Találatok a következő kifejezésre: Ha babát akkor a párom (86 db)

Szülés után mikor összevarr a doki, akkor ad érzéstelenítőt? Utánna mennyi ideig hagynak a szülőszobában a babával s a pároddal? Ha letelt a megfigyelési idő, hagynak lefürödni, s abban ki segít, a párunk, vagy a szülésznő?

Legjobb válasz: Szia!Én Gyõrben szültem.Azt bevallom nem tudom kaptam e érzéstelenítõt,mert addigra már semmit nem éreztem. 2 órát maradtam a szülõágyon a babával és apával együtt.Utána betoltak a szobába,ahol velem maradt a baba is.Azt mondták egy óra múlva kelljek fel,és ha nem szédülök,mehetek zuhanyozni.Ha kell segítség,akkor pedig szóljak a nõvéreknek.

Szia!Én Gyõrben szültem.Azt bevallom nem tudom kaptam e érzéstelenítõt, mert addigra már semmit nem éreztem. 2 órát maradtam a szülõágyon a babával és apával együtt.Utána betoltak a szobába, ahol velem maradt a baba is.Azt mondták egy óra múlva kelljek fel, és ha nem szédülök, mehetek zuhanyozni.Ha kell segítség, akkor pedig szóljak a nõvéreknek.
szia Pécsi vagyok, kaptam érzéstelenítõt, és szerintem a többiek is, csak nem tudod, hogy az injekciós tû, vagy amivel varrnak. Én is csak onnan tudtam, hogy úgy volt az ágyam, hogy a fenti lámpában láttam, elég rossz volt, de nem tudtam nem odafigyelni. 2 óra a megfigyelési idõ, szinte mindenhol.
Szia! Én Miskolcom a megyeiben szültem. Én kaptam lidocaint, amikor összevarta. Bár nekem elég nagy volt a gátsebem, és repedtem is, mert nem gondolták, hogy 4400 g-os babuci lakik bennem. 2 óra a megfigyelési idõ, a párom volt velem, a babámat elvitték rögtön melegíteni. Sokak azért nem is érzik a gátvarrást, mert a babájukban gyönyörködhetnek, sajna nekem ez nem adatott meg! Én csak 6 óra múlva zuhanyozhattam, az akkori nõvérke szigorúan betartatta a fekvési idõt, és ki is kísért zuhanyozni. Mondjuk nem is bántam, mert majd össze estem. Engem eléggé megviselt a szülés, bár az maga gyorsan ment, hiszen szülésindítástól kevesebb, mint 4 óra alatt megvolt a babám. De utána nagyon nehezen jöttem helyre, persze ez nem törvényszerû, sõt! Nagyon könnyû szülést, boldog babázást!
Szia. Szintén Pécsi vagyok. Szülés után két órát voltam együtt a babával, meg a párommal, azután átvittek a csecsemõs osztályra, ahol további két órán át nem engedtem felkelni. Utána jött a nõvér és eljött velem a fürdõbe, kint várt, és néha beszólt, hogy minden rendben van e. A varrásnál én is kaptam érzéstelenítõt, az már semmi a szüléshez képest. Könnyû szülést, boldog babázást!
Sziasztok! 2 óra 20 perc alatt szültem meg a lánykámat, 3 nap vajúdás után! Érzéstelenítést kaptam és 1 óra apával és babával és 2 óra megfigyelés egyedül, néha bejöttek rám néztek felpofoztak mert állandóan elájultam, szinte semmire nem emlékszem:(((( De jó, nektek, hogy kikisértek, vagy legalább beszólogattak, hogy minden rendben van-e zuhanyozás közben!! Engem ki se kisértek, csak annyit mondtak, hogy jó lenne, ha nem hagynám már el magam ennyire, mi az hogy még mindig szédülõk és nem tudok felállni a szülés után 12 órával. Szó szerint nem tudtam felkelni az ágyamról, nem hogy még a zuhanyzóba egyedül lezuhanyozni! Este 7 kor a férjem és a nõvérem segítségével még mindig szédelegve támasztottak és zuhanyoztak le, erre be jött két nõvér és egy orvos mit képzelünk magunkról, hát nagyon ciki volt?! De tényleg nem tudtam semmit se egyedül a szülés után, a babámat is amikor behozták oda tették mellém és felemelni se tudtam, nem hogy magam ellátni:(((( Nekem ilyen volt a szülés utáni pár óra! Boldog babavárás kíván majdnem 9 hónapos anyuka!
szia, én 6 óra vajúdás után vacuummal szültem reggel 6:42kor.A varrás alatt 2x is kaptam érzéstelenítõt, mert mondtam a dokinak hogy ne haragudjon, de ez felér egy kínzással-szerintem rosszabb volt mint maga a kitolás.(de nem kértem, õ adta magától)Ráadásul kívül és belül is varrtak.utána visszahozták a babám bejött a férjem és nem tudom mennyi idõ után átvittek az osztályra.Majd egy 2 óra múlva a nõvér elkísért a wcre, mondván hogy most már produkálnom kell.Tegyem hozzá én nagyon jól és hamar regenerálódtam.Zuhanyozni valamikor 12körül mentem egyedül.
Mármint tied a baba, nem a bab!!!!
Én Bp.-en, a Szt.István khzban szültem, és nem volt gátmetszésem.A megfigyelési idõ 2 óra volt, amit apával és a babával együtt töltöttünk.Ezután levittek az osztályra-a babát külön-apa jött velem(ebben a khzban a látogatók egész nap jöhetnek és a kórterembe is bejöhetnek)és õ felügyelt a fürdésnél.Ez a khz is bababarát, már az elsõ éjszaka tied a bab, de ha nagyon kimerített a szülés, akkor kapod meg, amikor szólsz, h már készen állsz a dolgokra.Mivel nekem bõ 2 óra volt az egész, és vágásom se volt, fürdés után egybõl mentem a babámért.Ja, még a szülõszobán mielõtt lejöttünk el kellett menni pisilni-h minden oké-e, megy-e pisilés-oda a nõvérke kísért be.2 gyerekes anyuka
Szia! Én debrecenben a klinikán szültem. Én kaptam érzéstelenítõt, mégis minden egyes szúrást éreztem. Az elsõ szülésemnél nem. Elméletileg 2 óra a megfigyelési idõ, akkor, ha minden rendben van veled is és a babával is. Az elsõ szülésemnél kisfiamat inkubátorba tették, igy õt délután láttam (9.25-kor szültem), kislányomat megmérték, felöltöztették, és apa kezébe nyomták. Kb másfél óráig voltunk az örzöben, aztán kérdezte a szülésznõ jól vagyok-e, le akarok e zuhanyozni, mondtam jól vagyok, és egyedül mentem zuhanyozni, (de ott volt a szülésznõ, bekisért, kikisért, aztán felvittek szobára, kb 1-2 óra mulva hozták picurt is.(addig megvizsgálta a gyerekorvos) Minden kórházban van egy bevált módszer, de attól füg, hogy van a baba és az anya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A varrá szerintem is rosszabb volt az egész szülésnél.

Ha kapaszkodva egyedül feláll a babám (3 napja) és azóta egyfolytában állni akar mindenhol, akkor azt már hagyhatom Neki ugye? Az normális, hogy ha leültetem akkor még pár mp múlva eldől?

Eléggé inog még a lába,de mindenhol felhúzza magát...Hagyhatom,hogy álldogáljon? köszönöm

Legjobb válasz: Nem tudsz vele mit csinálni, úgyis fel fog állni. Nálunk is így van.

Nem tudsz vele mit csinálni, úgyis fel fog állni. Nálunk is így van.
Ha magától csinálja, akkor elég erõs hozzá, hogy csinálja. És ah csinálja még erõsebb lesz. :) Úgyhogy igen, hagyhatod. Mennyi idõs? Egyébként nem baj ha nem ül még, sok baba csak állásból ül le.
A kérdező hozzászólása: Igen, de én arra értettem, hogy most már ha önállóan csinálja akkor a lábainak meg a gerincének már nem lehet baja, ha álldogál?
Az én kislányom másfél hete állt fel azóta õ is állandóan állni szeretne. Állítólag, ha valamit magától csinál, akkor lehet neki, csak neked nem szabadna állítgatni, de mivel magától feláll, semmi baj. Ha sikerül neki, akkor meg gondolom a gerince is elbírja.
Én fiam dettó ez.Már 2 hete nem tudok mást csinálni mellette.Nagyon figyelek, mert inog rendesen.De ha magától csinálja akkor semmi probléma nem lesz belõle.7hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, 8 hónapos a pici.

Ha Te szeretnél második babát, de a párod az anyagi nehézségek miatt nem szeretné, akkor mi helyes döntés? Van, aki az anyagiak miatt nem vállal másodig gyermeket, egyébként minden szíve vágya a kistesó?

"Ezt az egyet tudjam tisztességesen felnevelni, ennek az egynek meg tudjak adni mindent, még egy gyereket nem tudnék eltartani, így is sok a kiadás" stb kijelentések, ami a mai világban nem is meglepő, hiszen nagyon nehéz a megélhetés, egy átlag ember számára! Viszont nem minden a pénz!!! Milyen jó dolog, ha az embernek van egy testvére, akivel lehet játszani, akire mindig számíthat! Mit lehet ilyenkor tenni? Van akinek a párja nem mer második gyermeket vállalni az anyagiak miatt???

Legjobb válasz: Nem minden a pénz, de a gyereknek sem jó, ha hiányt kell szenvednie valamibõl. Kiskorban még nem számít, de amikor már közösségbe kerül, fõleg iskolába, akkor már fog. És itt nem a márkás ruhákra gondolok, hanem programokra, egyebekre. Nálunk volt most olyan, hogy csinálnom kellett egy tesztet, mert azt hittem, megint terhes vagyok (bár védekeztünk), de a férjem odakint izgult a fürdõszoba elõtt, hogy nehogy pozitív legyen.....pont mint anno, hogy nehogy negatív legyen :) Nem vagyok végül terhes megint (van egy másfél éves kisfiunk), de azt mondom, a szívem örült volna egy kistesónak, de az eszem nem. Várunk pár évet, addig visszamegyek dolgozni, és jöhet a tesó :)

Nem minden a pénz, de a gyereknek sem jó, ha hiányt kell szenvednie valamibõl. Kiskorban még nem számít, de amikor már közösségbe kerül, fõleg iskolába, akkor már fog. És itt nem a márkás ruhákra gondolok, hanem programokra, egyebekre. Nálunk volt most olyan, hogy csinálnom kellett egy tesztet, mert azt hittem, megint terhes vagyok (bár védekeztünk), de a férjem odakint izgult a fürdõszoba elõtt, hogy nehogy pozitív legyen.....pont mint anno, hogy nehogy negatív legyen :) Nem vagyok végül terhes megint (van egy másfél éves kisfiunk), de azt mondom, a szívem örült volna egy kistesónak, de az eszem nem. Várunk pár évet, addig visszamegyek dolgozni, és jöhet a tesó :)
Nálunk is ez van. A párom szeretné, én az anyagiak miatt egyelõre nem. Megoldás? Nadrágszíj összehúzása, a jobbra való törekvés. Nem vagyunk elkésve, lehet még gyerek késõbb is, ha rendbe szedjük magunkat.
Mi is így vagyunk.Kisfiunk 3 éves. Albiban lakunk (2+1-es), ebbõl a kis szoba apa mûhelye, ami szükséges. A kis szoba a gyerkõcé (az sem túl nagy), -nem akarnám a 2 gyereket egy szobába zsúfolni, a nappali sem túl nagy. Mi pedig a nappaliba alszunk. Az anyagiak miatt nem merünk bevállalni még egyet ( a szívem mélyén nagyon szeretnék újra babázni), de az eszem nem. Pont azért amiket te is írtál. Ráérünk még, még van 5-6 évem (30 vagyok), majd látjuk, hogy mi lesz. De az biztos, hogy akkor költözni is kell.
Ha az egyik fél - bármilyen okból - nem akar gyereket, nem szabad erõltetni. Egyetértek azzal, hogy elõször nem drága egy baba, de ha nagyobb lesz, sokat kell rá költeni. És amikor majd az ismerõsei divatos ruhákba fognak járni meg mindenféle iskolai programra elmennek, nem mondhatod neki, hogy "de neked van testvéred".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi õszinte válaszokat!

Babát szeretnénk. Ha együtt vagyunk a párommal és még nem tudjuk biztosan hogy van-e baba, akkor utána ugyanúgy lehet együtt lenni? Nem lesz abból baj? Pl. Vetélés Ha az elsőnél már összejött?

Legjobb válasz: Nem nem dehogy is. Nyugodtam csinálhatjátok, egy szeretkezés nem fog befolyásolni semmit, ha már megtermékenyültél. Sok sikert!

Nem nem dehogy is. Nyugodtam csinálhatjátok, egy szeretkezés nem fog befolyásolni semmit, ha már megtermékenyültél. Sok sikert!
Szia!Abban az esetben nem ajánlott a szex, ha vérzel vagy más egyéb probléma áll fenn.Nyugodtan élvezd az életet, jó szórakozást!
Szia! Nyugodtan élhettek továbbra is nemi életet a pároddal, ugyanis kutatások tanulmányok bizonyítják, hogy nincs káros hatással a terhességre. Terhesség alatt a nõk igen magas százaléka kívánja a szexuális együttlétet, fõleg jellemzõ ez a terhesség bizonyos periódusai alatt. Javaslom a kíméletes, gyengéd szeretkezéseket. Ami miatt nem javallt a terhesség alatti nemi élet, ha a kismama veszélyeztetett terhes, vérzik, idõ elõtti borok repedés vagy nyitott méhszáj diagnózisa áll fent. Ilyenkor a felszálló fertõzések és a szülés megindulásának elkerülése érdekében nem javasolt a nemi élet! Gyönyörû kismamaságot kívánok neked!
Már miért ne lehetnétek együtt??? Ha már elõrehaladottabb a terhesség, akkor viszont óvatosabbnak kell lenni (nem nyomni a hasat), de simán szexelhettek.

Ha babát tervezünk miss ab után, akkor a páromnak is jó ha szedi azokat a vitaminokat, amiket én is?

C,E és folsavra gondoltam? Kell még ezen kívül valamit szednem?

Legjobb válasz: Szia! Ezekre a vitaminokra Neked van szükséged. Vizsgálaton voltatok? Nekem sajnos 5 missed ab-m volt. Az Elevitet és a folsavat kell szednem, ha újból teherbeesnék akkor rögtön menni kell az orvosomhoz és gyógyszert ad. A progeszteron szintemmel van egy kis gond.

Szia! Ezekre a vitaminokra Neked van szükséged. Vizsgálaton voltatok? Nekem sajnos 5 missed ab-m volt. Az Elevitet és a folsavat kell szednem, ha újból teherbeesnék akkor rögtön menni kell az orvosomhoz és gyógyszert ad. A progeszteron szintemmel van egy kis gond.
Ártani nem árt! Sõt! Viszont én a helyedben terhes vitamint szednék mert abban minden benne van ami a jó kezdéshez kell!!! Elevit vagy Femibion 800. Másrészt a nagy dózisú c-vitamin magzatkárosító hatású.Hány mlg.-osat szedsz?
A kérdező hozzászólása: 1000 mg C-t szedek és Elevitet is
Ha szeded az elevitet és nem vagy beteges, hagyd el az 1000-es c-vitamint!!!Mivel savról (c-vit=aszkorbinsav) beszélünk, semmikép nem szedném ilyen nagy dózisban.A betegtájékoztatóban le is van írva, hogy terheseknek és szoptatós anyáknak a napi 100mg-bõven elég és csak kifejezett orvosi javaslatra lehet többet szedni belõle mert magzatkárosító.Ha korábban is ilyen adagban szedted, lehet ez okozta a miss.Ab-t. Párod viszont nyugodtan szedheti a vitaminokat.Persze neki is elég lenne 500mg. c-vit naponta, ha nem akar vesekövet.

Babát szeretnénk a párommal! Használtam a canesten kombit ha esetleg most összejött a baba akkor árthat neki?

Legjobb válasz: Szerintem attól függ mikor használtad. Ha még nem ágyazódott be a baba, akkor biztos nem. Ne aggódj! Úgyis is esnek teherbe, hogy nem is tudnak róla. A nõvéremnél pl. így volt és õ fájdalomcsillapítót szedett, de most van egy gyönyörû és egészséges három éves kislánya!

Szerintem attól függ mikor használtad. Ha még nem ágyazódott be a baba, akkor biztos nem. Ne aggódj! Úgyis is esnek teherbe, hogy nem is tudnak róla. A nõvéremnél pl. így volt és õ fájdalomcsillapítót szedett, de most van egy gyönyörû és egészséges három éves kislánya!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:DD!
Állítólag mindent vagy semmit alapon mûködik a dolog. Úgyhogy szerintem akinek jönnie kell az jönni is fog. :-)
Nem gondolnám, hogy gond.Nekem a terhesség alatt is kellett használnom.

Ha második babával gyed-en vagyok, akkor a párom igényelheti az elsőre a gyes-t?

Mert ugye a kett? együtt nem jár. Viszont a házastárs is igénybe veheti. Vajon ebben az esetben is?

Legjobb válasz: egy háztartásban csak egy juttatást kaphatsz. Ha jár a gyed nincs gyes.

egy háztartásban csak egy juttatást kaphatsz. Ha jár a gyed nincs gyes.
A gyermeknevelési ellátások úgy járnak, hogy egy jogviszony, egy ellátás. Ha születik egy gyerek, akkor az anyja a jogviszonya alapján jogosult utána gyedre, vagy gyesre. Házastárs, nagyszülõ saját jogon nem jogosult semmilyen ellátásra, õk csak akkor vehetik igénybe, ha te az anyuka lemondasz róla. Így ha van két gyereked, rájuk is igaz az egy jogviszony egy ellátás, vagyis ha igényled a kicsi után a gyedet, akkor nem vagy jogosult más ellátásra, nincs mirõl lemondanod a párod javára. Így vagy egyik, vagy másik:)
Nem!

Babát akarunk a párommal. Azt hallottam, hogy ha majdnem minden nap próbálkozunk, akkor azért nem jöhet össze, mert a spermák nem életképesek. Igaz ez?

Legjobb válasz: Én is így hallottam. Másnaponta kell együtt lenni, úgy tudom. Remélem mindkettõnknek sikerül:)

Én is így hallottam. Másnaponta kell együtt lenni, úgy tudom. Remélem mindkettõnknek sikerül:)
A spermák életképesek akkor is, ha naponta szeretkeztek. Csak a számuk lesz kevés és emiatt csökken a fogamzás esélye. Érdemesebb 2 naponta, mert a sperma legalább 24 óráig életképes a méhben is. És a 48 óra alatt lesz a párodnak elég ideje újabb sejteket érlelni, így nagyobb lesz az ondójában a spermaszám. Ezért esélyesebb a terhesség.
Szia, Ajánlom figyelmetekbe a menzeszed utáni 11-15.napjáig minden napot :O) Nekünk bejött Hogyha pontosan tudod, hogy mikor van a peteérésed akkor méh egyszerûbb, mert akkor a tuti, ez 12-15-ig nap között van általában.Hogyha nehezen jön majd össze vegyél babystart márkájú ovulációs mikroszkópot ami nyálból kimutatja, hogy mikor lessz peteérés. Sok sikert 16 hetes kismami
Ez nem igaz! Ha a parodnak normalis a spermaszama, akkor nyugodtan lehet mindennap szeretkezni, mivel 12-18 ora eleg ahhoz, hogy ujratermelodjona megfelelo mennyiseg! Nekunk igy jott ossze!
Szia! Mivel a sperma 48-72 óráig életképes elvileg elég 2 naponta együtt lennetek. Bár én vettem ovu tesztet és ott azt tanácsolják, hogy pozitiv teszt napon és másnap legyünk együtt. Mi is igy tettünk, a hétvégén kiderül sikerült e.
Egy ismerõsöm is minden nap együtt volt a párjával és 1 hónap alatt teherbe esett és most 1 hetes a babájuk, úgyhogy szerintem bármi megtörténhet.

Az mitől lehet hogy ha eggyütt vagyok a párommal testileg akkor elkezdek vérezni? Nem nagyon csak pecsételődés. Babát szeretnénk PCOS vagyok szedek rá gyógyszert.

Legjobb válasz: A PCO és a vérzés szerintem nem függ össze. Síkosítót próbáltatok,lehet felsérti mert túl száraz, vagy túl "erõs"?

A PCO és a vérzés szerintem nem függ össze. Síkosítót próbáltatok, lehet felsérti mert túl száraz, vagy túl "erõs"?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Szia, ha méhszájseb, a baba elõtt mindenképpen kezeltesd. A Pcos-ra ezt az oldalt ajánlom: http://www.pco-szindroma.hu/index2.html Van fórum is.
Lehet teherbeesni, de a nem kezelt méhszájseb veszélyes. A vérzés lehet erõsebb is, a bnõmbõl "ömlött" a vér... A kezelés sem befolyásolja a teherbeesést. A méhszájseb oka mindig gyulladás, önmagától is meggyógyulHAT de ritkán történik, mivel felülfertõzõdik a méhszájseb területén. Citológiát készítenek a területrõl, mert komolyabb dolgokat is jelenthet a vérzésed amúgy egyszerü felsértésbõl is adódhat (párod kidörzsöl, mert nem voltál elég nedves...
A kérdező hozzászólása: És a méhszájseb mellett teherbe lehet esni? Vagy kevés az esély rá? Vagy csak miután kikezelték?
Nekem méhszájsebtõl volt ilyen ún. kontakt vérzés, tehát az együttlétek után vérzett. Kúpot kaptam rá, ha arra sem gyógyult volna, akkor jegelték volna azt a területet (nem fájdalmas beavatkozás, azt mondták). De szerencsére elmúlt teljesen. Nem fáj a méhszájseb egyébként.
A kérdező hozzászólása: Pénteken akarok menni remélem elég lesz akkor.de nem fáj.vagy a méhszájseb nem is fáj?
Én is a méhszájsebtõl véreztem! Sõt, az elõzõ orvosom -kapaszkodj!- észre sem vette; vérzészavarral kezelt! Elõször Clostyt szedetett, majd mindenféle vitaminokat hónapokig. És ugye rendszersen nézte hüvelyi uh-n hogy van-e peteérésem. Amikor váltottam -endokrinológusra a feltételezett vérzészavar miatt, õ rögtön látta, sõt mutatta is. Van egy ketyeréje, és te ugyanazt látod egy nagy, színes monitoron amit belül. Szóval észrevette, 2* leecsetelte és meggyógyult (lekopogom). Persze kiderült hogy mégis van egy kis hormongond is, szóval nézesd meg magad te is mielõbb.
A kérdező hozzászólása: Eddig nem volt ilyen gondom most van 2jára hogy elkezdek vérezni.köszönöm a válaszokat
Az nem a PCOS-tõl van, és mindenképp meg kell nézetni, méhszájseb is okozhatja.
A kérdező hozzászólása: Még 1 kérdés.a méhszájseb bármikor elkezdhet pecsételõdni? Mert pénteken voltam együtt párommal azota nem és ma megint pecsételõdök de minimálisan. Vagy ez lehet az hogy sikerült a baba?

Ha nekem és a páromnak is nagyon sok anyajegye van, akkor a babámnak is olyan sok lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nekem sok van, de a fiamon egy sem ! 1 éves múlt! Különben ,nem tudom mikor alakulnak ki!

Szia! Nekem sok van, de a fiamon egy sem ! 1 éves múlt! Különben , nem tudom mikor alakulnak ki!
Szerintem elég nagy rá az esély, de nem feltétlenül! Milyen a kicsi bõre és haja? Mert ha világos típus, akkor nagyobb az esélye, hogy anyajegyes legyen. Nálunk a férjem világos bõrû, napon hamar leég, és elég sok anyajegye van. Ezzel szemben én kreol bõrû vagyok, jól barnulok, anyajegyem alig van. A lányom most 2 éves, a bõre a kettõnk keveréke, idáig 3 pici anyajegye jött ki, azok is tavaly nyáron.
A kérdező hozzászólása: Mindketten fehérebb és száraz bõrûek vagyunk, a baba is. És van vagy 50-50anyajegyünk, Jó volna, ha a baba nem örökölné!
Én fehér börû vagyok a férjem nem.Nekem elég sok anyajegyem van.A kislányom nem fehér bõrû, de most már elég sok anyajegye lett az utóbbi 1 évben.Most lesz 7 éves. A kisfiam aki most lesz 1 éves/ egész pontosan holnap./ elég fehér bõrû , és van a popóján egy pici pötty. Szóval a leányzónak az elsõ 5 évben szinte 1 sem volt.
Szia!Nekünk is mind kettõnknek sok van .A kislányom 12 éves kb. 5 éves kora óta jönnek fokozatosan ki az anya jegyei.Van több is ami pont ott van és pont olyan mint az enyém:) A kisfiam 10 hónapos neki még nincs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!