Találatok a következő kifejezésre: Ha babát már (1107 db)

Ha babám már "kutyázik", kb. mennyi idő amíg elkezd mászni?

Legjobb válasz: Az Én babám 8 hónapos!

A kérdező hozzászólása: Az Én babám 8 hónapos!
Kislányom 3 hétig-1 hónapig kutyázott, utána kezdett mászni.
Az én kislányom sosem kutyázott. Aznap, mikor négykézlábra állt, már nyomta is magát elõre. Persze aznap még majdnem orra bukott, de 2 nap múlva már haladt elõre kb. 1 métert.Aztán egyre többet. Szóval az én lányom aznap elkezdett mászni.
Én babám 4 hósan kezdett kutyázni, majdnem 6 hós volt, mikor mászni kezdett.
Kérdésedre a válaszok engem is érdekelnek:) Egy hete kutyázik a lányom!Még nem mászik. Neked mennyi idõs a babád?

Ha babád már nem szpik, de neked még van tejed, az mikor apad el teljesen? Nem gyullad be?

Legjobb válasz: Nekem 8 hónap volt mire teljesen elapasztottam. Nem gyulladt be, mert amikor már nagyon feszített mindig fejtem ki belõle

Nekem 8 hónap volt mire teljesen elapasztottam. Nem gyulladt be, mert amikor már nagyon feszített mindig fejtem ki belõle
Nekem nem gyulladt be, de amikor feszített, akkor kicsit lefejtem, pont annyit, hogy ne feszítsen.Mikor megszületett 8 hónap múlva a 2. baba, neki az elsõ perctõl volt sok tej, nemcsak az elõtej még nem apadt el.
Pont egy éve nem szoptatok, és még mindig nem apadt el teljesen.De csak akkor jön valami belõle, ha megnyomom.

Érdemes more milket szednem ha babám már 5 hónapos?

Csak szopizik és esténként ki kell vennem a fagyoból a tartalék tejcsit,mert nincs annyi tejcsi ciciben.Szedjek more milket vagy kezdjem el hozzátápláni?Laktoherb,homeopátia,sok folyadék,evés,semmi nem használ.

Legjobb válasz: Itt találsz a tejserkentésrõl cikkekt, a more milkrõl is írnak. Szerintem amúgy érdemes szedni, nem a gyerek korától függ, hanem a tejmennyiségtõl! :) http://angol-babaruha.hu/blog/?cat=11

Itt találsz a tejserkentésrõl cikkekt, a more milkrõl is írnak. Szerintem amúgy érdemes szedni, nem a gyerek korától függ, hanem a tejmennyiségtõl! :) http://angol-babaruha.hu/blog/?cat=11
Nekem az vált be, hogy az utolsó szopi után másfél-két órával fejtem még, illetve reggel és gyönyörûen visszajött a tejem és semmi csodaszert nem szedtem. Most 9 hónapos a fiam és még mindig rengeteg tejem van. Szerintem mindenképp érdemes küzdeni a tejért.


Ha babám már egyszer "kigyógyult" a sárgaságból ugye nem sárgulhat be újra?

Legjobb válasz: Normális esetben, ha egészséges a kicsi nem sárgulhat be újra.

Normális esetben, ha egészséges a kicsi nem sárgulhat be újra.
Kislányom a kórházban besárgult majd kék fény alá rakták és helyre jött....majd haza mentünk és újra besárgult. Egészen 8 hetes koráig sárga volt. Nem fektettek vissza minket a kórházba mert a vérkép szerint normál érték alatt volt, csak sárga volt a szine. Megszenvedtünk vele rendesen...lelassult emésztés, ezáltal hasfájás, nem tudott kakilni csak nagy erõlködés árán. sokat itattuk vizzel hogy hamar ürüljön a szervezetébõl a felesleges bilirubin.

Ha az átlaghőm 36, 3 akkor a 36, 7-36, 8 már jó? Ha így marad és nem jön meg ebből már lehet babára következtetni? Nem kellene feljebb mennie ha sikerült volna? A hétvégére nem várom.

Legjobb válasz: "Ha így marad és nem jön meg ebbõl már lehet babára következtetni?" igy igaz. nem feltétlen mindenkinek magas a hõje a 36,7-8-9 is tökéletes.

"Ha így marad és nem jön meg ebbõl már lehet babára következtetni?" igy igaz. nem feltétlen mindenkinek magas a hõje a 36, 7-8-9 is tökéletes.
Ahogy az elsõ válaszoló írta, tökéletes a hõ, nem kell 37 fölé menni, nekem sem ment.Nekem 36.8 volt, tudtam hogy baba van, másnap a teszt is kimutatta. Azóta a nyolc hós a fiam:-)

Ha a babám már egyedül felül, de még nem stabil-gyakorolja-akkor ültethetem pl babakocsiban? Vagy várjak még vele?

8,5 hós,két napja négykézláb állásból felül,az egyik lábát maga alá húzza,oldalra kinyomja a fenekét a kezeit pedig maga mellé húzza. De sokszor mégy ingatag.Ez már ülésnek számít?

Legjobb válasz: A lányom - igaz, õ 5 hósan stabilan ült - már alig négyhónaposan nem maradt meg fekve a kocsiban, csak ha aludt. 8 hós babát teljesen nyugodtan ültethetsz, nem lesz baja, fõleg, ha már magától is felül!

A lányom - igaz, õ 5 hósan stabilan ült - már alig négyhónaposan nem maradt meg fekve a kocsiban, csak ha aludt. 8 hós babát teljesen nyugodtan ültethetsz, nem lesz baja, fõleg, ha már magától is felül!
Igen ez már ülés:) Nyugodtan ültetheted, pár nap és stabilabb lesz, ez új helyzet, még szoknia kell az egyensúlyt:)
Én babaám ugyanígy ült fel, szerintem is ültetheted, amit õ maga csinál, tehát õ ült fel egyedül, megvan hozzá az izomzata, nyugodtan ülhet a babakocsiban is. 8, 5hósan már úgyis nagyon érdekli a külvilág, tetszeni fog neki nagyon a nézelõdés :)

Kényes téma. Most van az ovulációm, de az élettársam viszket. Ha együtt lennénk és terhes maradnék, lehetne baja a babának? Már elveszítettünk egyet.

Legjobb válasz: Azért szerintem ez nem ilyen egyszerû. Egyrészt nem tudod mi okozza a viszketést, másrészt a canesten krém csak arra jó, hogy enyhítsen a panaszokon, de a kiváltó okot önmagában nem szünteti meg. Erre esetleg a canesten kombi jó lehet, de ott ugye a hüvelykúp min. 3 darab és a használata alatt nem ajánlott az együttlét. Azt nehéz megmondani, hogy a babának lehet-e baja, de én egészen biztosan nem kockáztatnék. Egyébként pedig az is elõfordulhat, hogy Te elkapsz valamit és az orvos a terhesség elsõ 12 hetében nem biztos, hogy tudja majd kezelni. Már most látod, hogy gond lehet, miért nem kerülöd el? Törekedj arra, hogy mindhárman egészségesek legyetek! Elõbb gyógyuljon meg a párod és utána próbálkozzatok a babával.

Azért szerintem ez nem ilyen egyszerû. Egyrészt nem tudod mi okozza a viszketést, másrészt a canesten krém csak arra jó, hogy enyhítsen a panaszokon, de a kiváltó okot önmagában nem szünteti meg. Erre esetleg a canesten kombi jó lehet, de ott ugye a hüvelykúp min. 3 darab és a használata alatt nem ajánlott az együttlét. Azt nehéz megmondani, hogy a babának lehet-e baja, de én egészen biztosan nem kockáztatnék. Egyébként pedig az is elõfordulhat, hogy Te elkapsz valamit és az orvos a terhesség elsõ 12 hetében nem biztos, hogy tudja majd kezelni. Már most látod, hogy gond lehet, miért nem kerülöd el? Törekedj arra, hogy mindhárman egészségesek legyetek! Elõbb gyógyuljon meg a párod és utána próbálkozzatok a babával.
Szia! Semmi, de elõtte kenjétek be magatokat Canestennel, elmúlik a viszketés! A babának szerintem semmi baja nem lehet, ne aggódj! Jó szórakozást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Úgy tudom a Canesten nem kerülhet a nyálkahártyára ill. a hüvelybe. Félek, hogy ha babó lesz õt is elveszíthetjük, pedig már nagyon várunk rá!

6 hónapos babám már evett krumplit, répát, tököt, cukkinit. Ha pl. almát is teszek bele, akkor jóízüen eszi mindet. Kb. mennyi gyümölcsöt lehet beletenni a pépbe, hogy kiváltsak vele egy szoptatást vagy tápszert?

A süt?tökön kívül mindegyikre fintorog, de ha pl. almát is teszek bele, akkor jóízüen eszi mindet.Volt olyan eset, hogy 130 grammnyi pépet evett meg a következ? összetételben: 50 krumpli, 50 süt?tök, 30 alma. Szopizni már nem akart utána, kibírta a péppel 3 órán át.

Legjobb válasz: A fõzelékeket habard be,akkor laktatóbb.Már 4 hónaposan be kell vezetni a lisztes ételeket.És tehetsz már neki a fõzelékbe egy kis húst is.Ne keverd a különbözõ fõzelékeket,és ne tégy mindenbe krumplit.Ma ugyan sok anyuka azzal sûrití a fõzelékeket,de akkor minden étel egyforma ízû lesz a babának,és pár hónap után megunja.Te sem ennéd meg,ha minden fõzelékbe krumplit kevernél.Ha jóllakik,akkor nem kell erõltetni,ha utána nem akar szopizni.Elég ha más alkalommal szopizik.

A fõzelékeket habard be, akkor laktatóbb.Már 4 hónaposan be kell vezetni a lisztes ételeket.És tehetsz már neki a fõzelékbe egy kis húst is.Ne keverd a különbözõ fõzelékeket, és ne tégy mindenbe krumplit.Ma ugyan sok anyuka azzal sûrití a fõzelékeket, de akkor minden étel egyforma ízû lesz a babának, és pár hónap után megunja.Te sem ennéd meg, ha minden fõzelékbe krumplit kevernél.Ha jóllakik, akkor nem kell erõltetni, ha utána nem akar szopizni.Elég ha más alkalommal szopizik.
Habarás 6 hónaposan?????? Jézusom.... Javasolnám, hogy a habarást kérdezd meg a védõnõdtõl és gyerekorvostól is. Azt ugyanis csak késõbb lehet bevezetni. Ha a péppel kibírja, ki lehet váltani, mi is így vagyunk, 200 gyümölcsöt bevág tízóraira. Viszont a dokinénik szerint a tejet még nem kellene elvenni, mert a gyümölcsnek nincs annyi kalóriaértéke és mivel 6-7 hónaposan kezdenek aktívak lenni a babák, leállhat a súlygyarapodása.
Ja, a krumpli nálunk mumus, a rizs jobban bejött, azt is, meg kukoricadarát is lehet adni majd. (6 hótól írják, mi 7 hónaposan ettük ezeket) 2. voltam.

11, 5 hónapos babámat már nem tudom jóllakatni az anyatejjel. Immunanyag azért még van ebben a tejem, ha tápanyag ezek szerint már nincs is elég?

11,5 hónapos babám már csak reggel szopizik. Korábban 3-4 órát kibírt a tízóraiig, mostanában meg szinte már rögtön éhes, alig bírja kivárni, hogy elkészítsem neki a tápszert. Nincs már benne tápérték? Immunanyag még van? Azt mondják egyéves korig mindenképp érdemes szoptatni, mert addig alakul ki az immunrendszer. Ti is így tudjátok? Köszönöm.

Legjobb válasz: A babák immunrendszere 3-4 hónapos korra alakul ki. Persze utána is jó az anyatej+ az immunanyagok, de nem kell "megfeszülni", ha már fogyatkozik a tejcsi. Szóval emiatt nem leszel "rossz" anya!

A babák immunrendszere 3-4 hónapos korra alakul ki. Persze utána is jó az anyatej+ az immunanyagok, de nem kell "megfeszülni", ha már fogyatkozik a tejcsi. Szóval emiatt nem leszel "rossz" anya!
Az immunrendszer az elsõ hónapokban tud a legjobban védekezni a káros anyagok ellen. Csak ma ezt elfelejtik. Minél elõbb kerül egy étellel kapcsolatba a szervezet, annál kevésbé lesz allergiás.
Az én fiam 10, 5 hónapos, még mindig szopizik, napi 3-4-szer. Õ sem lakik már jól vele, kb fél óra múlva éhes. De imádja, ragaszkodik hozzá, nekem nem teher, tehát szoptatom, amíg igényli. Viszont nagyon sok mindenre jó: ha éjjel szomjas, ha beteg, és nem fogad el semmit...És a lányomon látom, aki szintén sokáig szopizott, hogy milyen egészséges! Szoptasd csak, ha csak reggelente is! Utána már csak a saját immunrendszerére hagyatkozhat már, és könnyebben jönnek a vírusok, betegségek...
minél tovább szoptatod annál jobb.persze hogy már kevés neki az anyatej.Ez normális.másfél éves korig nyugodtan szopizhat ha van tejed.örülj neki hogy van étvágya.szopiztasd aztán ha kevés neki, akkor adj tápszert neki.
Bocsi, de mit jelent hogy a sima tej helyett adod neki?reggel szopizik, este is, oké, mert nincs elég tejed.De amúgy miket eszik?mit adsz neki nap közben?(reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi?)
azt akartam írni, hogy este tápszer mert nincs elég tejed...bocsi
A kérdező hozzászólása: Reggel anyatej és tápszer. Tízóraira gyümölcsöt kap gabonával. Ebédre zöldséget hússal vagy hallal. Uzsonnára gyümölcsöt túróval vagy joghurttal. Vacsorára kenyeret, sajtot, zöldséget. Lefekvés elõtt tápszer. Hetente egyszer kap csirkemájat és tojássárgáját.
A tápszer kontra anyatejhez én csak azt tudnám hozzáfûzni, hogy az én lányom tápszeres volt az elejétõl fogva, már 19 éves és kb 5x volt beteg. Pedig 2 éves korától járt már bölcsibe, közösségbe. A barátnõm is tápszert adott a gyerekeinek és nem betegek soha. Viszont a sógornõm és több ismerõsöm is, akik 2(!) éves koráig, vagy még tovább is szoptatták a gyerekeiket, egyfolytában orvoshoz járnak, mert minden betegséget rögtön elkapnak. Persze, akinek van teje az szoptasson, de én egyáltalán nem vagyok meggyõzve a tápszer hátrányairól, ez tapasztalat.
Én sem azt írtam, hogy a tápszer rossz!Nincs vele baj, csak aki szoptat, annak szerintem fölösleges kiváltani a szoptatást tápszerrel....És ha már nagy a baba akkor fölösleges vele kiegészíteni, ételt kell neki adni.DE ez csak az én véleményem. Annyit még, hogy a szoptatós anyák szerintem sokszor túlzásba esnek az anyatejet illetõen, és hajlamosak jó sokáig csak azt adni, mert hogy midnen benne van...ezzel szemben a tápszeresek korábban kezdik a hozzátáplálást, lehet jobban adnak vitamint is. Fiam 1 éves, szoptatom, de mellette napi 5x eszik szilárdat, mert csak az anyatej már nem lenne neki elég, s nem azért mert kevés, hanem mert már nagy!
A kérdező hozzászólása: Nem a szilárd táplálék helyett adom neki, hanem a sima tej helyett. Szopizni már csak reggel szopizik a többi napszakban nem hajlandó (nem tudom erõltetni, fejni meg már nem tudok két decit, korábban simán tudtam). Így a reggel is az esti meleg ital helyett kapja a tápszert. 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, nem vagyok ellensége az anyatejnek egyáltalán, sõt.
A szoptatást váltod ki tápszerrel???huuuh:) )Miért nem rendes étellel??Már 1 éves!!!! Nem kéne neki tápszer, adj neki rendes kaját, és szoptasd tovább!
5-ös, 6-os válaszoló vagyok. Én sem adnék neki tápszert!ne aggódj, az anyatej az teljesen jó!! Az én fiam 1 éves, szopizik, mégis többször volt náthás.De az a lényeg, hogy nem volt durva, erõs egyik sem.Ja és hosszú távon an jó hatása a szoptatásnak. Ne tévesszen meg a sok propaganda, annyira azért nem jó a tápszer....jaj most ezzel lehet vitát szítok.Szóval persze, jó, de egy szopizós babának semmi szüksége rá!!!Vannak folyékony viaminok, amit adhatnál neki. De mondjuk a te dolgod:) Csak ne legyél olyan elfogult a tápszerrel kapcsolatban, mert azt sem ihatja örökké...nehogy túlaggódd magad majd ha csak szilárd ételt eszik, és tejet iszik...
A kérdező hozzászólása: Ja de! Pont ezt a kettõt. Vigantolt születése óta (akkor K vitamint is kapott), a Cebiont viszont csak 2 hete, amikor megfázott, és a gyerekorvos javasolta. Azt azóta adom neki rendszeresen. A tápszer szerinted káros? Sok felesleges anyag van benne? Vagy kevés szívódik fel belõle? Vagy miért ne adjam neki? Szerencsére 6 hónapos koráig nem adtam egy cseppet sem. De azóta napi egyszer, egy ideje kétszer. De végül is ezzel a tejet váltom ki, bár most hogy lassan egyéves lesz, azt tervezem, hogy reggel este kap 2 deci tejet, és elhagyom a tápszert.
Ugyanannyi kalória van és tápérték van a tejedben, mint mondjuk 10 hónappal ezelõtt. Viszont a babád már nem akkora, mint 1 hónapos korában és a szervezete már a szilárd táplálék befogadására alakul át és azért kevés neki a tejed. Szóval nem a tejed változott, hanem a babád :D Tápszert nem kéne neki adnod, hidd el, még a kevés anyatejben is több értékes anyag van, mint a tápszerben. Inkább szoptasd még naponta többször, minthogy tápszerezd. Cebiont és Vigantolt se adsz neki?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez megnyugtató. De remélem, immunanyag azért van a tejben, ha már kalória nincs. Azért adok neki tápszert, mert bár 6 hónapos koráig kizárólagos szoptatáson volt, és azóta is szoptatom még, már többször volt náthás (pedig szerintem nagyon változatosan eszik sok zöldséggel és gyümölccsel), és a másik, hogy az a tapasztalatom, hogy az esti cumisüveg nagyon nyugtatólag hat rá (este már nem hajlandó szopizni, nagyon fáradt olyankor, azt hiszem). Meg úgy tûnik, hogy kicsit vérszegény is, majd megyünk vérvételre (én is az vagyok), és hát én már nem tudom mennyi vitamin van a mai ételekben... Szóval a tápszer az neki tej és vitaminforrás. Más vitamint nem adok neki. Szóval ezért adok neki tápszert.
Amúgy nekem 1 éves a fiam, nálunk a szopizás már csak "nasi" tuti nem lenne el vele 3-4 órát, talán 1-et. (utolsó)
Lassan 1 éves, szerintem a reggeli szopi mellé adj neki reggelit!!!kenyér vajjal, májkrémmel, paradicsommal, vagy amit te eszel.... Nagyon fontos, és jó hogy még szoptatsz, de nagy már ahhoz, hogy csak ezzel ellegyen. Amúgy megkérdezhetem minek adsz neki tápszert??? Miket eszik egy nap?
Kedves utolsó, meg is beszéltük :) Egyébként csak akkor durran el az agyam, amikor sok anya, aki még 2 éves korban is szoptatja a már kisgyerekét, lefikázza azt aki nem tudta szoptatni és elmondja minden immungyenge, beteges gyereknek a tápszeres babákat. Nos én ezt egyáltalán nem osztom. Mondom tapasztalatból írok.

Szopizó 4, 5 hós babám már vágyik más ízekre is. Mit gondoltok, nem baj, ha már adok neki gyümölcsöt?

Ma próbaképpen adtam neki egy kis reszelt almát, és teljesen rávadult, jóíz?en cuppogott. Ha eszünk a férjemmel, majd kiesik a szeme, olyan izgatott lesz, ? is enne.

Legjobb válasz: Nyugodtan adj neki már mást is. Ez a 6 hó a mai trend, 10 év múlva más lesz. Úgy néz ki a Te babád már megérett a rendes kajcsira.

Nyugodtan adj neki már mást is. Ez a 6 hó a mai trend, 10 év múlva más lesz. Úgy néz ki a Te babád már megérett a rendes kajcsira.
4 hós a babám, szopizik, de már napi 1x kap tápot este lefekvés elõtt, attól végig alussza az éjszakát, délelõtt gyümölcs, nálunk az alma nem jött be, de elsõre megevett 1 egész barackot, s azóta is, délután fél adag tejpépet kap meggylével, szereti s így nem savanyú.
Tegbap barackot ettem és a 4 hónapos csak anytejes lányom annyira kíváncsi volt, hogy mi van a kezemben, hogy odatettem a szájához é látni kellet volna, ahogy rácuppant. Utána öszsenyomkodtam egy kis darabot és adtam neki pár kanállal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!