Találatok a következő kifejezésre: Ha baba lehet kemény (10 db)

Ha baba van, lehet kemény az alhasam? Olyan kemény, hogy behúzni sem bírom.

Legjobb válasz: nem tudom, hogy lehet-e akkor kemény, mert még nem vagyok babás, de az is lehet, hogy valami puffasztó ételt ettél. Már késik?

nem tudom, hogy lehet-e akkor kemény, mert még nem vagyok babás, de az is lehet, hogy valami puffasztó ételt ettél. Már késik?
A kérdező hozzászólása: Várok még, mert a páromnál van a teszt, õ már megvette, - a kis kíváncsi :) és pénteken vagy szombaton hozza haza... Köszi, hogy szorítotok! Sok sikert mindenkinek!
Szerintem várj még pár napot! Nekem az elõzõ hónapban 7 napot késett, és a hõm is magas volt! Annyira reménykedtem, de sajna leesett a hõm, és meg is jött :( szomorú voltam, de hát ez van! Nyugi! Várj még aztán utána tesztelj! Ha gondolod írj priviben!
Szerintem is tesztelj! 6 nap már elég sok (bár attól is függ, korábban mennyire volt pontos a mensid).
Én a helyedben már tesztelnék!
az jó jel, ha visszamegy 36, 2-re akkor viszont sajna nem vagy babás, de ha még ma is 36, 7 volt, akkor van remény. Szorítok neked. Nem akarsz írni privit? [email protected] nagyon szorítok neked, bár már én is...
A kérdező hozzászólása: 6 napja, 36, 7. De nekem pé elõtt 36, 2 szokott lenni, utána megy fel ide.
mióta késik, hõd hogy áll?
A kérdező hozzászólása: Puffasztót bizti nem ettem... Késik, de csak pénteken vagy szombaton tesztelek.
válaszoltam neked

Ha nem kemény a kakija, akkor sem tudja kinyomni. Mi baja lehet másfél hónapos kisfiamnak?

tápszeres és anyatejes fele-fele. szegény rengeteget er?lködik a kakival, kétrét görnyedve nyom, mégsem jön ki neki csak segítséggel (h?mér?, kúp). itattam teával és még a totál laza kaki sem jött ki simán!!! csak segítséggel. mi lehet a baj? más tapasztalt már hasonlót? mindenképp beszélek orvossal, de érdekelne a véleményetek! köszönöm!

Legjobb válasz: Szia, szintén hat hetes a babám és õ is rõlködik a teljesen híg kakival. Úgy tudom, pont azért mert még nagyon híg a széklet, nem fejt ki elég nyomást a végbél falára és ezért nehezen indul meg a belek mozgása (a kitolás). Azért kíváncsi lennék, mit mondott az orvosod. Én eddig én nem használtam kúpot és lázmérõt, csak a Mecsek teát.

Szia, szintén hat hetes a babám és õ is rõlködik a teljesen híg kakival. Úgy tudom, pont azért mert még nagyon híg a széklet, nem fejt ki elég nyomást a végbél falára és ezért nehezen indul meg a belek mozgása (a kitolás). Azért kíváncsi lennék, mit mondott az orvosod. Én eddig én nem használtam kúpot és lázmérõt, csak a Mecsek teát.

Van egy 5 hónapos kutyusom és kb.1 hete fényes a széklete, kemény, de olyan mint ha olajos lenne és világos, csak száraz tápot kap (Eukanuba), régen száraz és fekete volt, lehet, hogy vmi baja van?

Lehet, hogy hülyeség, de azt hallottam, hogy embereknél, ha ilyen a széklet, az hasnyálmirigy gyulladásra utal, ez el?fordulhat kutyáknál is?

Legjobb válasz: Az olajos, fényes széklet önmagában véve még nem jelent feltétlenül problémát, pláne, ha kemény. Ugyanattól a tápláléktól is megváltozhat a széklet, mert a kutyának nem minden nap pont ugyanazokra a tápanyagokra van szüksége, így a székletbe is más maradék dolgokat választ ki. Ezt az én kutyámnál is tapasztaltam. A fényes felület utalhat a bûzmirigy megfelelõ mûködésére is (hogy jól "sikosítja" a székletet). Baj akkor van, ha nyálkás, nyákos, véres, vagy hasmenés van. Az a hasmenés, aminek a teteje olyan, mint az olajtócsáé, az bélgyulladásra utal általában. Ha nagyon aggódsz, akkor vigyél egy adagot az állatorvoshoz, mutasd meg neki, de szerintem amíg jó kedvû, eszik-iszik rendesen, és hurkát kakil, addig nem kell aggódni.

Az olajos, fényes széklet önmagában véve még nem jelent feltétlenül problémát, pláne, ha kemény. Ugyanattól a tápláléktól is megváltozhat a széklet, mert a kutyának nem minden nap pont ugyanazokra a tápanyagokra van szüksége, így a székletbe is más maradék dolgokat választ ki. Ezt az én kutyámnál is tapasztaltam. A fényes felület utalhat a bûzmirigy megfelelõ mûködésére is (hogy jól "sikosítja" a székletet). Baj akkor van, ha nyálkás, nyákos, véres, vagy hasmenés van. Az a hasmenés, aminek a teteje olyan, mint az olajtócsáé, az bélgyulladásra utal általában. Ha nagyon aggódsz, akkor vigyél egy adagot az állatorvoshoz, mutasd meg neki, de szerintem amíg jó kedvû, eszik-iszik rendesen, és hurkát kakil, addig nem kell aggódni.
komolyan nem értem az ilyen kérdéseket... orvosi diagnózist vársz? nem lenne egyszerûbb felhívni az orvost vagy elvinni hozzá? mindenki gyártja a teóriáit és leírja a saját tapasztalatait, ami tök jó, csak nincs két ugyanolyan eset! elolvasol mindenféle véleményt, ahelyett, hogy egy hozzáértõt kérdeznél meg... milyen gazda az, aki a kutyája betegségének okát egy fórumon akarja kideríteni?
A kérdező hozzászólása: Ha számít, a fajtája Westie.
Nem feltétlenül van más tünete a bélgyulladásnak. Láz, bágyadtság, étvágytalanság csak súlyos fertõzöttség esetén lép fel. Ha engedi a pénztárcád, vigyél el egy adagot széklettenyésztésre, az megmondja, van-e baj. 6000 Ft-ba kerül kb.
A kérdező hozzászólása: is-is és puha, de nem hasmenés, ha bélfertõzés, akkor van vmi más tünete, láz vagy vmi más? Mondjuk étvágya az van!
Olajos vagy nyálkás inkább? Az utóbbi lehet bélfertõzés eredménye. Fõleg, ha világos is. Nálunk is mindenki eukanubát eszik, de jó sötétbarnát tojnak:) Szerintem vigyél mintát az állatorvosnak.
A kérdező hozzászólása: Utolsó. Te meg tipikusan az a fajta válsz adó vagy aki csak okoskodni tud és akinek nem vok kíváncsi a fikázására. Nem azt kértem, hogy hordjatok le a sárga földig, hanem, hogy ha valakinek volt már ilyen a kutyájával, akkor az válaszoljon! Nem vagyok kíváncsi a fikázásra, nem tom mit nem lehet megérteni azon, amit kérdek, de ha valaki nem tud mást csak cseszegetni, az inkább ne is válaszoljon semmit!!!
Az nemjó neki hogy csak egy féle kaját kap :S adj neki konzerveket meg különféle dolgokat, néha még házi kosztot is kaphatna, de scak húsfélét (virsli, szalámi stb) a kisgyerekeknek is megváltozik a kakija egy bizonyos kortól :P Sztem semmi baja. Nekem Foxim van és neki is volt ilyesmi
próbáljatok valami jobb antiallergén tápra áttérni, azt mondják a eukanuba nem annyira jó mint régen, mert már nem a tengerentúlról hozzák, hanem itt csinálják ukrajnában. próbáld ki pl az acana halas tápját.
A kérdező hozzászólása: igen
régebben, mikor száraz volt és fekete, akkor is ezt a tápot adtad neki?
Nem biztos, hogy más tünete is van. Nálunk tavasszal volt hasonló: nem hasmenés, de puhább a normálisnál, sárgás és nyálkás. Még laborvizsgálat sem kellett hozzá, az orvos megmondta a kinézetébõl, hogy (elfelejtettem a nevét a kórokozónak) ezt legtöbbször madarak terjesztik, talán a kertben madárkakát kóstolhattak meg. Gyógyszeres kezeléssel néhány nap alatt rendbe is jöttek.

Mi lehet az oka annak, hogy ha a hátamon fekszek, akkor csakis a bal oldalon kemény a hasam? Ott van a baba?

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!

Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!
nekem is volt ilyen és akkor igen, ott volt nekem a háta, lába. 4 hónapos kisfiú anyukája
Nem írtad mennyi idõsek vagytok.Azonkívül a keményedés nem jó jel.Beszélj az orvosoddal, lehet, hogy szedned kell magnéziumot, de biztosan megnézi õ is!
A kérdező hozzászólása: PONT MA VAGYOK 17 HETES! ONNAN GONDOLOM, HOGY OTT LEHET A BABA, MERT EDDIG MINDEN ULTRAHANGON CSAK OTT LEHETETT LÁTNI! NAGYON REMÉLEM, HOGY NINCSEN SEMMI BAJ! KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Baj nincs!Csak nem mondtad mennyi idõs vagy így nemigazán lehetett arra következtetni, hogy elég nagy-e a baba ahhoz hogy érezd.Egy kissebb terhességnél ez valoszinüleg gond lenne mert ugye ott még nem érezni.Nincs gond a babát érzed!Boldog babavárást!

Lehet a babanak vmi baja, ha lenduletbol raesik egy nem tul puha parna? Kiprobaltam es eleg kemenynek tunt.

tudom,hulyen hangzik a kerdes,de ugy tortent,hogy ejszaka magam melle vettem a babat az agyba etetni,a ferjem pedig almaban eldobta ket parnaja kozul az egyiket(biztos rosszat almodott)es a parna pont a baba fejen landolt,aki ugyan nem is reagalt ra,mert aludt,de aznap reggel hanyt,ma meg aluszekony,ez harom napja tortent,2 napja oltast is kapott,amitol lazas lett,meg ment a hasa,lehet-e ettol aluszekony,vagy meguthette,e a parna a fejet annyira?kerlek ne nevessetek ki,tenyleg aggodom!Doki azt mondta vszinu gasztrovirus,de azota nem hanyt es neki nem emlitettem a parnat...

Legjobb válasz: Szerintem nem lessz semmi baja a parnatol.ha fajt volna neki a minimum hogy sirt volna.

Szerintem nem lessz semmi baja a parnatol.ha fajt volna neki a minimum hogy sirt volna.
A kérdező hozzászólása: Koszi!!!

Miért kell le hurrogni másokat? Kérdésem baba cipővel kapcsolatban volt kaptam hideget, meleget! Miért nem lehet normálisan válaszolni? 7hós baba ha néha áll kell vagy nem, kemény talpú drágább cipő vagy elég a vékony talpú?

Legjobb válasz: Mert sajnos ilyenek az emberek :-( Nem kell neki cipõ, majd csak amikor már önállóan jár. Bentre bõven elég neki egy csúszásgátlós zokni. Kint meg már úgyis rossz idõ van, gondolom már nem lesz olyan idõ, hogy le tudd tenni (kertben, játszótéren).

Mert sajnos ilyenek az emberek :-( Nem kell neki cipõ, majd csak amikor már önállóan jár. Bentre bõven elég neki egy csúszásgátlós zokni. Kint meg már úgyis rossz idõ van, gondolom már nem lesz olyan idõ, hogy le tudd tenni (kertben, játszótéren).
Nem hurroglak le. A legújabb álláspont szerint és a külföldi szakirodalom szerint is a legjobb a láb izmainak fejlõdéséhez, ha mezítláb tanul meg járni. Így minden izmát használja és erõsíti. Nem kell bokát tartó cipõ, se kemény talpú. A legjobb a puhatalpú cipõ, lakáson belül meg bõven elég a zokni. Én se cipõben vagyok idehaza. Ez az én véleményem, én így csinálom a fiammal.
Szia! Mindenképp puhatalpú és merev kérgû(sarok résznél) legyen a cipõcske, amiben a baba kényelmesen tudja az elsõ lépéseit majd megtenni! A gonosz anyukákkal pedig nem is kellene foglalkoznod! Tudod a szuper anyukák mindent, mindenkinél jobban tudnak! *-* Saját magukat minõsítik!!
Én is vettem neki mikor 10 hónapos volt, lineát, mondván kell az, de alig használtuk, tiszta újszerû, mert mire elindult, már ki is nõtte. Elég lett volna csak valami egyszerûbb, mert bent én sem adtam rá, és most is csak zokni van rajta a lakásban.
Én jókat röhögök az idegbeteg anyukákon. Ha azt a kérdést tetted volna föl, hogy 10 vagy 12 dkg répapürét adj-e a babának, azon is vérremenõen összevesztek volna. XD Amúgy a kérdésedre válaszolva: barátnõm megkérdezte egy ortopéd orvostól, aki azt mondta, hogy amíg nem jár egyedül, biztosan, addig csak puhatalpú cipõ legyen max. Az én egy évesemnek is még "csak" az van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek:) !!Itthonra nem is adok rá semmit, csak zoknit, de ha kimegyünk még ilyen hidegben adok rá cipõcskét persze nem megy benne, ûl a kocsiban de szép a kislányom:) !!!
Szia! Szokd meg, hogy itt sok ilyen ember van, engem is lehurrogtak már egy kérdés miatt (miért nem lehet 1 éves kor alatt tejet adni a babának). Szerintem se adj rá cipõt bent a házban.

2Hete tömték a fogam a 2 hét után fáj ha erösen harapok ra vagy ha valami keményet eszek volt benne gyógytömés is most a rendes tömés van NAGYON NAGY LYUK volt a fogon Mi lehet a baja?

Az inyem is fáj 1 kicsit fölötte amikor megynomom általába nemfáj.

Legjobb válasz: Ha túl nagy volt a lyuk és mély, és nem gyökérkezelték, akkor lehet, hogy begyulladt, ki kell kezelni, menj vissza még idõben a fogászatra.

Ha túl nagy volt a lyuk és mély, és nem gyökérkezelték, akkor lehet, hogy begyulladt, ki kell kezelni, menj vissza még idõben a fogászatra.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez nemlessz annyira fájdalmas mint a masik tömésem amikor furta bevillant 1-2x a fájdalom de enyhén. Mien fogkrémet ajánlanál a saverózio ellen elsö 2 lapát fogamat már elérte.
Minél nagyobb a lyuk, annál fájdalmasabb a fúrás. Ha te már érzed az édeset, az azt jelenti, hogy a zománc rétegen (a zománcban nincsenek érzõreceptorok) már túljutott a szuvasodás és a dentinben halad. Az ingereket pedig a dentinben lévõ csatornácskák fogják fel, ezért érzed a fájdalmat. Kérj érzéstelenítést és nem fog fájni, de amúgy is túl lehet élni.
A kérdező hozzászólása: Jobb also szemfogamat is bekell tömetni de azon kicsi a lyuk de már fáj ha szölöcukrot ettem rá és belemnt fájt az igaz h joval érzékenyebb ezen a részen a tömés? (fúrás)
Fokozatosan kezd el terhelni, reméljük megjavul.
A kérdező hozzászólása: Remélem megnyugszik nemis eröltetem még ezen a héten az evést. De mikor kene elkezdenem rá enni? 2héttel vagyok tul az igazi tömésen elötte 1 hétig gyogytömés volt ettöl is nagyon paráztam de tuléltem.
Ezt a kérdésbe nem írtad, akkor viszont pont az ellenkezõje, kezd megnyugodni a pulpa. De ha mégis fájna, mindenképpen fogorvos.
A kérdező hozzászólása: Meg ha puhát eszek rá kenyérbelet vagy valamit akkornemfáj.
A kérdező hozzászólása: Nemrosszabodott söt javult elsö pár hétbe megszivtam a fogam fájt de mostmar nem-.
Olyan nincs, hogyha egyszer fáj, akkor annak lesz nyoma a röntgenen. még azt tudom javasolni, hogy várj egy-két napot aztán ha rosszabbodik akkor menj el a fogorvoshoz. Bár nem hiszem, hogy magától elmúlna.
A kérdező hozzászólása: És ha röntgenen nemmutatja ki a betegséget?
Az sem rosszabb, mint a vésés, sõt, még annyit sem érzel. Elérzéstelenítik és még utána is zsibbadt leszel 1-2 órát, nekem egyáltalán nem fájt.
Sajnos házi praktika nincsen rá, és evvel ne is kísérletezz mert akár csonthártyagyulladássá is fajulhat a dolog.
Utolsó vagyok. Nem kell félned tõle, megfelelõ érzéstelenítés mellett semmit sem fogsz érezni belõle :)
A kérdező hozzászólása: Máshogy nemtudnám megoldani? házi parktikával?
A kérdező hozzászólása: Félek a gyökérkezeléstöl pedig nagyon jó fogorvoshoz járok fájdalom nélkül huzta véste az eggyik fogamat de a gyökérkezeléstöl félek :(
Valószínûleg már késõn érkezett a segítség. A túl nagy szuvasodás valószínûleg elérte már a pulpát. Amiben most szenvedsz az valószínûleg egy hyperaemia pulpae, a pulpa kezdetleges vérellátási zavara, enyhe gyulladása. Ez késõbb pulpitisszé fog fajulni, ami rendkívüli fájdalmakkal járhat. Azért fáj a fogad felett az ínyed, mert a gyökércsúcs is kezd begyulladni. Menj vissza a fogorvoshoz minél elõbb, valószínûleg gyökérkezelni fogja. Egy fogászati asszisztens
Elmex fogkrém eléggé hatékony :)
vidd el állatorvoshoz
A kérdező hozzászólása: Jobban van a kicsike! Hát közben kiderült, hogy a kis mohó cicus ki akarta lopni a kutyusunk (németjuhász) szájából a kaját és a kutyus mérgében megcsípte nem elõször fordul elõ és elege lett a kutyusnak szóval a gerince fájt neki nagyon azt roppanthatta meg de ma már sokkal jobban van szaladgál és ugrál jókedvû sokkal jobb..kicsit fájdítja még a hátát de ezt már biztosan túléli. Remélhetõleg megtanulta hogy ne vegye ki egy nagykutya szájából a kaját
Légyszi írd meg mi lett a cicussal. Remélem rendbe jött/jön!
Szia, vidd el orvoshoz, de nem biztos, h nagy a baj, az enyém is ezt csinálta kicsi korában. Az volt a baja, h nem tudta megemészteni a száraz tápot még, így átálltam a nedvesre kb plusz egy hónapig. De biztos ami biztos vidd állatorvoshoz. Ha mûteni kell biztos nagyon drága lesz, de meg lehet beszélni a dokikkal részletfizetést.
nyugodtan vidd el, az, hogy megnézik, nem kerül pénzbe, utána meg tudjátok a többit beszélni
Csörögj oda, mondd el telefonban, mondd el, hogy azért érdekel az ár, mert egyedül vagy otthon. Segíteni fognak.
A kérdező hozzászólása: egyedül vagyok itthon nincs sok pénzem de el akarom vinni kb mennyibe fog kerülni az állatorvos?
Ha csontot nyelt, és megakadt, abba belehalhat. Ha férges, abba is, hisz tönkremehet az idegrendszere is tõle. Ne késlekedj, azonnal vidd orvoshoz, mert így csak kínzod õt.
A kérdező hozzászólása: szegényemet felvettem és ahogy mozgatom a kis testét borzalmasan fáj neki nem is nyávog hanem sír ilyet még nem hallottam.... lehet hogy csontot nyelt? olyan kis mohó és a kutyus táljából simán ki szokta lopni ha jobban ízlik neki..
Igen, tényleg az állatorvos lenne a legjobb ötlet, hiszen csak õ tud segíteni... Minél hamarabb vidd el, annál hamarabb kiderül, hogy mi a probléma, és ha tényleg beteg, akkor még lelehet küzdeni...
szerintem férges...állatorvos tud biztosat mondani
Örülök, hogy jól van. És ha idõd engedi etetéskor figyelj rájuk szerintem, mert lehet, hogy legközelebb nem éli túl :S Én azért megnézetném állatorvossal biztos, ami biztos.

34 hetes vagyok, és elég kényelmetlen, ha összezárom a combom, vagy ha kemény felületre ülök. Olyan, mintha a baba belülről nyomna. Lehet, hogy korábban fogok szülni, vagy ez ilyenkor már normális?

Amúgy más panaszom nincs, minden értékem normális...

Legjobb válasz: ILYENKOR EZ MÁR NORMÁLIS ÉN MINDA KÉT LÁNYOMMAL ÍGY VOLTAM ÉS MÉG RÁ SI VITTEM 6 NAPOT BOLDOG BABAVÁRÁST ÉS BABÁZÁST

ILYENKOR EZ MÁR NORMÁLIS ÉN MINDA KÉT LÁNYOMMAL ÍGY VOLTAM ÉS MÉG RÁ SI VITTEM 6 NAPOT BOLDOG BABAVÁRÁST ÉS BABÁZÁST

Ha nagyon kemény a hasam alja, akkor lehet, hogy összejött a baba?

Van más tünet is, hányinger, fáradság, enyhe görcsök...

Legjobb válasz: Ha késik a mensid, vagy nem olyan mint szokott, akkor csinálj egy tesztet és kiderül.

Ha késik a mensid, vagy nem olyan mint szokott, akkor csinálj egy tesztet és kiderül.
Igen, itt a menstruációd is ódönt.Ha késik teszt...de így tünetek alapján lehetséges. Üdv.:Bea

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!