Találatok a következő kifejezésre: Ha babát már most (112 db)

Ha az 1 éves babámnak már most nagy lába van (23-as), akkor később nagy lábú lesz?

Legjobb válasz: szerintem nem függ össze hogy ha kis korába nagy lába van akkor nagy korára is hatalmas lesz. a férjemnek kicsi lába volt állítolag baba korába és 16 évesen 39es lába volt majd nagyot ugrott neki most 45ös

szerintem nem függ össze hogy ha kis korába nagy lába van akkor nagy korára is hatalmas lesz. a férjemnek kicsi lába volt állítolag baba korába és 16 évesen 39es lába volt majd nagyot ugrott neki most 45ös

Hisztek benne, hogy az ember megérzi ha babát vár? 1.5 éev próbálkozunk, de semmi, eddig minden hónapba be voltam zsongva, hogy na majd most. De most már előre érzem, hogy nem! Tapasztalatok? Meg lehet érezni?

Legjobb válasz: Én is minden hónapban terhes vagyok:)Tesztre annyit költöttem már hogy csak na!De végül is idén már 3-szor összejött a babó de elis mentek sajnos!Most is olyan tüneteim vannak hogy na én most tuti az vagyok ma tesztelek is egyet rendeltem a vateráról 20-db-os tesztet!Te mit érzel most hogy azt mondod hogy na most nem?

Én is minden hónapban terhes vagyok:) Tesztre annyit költöttem már hogy csak na!De végül is idén már 3-szor összejött a babó de elis mentek sajnos!Most is olyan tüneteim vannak hogy na én most tuti az vagyok ma tesztelek is egyet rendeltem a vateráról 20-db-os tesztet!Te mit érzel most hogy azt mondod hogy na most nem?
A kérdező hozzászólása: Semmit....nincs semmi ráutaló tünet, de mondjuk nem törvényszerû hogy legyen(édesanyám egyik terhessége során se volt rosszul), eddig minden hónapba be voltam zsongva, hogy tesztelhessek, és jól mondod, egy vagyon ment el tesztre, de most azt sem akarok....És persze kitört rajtam a szexmánia ami minden hónapba mensi elõtt:-)És valahogy a lelkem mélyén érzem, hogy nem!
Elsõ vagyok!Drukkolok neked hogy minél elõbb babás légy mert látom nagyon vágysz rá!Nekem van már egy 2 éves pasim Õ rá 7 évet vártam elsem akartam hinni hogy 2 csíkom van csináltam is 7-et gyorsan:) 2 hét mulva úgy mentem dokihoz á én biztos nem vagyok terhes mert nekem nem lehet ugysem!Bementem mondtam hogy hormonzavarom van mert kimaradt a menszim meg ilyenek!Na mondta akkor csináljunk elõbb egy rákszürést és utána megbeszéljük mi lehet ez!Amikor vette le a mintát már akkor mondta hogy babás vagyok!Irány az ultrahang!6 hetes voltam és szívhangja is volt!És akár hiszed akár nem az égvilágon semmi de semmi tünetem nem volt!

Kényes téma. Most van az ovulációm, de az élettársam viszket. Ha együtt lennénk és terhes maradnék, lehetne baja a babának? Már elveszítettünk egyet.

Legjobb válasz: Azért szerintem ez nem ilyen egyszerû. Egyrészt nem tudod mi okozza a viszketést, másrészt a canesten krém csak arra jó, hogy enyhítsen a panaszokon, de a kiváltó okot önmagában nem szünteti meg. Erre esetleg a canesten kombi jó lehet, de ott ugye a hüvelykúp min. 3 darab és a használata alatt nem ajánlott az együttlét. Azt nehéz megmondani, hogy a babának lehet-e baja, de én egészen biztosan nem kockáztatnék. Egyébként pedig az is elõfordulhat, hogy Te elkapsz valamit és az orvos a terhesség elsõ 12 hetében nem biztos, hogy tudja majd kezelni. Már most látod, hogy gond lehet, miért nem kerülöd el? Törekedj arra, hogy mindhárman egészségesek legyetek! Elõbb gyógyuljon meg a párod és utána próbálkozzatok a babával.

Azért szerintem ez nem ilyen egyszerû. Egyrészt nem tudod mi okozza a viszketést, másrészt a canesten krém csak arra jó, hogy enyhítsen a panaszokon, de a kiváltó okot önmagában nem szünteti meg. Erre esetleg a canesten kombi jó lehet, de ott ugye a hüvelykúp min. 3 darab és a használata alatt nem ajánlott az együttlét. Azt nehéz megmondani, hogy a babának lehet-e baja, de én egészen biztosan nem kockáztatnék. Egyébként pedig az is elõfordulhat, hogy Te elkapsz valamit és az orvos a terhesség elsõ 12 hetében nem biztos, hogy tudja majd kezelni. Már most látod, hogy gond lehet, miért nem kerülöd el? Törekedj arra, hogy mindhárman egészségesek legyetek! Elõbb gyógyuljon meg a párod és utána próbálkozzatok a babával.
Szia! Semmi, de elõtte kenjétek be magatokat Canestennel, elmúlik a viszketés! A babának szerintem semmi baja nem lehet, ne aggódj! Jó szórakozást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Úgy tudom a Canesten nem kerülhet a nyálkahártyára ill. a hüvelybe. Félek, hogy ha babó lesz õt is elveszíthetjük, pedig már nagyon várunk rá!


Adj neki nyugodtan többet! Ha már nem fogja esetleg kérni úgysem eszi meg mind.
A kérdező hozzászólása: Csajok, nagyon szépen köszi nektek!!Most már akkor nyugodtan fogok neki többet adni holnaptól!!
Én adnám neki a többet. Az enyém is ilyet evett. 3 hónaposan maximum 140 ml-t volt hajlandó megenni belõle. Én nagyon kevesellettem, mert a barátnõm kislánya már ekkor 180 ml-t simán elfogadott. Az enyémnek nem volt nagy súlya, 3 hónaposan volt 4900 g. (3000 g-mal született, 2890g-ra esett vissza a súlya sárgaság miatt)
Minden baba más õ ennyit igényel nyugodtan adj neki akkor annyit õ ugy tudja mennyit akar enni.Nem árthatsz neki.
Szia! Adhatod neki nyugodtan a többet! Ami a dobozokon van írva az csak iránymutatás.Az én kisfiam 3 hónaposan 190-230ml-t evett, 5hónapos korától pedig csak 150-t van hogy annyit sem:) .
Szia Mindkét fiam Milupán nõtt fel. sosem azt ette, ami a dobozon volt, hanem amit a doki kiszámolt neki a súlya alapján! Esetleg próbáld meg úgy etetni! Nálunk sosem volt sírás ha kiürült az üveg, és el sem híztak a fiúk!

Ha babám mászásból kiül oldalra és támaszkodva ül, akkor már ültethetem a babakocsiban 90fokban? Ill. most 8700gramm, ha eléri a 9kg-t, akkor rakhatom őt rendes gyerekülésbe?

Olyat fogunk venni, ami dönthet? (Cybex).

Legjobb válasz: Szerintem igen,persze ne hosszú órákra mert hamar elfáradnak még.Az üléseken tájékoztató adat szerepel. Ha már 10kg de még nem ül értelemszerû,h Nem rakod bele. De ha ha teszem azt pici a babád és késõbb éri el azt a súlyt attól még használhatod. Szép napot!

Szerintem igen, persze ne hosszú órákra mert hamar elfáradnak még.Az üléseken tájékoztató adat szerepel. Ha már 10kg de még nem ül értelemszerû, h Nem rakod bele. De ha ha teszem azt pici a babád és késõbb éri el azt a súlyt attól még használhatod. Szép napot!

36 hét 4 naposan azt mondták, hogy már most 3 és fél kilós a babám. Hány kiló lesz, ha a kiírt időpontban szülök?

A méhszájam zárt, csak meg van rövidülve. Nagyon szeretnék természetesen szülni. 158/56-tal kezdtem s terhességem. Van esélyem szerintetek? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia.Hát szép nagy babád lessz.az utolsó hónapban heti 250g-ot hi´znak kb.szerintem kb.4 kg-os babád lessz.szerintem az még menni fog természetesen.Szüléskor az orvosod úgy is megfogja mondani. Nekem a múlthéten a 39.he´ten 34oog-os volta babám. könnyü szülést.

Szia.Hát szép nagy babád lessz.az utolsó hónapban heti 250g-ot hi´znak kb.szerintem kb.4 kg-os babád lessz.szerintem az még menni fog természetesen.Szüléskor az orvosod úgy is megfogja mondani. Nekem a múlthéten a 39.he´ten 34oog-os volta babám. könnyü szülést.
szia.szerintem ne izgulj simán meg fogod tudni szûlni a babát. Az én kisfiam /elsõ gyerek/ 39.hétre kerek 4000gr-mal született 4 és fél óra alatt. Szóval kitartást és könnyû szûlést kívánok!
Szerintem is meglesz négy kiló :) Durva, a te picid már most nagyobb, mint az enyém volt születéskor (3070 g), de nekem mégis majdnem császár volt. Szóval nem csak a súly a döntõ itt. Találkoztam olyannal, akinek 3, 5 kg-os baba nem fért ki, és olyannal is, aki pikk-pakk megszülte a 4, 3 kg-os babát.

Jó-e az, ha megpróbálom a párommal már most, 22 évesen megnézetni, hogy hogyan születnek a babák?

Nem tervezünk még egyáltalán babát,de arra gondoltam hogyha leülök a párommal,és elmagyarázom neki szépen,hogy mit fog látni(direkt kerestem 3D-s videóanimációt,itt nincs vér,szenvedés,amit?l olyannyira tartanak a férfiak:

Legjobb válasz: SZia! Szerintem most még felesleges megnézetned vele ezt a filmet, majd talán akkor, ha már aktuális lesz a baba téma. 8 hete szültem, és nálam végig velem volt a férjem. Jó volt, hogy velem volt, erõt adott a jelenléte. sõt a végén még azt is megnézte, hogy stoppolt össze a doki! azt mondta, mégegyszer végigcsinálná. A terhesség elején még bizonytalan volt, de mondtam, h én szeretném, ha bent lenne, de õ dönt, nem akarom erõltetni. és az utolsó hetekben már mindenkinek mondogtta, h apás szülés lesz.

SZia! Szerintem most még felesleges megnézetned vele ezt a filmet, majd talán akkor, ha már aktuális lesz a baba téma. 8 hete szültem, és nálam végig velem volt a férjem. Jó volt, hogy velem volt, erõt adott a jelenléte. sõt a végén még azt is megnézte, hogy stoppolt össze a doki! azt mondta, mégegyszer végigcsinálná. A terhesség elején még bizonytalan volt, de mondtam, h én szeretném, ha bent lenne, de õ dönt, nem akarom erõltetni. és az utolsó hetekben már mindenkinek mondogtta, h apás szülés lesz.
Nálunk nem volt kérdés, hogy bejön-e velem. Õ mondta, hogy ott akar lenni. Sajnos az elsõ babámat császárral szültem, ott a mûtõ elõtt kellett várnia, viszont így hamarabb fogta a kezébe a lányunkat mint én. A kisfiamat rendesen szültem, végig bent volt velem amíg vajúdtam. Mikor a kádban voltam nagyon szenvedtem, õ meg ott sírt mellettem. Azt mondta az volt számára a legnehezebb, hogy nem tudott segíteni nekem. Amikor tolófájásaim voltak ott állt mellettem, szorítottam a kezét(erre nem emlékszem, de azt mondta majdnem eltörtem), és amikor kibújt a kisfiunk együtt sírtunk. Nem sokat látott a vérbõl, és én sem. A gátmetszést azt látta, hogy ollóval csinálták, de azt is mellõlem. Szóval a lényeg, hogy az én férjem igazán rosszul van a kórháztól, de a szülés alatt egyáltalán nem volt semmi baja! Néztem már én is a you tube-on szülés videókat, de az pont a másik szemszögbõl mutatja be a dolgot, mint ahonnan mi láttuk. Úgy értem, ahol a fejem volt:) (Remélem ez érthetõ megfogalmazás) Szóval én azt mondom menjen csak be, ez egy életre szóló élmény az apukáknak is! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Végül is tényleg akkor kell majd ezt megbeszélni, ha ott lesz ténylegesen az ideje, hamár a pocakban lesz a baba. Azért meg kell mondanom, a videók láttán én is nagyon megijedtem a szüléstõl.Egy csomó kérdést és választ átnéztem, s utána menten a videókhoz.Mindenesetre csodálatos és emberfeletti dolog lehet életet adni.Majd ha ott lesz az én idõm is, és testileg-lelkileg-anyagilag felkészültem egy babára, akkor lesz megint aktuális a téma, de azért köszönöm ezeket a csodálatos történeteket!:D
Az én párom közölte, hogy nem hajlandó bent lenni a szülésnél, és majdnem elájult, amikor a szülõszobát megmutatta a szülésznõ. Ehhez képest végig bent lett volna, de sajnos császár lett a vége. Még ne nagyon mutogass neki ilyeneket, bõven ráér akkor, ha már terhes leszel, akkor is sztem a második-harmadik trimeszterben.
21 éves vagyok, a párom 22 és 8 hete született mega kislányunk.Bent volt velem végig és nem a fejemnél állt, végig nézett mindnet és nagyon jó volt, hogy bent volt.Régen mindigg csesztetett, mikor mondtam, hogy hoyg fáj a fejem, a derekam, stb, hogy marhára fájhat, , biztsan csak nyavalygok, hát azóta nem mond ilyeneket:) jah, és elismeri, hogy a nõk fájdalomküszöbe sokkal nagyobb:)

A fogantatás után Nektek mikor kezdett el fájni a melletek? (ha egyáltalán fájt) Babát szeretnénk, ovuláció óta 10 nap telt el, de már most nagyon fáj a mellem oldalt.

Legjobb válasz: Nekem a bal szokott oldalt, most is fáj, most van a 11. dpo. Bár eddig nem terhességtõl volt az tuti, most viszont biztos vagyok benne hogy itt van a pocómban a kis pöttyöm!:) Most középidõtõl is fájt pár nappal ezelõttig.

Nekem a bal szokott oldalt, most is fáj, most van a 11. dpo. Bár eddig nem terhességtõl volt az tuti, most viszont biztos vagyok benne hogy itt van a pocómban a kis pöttyöm!:) Most középidõtõl is fájt pár nappal ezelõttig.
Nekem kb 3 hetes terhesen. Hasra sem bírtam feküdni, és meg is nõtt.
A kérdező hozzászólása: jújj köszönöm a válaszokat csajok:) nagyon reménykedem, mert elég sokat szenvedtem idáig... most végre próbálkozhatunk és nagyon úgy érzem, hogy valami "nem stimmel":)
2. vagyok Nagyon drukkolok Neked, nekem a mell fájás volt az egyetlen tünetem. Majd írj, hogy mi lett!
Sziasztok! Elsõ válaszoló vagyok! Véletlenül találtam meg ezt a kérdést, csak gondoltam leírom, hogy nekem bejött, a nemvárt napján pozitívat teszteltem!:-)

Még csak most tervezzük a babát, de már most elhatároztuk, ha megszületik köldökzsinórból őssejtet vetetünk le. Ti hogy vélekedtek az őssejtlevételről?

Legjobb válasz: Szia, szerintem jó dolog, ha lenne pénzünk rá, biztosan levetetném én is. De nem tudjuk kifizetni, még részletekben sem, mert ki mer a lakáshitel mellé ilyen gazdasági helyzetben még plusz 14-15 ezret bevállalni havonta?Én bizony nem... De az is igaz, hogy még annyira gyerekcipõben jár a dolog, mi van akkor, ha a mostani technológiával fagyasztott õssejtet 15 év múlva nem tudják majd arra felhasználni, amire a gyerekemnek kéne? Én már több tájékoztatót végighallgattam, de engem nem gyõztek meg 100%ig, így nem áldozok rá 400ezer forintot. De ha olcsóbb lenne, megcsináltatnám, mert az ember nyilván mindent meg akar tenni a gyermekéért.

Szia, szerintem jó dolog, ha lenne pénzünk rá, biztosan levetetném én is. De nem tudjuk kifizetni, még részletekben sem, mert ki mer a lakáshitel mellé ilyen gazdasági helyzetben még plusz 14-15 ezret bevállalni havonta?Én bizony nem... De az is igaz, hogy még annyira gyerekcipõben jár a dolog, mi van akkor, ha a mostani technológiával fagyasztott õssejtet 15 év múlva nem tudják majd arra felhasználni, amire a gyerekemnek kéne? Én már több tájékoztatót végighallgattam, de engem nem gyõztek meg 100%ig, így nem áldozok rá 400ezer forintot. De ha olcsóbb lenne, megcsináltatnám, mert az ember nyilván mindent meg akar tenni a gyermekéért.
Szia! Én õssejtpárti VOLTAM! De mielõtt megszületett volna a lányunk, utánaolvastam kicsit a technológiának. Az egyik elõzõ válaszolóval maximálisan egyetértek abban, hogy néhány év múlva nem fogják tudni felhasználni arra, amire kellene. Plusz olvastam olyasmit is (tudományos dolog volt, így pontosan idézni már nem tudom - bocs), hogy többféle õssejt van. Tehát amit levesznek, azt nem biztos, hogy fel tudják az adott betegségre használni. Az egésznek annyi volt a lényege, hogy egy nagy lehúzás pillanatnyilag az egész. Ja, és mi a garancia arra, hogy nem csõdöl be a cég idõ elõtt? Ahhoz túl drága. Szerintem egy-két év és lesz konkurenciájuk. Akkor olcsóbban lehet ehhez a "luxushoz" hozzájutni. Üdv


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!