Találatok a következő kifejezésre: Ha babát mikortól kell (16 db)

16h vagyok, első babával, mikortól kell aggódnom, ha nem érzem rendszeressen a babát?

Kp 2 hete éreztem érdekes "érintést" a hasamban. Nem bugyborék, nem rúgás inkább csikis volt, de csak pár pillanatra. Aztán 1 hete ismét és azóta :) semmi. Mikortól várható, hogy ismét jelentkezik? Normális ilyekor mindez? Nincs túlsúlyom (50 kg)

Legjobb válasz: Szia! Normális, nyugi! Nekem ez a harmadik terhességem, és az elsõ hetekben én sem éreztem mindennap! Még pici, és gyengék a csontjai, ha nagyobb lesz, és erõsödik, minden nap fogd érezni. Hogy mikor? Ez változó, kb. a 20. hét körültõl. Boldog babavárást!

Szia! Normális, nyugi! Nekem ez a harmadik terhességem, és az elsõ hetekben én sem éreztem mindennap! Még pici, és gyengék a csontjai, ha nagyobb lesz, és erõsödik, minden nap fogd érezni. Hogy mikor? Ez változó, kb. a 20. hét körültõl. Boldog babavárást!
16-24 hétig bármikor normális az elsõ magzatmozgás. Kis súlyõ anyák hamarabb megérzik, mint a túlsúlyosak, többedik terhesek is hamarabb megérzik, mint az elõször terhesek. Teljesen normális, hogy a 16. héten még nem érzel semmit. :-) Várj nyugodtan, akár a 20-22. hétig is.

Ilyen szép napos időben, ha sétálni viszem 3 hónapos babámat, kell védeni az arcát a napfény ellen? Ha igen, hogyan? Ha nem, mikortól kell? Milyen napvédő krémet javasoltok?

Legjobb válasz: Én mindig popsikrémmel kenem be az arcát neki :) bár közvetlenül napra nem szoktam tenni (kisfiam már 8 hós, de 3,5 hós kora óta csak kint alszik napközben).

Én mindig popsikrémmel kenem be az arcát neki :) bár közvetlenül napra nem szoktam tenni (kisfiam már 8 hós, de 3, 5 hós kora óta csak kint alszik napközben).
arra gondolsz, h leég a bõre? nem fog leégni, testápolóval kend be inkább, h a szél ne fújja ki neki. a napsugarak márciusban még nem erõsek, nem tud tõle megégni az arca, csak begyûjt jó sok d vitamint.
egy kis bepanthen, és inkabb a szél szárítja ki a borét
Hidratáló krém pl patikai fürdetõ a kimenetel elõtt és vigyél +ban textilpelust és csipeszt, hogy ha kell elé tudd rakni, mert pl az én kisfiam nem szereti, ha a szemébe süt a nap.

Mikortol kell a babaknak cipo, ami tartja a bokajat? Ha mar stabilan all, oldapazik a butorok mellett, vezetgetni kell, vagy ha mar elindult?

Legjobb válasz: Vezetgetni NEM szabad a babát sehogy! Cipõt pedig csak akkor kell ráadni, ha kiviszed a szabadba. Jobban tud közlekedni, ha nincs rajta cipõ. Sõt! Tapasztalatom szerint nagyon gyorsan leszedik a lábukról a cipõt, mert zavarja õket.

Vezetgetni NEM szabad a babát sehogy! Cipõt pedig csak akkor kell ráadni, ha kiviszed a szabadba. Jobban tud közlekedni, ha nincs rajta cipõ. Sõt! Tapasztalatom szerint nagyon gyorsan leszedik a lábukról a cipõt, mert zavarja õket.
Bentre nem kell cipõ, csak kintre. A fiam sosem szedi le a lábáról.
Az elsõ válaszolónak igaza van, vezetgetni tilos, és csak akkor adj rá cipõt, ha nagyon muszáj. Minél többet legyen mezitláb, és ha muszáj cipõt adni rá (kintre), akkor is minél puhább talpú cipõt kell választani.
A kérdező hozzászólása: Koszonom. Akkor sem szabad vezetni, ha o akar menni, csak egyedul meg nem tud?
Nem, akkor sem, akkor fog jól kifejlõdni az egyensúlyérzéke, ha szilárd tárgyakba (bútorokba) kapaszkodva lépeget, és így magától tanul meg egyedül járni, amikor kész rá. Ezt érdemes megnézni, szerintem nagyon jól elmagyarázza a doktornõ, hogy miért nem jó a vezetgetés: http://videoklinika.hu/video/lengyelzs_2013_01_25_megindul_a..


Mikortól ülnek a babák? Nekem kell felültetnem? Nem árt a gerincének? Ha 1-2 perc után eldől, akkor ez még nem biztos ülés. Vagy, ha a kezén támaszkodik?

Legjobb válasz: A baba jobban tudja, és nem mindnél egyforma az idõpont. Én ismertem olyan babát is, amelyik nem akart ülni, mindig csak állni. Persze ülni nem tudott: amikor elfáradt, eldõlt, mint egy darab fa. Felültetheted rövid idõre, ha tartod is. Akkor rájön, hogy milyen ülni, és õ is akar majd. Semmi gond, ha támaszkodik.

A baba jobban tudja, és nem mindnél egyforma az idõpont. Én ismertem olyan babát is, amelyik nem akart ülni, mindig csak állni. Persze ülni nem tudott: amikor elfáradt, eldõlt, mint egy darab fa. Felültetheted rövid idõre, ha tartod is. Akkor rájön, hogy milyen ülni, és õ is akar majd. Semmi gond, ha támaszkodik.
Nem szabad ültetni, kitámogatni.Azért nem ül, mert nem elég erõs még a gerince.Majd õ érzi az idejét.Kislányom gyorsan felült, kisfiamnál sokkal késõbb jött el az idõ.Semmirõl sem marad le.Ha egyedül felül de csak kapaszkodva marad még ülve, kicsit segíthetsz neki, ültetheted de csak amíg el nem fárad.(akár 1perc)Akkor had dõljön, másszon.
Keresztlányom fél évesen kezdett ülni magától..
5-6 hónapos korig nem ajánlatos ültetni, mert még nem elég erõs a csipõjük. Én a kisfiamat 5 hónapos kortól kezdtem ültetni elõzõleg megvizsgálta az orvos uh a csipõt, hogy elég erõs-e.
A kérdező hozzászólása: az én fiacskám 7és fél hónapos-de ha ül is egy darabig, vagy eldõl, vagy lecsuklik a fejecskéje
Az én fiam is pont 7 és fél hónapos. Õ sem ül még magától. Mi minden nap ültetjük egy kicsit (pár percet), támasztva magunkhoz vagy a hónaljánál fogva. Nagyon szereti, annak ellenére, hogy magától még nem tud felülni. Ha látjuk, hogy fárad (inog a feje) abbahagyjuk.
Van aki csak 3 évesen kezd el beszélni... Tök változó...
Hivatalosan 3 éves kor után tartjuk kórosnak, ha egyáltalán nem beszél. De ez gyermekfüggõ, mint szinte minden. Ismerek olyat, aki 3 éves koráig szinte semmit se mondott, utána pedig hirtelen beindult. Sokat beszélgess vele, mesélj neki, mondókázz, énekelj, nevezd meg az õt körülvevõ tárgyakat, dolgokat! Most ez segít a legtöbbet. De fõként ne aggódj, nincs elkésve!!!!
1 évesen még nagyon korai, szerintem ritka az a baba, aki beszél. Néha becsúszik egy-egy értelmesnek hangzó szótag, de sok esetben a szülõ hallja bele. Ilyenkor még utánoznak, a saját nyelvükön mondják el, amit szeretnének. Az egyszerûbb szótagokat, szavakat utánunk mondják, ha!!! van kedvük. Nincs semmivel sem lemaradva a babád, ne aggódj 9 hós kislány anyukája, magyar tanár

Mikortól kell cipő a babának? Ha már feláll vagy csak ha elindul?

Legjobb válasz: Ha elindult,ha áll akkor minek? Orvos azt mondta,hogy jobb ja bent nincs rajta cipõ,szandi,csak ha kimegy ,hogy ne lépjen bele semmibe, és olyat kell választani ami jól tartja a baba bokáját!

Ha elindult, ha áll akkor minek? Orvos azt mondta, hogy jobb ja bent nincs rajta cipõ, szandi, csak ha kimegy , hogy ne lépjen bele semmibe, és olyat kell választani ami jól tartja a baba bokáját!
Én úgy tudom csak akkor kell, ha már képes egyedül is lépegetni és akkor is csak utcára, otthon legjobb, ha mezítláb van. A puhatalpú a jó és olyan, ami tartja a bokáját.

Mikortól kell a babákra cipőt adni? Csak ha már járnak, vagy akkor is, ha még csak állnak? És milyen legyen az első cipő?

Az els? babám nyolc hónapos. Kb egy hónapja feláll, kapaszkodva lépdel, de természetesen még nem jár. Eddig egyáltalán nem hiányzott a cip? a lábáról, de parkban is le szoktam rakni, feláll a babakocsi mellett, a lábunk mellett, stb és most már olyan furcsa látvány, hogy csak zokni van rajta.

Legjobb válasz: Nem feltetlen kell neki még cipõ.De ha veszel,csa nagyon könnyû,puha cipõcskét vegyél.Az igazi cipõkben még nem tudnak járni,és nehéz is nekik.,és a lábuknak sem tesz jót.

Nem feltetlen kell neki még cipõ.De ha veszel, csa nagyon könnyû, puha cipõcskét vegyél.Az igazi cipõkben még nem tudnak járni, és nehéz is nekik., és a lábuknak sem tesz jót.

Mikortól kell, ha kell, a babákat itatni vizzel vagy teával?

Mi lassan 3 hónaposak vagyunk és tápszeresek. Eddig nem adtam neki semmit, csak a nagy h?ségben egy kevés forralt vizet, meg az els? 1,5 hétben mosoly teát. itt olvasgattam és láttam, hogy itatják a babákat. valamit rosszul csinálok? eddig úgy tudtam, hogyha lehet akkor ne adjak neki teát, csak ha ok van rá, például hasfájás.

Legjobb válasz: anyatejesnek csak a hozzátáplálással, 6 hótól ajánlott. tápszerest elõbb szoktak kínálni, de tudtommal csak a hõségben.

anyatejesnek csak a hozzátáplálással, 6 hótól ajánlott. tápszerest elõbb szoktak kínálni, de tudtommal csak a hõségben.
mi tápszeresek vagyunk és pénteken lesz a babám 2 hetes. a kórházban az elsõ két napban csak cukros vizet kapnak, mivel akkor még nayon nincs tejcsi.nyugodtan adhatsz neki vizet.semmi gond nem lesz.én a csuklást is egy pár korttyal oldom meg.a jana baba vízet nem kell forralni ha 24 óra alatt elfogy a felbontott víz, de mivel mi mondom tápszerezünk nálunk elfogy simán, ami meg marad azt forraljuk.
A gyermekednek semmi baja se lesz a víztõl, ha megfelelõen felforralod, illetve babavizet veszel neki. Az én babám már a kezdetektõl iszogat vizet az anyatej, majd késõbb a vegyes kaja mellé. Melegben pedig szükséges is, hogy igyon. A legjobb, ha a vizet fogadja el, de ha nem megy akkor itathatod babáknak való teával vagy késõbb gyümölcslével.
Tápszer mellé mindenképpen kell víz, mert a tápszer csak táplálék és nem folyadék a baba számára szemben az anyatejjel, ami mind a kettõ egyben. Kínáld sokszor vízzel, nagyon fontos neki!!!!!!
Az én kislányom is tápszeres volt, de én az elejétõl adtam neki teát.Igaz hasfájós is volt, de a tápszerre meg is szomjazik.Más mint az anyatej.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor innentõl kezdve itatni fogom.

Mikortól kell a babának fogat mosni és hogyan? Nem szeretném, ha kiromlana neki :-)

Legjobb válasz: Én már az elsõ 2 fogától mostam. Nekik való fogkefével, és nenedent fogkrémmel. Ezt lenyelhetik, fluor mentes. Rendesen megmostam neki:-)

Én már az elsõ 2 fogától mostam. Nekik való fogkefével, és nenedent fogkrémmel. Ezt lenyelhetik, fluor mentes. Rendesen megmostam neki:-)
10hós kislányomnak 6 foga van, mikor már elég nagyok lettek neki, elkezdtem gézlappal mosni. Tegnap kérdeztem a védõnõt, hogy jöhet-e szerinte a fogkefe, mert féltem, nehogy felsértse az inét, de mondta, hogy ezek puha sörtéjûek, amiket a babáknak készitettek, de fogkrémet még semmiféleképp ne használjunk.
Ahogy kijött az elsõ foga (7, 5 hónaposan), onnantól mostam neki, elõször csak vízzel és puha szilikonos fogkefével. 9-10 hónapos kora körül vettünk direkt babáknak való fogkrémet, amit az elsõ is írt, a Nenedentet. Most 16 hónapos, és már pár hónapja igazi kis fogkeféje van, és nagyon szeret fogat mosni vele.
Fiamnak 4 hónaposan jöttek ki az elsõ fogai, gumis fogkefét használunk még csak, inkább csak rágja. 1 éves kora után fogok csak fogkrémet használni. Most 5 foga van, 7 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nyugodtan adhatod neki a rendes ivólét, 1 éves kortól. Én is akkor váltottam, Sió-ra, és jobban szereti:D
Én is 1 évesen váltottam 100%-os gyümölcslevekre. De eleinte felvizeztem egy kicsit, hogy lássam mi a reakciója a szervezetének. Aztán egyre kevesebb vizet raktam bele.
A védõnõm azt mondta, hogy pont a 100%-osakat ne adjam, vagy ha mégis, akkor hígítsam õket vízzel, mert nagyon erõsek a kicsik gyomrának. Egyébként már nyugodtan adhatsz neki hígabb gyümölcsleveket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!