Találatok a következő kifejezésre: Ha bankkártyával akkor (100 db)

Easyjet online fogalást hogyan kell? Kell regisztrálni az oldalon? És lehet átutalással is fizetni, vagy csak bankkártyával? Ha csak bankkártyával, akkor azt hogyan kell?

Részletes folyamatot légyszi írjon valaki Köszi

Legjobb válasz: Nem kell regisztrálni. Bankkártyával úgy kell, hogy beírod szépen a számlaszámodat, õk pedig levonják róla a megfelelõ összeget. Biztosan lehet átutalással is fizetni, de még nem használtam, így nem tudom hogy kell.

Nem kell regisztrálni. Bankkártyával úgy kell, hogy beírod szépen a számlaszámodat, õk pedig levonják róla a megfelelõ összeget. Biztosan lehet átutalással is fizetni, de még nem használtam, így nem tudom hogy kell.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:)
:D kell regisztrálni és nem lehet átutalással fizetni.

HA nincs bankkártyám, akkor nem tudok utalni, csak befizetni a megadott bankszámlára?

A bankszámlaszám után oda van írva zárójelbe,hogy otp bank. Akkor ,ha be akarom fizetni az összeget,akkor az otp bankba kell bemennem,vagy ezt a postán is el lehet intézni?

Legjobb válasz: Postán is lehetne (rózsaszín csekken), de az nagyon sok idõt vesz igénybe, amíg odaér. Inkább menj be egy fiókba, OTP-bõl úgyis van sok. De amúgy ha nincs bankkártyád, viszont van számlád, akkor a saját bankodból is utalhatsz (személyesen fiókból, telefonon, vagy interneten - attól függ, mire van az adott banknál lehetõség).

Postán is lehetne (rózsaszín csekken), de az nagyon sok idõt vesz igénybe, amíg odaér. Inkább menj be egy fiókba, OTP-bõl úgyis van sok. De amúgy ha nincs bankkártyád, viszont van számlád, akkor a saját bankodból is utalhatsz (személyesen fiókból, telefonon, vagy interneten - attól függ, mire van az adott banknál lehetõség).
Rosszul fejezted ki magad, nem bankkártyád nincs, hanem gondolom bankszámlád, vagy más néven folyószámlád. Pénzt bankon/bankokon keresztül utalni csak az tud, akinek van saját számlája valamelyik banknál. Akinek nincs, az postán keresztül küldhet pénzt bármelyik bank folyószámlájára rózsaszín csekken, ami lassú és nagyon drága, vagy abba a bankba fizethet be Kp-t a fogadó fél folyószámlájára ingyen, ahol a fogadó fél a folyószámláját vezeti.
A bank (OTP) bármelyik bankfiókjába be lehet menni befizetni az adott bankszámlára és ez ingyenes, azonnal hozzájuk a pénzhez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most már világos! :)

Ha a PayPal fiókomhoz nincs csatolva bankkártya, akkor tudok pénzt fogadni?

Eladnék egy terméket a PayPal-on, de (még) nem csatoltam hozzá bankkártyát.

Legjobb válasz: Szia! Tudod fogadni a pénzt, küldeni is, ha Te vásárolsz. A hazaküldéshez van szükség bankkártyára, hogy fel tud venni a zsetont. Üdv "ZG"

Szia! Tudod fogadni a pénzt, küldeni is, ha Te vásárolsz. A hazaküldéshez van szükség bankkártyára, hogy fel tud venni a zsetont. Üdv "ZG"


Ha nincs bankkártyám, akkor levonhatnak szoc. Segélyből, illetve szaporodhat a tartozás?

Legjobb válasz: A bankkártyának ilyen szempontból semmi köze a bankszámlához.

A bankkártyának ilyen szempontból semmi köze a bankszámlához.

Ha vaterára regisztrálok és nincs bankkártyám, akkor lehet úgy h minden amit fizetni kell ilyen sárga csekken jöjjön?

Legjobb válasz: Lehet. Az hogy nincs bankkártyád, egyébként nem jelent semmit. Bankszámlád sincs? Azt meg érdemes lesz elõbb-uróbb csinálni egyet.

Lehet. Az hogy nincs bankkártyád, egyébként nem jelent semmit. Bankszámlád sincs? Azt meg érdemes lesz elõbb-uróbb csinálni egyet.
Ja, viszont két dolog: Eladóként nem is regisztrálhatsz, ha nincs bankszámlád, és magánszemélyeknek (mint te is vagy) rózsaszín csekken lehet feladni, nem sárgán, ami elég sokba kerül. Vagyis a franc se fog tõled vásárolni, ha nincs bankszámlád.
A kérdező hozzászólása: én csak szeretnék venni egy cuccost, és akkor hogyha megveszem akkor kiküldik a csekket befizetem éés akkor megjön?
nem küldik ki a csekket, hanem ha te megbeszélted az eladóval az összeget, akkor lekéred a címét és rózsaszín csekken feladod a pénzt, és várod, hogy megkapd. Persze a rózsaszín csekkért még pluszban fizetni kell 15/L
elõzõ vagyok: bár én inkább a teszveszt ajánlanám
A kérdező hozzászólása: igen de én sosem veszek semmit netrõl nekem csak 1 pontos cucc kellene, és mennyi a pluszdíj a piros csekkért?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, utolsó :Premélem sikerül túllicitálni a másikat

Ha bankkártyával fizetek akkor is kerekítenek 5-re oszthatóra?

Az utalós kérdés is én voltam és ott az egyik válasz, hogy csak a KP forgalomban sz?nik meg.Tehát ha bankkártyával fizetek nem kellene kerekíteni a pénztárosnak (vagy késöbb a pénztárgépnek)

Legjobb válasz: Csak készpénzforgalomban szûnik meg az egy- és kétforintos, vagyis bankkártyás fizetés esetén az öttel nem osztható összeg is terhelhetõ. Sõt, terhelni is kellene. Azonban kérdés, hogy a pénztárgépek hogyan fogják kezelni ezt a lehetõséget. Véleményem szerint csak KP-s fizetés esetén fognak kerekíteni, tehát bankkártyával ugyanúgy valós értéket fogsz fizetni, nem kerekítettet.

Csak készpénzforgalomban szûnik meg az egy- és kétforintos, vagyis bankkártyás fizetés esetén az öttel nem osztható összeg is terhelhetõ. Sõt, terhelni is kellene. Azonban kérdés, hogy a pénztárgépek hogyan fogják kezelni ezt a lehetõséget. Véleményem szerint csak KP-s fizetés esetén fognak kerekíteni, tehát bankkártyával ugyanúgy valós értéket fogsz fizetni, nem kerekítettet.
pl régebben volt az egyik multi boltban még fillér is (lehet most is) és ott is kerekítettek. ez már az euróra való felkészítés. majd akkor lesz csak ám kerekítés.
Nem. A kártyáról a pontos összeget veszik le.

Ha a PayPal egyenlegemen van egy X összeg és vásárolok, de van hozzá társítva bankkártya, akkor elõbb azt azt összeget fogja levonni, ami rajta van a PayPal-omon és ha kevés úgy kezdi levenni a bankkártyáról?

Próbáltam röviden és érthetõen fogalmazni, remélem tiszta a dolog. A válaszokat meg elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem elõször mindig paypalról vonta le, ha nem volt elég akkor kártyáról pótolta. De olvastam már olyanról is akinek kártyáról vette le az egészet... nem tudom ez mitõl függ.

Nekem elõször mindig paypalról vonta le, ha nem volt elég akkor kártyáról pótolta. De olvastam már olyanról is akinek kártyáról vette le az egészet... nem tudom ez mitõl függ.
A kérdező hozzászólása: Hm.. értem, érdekes, nagyon régen volt ilyen nekem is, asszem akkor nekem is elõbb kártyáról vonta le és a maradékot pótolta, de már rég volt, nem esküdnék meg rá, ezért kérdezek rá ismét.. :) Mindenesetre köszönöm a választ, még várok, hátha jön több visszajelzés.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem banszamla van megadva a Paypalnak, meg "back up"-nak meg van adva egy hitelkartya. Ha nincs penz a bankban, akkor a hitelkartyat hasznalja es arrol "fizet". DE! Mindig eloszor a Paypal egyenlegbol fog koltekezni. Ha fizetek 10 penzt es a Paypal egyenlegen van 2, akkor a bankszamlarol leveszi a hianyzo 8at. Ha a bankszamlan nincs penz, akkor a hitelkartyat terheli meg 8 penzzel. Ez a "csak kartyarol" levonas akkor mukodik, ha nincs bankszamla hozza rendelve a Paypalhoz, csak bankkartya van hozza rendelve. Illetve vannak olyan online uzletek (nem az eBay) ahol lehet Paypallal fizetni, es azt olyanok is hasznalhatjak, akiknek nincs regisztralt Paypaljuk, csak beirjak nev/cim/stb meg a kartya szamot es fizetnek. Ilyenkor a kartyatranzakciok kozott megjelenik egy olyan, hogy Paypal xy levonas, de az illetonek nincs Paypal regisztracioja. Nem tudom ertheto-e. Pl. amikor nem eBayen vasarolok valamit, es a "kasszanal" lehet fizetni Paypallal, de en nem akarok bejelentkezni a Paypalomba, mert nem a bankbol akarok fizetni, hanem pl. vagy egy masik hitelkartyam es azt akarom hasznalni, akkor annak a kartya adatait adom meg. Ebben az esetben is Paypallal fizetek, de nem a regisztralt Paypalommal, amit amugy eBayhez hasznalok.
A kérdező hozzászólása: Tökéletesen értem! És köszönöm a választ! :) Már többen is ezen a tapasztalaton vagyunk, így szerintem a kérdésem megválaszolásra került, köszönöm! :)
Ha nincs a paypal-on elegendõ öszeg és számla sincs megadva és megterhelik a paypal-os számlámat akkor mi van/lesz?

Ha a pizzát már előre kifizettem bankkártyával, akkor is adjak a futárnak borravalót?

Én megalázónak tartanám, ha a kezembe nyomnának egy 100 Ft-ost. Vagy nem az? Ti adnátok neki egy százast a kezébe, amikor hozza a pizzát? Nem tudom, hogy vajon mit vár el...

Legjobb válasz: Szia! Én alapból nem adok futárnak borravalót! Borravaló a pincérnek jár, akkor ha meg vagy elégedve azzal, hogy idõben észreveszi, hogy már a második körödet szeretnéd kérni, ha a számla kérésért nem kell kiesned a székbõl, hanem csak bólintanod kell, ha azt mondja hogy jó étvágyat...stb A futárt a cége megfizeti, az a dolga. Akkor járna igazából neki borravaló ha valami pluszt is nyújtana (nem kell rosszra gondolni:), de a pizza kiszállítása a munka köri leírása, az nem pedig a figyelmességbõl adódik... remélem érted (bár lehet hogy engem utálnak a futáros ételszállítók, de hát ez van. Nekem sem adnak borravalót, hogy helyesen könyveltem...)

Szia! Én alapból nem adok futárnak borravalót! Borravaló a pincérnek jár, akkor ha meg vagy elégedve azzal, hogy idõben észreveszi, hogy már a második körödet szeretnéd kérni, ha a számla kérésért nem kell kiesned a székbõl, hanem csak bólintanod kell, ha azt mondja hogy jó étvágyat...stb A futárt a cége megfizeti, az a dolga. Akkor járna igazából neki borravaló ha valami pluszt is nyújtana (nem kell rosszra gondolni:) , de a pizza kiszállítása a munka köri leírása, az nem pedig a figyelmességbõl adódik... remélem érted (bár lehet hogy engem utálnak a futáros ételszállítók, de hát ez van. Nekem sem adnak borravalót, hogy helyesen könyveltem...)
lemaradt: A futárnak csak abban az esetben adnék borravalót, ha 10 emeletesben laknánk, elromlana a lift, és gyalog felhozná...
Amit a kártyával fizetsz, abból a futár nem kap semmit, csak a borravaló az, ami az övé. Ha neked ebböl kellene megélned nagyrészt, akkor vagy nem találnád legalázónak, vagy nem mennél pizzafutárnak. Egyébként mennyivel megalázóbb, ha te adsz neki X forintot, mintha a fönöke?
azert ez nem mindig igy van, hogy azert kapja a fizeteset, hogy kiv vigye a pizzat, mert nagyon sok helyen, azt vallaljak, hogy csak borravalora vannak (van ilyen az ismerettsegi körben), vagyis fizetest nem kapnak, a benzint kifizetik nekik, es ennyi. Nem mellesleg a pincer meg azert kapja a fizeteset, hogy eszrevegye, ha a masodik körödet szeretned, hogy jo etvagyat kivanjon, stb. neki meg ez a munkaköri leirasa (pincerkent is dolgozom most :) ).
Fogsz egy százast, és egy kedves "köszönöm" keretében odanyújtod neki. Nincs ebben semmi megalázó, ha naponta 10-15 embertõl kap ennyit, az már egész szép pénz egy hónapban. Bár én az új kétszázasokat szoktam osztogatni borravalónak, az még jól is néz ki.
Adj neki egy 100-ast vagy 200-ast. Végülis õ viszi a fini pizzádat :)
Szerintem is nyugodtan adj neki egy százast, nem megalázó ez, hiszen kihozta a kajádat, és tényleg nyilván több helyen is kap borravalót, így sok kicsi sokra megy.
A kérdező hozzászólása: De akkor most "tessék itt van 100 Ft" és adjam a kezébe? Hát...
A kérdező hozzászólása: Én félelembõl szoktam borravalót adni a futárnak. Félek, hogy beleköp a pizzába legközelebb, ha nem adtam neki borravalót.

Ha külföldön (Angliában) vásárolok magyar bankkártyával, akkor van többszörös konverzió? Bõvebben lent.

A helyzet:

Legjobb válasz: Tudtommal a GBP (deviza) számlán csak devizában lehet pénzed. Ha Ft-ban fizetsz be rá, akkor átkonvertálják valutára. Kint már konverzió nélkül veheted fel.

Tudtommal a GBP (deviza) számlán csak devizában lehet pénzed. Ha Ft-ban fizetsz be rá, akkor átkonvertálják valutára. Kint már konverzió nélkül veheted fel.
Szerintem ilyen esetben nincs konverzió, de azért kérdezz rá a bankban is.
Hát, a bankkártya üzletszabályzatuk I. számú melléklete szerint vagy euró, vagy dollár a bankkártyatársaság elszámoló devizaneme külföldi használat esetén. Így a kétszeres konverzió szerintem elkerülhetetlen. (Mastercard betéti kártyával Európában euró, hitelkártyával bárhol külföldön használva euró. Visa kártya esetén USD.)

Ha 4 hónapja nincs pénz a bankkártyámon, akkor még él a kártya? Vagy letiltják?

Legjobb válasz: a pénz a bankszámlán van, nem a kártyán a kártya egy eszköz csak, amivel hozzájuthatsz a számládon lévõ pénzhez ha nincs mínuszban a bankszámlád, akkor tök mindegy a banknak, hogy használod-e vagy sem, nem fogják ezért a számlát megszüntetni, a kártyát meg pláne nem tiltják le

a pénz a bankszámlán van, nem a kártyán a kártya egy eszköz csak, amivel hozzájuthatsz a számládon lévõ pénzhez ha nincs mínuszban a bankszámlád, akkor tök mindegy a banknak, hogy használod-e vagy sem, nem fogják ezért a számlát megszüntetni, a kártyát meg pláne nem tiltják le
Az eltelt 4 hónap alatt bizonyosan felmerült a bankszámládon a HAVI számlavezetési díj, tehát biztos lehetsz benne, hogy a bankszámlád minuszban van!... Márpedig ezt a bankok nagyon szigorúan veszik... Javaslom, hogy menj be a bankodhoz és rendezd a tartozásaidat, mert ha így akarsz ATM-et használni, biztosra veheted, hogy a bankkártádat "benyeli" a pénzautomata, bevonja a bank!... Vigyázz, mert tartozás miatt felkerülhetsz a bank feketelistájára is!!!
A bankkártyának éves használati díja van, melyet elõre levonnak, minden évben egyszer. A bankkártyád addig él, ameddig azt a rajta lévõ érvényességi dátum mutatja. A bankszámlád valóban mínuszban lehet, ha van a számládhoz számlavezetési díj. Ezt érdemes rendezni, mert csak kamatozik. Banki feketelistára pedig emiatt nem fogsz felkerülni. Nem hiteled van. Hitelesek is csak akkor kerülnek fel, ha 90 napnál hosszabb ideig a minimálbért meghaladó tartozásuk van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!