Találatok a következő kifejezésre: Ha baratnomnek a baja, (25 db)

34 hetes terhes az egyik barátnőm, akinek ma beindult a szülés. Kórházban fekszik visszatartáson. Ha most megszületne a baba lenne valami baja? Miben más egy koraszülött baba?

Legjobb válasz: Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )

Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )
Nem lenne baja a babának, mert jó esély van ilyen kicsi terheségi korban szüllõteknek külvilág túlélésre. Koraszülõtt lenne, meg kicsi lenne a súlya, tovább maradna barátnõd kórházba a kicsi inkubátorba.
koraszülött baba sérülhet, de 34 hetesen elég kicsi az esélye..
Én pont két hete voltam bent visszatartáson 33 hetesen, és jelentem egyben vagyunk! Ha nem folyt el a magzatvíz, akkor mindent meg fognak tenni, hogy infúzióval visszatartsák. Biztos kapja már a tüdõérlelõt, ha sikerül megkapnia mind a 4-et, akkor már a baba tüdeje is fel van készítve, így sokkal nagyobb esélyei lesznek, ha mégis megszületne. Szerintem vissza fogják tudni tartani, én akit láttam bent a kórházban, mindenkinél sikerült.
Betöltött 34 hetesen már valószínûleg nem lesz semmi baja (betöltött 36 hétnél meg már nem is számít koraszülöttnek). Kórházban általában sikeres a visszatartás, ne aggódjatok. de akkor sincs nagy gond, ha megszületik a pici.
Kislányomat a 34. héten szültem természetes úton. Sajna 1 hónapig volt kórházba, mert a szülés következtében elég sok probléma kialakult nála, ami nem történt volna meg, ha még 1-2 hetet kihúzok, mert akkor már nagyobb lett volna és õ is tudott volna segíteni a kitolásnál. De most már jól van, szépen fejlõdik. Nagyon profik voltak a NIC-en az orvosok. Hogy miben más egy koraszülött baba? Nem tudok erre válaszolni, mert nincs összehasonlítási alapom.

Nagyon meghültem 4 napja, de már félig helyrejöttem. Ha szeretkezek a barátnőmmel óvszer nélkül is, ez bajt okozhat e hülés szempontjából? Lehetnek e mellékhatásai a barátnőmre nézve. Nem szeretném, hogy bármi baja essen. 23F

Meghülve sex?

Legjobb válasz: Nem hinném hogy a barátnõdre nézve veszélyes lehet, de az hogy óvszer nélkül, az igen.. Feltéve persze, ha nem akartok gyereket. 23 évesen azért gondolom már van némi fogalmad errõl.. :)

Nem hinném hogy a barátnõdre nézve veszélyes lehet, de az hogy óvszer nélkül, az igen.. Feltéve persze, ha nem akartok gyereket. 23 évesen azért gondolom már van némi fogalmad errõl.. :)
Lássuk , jól értem-e.. Attól tartasz, hogy a bnõd, ha gumi nélkül szexel veled, akkor elkapja a náthát tõled??? tesókám.. mi köze két dolognak egymáshoz? biológia 4. osztály... a másik meg 8. találd ki melyiket mikor kellett volna tanulnod..
nyilván 23 évesen már van annyi esze, hogy a barátnõje fogamzásgátlót szed, és ezért szeretkeztek óvszer nélkül. Amúgy nem hinném, h megkaphatja tõled, hamarabb kapja el a csókkal
Az óvszer a nátha és torokgyulladás ellen tudtommal nem véd. Simán elkaphatja. Akár van szex, akár nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményket, válaszokat. :)

Ha nyalom a barátnőmet, attól lehet valami baja? Arra gondolok konkrétan, hogy elkeztük ezt a dolgot, és rá két hétre mondta, hogy begyulladt neki ott alul "sok cucc"..

mondta, hogy szerinte az ujjamról került be valami baci, de talán a számból is kerülhetett... és most nem engedi se az ujjammal, se a számmal, de én szeretném legalább a számmal... szerintetek? mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha szex elott kezet + fogat mosol, akkor bizony nem lehet tole semmi baja...

Ha szex elott kezet + fogat mosol, akkor bizony nem lehet tole semmi baja...
lehetséges, hogy sajnos tõled származik a kórokozó, bár ne legyetek 100%-ig meggyõzõdve. Lehetséges, hogy nyilvános wc-n is összeszedhette... Légy türelmes és inkább gyõzd meg, hogy irány a doki. Neked is jobb lesz egészségesen kényeztetni Õt, minthogy valamit te is elkapj.
Kérdezd meg tõle, hogy biztos-e benne, hogy tõled kapta-e el! Amíg nem biztos, fölösleges dzsuvákról meg ilyen ekrõl gondolkodni, nem igaz?
Ha herpeszed van azt hiszem elkaphatja. Vagy ha a körmöd alatt van valami kosz, ami kézmosásnál nem mindig jön ki. De egyáltalán ne legyen benne biztos, hogy tõled kapta el. Lehet tényeg nyilvános wc, vagy felfázás, meg még csomó dolog:S. Orvosnál volt vele??
várj!!! az ilyen dolgok szerintem elég komolyan elcsunyulhatnak bár nem vagyok orvos nem akarok bunkó lenni de lehet hogy télleg rólad került oda valami dzsuva...
valahol olvastam hogy a szájon több baktérium van, mint egy nyilvános wc ülõkén, sztem simán elképzelhetõ. várjátok meg, hogy rendbe jöjjön
Menjen orvoshoz, és addig kerüljetek mindenféle érintkezést, amíg nem derül ki mi baj, és a doki nem javasolja azt. Mert, ha összeszedett valami fertõzést, akkor azt kezelni kell, akár te is elkaphatod (bocs, ha nem tõled indult). És addig nem javasolt semmilyen szexuális érintkezés.
Menjen el orvoshoz, de alapvetõ higiénia feltételek mellett, ami ugy látom nálatok meg van, nem te okoztad.Egy hüvelygombát, vagy baktériumot bárhonnan össze lehet szedni, sanszosabb hogy egy nyilvános wc a bûnös, mint a te szád.
Hát orvoshoz mindenképp menjen el, mert mindennek lehet szõvödménye, olyan is amit nem láthat....amugy sztem elég kicsir rá az esély hogy te vagy a gond forrása...ha neked semmi bajod sincs....
A kérdező hozzászólása: Herpeszem biztos hogy nincs!! Az ujjazást meg elhagyhatjuk, de kényeztetni szeretném!!! Szóval ha a szám eddig teljesen egészséges volt, meg fogat mosok, meg még szájvizet is használok, akkor tuti nem lesz semmi? (csak azért kérdezgetem ennyire, mert hátha tudtok logikus érveket mondani, amivel õt is meggyõzhetném) Amúgy orvosnál nem volt, mert egyik bnõjének is volt ilyen, és megoldódott a helyzet... És akkor hogy tudnám rávenni a dologra???? áááá segítség!! :D:D:D
A kérdező hozzászólása: A zuhanyzás és a fogmosás elõtte alap... mondtam neki, hogy veszek szájvizet is ha kell, és akkor tökéletes a fertõtlenítés :D , de akkor se akarta, mert fél, hogy komolyabb baja lesz belõle (mármint ha begyullad)....:S és ahogy a kérdésben is írtam, szeretném legalább a számmal, mert azt nagyon imádom :P és szerintem a szájvíz a fertõtlenítésre tökéletes. :) ))
A kérdező hozzászólása: Kössz a válaszokat, ez kb 3-4 hete volt, azóta rendbe is jött, utána voltunk is együtt, de nyali-fali nem volt...

Barátnőm kisfiának most volt koponya és hasi ultrahangja, 5 hónapos a baba. A két agyfélteke közt a középvonalon egy 1, 5 cm-s cisztát találtak. Gyakran felszívódik? Ha nem mit fognak vele csinálni?

Ha valaki volt hasonló helyzetben, írjon legyen szíves!

Legjobb válasz: orvos mit mondott? en megcsak terhes vagyok, a babam agyaban talaltak cisztat, fel is szivodott hamar, gyakori, allitolag koraszulott babaknal is megesik, elmulik. idore szuletett a baratnod kisfia? amugy amig az orvos azt mondja, hogy ne aggodjon, addig ne aggodjon.

orvos mit mondott? en megcsak terhes vagyok, a babam agyaban talaltak cisztat, fel is szivodott hamar, gyakori, allitolag koraszulott babaknal is megesik, elmulik. idore szuletett a baratnod kisfia? amugy amig az orvos azt mondja, hogy ne aggodjon, addig ne aggodjon.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekik valószínû születés után alakult ki, azért aggódik. Mert a pocakban a legjobb szakemberek nézték, és ott még nem volt semmi.
Szia! az én kisfiamnak is volt egy 1cm-es. terhesség alatt nem volt nekünk sem. 2 hónapos korára szívódott fel. elég gyakran felszívódik. remélem a barátnõd kisfiánál sem okoz majd problémát, és idõvel felszívódik.
Szia! Mi lett a barátnõd kisfiával? Mert most mi épp ebben a cipõben járunk.

A baratnomnek epp most jott meg a baja. Es azt kerdi tolem h ienkor ha gumi nelkul csinaljuk akkor terhes lehet e. terhes lehet egy lany akkor amikor epp havi baja van?

Legjobb válasz: hogy egyesek ennyire nem bírnak magukkal, már a havi "baj" alatt is csinálni akarják, már 24 óra nem elég nektek naponta a szexhez!

hogy egyesek ennyire nem bírnak magukkal, már a havi "baj" alatt is csinálni akarják, már 24 óra nem elég nektek naponta a szexhez!
Igen!
Igen. Vagy meddõ lehet, ha nem védeketek, könnyen elkaphat valamit. De még óvszerrel is, mert ugye benne is vannak baktériumok, amik szex során a méhébe juthatnak. Tehát 5 napot simán kibírtok szex nélkül, szerintem! Attól még összebújás lehet, meg akár õ is kielégíthet téged, ha úgy megfelel mindkettõtöknek. :)
igen lehet.
És még csúnya betegségeket is összeszedhet! Tudod, ilyenkor belül õ egy nyitott seb. Talán inkább próbálkozz ilyenkor más testréssel, amelyik nem vérzik.
megvan rá az esély, spontán peteéréssel. bár ennek kicsi az esélye, de inkább gumi, minthogy egy 1000+x. (x tart a végtelenbe)kérdés arról hogy: lehet e terhes...
hát eddig soha nem lettem se terhes, se semmi bajom nem lett, ettõl még azt csináltok amit jónak láttok N
Mi is csináljuk, mikor megvan - hiába, jobban kívánom a szexet, meg most mit kell ezen fennakadni -, de gumiban, és csak akkor, ha tudom, hogy nem fogom összevérezni a fél világot.
Igen. Nagyon is lehet terhes. Szedjen tablettát és akkor bármikor csinálhatjátok! Külföldön imádják ilyen napokon a zuhany alatt csinálni, mert akkor semmi nem lesz maszatos (az ágyban).

Ha a baba becsúszik, akkor megtartsuk a barátnőmmel, vagy ne?

el?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha nem akarsz gyereket, akkor VÉDEKEZZÉL NORMÁLISAN. Ha meg védekezés ellenére becsúszik, akkor hagy ne mi döntsük már el, mit csináljatok vele...

Védekezni kell és akkor nem lesz ilyen próblémátok.
A gyermeked életét ne bízd már vadidegen emberekre. :) Ezt Nektek illetve a szüleiteknek kell eldönteni! Bár még azt mondom a szüleidnek is csak akkor van némi beleszólása a dologba, ha rájuk lennétek szorulva és be kellene, hogy segítsenek anyagilag! Én is 19 évesen lettem várandós, míg kihordtam a kislányom a szüleimnél laktam de utána különköltöztünk, azóta is dolgozunk, nem kérek a szüleimtõl sem pénzt sem más jellegû támogatást. De ami viszont fontos lenne, hogy ha tényleg nem akartok még babát, védekezzetek. :) A többirõl pedig döntsetek Ti magatok, ne pedig mások!
Ha nem akarsz gyereket, akkor VÉDEKEZZÉL NORMÁLISAN. Ha meg védekezés ellenére becsúszik, akkor hagy ne mi döntsük már el, mit csináljatok vele...
Megtartsuk gyerekfejjel vagy megöljük a gyerekünket ahelyett hogy felelõsségteljesen védekezünk és az esélyét sem adjuk meg annak, hogy ezen gondolkodni kelljen??? 11 éve gumizok, igen, jobb lenne nélküle, de végiggondoltam mit és mikor akarok az élettõl és kitõl akarok gyereket. Kétszer nem védekeztem, tudatosan, 2 gyerek lett belõle, akkor amikor én akartam. Fel kell húzni és akkor nem írsz ki ilyen kérdést és nincs dilemma, amire másoktól várod a választ.
Hát ne haragudj, de ezt mi hogy döntsük el helyettetek? Hány évesek vagytok? Suli, munka, lakás? Együtt vagytok vagy csak épp kufircoltatok egyet? Akarjátok a babát?
Ne az járjon a fejedben, hogy mi legyen, hanem hogy MI NE legyen. Akkor akarj majd babát, ha barátnõddel évek óta együtt vagytok, van lakásotok, és munkahelyetek, hogy ne 25000 ft-os gyesért maradjon a csaj otthon...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: Jövõre 19 leszek, a barátnõm 17 lesz lesz jövõre. A barátnõmmel együtt vagyunk, és járunk szeretjük nagyon egymást. Én megtartanám a babát, a párom véleményét nem tom igazán.
A kérdező hozzászólása: elõzõ köszi mindent!
Szerintem írhattad volna úgy is, h 16 és 18 évesek vagytok. A párod véleményét nem tudod??? Ez hogy?
A kérdező hozzászólása: Jobban hangzik, ahogy te leirtad. Tudom a párom véleményét is nagyábol.
Gondolom nem lett baba. S szerintem ennek ti is örültök.

Masszázs olajtól lehet bármiféle baja a barátnőmnek ha az a vaginájába kerül, nem lesz tőle irritált?

Legjobb válasz: Ez tõle függ. Lehet h õ érzékenyebb rá. Belülre azért ne kenjetek. Az ajkakat lehet vele kenegetni kicsit

Ez tõle függ. Lehet h õ érzékenyebb rá. Belülre azért ne kenjetek. Az ajkakat lehet vele kenegetni kicsit

Hogyan tisztázzam becsületemet barátaimnál, ha egy barátnőm befeketített náluk, vagy hogyan tudjam meg, mi a bajuk velem?

Hét elején nagyon összevesztem legrégibb barátn?mmel,csúnyákat mondott rám nagyon,holott sokat segítettem neki.egy másik2f?b?l álló baráti kör,ahol kezdett kialakulni jó haverságom,nem keresnek már.az a gyanúm,ez a barátn?m bekavart ott nekem,de barátn?m tagadja.

Legjobb válasz: Mindig az egyenes út a legjobb. Miért nem kérdezel rá a barátaidtól, hogy mondott-e rád rosszakat a barátosnéd?

Mindig az egyenes út a legjobb. Miért nem kérdezel rá a barátaidtól, hogy mondott-e rád rosszakat a barátosnéd?
Ha jóban voltál velük, akkor õk meg kell, hogy hallgassák a Te oldaladról is a történetet. Csak meséld el a te igazságod.
A kérdező hozzászólása: Most barátnõm megsértõdött, hogy nem megyek hozzá.

Mit tegyek akkor ha barátnömnek baja van de mikor megkérdezem tölle, hogy mi a baj azt válaszolja, hogy semmi töbször is?

ilyenkor egy idö után agyf...szt kapok.

Legjobb válasz: A fenéket! [email protected] a fejére! Az ilyen sértõdõs p*csa jobbat úgysem érdemel..

A fenéket! [email protected] a fejére! Az ilyen sértõdõs p*csa jobbat úgysem érdemel..
Hagyd békén. Amúgy az ilyen tipusú emberekkel nem lehet mit kezdeni. Meggyõzik magukat arról, hogy õket mindenki utálja, aztán meg leszúrnak mindenkit h milyen bunkó h nem törõdnek vele.
A kérdező hozzászólása: onnan tudom mert ugy értettem ezt az egész kérdést, hogy mondjuk beszélgetek vele a valamit sértönek talál bocsánatot kérek de tovább duzzog csöndben van morcos de mégis azt mondja h nincs semmi baja pedig nyilvánvaló, hogy van
és mivan ha télleg nincs semmi baja? most magambol indultam ki mert a barátom tölem is kérdi h mi a bajom miközbe semmi bajom sincs de ö csak mondja h dee van valami bajood.pedig nincsis:d
barátom az a helyzet, hogy ez nem csak nálatok van így. Barátnõd a fontos dolgairól sosem fog beszélni veled rendesen hidd el tudom. Szerintem hagyd békén ha annyira fontos neki akkor majd elmondja ha meg nem akkor had üsse meg a guta :D Csak arra vigyázz, hogy mikor kérdezi, hogy mi volt ekkor meg akkor veled akkor te is maradj titokzatos. Lehet nem javít a helyzeteden de ennél rosszabb se igen lehet :D
Ez nekem is ilyen...de ilyenkor hagyom, h lenyugodjon, és ha hiányzom neki, akkor szól, vagy vmi..de am az agyfasz engem is kerülget..most is :@
öleld meg és adj Neki egy hatalmas puszit! aztán mondd meg Neki, hogy számíthat Rád és nyugodtan elmondhatja... ismerõs :)
mondd neki hogy neked elmondhatja ha van valami és maradj ott vele de ne beszélj hozzá elöbb utobb megtöri acsendet
Mondd, hogy szóljon, ha segíthetsz, és hagyd.
banyek, hány hosszú évig csináltam ugyanezt... :D és néha még most is, pedig letelt a 25. évem fele... nehéz róla leszokni, pedig tényleg jó nagy hülyeség. tehát mint a másik fél, aki jártas a semmibajom témában :D írom, hogy igen, van baja. sértett, és Tõled várja, hogy kitalált, mi is az õ baja. ha tovább kérdezõsködsz, elõ fog kerülni a "magadtól is rájöhetnél" reakció is. vagy rájössz magadtól, és megbeszélitek, vagy hagyod a francba. egyedfüggõ, hogy mennyi idõ után (órák, napok), de napirendre fog térni fölötte. meg remélhetõleg kinövi.

Ha baratnomnek megjott a baja, mindig panaszkodik, hogy gorcsol. Er normalis, tudom. De hogyan segithetnek rajta legalabb 1 csoppet is?

Legjobb válasz: simogasd alul a hasát nagyon ovatosan nyomogasd/maszirozd . nekem ez segit hja meg a gyogyszer

simogasd alul a hasát nagyon ovatosan nyomogasd/maszirozd . nekem ez segit hja meg a gyogyszer
hát nekem az elsõ nap szokott erõs lenni utána másodiknap már enyhül és egyre jobb
A kérdező hozzászólása: oo, koszke... csak szeretek rola torodeni, gondoskodni... fontos nekem, mindent megtennek erte.... es amugy hany napig tartanak az ien gorcsok??? koszi a kommentarokat
gyógyszer, pihenés, és melegvizes palack.nem biztos hogy örülni fog, ha simogatod, meg ilyenek, mert valakinek kifejezetten nem esik jol, de próbáld ki.milyen rendes fiu vagy te!
Szerintem, ha nagyon görcsöl, mondd neki, hogy vegyen be görcsoldót. Nekem volt egy barátnõm, akinek még az sem használt, és bár lehet, hogy egy kissé furán hangzik, de õ olyankor megivott egy kupica pálinkát, és attól javult a helyzet (na nem gyógyszerre). Ami még segíteni szokott: meleg borogatás, néhány nappal elõtte magnéziumos pezsgõtabletta. Meg nézd meg ezt az oldalt (a középsõ videót):http://tv2.hu/2008-03-17/2testOr_tavaszi_mozgas_Fur_Anikoval/
A torna segít a legjobban.
Én úgy görcsölök két napig, hogy az ágyból nem tudok felkelni. Egyedül a melegítés segít. Ilyenkor lábmelegítõt szoktam a hasamra tenni és megpróbálok aludni. Mire felkelek enyhül a fájdalom. Ha nincs melegítõ tökéletesen megteszi a meleg vizes borogatás is. És ne fáraszd, mert ha görcsöl sokkal érzékenyebb lehet, s sokkal türelmetlenebb.
A kérdező hozzászólása: koxke mindenkinek.. meg irjatok nyugodtan
Vegyen be Algoflex M-et, nekem mindig használ.
a menstruáció elõtti és alatti szex enyhíti a fájdalmakat.
Segíteni nem nagyon tudsz, de ha sokat beszélsz neki vagy a gondolatát eltereled arrol, hogy õ görcsöl akkor talán könyebb lesz neki.Nálam ez bevált.Próbáld ki!
Tudom nehéz, de az átlagnál legyél vele sokkal türelmesebb, megértõbb, és ha nem vagy vadállat akkor picit meg is masszírozhatod neki a pociját egy kiadós petting körében.
Nekem elsõ nap akkor agyhalál...Gyorsan Algoflex M-be és fél óra és már rohangászok, mintha semmi bajom nem lenne:D Melegborogatás is bejött még, meg én szoktam borsmenta teát inni.Csak, hogy lenyugodjak. Kinek mi jön be ki kell próbálgatni:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!