Találatok a következő kifejezésre: Ha babát mikortól (78 db)

Most kezdtünk el babát tervezni. Ha összejön mikortól mehetek táppénzre? Mennyi lesz ennek az összege? A tgyást mikortól lehet igényelni? Ha a munkahelyem nem fizeti utánam a járulékokat akkor ezek nem járnek? Ekkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.

Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.

A babák mikortol "használják" a rágokát, nálatok mikor érdekelte a kicsit? Mert rá van irva hogy 3 honapos kortol de az én babám még alig fog és ha aszájába adom kilöki, miért? (3honapo)

Legjobb válasz: Szia! A fogzás kezdetekor érdemes odaadni nekik, meg persze akkor, ha már tudnak fogni, illetve tárgyakat be tudnak tenni a szájukba. Nálunk a rágókáknak egyik gyerkõcnél sem volt túl nagy sikerük, bármilyen másik babajáték is megtette. Valószínûleg a babódat még nem érdeklik a tárgyak, mert még nem tud rendesen fogni, majd he megtanul fogni, akkor mindent a szájába fog venni...

Szia! A fogzás kezdetekor érdemes odaadni nekik, meg persze akkor, ha már tudnak fogni, illetve tárgyakat be tudnak tenni a szájukba. Nálunk a rágókáknak egyik gyerkõcnél sem volt túl nagy sikerük, bármilyen másik babajáték is megtette. Valószínûleg a babódat még nem érdeklik a tárgyak, mert még nem tud rendesen fogni, majd he megtanul fogni, akkor mindent a szájába fog venni...
az enyém öt és fél hós, most kezdte egy kicsit kitartóbban rágni õket, hogy jön a fogzás. Addig
Szia! Az én babám 4 és fél hónapos és úgy pár hete kezte el érdekelni a rágoka. Fogni mikor elmúlt 3hónapos akkor tudot, de szerintem ez gyerek függõ. Szerintem hamarosan a te kicsikéd is felfedezi a tárgyakat és akkor majd nagyon nagy öröm lesz vele játszani. :) További szép napot!

Érzi azt a babó ha simizem a pocim? És ha igen mikortól?

Ha nem reagál rá az jelenthet valamit?

Legjobb válasz: Sziasztok! Én 29 és fél hetes vagyok, és nekem reagál baba egy ideje. Ha szomorú vagyok valamiért, finoman mocorog, talán azért, hogy tudassa velem, õ itt van és szeret (de nem szeretnék mindenfélét mögé magyarázni, nem mindenki hisz ebben). Ma például az történt, hogy reggel (még aludtam), amikor a párom megölelt, és a pocimra tette a kezét, a pici határozottan belerúgott, majd a párom megsimogatta, erre a keze alá kucorodott, és elaludtak így. Én ebbõl semmit nem vettem észre, a párom mesélte. Ezzel is csak annyit szerettem volna elmondani, hogy a babák már méhen belül kommunikálnak.

Sziasztok! Én 29 és fél hetes vagyok, és nekem reagál baba egy ideje. Ha szomorú vagyok valamiért, finoman mocorog, talán azért, hogy tudassa velem, õ itt van és szeret (de nem szeretnék mindenfélét mögé magyarázni, nem mindenki hisz ebben). Ma például az történt, hogy reggel (még aludtam), amikor a párom megölelt, és a pocimra tette a kezét, a pici határozottan belerúgott, majd a párom megsimogatta, erre a keze alá kucorodott, és elaludtak így. Én ebbõl semmit nem vettem észre, a párom mesélte. Ezzel is csak annyit szerettem volna elmondani, hogy a babák már méhen belül kommunikálnak.
A kérdező hozzászólása: 23hetes vagyok
A 23. héten már persze érzi a babád! Sõt! Kutatások igazolják azt is, hogy ha csak rá gondolsz a babádra, õ azt érzi! Hisz a baba-mama kapcsolat sokkal mélyebbrõl jön! :) Amúgy szerintem babafüggõ, hogy melyik baba hogyan reagál a simogatásra. Én is szoktam simizni, de nem tudnám neked megmondani, hogy hogyan szokott rá reagálni. Ne aggódj, ha esetleg nem reagál a babád a simizésre, az nem jelent rosszat! Majd te is kitapasztalod, hogy mire miként reagál a babád!
A kérdező hozzászólása: Igazából semmire nem szokott nagyon reagálni! Talán mostanában az apja simizésére...de hangokra se nagyon...biztos nem baj?
Én 24 hetes vagyok, ha rugdos, és megsimogatom vagy oda teszem a kezem ahol rúgott, akkor tuti, hogy nem reagál rá semmit.Elhúzódik inkább.Megmozdulok, egybõl rúg.Velem szórakozik, tudom.Nem tudom más hogy van ezzel, de nekem ez is tetszik, mert tudom, hogy ott van.És ha rafkós, hát legyen.
Biztos minden baba, másképp reagál, nekem akkor szokott nagyokat rúgni a kis drágám ha ráteszem a pocakra a kezem, na meg persze mindíg beszélek hozzá, hogy rugizzon nekem egy kicsit mert akkor tudom, hogy jól van. A férjemmel már huncutkodik mert ha õ teszi a kezét a hasamra nem rúg, amint elveszi egybõl elkezd boxolni, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)
Szia! Nálam teljesen változó, hogy hogy reagál. Van, hogy jobban rugdalózik, van hogy inkább abbahagyja, de van mikor dörgölõzik a kezemhez (erre most szokott rá, de olyan jó érzés). Apukájának akkor rugdalózik, mikor gitározik és énekel neki:) )) vagy mikor hozzábújik a pocakhoz és beszél hozzá:) Boldog babavárást! 29+4 heteske
Szia, A legelsõ érzékszervünk, a bõr ami kialakul, érzi az érintéseket icicpici korától, ahogy valóban embrióról beszélünk érzékeli a simit, ha a pocakban valami hozzáér, azzal ingerek érik, fejlõdik. Az én manóm szokott dörgölõzni, ha ott van a kezem a pocakon, néha "nyomkodom" erõsebben teszem rá a kezem, és olyankor bújik, csikizi. Játszunk is, követi a kezem. De ez babánként eltérõ, nálunk kispapa közelben felveszi a tetszhalott állapotot, és semmire sem hajlandó megmozdulni:) utána bezzeg:) Amúgy a picik már ott öntörvényûek, semmit sem jelent ha nem reagál:) Boldog babavárást


16h vagyok, első babával, mikortól kell aggódnom, ha nem érzem rendszeressen a babát?

Kp 2 hete éreztem érdekes "érintést" a hasamban. Nem bugyborék, nem rúgás inkább csikis volt, de csak pár pillanatra. Aztán 1 hete ismét és azóta :) semmi. Mikortól várható, hogy ismét jelentkezik? Normális ilyekor mindez? Nincs túlsúlyom (50 kg)

Legjobb válasz: Szia! Normális, nyugi! Nekem ez a harmadik terhességem, és az elsõ hetekben én sem éreztem mindennap! Még pici, és gyengék a csontjai, ha nagyobb lesz, és erõsödik, minden nap fogd érezni. Hogy mikor? Ez változó, kb. a 20. hét körültõl. Boldog babavárást!

Szia! Normális, nyugi! Nekem ez a harmadik terhességem, és az elsõ hetekben én sem éreztem mindennap! Még pici, és gyengék a csontjai, ha nagyobb lesz, és erõsödik, minden nap fogd érezni. Hogy mikor? Ez változó, kb. a 20. hét körültõl. Boldog babavárást!
16-24 hétig bármikor normális az elsõ magzatmozgás. Kis súlyõ anyák hamarabb megérzik, mint a túlsúlyosak, többedik terhesek is hamarabb megérzik, mint az elõször terhesek. Teljesen normális, hogy a 16. héten még nem érzel semmit. :-) Várj nyugodtan, akár a 20-22. hétig is.
Van aki csak 3 évesen kezd el beszélni... Tök változó...
Hivatalosan 3 éves kor után tartjuk kórosnak, ha egyáltalán nem beszél. De ez gyermekfüggõ, mint szinte minden. Ismerek olyat, aki 3 éves koráig szinte semmit se mondott, utána pedig hirtelen beindult. Sokat beszélgess vele, mesélj neki, mondókázz, énekelj, nevezd meg az õt körülvevõ tárgyakat, dolgokat! Most ez segít a legtöbbet. De fõként ne aggódj, nincs elkésve!!!!
1 évesen még nagyon korai, szerintem ritka az a baba, aki beszél. Néha becsúszik egy-egy értelmesnek hangzó szótag, de sok esetben a szülõ hallja bele. Ilyenkor még utánoznak, a saját nyelvükön mondják el, amit szeretnének. Az egyszerûbb szótagokat, szavakat utánunk mondják, ha!!! van kedvük. Nincs semmivel sem lemaradva a babád, ne aggódj 9 hós kislány anyukája, magyar tanár

Ilyen szép napos időben, ha sétálni viszem 3 hónapos babámat, kell védeni az arcát a napfény ellen? Ha igen, hogyan? Ha nem, mikortól kell? Milyen napvédő krémet javasoltok?

Legjobb válasz: Én mindig popsikrémmel kenem be az arcát neki :) bár közvetlenül napra nem szoktam tenni (kisfiam már 8 hós, de 3,5 hós kora óta csak kint alszik napközben).

Én mindig popsikrémmel kenem be az arcát neki :) bár közvetlenül napra nem szoktam tenni (kisfiam már 8 hós, de 3, 5 hós kora óta csak kint alszik napközben).
arra gondolsz, h leég a bõre? nem fog leégni, testápolóval kend be inkább, h a szél ne fújja ki neki. a napsugarak márciusban még nem erõsek, nem tud tõle megégni az arca, csak begyûjt jó sok d vitamint.
egy kis bepanthen, és inkabb a szél szárítja ki a borét
Hidratáló krém pl patikai fürdetõ a kimenetel elõtt és vigyél +ban textilpelust és csipeszt, hogy ha kell elé tudd rakni, mert pl az én kisfiam nem szereti, ha a szemébe süt a nap.

5 hetes a babám, mikortól adhatok neki a feéforralt lehűtött vizen + anyatejen kívül más folyadékot? Pl. Teát? Ha teáztathatom mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ha csak szopik nem kell neki más folyadék, tökéletesen elég a tej!!!!! Ne rontsd el már ilyen hamar.

Ha csak szopik nem kell neki más folyadék, tökéletesen elég a tej!!!!! Ne rontsd el már ilyen hamar.
Szia!Esetleg édesköményteát vagy kamillát.Nagyon fiatal a babád az ízesitetteket kb:3-4hónapos kortól lehet adni.Ne legyen nagyon édes.az én babám is nyári baba volt és a gyerekorvosom mondta, hogy pár korty teát nyúgottan adhatok neki.Nem rontottam el vele sõt 1éves koráig szopizott szépek a fogai.Sok sikert!
Szia, mindenképp adjál neki folyadékot, mert nagy melegben hiába az elötejcsi, de megszomjazik 2 etetés között nyugodtan adhatsz neki vizet, vagy köménymag teát, én is adom neki mert nagyon szomjas, és ezzel nincs elrontva . 8 hetesek vagyunk
Ha megissza a vizet, ne adj neki teát!! Az én lányom mióta hazahoztuk iszik vizet, fõleg, ha meleg van. Ebben a hûvösebb idõben nem mindig igényli, de ha mély a kutacsa, adok neki, és iszik szépen. 4-5 kiskanállal megiszik, néha többet is. Én nem akarom a teára szoktatni, igyon csak vizet. És igenis kell a víz is , mert az anyatej nagyon zsíros, még az eltej is zsírosabb, mint a víz, kevésbé csillapítja a szomjat, mint a víz. Úgyhogy nyugodtan:-) 5 hetes kislány anuykája
Én is ugyanúgy festettem a hajam mint elõtte, ráadásul szõkére.megkérdeztem a védõnõt, dokit.
A 12. hét után festettem a hajam. Az a lényeg, hogy jól szellõzõ helységben csináld, hogy a szagát ne nagyon lélegezd be. Kozmetikumokból is ugyanazt használtam, amit elõtte is.
Én mindenbõl ugyan azt használtam, mint terhesség elött. Hajamat is festettem, minden második hónapban
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, pedig annyira el tudják rémiszteni az embert....

Ha a hordozóban utazik babám mikortól fordíthatom menetirányba?

Legjobb válasz: Hordozóban nem fordíthatod menetirányba, azt csak háttal szabad bekötni!

Hordozóban nem fordíthatod menetirányba, azt csak háttal szabad bekötni!
Autóban? Ott semmikor, mert hordozóban csak háttal utazhat.
Így van, ahogy elõttem is írták: hordozóban csak háttal! Autósülést akkor lesz majd érdemes (az szembe köthetõ be), amikor már tartja fejét jól.
Nekünk a hordozó is szembe volt bekötve, úgy is belehet. Ha háttal volt üvöltött a kisfiam. Rendõr is állított meg minket úgy, és nem szólt semmit.
Az egy dolog, hogy te bekötötted, kedves utolsó, de attól még az nem szabályos (az egy dolog, hogy éppen az a rendõr nem büntetett meg ezért), de fõleg NEM BIZTONSÁGOS!!! Csak akkor szabad már rendes ülésbe is beletenni a babákat, ha tudnak stabilan ülni, tudják stabilan tartani a fejüket, és így minimális a nyaksérülés esélye egy ütközés során.
Már csak azt nem értem, hogy HOGYAN lehet szembe kekötni??? Hova teszed az övet???
hát nehéz bekötni , mi is sokat sakkoztunk vele, mi úgy szoktuk hogy az anyósülés mögé kötöttük be, a nagyobb részét a biztonsági övnek a hátsó részénél vezettük a kisebb részét meg elöl, mintha a babát kötném le. Legalábbis valahogy igy volt a rajzon ami a kisüléshez volt...
A szembe kötõs vagyok. Nekünk olyan hordozónk volt, amit belehetett kötni szembe is, és szabályos volt.
Nyugodtan adhatod neki a rendes ivólét, 1 éves kortól. Én is akkor váltottam, Sió-ra, és jobban szereti:D
Én is 1 évesen váltottam 100%-os gyümölcslevekre. De eleinte felvizeztem egy kicsit, hogy lássam mi a reakciója a szervezetének. Aztán egyre kevesebb vizet raktam bele.
A védõnõm azt mondta, hogy pont a 100%-osakat ne adjam, vagy ha mégis, akkor hígítsam õket vízzel, mert nagyon erõsek a kicsik gyomrának. Egyébként már nyugodtan adhatsz neki hígabb gyümölcsleveket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!