Találatok a következő kifejezésre: Ha bankkártyával akkor is (15 db)

Ha a pizzát már előre kifizettem bankkártyával, akkor is adjak a futárnak borravalót?

Én megalázónak tartanám, ha a kezembe nyomnának egy 100 Ft-ost. Vagy nem az? Ti adnátok neki egy százast a kezébe, amikor hozza a pizzát? Nem tudom, hogy vajon mit vár el...

Legjobb válasz: Szia! Én alapból nem adok futárnak borravalót! Borravaló a pincérnek jár, akkor ha meg vagy elégedve azzal, hogy idõben észreveszi, hogy már a második körödet szeretnéd kérni, ha a számla kérésért nem kell kiesned a székbõl, hanem csak bólintanod kell, ha azt mondja hogy jó étvágyat...stb A futárt a cége megfizeti, az a dolga. Akkor járna igazából neki borravaló ha valami pluszt is nyújtana (nem kell rosszra gondolni:), de a pizza kiszállítása a munka köri leírása, az nem pedig a figyelmességbõl adódik... remélem érted (bár lehet hogy engem utálnak a futáros ételszállítók, de hát ez van. Nekem sem adnak borravalót, hogy helyesen könyveltem...)

Szia! Én alapból nem adok futárnak borravalót! Borravaló a pincérnek jár, akkor ha meg vagy elégedve azzal, hogy idõben észreveszi, hogy már a második körödet szeretnéd kérni, ha a számla kérésért nem kell kiesned a székbõl, hanem csak bólintanod kell, ha azt mondja hogy jó étvágyat...stb A futárt a cége megfizeti, az a dolga. Akkor járna igazából neki borravaló ha valami pluszt is nyújtana (nem kell rosszra gondolni:) , de a pizza kiszállítása a munka köri leírása, az nem pedig a figyelmességbõl adódik... remélem érted (bár lehet hogy engem utálnak a futáros ételszállítók, de hát ez van. Nekem sem adnak borravalót, hogy helyesen könyveltem...)
lemaradt: A futárnak csak abban az esetben adnék borravalót, ha 10 emeletesben laknánk, elromlana a lift, és gyalog felhozná...
Amit a kártyával fizetsz, abból a futár nem kap semmit, csak a borravaló az, ami az övé. Ha neked ebböl kellene megélned nagyrészt, akkor vagy nem találnád legalázónak, vagy nem mennél pizzafutárnak. Egyébként mennyivel megalázóbb, ha te adsz neki X forintot, mintha a fönöke?
azert ez nem mindig igy van, hogy azert kapja a fizeteset, hogy kiv vigye a pizzat, mert nagyon sok helyen, azt vallaljak, hogy csak borravalora vannak (van ilyen az ismerettsegi körben), vagyis fizetest nem kapnak, a benzint kifizetik nekik, es ennyi. Nem mellesleg a pincer meg azert kapja a fizeteset, hogy eszrevegye, ha a masodik körödet szeretned, hogy jo etvagyat kivanjon, stb. neki meg ez a munkaköri leirasa (pincerkent is dolgozom most :) ).
Fogsz egy százast, és egy kedves "köszönöm" keretében odanyújtod neki. Nincs ebben semmi megalázó, ha naponta 10-15 embertõl kap ennyit, az már egész szép pénz egy hónapban. Bár én az új kétszázasokat szoktam osztogatni borravalónak, az még jól is néz ki.
Adj neki egy 100-ast vagy 200-ast. Végülis õ viszi a fini pizzádat :)
Szerintem is nyugodtan adj neki egy százast, nem megalázó ez, hiszen kihozta a kajádat, és tényleg nyilván több helyen is kap borravalót, így sok kicsi sokra megy.
A kérdező hozzászólása: De akkor most "tessék itt van 100 Ft" és adjam a kezébe? Hát...
A kérdező hozzászólása: Én félelembõl szoktam borravalót adni a futárnak. Félek, hogy beleköp a pizzába legközelebb, ha nem adtam neki borravalót.

Easyjet online fogalást hogyan kell? Kell regisztrálni az oldalon? És lehet átutalással is fizetni, vagy csak bankkártyával? Ha csak bankkártyával, akkor azt hogyan kell?

Részletes folyamatot légyszi írjon valaki Köszi

Legjobb válasz: Nem kell regisztrálni. Bankkártyával úgy kell, hogy beírod szépen a számlaszámodat, õk pedig levonják róla a megfelelõ összeget. Biztosan lehet átutalással is fizetni, de még nem használtam, így nem tudom hogy kell.

Nem kell regisztrálni. Bankkártyával úgy kell, hogy beírod szépen a számlaszámodat, õk pedig levonják róla a megfelelõ összeget. Biztosan lehet átutalással is fizetni, de még nem használtam, így nem tudom hogy kell.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:)
:D kell regisztrálni és nem lehet átutalással fizetni.

Ha csak simán regisztrálok a Paypalre, és nem állítok be egyenlőre semmilyen bankkártyát hozzá, akkor is tudnak nekem küldeni pénzt?

Mert küldött egy levelet a Paypal hogy hitelesítsem a regisztrációmat. (Verify....) Megpróbáltam, de meg kell adni a kártya típust, VISA, MasterCard, vagy AmericanExpress. Nekem egyik féle sincs, és így nem tudom ezt beállítani. Addig is amíg csináltatok egy ilyen kártyát, tudnak pénzt küldeni a Paypal számlámra?

Legjobb válasz: Upgrade-elned kell a kártya típusát és csak úgy tudnak neked pénzt küldeni, de ha nincs hozzá bankkártya csatolva akkor nem tudod levenni róla.

Upgrade-elned kell a kártya típusát és csak úgy tudnak neked pénzt küldeni, de ha nincs hozzá bankkártya csatolva akkor nem tudod levenni róla.
A kérdező hozzászólása: de én még egy jóideig nem is akarok levenni semmit. amikor meg majd le szeretném venni addigra már lesz visa kártyám, vagy mastercard. amúgy melyik jobb?
Szerintem teljesen mindegy hogy melyik, de Visa úgy gondolom több van, de ebben a témában nem mozgok otthon. Hozzáadod a fiókodhoz és rárakhatod a pénzt utána.
A kérdező hozzászólása: én jelenleg semmire nem akarok pénzt tenni, hanem van egy paypalom amire más ember az õ saját paypaljáról akar küldeni pénzt. csak az a gond hogy az enyémhez még nincsen beállítva semmilyen bankszámlaszám, mert nincs se visa se mastercardom. és szóval így õ nem tud az én paypalomra az õ paypaljáról küldeni? elõbb meg kell csinálnom a visa kártyát? a másik gond az hogy az enyém USD valutát használ, a másik meg EUR. nem lesz így "ütközés"?
át tudod állítani a valutát de amint elsõ hozzászólásban is leírtam CSAK akkor tudsz pénzt fogadni paypaledre ha upgrade-eled a paypal fiókodat.


Ha bankkártyával fizetek akkor is kerekítenek 5-re oszthatóra?

Az utalós kérdés is én voltam és ott az egyik válasz, hogy csak a KP forgalomban sz?nik meg.Tehát ha bankkártyával fizetek nem kellene kerekíteni a pénztárosnak (vagy késöbb a pénztárgépnek)

Legjobb válasz: Csak készpénzforgalomban szûnik meg az egy- és kétforintos, vagyis bankkártyás fizetés esetén az öttel nem osztható összeg is terhelhetõ. Sõt, terhelni is kellene. Azonban kérdés, hogy a pénztárgépek hogyan fogják kezelni ezt a lehetõséget. Véleményem szerint csak KP-s fizetés esetén fognak kerekíteni, tehát bankkártyával ugyanúgy valós értéket fogsz fizetni, nem kerekítettet.

Csak készpénzforgalomban szûnik meg az egy- és kétforintos, vagyis bankkártyás fizetés esetén az öttel nem osztható összeg is terhelhetõ. Sõt, terhelni is kellene. Azonban kérdés, hogy a pénztárgépek hogyan fogják kezelni ezt a lehetõséget. Véleményem szerint csak KP-s fizetés esetén fognak kerekíteni, tehát bankkártyával ugyanúgy valós értéket fogsz fizetni, nem kerekítettet.
pl régebben volt az egyik multi boltban még fillér is (lehet most is) és ott is kerekítettek. ez már az euróra való felkészítés. majd akkor lesz csak ám kerekítés.
Nem. A kártyáról a pontos összeget veszik le.

Ha erstés bankkártyával kiveszek otp-s automatából 25. 000Ft-ot, akkor mennyi pénzt vonnak le? Ha csak próbálok kivenni, de nem sikerül, mert nincs rajta az összeg, akkor is von le pénzt?

Legjobb válasz: 575,- Ft, ha sikerül. Ha nem, akkor nem vonnak le. De a Postahivatalban olcsóbb, ott csak 300,- Ft, ha sikerül.

575, - Ft, ha sikerül. Ha nem, akkor nem vonnak le. De a Postahivatalban olcsóbb, ott csak 300, - Ft, ha sikerül.
Bocsánat, tévedtem, továbbolvastam az ÁSZF-et, és bizony von le az Erste, ha sikertelen a tranzakció. Nem saját ATM és POS esetén 100, - Ft, ha fedezetlen a számla!
Akkor nem.
nem, vásárlásnál, te csak azt az összeget fizeted amit a kasszán látsz, a többit (jutalékon, vagy mit a terminél miatt) a kereskedõ
nálam nem volt muszály, mai napig nincs megadva.
Nem kötelezõ megadni.Ha most vetted meg ahhoz jár 30 nap játék idõ és nem kötelezõ elõfizetni, bank kártya, gamecard adatokat meg adni az aktiváláshoz. Van olyan MMO amiben kötelezõ, például Star Trek Online, de a WoW-ban nem kötelezõ..Gamecarddal rá érsz elõfizetni további játék idõre, ha lassan le jár a 30 nap amit a játékkal kapsz.
Am, ha viszont arra gondolsz hogy most Raktad Fel a "Starter Edition-t" szóval az ingyenes verziót amiben csak lvl20-ig lehet fejlõdni, akkor sajnos meg kell adni az upgrad-hez. Ha nincs bank kártyád vagy nem akarod bank kártyával fizetni akkor boltban is megveheted a játékot kp-ért és amit kapsz hozzá aktiváló kulcsot, azzal tudod upgrade-elni full verzióra az account-odat és ehhez is jár a 30 nap.
hát én még kb fél éve kezdtem, trialon voltam, lejárt a játékidõm, és amikor upgradeltem nem kellet megadnom semmit. de azóta sem játszottam :D nem érdemes, csak idõpazarló

Szeretnék bankkártyát, OTP-set. Tudom hogy kell igényelni, de ha valahova utalni akarok akkor azt neten is meg tudom csinálni?

Legjobb válasz: A bankkártya igénylés elsõ lépése, hogy bankszámlát nyitsz az adott banknál. Ahhoz igényelsz bankkártyát. És igen, igényelhetsz netes szolgáltatást is (többnyire ingyenesen). Tehát olyan, hogy csak úgy van egy bankkártyád, nincs.

A bankkártya igénylés elsõ lépése, hogy bankszámlát nyitsz az adott banknál. Ahhoz igényelsz bankkártyát. És igen, igényelhetsz netes szolgáltatást is (többnyire ingyenesen). Tehát olyan, hogy csak úgy van egy bankkártyád, nincs.
1.) Bemész a bankba és nyitsz egy bankszámlát... 2.) Ehhez a bankszámlához igényelj egy bankkártyát... 3.) A bankszámládhoz igényelj NetBank hozzáférést (ez általában díjmentes), legjobb ha olyan bankszámla-csomagot igényelsz, amiben minden benne van... 4.) A NetBankos felületen intézheted a pénzügyeidet (rendszeres vagy rendkívüli átutalások, stb.)... ====== Azt javaslom, hogy ne az OTP-nél nyiss bankszámlát, mert ez a legdrágább, leglehúzósabb bank!!! 14-26 éveseknek a CIB Bank CIBEZZ-számlacsomagja a legjobb, ez díjmentes havi csomag, NetBank hozzáféréssel, díjmentes bankkártyával, a tranzakciók is díjmentesek, havonta 3x bármelyik ATM-bõl díjmentesen vehetsz fel pénzt. Ha elmúltál 26 éves, akkor a K&H Bank "Emeltszintû elektronikus számlacsomag"-ját ajánlom. Ennél 700 Ft/havi számlavezetési díjért díjmentesen tudsz átutalni a Netbank-on keresztül, van benne MobilBank szolgáltatás, Mobil-számlafigyelõ, Mobil-kártyafigyelõ... Havonta 2x díjmentes ATM-használat a bank saját automatáiból. Vagy jó még a Raiffeisen Bank "Lendület"-számlacsomagja. Havi 700 Ft-ért szintén díjmentes minden NetBankos átutalás (akár rendszeres, akár alkalmi), Mobil-számlafigyelõ, Mobil-kártyafigyelõ... Havonta 3x díjmentes bármelyik ATM-bõl a pénzfelvétel. Az OTP-nél az ugyanilyen szolgáltatású számlacsomagok 1300-1400 Ft-ba kerülnek havonta és nem díjmentes a Netbank használata sem!!!
Az elsõ kettõ hsz, nagyon jó, de ami kimaradt, bár már természetes dolog: ahhoz, hogy utalni tudj kell még egy telefon ami a Tied. Számát a szerzõdéskötéskor meg kell adni. Erre kapod a belépõ kódot, vagy az utaláshoz az egyedi kódot. Banki rendszer válogatja. Csak arra vigyázz, hogy a banki belépõ kódod (felhasználónév, jelszó) és a telefon ha lehet külön legyen. Valamelyik jóakaród mind kettõhöz hozzáfér akkor gáz van!
Az OTP-nél van Elektronikus számlacsomagom, 1200ft a havi dija és MINDEN utalás ingyenes a netbankon keresztül. Már évek óta ezt használom és minden csekkemet ott fizetek be. Szószerint mindent!
Én meg nem ajánlom az OTP Bankot:D Hajrá Erste!:D

Netbankom csak akkor lehet, ha van bankkártyám is?

Teszveszen szeretnék eladni és vásárolni és azt írja ki, hogy netbankomon keresztül fizessek 100 Ft-ot és csak azután tudok eladni. Nincs bankkártyám, így is lehet netbankom? Ha igen akkor hogy? Hol kell azt igényelni és melyiket ajánlanátok? Csak a teszveszhez kellene máshoz nem, mert nem használok bankkártyát és nincs is. Havonta mennyibe kerül a netbank? vagy mikért kell ott fizetnem?

Legjobb válasz: Én pont most utaltam a 100 Ft-ot és a héten intéztem a netbankot. :) Nem kell hozzá bankkártya, csak egy folyószámla. Ha van számlaszámod, akkor bemész az adott bankhoz, mondod, hogy netbank-hozzáférést szeretnél igényelni, és pár nap alatt meg is lesz. Én kedden intéztem, tegnap pedig már tudtam is (volna) utalni.

Én pont most utaltam a 100 Ft-ot és a héten intéztem a netbankot. :) Nem kell hozzá bankkártya, csak egy folyószámla. Ha van számlaszámod, akkor bemész az adott bankhoz, mondod, hogy netbank-hozzáférést szeretnél igényelni, és pár nap alatt meg is lesz. Én kedden intéztem, tegnap pedig már tudtam is (volna) utalni.
A jobb bankokban mire kimész az ajtó, már élesítve van a netbanki hozzáférésed.
Én bankon keresztül utaltam ma, azaz bementem és megkértem, hogy utalják át ide a 100ft-ot és nyitottam egy számlát, aminek a havidíja sajnos 700ft a Raiffesen banknál. Sok sikert kívánok!!!

Ha paypal-ra küldenek nekem pénzt, akkor az az összeg a bankkártyára is rákerül, vagy csak arra tudom majd használni, hogy paypal-lal fizessek?

Vettünk valamit e-bay-en, paypal-on keresztül fizettünk (eddig soha nem használtuk, csak emiatt regisztráltunk paypal-ra). Az áru sérült volt, ezt tudtuk is, ezért azt beszéltük meg az eladóval, hogy ő átveszi a postaköltség árát. E-bay-en ki kellett fizetni azt is, így vissza fogja nekem utalni, de paypal-on keresztül akarja. A paypal címem az, amelyik e-mail címmel regisztráltam? Ha erre küldi, a bankkártyán is megjelenik az összeg?

Legjobb válasz: szerintem nem, legalábbis ha nincs összekötve a kártyád a paypallal, semmiféleképpen nem. de ha össze van kötve szerintem akkor is külön kell átrakd a kártyára, bár ebben mér nem vagyok biztos. össze van kötve?

szerintem nem, legalábbis ha nincs összekötve a kártyád a paypallal, semmiféleképpen nem. de ha össze van kötve szerintem akkor is külön kell átrakd a kártyára, bár ebben mér nem vagyok biztos. össze van kötve?
Szia, bár teljesen nem értem a dolgot de pl ha nekem paypalra utalnak vissza összeget, az mindig rákerül a kártyámra 1 héten belül. Volt, hogy 3 napon belül. Remélem valamiben tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: amikor fizettünk, össze kellett kötni eleve. a paypal címem egyenlõ azzal az e-mail címmel, amivel regeltem?
az emailcímed mindig is csak egy emailcímed marad. a paypal oldalán lépsz be az accountodba, máshol ne lépj be csak ott. ha itt megjelenik a pénzösszeg, akkor az rákerül a kártyára is.
A kérdező hozzászólása: e-mail cím és jelszó megadásával kell belépni rá, ezért kérdezem. mert aki küldi vissza a pénzt, azt kérdezi, hogy az-e a paypal címem. mást meg nem látok, vagy nem tudom, mi lehet még


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!