Találatok a következő kifejezésre: Ha babát lehet járni (5 db)

Ha babát szeretnék, lehet járni uszodába?

NAgyon szeretek úszni, de most nagyon babát szeretnénk, nem tudom, hogy lehet-e úszni járni, ha babát szeretnék!? Tud nekem ebben valamit segíteni?

Legjobb válasz: nyugodtan járjál úszni, mert az nem lehet, hogy ha babát szeretne valaki akkor megálljon az élet. Minjél többet agyalsz rajta annál kevésbé fog összejönni.

nyugodtan járjál úszni, mert az nem lehet, hogy ha babát szeretne valaki akkor megálljon az élet. Minjél többet agyalsz rajta annál kevésbé fog összejönni.
Nyugodtan járhatsz úszni, sõt kifejezetten egészséges, mert az úszás a legjobb mozgásfajta, mindent átmozgat! Legalább nem leszel hátfájós!
Nyugodtan lehet járni úszni, sõt még valamikor a terhesnõknek is szokták javasolni csak kevesebbet és nem megeröltetõen
Jól válaszd meg az uszodát.Én alapból el szoktam kapni vmi nyavaját.Nyáron leszek nagy pocakos, de én félek a sok bacitól ami vízben terjed.annyira undorítóak az emberek, ha nincs benne vizelet kimutató cucc, akkor tuti mindenki beleenged ezt azt.Viszont tényleg vannak olyan uszodák ahol van baba-mama uszi is ott tuti ellenõrzik a víz minõségét.
Miert ne jarhatnal?

Lehet járatni a babát ha nem miért? Járni akar, 8 hónapos. Mit tegyek? Akkor most mit lehet?

A picim elfeküdte a lábát a méhemben és befele állt a lába egy picit. E miatt aggódtam, és e miatt kell ortopédiára menni. Bejelentkeztem telefonon, és akivel egyeztettem leüvöltötte a hajamat és azt mondta, hogy lehetek ilyen hülye a 21. században hogy rosszat okozok a gyereknek. Na de ha menni akar és felhúzza magát, tehát nem felül hanem egyb?l feláll mit tegyek? És kezd lépkedni mi több szalad, ha úgy tetszik. Mit csinálhatok. Már nem elég neki az ?lés. Azt mondta az az asszisztens vagy nemtom ki a kivel telefonon beszéltem hogy nem csinálhat semmmit a gyerek csak amit magától csinál.... na de ez relatív.... hiába nyolc hónapos ülni sem magától ül fel.... abban is segítek. Ti hogy vagytok ezzel???

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést! Az ortopéd asszisztensnek hiszel, akinek ez a szakmája és ezeregy hasonló esetet látot vagy egy kompozó ismeretlen anyukának?! Mit vársz? Hogy itt a járatásra bíztassanak a "jószándékú" válaszolók?

Nem igazán értem a kérdést! Az ortopéd asszisztensnek hiszel, akinek ez a szakmája és ezeregy hasonló esetet látot vagy egy kompozó ismeretlen anyukának?! Mit vársz? Hogy itt a járatásra bíztassanak a "jószándékú" válaszolók?
Én egyszer néztem egy errõl szóló mûsort, amiben ezt mondták:"A gyerekeket nem megtanítani kell mászni, ülni, járni stb..hanem meg kell várni, amíg elég fejlettek lesznek hozzá és önmaguktól csinálják. Hiszen a fû sem nõ jobban attól, ha húzzuk. Minden baba máskor érik meg dolgokra, semmit sem szabad eröltetni!" Az én babám is állandóan állni akar. De pár másodpercnél tovább sosem hagyom, mert félek, hogy görbe lesz a lába. Valamint nem bánjuk szerintem, ha késõbb indulnak el, addig is nagyobb biztonságban vannak:) )
Szia! Elképzelhetõ hogy dongalába van a babádnak. Csak azt nem értem, hogy miért nem szóltak a szüléskor, ill. miért csak most kezdik el kezelni. Ha felhúzza magát állásba az tényleg jó, örülök, hogy tetszik, de ne engedd járni. Ilyenkor még szinte csak lóg a kezein, nem támaszkodik és ha megnézed az összes súly a lábán ill. a térdén lesz. Könnyen kialakulhat óláb és egyéb csípõprobléma is. Felállíthatod, de csak keveset. Te vagy az erõsebb, nem hiszem, hogy ne tudnád megakadályozni, hogy menjen. Tedd inkább hasra hagy erõlködjön. Úgyis a legtöbb baba négykézlábból ül fel, úgy hogy oldalra teszi ki a popóját. Nem csinálnak lebegõülést. Szóval vidd gyógytornára, sokat fog segíteni hidd el, mégha néha egy kicsit keményebben beszélnek is. Minden jót! Gyógytornász anyuka
Szia!Az én kisfiamnak is elvolt nyomva a bal lábfeje a méhemben.Én nagyon megijedtem mi lesz.A korházi zárojelentésen az áll ortopédia javasolt.A doktornéni/háziorvos/ megnézte és azt mondta nem sulyos sok ilyen van megmutatta, hogy tornásztassam, ortopédiára nem vittem.6hetes csipõszürésen még nem szóltam de a 3hónapos szûrésen aranyos orvos volt és elmondtam a problémámat aki megnézte a lábát és azt mondta minden teljesen rendben van.Most 10hónapos 6hónaposan állt fel egyedül a kiságyba és nekünk azt mondta a doktornéni ha egyedül csinálja nem segitek neki semmi probléma.Pár napja már a játszótéren is sétál egyedül igen ügyesen alig tottyan le.
Az asszisztensnek sajnos igaza van, csak azt csinálhatja, amit magától csinál, tehát a kézen fogva sétáltatás sem jó. Ha gond volt a lábával korábban, akkor PLÁNE nem szabad "segített" mozgásokat csinálni :( Egyszerû a dolog, ne segíts neki benne :)
szerintem meg attól semmi baja nem lessz ha egy picit hagyod had menjen és próbálgassa magát csak arra figyelj oda hogy normális cipõ legyen a lábán.az én lányom négy hónaposan bébikompozott egy évesen meg már egyedül járt.
A kérdező hozzászólása: Nem kedves harmadik válaszoló. a lekezelõ stílusból köszönöm mára elég. egyszerûen csak nem értem mi az oka annak hogy idáig senki DE SENKI nem mondta hogy nem szabad járatni a gyereket. Holott intelligens anyukának tartom magam.Kíváncsi voltam mások mi csinálnak. vagy egyáltalán hallották e ezt?

Mennyire lehet "bulizni" vagyis koncertekre járni, sokáig fent lenni terhesen? Mármint ha bírja az ember. Árt a babának egy-egy "görbe este"?

Legjobb válasz: A dohanyfust, passziv dohanyzas igenis art, neha meg jobban mintha te dohanyoznal. Koraterhesen nalunk volt a sogornom hetekig, es nem ertette, miert nem megyek vele a konyhaba beszelgetni, amig o fustol. Neked is, babanak is artalmas lehet. Ha nem olyan helyre mesz, ami fustos, es birod, nuygodtan mehetsz. Pocakodat nem tudjak annyira megnyomni, h artson a babank, hisz o magzatvizben van, vedi ot a viz. Persze azert oriasi nagy tomeg kozepere ne keruljel, de azt meg nem terhesen sem birja mindenki. En pl sehova sem tudtam menni este, mes most sem tudok, nem birom, mert faradt, almos vagyok. Szilveszterkor is ejfelig birtam. De ha birod, miert ne?

A dohanyfust, passziv dohanyzas igenis art, neha meg jobban mintha te dohanyoznal. Koraterhesen nalunk volt a sogornom hetekig, es nem ertette, miert nem megyek vele a konyhaba beszelgetni, amig o fustol. Neked is, babanak is artalmas lehet. Ha nem olyan helyre mesz, ami fustos, es birod, nuygodtan mehetsz. Pocakodat nem tudjak annyira megnyomni, h artson a babank, hisz o magzatvizben van, vedi ot a viz. Persze azert oriasi nagy tomeg kozepere ne keruljel, de azt meg nem terhesen sem birja mindenki. En pl sehova sem tudtam menni este, mes most sem tudok, nem birom, mert faradt, almos vagyok. Szilveszterkor is ejfelig birtam. De ha birod, miert ne?
19.07.-es vagyok. Miért lettem lepontozva??? A férjem vendéglátós ezért tudom, hogy van dohányfüst mert még nem büntetnek=a kutyát nem érdekli, hogy elvileg nem dohányozhatnak. Sajnos. Ez van. Én is kismama vagyok bár nem sokáig (39.hét).
Én voltam nem is egy koncerten terhesen, bár az mondjuk csak a 20.-ik hétig volt és mindegyik nyitott helyen volt. Én beülni simán elmegyek még most is, de arra figyelek, hogy ne füstös helyre menjek. Ezek a barátaim miatt, akik természetesen dolgoznak és munka után este érnek rá, simán elhúzódnak este 10-11-ig. Fent lenni meg miért ne lehetne? Én mindig is késõn fekvõ voltam (hajnali 1-2 körül alszom el, 10-kor kelek) éjfélig simán aktívan fent vagyok. Ha este mocorog jobban a babád, mint mondjuk nekem, akkor még jó is lehet, mert nem zavar az alvásban :) 34 hkm
Attól sem lesz baja a babádnak, ha dohányoznak körülötted. Legfeljebb az árt, ha több szeszt iszol, nagy a tömeg, ahol megnyomhatják a pocakod.
Sajnos van dohányfüst mert áprilisig türelmi idõ van ami a dohányosoknak azt jelenti, hogy addig nyugodtan cigizhetnek úgysem büntethetik meg õket.
Az árthat a babának, ha olyan helyen vagy, ahol dohányfüst van. Meg persze ne menj tömegbe, nehogy megnyomják a pocakod! Az, hogy mikor alszol, teljesen lényegtelen, ha egyébként kipihened magad.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam egy deci bornál tobbet inni. Néha a párom megnyomja a pocakomat amikor átölel. Az árt?
A kérdező hozzászólása: De hiszen jan 1 tõl nincs is dohányfüst :)
A kérdező hozzászólása: en nem pontoztalak le. "fel" pontoztalak....
Hmmm, én 28 hónapos terhesen Madonna koncerten voltam :) Ja, 3 hónaposan meg Belgán. És immár makkegészséges, nyugodt és jó alvó a 2 éves kisfiam :) Szerintem az sokkal károsabb, ha a kismama teljesen kivetkõzik önmagából és hátat fordít a régi életének. Vagyis 1-1 görbe este tutira nem árt meg (persze alkohol és cigi nélkül értem) :)
Jézusom, természetesen 28 HETES voltam, nem hónapos :) ))))


Szedem az Eurovit Kismamáknak vitamintablettát, le fog járni a szavatossága, megkérdeztem egy gyógyszertárban szedhetem-e ha lejár a szavatossága, azt monták igen. Tényleg lehet szedni? Nem lessz semmi baja a babának tőle? Most 6-hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Nyugodtan szedheted. Én is jártam már úgy, hogy vminek lejárt a szavija, de azt mondták, hogy kb. 4-5-6 hónapig lehet még szedni. Ezek nem gyógyszerek, hanem vitaminok, étrendkiegészítõk voltak, ill. gyógyszertári kencék.

Nyugodtan szedheted. Én is jártam már úgy, hogy vminek lejárt a szavija, de azt mondták, hogy kb. 4-5-6 hónapig lehet még szedni. Ezek nem gyógyszerek, hanem vitaminok, étrendkiegészítõk voltak, ill. gyógyszertári kencék.
szerintem sem lesz semmi bajod és a babának sem. Ez nem tejtermék ami gyorsan romlik. De az ilyenekre is kell valamit írniuk. Ez olyen mint egy konzerv pl ami sokszor még a lejárati idõ után évekkel is fogyasztható minden ok nélkül. Még akkor is, ha most sokan leszavaznak. (Fõiskolán tanultuk.) gratulálok a babához
Én azért a helyedben nem kockáztatnék pár ezer forintos vitaminon, én vennék egy jó szvatosságút a helyedben, de te tudod mit teszel, bajod gondolom nem lesz tõle.
Szia.Én is kb ennyi idõs terhesen kaptam Elevitet ami lejárt.....én nem szedtem, ne azon az 1-2 ezer Ft-on múljon a "nyugalmam":) De te ahogy érzed! Boldog babavárást:) 31+5 km

Tanácsadásra járni a babával kötelező? Lehet valami következménye, ha nem megyünk csak az oltásokra és a kötelező státuszvizsgálatokra?

Legjobb válasz: 3 gyerekem van, és rendszeresen, havonta 2 alkalommal mindegyik gyerekemmel vonultam a tanácsadásra. Nekem nem volt mondjuk soha gondom sem a védõnõvel, sem a gyerekorvossal. Meghallgattam, amit mondtak, ami tetszett, esetleg úgy tettem, ha valami nem, akkor azt elengedtem a fülem mellett. De én itt a környéken senkit nem ismerek, aki ne járt volna rendszeresen tanácsadásra, legalább havonta egyszer.

3 gyerekem van, és rendszeresen, havonta 2 alkalommal mindegyik gyerekemmel vonultam a tanácsadásra. Nekem nem volt mondjuk soha gondom sem a védõnõvel, sem a gyerekorvossal. Meghallgattam, amit mondtak, ami tetszett, esetleg úgy tettem, ha valami nem, akkor azt elengedtem a fülem mellett. De én itt a környéken senkit nem ismerek, aki ne járt volna rendszeresen tanácsadásra, legalább havonta egyszer.
Szerintem az új védõnõnek meg kellene keresni Téged, és megbeszélni a továbbiakat.
Mi is a másik falu gyerekorvosához járunk, havonta. Az otthoni tanácsadásra nem megyünk, havonta egyszer menjünk be egy mérésre a védõnõhöz, ebben maradtunk. Ha nem megyünk, nem hiányol, de én szívesen elmegyek, mert letudjuk néhány perc alatt és legalább találkozunk a védõnõnkkel.
Benne van a kérdésedbe a válasz. Kötelezõ státuszvizsgálat és oltások. Ennél többször minek is mennél?
Nekem minden hónapba kijön a dokinõ meg a védõnõ is. Megvizsgálja, beadja a védõoltást és ennyi. Én nem viszem sehová.
Nem kötelezõ, csak az elõírtak. Ha nem akarsz, nm mész. Amúgy se csinálnak semmi fontosat, csak megmérik a babát. Ezt meg akár otthon is megteheted.
Én se mentem a kötelezõkön kívül sehová ha nem volt problémám. Minek?
a tanácsadásnak a nevében is benne van, hogy csak tanácsadás tanácsra meg akkor szorul az ember, ha valami problémája van. amúgy, ha nincs semmi bajotok, akkor minek mennétek. Esetleg néha meg lehet méretni, hogy jól nõ e a súlya és a hossza rendben van-e, de azon kívül, ha semmi gondotok, akkor az égvilágon senki nem fog titeket emiatt piszkálni.
A kérdező hozzászólása: Felénk is havonta egyszer járnak.7 hónapos a fiam, eddig voltunk újszültött státuszon, 2, 3, 4. havi oltásokon és féléves státuszon. De ezekre mindig a szomszéd faluba vittem, mert ott van a gyermekorvosunk. Itt a mi falunkba még sosem vittem le a babát tanácsadásra, de havonta jött a védõnõ. Aztán mikor betöltötte a fiam a 4. hónapot elment a védõnõnk, az új pedig sosem keresett meg. Ezért nem tudom mt csináljak, vigyem le ide? Vagy elég, ha áthordom a szomszéd faluba, mint eddig, de csak ha kötelezõ???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!