoskodásnak érzi, az valszeg féltékenységbõl fakad.
Úgy vélem úgy lehetséges az, hogy egy kékszemû házaspárnak egy barna és egy kékszemû gyereke is szülessen, ha a nagyszülõk vagy a dédszülõk között is volt legalább egy, akitõl a gyerek örökölhette a barna szemszínét.

19-én (menstruációm első napján) kezdtem el szedni a Lindynette 75/20 fogamzásgátlót. Körülbelül 4-5 napig normális vérzésem volt utána végig barna pecsételő. Ma 28. van és olyan mint, ha megint megjött volna. Ez lehetséges?

Legjobb válasz: ez általában így van. a menstruáció utolsó napjaiban már barna , és kevesebb... Hogyhogy mintha megint megjött volna??? Milyen színû?? Mert ha átlátszó/fehéres akkor az normális

ez általában így van. a menstruáció utolsó napjaiban már barna , és kevesebb... Hogyhogy mintha megint megjött volna??? Milyen színû?? Mert ha átlátszó/fehéres akkor az normális
A kérdező hozzászólása: olyan mint a menstruációs vér és szerintem az is, de nem értem, hogy 2x egymás után hogy történhet meg :S
Szia! Én 4, 5 évig szedtem a lindynette 20at. Az elsõ napon kezdtem én is, és 12 napon keresztül pecsételgettem. Elég kellemetlen volt... A következõ hónapra beállt minden, nem volt ilyen gond. Viszont figyelj oda, mert én 15 kg-t híztam szedés alatt...
Az elsõ hónapban akár végig vérezhetsz... Teljesen normális!
normalis....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Mi van ha a lánynak barna folyása van és nem mer szólni?

A barátn?mnek barna folyása van ma reggel kezd?dött és nem mer szólni anyujának mert akk észrevenné h nem sz?z :S Mit lehet tenni? F/16 L/15

Legjobb válasz: Gyerekek vagytok még,de kur.vára....!!Ha ilyen alap dolgokat nem tudtok,akkor minek éltek szexuális életet?Ha nem vagytok tisztában a nõi-férfi test mûködésével,rohadtul korai még szexelnetek.Egyébként meg ha már éltek szexuális életet,nem ártana elmenni a barátnõdnek nõgyógyászatra... Amúgy sok minden miatt lehet a barna folyás..pl,mert meg fog neki jönni..

Gyerekek vagytok még, de kur.vára....!!Ha ilyen alap dolgokat nem tudtok, akkor minek éltek szexuális életet?Ha nem vagytok tisztában a nõi-férfi test mûködésével, rohadtul korai még szexelnetek.Egyébként meg ha már éltek szexuális életet, nem ártana elmenni a barátnõdnek nõgyógyászatra... Amúgy sok minden miatt lehet a barna folyás..pl, mert meg fog neki jönni..
Hogy venné észre? Mert talán nõgyógyász a muter és ott helyben lenyom egy vizsgálatot? Látom nálatok is kimaradt a szexuális fölvilágosítás.
Ahhm ha elég felnõttek érzitek magatokat a sexhez akkor ahhoz is legyen bátorság h ha gebasz van akkor szólni a felnõteknek. Én rohadtul nem értem h miért ilyen oldalaktól várjátok a választ. Azért van a szülõ h az ilyesmit vele kell megbeszélni nem interneten nézegetni h mi is lehet. 16évesen nemhiszem h van annyi eszetek h a lényeget leszürjétek ott vagy anyuci meg apuci õk már megéltek 1smást és hát ezt is kifogják bírni. Tessék már felelõsség teljesen viselkedni... Robi19xD
A kérdező hozzászólása: Jó csak ezzel nem a kérdésere válaszoltál baszod
Terhesség? Nem hiszem. Akkor meg sem jött volna, nemhogy 2-szer. A terhesség elsõ jele, hogy a menstruáció elmarad. Történt baleset, vagy nem védekeztetek? Szólj nyugodtan a szüleidnek, ez nem terhesség, simán egy kis hormongubanc. A menstruációs problémák az esetek nagy százalékában hormonális eredetûek. Mivel védekeztetek?
A kérdező hozzászólása: Gumival védekezünk mindig
Akkor fõleg nem vagy terhes. A gumit én a legjobb védekezésnek tartom. Nem csak a nem kívánt terhességtõl, hanem a nemi betegségektõl is véd. Szóval akkor nem értem miért félsz a terhességtõl, ha védekeztetek. Szólj nyugodtan anyukádnak, egy hónapban kétszer nem szabadna megjönnie, fõleg nem akkor ha az elõzõ 9 napig tartott. Tényleg szólj! Vannak olyan hormonális problémák, amelyeket az orvos nagyon könnyen tud kezelni. Tényleg nem fog szólni semmit, de menj el orvoshoz, nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Mindig 9 napig szokott tartani
most akkor te menstruálsz vagy a barátod?????
A kérdező hozzászólása: A barátnõm :D Csak amit írtam az be lett másolva XDD
A kérdező hozzászólása: de akk most lehetek terhes hisz már 3-4 hete nem volt szex vagy lehet h fertõzés járok úszni heti 1x
9 napos vérzésed volt? Nem sok az egy kicsit? Vettél be esetleg bármilyen hormonális tablettát? Esemény utánit? Szedsz fogamzásgátló tablettát? Ez még csak a ciklusod 17. napja, nem szabadna még hogy megjöjjön, fõleg ha ilyen sokáig tartott. Szerintem mindenképp orvos, ne félj nem fogja megmondani anyukádnak, hogy nem vagy szûz, ez nem szerepel az anamnézisen, és anyukád tényleg csak a rendelõajtóig kísér, szerintem nem fog bemenni a vizsgálóba, kérd meg rá, hogy ne menjen be. Senki nem örül annak, ha társasága van, amikor épp vizsgálják, szóval meg fogja érteni, de ha bemegy, akkor sem fog mondani az orvos semmit.
A kérdező hozzászólása: Ja meg kicsit véres az a barna folyás ! Nem dehogy csak ha nõgyógyászhoz kell menni látszik h nem szûz és anyu is bizta ott van
Terhes!Ez biztos!Mutassa meg anyunak a punciját, mi baja lehet?
Szia! Menstruált már ezelõtt a barátnõd? Vagy most jött meg neki elõször? A barnás folyás általában menstruáció elõtt szokott jelentkezni. Amennyiben már ebben a hónapban megvolt neki, akkor tényleg nem árt nõgyógyászhoz menni, illetve ha fájdalommal jár akkor is. Szerintem simán menstruál. Egyébként a nõgyógyász megvizsgálja, de nem fogja mondani az anyjának, hogy nem szûz. 15 éves a barátnõd, az anyukája max a rendelõajtóig kíséri, tovább nem. Ha be is kíséri, az orvos akkor sem mond semmit. Szûz hölgyeknek rá szokták írni, hogy vita sex negal vagy hasonlók, de azt, hogy nem szûz, semmiképp. Másrészrõl ezt a nõgyógyász az anamnézisre írja, az a barátnõdé, de ha az anyukája el akarja olvasni, hogy mi van rajta, akkor egyszerûen szól az orvosnak, hogy szexuális együttlétet ne írjon rá, csak magának írja fel, mert nem akarja, hogy az anyja megtudja. És nem fogja ráírni. Az orvosok nem szemetek :)
A kérdező hozzászólása: de már vagy 3-4 hete nem volt szexuális együtt lét már eltelt egy kis idõ akk már jelentkeznie kellett volna hamarabb nem?
Nana, a menstruáció nem függ a szextõl. Hajjaj látom itt van egy pár hiányosság. A menstruáció nem szextõl függ, hanem létezik egy úgynevezett nõi ciklus. Ez átlagban 28 nap. Na most ez azt jelenti, hogy egy nõnek 28 naponként megjön a menstruációja, amikor megjön, az az elsõ nap, eltelik 28, megint megjön, akkor megint az az elsõ nap és így tovább. Persze nem feltétlen 28 nap, lehet ez 27-30 is akár, embere válogatja. Ez kezdõdhet barnás folyással, de kezdõdhet akár rögtön vérrel is, azt írod a barátnõdnek véres, tehát gondolom sima menstruáció. Lehet, hogy én értelmeztelek egy kicsit félre, mert akár úgy is lehet érteni, amit írtál, hogy most voltatok együtt elõször, és amikor átszakad a szûzhártya akkor vérzik és ez nem történt meg. Hát ennek is sok oka lehet, nem mindenkinek vérzik, ezt is embere válogatja. A kérdésemre viszont nem válaszoltál még: Mikor jött meg legelõször a barátnõdnek, hány éves korában? Vagy ez a legeslegelsõ menstruációja?
A kérdező hozzászólása: Nem ez volt az elsõ együttlét nyáron volt és legelõször barátnõmnek 2006.szeptember 26.án jött meg
Akkor a barátnõd 4 éve menstruál. Most akkor miért ijedt meg? Õszintén nem értem. Vagy azt hittétek a menstruáció mindig szex után jelentkezik? Mondd el nyugodtan mit gondoltatok, nem foglak lehurrogni, csak így nem igazán tudom mi a gondja a barátnõdnek. Ebben a hónapban már egyszer megjött neki? Vagy sosem volt rendszeres a menstruációja, tehát nem jött meg neki minden hónapban?
A kérdező hozzászólása: szinte rendszeres a menzeszem és azért pánikoltam be mert 10-tõl 19-ig volt menstruációm és most meg folyásom van
Akkor bocsi(:
Nem a kg számit, hanem h h oszlik el rajtad. sportolsz amúgy?
nem vagy az, amúgy ne ezzel foglalkozzál
11 vagy, még úgyis nõni fogsz kb 180-190 centiig, és le fog menni a hasad. Ha nekiállsz sportolni, még jobb is lehet.
nem vagy dagadt nyugi, talán kicsit duci de nem kövér
Lol, ez vicces. :D A barna szem és barna haj a dagadtság biztos jele már kép nélkül is, hát nem tudtátok? :D Egyébként talán 5kg fölösleg van rajtad, nem túl nehéz leadni(1 hónap alatt is megteheted), de te még fejlõdõ szervezet vagy...szóval ne koplalj, hanem egyél eleget, de egészségesen, kerüld a nassolást, cukros üdítõket. ^^ Meg szerintem te még fogsz nõni is ám... :) 17/L
A kérdező hozzászólása: a barna haj barna szem feltétlen dagadt, van egy barátnõm aki barna haj barna szem és vékony amúgy ez hülyeség
Egyáltalán nem vagy dagadt!
6. Azt a szót, hogy irónia, hallottad már? Fõleg ennyi vigyori smiley-val. :)
Bõrgyógyász.
Hordj olyan pólót amiben nem látszik és menj bõrgyógyászhoz. Ne nyomogasd mert sokra nem mész vele..

Középhosszú barna hajam van és melírozott (szőke) hajat szeretnék. Körülbelül mennyibe kerülne, ha fodrászatban csináltatom? Barna színű a szemem is, illene szerintetek nekem ez a haj?

17 éves vagyok :) Köszönöm előre is a válaszokat!

Legjobb válasz: Attól függ hol csináltatod.Menj el több fodrászhoz a lakhelyeden és érdeklõdd meg.

Attól függ hol csináltatod.Menj el több fodrászhoz a lakhelyeden és érdeklõdd meg.
6-8 ezer ft-ot szoktak elkérni egy átlagos szalonban melírért! ez meg amúgy nemcsak szemszíntõl függ, és a vastag melír nekem nem tetszik, szerintem csináltasd sapkás melírral:)
Mindenképp rágd majd a fodrász szájába akár többször is, hogy egész vékony, szinte hajszálvékony csíkokat akarsz és HAMVAS árnyalatot különben sírni fogsz az eredmény láttán. Nekem is középbarna hajam van, ezidáig 4x volt már szõkével melírozva, de csak az utolsó melírozáskor mondtam azt, hogy igen, elégedett vagyok... Ha ezt nem magyarázod el a fodrásznak világosan, amit írtam, akkor ronda, vastag, igénytelen sárgás tincseid lesznek.
Olyan 6000 Ft körül van. Én amúgy pont, hogy a fóliás melír híve vagyok, mert azzal lehet igazán vékony csíkokat csinálni. A sapkás melír az amolyan, "ahogy esik úgy puffan" típus. Legközelebbi alkalommal nem fogja tudni pont ugyanazokat a tincseket kihúzkodni, és 2-3 melírozás után azt veszed észre, hogy az egész hajad szõke, csak a töve csíkos. :S
A kérdező hozzászólása: Oké mindenképp megbeszélem elõtte vele, hogy mit hogy csináljon! és köszönöm szépen mindenkinek :)
Hamvas árnyalatot válassz, mert ha nem, sírni fogsz (mint a nõvérem is anno kb. 5 éve) az eredmény láttán. De komolyan. Mintha a nõvérem fiatalabb, kiköpött mása lennél! ;) Jól néz ki, ha akarod, csatolok képet.
http://kepfeltoltes.hu/view/120406/enci_www.kepfeltoltes.hu_.. A nõvérem. Ajánlom, valami hasonló árnyalatot válassz.

Pesten, az Uránia moziban dolgozik egy jegykezelőlány, akinek vállig érő, egyenes, barna haja van, és barna szeme. Mi a vezetékneve?

(Azt hiszem, a keresztneve Orsolya...)

Legjobb válasz: Miakacsa! Menj már oda, és szólítsd le. Ez már vicc, hogy nem mernek az emberek egymással beszélgetni.

Miakacsa! Menj már oda, és szólítsd le. Ez már vicc, hogy nem mernek az emberek egymással beszélgetni.
talán Kerekes
Nem mondjuk meg, mert nem tudod se a varázsszót, se az illemet.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak köszönöm. A második válaszoló téved. A harmadiknak meg igaza van, de nem tartom magam valami bátor embernek, ezért csak akkor terveztem megismerni, amennyiben nincs senkije, és ennek szeretnék utánajárni... :)
Nem tévedtem. Nem látok se varázsszót, se illemet. Mit szólnál hozzá, ha valaki utánad nyomozna ugyanitt ugyanígy ugyanilyen indokkal?
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem tudom, ki pontozta le az elsõ válaszolót, mert igaza volt... Úgyhogy aki megtette, szégyellje magát! :)

A hüvelytabletta elszinezheti a barna folyást pirosra? Gombás fertőzésem van és a doki hüvelytablettát írt fel ha esetleg barna folyásom lenne a tabletta elszinezhetné pirosra?

Legjobb válasz: igen, ha reakcióba lépnek ott a dolgok, de nézd meg tabletta nélkül is, nem e véres az a folyás. :)27/L

igen, ha reakcióba lépnek ott a dolgok, de nézd meg tabletta nélkül is, nem e véres az a folyás. :) 27/L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!